Dodaj do ulubionych

Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie zaw...

08.02.13, 06:01
10 miesięcy w zawieszeniu.To tylko u nas jest możliwe.Znam kilka osób które skrzywdził ten człowiek.Zmuszał ludzi niepełnosprawnych aby brali pożyczki dla zakładu a jak nie to ich natychmiast zwolni.Głuchoniema koleżanka wzięła tą pożyczkę a i tak dostała wymówienie.Mało tego nie dostała zaległych pensji i nie zapłacił jej za urlop.Ktoś napisze że to idioci ale prawda jest taka że ta firma w sposób najgorszy z możliwych zaszczuła i zastraszyła ludzi niepełnosprawnych którym jest bardzo ciężko znależć pracę.Narcyz Ja będąc sam osobą niepełnosprawną zgotował ludziom piekło i dostał 10 mies w zawiasach.Powinien siedzieć w kamieniołomie z kulą u nogi.
Obserwuj wątek
    • kicha3 Ten Narcyz to pewnie gorliwy katolik 08.02.13, 06:57
      Co niedziela pewnie w pierwszej ławce w kościele?
      • Gość: Pasztetowa Re: Ten Narcyz to pewnie gorliwy katolik IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 11:50
        ty kicha pisząc z pewnością się onanizujesz i mózg się całkowicie zlasował
    • angrusz1 Tacy biznesmeni jaki rząd 08.02.13, 07:06
      czy ten człowiek ma już skonfiskowany majątek na poczet kar i zaległych zobowiązań ?
      Przecież to pokrzywdzeni ludzie winni zostać potraktowani priorytetowo a ten cwaniak puszczony w skarpetkach .
      • Gość: Q Re: Tacy biznesmeni jaki rząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.13, 07:27
        Niestety oprócz pracowników poszkodowani są też przedsiębiorcy z Częstochowy a ci jak wiadomo nie mają szans na uzyskanie jakichkolwiek odszkodowań od tego indywiduum , pan cwaniaczek dalej będzie kręcił swoje " interesy " a pracownicy i pracodawcy , którzy mięli do czynienia z tym nieudacznikiem tak naprawdę " odsiedzą " za niego karę.
        Ten człowiek nie nadaje się nawet do prowadzenia szaletu miejskiego bo i ten doprowadził by do bankructwa , niestety z tego co wiem dalej próbuje " coś robić " , czekam więc na kolejne rewelacje !

• Gość: Głupi wpis angrusz Re: Tacy biznesmeni jaki rząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.13, 07:45
        O proszę nie zauważyłem tytułu , angrusz -znowu debilny wpis zrobiłeś ( przynajmniej tytuł ) , " taki biznesmen jaki rząd " -widać , że nie masz pojęcia o tej sprawie i znowu zrobiłeś z siebie " mądrale " - sprawdziłeś w jakich latach ten pan kręcił lody i dostawał kredyty np. z PEFRON-u . Jeszcze parę takich wpisów i towarzysze z partii nie umieszczą cię na liście w kolejnych przegranych wyborach , musisz być bardziej czujny i nie rzucać błotem na rząd " tylko przez pomyłkę nie prezydenta " prezesa !
        • Gość: koleś Re: Tacy biznesmeni jaki rząd IP: *.net.stream.pl 08.02.13, 08:43
          za kradzież powyżej 250zł można wychaczyć 6 mies na 2,5 roku a tu taki wyrok smiech na sali ale jak widac w polsce jak krasc to tylko wielkie pieniadze bo wtedy stac na adwokata i wyrok bedzie smieszny
          • Gość: tfu Re: Tacy biznesmeni jaki rząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.13, 09:11
            w którym zakładzie w Polsce może odbywać karę więzienia osoba niepełnosprawna? Ktoś wie? Ciekawi mnie to w przypadku tego... J....a
      • Gość: pierre_dollinsky Re: @angrusz1, tacy biznesmeni - jaki naród. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 09:49
        Chyba to chciałeś napisać...
      • Gość: Jaś Re: Tacy biznesmeni jaki rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 22:03
        Oczywiście,bo ma też rodowód solidarnościowy!Jest bratem słynnego solidarucha Zbigniewa Janasa,który obalał "komunę" aby dać władzę i dobrobyt ludziom(swoim ludziom)!!!
    • han-ss Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie zaw... 08.02.13, 09:21
      NARCYZ - fajne i orginalne imie,
      niestety takie mamy prawo w tej zasranej RP, ze takie szumowiny moga tak cwaniakowac, jak pamietam za nieboszczki komuny, nie bylo tylu oszustow i cwaniakow,
      ale czy to wina systemu, prawa a moze ludzi ???
      10 miesiecy ???
      taki urlop zdrowotno relaksujacy, polezy, pobyczy sie, odpocznie, oczywiscie na nasz koszt,
      najlepsze rozwiazanie to wynajasc chlopakow z Pruszkowa, i ukrecic gadowi leb, albo zywcem zakopac w lesie
    • Gość: ja1 Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 09:50
      miał duże poparcie w pewnych strukturach partyjnych,nawet ci partyjniacy załatwiałi u niego pracę swoim"przynoszącym dobre wieści"choć nieprawdziwe
    • Gość: pierre_dollinsky He, he, jakby chcieli sądzić wszystkich, którzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 09:53
      w tym kraju dają robotę, a migają się od płacenia to by im czasu na nic innego nie starczyło...
      • Gość: zyx Re: He, he, jakby chcieli sądzić wszystkich, któr IP: 188.95.29.* 08.02.13, 10:38
        "Śmiech z pogrzebu" zrobił sobie sąd ferując ten wyrok.
        Pytanie tylko,skąd pan - tfu - prezes weźmie kasę na spłatę
        wszelkich zobowiązań wobec byłych pracowników,skoro oficjalnie
        nic nie ma,a to co miał zostało poprzepisywane na całą rodzinę - bliższą i dalszą.
        A po mieście dalej rozbija się wypasioną bryką...
        • Gość: Franc Re: He, he, jakby chcieli sądzić wszystkich, któr IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 00:16
          Pracowałem w 1995 roku u Narcyza,wtedy prowadził Firmę Amplus na Krótkiej,już wtedy były przekręty,przyjeżdżał do firmy 2 razy w tygodniu i zabierał wszystką kasę a współwłaścicielka Pani Maria (nie podam nazwiska bo szanowałem tą Panią) kombinowała co robić żeby pracowników wypłacić. Pamiętam jak zamykaliśmy halę żeby nikt nie wszedł z żadnej kontroli lub co najważniejsze ktoś z Łódzkiej firmy od której wziął maszyny i ich nie spłacał,ale pewnego dnia w czmychnął się owy Pan i zabrał elektroniczne płytki sterujące te maszyny oj długo one później stały w bezruchu. Takich Panów Janasów w Częstochowie jest mnóstwo a tylko tego jednego obnażono gdybym miał tutaj wypisać wszystkich z Z.P.CH i ich przekręty to ten wpis był by 4 razy dłuższy a wiele widziałem i wiem,teraz powinni się wziąć za następne tego typu zakłady ale to słowa na wiatr.
          • Gość: poszkodowany Re: He, he, jakby chcieli sądzić wszystkich, któr IP: *.183.151.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.02.13, 08:01
            Możemy kontynuować wątek, aby ci wszyscy wielcy pożal się Boże "prezesi" nie naciągli ludzi, których jedyną przewiną jest to, że chcą pracować.
            Zacznę: "IDEI" sp. z o.o. z Blachowni i inne zakłady pracy chronionej z nią współpracujące- "prezes" Michał Komorowski
    • Gość: Adam Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: 212.87.246.* 08.02.13, 11:14
      Narcyz miał ciężkie dzieciństwo - co nie dziwić powinno z takim imieniem - i teraz się odgrywa. Niepełnosprawny umysłowo!
      • Gość: ej Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 11:18
        dziki kraj , dzikie obyczaje i dzikie wyroki.
        Za skrzywdzenie niepełnosprawnych w wiezieniu dostałby odpowiednia nagrode ! Wystarczy go tam wsadzic ! Na troche !
    • Gość: gościuuu Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 11:21
      A gdzie były organy kontrolujące tę firmę? Takie zaległości nie rosną w miesiąc czy dwa! Gdzie był wcześniej US, ZUS, PFRON? No ale gdy ja pracowałem w Bo-Magu lata temu, to wszelkie kontrole odbywały się tylko za zamkniętymi drzwiami u pana prezesa. I teraz są tego skutki. Siedzieć pójdzie czy nie, ludzie pewnie kasy nie odzyskają. I nie jest to wina tylko Narcyza, co jednak ani trochę go nie usprawiedliwia.
      • Gość: zyx Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: 188.95.29.* 08.02.13, 11:40
        Sędzia J. z sądu częstochowskiego i prezes J.-
        zbieżność nazwisk czy coś więcej?
        • Gość: norma 2000 Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 12:00
          Albo facet jest od kilkunastu lat tak silny,albo za nim stoją potężne siły.Roszczenia pracownicze to super ważne sprawy,a PFRON został przez niego i jego podmioty gospodarcze wyczyszczony z potężnej kasy i nic,a może tak wygląda III RP.W tym mieście powiązania decydują o sukcesie.
    • filopolityk Takie dupy zatrudniał że nikt mu mordy nie obił? 08.02.13, 13:27

• Gość: gościuuu Re: Takie dupy zatrudniał że nikt mu mordy nie ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 14:04
        Osoby niepełnosprawne nie koniecznie są w stanie komuś obić mordę, a ci bardziej sprawni widocznie mają więcej klasy i kultury w sobie niż prezes.
        • Gość: beznogi klawisz Re: Takie dupy zatrudniał że nikt mu mordy nie ob IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 15:30
          najwięcej inwalidów, osób kalekich i ułomnych za ktorych "prywaciarze" dostaja dofinansowanie z PFRON-u jest obecnie w OCHRONIE OSÓB I MIENIA!!!
          Osoby takie posiadają w większości schorzenia ruchowe, kardiologiczne, neorulogiczne.Naterenie huty szkła prcwał "ochroniarz" z krtótką reką a drugi miał plastikową kończyne dolną!
          Kiedy wreszcie skończy się ta paranoja w tym kraju.
          Takie osoby częstokroć wmawiają sobie oraz innym, iż niczym specjalnie nie różnia się od osob posioadających stosowne kwalifikacje zawodowe.Ba, osoby kalekie i ułomne zatrudnia się na umowe o prace zaś osoby wykwalifikowan, na podstawie umowy o działo tudziez umowy zlecenia :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
          • Gość: ludwik Re: Takie dupy zatrudniał że nikt mu mordy nie ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 16:22
            Ochrona mienia jest w łapach byłych esbeków,przy okrągłym stole zapadły decyzje kto co może zagrabić,ludzie z licencją zarabiają grosze,najwięcej przyjmuje się policjantów na wcześniejszej emeryturze i inwalidów,kolesiom z branży daje się dorobić do świadczenia a temat inwalidów w ochronie przemilczę,każdy wie że chodzi o kasę z PFRON
    • przem0_25 Zatrudniał, dawał pracę, ale pensję już nie zaw... 08.02.13, 18:35
      Dla mnie 10 miesięcy dla niego to jest za mało . Praca dla osób niepełnosprawnych to odbicie , to coś co daje im chęć do walki z przeciwnościami i udowadnia im, że nie są spisani tylko na straty, że zwykli ludzie o nich myślą i chcą ich traktować na równi. Kiedy byłem w Bomag prosić o zatrudnienie same warunki przyjęcia mówiły mi że ta firma to lichwa . Proponowano mi przyjęcie na umowę zlecenie, ale z góry mówiono że wypłata będzie z opóźnieniem do 2-3 mies. , więc kto mi będzie opłacał ubezpieczenie. Mówili żebym produkował różne wyroby artystyczne w domu a oni wybiorą te najładniejsze i sprzedają . Ale skąd pieniądze? O tuż pieniądze miałem brać z wypłaty , więc tak naprawdę po odliczeniu opłat ubezpieczenia i rzeczy potrzebnych do wyrobu , nic lub niewielkie grosze by nam zostało . I tak się traktuje dzisiaj ludzi , po prostu wykorzystuje.
      • Gość: ja Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale pensję już nie z IP: *.42.10.102.alfanet24.pl 08.02.13, 18:47
        obecny best work ??
    • Gość: Jas Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 22:07
      Oczywiście,bo ma też rodowód solidarnościowy!Jest bratem słynnego solidarucha Zbigniewa Janasa,który obalał "komunę" aby dać władzę i dobrobyt ludziom(swoim ludziom)!!!
      • Gość: zyx Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: 188.95.29.* 09.02.13, 22:17
        " Oczywiście,bo ma też rodowód solidarnościowy!Jest bratem słynnego solidarucha
        Zbigniewa Janasa,który obalał "komunę" aby dać władzę i dobrobyt ludziom
        (swoim ludziom) !!!"

I to tłumaczy całą praktycznie bezkarność "jaśnie - tfu - pana prezesa J."
        I wszyscy mu mogą na "pukiel skoczyć".
        I śmieje się w kułak.
        A wszyscy byli pracownicy Bomagu,Zajanu,Opti czy "fundacji z Kościelnej"
        swoich pieniędzy nie zobaczą,będą musieli się obejść smakiem.
        I co mu kto co zrobi?
    • jolantazzabuga Prawie jak pan klekowski 09.02.13, 02:04
      • m.algocha Re: Prawie jak pan klekowski 31.07.17, 16:31
        Strasznie śmieszna sytuacja: najpierw pan Klekowski "zatrudniał mnie" na czarno, starając się nie płacić pensji, a tera jest moim sąsiadem drzwi w drzwi, ciekawe, jak długo?
    • Gość: Ola Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z IP: *.Netcominternet.pl 09.02.13, 15:41
      Jak pisałam że Częstochowa to zwykły Obrzydłówek to zaraz napotykałam krytykę więc miałam
      wątpliwości że ze mną coś nie tak ale po ostatnim programie UWAGA pokazującym szczegóły
      tragedii Wioletty G- zresztą osoby mi znanej, i postępowaniu naszego sądu wobec zwyrodnialca jej mężą który na koniec wbił jej nóż w plecy wiem napewno że pozostała naszym dzieciom tylko ucieczka. Żyć tutaj sie nie da.
      • dyziek_o Re: Zatrudniał, dawał pracę, ale już pensję nie z 13.02.13, 18:41
        No cóż, - nie ma wolności, bez Solidarności!
        Chcieliśta kapitalizmu to go mata!
        I tera nie narzekać.
        Dyzio.

p.s
        Podobny przykład traktowania pracowników wydarzył się swego czasu w szczecińskiej ODRZE. To znany zakład odzieżowy.
        Tam również "prezes" usilował wyciupciać pracowników z kasiory.
        Jednak kobitki wzięły się na sposób i poprosiły o "pomoc" stoczniowców.
        Ponoć po pary śturchańcach prezes kasę znalazł.
        No cóż, - dziś stocznie zlikwidowane.
        Ale "patent" przedni...............!
        Podejrzewam, że na takich sku...synów to jedyna rada.............!
    • Gość: To tylko Ja Dementi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 20:49
      A na koniec pytanie !
      Znamy jego dane i nazwy firm które "prowadzil".
      Wiemy o Nim wszystko.
      Co stoi na przeszkodzie, żeby ujawnić Jego przekręty ?
      Czy NASZ KOCHANY wymiar sprawiedliwości jest ŚLEPY i GŁUCHY ?
      Kiedy doczekamy się sprawiedliwości ?
      Jak długo będziemy chronić "przestępców działających na pograniczu prawa" ?
      Wszyscy wiedzą, a NIKT nie potrafi nic z tym zrobić ?
      TO JAKAŚ PARANOJA ! JAK DŁUGO TO JESZCZE POTRWA ?
      To Ja od jutra zacznę KRAŚĆ i co ? Wsadzą mnie za kradziesz paczki papierosów na rok.
      Ale może jak ukradnę "MILION ZŁOTYCH" to mnie uniewinnią za znikomą szkodliwość społeczną, a mój "ADWOKAT" załatwi dla mnie odszkodowanie za zniesławienie.
      POLSKA TO DZIWNY KRAJ. Ale tutaj się urodziłem i tutaj chcę NORMALNIE żyć.
      • dyziek_o Re: Dementi 14.02.13, 06:51
        No i utrafiłeś/aś w sedno sprawy.
        Tak to ,- niestety w tym kraju działa. Jadąc, ba,- prowadząc po piwie rower dostaniesz grzywnę lub coś w zawiasach. Nawalony jak autobus klecha, waląc w latarnię samochodem,
        dostaje tyle samo.
        A spróbuj mu ten rower ukraść; - prędzej wylądujesz w kiciu niźli właściciel Amber-Golda
        który przekręcił parę setek klientów na grube miliony.
        Ale tak to już jest, gdy się na wyborach głosuje na ciotkę czy kuzyna a nie na fachowców.
        Choć tu problem jest "głębszy".
        Dlatego uważam, że czasy" słusznie minione" były bardziej sprawiedliwe. Przynajmniej dla maluczkich.
        Oczywiście, naiwnością było by sądzić, że wtedy nie kradli i wszystko było cacy.
        Ale kradli mniej i bardziej sprawiedliwie.
        I robota była.
        Dyzio.
        • Gość: Q Re: Dementi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 07:20
          Oczywiście za paczkę papierosów nie idzie się siedzieć bo to wartość poniżej 250 zł.

" Dlatego uważam, że czasy" słusznie minione" były bardziej sprawiedliwe. Przyna
          > jmniej dla maluczkich.
          > Oczywiście, naiwnością było by sądzić, że wtedy nie kradli i wszystko było
          > cacy.
          > Ale kradli mniej i bardziej sprawiedliwie.
          > I robota była.
          > Dyzio."
          - co za bzdety , nawet dziecko w szkole podstawowej mające nikłe pojęcie o ekonomii i historii uzna to tylko za żart albo brednie !

• Gość: gość Re: Dementi IP: 91.231.140.* 25.03.13, 22:29
            Nikt nie wspomniał o firmie Modulo-Quick Częstochowa również Narcyza J, która wyciągnęła z Unii kasę na utworzenie stanowisk pracy i drogie urządzenia, które zastawił w zamian za niepłacenie czynszu na ul. Poselskiej , a pracowników zwolnił nie wypłacając im wypłaty.Pieniądze pochodziły z UP w Częstochowie na budowę domów modulowych, lecz żaden nie powstał i czy te pieniądze kiedyś zwróci , bo od zwykłego człowieka ściągali by do końca życia ,a póżniej od jego dzieci. A pan J. otwiera nowe firmy tylko już nie na siebie.........
        • angrusz1 Re: Dementi 26.03.13, 09:16
          Dyzio napisał :

"I robota była."

Taak, była robota , bo wtedy Polska była na etapie rozwoju : uprzemysłowienia .
          Etap ten już w Europie przeszedł dawno a w Polsce w latach 90- tych .
          I to nie wróci .
          Przemysł - taki najprostszy - przeniósł się na Daleki Wschód i do Brazylii .

Teraz tam mają pracę - chociaż i marne zarobki .

Chwalenie się Dyźka brzmi tak jak chłopaka , który ma 13 lat i dumnie mówi, że on rośnie dwa cm na miesiąc .

Tak , tak niektórzy szybko rosną . Ale potem przychodzi wiek 20 lat i taki gostek nie urośnie ani centymetra , a po latach nawet będzie malał .
          Czy Dyziek nie zaobserwował takiej prawidłowości , czy to przekracza jego możliwości intelektualne ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka