Dodaj do ulubionych

Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. Do ...

21.01.13, 21:59
U nich na Śląsku nie było tego powstania to nie czują tematu. Powstanie Styczniowe było u nas w Małopolsce w Kongresówce - a tam był zabór pruski.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.icis.pcz.pl 21.01.13, 22:06
      U nich zaboru nie bylo ŻADNEGO - ani rosyjskiego ani pruskiego :)
      Historia sie klania ...
      • Gość: car50 Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 22:11
        Do ochodów nie sa potrzebni aktualni "politikerzy " żadnej obcji.
        Jest potrzebna wiedza historyczna i pamięć. Ot co.
        • Gość: gość Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:14
          "car50",- u Ciebie "sa obstrukcje" pewnie !
          • Gość: car50 Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 22:20
            A konkretnie?
      • cze-tor Re 21.01.13, 22:52
        Słusznie, Prusy nie zabór pruski. Przy okazji takich rocznic widać kilkaset lat odmiennej historii Śląska. Uwiera to sztuczne województwo "śląskie" i lansowanie jedynie śląskiego oblicza województwa którego ok. połowa to tak naprawdę Małopolska
    • Gość: zygzak Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.01.13, 22:08
      Platforma Obywatelska ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: gość Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:12
        Platforma w Częstochowie - to to samo co Matyjaszczyk !
        • Gość: gosc Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:20
          Brawo Częstochowska Prawica, wreszcie zryw, wreszcie razem, może by już tak zawsze?
          • Gość: marian marianowski Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.pl 21.01.13, 23:03
            Ciekawe ilu "kibiców" weźmie udział w którejś konferencji naukowych poświęconej Powstaniu Styczniowemu. Na wiec polezą, żeby sobie dzieciaczki race zapalić i rzucić kilka haseł, których pewnie sami do końca nie rozumieją. A po obchodach tradycyjnie - natłuc i zbluzgać innego Polaka za szalik nie w tym kolorze co im się akurat przed oczami mieni....
            • mateusz_czwa Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D 21.01.13, 23:07
              Jakiego "Polaka"? Kibic Widzewa czy AZS-u to żyd i obca agentura....:)
              • Gość: luk Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 00:02
                Jak to dobrze, że w Polskiej historii jest tyle klęsk. Inaczej nie byłoby co świętować. Albo co gorsza zaczęlibyśmy obchodzić zwycięstwa. Brrrrr...
              • Gość: dd :) IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 07:11
                dobre.a kibic czerwonego Rakowa to prawdziwy chłoporobotnik
          • Gość: xyz Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 00:23
            z sieci:
            ”… I tak oto, 05 Stycznia roku 2013 – po mszy celebrowanej w kaplicy z Ikoną matki Boskiej Częstochowskiej – księża i politycy – ks. Jarosław Wąchowicz, ks. Tadeusz Isakowicz Zaleski; posłowie PiS Szymon Giżyński i Przemysław Wipler wpisali się w nurt kibolstwa. Na wałach jasnogórskich, po zmroku przy radosnym odpalaniu petard i rac „błogosławili” kiboli wznoszących chrześcijańskie, czyste narodowo katolickie okrzyki „Precz z komuną”; „Bóg, honor, ojczyzna”; „Raz sierpem, raz młotem czerwoną chołotę”; „A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści”; „Donald matole, tu są kibole”….. Pobrzmiewało to szczerym ekumenizmem w prawdziwym duchu jano-pawłowych zawołań … O duchu który spłynął i odmienił oblicze Ziemi… tej Ziemi..."
          • Gość: asas kpisz??? IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 07:10
            ?
        • Gość: smuga matczyna miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 08:39
          Nie obrażaj Matyjaszczyka, częstochowska platforma to dno , bez znaczenia na rynku politycznym śląska o polityce ogólnopolskiej nie wspominając.
          Poseł Rozpondek jako oddany klakier wspiera chore pomysły Tomczykiewicza (śląski baron PO) popierając koalicje z Ruchem Autonomii Sląska, przy okazji jak widać nie zapominając o dbaniu o posady dla własnych latorośli - ot matczyna miłość.
    • Gość: krak W Krakowie też nie było Powstania Styczniowego IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 00:22
      tak w szczególe,ale to temat rzeka...
    • Gość: anarchija Zgroza!!! To czerwoni wywołali powstanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 06:52
      Zgroza!!!
      Powstanie wywołali Czerwoni !!!!
      W dodatku zamachnęli się na świętą własność !- uwłaszczyli chłopów a niektórzy uczestniczy np: generałowie Jarosław Dąbrowski,Walery Antoni Wróblewski... brali udział w Komunie Paryskiej !
    • Gość: werty hehe to jakbym dostał po ryju a potem to świetował IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 07:09
      czemu zdobycia moskwy nie świętują???boją się???tylko debil świętuje wpie...
      • Gość: Jarek Re: do diabła z pis-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.13, 07:13
        Do diabła z tym całym zafajtanym pisem. Niech się wyniosą z naszej Polski po wsze czasy. Ino smród potrafią za sobą ciągnąć. Precz. Nie kalać żadnych świąt i rocznic państwowych. Won z kraju.
        • Gość: toże popieram Re: do diabła z pis-em IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 20:01
          I no niech zostanie zapach członków platformy pomieszany z fiołkami Amber Gold oraz z ambrozją Smoleńska.A nad głowami płynie łabędzi śpiew ,bez wąsa anioła .Jestem dla wszystkich.
          • Gość: kioto Re: do diabła z pis-em IP: *.opera-mini.net 23.01.13, 09:52
            W każdym bądź razie nie tęsknię za smrodem powstałym z połączenia ojca dyrektora, świrośława haczyńskiego, gazety wolskiej i całej sekty PISmoleńskiej.
    • Gość: oko promocją województwa kieruje p. Gorzelik z RAŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 08:34
      Jak się ma zaangażować Śląsk skoro promocją województwa kieruje p. Gorzelik z Ruchu Autonomii Śląska ?
      • Gość: t Re: promocją województwa kieruje p. Gorzelik z RA IP: *.116.199.106.mielec199.tnp.pl 22.01.13, 11:40
        te preses wietrznego rakofa aleś się nadymał na zdjęciu ... :-)
      • Gość: codzienny Re: promocją województwa kieruje p. Gorzelik z RA IP: 82.113.121.* 22.01.13, 11:43
        Przeczytałem, przemyślałem i odpowiem tak, hmm... Jestem kibicem również naszego Rakowa ale z całym szacunkiem Raków to twór "czerwonych" i żadna moda na patriotyzm spowodowana do nienawiści korporacją tvn czy innej wyborczej nie zmieni tego faktu. Do tego hanysowskiego bajzlu przede wszystkim dobrze pamietajmy wepchnał nas swoim głosem wasz prawicowy bohater wrona ze swoja świtą. Więc zanim ktoś napisze słówko na dany temat niech odrobinę cofnie sie w historii... Ja obiektywnie patrząc na tematy typu "powstania, zrywy" staram sie pamietać o tych wszystkich, bo pracując obecnie na terenie Niemiec niejednokrotnie odczuwam wiecej "krzywdy" od tzw Polaków niz Niemieckich sąsiadów czy szefostwa!
    • Gość: Biskup_Wolski Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 13:06
      No tak, dziwne było - co te PiSiory tak przycichły, a one przecież teraz w Styczniowym walczą.

"Giżyński. - Dlaczego obchody nazywamy centralnymi?"

Bo my w PiSiarni zawsze wyżej s..my niż zadki mamy, zwłaszcza odkąd połączyliśmy siły z równie nadętym i pysznym klerem. Dlatego każde nasze pierdnięcie musi być z miejsca "cyntralne", narodowe, ogólnopolskie, międzygalaktyczne, ponadczasowe itd. itd.
      • Gość: Biskup_Wolski Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 13:14
        "...odbędą się na Jasnej Górze, czyli w najważniejszym miejscu i rozpoczną najważniejszym z aktów, czyli mszą świętą."
        --------------------

E tam... Najważniejszy akt to jak zwykle będą życzenia - kogo powywieszać na drzewach, komu gardło poderżnąć itp. - u PiSiorów i spółki stały element "obchodzenia" świąt i rocznic, coraz częstszy i donośniejszy na Jasnej Górze i w okolicach. Depo i braciszkowie paulini wprost kochają tego słuchać :)
        • Gość: gość Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 13:40
          Wiem,- dlaczego podpisujesz się "Biskup_Wolski" !
          Jesteś zakompleksionym kundlem, który stoi z boku i może tylko poszczekać na karawanę !
          • Gość: Biskup_Wolski Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 16:40
            Tu już kundla nie potrzeba - ty biegasz i obszczekujesz tak, że starcza za całą ich zgraję, biskupi waflu .
            • Gość: kioto Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. IP: *.opera-mini.net 23.01.13, 09:56
              Powstanie zacznie się już dzisiaj na pogrzebowym spędzie Jadwigi:) Zjedzie się tam cała sekta PISmoleńska. Cyrk na pogrzebie.
    • Gość: .......... Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 14:01
      Kogo to obchodzi, tyle tych powstań durnych było ......!?
      • Gość: czytaj uważnie Re: "mesjanizm i racjonalizm" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 14:34
        www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=1298&addComment=no
    • penitenziagite99 Zero pojęcia o historii 22.01.13, 16:29
      No nie,co za PARODIA,żeby 'KIBICE"Rakowa się włączali do takich akcji...Nie oszukujmy się-chodzi tylko o medialny byt,o to,żeby było o nich słychać,chyba nikt normalnie myślący,nie uwierzy,że przeciętny niby-kibic,ogolony na łyso,z kapturem na głowie,głoszący ideologię faszystowską,wie o co chodziło w Powstaniu Styczniowym.99% niby-kibiców POJĘCIA NIE MA ZIELONEGO o historii,ale najważniejsze jest to,żeby zaistnieć medialnie jako patriota :-) Oni już nie raz zaistnieli w mediach,ale jako zwykłe łebki,które rozrabiają i dostają kolegia,to wszystko.A najgorsze jest to,że kuma się z tymi pseudopatriotami prawica i kler.No niby to nie dziwne,bo wiadomo-tonący brzytwy się chwyta-ale takie zagrania,jak wspieranie kibolstwa czy Rydzyka daleko nie zaprowadzą.PO wygra po raz trzeci-dzięki PIS-owi i ich chorym sztuczkom.
      • Gość: Biskup_Wolski Re: Zero pojęcia o historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 16:44
        > Nie osz
        > ukujmy się-chodzi tylko o medialny byt,o to,żeby było o nich słychać,chyba nikt
        > normalnie myślący,nie uwierzy,że przeciętny niby-kibic,ogolony na łyso,z kaptu
        > rem na głowie,głoszący ideologię faszystowską,wie o co chodziło w Powstaniu Sty
        > czniowym.99% niby-kibiców POJĘCIA NIE MA ZIELONEGO o historii,ale najważniejsze
        > jest to,żeby zaistnieć medialnie jako patriota :-)
        ---------------------

Dokładnie. Ksiundz z PiSiorkiem pobłogosławią, pogłaszczą po głowie, nazwą "patriotą" i powiedzą : "idźcie dalej robić swoje - tylko się nie pomylcie...". :)
        • Gość: do dwóch powyżej Re: Zero pojęcia o historii IP: *.96.234.164.tvksmp.pl 22.01.13, 17:22
          O znajomość historii wśród Kibiców to Ty się nie martw. Więcej wiedzą niż 90% społeczeństwa co dobitnie widać tutaj:
          www.youtube.com/watch?v=6PnZHFaWce4
          A tym medialnym bytem mnie rozśmieszyłeś - to że gw wspomniało o Wiecznym Rakowie to nie przypadek - robią wszystko by w niekorzystnym świetle przedstawić Stowarzyszenie. Po za tym mamy demokrację, każdy może wyrażać Swoje opinie i odczucia więc jak Ci nie pasuje idź pod Jasną Górę i także wyraź Swoje.....zrób pikietę, kontrmanifestację a nie siedzisz przed monitorem jeden z drugim i klepiesz głupoty. Tylko znając życie Wam by się nie chciało - ot społeczeństwo konsumpcyjnie takie podręcznikowe - tylko wylewać jad potraficie anonimowo bo na więcej Was nie stać - ale komuś się chce, robi to co uważa za słuszne i chwała im za to.
          Jak widze dzisiejsze społeczeństwo to gdyby je cofnąć o te kilkadziesiąt lat - to dzisiaj szczekalibyśmy po rosyjsku lub niemiecku bo każdy myśli najpierw co bardziej jemu by się opłacało..... dać dupy czy po prostu schować głowę w piasek bo nic innego byście nie zrobili.....
          • Gość: xx Re: Zero pojęcia o historii IP: *.icis.pcz.pl 22.01.13, 17:58
            Taka jest demokracja - milczaca wiekszosc nie robi pikiet, nie odpala rac, nie demonstruje - bo nie ma na to czasu ani ochoty. Co najwyzej wyrazi swoje zdanie siedzac przed monitorem, a potem oddajac glos w wyborach.

Patrotyzm wspolczesny nie polega na demonstrowaniu na Jasnej Gorze (ktora zreszta jako obiekt religijny powinna sluzyc troche innym celom), ale na porzadnej codziennej pracy, dbaniu o dobro rodziny, najblizszych czy swojej lokalnej spolecznosci. I na udziale w wyborach tez.
          • Gość: dwa podgrzybki Re: Zero pojęcia o historii IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 20:14
            wolski ujada tylko na necie.Raz ,że kibicom nie poskoczy .A <ksiundz go kopnie w zad.Taki kundel od Kłobucka nie zjadliwy.
            • Gość: Biskup_Wolski Re: Zero pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 20:53
              He, ty się za to nie kryjesz, internetowy "bohaterze" o stu nickach i jednym tryplu zamiast mózgu :)
    • Gość: ,a, Jakie lobby koronowało cara Mikołaja I na króla ? IP: *.arbelon.com.pl 22.01.13, 17:45
      Jakie lobby koronowało cara Mikołaja I na króla Polski 24 maja 1829 roku? Kto walczył z caratem, ten walczył. Kto mu służył, ten mu służył.
      • Gość: xx Re: Jakie lobby koronowało cara Mikołaja I na kró IP: *.icis.pcz.pl 22.01.13, 17:52
        Zadne lobby nie musialo koronowac, bo ta czesc Polski to bylo po prostu Królestwo Polskie, którego krolem z definicji byl wlasnie car Rosji. Krolestwo cieszylo sie zreszta spora autonomia, mailo np. wlasne wojsko.

O tym zadecydowala kleska Napoleona, reszta to juz tylko biurokratyczna kolej rzeczy.

Zreszta juz wkrotce wybuchlo powstanie listopadowe, ktore tez jest pzredmiotem ostrych dyskusji o jego sens, bo moze lepiej bylo utzrymac status taki jaki byl.
    • czefan Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt... 22.01.13, 18:21
      co jest naturalne.
      Jak wywołamy w Częstochowie Powstanie Antyśląskie to pewnie też się nie będą cieszyć.
      Cel: likwidacja pseudo sląskiego pseudo województwa, a nie zastanawianie się dlaczego oni nie obchodzą polskich rocznic. Dlaczego nie obchodzi? Odpowiedź jest OCZYWISTA.
      Stolicą ŚLĄSKA jest Wrocław, a Katowice to nowotwór, który juz nie wie gdzie się w swojej małości ma rozrosnąć. Stworzyć Silesię City (bez Wrocławia, ale z Zagłębiem). Biedacy. Nowotwór, który napotkał granicę swojej ekspansji. To graniczne maisteczko, będzie tylko kolejową sgtacją graniczną z Małopolską. Właściwie juz nia jest.
      • Gość: czestochowianin Czefan IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 18:41
        buraku lecz się na swój pusty z nienawiści łeb..Wolę Katowice niż takich pseudoczęstochowskich patriotów-wieśniaków mentalnych. Pewno jesteś z jakiegoś Secemina czy innego Kłobucka. Krowy paść wsioku z gierkowskiego bloku!
        • czefan Re: Czefan 22.01.13, 18:54
          Gość portalu: czestochowianin napisał(a):

> buraku lecz się na swój pusty z nienawiści łeb..Wolę Katowice niż takich pseudo
          > częstochowskich patriotów-wieśniaków mentalnych. Pewno jesteś z jakiegoś Secemi
          > na czy innego Kłobucka. Krowy paść wsioku z gierkowskiego bloku!
          Poziom, a właściwie, nie wiem jak to okreslić szanowny małolacie, brak poziomu w tej wypowiedzi jest wypowiedzią jej określającą.
          Mój łeb jest pełen miłości do Śląska na którym mieszkałem dziesięciolecia również. Czyżbyś myślał, że internet to domena nie wykształconych wsioków. Otóż zapewniam Cię młody człowieku. Trochę szacunku, a mniej inwektyw; ... a wtedy być możę z Tobą przeprowadzę naukową dysputę. Póki co. Nieobrażaj innych , bo poniżasz się siebie dzieciaku. A możenaucz się bronić rację innych młody człowieku. W ramach lekcji człowieczeństwa.
          • Gość: do czefan Ślązacy to porządni ludzie, a Katowice is cool IP: *.arbelon.com.pl 22.01.13, 18:59
            nie wywołuj waśni lokalnych.
            Ślązacy to porządni ludzie, Zagłębiacy są również cool. Mieszkam w Cz-wie, ale jak najbardziej indentyfikuje się ze Śląskiem i Zagłębiem. Czuję się tam jak u siebie. I wypraszam sobie porównania do "nowotworu".
          • Gość: czestochowianin Re: Czefan IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 19:39
            Skąd wiesz synek ile ja mam lat? Główka coś boli, wiek nie chroni przed głupotą. Skoro jesteś tak wiekowy to wiesz czym była "okupacja" i jakie znaczenie historyczne ma owe słowo. Nie wycieraj sobie tym słowem swojego brudnego pyska..

Coś bardzo pokrzywdzony jesteś przez Ślązaków. Może byłeś "Ślązakiem" z Zagłębia, co bawił się w donosy.. Tajny Współpracownik Służb Bezpieczeństwa? Pewno kapuś..
            • Gość: do częstochowianin Re: Czefan IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 20:46
              Nie pewnie, a na pewno. Czefan to były milicjant, brat był w SB matka była podejrzewana o tzw. szmalcownictwo w czasie okupacji. Znam tą kreaturę - to mój sąsiad, niestety
              • czefan Brawo brawo brawo! 22.01.13, 22:44
                > Nie pewnie, a na pewno. Czefan to były milicjant, brat był w SB matka była pode
                > jrzewana o tzw. szmalcownictwo w czasie okupacji. Znam tą kreaturę - to mój sąs
                > iad, niestety

Dawno się tak nie ubawiłem. Tym bardziej, że nie mam brata, a na pewno nie mam takiego sąsiada.
                Moja Mama w czasi okupacji miała 6-11 lat. Gratuluję pomysłu.
                Dawno mi nikt tak nie poprawił nastroju.
            • czefan Re: Czefan 22.01.13, 22:53

> Skąd wiesz synek ile ja mam lat? Główka coś boli, wiek nie chroni przed głupot
              > ą. Skoro jesteś tak wiekowy to wiesz czym była "okupacja" i jakie znaczenie his
              > toryczne ma owe słowo. Nie wycieraj sobie tym słowem swojego brudnego pyska..
              >
              > Coś bardzo pokrzywdzony jesteś przez Ślązaków. Może byłeś "Ślązakiem" z Zagłębi
              > a, co bawił się w donosy.. Tajny Współpracownik Służb Bezpieczeństwa? Pewno kap
              > uś..
              Szanowny Panie.
              Po pierwsze występuje Pan jako gość i oczywiście ma Pan swoje prawa.
              Po drugie skąd wiesz, że mam jakoby brudny pysk.
              Ta forma Twoich wypowiedzi jest dla mnie wystarczającym dowodem, że to "Ty" jesteś "synkiem" co uważam i tak za najłagodniejsze określenie Ciebie jako byłego mojego rozmówcę.
              Żałuję, że zamiast merytorycznej rozmowy pojawiają się inwektywy.
              Ja na takim poziomie dyskutować nie będę, ponieważ podstawą dyskusji jest szacunek dla drugiej osoby.
              Bez zrozumienia i dalszej dyskusji z "Panem".
        • czefan Re: Czefan 22.01.13, 23:17

> buraku lecz się na swój pusty z nienawiści łeb..Wolę Katowice niż takich pseudo
          > częstochowskich patriotów-wieśniaków mentalnych. Pewno jesteś z jakiegoś Secemi
          > na czy innego Kłobucka. Krowy paść wsioku z gierkowskiego bloku!
          Porażające jest to, że nie potrafisz "gośćiu portalu: częstochowianin" podjąć dyskusji. Nazywasz mnie za to "burakiem", "Pustym Łbem z nienawiści" itd.
          Może podejmij merytoryczną dyskusję, jeśli jesteś do tego zdolny.
          Zapraszam; oczekując na wstępie przeprosin i wytłumaczenia się z pańskiego buractwa. Dalej nie będę cytował.
          Miło by też było, gdyby Pan zechciał przeprosić innych użytkowników forum za swój prostacki język.
      • mistral75 Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. 22.01.13, 21:07
        @ czefan

Co dzisiaj zazywales, ze wywolalo taka kontrakcje Twojego mozgu.
        Bierzesz coraz wieksze dawki.
        Wybacz, ale po zazyciu, nie fabrykuj sie z takim teoriami w tym miejscu.
        Ludzie sa jednak bardziej wyczuleni na glupote niz myslisz.
        p;)
        • Gość: Lisiniec 1921 Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 21:27
          Wyborcza Klamie,Lecz Wolnych Ludzi Nie Zlamie!!!!
          • Gość: kioto Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. IP: *.opera-mini.net 23.01.13, 10:01
            Nie nie nie..... Gazeta Polska Codziennie kłamie:)
        • czefan Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. 22.01.13, 23:08
          mistral75 napisał:

> @ czefan
          >
          > Co dzisiaj zazywales, ze wywolalo taka kontrakcje Twojego mozgu.
          > Bierzesz coraz wieksze dawki.
          > Wybacz, ale po zazyciu, nie fabrykuj sie z takim teoriami w tym miejscu.
          > Ludzie sa jednak bardziej wyczuleni na glupote niz myslisz.
          > p;)
          Odpowiedź: co "zazywales ze" "mozgu" "wieksze" zazyciu" sie" 'sa" 'glupote niz myslisz".
          Może napisz po polsku o co Ci chodzi, zamiast podejmować na polskim forum dyskusję w sposób poniżający dla jęzka polskiego.
          Ps.
          Czy ŁASKA to to samo co LASKA?
          Bardzo się dziwię osobom ośmielającym się dyskutować publicznie i pisemnie, a które to osoby nie były w stanie opanować poprawnej pisemnej polszczyzny.
          PS.
          Jakże mam z Panem "mistralem" dyskutować, jeżeli mi to uniemożliwia, pisząc jakieś bełkotliwe teksty w niezrozumiałym slangu?
          • mistral75 Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. 22.01.13, 23:29
            @czefan
            Rusz mozgownica jezeli ja masz...
            Chrzanisz takie farmazony ze nie sposob nie ustosunkowac sie do nich negatywnie. Juz Ci o tym kiedys pisalem zacofany lokalny patrioto przez male p. , albo zakompleksiony patrioto, ze(z z kropka) umiejetnosc czytania powinna rownac sie umiejetnosci wnioskowania...
            Ty czefan ani czytac, ani wnioskowac nie potrafisz, poniewaz zyjesz w swoim zakompleksionym i ograniczonym swiecie, o czym Ci tutaj wypomniano, mniej lub bardziej grzecznie.

A teraz zastanow sie dlaczego nie wyswietlaja sie w moich wypowiedziach polskie znaki, jak juz bedziesz wiedzial dlaczego, albo inaczej, jak juz na to ...wpadniesz, odezwij sie, inaczej chory czlowieku, szkoda z Toba dyskutowac o jakielkowiek rzeczywistosci, nie wspominajac historii.
            Jezeli masz kompleks braku polskich znakow idz do Twojego wojewody czestochowskiego i poskarz sie (z z kropka) ...To rozumiesz?. Mysle ze dostaniesz odpowiedz od razu...

Oj czefan, czefan, przespales mozliwosc ksztalcenia sie i wystepujesz teraz w roli internetowego glupka, na ktorym mozna psy wieszac, poniewaz sam do tego zapraszasz takimi idiotycznymi tekstami...
            • czefan Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. 23.01.13, 00:10
              Czy jeżeli ktoś ma inne poglądy niźli Ty to jest chorym człowiekiem?
              Otóż mam wrażenie, że mam prawo walczyć o wartości, które wydają mi się nadrzędne niż lokalne kłótnie.
              Tymczasem spotykam się z inwektywami, których sam nie używam.
              Nie diagnozuję równiez, który człowiek jest chory.
              NIe uważam za chorobę faktu, że wyrażam inne poglądy niź moi adwersarze.
              Co braku polskich znaków w Twoich wypowiedziach, to rzeczywiście tego nie rozumiem.
              Przecież nawet poza RP, można używać polskiej klawaitury.
              Kończąc. Rzeczowa dyskusja TAK. Inwektywy NIE.
              Chętnie rzeczową dyskusję podejmę.
              • Gość: hanys do Czefan IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 01:53
                Błaźnie sam sobie zaprzeczasz w każdym nowym zdanie. Śląsk nazywasz okupantem, kapusiu TW
              • mistral75 Re: Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt.. 23.01.13, 09:16
                czefan napisał:

> Czy jeżeli ktoś ma inne poglądy niźli Ty to jest chorym człowiekiem?
                > Otóż mam wrażenie, że mam prawo walczyć o wartości, które wydają mi się nadrzęd
                > ne niż lokalne kłótnie.
                > Tymczasem spotykam się z inwektywami, których sam nie używam.
                > Nie diagnozuję równiez, który człowiek jest chory.
                > NIe uważam za chorobę faktu, że wyrażam inne poglądy niź moi adwersarze.
                > Co braku polskich znaków w Twoich wypowiedziach, to rzeczywiście tego nie rozum
                > iem.
                > Przecież nawet poza RP, można używać polskiej klawaitury.
                > Kończąc. Rzeczowa dyskusja TAK. Inwektywy NIE.
                > Chętnie rzeczową dyskusję podejmę.

@czefan
                Przeczytaj jeszce raz co ...splodziles

Śląscy okupanci nie świętują polskich świąt...co jest naturalne.
                Jak wywołamy w Częstochowie Powstanie Antyśląskie to pewnie też się nie będą cieszyć.
                Cel: likwidacja pseudo sląskiego pseudo województwa, a nie zastanawianie się dlaczego oni nie obchodzą polskich rocznic.
                Dlaczego nie obchodzi?
                Odpowiedź jest OCZYWISTA.
                Stolicą ŚLĄSKA jest Wrocław, a Katowice to nowotwór, który juz nie wie gdzie się w swojej małości ma rozrosnąć.
                Stworzyć Silesię City (bez Wrocławia, ale z Zagłębiem).
                Biedacy.
                Nowotwór, który napotkał granicę swojej ekspansji.
                To graniczne maisteczko, będzie tylko kolejową sgtacją graniczną z Małopolską.
                Właściwie juz nia jest.

Mozna to rozebrac na czynniki pierwsze i sprobowac Ci wytlumaczyc zdanie po zdaniu, slowo poslowie. Ale po co.
                Jezeli nie dojrzales do rzeczowej oceny i nazywaniu po imieniu rzeczywistosci, takie proby przypominac beda rozmowe z osoba delikatnie mowiac...chora.
                Jak okreslic slownictwo typu okupacja, chyba najprosciej bedzie skierowac Cie do Palestyny.
                Bron Boze nie wracaj do okresu wojny. Jako Polak tego nie rozumiesz, albo nie rozumujesz w tych kategoriach slowno znaczeniowych.
                Dlatego Twoje proby okreslania miejscowej rzeczywistosci musza sie wydawac i sa po prostu chore.
                Poszedles w zla strone, skupiajac sie na ideologii i manifestowaniu stanu nieistniejacego, a problemem widocznym jak na dloni sa odpowiedni i zdolni ludzie, a wlasciwie ich brak tutaj na miejscu.
                I dlatego Czestochowa byla i jest zarzadzana przez garstke karierowiczow, cwaniakow politycznych wykorzystujacych swoja pozycje do manipulowania twarda terazniejszoscia i przedkladajaca interesy polityczne swoich obrzydliwo-niepoprawnych ugrupowan, interesy prywatne zamiast budowania silnego lokalnie i regionalnie miasta, a takze regionu.
                Niestety przy biernej aprobacie miejscowego spoleczenstwa nie w pelni jeszcze dojrzalego by stanac do zadania kontroli politykow przez male p. i wylaniania wlasciwych osob do pracy dla miejscowej spolecznosci. A takiej grupy popularnie nazywanej elitami w naszym miescie po prostu nie ma, lub sa to tylko jednostki. Niestety.

• snyczestochowa Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. Do ... 22.01.13, 21:50
      Jest jeszcze możliwość wzięcia udziału władz w obchodach, które są co roku organizowane w Mełchowie, nieopodal Lelowa. W stoczonej tam bitwie poległo kiludziesięciu powstańców, którzy pochowani są we wspólnej mogile w tej miejscowości. Uroczystości te odbywają w końcu września. Dla zainteresowanych troche informacji o tym wydażeniu.
      lthk.webfabryka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=34
      • Gość: B Powtanie było w Kongresówce u nich w Prusach nie IP: *.prenet.pl 22.01.13, 23:17
        to co mają obchodzić ???
        Powstanie objęło zabór rosyjski, a Śląsk to były Prusy.
        Ot różne krainy, różna historia......
    • proczestochowa Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D 23.01.13, 05:51
      e-tygodnik.pl/5151-insurekcja-styczniowa-czyli-o-zwyciestwie-a-nie-klesce-inaczej-opowiedziane

Przeczytaj artykuł i skomentuj

Zapraszam na oryginalną narrację o powstaniu styczniowym mojego autorstwa. Nie dajmy sobie wmówić, że Polskość to nienormalność, a historia nas ogranicza. Słyszę, że jestem "Tłuszczą z Biało-Czerwoną flagą. Tak mnie jako Polaka obraża członek zarządu województwa śląskiego.

"Jestem Polakiem i mam obowiązki polskie" R.D.

pozdrawiam w końcówce 150 rocznicy NOCY STYCZNIOWEJ, która jest fundamentem Narodu Polskiego o czym zdaje się zapomniano w woj. śląskim. Rząd powinien wydać zarządzenie w sprawie obchodów rocznicy przez Urzędy Wojewódzkie.

Tomasz Jaskóła
      • Gość: coty Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 20:36

@ Jaskóła proczestochowa

Przeczytałem z rosnącym - im bliżej końca elaboratu - rozczarowaniem.
        Panie Jaskóła, irytująca jednostronność, a może coś dla przyzwoitości i porządku o ofiarach – poległych, zesłanych, wywłaszczonych, nowej emigracji, może coś o Stanisławie Koźmianie – uczestniku Powstania – i jego Rzeczy o roku 1863 (wydanej w 1895).
        Inaczej zachowujesz się pan jak jakiś chłoptaś i egzaltowany histeryk, a nie historyk.

Historia naszej Ojczyzny to poważna sprawa - a nie pole dla majsterkowiczów.
        „Historię trzeba poznawać rozumem i sercem, trzeba ją przemyśleć
        i przeżyć – by rzeczywiście stała się nauczycielką życia.” SK
        Mitomaństwo dobre jest u cioci na imieninach, a nie w świecie informacyjnego karnawału - gdzie źródeł moc i nawet nadmiar opinii i danych.

Wolę choćby takie, by daleko nie szukać, biało-czerwone spojrzenie na historię powstania styczniowego 1863 roku:
        www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=1298&addComment=no

• Gość: kokon Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 08:39
      Obchody rocznicy wybuchu Powstania Styczniowego. Głupota po polsku ! Może trzeba "pomyśleć" o wypłacie odszkodowań rodzinom za utracone majątki i zsyłkę , tylko czasem nie za te co na emigracji przegrali w karty i przepuścili z paryskimi....., ale koniecznie ! Polski sąd da, co się będzie łamał ! Aż strach pomyśleć co będzie kiedy do kraju wróci smoleński złom . Oj , będzie się działo ! Może jakaś pielgrzymka do Katynia, tym razem piesza.
    • Gość: cel Re: Z Katowic Powstanie Styczniowe słabo widać. D IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 21:04
      romankowalczyk.salon24.pl/481276,anatomia-klamstwa-wroclawskiej-gazety-wyborczej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka