magata Re: DUO METROPOLIE 21.03.02, 07:45 jeśli milczący zostanie prezydentem, dotrzyma obietnic i zbuduje eksterytorialny kanał łączący Częstochowę z morzem, to proponuje Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: DUO METROPOLIE IP: 192.168.1.* 21.03.02, 08:24 Z Gdańskiem nie będzie duometropolii tylko czwórmiasto. Odpowiedz Link Zgłoś
fsh Re: DUO METROPOLIE 21.03.02, 08:29 Jeśli wygra Człowiek Banan Częstochowa połączy się ze stolicą Republiki Bananowej - Los Bananas. Odpowiedz Link Zgłoś
morgan_ Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? 21.03.02, 09:40 a z poznaniem to niby dlaczego nie? jeżeli kanał eksterytorialny obywatela SB przebiegnie korytem warty, do poznania jest jednak bardziej po drodze niż do gdańska. co więcej, nam tu brakuje skałek, wam tam brakuje malty, korzyści zaistnieją obustronnie. z poznaniem ta duometropolia, zdecydowanie z poznaniem, drodzy państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
magata Re:hmmm...... 21.03.02, 11:35 tak szczerze, to malty bym akurat nie polecała. najpiękniejszym jeziorem w wlkp jest zdecydowanie Powidz. Odpowiedz Link Zgłoś
morgan_ Re: w obronie malty 21.03.02, 12:31 malta dlatego, że jest infrastukturalnie pociągająca więc obdarzylibyśmy was w ramach partnerstwa torem wioślarskim, torem saneczkowym, lodowiskiem, stokiem narciarskim, atrakcyjnym rowerowo laskiem, kilkoma knajpkami (w tym - indyjską), kortami tenisowymi, wioską hotelową, placami zabaw dla nieletnich częstochowian nie mówiąc o tak pożądanym przez niektórych zoo. malta dlatego, że da się objechać na rolkach (argument już użty ale ciągle aktualny). poza tym - malta dlatego, że mogran miałby bliżej do was z pracy . :) więc co? poznań? Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: w obronie malty 21.03.02, 13:40 proponuję Kłobuck, bo Kłobuck ma teraz większą siłę przebicia niż Częstochowa. wszak Marek Sz. to dziś wicekról Schlesien Odpowiedz Link Zgłoś
fsh Re: w obronie malty 21.03.02, 13:52 dorzucił bym jeszcze Myszków. i tak powstało by drugie Trójmiasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:47 Oczywiście, że... Namcze Bazar! Odpowiedz Link Zgłoś
zigy Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? 21.03.02, 17:57 ja bym czestochowe polaczyl z krakowem - to by byla jazda:) Odpowiedz Link Zgłoś
morgan_ Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? 21.03.02, 18:06 częstochowę z krakowem już łączy jura o ile nie myli mnie pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnich Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 16:20 Nie wiem czy akurat Duo i do tego jeszcze metropolię ale proponuję wykorzystać już funkcjonujące w okolicy Trójmiasto : Łojki, Łobodno, Łolsztyn ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Z KIM CZ-WA MOGLA BY STWORZYC DUO METROPOLIE ? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 03:18 Gość portalu: Mnich napisał(a): > Nie wiem czy akurat Duo i do tego jeszcze metropolię ale proponuję wykorzystać > już funkcjonujące w okolicy Trójmiasto : Łojki, Łobodno, Łolsztyn ;)))) ... a stąd już do Suwałk bardzo blisko ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś