Dodaj do ulubionych

Gra w Cashflow w Częstochowie

24.01.13, 15:45
Cashflow to kultowa gra opracowana przez Roberta Kiyosakiego, która uczy gospodarności, inwestowania i umiejętności przydatnych w biznesie. O grze i zasadach: www.bogatyojciec.pl/

Także Częstochowa ma swój klub Cashflow. Spotkania odbywają się w piątki od 14:00 w kawiarni Babie Lato na ul. Kilińskiego (pierwsze uczestnictwo za darmo). Najbliższe spotkanie 24 stycznia 2013, o 14:00.

Jak chcecie zagrać, zapraszam jutro.
Obserwuj wątek
    • zona007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 24.01.13, 17:02
      Można cos więcej? jak wygląda takie spotkanie?
      • Gość: miczurin Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 19:14
        Ciekawa gierka i miły sposób spędzenia popołudnia :)
    • Gość: o Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: 212.87.246.* 24.01.13, 17:31
      w tej grze zarabia tylko ten, kto ją sprzedaje.
      • Gość: magd Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.mtk-tv.pl 24.01.13, 20:46
        No to chyba nie o to chodzi, cos czytałam ze chodzi w niej o rozwijanie inteligencji finansowej
        • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 24.01.13, 21:09
          Ladny slogan: rozwijanie inteligencji finansowej :D i niby kto ma rozwijac ta inteligencje?
          A dokladniej o co chodzi? Zebranie w jednym miejscu ludzi z kasa i wciskanie im produktow ubezpieczeniowo- inwestycyjnych typu skandia, aegon itp.
          • Gość: dougie Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.mtk-tv.pl 24.01.13, 21:54
            Czytaj uwazniej przeciez w temacie jest wyjasnione o co chodzi...
            • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 25.01.13, 08:22
              To tylko przykrywka... Chodzi o kase, jam zwykle... :D po co szukac kasiastych klientow, skoro pod pozorem rozrywki moga przyjsc sami... A ich proznosc I pazernosc ow nauczyciel inteligencji finansowej wykorzysta do sprzedazy produktu systematycznego oszczedzania.
              PS. Po co zmieniasz login? A ten watek to ogloszenie, wiec nie ten dzial.
              • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 25.01.13, 17:23
                Czytałeś którąkolwiek z książek Kyosakiego? bo ktokolwiek przeczytał choć jedną to nigdy w życiu nie "zainwestuje" w lokatę polisę czy inny produkt finansowy.
                Ludzie grający w cashflow domyślam się że sięgają po jego książki więc to zaprzecza twojej teorii naciągania.
                • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 25.01.13, 18:38
                  no to powiedz proszę: co poleca Kiyosaki do zarabiania pieniędzy? Oczywiście poza sprzedażą książek i prowadzeniu szkoleń o skutecznym inwestowaniu :D , na czym Kiyosaki dorobił się majątku :D
                  A teorie Kiyoaskiego są podstawą do wciskania produktów systematycznego oszczędzania (Aegon, Axa, Skandia itp). To jest guru wszelkiego rodzaju agentów ubezpieczeniowych wciskających polisy inwestycyjne, o tym wie każdy kto miał jakikolwiek kontakt z jakimkolwiek agentem ubezpieczeniowym.
                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 25.01.13, 23:44
                    skoro nie wiesz co poleca to znaczy że nie czytałeś nawet połowy jednej ale z całą pewnością nie lokaty, polisy itp g. bo to nawet dziecko wie że nie jest inwestycją

zgadzam się że leje wodę i to co ma do przekazania we wszystkich książkach zmieściłoby się na 150stronach ale to nie gotowe recepty a wskazówki co do toku myślenia, zresztą zrozumiałe tylko dla tych którzy potrafią zrozumieć ekonomię a reszta będzie udawać że rozumie

żadna wiedza nam się nie przyda jeśli nie rozumiemy mechanizmów ekonomii, jej prawa tak jak w fizyce są niezmienne i niestety o wiele trudniejsze,

• Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 00:16
                      liber007, pojęcia nie masz o czym mówisz. Chyba że jesteś takim samym naganiaczem na "inwestycje". W twoich postach nie widzę nic z optymizmu, choć pozytywne myślenie to podstawa doktryn Kiyosakiego (choć akurat z tym się zgadzam). Taki z niego znawca ekonomii jak i z Ciebie. A Kiyosaki to "lektura obowiązkowa" dla agentów ubezpieczeniowych firm typu OVB, Efect, PDF, IDF itp. (wszelkiego typu agentów ubezpieczeniowych), które (podobnie zresztą jak Kiyosaki dorobił się fortuny na książkach i szkoleniach) zarabiają na wciskaniu ragularów zadufanym, próżnym częstochowskim dorobkiewiczom.

"Zaprośmy ich do gry, do "elitarnego klubu", "śmietanki częstochowskich biznesmenów", a niech się rozerwą, a potem: jak to? pokażmy, że jesteśmy profesjonalistami w zarabianiu pieniędzy (w grze oczywiście!) - o proszę - super bryka, garniak za kilka tysiaków (to nic że wszystko na kredyt, ale wizerunek to podstawa), no i koniecznie kilka dobrych cytatów jakiegoś ekonomisty lub guru marketingu. A więc co jak już autorytet zbudowany? czas na "koszenie sałaty". Nie sprzedajemy produktu ubezpieczeniowego. Sprzedajemy możliwość zarabiania :D (MLM finansowy). Połechtają "ego" dorobkiewicza częstochowskiego to sam wyłoży kilka stów (lub tysiaka) miesięcznie - a co nie stać Pana? ;) A proszę zobaczyć: Pan już ma i jest Pan zadowolony (czyt. nakręcony na wirtualne zyski) to czas na polecenia, z każdego polecenia odpalimy coś Panu, aż w końcu będzie Pan rentierem :D Chce Pan być bogaty? wybór należy tylko do Pana :D ale decyzja musi być już, bo im dłużej podejmowana, im dłużej analizowana tym mniejszy wpływ manipulacji, więc trzeba dać jakiś bodziec. A co Pana powstrzymuje od podjęcia decyzji teraz? nie chce Pan kupić za rok nowego samochodu żonie, a dzieci na studia pójdą za parę lat? No i proszę zobaczyć - Pan zainwestuje tylko 500 zł/m-c, a jak Pana koledzy - przedsiębiorcy, których Pan zarekomenduje będą myśleć "biznesowo" to Pan będzie na tym zarabiał". :D :D :D
                      A w ekonomii są 2 podstawowe zasady: nie ma nic za darmo (1) i zasoby są ograniczone (2). Czy się mylę, liber007?
                      • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 00:33
                        się rozpisałeś, w tych pozycjach które czytałem u Kyosakiego widziałem tylko kwestie wyjaśnienia pewnych mechanizmów i działania ekonomii jako całości, natomiast wydaje mi się że człowiek nawet poniżej przeciętnej inteligencji zauważy że inwestycja nie ma nic wspólnego z polisami i lokatami :)

Ja mam ten komfort że do Kyosakiego dotarłem po latach najlepszej szkoły ekonomii czyli prób i czasem bardzo drogich błędów więc może łątwiej było mi zrozumieć o co mu chodzi.
                        Z całą pewnością nie o lokaty i polisty w któe lokują idioci tylko :)
                        • Gość: o Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: 212.87.246.* 26.01.13, 08:44
                          a których pozycjach takie konkretne rzeczy czytałeś?
                          • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 10:32
                            to samo jest w sumie w każdej więc wybierz sobie dwie jakiekolwiek.
                            • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 11:15
                              No to juz wiemy, ze nie wciskasz produktów finansowych. Jakie inwestycje wciskasz? Surowce? Dobra luksusowe? Czy bawisz się w różnej maści MLMy typu Amway, Aivon?
                              Masz racje co do Kiyosakiego, zawsze to samo, ale nie o ekonomii... Psycholgia i marketing.
                              • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 11:22
                                Ja nic nie wciskam, nigdy nawet nie grałem w cashflow nie mówiąc o prowadzeniu tego dla innych :)
                                żyje i pracuję sobie spokojnie, jak zarobić to ja już wiem ale takiej wiedzy nikt ci nie poda na tacy, nawet mając świadomość że 95% osób nie byłaby w stanie jej wykorzystać.
                                • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 11:40
                                  gdyby tak było- nie marnowałbyś czasu bezproduktywnie wypisując takie głupoty na forum ;) z twoich wypowiedzi bije jedynie arogancja - spowodowana pewnie frustracją, i choć powołujesz się na Kiyosakiego to pozytywnego myślenia w Twoich postach nie widzę, a przecież to podstawowa zasada tego guru marketingu.

I chętnie się dowiem, w której książce "widziałem(ś) tylko kwestie wyjaśnienia pewnych mechanizmów i działania ekonomii jako całości" i jakie są te ów mechanizmy? oczywiście nie musisz podawać recepty na zarabianie. Podaj tylko jakie "mechanizmy", prawa lub modele ekonomiczne opisał Kiyosaki i w której książce.
                                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 11:53
                                    na forum piszę czasami bo mam śmiechy z takich ludzi jak ty :)
                                    zaglądam tu dla relaksu i pośmiania się z ludzkiej głupoty

gdybym był agentem to nie pisałbym że polisy, lokaty i inne dziwne produkty finansowe są dla idiotów :)
                                    natomiast denerwuje mnie jak ktoś pisze nieprawdę a że czytałem to wiem że tam pisze o czymś innym.

jeśli przeczytałeś którąkolwiek książkę Kyosakiego i jej nie rozumiesz to tym bardziej szkoda mojego czasu na objaśnienia bo jak widać masz do tego za małe możliwości intelektualne.
                                    • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 12:43
                                      no to cieszę się, że przynoszę Ci radość. Niemniej potwierdziłeś tylko to co wcześniej napisałem - wychodzi z Ciebie arogancja wynikająca z frustracji (i nawet jeśli zrozumiałeś co pisał Kiyosaki to nie korzystasz z tej wiedzy, a sama informacja bez umiejętności jej wykorzystania jest nic nie warta - a to, że z tego nie korzystasz wynika z Twoich wypowiedzi).
                                      Twoje zachowanie nie jest śmieszne - a raczej żałosne, choć po części pasujesz do obrazu częstochowskiego dorobkiewicza. To, że nie sprzedajesz produktów finansowych również napisałem wcześniej - zadałem Ci także pytanie co sprzedajesz, bo Kiyosaki to głównie marketing i psychologia, a nie ekonomia, co zresztą potwierdzają źródła jego dochodów (książki i szkolenia). No i kolejna rzecz- gdybyś wiedział, jak zarabiać to nie pisałbyś na forum te głupoty, marnując swój czas.
                                      Pewien doktor (chodzi o tytuł naukowy) mawiał, że najgorsi są doktorzy. Bo myślą, że wszystkie rozumy pozjadali, a profesorowie wiedzą co wiedzą i nie muszą się dowartościowywać jałowymi dyskusjami. Różnica między takim doktorkiem a Tobą jest taka, że Ty tylko piszesz, że coś wiesz, ale tak naprawdę nic jeszcze rzeczowego nie napisałeś.
                                      • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 13:13
                                        normalnie jesteś człowiek orkiestra, ekonomiczny ekspert, specjalista od zawartości książek (szczególnie tych których nie przeczytałeś) no i psycholog, nie wspomniawszy że wiesz lepiej co powinienem robić ze swoim czasem.

ale wyjaśnię jeśli tak cię to ciekawi, właśnie sobie czytam książkę bo soboty i niedziele mam zawsze wolne, do tego leży śnieg więc nie widzę innych zajęć, a komputer zawsze włączony bo mam takie skrzywienie i jest na chodzie 24h na dobę.

pamiętaj że najwięcej musi pracować (i bulić na państwo) ten co chce się stać bogaty a nie ten co już jest, bo w firmie mam swoich ludzi których tylko doglądam, a resztę czasu spędzam na poszerzaniu wiedzy + inwestowaniu w inne ciekawe rzeczy szczególnie te bez podatków.

oczywiście zgodzę się, mógłbym rozwijać swoje imperium inwestować w rozwój firmy, tworzyć nowe żeby zarabiać dziesiątki milionów, potem setki, tylko po co???
                                        jeśli firma jest w stanie zarobić kilka mln. rocznie zatrudniając mniej niż 10 osób to po co się męczyć?

ja zarabiam na życie a nie żyje żeby zarabiać, człowiekowi wystarczyłoby ok. 3 mln zł żeby naprawdę dobrze żyć bez ryzyka i pracy, sam nie rozumiem tych co zbierają setki milionów, potem miliardów, po co? dla mnie moje życie i mojej rodziny jest ważniejszy niż pracoholizm 24h na dobę.

więc co do frustracji + bycia żałosnym to rzucasz tym tak jakby samego ciebie to tyczyło.
                                        ja napisałem że czytam forum dla zabawy bo głupota jest śmieszna, dlaczego większość tutaj jest tak mądra a nie zarabia milionów?????????

jeśli ktoś ma predyspozycje intelektualne to da sobie radę a nie psioczy o frustratach i żałosności bo sam taki jesteś :)

jak napisałem wcześniej, żyje sobie spokojnie i mam wyjeb. na frustratów i mądrasków,
                                        pamiętaj, to życie weryfikuje twoje umiejętności i wiedzę o ekonomi.
                                        odpowiedz sobie ile zarobiłeś w swoim życiu i ile zarabiasz miesięcznie... rzeczywistość jest zapewne bolesna bo widać to po twoich wypowiedziach.
                                        • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 13:33
                                          :) no właśnie :) życie weryfikuje wszystko (nie tylko wiedzę o ekonomii). Czy jesteś w stanie podać mi cokolwiek merytorycznego w swoich aroganckich wypowiedziach? ja podam Ci same sprzeczności - jesteś na forum dla zabawy, ale jednocześnie piszesz, że denerwuje Cię, gdy ktoś pisze nieprawdę (choć sam nie udowodniłeś, że jest to nieprawda - wystarczyłoby podać jakikolwiek szczegół z przeczytanej książki). Więc tak naprawdę - forum dostarcza Ci tylko niepotrzebnych negatywnych emocji, co również stoi w sprzeczności z Twoim zamiłowaniem do spokoju (o czym napisałeś w ostatnim poście).

Poza tym - nigdzie nie napisałem, że jestem ekonomicznym ekspertem, ani psychologiem, ani bibliofilem. To nie ja wyśmiewam wszystkich dookoła, uważając siebie za nie wiadomo kogo.
                                          • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 13:47
                                            Jeśli fakty uznajesz za arogancję ok, twoja sprawa.
                                            Nie widzę sprzeczności jakie wypisujesz tylko bzdury nie poparte faktami, gdybym żadnej książki Kyosakiego nie przeczytał to bym ci uwierzył a że czytałem to wiem że piszesz bzdury.

Słowo denerwuje może jest zbyt mocne, bardziej pasuje sformułowanie "nie podoba mi się" w tym wypadku gdy ktoś wypisuje kompletne bzdety ponieważ nie odczuwam z czytania i pisania tutaj żadnych emocji poza śmiechem z tego co ludzie wypisują mający się za nie wiadomo kogo a polegli na najprostszych rzeczach.
                                            Powtórzę, nie będę przytaczać fragmentów książki bo tylko idiota jej nie rozumie, to jest tak prostym językiem napisane. Jeśli nie rozumiesz to twoja sprawa a mnie nie zależy na tym żeby udowodnić tu cokolwiek za wszelką cenę.
                                            Inteligentny człowiek gdy przeczyta co piszę zastanowi się a inni, to już ich sprawa :)

nigdzie nie napisałeś wprost ale kreujesz się na kogoś takiego,
                                            jak ktoś jest delikatnie mówiąc mało rozwinięty to trudno nie śmiać się gdy próbuje pisać swoje mądrości bo to zawsze wypada śmiesznie :) skoro cię to obraża to twój problem, że ci się nie podoba prawda to twój problem.

• Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.13, 14:09
                                              ktoś mądry powiedział kiedyś:
                                              "nie nazywaj nikogo głupcem, nie mając pewności, że sam nim nie jesteś"
                                              skorzystaj z tej mądrości :) bo może Twoja mądrość nie ma nic wspólnego z prawdziwą mądrością :)
                                              Nikt nie prosił Cię o cytowanie fragmentów książek - przeczytaj naszą rozmowę ze zrozumieniem. Ja sprzeczności Twoich wypowiedzi wykazałem Ci wprost - nie musisz ich szukać i nie trzeba żadnego intelektualisty, by je zauważyć, więc:
                                              przeczytaj drugi wers tej wypowiedzi.
                                              • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 22:15
                                                tak tak, oczywiście.
                                                prawdziwą mądrość weryfikuje życie a biorąc pod uwagę że mam lepiej niż 99% ludzi w tym nieszczęsnym kraju pracując ok. 100 godzin miesięcznie i nie musząc nikogo wyzyskiwać to chyba nie jest tak źle.
                                                • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 22:59
                                                  tak, tak... masz lepiej niż 99% ludzi i dlatego dowartościowujesz się na forum grając milionera :D oczywiście, liberku, wierzymy Ci :D
                                                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 23:07
                                                    Gdybym chciał się dowartościować to bym sobie założył profil na fc albo nk i wrzucał fotki domu z basenem, aut, dzieci i z wakacji na jakie jeżdżę (tak jak robi większość ludzi w tym kraju) albo kupił veyrona a mi to zwisa i tyle, mam totalnie przeciętny dom jak i samochód bo po co lepszy?
                                                    wole żeby bandyci przyszli do sąsiada co na kredyt się zastawił ale pokazuje nowego lexusa i super willę :) ale jakże to niepojęta jest moja postawa w Polsce.
                                                  • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 23:49
                                                    musiałbyś najpierw opanować photoshopa do perfekcji, a i tak prawda mogłaby wyjść na jaw i wtedy personalnie byłbyś wyśmiany,a tak te głupoty wypisujesz anonimowo i tylko dla własnego "ego".
                                        • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 13:40
                                          "jeśli ktoś ma predyspozycje intelektualne to da sobie radę a nie psioczy o frustratach i żałosności bo sam taki jesteś :) "

Odniosę się jeszcze do tych słów. Znajdź mi chodź jeden post, w którym narzekam :) Raczej nie znajdziesz, bo z natury jestem optymistą i nie znoszę narzekania, bo pochłania niepotrzebnie energię, a zupełnie nic nie zmienia. Za to jak widzę - Twojego "psioczenia" na forum jest dużo :)
                                          Ot, taka kolejna przewrotność Twojego umysłu?
                                          • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 13:49
                                            cały czas piszesz w tonie -> "ludzie, nie idźcie tam, oszuści, naciągacze sprzedają lokaty i polisy" napisałeś tak kilkakrotnie :)

ja nie psioczę na tym forum tylko objaśniam ludziom najprostsze rzeczy których często nie rozumieją, człowiek inteligentny to przemyśli, a idiota dalej będzie idiotą :)
                                            • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.13, 14:20
                                              :) i to szczera prawda. Jak nie wierzysz to idź i sprawdź... a jak jesteś inteligenty to wywnioskowałbyś to z tego wątku (wymagana niestety inteligencja oraz spostrzegawczość).

Tak, tak - Ty nie narzekasz... :) nie rób z ludzi głupców. Poczytaj swoje posty i powiedz, ze to nie jest narzekanie... żeby komuś coś tłumaczyć trzeba to najpierw samemu zrozumieć. Nazywanie innych "głupcami" to nie jest arogancja, o wszechwiedzący liberku :) ?jakie fakty podajesz... problem polega na tym, że nie podajesz żadnych faktów, jedynie mówisz, że coś wiesz - ale nie piszesz co...
                                              • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 22:16
                                                ty to dopiero dużo wiesz, już dało się zauważyć, hehe
                                                • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 23:05
                                                  nie chce mi się zniżać do Twojego poziomu. Powtórzę tylko, że gdybyś był inteligentny i spostrzegawczy to wyciągnąłbyś wnioski z niektórych wypowiedzi, a nie "cietrzewił się" grając jakiegoś milonera, co najmniej 95% osób nazywając "idiotami" (ponownie powtórzę: "nie nazywaj nikogo głupcem, nie mając pewności, że sam nim nie jesteś")- choć merytorycznego nie napisałeś totalnie NIC.
                                                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 27.01.13, 23:09
                                                    Skoro idiota jest idiotą to jak go nazwać? wiem w tym kraju powoli już nie można nazywać o imieniu, jak nazwę kogoś idiotą to mogę trafić do sądu a jak nazwę pedała pedałem to nawet sprawę karną można dostać...
                                                  • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 23:51
                                                    modyfikując tą sentencję:
                                                    "nie nazywaj nikogo idiotą, nie mając pewności, że sam nim nie jesteś" :)
                                                    Poza tym używanie wulgaryzmów przez Ciebie - tylko potwierdza to co napisałem wcześniej...
                                                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 28.01.13, 00:00
                                                    i to ten moment o którym sam napisałeś na dalsze pisanie do ciebie bo trudno nazwać to dyskusją szkoda mojego czasu :)

czasami żałuję że nie jestem idiotą, takim ludziom łatwiej się pewnie idzie przez życie nie mając świadomości tylu rzeczy w otaczającym świecie.
                                                  • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 28.01.13, 00:21
                                                    no to dla pokrzepienia serca Twojego napiszę Ci (w dobrej wierze i dla radości Twojej, bo w końcu po to piszesz na forum jak sam powiedziałeś), że nie jest to takie oczywiste, czy nie jesteś idiotą (skoro chcesz nim być, bo osobiście nikogo nie lubię nazywać nawet w mniej drastycznych słowach).

PS. rzeczywiście trudno to nazwać dyskusją, bo nic merytorycznego nie napisałeś.
                                                  • skory1 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 01.02.13, 20:18
                                                    Gość portalu: nuda napisał(a):

Przepraszam, ze sie wtrącę.

> nie jest to
                                                    > takie oczywiste, czy nie jesteś idiotą (skoro chcesz nim być, bo osobiście nikogo nie lubię
                                                    > nazywać nawet w mniej drastycznych słowach).

Ależ z ciebie hipokryta.
                                                    Sugerujesz, że twój rozmówca jest idiotą a jednocześnie twierdzisz, że nikogo nie lubisz tak nazywać.
                                                    Popularyzacja wiedzy z zakresu podstaw finansów - także dzięki tej grze - jest absolutną koniecznością w świetle faktu rządzenia Polską przez stado ignorantów, zadłużających ten kraj - a tym samym i jego mieszkańców - w tempie przerażającym. Lecz któż ich wybrał? Ludzie światli, wyedukowani ekonomicznie, rozumiejący mechanizmy finansowe, czy tacy sami - jeśli nie więksi - ignoranci?
                      • republique 100000% poparcia 27.01.13, 08:01
                        typowy sposób działania wszystkich piramid finansowych , bylem na paru spotkaniach ogłupianie i manipulacja ludzmi zachowaniami faktami
                        • liber007 Re: 100000% poparcia 27.01.13, 13:38
                          na czym to ogłupianie polega? napisz bo się zaciekawiłem
                          • Gość: nuda Re: 100000% poparcia IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.13, 14:13
                            republique potwierdził to co ja napisałem, ale Ty tego nie jesteś w stanie pojąć. No cóż - może jeszcze raz przeczytaj książki Kiyosakiego...(?)
                  • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 25.01.13, 23:46
                    i żeby nie było to nie jest dla mnie guru, jest po prostu jednym z pierwszych chcących zarobić na pisaniu o rzeczach oczywistych bo nic nadzwyczajnego ano odkrywczego nie napisał.
                    • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 00:18
                      skoro "nic nadzwyczajnego ani odkrywczego nie na pisał" to przeczytanie przez Ciebie wszystkich jego książek, delikatnie mówiąc - było stratą Twojego cennego czasu.
                      • liber007 Re: Gra w Cashflow w Częstochowie 26.01.13, 00:29
                        nie czytałem wszystkich, nawet połowy, łatwo zobaczyć że % wartościowych informacji jest podobny w każdej książce i na tej podstawie oceniam wartość serii na 150 stron.
    • Gość: ja Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.Netcominternet.pl 24.01.13, 22:00
      o tej godzinie to wiekszosc ludzi jeszcze pracuje. nie mozna zrobic takiego spotkania dajmy na to o 18??
      • Gość: Cz. Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.mtk-tv.pl 24.01.13, 22:04
        wydaje mi się, że nie trzeba przychodzic na konkretna godzine, czas jest do około 20 wiec jesli ktos jest naprawde zainteresowany to nie ma wiekszego problemu
        • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 25.01.13, 08:31
          Kolejny nick? Przez to widac jak ma dłoni, ze to Nic innego jak łowienie jeleni I dawców kapitału. Dlaczego w takich godzinach? Czytaj uważniej, chodzi o ludzi głównie prowadzących biznes, wbrew pozorom nimi łatwiej manipulować.
          • Gość: puszka Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 09:53
            Ja tam lubie sobie nadal pograć w gry planszowe :) Jakoś takoś są dziś egzotyką :D
            • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 11:16
              egzotyką? absolutnie się nie zgodzę. Kwestia czasu poświęcanego dzieciom. Mamy coraz szybsze tempo życia i nie ma tyle czasu co dawniej. Ja pamiętam, że bardzo często grałem wieczorami z rodzeństwem i rodzicami w warcaby lub chińczyka. Teraz nie ma tyle czasu, a jednocześnie jest dużo większy wybór zabawek edukacyjnych, stąd rzadziej korzysta się z konkretnej gry. Niemniej dzieciaki bardzo lubią chińczyka czy gry planszowe (polegające na rywalizacji), ale są też gry planszowe rozwijające umysł (np. Paleta).
              • Gość: Romper Stomper Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 13:30
                Gry planszowe wracają w wielkim stylu.
                Wybór jest przeogromny, każdy znajdzie coś dla siebie - od prostych, losowych jak Chińczyk, po gry zupełnie pozbawione elementu losowego gdzie planowanie i strategia towarzyszą nam od momentu rozpoczęcia zabawy.
                Niektóre kultowe tytuły doczekały się nawet mistrzostw gdzie rywalizują najlepsi gracze.
                Uwielbiam kilkugodzinne maratony ze znajomymi przy planszówkach - spędzamy miło czas i trenujemy szare komórki.
                • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 17:18
                  fajnie, że masz czas na kilkugodzinne maratony ze znajomymi. Niektórzy jednak mają inne obowiązki (praca, dom, dzieci) i przeciętny człowiek zwyczajnie nie ma czasu na bądź co bądź "gierki". Owszem - jak podałem wcześniej - osoby prowadzące działalność gospodarczą są bardziej dostępni i łatwiej manipulowalni niż człowiek na etacie.
                  • Gość: the ghost Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.01.13, 08:54
                    "fajnie, że masz czas na kilkugodzinne maratony ze znajomymi. Niektórzy jednak mają inne obowiązki (praca, dom, dzieci) i przeciętny człowiek zwyczajnie nie ma czasu na bądź co bądź "gierki". Owszem - jak podałem wcześniej - osoby prowadzące działalność gospodarczą są bardziej dostępni i łatwiej manipulowalni niż człowiek na etacie. " - święta racja. nie każdy ma czas o danej porze na takie rzeczy, na chodzenie po klubach czy barach, ma inne obowiązki i priorytety, poza tym wydaje mi się, że spotkania nie polegają całkiem na bezinteresownej grze i zabawie, możliwe że osoba prowadząca spotkanie będzie chciała "zachęcić" do czegoś uczestników, bądź spotkania będą płatnę, gdyż plansza do tej gry kosztuje kilkaset złotych, więc nie sądzę, aby ktokolwiek był na tyle dobry i od tak za nic udostępniał planszę, na którą wyłożył sporą kasę. Informacja o spotkaniu przekazana w bardzo słaby sposób, przecież kilka istotnych szczegółów lepiej przemilczeć, w końcu nikt by nie przyszedł :) hue hue hue....
                  • Gość: Romper Stomper Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 13:35
                    Gość portalu: nuda napisał(a):

> fajnie, że masz czas na kilkugodzinne maratony ze znajomymi. Niektórzy jednak m
                    > ają inne obowiązki (praca, dom, dzieci) i przeciętny człowiek zwyczajnie nie ma
                    > czasu na bądź co bądź "gierki".

To jest kwestia dobrej organizacji, wszyscy mamy jakieś obowiązki. To, że Ty nie masz czasu to nie znaczy, że inni też go nie mają.

> Owszem - jak podałem wcześniej - osoby prowadz
                    > ące działalność gospodarczą są bardziej dostępni i łatwiej manipulowalni niż cz
                    > łowiek na etacie.

Twoja wypowiedź jest tak absurdalna, że nawet nie wiem jak ją "ugryźć".
                    Co własna działalność gospodarcza czy etat ma wspólnego z zainteresowaniem grami planszowymi?
                    A teoria , że osoby z własną działalnością gospodarczą są łatwiejsze do manipulowania wywnioskowałeś z ... (jakieś badania, artykuł, statystyki, ankieta,... .)?

W innym wątku ktoś szuka sali do gry w kosza. Czy tam też napiszesz "fajnie, że masz czas na kilkugodzinne mecze ze znajomymi. Niektórzy jednak mają inne obowiązki (praca, dom, dzieci) i przeciętny człowiek zwyczajnie nie ma czasu na bądź co bądź "gierki".
                    Mam wrażenie , że piszesz by pisać. Więc masz czas :)
                    • Gość: nuda Re: Gra w Cashflow w Częstochowie IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.13, 14:25
                      widać od razu, że nie masz dzieci. O słabej organizacji to możesz mówić komuś kto ma jedno dziecko, kolego! :)
                      co do reszty Twojej wypowiedzi - przeczytaj moje wcześniejsze (ze skupieniem to zrozumiesz).
                      Nawiążę jeszcze do sali gimnastycznej - to zupełnie coś innego - jak ktoś całe dnie siedzi w pracy to wręcz powinien zrobić coś dla sprawności fizycznej (siłownia, basen, piłka), ale to jest godzina a nie "maraton godzin". Naprawdę nie rozumiesz czy udajesz?
    • Gość: Ja Babie lato? Panowie tylko w damskich perukach? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 00:03
      Czy może coś się zmieniło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka