Dodaj do ulubionych

Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie przym...

13.05.13, 21:50
Żeby sprawiedliwości stało się zadość trzeba też razem z nim zamknąć biskupa Wacka Depo który to zamalował czerwoną farbą obraz który objawił się na jednym z garaży.A jeśli to nie on to był podżegaczem.
Obserwuj wątek
    • marillion73 Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie prz 13.05.13, 21:59
      Gość powinien odpowiadać za wandalizm, a nie za jakiś urojony "cudowny obraz". Obraz jak miliardy innych. Babka jakaś za pozowała i teraz wszyscy padają nad nią na kolana. Dopiero bym się śmiał, gdybym to ja był modelem (a raczej modelką) do obrazu, przed którym wszystkim padają na twarz i się do niego modlą :) Ale jest wolność wyznania, każdy ma tez chyba jakiś rozum.
      • Gość: lebowsky Re: ho! ho ale Ci się zamarzyło?!!! IP: *.42.13.56.alfanet24.pl 13.05.13, 22:58
        rzeczywistość jest brutalna!!! ...... nie przed Twoim wizerunkiem padają na kolana! ...... bo każdy ma jakiś rozum! modelu/ko (?):-))
        • marillion73 Re: ho! ho ale Ci się zamarzyło?!!! 14.05.13, 00:14
          Dobrze, że nie przed moim, bo narażając się na gniew Boga i tak musiałbym umrzeć ze śmiechu dobrych parę lat wcześniej! :D
          • marillion73 Re: ho! ho ale Ci się zamarzyło?!!! 14.05.13, 00:17
            Narażając sie na gniew Boga - oczywiście z powodu tego, że ktoś pada na twarz przed moim wizerunkiem - na szczęście ja nie pozowałem do obrazu który tą chwałę odbiera Bogu! ;)
            • Gość: Kulturalny Psychiatry to obrzydliwe, pogardliwe określenie. IP: *.cdp.entel.pl 14.05.13, 10:33
              Szanujące się media nie powinny go używać.
              • manhu Re: Psychiatry to obrzydliwe, pogardliwe określen 14.05.13, 13:23
                Wyrocznią politycznej poprawności są dziennikarze tej gazety i wiedzą lepiej co się powinno używać.

A psychol wyleczy się błyskawicznie (miesiąc? 3?) i będzie gotów na rozkaz Wyborczej lub Palikota zamordować Kaczyńskiego (jak członek PO Cyba). Wystarczy zobaczyć te posty tutaj lewicowych psycholi i jest to aż ~90%, wystarczy że 1 procentowi odbije i ma broń ...
      • amrik Ide o kazdy zaklad, gdyby zniszczyl 14.05.13, 10:20
        jakis obraz z muzeum (no niestety nasze muzea to 5 liga), np. Malczewskiego. Poszedlby do pierdla za zniszczenie, a nie do zadnego psychiatryka. A tak - zniszczyl obraz przedstawiajacy zrodlo kultu i oczywiscie musi byc nienormalny. Podobnie bylo w Zw. Sowieckim - jak ktos podnosil reke na wladze ludu miast i wsi to musial byc nienormalny.

Oto jeb.ne panstwo wyznaniowe.
        • folwark_polski Nic nie zniszczył 14.05.13, 12:29
          sprofanował świętą szybę pancerną i sąd zrobił z siebie błaznów skazując go na psychiatryk, po to jest taka szyba żeby właśnie chronić, widać że ktoś inny powinien został owinięty kaftanem
      • sweet_sensi Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie prz 15.05.13, 19:58
        Obraz Maryi z dzieciątkiem jest kopią wizerunku egipskiej bogini Izis trzymającej na ręku Horusa, więc o co cały ten hałas...?
        c.wrzuta.pl/wi14345/b7db46cf00087857500e3675/pierwowzor_maryi_-_izyda
    • Gość: lebowsky Re: powinni też zamknąć Ciebie!!! IP: *.42.13.56.alfanet24.pl 13.05.13, 22:56
      ...... bo podniecasz się i kapie Ci z pędzla z byle powodu! :-))
    • henryabor Pogrobowcy Stalina! 14.05.13, 06:57
      Nigdzie tak dobrze nie zachowała się komuna i jej pogrobowcy, jak w polskim wymiarze sprawiedliwości. Stalinowcy, gdy na niepokornych paragraf był za krótki, lub go zbrakło, wymyślili instytucje 'psychuszy'! W tym przypadku należało również przebadać zarówno biegłych, prokuratorka i sędziego, czy to ludzie zdrowi na umyśle, czy zaledwie religianci pospolici w służbie opus dei?! Szczególnie sędziego należało spytać, czy w orzekaniu wspierały go bóstwa ze ślubowania ustrojstwu sądów powszechnych i jakie?!
      • Gość: lebowsky Re: Pogrobowcy Stalina! IP: *.42.13.56.alfanet24.pl 14.05.13, 07:43
        twierdzisz, że Oni! są "psychiczni"?!!! .....znaczy się, mamy rozumieć, że według Ciebie nie mam nic nienormalnego w zachowaniu człowieka, który w tłumie rzuca niebezpiecznymi przedmiotami z zamiarem zniszczenia zabytku kultury!!! ........ brawo! moje gratulacje (?);-/
        ...... (a leki już dzisiaj wziąłeś???)
        • dyziek_o Re: Pogrobowcy Stalina! 14.05.13, 08:39
          A nie pisałem przypadkiem, że nie powinno się w ten sposob okazywać swoich poglądów dot. wierzeń w cokolwiek?!
          Kościół tego typu czyny potrafi "przekuć" na swoją korzyść ponieważ ma wieloletnie doświadczenie w tym kierunku.
          To jedynie woda na młyn w temacie " jak to państwo walczy z wiarą i kościołem".
          Dowód?
          Już wzięli z państwowej kasy 13tyś pln za usunięcie odrobiny atramentu z ołtarza.
          13 tyś za flaszkę rozpuszczalnika i pół godź. pracy sprzątaczki. Mistrzostwo świata!
          O histerii w mediach nie wspomnę.
          Co zaś dot. wyroku:
          Czyżby nasz wymiar sprawiedliwości nie zaczynał brać przykładu z "bratniego" kraju?!
          Tam bowiem od dawna nieprawomyślnych wysyła się przymusowo do czubków.
          Dyzio.

p.s
          Chrońmy więc jak oka w głowie nowy "nabytek" z parku miniatur.
          Przyjdzie czas, - dorobi się czapkę tzw leninówkę i kupa forsy w kieszeni.
          • Gość: lebowsky Re: Pogrobowcy Stalina! IP: *.42.13.56.alfanet24.pl 14.05.13, 09:48
            Ty też manifestując "tolerancję i wolności słowa" rzucasz butelkami w tłum? ...... i rozumiem, że jak butelka innego manifestanta trafi Cię w głowę to wycierasz dumne czoło i grzecznie siadasz na ławeczce ?!) ;-))
      • henryabor Re: Pogrobowcy Stalina! 14.05.13, 09:46
        W sentencji można jedynie dodać, że są to wyroki reżymowych sądów nowego po komunie, reżymu! Tym razem po sierpku z młotkiem, reżymu spod krzyża! Reżymu spod krzyża w sejmie, spod krzyżyka w szkółkach parafialno-publicznych i krzyżyczka w żłobkach! A wszystko dzieje się w XXI wieku i w środku Europy! Tyle, że na zadupiu europejskiej cywilizacji! Bowiem przedmurze chrześcijaństwa po polsku, to zadupie i skansen cywilizowanej Europy!
    • buk-humor-dziczyzna spalic heretyka,komunistę,niedowiarka 14.05.13, 10:14
      spalic heretyka,komunistę,niedowiarka
    • el_bigos Facet powinien jedynie odpowiadać za 14.05.13, 10:23
      zniszczenie mienia. Koniec kropka.
    • kniazwitold Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie przym... 14.05.13, 10:29
      Jak za stalina - niewygodny, do psychiatryka, bo przed sadem caly aparat katolickiego przymusu i terroru bu sie zblaznil.
    • Gość: pierre_dollinsky Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 11:22
      kicha3 napisał(a):

> Żeby sprawiedliwości stało się zadość trzeba też razem z nim zamknąć biskupa Wa
      > cka Depo który to zamalował czerwoną farbą obraz który objawił się na jednym z
      > garaży.A jeśli to nie on to był podżegaczem.

Ee tam... To był przeca "bolesny akt ateizmu".
    • sadbu-ttrue lebowski 14.05.13, 11:23
      Myślę że to ty powinieneś się leczyć.Jesteś bardzo jadowity i taki mądry ze hej.Nie potrafisz zrozumieć że ludzie mają odmienne poglądy od twoich,ale cóż ślepa wiara i rozum wzajemnie się wykluczają czego jesteś smutnym przykładem.
      • Gość: lebowsky Re: lebowski IP: *.42.13.145.alfanet24.pl 15.05.13, 18:42
        nie jestem znowu, aż taki mądry! ..... po prostu niektórym! można łatwo zaimponić ;-)) ale dziekuje!
      • Gość: ja cię kręcę sadbu-ttreu IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 20:09
        Twoje ciągłe pisane posty świadczą,że emocje związane z pojawieniem się rozmów o kościele i innych pierdołach .Przybierają na sile.Oczywiście twoje musi być na wierzchu ,reszta się nie liczy.Nie będę ci prawił kazań,bo nie ma komu.Poglądy, tak tylko moje najważniejsze.I kopniak w katolików.Jeden wariat ważniejszy od drugiego.
      • Gość: AMEN!!! Re: masz racje sadbu-ttrue!! IP: *.42.13.206.alfanet24.pl 16.05.13, 07:45
        Katole powinni byc przymusowo leczeni! gościowi puściły nerwy a banda mocherowych oszołowmów robi z niego wariata! Katolu Ljeboski! dowiedz sie co to SZACUNEK I TOLERANCJA
    • Gość: l Czy dziennikarz musi z siebie robić idiotę? IP: *.gemini.net.pl 14.05.13, 12:07
      "Sąd, wypraszając dziennikarza z sali rozpraw, powoływał się na art. 359 Kodeksu postępowania karnego, który mówi, że niejawna jest rozprawa, która dotyczy "wniosku prokuratora o umorzenie postępowania z powodu niepoczytalności sprawcy i zastosowanie środka zabezpieczającego". Z drugiej strony Sąd Najwyższy 28 marca ub. roku w uchwale siedmiu sędziów stwierdził, że w postępowaniu karnym jawne są posiedzenia, na których sąd "rozpoznaje lub rozstrzyga sprawę" dotyczącą konstytucyjnych praw i obowiązków". "

Czy dziennikarz musi z siebie koniecznie robić idiotę?

• lamerka Psychiatryk? Gazeto, co to za nomenklatura???? 14.05.13, 12:31
      Zenada.
      Zenada!!!
      W redakcji czestochowskiej zatrudniacie pismakow brukowcowych?
      • Gość: biskup bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 18:52
        Wariatów się izoluje od społeczeństwa .Guma ,zimna woda i wąskie drzwi.Oczywiście wariat ,wariatowi nie równy.Komuszki i reszta tego badziewi.Dajcie namiary na parkowanie waszych aut.Spray z farbą czeka.To dopiero ,by był płacz.Szloch na całe forum.Autko obryzgane.
        • kicha3 Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... 15.05.13, 22:40
          i trzeba ukręcić wora dla samego przeora.Amen.Gość portalu: biskup napisał(a):

> Wariatów się izoluje od społeczeństwa .Guma ,zimna woda i wąskie drzwi.Oczywiśc
          > ie wariat ,wariatowi nie równy.Komuszki i reszta tego badziewi.Dajcie namiary n
          > a parkowanie waszych aut.Spray z farbą czeka.To dopiero ,by był płacz.Szloch na
          > całe forum.Autko obryzgane.
          • dyziek_o Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... 17.05.13, 08:18
            Szanowny " lebowski":
            O czyjej Ty tolerancji mówisz?
            Z opisu sytuacji wynika, że gość nie rzucał "w tłum" tylko usiłował trafić w obrazek.
            Oczywiście, było to głupotą!
            Jednak za głupotę z reguły karze się grzywną.
            A propos tolerancji:
            Czy rękoczyny, na jakie narażona została ekipa telewizji POLSATU na podklasztornych błoniach
            to również przejaw tolerancji?
            Albo zawłaszczanie w Krakowie przez zakon norbertanek budynków publicznych, a następnie usuwanie na bruk pacjentów specjalnej troski ?
            Wieszanie krzyży w placówkach publicznych typu ...........praktycznie wszelkiego - to również przejaw tolerancji?!
            A co powiesz na temat wypowiedzi słynnego radia z Torunia?! - toż to dopiero przykład katolickiej tolerancji, zwłaszcza wobec wyznawców innych religii.
            Wiesz, ja tam ateista - ale religia żydowska mi nie przeszkadza. Ani żadna inna, - przynajmniej dopóty, dopóki mi się np. nie będą kazali obrzezać.
            A już do najjaskrawszych przykładów tolerancji / tej katolickiej / - zaliczyć można
            wtrącanie się w decyzje Państwa w temacie in vitro czy przerywania/ usuwania niechcianych ciąż. Tak między nami:
            Od kiedy to komórka posiada świadomość?!
            A przecież tylko świadomość odróżnia nas od zwierząt. A i to nie każdego za co muszę przeprosić świat zwierzęcy.
            Jak widzisz, wiszą mi wszelkie wyznania, sekty czy inne religie dopóki nie usiłują mi narzucać swoich przekonań!
            I tego będę bronił jak niepodległości.
            Znaczy, - jestem ja tolerancyjny w/g Ciebie czy nie?!
            Dyzio.
            • Gość: lebowsky Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 17.05.13, 18:01
              Panie "dyzio".... bardzo chetnie będę z Panem dyskutował, ale dla unikniecia "szufladkowania" "uciekania od wątku" wspierania się demagogią lub subiektywnymi odczuciami jak aksjomatem! ...... proponuje na każdy z wymienionych przez Pana tematów, rozmawiać oddzielnie! ..... który wybiera Pan na początek?

p.s. ... może to Pana zdziwi, ale w wielu tematach się zgadzamy ;-)
              • dyziek_o Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... 18.05.13, 08:44
                Szanowny " lebowski ":
                Przecież temat jest jasny. Rozmawiamy o tolerancji.
                Przykłady, na których się oparłem, w/g mnie - świadczą o jej braku.
                Wyjaśniłem przy okazji, mój stosunek do Twoich zarzutów. Bo się z nimi nie zgadzam.
                Nie wiem jak zapatrujesz się na inne problemy. Ale przecież nie to jest tematem naszej dyskusji. Być może w innych sprawach nasze poglądy będą zbieżne. Ja czasami zgadzam się nawet z "angruszem".
                W końcu każdy ma prawo do wyrażania swoich przekonań. Byle robił to na poziomie i z zachowaniem pewnej dozy kultury. To podstawy demokracji.
                Co zaś tyczy się wiary:
                I tu Cię prawdopodobnie zaskoczę. Staram się przestrzegać / jak tylko się da / dziesięciorga przykazań!
                Mało z tego. Uważam, że powinny leżeć u podstaw wszelkich konstrukcji prawnych .
                Mało z tego. Należało by ich przestrzegać z żelazną konsekwencją.
                Ale przecież podobne "przykazania" zawarte są zarówno w Talmudzie jak i w Koranie czy w założeniach innych religii.
                A tak między nami: założenia marksistowsko- leninowskie / w teorii / też nie zawierały niczego, co było by z treścią mojżeszowych tablic z niezgodne.
                To ci, którzy byli zobowiązani do ich propagowania a następnie do egzekwowania tych treści - wypaczyli je.
                A jeśli tak, - moim zdaniem, - nie mają prawa do nazywania się nauczycielami a tym bardziej - sądzić innych ludzi za owych praw przestrzeganie.
                Powracając do tematu;
                Niedociągnięciem ze strony twórcy/autora dziesięciorga przykazań jest brak wzmianki o tolerancji. Prawdopodobnie ocaliło by to życie Joannie D`Arct i Giordano Bruno oraz jeszcze paru światłym obywatelom o "czarownicach" nie wspominając.
                Ale było przecież wyjście: - wystarczało zastosować punkt - " miłuj bliźniego swego",-
                nieprawdaż?!
                Jak widzisz, głosiciele owych przykazań, mieniący się ponadto nauczycielami, - nie dość, że sami ich nie przestrzegali, jeszcze mając na względzie swoje doczesne dobra, - wypaczali je na potęgę. Co po dzień dzisiejszy czynią dając przykład maluczkim. Za co później usiłują ich osądzać.
                Dyzio.

ps.
                Zaznaczyłem gdzieś, że mogę dyskutować z każdym kto posiada jakąś tam wiedzę w temacie i czyni to na pewnym poziomie. Ale warunek; - nie może mnie mieć za idiotę i wciskać mi tzw. kit. Ale to nie dotyczy akurat Ciebie.
                • Gość: lebowsky Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... IP: *.42.13.39.alfanet24.pl 19.05.13, 08:37
                  ... otóż to! w zasadzie się zgadzamy (może z małymi wyjątkami;-)) ..... mam jednak wrażenie, że zbyt wąsko/szeroko lub opacznie rozumiesz przykazania o miłości i szacunku! ...... bo w moim rozumieniu sam wandalizm! nie jest zgodny, a stwarzania zagrożenia, przez obrzucanie butelkami czegokolwiek, w bezpośredniej bliskości przebywających tam BLIŹNICH! już w żaden sposób sie w nich nie mieści!........ nie rozumiem też, jak Ci sie udaje pogodzić dekalog z aborcją? .... dla mnie to szczyt ekwilibrystyki umysłowej!
                  • sweet_sensi Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... 19.05.13, 09:18
                    Tak samo jak udawało się to katolikom podczas wypraw krzyżowych i inkwizycji.
                    Można? Można
                    Gadający wąż, dziewica rodząca dzieci (pierwsze udokumentowane zapłodnienie in vitro), Jezus który był dla siebie ojcem, to dopiero szczyt ekwilibrystyki "umysłowej"

Kobiece łono to Ty zostaw w spokoju bo to nie twoja sprawa, kobiety niech same decydują o swoim losie, Ty nigdy nie będziesz musiał urodzić dziecka które jest wynikiem gwałty więc nie zmuszaj do tego innych.
                    A tak swoją drogą wy katolicy macie jakąś chorobliwą obsesję na punkcie tego kto z kim śpi, w jakiej pozycji uprawia sex, czy używa gumek, zakrawa to na chorobę psychiczną.
                    Gdyby bóg nie chciał aby ludzie mogli się kochać i czerpać z tego przyjemność to nie dawałby im takiej możliwości.

Ps. Jeśli aborcja to morderstwo to robienie loda jest kanibalizmem

• Gość: lebowsky Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... IP: *.42.12.227.alfanet24.pl 20.05.13, 09:28
                      mieszasz pojecia i nie rozumiesz definicji ...... masz rażące braki w wykształceniu! ;-/

..... kobiety same zachodzą? żeby same decydowały???
                      .... ale zgodzę się z Tobą kobiety (jak każdy!) powinny same decydować o SWOIM!!! powtórzę! SWOIM!!! .... losie, choć wolałbym użyć określenia "życiu" bo w "losie" jest zbyt dużo przypadkowości i samousprawiedliwienia(?);-/
                      • dyziek_o Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... 20.05.13, 13:29
                        Oj "lebowski"!
                        Bo Cię przestanę szanować.
                        Oczywiście, że kobieta "sama" nie zachodzi!
                        Ale spróbuj - będąc żoną, odmówić mężowi gdy wraca nawalony jak autobus i się domaga!
                        Przetłumaczysz baranowi, że dziś nie można?!
                        Gdy w dodatku ona jest na jego utrzymaniu?!
                        Nie rozmawiamy tu o przypadkach skrajnych, znaczy o menelstwie czy marginesie społecznym. Lub o gwałcie.
                        Poza tym, - i tu zgadzam się ze słodką sensi, - to my tylko myk,myk - ciach, ciach......
                        a z całą resztą musi "bujać się" kobieta.
                        Więc to ona powinna decydować o "całości". Bo za wszystko jest odpowiedzialna.
                        Ponadto, nie chce mi się wierzyć, by dla normalnej kobiety, zabieg aborcyjny był
                        przyjemnością. A co za tym idzie, na pewno - jeśli nie będzie on koniecznością,
                        nie wykona go. A ta, która zechce i w dodatku stać ją będzie na to, i tak go przeprowadzi - i tak. Napędzając przy okazji kasę obcym klinikom lub płacąc własnym zdrowiem, gdy zabiegi będą robiły rozmaite "babki" czy inni szamani.
                        Z resztą, skur.....stwem nazwę to, co się w naszym kraju dzieje w tym temacie.
                        Bo szczytem hipokryzji i obłudnictwa jest podejście naszych lekarzy w tej kwestii.
                        Bo jak inaczej można nazwać, odmowę wykonania takiego zabiegu na NFZ, wykręcając się etyką czy moralnością ale już prywatnie, za grubą kasę to wszelkie zasady idą się pier....ć!
                        Oczywiście wszystko w zgodzie z ustawą oraz "wytycznymi" KK.
                        Ale się rozpędziłem.
                        Wracamy do tolerancji..........!
                        Dyzio.
                        • Gość: lebowsky Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę i..... IP: *.42.12.86.alfanet24.pl 20.05.13, 13:52
                          rozumiem! ... według Ciebie, kobieta to niezdolny do samodzielnej egzystencji byt! o ograniczonej władzy umysłowej pełniący rolę samoczyszczącego sie worka na Twoja spermę! ..... no cóż wypada mi tylko współczuć Twojej żonie! ........ cieszyć się, że nie przytoczyłeś "przypadków skrajnych z menelstwa i marginesu społecznego!!!" ..... i żałować straconego czasu na dyskusję z Tobą. żegnam!
    • Gość: prawdziwakicha1 seks mensko menski czekam IP: *.158.217.191.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 09:21
    • wolfgang61 Sprawca profanacji na Jasnej Górze będzie przym... 20.05.13, 11:31
      Wg przykazań jakie Bóg dał Mojżeszowi na górze Synaj, oddawanie czci malowidłom, figurkom etc. będzie karane przez Boga do 4 pokolenia.
      Przykazania te zmieniono bo mówiły o niewolnikach i niewolnicach, bawołach i osłach,
      ale pierwsze przykazanie zostało bez zmian.
      Czyli wszystko co się dzieje w kościołach , w tym na Jasnej Górze,Fatimie,Lourdes,etc. to bałwochwalstwo.
      Facet może być fanatykiem religijnym i przestrzega przykazań.
      NIE BĘDZIESZ MIAŁ INNYCH BOGÓW PRZEDE MNĄ.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka