Dodaj do ulubionych

Republikanie są wśród nas. Właśnie się organizują

13.08.13, 08:49
Najważniejsze są zbyt wysokie podatki i biurokracja, a stąd brak pracy i wyjazdy młodych na zachód, ucieczka od odpowiedzialności. Niszczenie przedsiębiorców, niejasne reguły prawne, brak jednomandatowych lub dwu wyborów, ale na pewno ordynacji większościowej.

Tomasz Jaskóła
Artykuł nie informuje głębiej o silnych peerelowskich układach nieszczących zdrową konkurencję użyłem słów kapitalizm kompradorski. Otwarcie zawodów oraz w/w kwestie są dla Republikanów najważniejsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Republikanów nie ma wśród nas IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 09:24
      Jaskóła - pracujesz już czy jeszcze nie? Czekasz do wyborów, aby spróbować wygrać i wrócić do pracy jako radny? Chyba kazdy z tego forum pamieta twoją kompromitującą wypowiedź w tej sprawie.
      Moim zdaniem dostaniecie 1%. Ciesze się, że wielki mądrosek tego forum w koncu spróbuje swoich sił - chciałbym zobaczyć twoja minę po porazce. He He he.
    • pluto37 Republikanie są wśród nas. Właśnie się organizują 13.08.13, 10:18

W Częstochowie zawiązuje się lokalny oddział stowarzyszenia Republikanie. - Chcemy kontrolować budżet miasta i to, co się dzieje w urzędzie - zapowiada terenowy koordynator tej organizacji Tomasz Jaskóła
      --------------------------------------------------------
      To radni i izba skarbowa, oraz różne CBA nie wystarczaja?
      Kolejni kontrolerzy?
      Tomuś!!!! A możesz nam dokładnie opowiedziec jak to było z tymi 80 tysiącami złp w Traugucie.
      W końcu chcesz być polityk. I reprezentant NARODU tez, a taki powinien byc bardziej czysty niż żona Cezara Klaudiusza.
      O ile mi wiadomo to nominowanych nauczycieli [a tak się nam przedstawiałeś] trudno spuścić w kanał bo to i karta obowiązuje i ZNP czuwa z podobnymi związkami.
      Cus to kupa wdzięku zalatuje. Z przewagą..... wiesz czego:):)
    • edmund_motyka Republikanie są wśród nas. Właśnie się organizują 13.08.13, 10:34
      Genialny pomysł na to jak samemu skazać się na odejście w polityczno-społeczny niebyt... Przecież tą bandę oszołomów od Wiplera w pierwszej kolejności zagryzie sam PiS, albo ich zaraz wchłonie znienawidzone PO. Panie daj sobie Pan spokój, lepiej niech Pan wsadzi sobie rękę miedzy drzwi a futrynę i sam przytrzaśnie, będzie Pana bolało mniej i krócej niż zabawa w Republikanów...
      • magdalenamagdalena10 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 13.08.13, 10:36
        Jak pięknie, krótko, rzeczowo i trafnie dobrane słowa. Popieram i pozdrawiam.
      • Gość: Pumex Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.master.pl 13.08.13, 16:51
        Panie jeżeli nie masz Pan nic mądrego do powiedzenia to daj Pan sobie spokój i pozwól ludziom działać.............
    • magdalenamagdalena10 Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 13.08.13, 10:34
      Ooooo detektyw Jaskóła zalicza wielki „come back” . Od nauczyciela poprzez facebook’owego pisaka aż do terenowego koordynatora…. Mmmmmm kariera rozwija się w oszałamiającym tempie, wielkie gratulacje.

Proponuję tym jakże zapewne obiektywnym bezstronnym członkom „kółka” zbadanie na rozgrzewkę sprawy z liceum Traugutta, o którym tak głośno huczał pan TJ. Obawiam się, że wyniki mogłyby być zaskakujące zarówno dla pana TJ jak i jego wiernych towarzyszy ;)

Troszkę żenująca próba powrotu na pierwsze strony częstochowskich portali internetowych.

Najserdeczniejsze życzenia powodzenia w działalności ;))
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 10:56
        W związku z tym proszę Ciebie o publiczne przedstawienie tego o czym piszesz z Traugutta. Jeśli chodzi o Traugutta to Sąd orzekł wyrok skazujący za kradzież i wyłudzenie kredytu i ja do tego doprowadziłem. Pisałem także o innych sprawach. Z tym, że tu nie o Traugucie piszemy.

Podtrzymuję zasadę: proszę zadawać pytania, przedstawić się :) i odpowiadam. Na każde. Poza tym, że jestem nauczycielem byłem i jestem przedsiębiorcą, wydawcą, tutorem itd. Skąd taka nienawiść do nauczycieli? Nauczyciele nie mają prawa uczestniczyć w życiu publicznym? :)

pozdrawiam
        Tomasz Jaskóła
        moje działanie nie jest żadną karierą, lecz pracą i tak to traktuję :) jestem obywatelem i mam prawo działać. :)

Czy możemy zacząć dyskusję nad programem, potrzebami społeczności? My mamy pomysły i wiemy jak je realizować? A Państwo macie?

• Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 11:20
          "Trzeba walczyć z korupcją, ze starymi układami w służbach i mediach, chcieć prawdziwie wolnego rynku."

Kto to pisał???
          Jaki wolny rynek, wystarczy poczytać deklaracje republikan żeby wiedzieć że są przeciw...

www.zmieniajpolske.pl/priorytety-dla-polski/
          + moje komentarze
          1. JOWy jak JOWy to nie rozwiązanie dla demokracji ale głosowanie przez internet to dopiero pole do popisu dla tych co "mają" wygrać.

2. Niskie podatki to tylko pogłówny wystarczający zupełnie na funkcjonowanie państwa (policja, wojsko, sądy, infrastruktura, pogotowie ratunkowe), cała reszta jak "podatek od funduszu płac" czy "zryczałtowany podatek dla małych przedsiębiorców" to zwykły bandytyzm i grabież pieniędzy niewiele różniący się od tego co dziś mamy bo nie pisze nic o cłach i akcyzach i vacie więc zapewne zostają.

3. Tu nawet nie ma co komentować bo likwidacja niepotrzebnych przepisów i podatków to zwolnienia na poziomie 95% urzędników.

4. Z naprawdę niskimi podatkami to nikomu macierzyński nie będzie potrzebny bo każdego będzie stać na tyle dzieci ile chce.

5. Zamiast kombinować po prostu musi wejść wolny rynek.

6. Niewiele to zmienia w stosunku do obecnej sytuacji, edukacja - tak ale na własny koszt a uczelnie wyższe dla tych co chcą.

7. Kolejna rzecz która niewiele zmienia, dziś już jest emerytura kanadyjska dla przedsiębiorców, niezależnie od tego czy mają jakiekolwiek dochody, czy to 500 zł czy 500 tys zł płacą tyle samo na zus (łącznie ok. 1tys zł miesięcznie) a emeryturą jednakowa wynosi uwaga -> 691zł/msc...
          Jak ktoś chce to niech sobie prywatnie kupi plan emerytalny a nie zmuszać go do tego żeby go ograbić z kasy której nigdy nie zobaczy.

8. Kolejny błąd, państwowa służba zdrowia, to jest właśnie źródło patologii.

Tak więc z wolnym rynkiem, niskimi podatkami to nie macie wiele wspólnego.
          O wolnościach osobistych też niewiele piszecie, nie ma jasno napisane że popieracie dostęp do broni palnej dla niekaranych obywateli że nie wspomnę o prawie o decydowania o własnym ciele i możliwości picia, palenia, jedzenia, wciągania czy wstrzykiwania sobie czegokolwiek bez groźby kary więzienia.
      • car50 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 12.11.15, 18:10
        I jak się czujemy dzisiaj ?
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 10:45
      Zapraszam wszystkich do pracy, a nie do gadania. Samo się nie zrobi. Kolejne ataki po prostu mobilizują mnie do pracy. Rok temu rozpocząłem walkę o boisko szkolne przy SP 13 i odkryłem prawdziwe przyczyny niemożności budowy od wielu lat boiska. Obecnie boisko jest zbudowane. Chodziłem za tym rok. Założyłem stowarzyszenie Nasz Lisiniec. Otrzymaliśmy pozytywną odpowiedź na wnioski w sprawie placu zabaw i przejścia dla pieszych przez ulice Wręczycką na wysokości Gorzowskiej. Uczestniczyłem czynnie w blokowaniu wysokich cen za wywóz śmieci oraz niejasne reguły liczenia. Zebrałem ponad 500 podpisów, uczestniczyłem w pikiecie na zaproszenie Pana Marcina Marczyńskiego.

Zapraszam Państwa do pracy, a nie do forumowego krytykowania. I uznaję zasadę, że odpowiadam na pytania KAŻDE :) podpisane imieniem i nazwiskiem :) a jeśli ktoś koniecznie chciałby sobie poużywać, to niech napisze i swoich osiągnięciach i pracy dla miasta np. z ostatnich 3 lat. :)

pozdrawiam
      Tomasz Jaskóła

Czytający to młodzi ludzie nie wiedzą o co chodzi? Kochani każda aktywność będzie opluwana, topiona w bagienku polskim (posty odnoszące się do osób, a nie meritum spraw), po to, aby nic się nie zmieniło i aby trochę gówienka przylgnęło :) Przyjdź do nas i pracuj dla Częstochowy i Polski :) nie przejmujmy się :)
      • Gość: gosc Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 10:58
        Eh eh kolejna "partia" katolickich fanatyków juz mi sie nie podoba ...
        • Gość: do gosca Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 11:09
          Już ci się nie podoba straszne .A nie dawno jako mieszkaniec ,byłeś taki zaciekawiony .Okropieństwo.
          • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 11:24
            Ja nie jestem zaciekawiony tylko udowodniłem że piszą nie prawdę posługując się frazesami "wolny rynek" czy "niskie podatki", w pokazywanej przez nich deklaracji pisze co innego....
      • Gość: sokół Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 14:37
        Nie łgaj Jaskóła, bo boisko to nie twoja zasługa. Zostało wpisane do budżetu na wniosek radnych: Barbary Gieroń i Jerzego Nowakowskiego. To oni je wrzucili do budżetu i przekonali (a nie był z tego powodu rad) prezydenta Matyjaszczyka do realizacji.
        Nie podpisuj się pod nie swoimi wnioskami!!!!!
        Jako mieszkaniec też mogę napisać sto wniosków, ze coś chciałbym, a później pisać, że "załatwiłem", bo akurat inwestycję, któryś z rajców wepchnie do budżetu. Ode mnie wielki minus na starcie!
        • proczestochowa Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 13.08.13, 17:20
          Sokole,

zakładając stowarzyszenie NASZ LISINIEC nie bałem się (w przeciwieństwie do wszystkich) poinformować opinii publicznej, że przyczyną braku boiska nie jest brak pieniędzy, bo te były wcześniej zarezerwowane na Orlik, ale BEZPRAWNE zajęcie około 300 metrów kwadratowych działki szkolnej przez sąsiada. A że sąsiad z jednej z partii, a przy okazji mamy nieoficjalną koalicje w Częstochowie, to i nikt problemu ruszyć nie chciał. Parę osób miło chęć na działki przy szkole za bezcen. :) W związku z tym stowarzyszenie walczyło z tym bezprawiem. Efektem tego i wizyt z Panią Barbarą Kubicką było zdobycie boiska. Wkład był zbiorowy. Uczestniczyłem w około 10-12 spotkaniach, napisałem z 10 pism itd. Czasu na prowadzenie, zdjęcia i informacje nie zliczę. Ale polecam

Można zobaczyć stronę NASZ LISINIEC :) www.facebook.com/naszlisiniec/photos_stream :):) I UDAŁO SIĘ :)

Kochani więcej wymagajmy i działajmy. Nikt tutaj łaski NIE ROBI, bo dzieli pieniądze NASZE CZYLI PODATNIKA. Jak ktoś dzielić nie umie to niech odejdzie. :)

TJ
        • Gość: JBł.-radny dz. Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.96.232.138.tvksmp.pl 13.08.13, 19:54
          Panie Tomku,potwierdzam i taka jest prawda, radni wywalczyli boisko (Basia Gieroń, będąc jeszcze radną dzielnicy b.mocno starała się o remont). POzdrawiam radny dz. Północ JBł.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:46
            Podjęcie działań kierujących zawiadomienie do prokuratury i kuratorium oraz naczelnika wydziału edukacji doprowadziło lawiny braku bojaźni. [b]Żaden z radnych nigdy nie skierował pisma oficjalnego o zajęciu bezprawnym terenu, mimo mojego wyraźnego żądania. /b]

Akurat Północ to zabrała nam obiecane boisko :) to przy PCK. Boisko zostało wywalczone dzięki determinacji pani Barbary Kubickiej i stowarzyszenia NASZ LISINIEC, które składało dokumenty, których nie dało się po prostu zbagatelizować.

Zdecydowanie dziękuję radnym, ale przełomem była publikacja zdjęć, plansz z zajętym terenem itd. Lisiniec huczał. Nie dało się dalej ukrywać tego zajęcia. I wszyscy mieli zgryza, bo częstochowskie układy są jak wielka rodzina :) dla wyborców wszyscy się kłócicie, po czy m siadacie i ustalacie np. głosowania nad absolutorium budżetowy.

Tylko Republikanie mogą zmienić Częstochowę. :)

pozdrawiam
            Tomasz Jaskóła
            • Gość: JBł.-radny dz. Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.96.232.138.tvksmp.pl 14.08.13, 18:51
              Gdyby jednak nie działanie radnych UM obecnej kadencji dzielnicy Lisiniec, przy poparciu pozostałych radnych, to Wasze działania byłyby pobożnymi życzeniami ;) P. S. Boisko przy szkole przy ul. PCK podlega dzielnicy Tysiąclecie !!!
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 21:40
                Panie Janie radni pracują dla społeczności. Jeśli radni są poinformowani o przekrętach, o zajmowaniu bezprawnym ziemi i NIC Z TYM NIE ROBIĄ, to jest to niebezpieczne.

Społeczeństwo juz nie prosi. Jako obywatel żądam wyjaśnień, bo płacę podatki. W związku z tym albo Państwo służycie, albo proszę odejść.

Radna dzielnicy Lisiniec z PO przyjeżdżała do zainteresowanego członka PO, który wraz z żoną zagarniał te 300 metrów działki szkolnej i tym blokował budowę Orlika i boiska. Dopiero kiedy zgłosiliśmy to prokuraturze, kuratorium (sprawa dyscyplinarna przeciwko małżeństwu nauczycieli bezprawnie zajmującym działkę szkolną), wszyscy na wyścigi zaczęli nam pomagać. JEDNAK ceną było pozostawienie w spokoju i bez odpowiedzialności owego zainteresowanego.

Tomasz Jaskóła
                • Gość: JBł.-radny dz. Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.96.232.138.tvksmp.pl 16.08.13, 14:09
                  Niestety zawsze znajdą się "zgniłe jabłka" i to jest przykre. Jest też przykre,że ten pan piastował wysoką funkcję w "S", która broni "uciśnionych". W każdym środowisku zawsze znajdą parszywe...... :(
            • sfera.armilarna Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 28.12.13, 21:41
              Re: ZapaszekkkkkkkkkkIP: *.yolau.net
              Gość: AnselmvonKnoblauch 28.07.13, 08:04 Odpowiedz
              Gość portalu: andreadoria napisał(a):
              > www.geni.com/people/Marek-Pacholec/4042432419550027577

Nareszcie trafiony, zatopiony!
              Piękny, celny szczał w sam środek czosnkowej makówki naczelnego, omnipotentnego bin ladena FCz, 125/100 pkt. możliwych.

do naszego paryzanskiego BiedroniaIP: *.rev.netart.pl
              Gość: dupacholca 28.07.13, 14:49 Odpowiedz
              Chciałeś nam coś przekazać czy tak sobie tylko publicznie pierdnąłeś dla relaksu?

Re: pacho, nie przesadzajIP: *.yolau.net
              Gość: prof. Knoblauch 28.07.13, 15:52 Odpowiedz
              i ogarnij się. Nadinterpretujesz wypowiedzi ludzi, którzy piszą o posiłku - przekąsce zwanej lanczem (lunchem) a ty od razu podejrzewasz publiczny lincz.
              Człowieku ogarnij się izrób coś wreszcie ze sobą.
              www.geni.com/people/Marek-Pacholec/4042432419550027577

No i jeszcze ten specyficzny, gudłajowy zapaszek... Fuj!
              i.iplsc.com/-/0002FCG1J3W9IW09-C116.jpg

Re:Twój koniec jest pewny jak jesień średniowieczaIP: *.yolau.net
              Gość: życzliwa 27.07.13, 23:06 Odpowiedz
              Gość portalu: do taniarada z IP: *.wyszkow.fuz.pl 27.07.13, 22:52 napisał(a):
              > wejdź na priva
              Podejdź do płota śmieciu!

> Skad wiesz Pajacu, ze rozmawiasz z Zydem?
              Czuć śmietnik z daleka czosnkowy gudłaju!

Re:Twój koniec jest pewny jak jesień średniowieczIP: *.ecatel.net
              Gość: czosnek dobry 27.07.13, 23:31 Odpowiedz
              Uznanie dla ciebie gudłaju.Gdy wszyscy się opalali ,ty czuwałeś .Zadałeś sobie pytanie dlaczego nikt ci na takie ubliżanie,nie robi ci koło tyłka .Bo jesteś małym ,względnym parchem.Którego się znosi ,a a nie toleruje.Zwykły śmieciu ,których na tym forum,pełno/.

Lecz sie dupacholcu IP: *.rev.netart.pl
              Gość: dupacholca 28.07.13, 13:45 Odpowiedz
              Za wszystkimi postami atakujacymi taniarade czy miglanca kryje sie nasz paryzanski Biedron.
              Mowa oczywiscie o Pachujcu.
              Znudzil mu sie kubiss to znalazl sobie nowy cel.

mareczku uspokój się bo cię oddamy do doIP: *.dynamic.chello.pl
              Gość: m. oherowy berecik 27.07.13, 22:11 Odpowiedz
              Mam po drodze .Na tym forum nie ma takiego kto cię uleczy.Jedynie optymistycznie jest to ,że czuwasz.Czuj czuj czuwaj.Ale ty nie jesteś tu harcerzem ,bo twoje pochodzenie nie pozwala na to .Jesteś szczurkiem co wpie... mi cukier.Przez co muszę więcej <buraków wpieprzać.Ten język wulgarny to przez ciebie nieudaczniku .Gorsze to ,że te etykiety z małymi literkami nie pozwalają kupować polskich produktów.< Nie daj Boże ,że bym musiał kupować cukier koszerny.Słodzików nie uważam.Wyczucie ciebie to sekunda wzroku.Nie pozdrawiam słodki idioto .Tak zawsze piszesz.

Re: Jak się już pacholetz bierze za powstanie
              Autor: Gość: patriota IP: 37.59.222.* 02.08.13, 00:37
              Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz
              Gość portalu: do bandyty napisał(a):
              > Glupoty piszesz "Polaku za dyche".
              > Jak zwykle nie odpowiedziales miglanc na pytania bandyto.

@ pacholetz gdziekolwiek jesteś na emigracji via proxy wyszków i inne cuda wianki

Ty chamie obrzezany zostaw Polskę, Warszawę i Częstochowę w spokoju. Policzymy się za twoje antypolskie genetyczne szmalownictwo na FCz.
              To jest tak pewne jak jesień średniowiecza.
              Re: Awanturnictwo forumowe pacholtza
              Autor: Gość: forumowiczka IP: *.yolau.net 13.07.13, 16:21
              Odpowiedz
              Gość portalu: s. napisał(a):
              >
              > Re: Nie będzie uboju rytualnego. Głodny pacholetz.

Będziesz się agresywnie zachowywał chamie na forum, robił swary, kwasy, intrygi i siarę we wątkach - zrobi ci się jesień średniowiecza (w paryrzu) na czczo i bez znieciulenia jak za dawnych, dobrych lat.
              Gość portalu: kubiss z kłobucka napisał(a):

> Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lys
              > ej
              > kobyle - a więc jednak zaprzestał tych starań.
              >
              > Na twoim miejscu cieszył bym się bardzo z tego powodu, że nie starał się zrobić
              > ci godzinnego interdyscyplinarnego tryptyku multi-kulti (dla intelektualistów
              > z parirza, of course): holocaust+dżihad+jesień średniowiecza.

Re: jeden najarany pacholetz 10 lat utrapienia FCz
              Autor: Gość: prawdziwy Polak IP: *.yolau.net 10.08.13, 12:41
              Odpowiedz
              Ale lepsze jest to że ON siedząc TAM wybiera TYCH co mają NAMI rządzić TUTAJ, komu musimy czapkować, kogo musimy przepraszać na kolanach, kogo musimy kochać albo nienawidzieć. Jawna kpina z tych co tu zostali...

Szkoda, że Polska to dla Polaka i żyda (zwłaszcza pacholtza - genetycznego judofila, polono-, częstochofoba i antypolonusa) nie oznacza to samo.

Ty nam pacholetz tęgie baty a my ci małą hybrydę: holocaust + jesień średniowiecza (po wsze czasy, of couse).
              Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor
              Autor: Gość: sąsiad z kłobucka IP: 31.31.74.* 09.09.13, 13:36
              Odpowiedz
              storima napisał:
              > Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
              > kobyle jako:

Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
              kobyle - a więc jednak zaprzestał tych starań.

Na twoim miejscu cieszył bym się bardzo z tego powodu, że nie starał się zrobić ci godzinnego interdyscyplinarnego tryptyku multi-kulti (dla intelektualistów z parirza, of course): holocaust+dżihad+jesień średniowiecza.
              Re: Przestan usuwac posty. Zostaw to dla Prokurat
              Autor: Gość: do ... IP: 78.250.65.* 16.10.13, 20:12
              Odpowiedz

Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor
              Autor: Gość: sąsiad z kłobucka IP: 31.31.74.* 09.09.13, 13:36
              Odpowiedz
              storima napisał:
              > Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
              > kobyle jako:

Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
              kobyle - a więc jednak zaprzestał tych starań.

Na twoim miejscu cieszył bym się bardzo z tego powodu, że nie starał się zrobić ci godzinnego interdyscyplinarnego tryptyku multi-kulti (dla intelektualistów z parirza, of course): holocaust+dżihad+jesień średniowiecza.

Trzeba bylo wczesniej reagowac na bandyckie wpisy.

Usuwanie dokumentacji postow nawolujacych do nienawisci rasowej, pobicia, gwaltu i smierci post factum

jedynie wzmacnia bandyte.

Ale bedziesz opiekunko FCzestochowa robic to na co masz ochote.

Czyli z ofiare
              czynic
              przestepce;

A przestepce
              n o b i l i to w a c.

---------------------------------------------
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 11:18
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HOihTbUWqAM :) dedykuję wszystkim tracącym czas na opluwanie mnie :) dam radę :) i zapraszam do pracy. Razem zrobimy coś wielkiego :) Młodzi, młodzi, młodzi :)
      • angrusz1 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 13.08.13, 18:12
        Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

" dedykuję wszystkim tracącym czas na opluwanie mnie :) dam radę :) i zapraszam do pracy. Razem zrobimy coś wielkiego :) Młodzi, młodzi, młodzi :) "

Hmm, wszystko to byłoby dobrze , gdyby nie ordynacja wyborcza . I do Sejmu i do rady miasta .
        Ona preferuje silne partie . Można zrobić duży wysiłek ale nie przekroczyć progu wyborczego i nic z działalności w organach przedstawicielskich .
        Dlatego ja trzymam się jednej grupy .
        Liczę , że moja partia zdobędzie dużo głosów a ja jako malutkie ziarenko też będę miał udział w kształtowaniu polityki i tu na miejscu i w skali kraju .
    • Gość: Bożydar Republikanie są wśród nas. Właśnie się onanizują IP: *.42.5.78.alfanet24.pl 13.08.13, 11:18
      folklor polityczny, bez szans na sukces, kanapowa partyjka jakich wiele
      • Gość: frustrat palikot tez obiecywał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 11:29
        Palikot obiecywał, Tomasz obiecuje, jak zwykle młodych chcą zbajerować
    • kicha3 Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? 13.08.13, 11:32
      Z takich działaczy to pożytku nie ma,nie było i nie będzie.Chcą dla siębie więcej kosztem innych.
      • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 11:33
        Pożytek tylko z antyklerykałów jest co nie?
        • kicha3 Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? 13.08.13, 11:44
          Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Pożytek tylko z antyklerykałów jest co nie?

gdyby nie ja to byś nie wiedział że taliby w Polsce mieskają.
          • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 11:51
            I bez ciebie wiem że wariatów nie brakuje.
            Tylko dziwie się że się z tym obnosisz w socjalizmie, ostatnio jak w 1939 weszli narodowi socjaliści z zachodu do Polski to wariaci kończyli marnie... a historia lubi się powtarzać.
            • Gość: pierre_dollinsky Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 17:05

> Tylko dziwie się że się z tym obnosisz w socjalizmie...

W czym???...
              Wskaż łaskawie gdzie tego socjalizmu w Trzeciej Konkordatowej szukać.
              • Gość: pierre_dollinsky Słusznie. Wszelkich odłamów prawicowych czubków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 17:07
                ... zrzeszonych w partie nigdy za mało w tym konkordatowym raju ... :)
                • Gość: pie...ński Re: Słusznie. Wszelkich odłamów prawicowych czu IP: *.ecatel.net 13.08.13, 18:50
                  dollinsky pytałeś się wyszkowa ,czy możesz coś napisać .Jak nie to wynocha.Najgorzej jak takie cymbały nie mogą się w jednym poście zmieścić.I po co tyle kasy PIS wyłożył na oświatę.
                  • Gość: pierre_dollinsky Re: Słusznie. Wszelkich odłamów prawicowych czu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:21
                    Gość portalu: pie...ński napisał(a):

> I po co tyle kasy
                    > PIS wyłożył na oświatę
                    ---------------------

Właśnie widać ile po twoich odmóżdżonych postach :)
              • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 18:02
                wysokie podatki pośrednie i bezpośrednie, średnio na osobę ok. 80% ba, jedne z wyższych na świecie zabierane kowalskiemu żeby dać wiśniewskiemu w postaci "darmowej" edukacji, "darmowej" służby zdrowia, zasiłków wszelakiego rodzaju

regulacje prawie całego życia zarówno osobistego jak i gospodarczego (brak wolnego rynku)

to się nazywa socjalizm, do tego przymuszanie ludzi do akceptacji dewiacji czy brak wolności słowa
                • Gość: pierre_dollinsky Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:29
                  No, zasiłków tu masz od cholery :))), służba zdrowia w socjalizmie akurat była darmowa, a wolność słowa (nie mylić z lżeniem/zniesławianiem) to nie wiem, gdzie Ci odebrano. Ty może od tego z muszką?

Jedyne z czym się można zgodzić to to:

> regulacje prawie całego życia zarówno osobistego jak i gospodarczego (brak
                  > wolnego rynku)
                  • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 13.08.13, 22:06
                    Wtedy to była komuna za która do dziś spłacamy kredyty :)
                    Teraz jest socjalizm, zasiłków jest więcej niż ci się wydaje, z zusu masz np. macierzyński itd z mopsu też masz, dla bezrobotnych też, może nie duże ale są i przede wszystkim są z tego że komuś pod przymusem zabrano na ten cel pieniądze...

Ja jestem od siebie a nie od nikogo.

Co do wolności słowa to tylko z ostatnich dni...

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,14425217,Zostali_specjalistami_od_swastyk_i_rasistowskich_zartow_.html
                    czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,14393865,Narodowcy_zlamali_prawo__A_moze_policja_nadgorliwie.html
                    a przykładów jest o wiele więcej.
                    • Gość: pierre_dollinsky Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 12:25
                      Socjal masz w każdym cywilizowanym państwie i to nie taki jak w Bulandzie.

A faszyzm (nieudolnie ukrywany pod wzniosłymi narodowościowymi hasełkami) trzeba deptać w zarodku. Jak zarazę.
                      • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 14.08.13, 13:31
                        Faszyzm jest zły, ok ale co z komunizmem? czemu nie jest zły? czy demokracją gdzie każdy głupek ma tyle samo głosów co ludzie mądrzy i można przegłosować nawet największe idiotyzmy
                        że nie wspomnę o reszcie ściganych kategorii pod które można podciągnąć każdą niewygodną wypowiedź.
                        Socjał jest większy, no pewnie ale w krajach które rozwinął kapitalizm i stąd teraz dobrze rozwinięta gospodarka ma z czego pokrywać takie koszty, niby ładnie ale coraz więcej tych jak to nazywasz cywilizowanych państw ma problem z pokrywaniem socjału i zaczyna je ciąć.
                        Matematyki nie oszukasz i w końcu pieniędzy na to braknie.
                        • Gość: pierre_dollinsky Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 11:40
                          Gdzie masz ten komunizm (poza schorowanym umysłem Kaczyńskiego)?
                          • Gość: mieszkaniec Re: Znaczy że co?Republika moherowa powstanie? IP: *.net.stream.pl 15.08.13, 13:32
                            Przecież pisałem że obecnie jest socjalizm i jego cechy.
                          • Gość: pie...ński dollinski ,Q IP: *.ecatel.net 15.08.13, 17:27
                            pytałeś się wyszkowa czy możesz coś napisać? .Jak nie to wynocha,bękarcie.
                            • Gość: wyszkow Re: dollinski ,Q IP: *.wyszkow.fuz.pl 15.08.13, 17:50
                              miglanc taniarada m. oherowy bercik i inne autorka omozdzonych postow nicki. Co post to opluwa Boga.
                              Oszust patologiczny. Zamiast argumentow w dyskusji grozi pobiciem. Damski bokser.
                              • Gość: Q Re: dollinski ,Q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 18:01
                                Ten jełop "myśli", że dolinski i Q to ta sama osoba hahah .
                            • Gość: pierre_dollinsky Re: @pie...ński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 20:59
                              Bękarcie???...
                              Przecież to ty gadasz językiem niewyskrobanej, rynsztokowej znajdy :)
    • kubus_puchatek00 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 13.08.13, 11:40
      Panie Jaskuła, to wasze stowarzyszenie to ma mniejsze poparcie niż Samoobrona której praktycznie nie ma na polskiej scenie politycznej. Więcej osób, niż Pana 20 to każde koło gospodyń wiejskich ma w swoich szeregach. Proszę spojrzeć na program republikanów takie ple, ple ple, żadnych konkretów. Nie macie szans na scenie politycznej o czym wszyscy wiedzą.
      Żadna firma badająca opinie publiczną nawet Was nie bierze pod uwagę i to wszystko mówi o waszym poparciu.
      • Gość: m. oherowy berecik Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 11:59
        Młodzieżówka SLD w natarciu i PO ?Republikanie wcale to nie jest głupie .Odbiorą głosy Palikotowi i Platformie.Tylko nie ma co pompować Wiplera ,który honorowo musi oddać mandat poselski.I nie była by to sprzedaż wiązana.Czyli po wyborach dalej szczaw wpieprzamy.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 12:09
          Czytam to wszystko z niedowierzaniem. Ileż energii idzie w opluwanie, pastwienie się, wyzwiska. Zapraszam do pracy dla Częstochowy - wykorzystajcie Państwo 1/4 tej energii, a będzie z tego niezwykły efekt.

Przypomnę, że można zadawać mi pytania pod tym wątkiem. Warunkiem jest jawność tj. przedstawienie się imieniem i nazwiskiem.

Tomasz Jaskóła
          • Gość: Szczybrocha Aleks Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 12:56
            Czy republikanie piją alkohol ?
            Czy kochają zwierzęta ,jeżeli tak to jak bardzo ?

Pozdrawiam
            Szczybrocha Aleks
          • Gość: gość Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 16:24
            Panie Tomaszu Jaskóła !
            Proszę pisać bez błędów, - wtedy będzie Pan przynajmniej " czytany ".
            Proszę zrozumieć , że to forum "gazety wyborczej " jest opanowane ..... ?
            - jeśli Pan jest nowicjuszem w polityce , -to Pan nie wie przez kogo !

Tutaj nie znajdzie Pan zrozumienia , - mają rację ci , którzy przepowiadają " Republikanom "
            maksymalnie jeden procent w wyborach !
          • Gość: gość Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 09:51
            Panie Tomaszu Jaskóła , - już taki był w Częstochowie , chciał być nawet prezydentem .
            Pan podzieli jego los , on nazywał się / jeśli dobrze pamiętam/ - Grzegorz Więciorkowski .
    • roro777 Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 13.08.13, 12:10
      następny zbawca swiata się znalazł, mąciwoda, nauczycielek zamiast uczyć to będzie zbawiał "a robić ni ma komu!"
      • Gość: Kazimierz Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 12:34
        ... no właśnie - tym nierobom z magistratu Matyjaszczykowi, Marszałkowi, Soborakowi i Koperskiemu i pozostałym sitwiarzom z SLD i POPISu trzeba pogonić kota... trzeba skończyć z pustym gadaniem i oszukaństwem.
        • Gość: gosc Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.play-internet.pl 14.08.13, 07:59
          Zapomniałeś o Wspólnocie
    • Gość: lewysierpowy Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 12:34
      Niech się Pan lepiej weźmie za pracę uczciwą pracę. Nie udało się być nauczycielem to trzeba zostać politykiem ? do roboty !!!
    • storima Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 13.08.13, 15:08
      Tomku,
      powinienes dobrze wiedziec piszac tu od lat, ze to forum jest takie jakie jest i wymaganie od interlokutorow podpisywaniem sie imieniem i nazwiskiem uderza w jego sens funkcjonowania.

Q, Ci odpisal majac racje. Jest to wolny to wybor. 99,99% bedzie pisac z nickow. I takie ich prawo.

Swoja droga jak mowie, znasz fora, ich funkcjonowanie, wiec nie rozumiem dlaczego sie dziwisz takim a nie innym odpowiedziom?

Wlodek byc moze pisze ostro, ale zadaje konkretne pytania, ktore padna wczesniej czy pozniej na spotkanich w realu.

Poliytyk, taki rasowy, przyjmuje krytyke, a ta Wlodka jest konkretna, a gdy ktos go opluwa to nawet sie nie wyciera, lecz dziala i te fekty
      dzialnosci przedstawia mowiac faktami, osiagnieciami ktore wydarzyly sie w realnym miejscu i re alnym czasie,
      dzieki takim czy innym przyjetym zalozeniom.

Pozdrawiam,

storima

• Gość: m. oherowy berecik Hipokryta storima IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 19:07
        Napisał : Tomku powinieneś wiedzieć itp. i itd. włodek pisze ostro.I tu się zaśmieję ha.włodka pluta jest konkretna ,ten który sobie nicka wykopuje na wiosnę.Konkretna dyzia ,kichy ,Q, dollinskiego i wielu innych zakamuflowanych na tym forum.Ha tu się storima nie zburzy nie ogłosi błaznem.Nie napisze forum dla obłąkanych idiotów i starych pierdzieli ,którzy zapomnieli o ideałach.I myślą ,że są na świeczniku historii.storima otwiera pysk wtedy gdy się źle wyraża o wiodącej partii lub dobrze o kościele.Wesołe miasteczko spod Wieży Eiffla.Broń Boże bym ci storima chodził kolo tyłka jak ty mnie.Ale taka hipokryzja nie na miejscu lub zamknąć forum dla obłąkanych i będzie dobrze i <giciarsko.
        • storima forumowy pajacu miglanc 13.08.13, 19:18
          Czekam belkoczacy pajacu na cytaty moich wpisow swiadczacych o hipokryzji i atakach na Kosciol i jakijs tam poroninej u ciebie "wmla dzy".

Do jednego idioty ktory plugawi Kosciol i pluje nanuki Chrystusa napisalem, jeden z jego pseuto to:

taniarada.

Czekam na te cytaty blaznie.

Od miesiecy tak czekam.

Ja twoje bandyckie antychrzescjanskie moge sypac jak z rekawa. Wisza tu na forum patologiczny oszuscie.

Czekam!
        • Gość: m. oherowy berecik Tomasz Jaskóła IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 19:43
          Normalnie zostałeś zakrzyczany i zahukany przez grono zacnych i wielebnych tu osób .Z zamkniętego kręgu tego forum .Jak tu pisać o dobroci ,o motylkach ,o pięknych kobietach .Jak takie osoby pogrążone w modlitwie codziennej do Pana Boga ,ciągle wyrażają skrupuły dnia powszedniego.Tak mściwie , tak krzykliwie ,że to nie Polska właśnie .Tylko ubodzy w te wartości stracili słuch .
          • Gość: wyszkow Skręcony berecie! IP: *.wyszkow.fuz.pl 13.08.13, 20:10
            Jakim prawem dyktujesz co kto i jak ma pisac, forumowy debilku?

Odpowiesz?

Czy dalej będziesz opluwał Boga?

Nie bede smiecil tego watku twymi wpisami w ktorych opluwasz nauke Jezusa i drwisz z Boga.

Co oznacaza ten belkot?

Szczegolnie to kretynskie zdanie:
            wyrażają skrupuły dnia powszedniego???

Odpowiesz debilku?
            • Gość: . Re: Skręcony berecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:24
              rzeczywiscie na forum nie ma co prowadzic dyskusji. Ale jedno mi się podoba . Na wielu dyżurnych padł strach i stąd taka agresja
              • Gość: mim facebook - owy "pieniacz partię buduje hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:57
                Ale Jaja
                • Gość: driver Re: facebook - owy "pieniacz partię buduje haha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.13, 22:25

> , tutorem itd. Skąd taka nienawiść do nauczycieli? Nauczyciele nie mają prawa u
                  > czestniczyć w życiu publicznym? :)

A skąd ten wniosek ?
                  Przecież nikt nie pisze, że nauczyciele nie mają prawa uczestniczyć w życiu publicznym.
                  Jedynie co razi, to fakt, że wyciągasz nielogiczne wnioski
    • Gość: kicha P.Jaskóla gdybyś Pan był nauczycielem od religi IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 08:22
      Twoja partia moherwo-republikańska miała by znaczne poparcie.A na swojej tablicy to napisz "dlaczego warto chodzić do kościoła"Uzasadnieniem Twojej działalności było by hasło:tego wszystkiego chce bóg dla was.
      • Gość: pie...ński Re: P.Jaskóla gdybyś Pan był nauczycielem od reli IP: *.ecatel.net 14.08.13, 10:02
        Liczna grupa Palikociarni wraz z Piotrem Baturą szefem wielkopolskiej frakcji Palikota połączyła się z Republikanami .Czyli skrajni lewacy ciągną do Wiplera i reszta oszołomów politycznych ,prorosyjskich,antyrodzinnych .I to ma być nowe budowanie Polski robienie wody z mózgu.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 10:22
          :) Oczywiście dla mnie nie jest to dobra wiadomość. To oznacza, że ludzie służb peerelowskich zaczęli atak na Ruch Republikański. (uważam, że pewne partie powstały po to, aby robić za wydmuszkę demokracji lub zostały stworzone przez służby). To hipoteza. Jednak proponuję obejrzeć czego BOJĄ i kogo boją się rządzący? I dlaczego tak bardzo atakowany jest Ruch Republikański.

TUTAJ FILM MAXA KOLONKO :)

Oni was się boją. Tak! Oni boja się was! Boja się młodej rewolucji, działań młodych ludzi, którzy muszą pracować za granicą, aby nie przeszkadzać w kradzieżach, patologiach. Musimy zrewoltować Polskę. Najważniejszym zadaniem jest zebranie młodych ludzi ODDANIE IM PAŃSTWA, KTÓRE TYLKO ONI MOGĄ ZMIENIĆ!

Media w Polsce kłamią? No pewnie. A skąd to się bierze? Ano KTÓŻ te media założył? Dawni Ubecy, WSI i tajni współpracownicy. W mediach mamy PRL - i to ONE kształtują waszą (ja swój telewizor wyłączyłem) percepcję.

Na lekcjach mówiłem dokładnie to samo, co Pan Max Kolonko. Część z was śmiała się z tego, ale zaszczepiłem wam WĄTPLIWOŚĆ. A teraz kiełkuje i ZACZYNACIE ZADAWAĆ PYTANIA. :) Czas na działanie :)
          • pluto37 Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. 14.08.13, 10:39
            Oczywiście dla mnie nie jest to dobra wiadomość. To oznacza, że ludzie służb peerelowskich zaczęli atak na Ruch Republikański. (uważam, że pewne partie powstały po to, aby robić za wydmuszkę demokracji lub zostały stworzone przez służby). To hipoteza. Jednak proponuję obejrzeć czego BOJĄ i kogo boją się rządzący? I dlaczego tak bardzo atakowany jest Ruch Republikański.
            -------------------------------------------------------------------
            Tomus Ty na serio zaczynasz już szalec razem z Maxiem Kolonko.
            Ale czemu zaczynasz od WSI? nie lepiej od KGB? CZeKA,UB,SB, CIA,FBI i Stasi ...Gierkowej?
            Nie pisz o baniu sie republikanów. To co tu pleciesz to nie strach, a powód do smiechu.
            Chciałbym cie uświadomić, ze na czele TVpublicznej stoi Juliusz Braun mający związki z naszym grodziszczem i tak odległy od służb jak ty od lotów komicznych.
            Ten wytrysk głupoty swiadczy jedynie o tym, ze im predzej republikanie pozbęda sie TAKIEGO koordynatora to tym wieksze szanse będą mieć na choc minimalne powodzenie w jakimkolwiek wyscigu politycznym. Skończą przy tobie jak ...Słomka z koordynatorem co się Dziaba, czy Dziąba nazywał. A tego nawet republikanom nie życzę:):):)
            • Gość: m. oherowy berecik Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.static.chello.pl 14.08.13, 10:58
              Grupa Palikociarni do Republikanów totalna siara .Panie Tomaszu Wipler miał szansę i ją zmarnował.Nawet działacze PJN nie wpakowali, by się w kontakty z Palikotem .Jedynie PIS może to szambo oczyścić .
            • Gość: mieszkaniec Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.net.stream.pl 14.08.13, 11:50
              A Ty myślałeś że kto tym kieruje jak nie odpowiednie służby? :)
              hehe, dlatego nic się nie zmienia od lat bo karty rozdają ci sami (nie znani opinii publicznej) ludzie niezależnie od tego komu pozwoli się wejść do parlamentu.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 16:43
            Oświadczenie Pana Przemysława Wiplera z profilu na FB:

Piotr Batura o którym napisała dzisiejsza "Gazeta Polska Codziennie" nie jest członkiem Republikanów. Spośród prawie 3 tysięcy osób które wypełniły zgłoszenie do Ruch Republikański tylko DWIE przyznały się do wcześniejszej aktywności w Ruchu Palikota. Ludzie którzy kiedyś dali szansę Palikotowi - szefowi komisji "Sprawne Państwo", chcącego walki z rakiem biurokracji mają szanse w Republikanach. Osoby próbujące zbić kapitał społeczny na nienawiści i antyklerykalizmie - nie.

www.facebook.com/przemyslaw.wipler?hc_location=stream

Przystąp do Republikanów. Pan Przemysław Wipler i Pani Anna Streżyńska gwarantują głęboką przebudowę państwa.

Tomasz Jaskóła
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 21:31
            www.youtube.com/watch?v=KlcuDYY-MJs

warto :) około 20 % posłów rozumie, nad czym głosuje. :) Zatem możemy to zmienić!

Przystąp do Republikanów.
            • Gość: m. oherowy berecik Re: Boją się was ... ale tego nie wiecie. IP: *.static.chello.pl 14.08.13, 21:57
              Nie pękaj panie Tomaszu ..Wielu mnie chciało skaperować to swoich partyjek .Ale dalej niezależny, ze wskazaniem na PIS.Patrząc na tak zajadłe wpisy młodzieżówki SLD i PO jestem za .Życie zawsze pokaże kto kłamie ,kto mówi prawdę.Ja nie niszczę nowego .Ale jak ktoś oszuka i otumani to ma wroga do końca życia .Mojego.
    • pluto37 Tomaszek J. 14.08.13, 10:26
      Tomaszek J. dużo skrobie o opluwaniu.
      To chyba pora napisać mu, ze się myli.
      Przecież NIKT nie pisze, że bije dzieci, pluje sąsiadom na wycieraczkę jest pijaczyna, narkoman, pedofil, łamignat spod budy z browarem, złodziej obrabiabiajacy piwnice sąsiadom. I ze przebiera się w damską garderobe po godzina spędzonych na koordynowaniu republikańskiego wyprysku na politycznym nieboskłonie itp.
      Wszystkie/wiekszość/ wpisów to skutek działalności samego zainteresowanego, który na tym forum zabiera głos od dawna i w różnych wcieleniach. Teraz z braku lepszego zajęcia wcielił sie w polityka w przebraniu republikańskim. Wolno mu. Zapomina to biedactwo nasze, ze nam tez wolno komentowac jego przepoczwarzenia i pytac o przyczyny biegu do partyjnego koryta z całą paleta zużytych hasełek o zbawianiu naszej ukochnej ojczyzny i naszego grodziszcza.
      Każda z istniejacych partii, sitw i podobnych grupek chce dobra Polski, niskich podatków, wolności gospodarczej, godnego życia dla obywateli i patriotycznych uniesień itp
      Kiedy biedactwo nasze pytac o jakies konkrety, to jaka sie i plącze sprzedając marnie propagandowy kit i liczy na młodych jakby ci młodzi byli głupkami których łatwo da sie nabrac na plewy.
      Tommy J. napisał, ze aktywnie działał przy wykryciu jakiegos oszustwa w jego byłej robocie.
      I za to go wywalili? Za wykrycie szwindli? A co na to zwiazki zawodowe? Sąd pracy?
      A moze były inne powody, że jedno z najlepszych liceów w miescie dało republikańskiemu tygrysowi znad Warty czerwona kartke przy pomocy propozycji nie do odrzucenia.
      To nie jest Tomuś opluwanie ciebie, a jedynie prosba o informację dla uwiarygodnienia działacza partyjnego, który ma szanse byc radnym w naszym grodziszczu, posłem, a może nawet SENATOREM.
      Więc nie ma się co boczyc i popluwac na pytajacych i mających negatywne czy krytyczne opinie tylko trza odrzucic zasłonke i pokazać żeś cnotliwszy od żony Cezara Klaudiusza.
      I tez pozdrawiam cie.
      • Gość: xx Re: Tomaszek J. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 12:26
        Ehhhh.. na forum widzę, że jest mnóstwo osób, które są zajęte przede wszystkim "opluwaniem" P. Jaskóły.. skąd się w Was bierze tyle jadu!?

Panie Tomaszu.. w wielu kwestiach się z Panem nie zgadzam, ale życzę wiele samozaparcia i powodzenia!!
        • Gość: mieszkaniec Re: Tomaszek J. IP: *.net.stream.pl 15.08.13, 13:42
          Opluwanie? no tak to wygląda gdy zostają posty bez odpowiedzi bo rozmówca żąda podpisania się imieniem i nazwiskiem aby udzielić odpowiedzi na pytania dotyczące projektu który próbuje tu sprzedać.
          • Gość: xx Re: Tomaszek J. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 17:55
            Nigdzie nie napisałem, że dotyczy to wszystkich postów.. a pozostawianie postów bez odpowiedzi w przypadku braku podpisu!? ..no cóż.. nie każdemu się to musi podobać, ale co z tego!? ;) nie nawiązujesz rozmowy.. nie głosujesz na daną osobę.. itd. ;)
        • Gość: PEN Re: Tomaszek J. IP: *.static.chello.pl 15.08.13, 17:19
          fałszywy xx-ie!
          już ci pisano, ze jesteś oszustem, który bezprawnie używa nicka xx -a który funkcjonuje na tym forum od wielu lat.
          "Oszust" w twoim przypadku nie jest pluciem jadem, tylko stwierdzeniem faktu.
          Czyżby nie było cię stać na wymyślenie własnej ksywy?
          Rozumku nie staje, czy przedszkolaków w pobliżu zabrakło?
          Tomaszek J. podpisuje się kilkoma nickami, ale w przeciwieństwie do ciebie WŁASNYMI.
          • Gość: xx Re: Tomaszek J. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 17:57
            1. Nikt mi tego pisał, a przynajmniej ja do tego nie dotarłem.. ;)
            2. To moja sprawa jakiego nicku używam.. <i z tego co wiem, nie jest zakazany ;) >
            3. Nicka można sobie na forum "gazety" zastrzec, więc nie widzę problemu.. :)

EOT chamie ;)
            • Gość: PEN Re: oszust "xx" IP: *.static.chello.pl 15.08.13, 20:22
              Gość portalu: xx napisał(a):

> 1. Nikt mi tego pisał, a przynajmniej ja do tego nie dotarłem.. ;)
              > 2. To moja sprawa jakiego nicku używam.. <i z tego co wiem, nie jest zakaza
              > ny ;) >
              > 3. Nicka można sobie na forum "gazety" zastrzec, więc nie widzę problemu.. :)
              >
              > EOT chamie ;)
              • Gość: PEN Re: oszust "xx" IP: *.static.chello.pl 15.08.13, 20:30
                Gość portalu: xx napisał(a):

> 1. Nikt mi tego pisał, a przynajmniej ja do tego nie dotarłem.. ;)
                > 2. To moja sprawa jakiego nicku używam.. <i z tego co wiem, nie jest zakaza
                > ny ;) >
                > 3. Nicka można sobie na forum "gazety" zastrzec, więc nie widzę problemu.. :)
                >
                > EOT chamie ;)
                -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                Typowa odpowiedź łobuza, który jak go złapią na złodziejstwie woła, że to nie jego reka.
                Juz ci zwracano na tym forum uwagę, ześ kretacz.
                Ale żeś odporny na wiedzę to widac, słychać i czuć.
                Oryginalny xx jest zbyt kulturalny i pyska ci nie obije. Porządny człowiek jak mu sie raz zwróci uwagę, ze błądzi to mówi przepraszam i wprowadza korektę w zachowaniu.
                Ty zaś od oryginalnego xx-a jesteś tak odległy jak jamochłon od szympansa.
                A co do chama, to lusterko polecam.
          • Gość: mieszkaniec Re: Tomaszek J. IP: *.net.stream.pl 15.08.13, 18:02
            To ten xx co pisze z politechniki? co jest na tyle bezczelny że wykorzystuje firmowy komputer w pracy do szerzenia swojego światopoglądu? zdecydowanie takiego z którym uczelnia nie powinna być utożsamiana.
            • Gość: PEN Re: Mieszkaniec IP: *.static.chello.pl 15.08.13, 20:33
              Oby Pan pokarał cie znajomościami tylko z tym fałszywym xx-em.
              Amen!
              • Gość: mieszkaniec Re: Mieszkaniec IP: *.net.stream.pl 16.08.13, 00:53
                To ten politechnikowy xx jest taki straszny że mam się go bać? litości...
                • Gość: PEN Re: Mieszkaniec IP: *.static.chello.pl 16.08.13, 08:42
                  Bać się ? ABSOLUTNIE NIE!!!
                  To sympatyczny człowiek o dużej wiedzy i kulturze osobistej, ktorej tobie brakuje.
                  Niestety takich "xx"-ów jak ty jest więcej, a takich jak xx z politechniki coraz mniej.
                  Co jest tyleż przykre co prawdziwe.
                  A ty zrobisz jak zechcesz.
                  I to wszystko na ten temat.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Mieszkaniec IP: *.net.stream.pl 16.08.13, 11:57
                    Bardzo wysoka kultura osobista...
                    korzystanie w PRACY z internetu w celach prywatnych, to faktycznie przykład do naśladowania
                    a tym bardziej wykorzystywany do szerzenia swojego światopoglądu.
                    Prywatnie to sobie może być jaki chce, ale są rzeczy których człowiek na poziomie nie robi.
                    A o dużej wiedzy to też można dyskutować bo widzę co czasami wypisuje i rzekoma wiedza zaprzecza poglądom (a to na pewno ten prawdziwy bo ip politechniki).
    • Gość: nn Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.13, 13:20
      www.youtube.com/watch?v=Gmo9PDXwXzE
      • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 14.08.13, 13:34
        To tyle odnośnie wolności słowa ;)
        • Gość: maciek Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 22:54
          Pan Jaskóła tyle nauplywał się innych,to niech spokojnie przeczyta o sobie!
          • Gość: maciek Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 00:40
            Tak gościu,ileś ty nadawał na innych , a teraz pomyśl gościu , czy taki jesteś święty?
            • Gość: maciek Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 01:04
              obrzydliwy jest ten facet, który ma wiele za skórą
              • Gość: ola Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 10:40
                Dajcie mu spokój,niech się organizuje i przekona się na własnej skórze, jak wygląda polityka
              • Gość: pie...ński Wszyscy spali a maciek pisał IP: *.ecatel.net 16.08.13, 12:16
                Zdążył wkleić trzy posty ,przez co podniósł rangę tego forum ,a sam został gamoniem tego tygodnia.I nie na ty chamie.
                • Gość: do admina Proszę przenieść ten wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 14:25
                  Proszę przenieść ten wątek do działu - KTO NAMI RZĄDZI - ( bo forum "Częstochowa" jest dla ludzi normalnych a nie dla politykierów )
    • gregoson Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 16.08.13, 17:46
      Każda osoba, która biorąc się do polityki przy okazji wymachuje krzyżem i mianuje się obrońcą ,,życia poczętego" jest dla mnie spalona na starcie choćby inne pomysły miała ciekawe. Po prostu nie wierzę ludziom opętanym przez średniowieczny zabobon, wiarę w aniołki i diabełki, niepokalane poczęcia czy wszechmoc pana z siwą brodą bujającego na chmurkach.( Podobnie nie ufam farbowanym antyklerykałom spod znaku dziwolągów i pederastów od Palikota.)Tak, że Panie Jaskóła - szukaj pan chętnych do współpracy na kruchcie.
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:03
        Szanowani Państwo,

Jestem konserwatywnym - liberałem. W sprawie życia walczą o prawa osób, które mówić nie mogą. Matki znają swoje prawa. Ja bronię życia i jest to dla mnie oczywiste. Wiele osób usilnie mnie przekonuje, że zwolenników aborcji jest więcej. Na pewno? A ja wliczyliście państwo zadanie osób zamordowanych aborcją? Wydaje mi się, że nie. Przypomnę, że matki mogą urodzić i oddać dziecko.

O dziwo wielu zwolenników aborcji - czyli zabijania, jest jednocześnie wielkimi orędownikami in vitro (metody niezwykle drogiej opłacanej z państwa podatków, a koszty to np. 50 - 70 tysięcy na parę.). Czy to jest logiczne?

Dla mnie najważniejsza jest gospodarka. A w niej CZŁOWIEK! Bo jesteśmy w gospodarce postindustrialnej opartej na wiedzy. Tym samym to kolejny argument za ochroną życia.

A gdyby obalić wszystkie argumenty w/w to największym argumentem za PRAWEM DO ŻYCIA, jest uśmiech dziecka i poznawanie przez niego świata. Doświadczanie.

Nie z powodów tylko religijnych, ale także niezwykle pragmatycznych jestem ZDECYDOWANYM obrońcą Życia, i nawet gdyby mnie to kosztowało tzw. karierę, czy inne głupkowate konwencje to I TAK BĘDĘ ZWOLENNIKIEM ŻYCIA i ochrony dzieci.

Tomasz Jaskóła
        koordynator Republikanów w Częstochowie.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 07:47
          Polsce nie daje się być wielkiej. Dlaczego? Mamy stopę bezrobocia około 13-14 %. Jednak z liczby 2-2,5 miliona ludzi, którzy opuścili Polsce wiele z nich nie ma statusu bezrobotnego. Zatem gdybyśmy doliczyli tą masę nasze bezrobocie sięgnęłoby 25-28 %.
          STOPA BEZROBOCIA W PROCENTACH 1990 - 2013 miesiąc - miesiąc

Dlaczego tak jest? To proste:
          - w Polsce płacimy relatywnie wysokie podatki bezpośrednie i pośrednie. Jesteście Państwo łupieni na paliwie, opłatach skarbowych, VAT.
          - biurokracja jak rak utrudnia działania w jakiejkolwiek sferze
          - wszystko za cokolwiek płacimy tj. oświata, ochrona zdrowia jest na żenująco niskim poziomie
          - są uprzywilejowane grupy, co daje jakieś szczególe uprawnienia, czy wcześniejszą emeryturę.
          - uprawnienia do zwolnień podatkowych dostają potężne koncerny tj. np. Auchan Tesco, w tym samym czasie podatki płaci ogromna część kupców polskich (wyjątek Biedronka): zobacz artykuł

Każdy teraz powie - no tak, to prawda, ale każdy z nas to wie. Owszem, ale lekarstwo wcale nie jest skomplikowane. Co zrobić?

Nie ma złotych środków, ale na pewno obniżenie podatków, uproszenie procedur prowadzenia działaności gospodarczej, zwolnienia 25-35 % biurokracji, wprodzanie ustawowego zakazu zadlużania państwa, likwidacja przywilejów zawodowych, postawienie na innowacyjność i konkurencję, czyste i jasne porcedury (prosty sposób np. odrzucamy w ofertach przetargu najtańszą i najdroższa ofertę, zajmujemy się resztą). Itd.

Następną sprawą jest wprowadzenie większościowych, jasnych JOW - ów. To jest wprowadzenie konkurencyjności wśród polityków. Likwidacja immunitetu materialnego (często nawet nie wiecie, że są dwa immunitety i dajecie Państwo sobą manipulować).

Wreszcie głęboka przebudowa EDUKACJI. Dla mnie edukacja w tej chwili jest najbardziej strategicznym ministerstwem.

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani przebudową Polski - działaniem a nie gadaniem, również jako eksperci - zapraszam do Stowarzyszenia Republikanie w Częstochowie.

Tomasz Jaskóła
          • Gość: Tłumaczenie Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.13, 08:08
            Bla bla bla bla bla bla .....
            Bla bla bla bla ....
            Bla bla blablablabla...
            Jeżeli chcą państwo bym dochrapał się stołeczka, to zapraszam do stowarzyszenia republikanie w Częstochowie .

Tomasz Jaskóła
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 08:26
            Pieniądze z OFE są nasze czy publiczne?

Wpis pod profilem FB Pani wiceminister Leszczyny

PS / proszę nie podpisywać się moim imieniem i nazwiskiem, bo jest to przestępstwo :):)

z poważaniem
            Tomasz Jaskóła
          • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 17.08.13, 12:55
            Tak sobie czytam i czytam priorytety dla Polski i jedynie co o w podatkach oferujecie to zamianę pitu na podatek identyczny ale o innej nazwie...

nie ma mowy o likwidacji czy obniżeniu jakiejkolwiek akcyzy, vatu, ceł czy pcc...
    • thorngorn Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 17.08.13, 08:36
      Witam.
      Od dawna marzy mi się w Polsce normalna, prawicowa i konserwatywna partia prezentująca zarówno zdrowe podejście do spraw tradycji i świeckości państwa (bez otoczki wynikającej z fanatyzmu religijnego ale szanująca nasze tradycje) jak i gospodarki. Dlatego z ciekawością przyglądam się Republikanom.

Niestety - rzuciłem okiem na "Postulaty dla Polski" i szczerze mówiąc trochę się zawiodłem bo to co zobaczyłem to masę populizmu a zero konkretnego podejścia do niektórych problemów.

Przykład?
      Z jednej strony "Radykalnie zmniejszymy administrację państwową i samorządową " a z drugiej "przywrócenie właściwego [...] poziomu zatrudnienia w Pogotowiu Ratunkowym"...

Z jednej strony "Wynagrodzenia osób w nowym systemie nie będą obciążone składkami emerytalnymi" a z drugiej "zwiększone ulgi na dzieci odliczane od wszystkich podatków i składek ZUS"...

A propos - skoro zostanie wprowadzona emerytura obywatelska (jestem za), to przy jednoczesnej likwidacji zbędnych urzędów kto ją będzie wypłacał? Bezpośrednio ministerstwo?

"Na każdym etapie edukacji wprowadzimy bon edukacyjny, co wymusi konkurencję między szkołami i szkołami wyższymi."
      Czyli pieniądze "idą za uczniem". Też jestem za. Tyle, że działanie takiego systemu widzimy obecnie w służbie zdrowia. Vide - szkoły będą podpisywać kontrakty na nauczanie określonej ilości uczniów (z kim - nie wiem, bo administracja ma być w dużej części zniesiona).
      No i właśnie - kto ma zająć sprawami rozliczenia tego "bonu"? Kuratoria idą do likwidacji, więc pozostają gminy lub wojewoda.

I wreszcie - ulubiony argument polityków pragnących zapewnić sobie szybkie poparcie - redukcja administracji: "Radykalnie zmniejszymy administrację państwową i samorządową - o co najmniej 20% w stosunku do stanu obecnego. Cel ten osiągniemy poprzez likwidację urzędów zbędnych, nieefektywnie wykonujących swoje funkcje oraz dzięki ograniczeniu liczby urzędników zatrudnionych w pozostałych urzędach".

Bez zbędnego tłumaczenia - jak dla mnie zabieranie się do problemu od d... strony. Głównym powodem wzrostu zatrudnienia w administracji są politycy - po pierwsze z uwagi na nepotyzm, po drugie z uwagi na FATALNEJ JAKOŚCI stanowione prawo. Wprowadzane przepisy generują wzrost zatrudnienia. Czy ktoś przeprowadził analizę jaki wpływ na zatrudnienie w samorządach miało wprowadzenie ustawy śmieciowej? Albo sprawy związane z pozyskiwaniem i dysponowaniem funduszami unijnymi? I wreszcie - na jakiej podstawie republikanie chcą redukcji o 20%? Dlaczego nie 17 albo 23? A może 50%?
      Jestem jak najbardziej za ograniczeniem biurokracji. Ale poprzez gruntowną analizę naszego obecnego prawodastwa i redukcję niepotrzebnych przepisów. Tymczasem nawet z tych "priorytetów" widzę, że wprowadzenie niektórych będzie generować wzrost zatrudnienia.

Zastanawia mnie propozycja likwidacji administracji powiatowej. Czy jest to zaowalowana forma reformy administracyjnej? A co z zadaniami powiatu? Czyli geodezja, zagospodarowanie przestrzenne, nadzór budowlany? Wprowadzamy wolną amerykankę czy wracamy do stanu sprzed 90 roku (samo w sobie nierealne). Bo po 90 tak czy siak tyi sprawami zajmowały się "nieformalne" starostwa czyli Urzędy Rejonowe.

Jak dla mnie w tzw. "priorytetach" jest wiele pobożnych życzeń, cała masa populizmu, ale tak naprawdę mało poważnego podejścia do sprawy poprawy jakości stanowienia "polityki" i rządzenia w Polsce.

Nie zmienia to faktu, że nadal będę z ciekawością obserwował Republikanów. Bo kogo innego obserwować? Bankrutów politycznych z PO i czy PiS, który jak dla mnie jest przypadkiem bardziej klinicznym niż politycznym (ze szczególnym odniesieniem do niektórych jego członków)...
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 11:15
        Pierwsza fajna krytyka. Odpowiem :) przygotowuję odpowiedź, ale piorę teraz :) zapewniam, że wiele z tych obaw jest bezpodstawnych.

Tomasz Jaskóła
        • Gość: Po prostu ja Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: 212.59.252.* 17.08.13, 12:06
          Republikanie są przeciwko in vitro i także p. Jaskóła. I to mi wystarczy. Nie liczcie na mój głos/wsparcie jak i moich znajomych. Będę wam robił anty-reklamę. Jeśli ktoś ma trójkę dzieci nie zrozumie tego co nie może mieć nawet jednego. Potwierdzenie zasady syty głodnego nie zrozumie. Nie życzę sobie by ktoś decydował o losach mojej rodziny.
          • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 17.08.13, 12:51
            "Nie życzę sobie by ktoś decydował o losach mojej rodziny." dobry żart, człowieku w demokracji w dodatku socjalistycznej wszyscy inni za ciebie decydują, decydujesz na co idą twoje podatki? czego uczą się twoje dzieci w szkole? przykłady można mnożyć, zejdź na ziemię.
        • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 17.08.13, 12:58
          Jestem w szoku, człowiek się nie podpisał i będzie odpowiedź a miałeś nie odpisywać.

"www.zmieniajpolske.pl/priorytety-dla-polski/
          + moje komentarze
          1. JOWy jak JOWy to nie rozwiązanie dla demokracji ale głosowanie przez internet to dopiero pole do popisu dla tych co "mają" wygrać.

2. Niskie podatki to tylko pogłówny wystarczający zupełnie na funkcjonowanie państwa (policja, wojsko, sądy, infrastruktura, pogotowie ratunkowe), cała reszta jak "podatek od funduszu płac" czy "zryczałtowany podatek dla małych przedsiębiorców" to zwykły bandytyzm i grabież pieniędzy niewiele różniący się od tego co dziś mamy bo nie pisze nic o cłach i akcyzach i vacie więc zapewne zostają.

3. Tu nawet nie ma co komentować bo likwidacja niepotrzebnych przepisów i podatków to zwolnienia na poziomie 95% urzędników.

4. Z naprawdę niskimi podatkami to nikomu macierzyński nie będzie potrzebny bo każdego będzie stać na tyle dzieci ile chce.

5. Zamiast kombinować po prostu musi wejść wolny rynek.

6. Niewiele to zmienia w stosunku do obecnej sytuacji, edukacja - tak ale na własny koszt a uczelnie wyższe dla tych co chcą.

7. Kolejna rzecz która niewiele zmienia, dziś już jest emerytura kanadyjska dla przedsiębiorców, niezależnie od tego czy mają jakiekolwiek dochody, czy to 500 zł czy 500 tys zł płacą tyle samo na zus (łącznie ok. 1tys zł miesięcznie) a emeryturą jednakowa wynosi uwaga -> 691zł/msc...
          Jak ktoś chce to niech sobie prywatnie kupi plan emerytalny a nie zmuszać go do tego żeby go ograbić z kasy której nigdy nie zobaczy.

8. Kolejny błąd, państwowa służba zdrowia, to jest właśnie źródło patologii.

Tak więc z wolnym rynkiem, niskimi podatkami to nie macie wiele wspólnego.
          O wolnościach osobistych też niewiele piszecie, nie ma jasno napisane że popieracie dostęp do broni palnej dla niekaranych obywateli że nie wspomnę o prawie o decydowania o własnym ciele i możliwości picia, palenia, jedzenia, wciągania czy wstrzykiwania sobie czegokolwiek bez groźby kary więzienia."

to by było na tyle co ma "wspólnego" partia republikańska z konserwatywnymi liberałami.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 10:05
            Odpowiedzi TJ pogrubione :)

+ moje komentarze

TJ: Owszem są. Pozwala to każdemu kandydować bez sprzedania się partii i wodzowi. Poza tym to wyłania najlepszych. Niech ludzie decydują kogo chca mieć w parlamencie. A teraz głosujemy tylko na tych, którzy sa na listach. Poza tym nie wiem czy Pan wie, ale wyborów większościowych mamy juz sporo. m.in Senat, wybory na Prezydenta RP, wybory w gminach do 20 tyś. Rada, i wybory wójtów, burmistrzów i prezydentów miast. Czy wiedział Pan obywatel, że mówi Pan prozą? Co takiego groźnego jest w uczciwych wyborach większościowych?

Polecam: www.youtube.com/watch?v=3xcxdvljHt0 oraz www.youtube.com/watch?v=VtgUWABqA78

TJ: Wybory przez Internet? Hmm a wie Pan co to jest klucz szyfrowy 124 bitowy i podpis elektroniczny? Dokonuje Pan operacji bankowych Internetowych? Jeśli nie to tego Pan nie rozumie.

> 2. Niskie podatki to tylko pogłówny wystarczający zupełnie na funkcjonowanie pa
            > ństwa (policja, wojsko, sądy, infrastruktura, pogotowie ratunkowe), cała reszta
            > jak "podatek od funduszu płac" czy "zryczałtowany podatek dla małych przedsięb
            > iorców" to zwykły bandytyzm i grabież pieniędzy niewiele różniący się od tego c
            > o dziś mamy bo nie pisze nic o cłach i akcyzach i vacie więc zapewne zostają.

TJ: W czasach Mieszka I istniało pogłówne :) istotnie. Państwo od tego czasu "trochę" się bardziej skomplikowało. Wymieniane pozycje tj. policja itd. są niezwykle kosztowne. Poza tym nigdy nie istniał jeden podatek - nawet w czasach Mieszka :) (czytaj np. narzaz :))

> 3. Tu nawet nie ma co komentować bo likwidacja niepotrzebnych przepisów i podat
            > ków to zwolnienia na poziomie 95% urzędników.

TJ: Jak Pan to obliczył???? Przecież to bzdura. Proszę o podanie konkretnego wzoru i odniesienia się do wydatków sztywnych w budżecie. Zobowiązań krótko i długoterminowych państwa

> 4. Z naprawdę niskimi podatkami to nikomu macierzyński nie będzie potrzebny bo
            > każdego będzie stać na tyle dzieci ile chce.

TJ: Widać, że nie jesteś matką. Ale też chyba nie jesteś ojcem. Z drugiej strony skoro będą niskie podatki to zrezygnuj z wolnego, urlopu, nie śpij - PRODUKUJ. (w 5-6 lub 7 dniu polecam firmę pogrzebową). Co do dzieci - ja mam trójkę, a Pan? Co na razie Pan wie o dzieciach? Ile Pan ma i utrzymuje?

> 5. Zamiast kombinować po prostu musi wejść wolny rynek.

TJ: Wolny rynek to hasło. Nie ma możliwości wprowadzenia wszędzie reguł wolnorynkowych. Nie dostosowywać proszę XIX wieku do XX./ XXI. W XIX wieku w przemyśle po praz pierwszy ograniczano wiek zatrudnianych dzieci. Od 12 a później 14 lat w kopaliniach i hutach. Średnia wieku umierania wśród nich to 22 lata. Chciałbyś synku pracować tak? Ok zatrudnię Cię. Dziś mamy XXI wiek. Wolny rynek musi mieć reguły współtworzone przez państwo. Przykładem np. wspoamganie wolnego rynku poprzez właściwy kodeks cywilny. Wolę raczej podział wolności na Wolność od i Wolność do (prawo) ... JAK NAJWIĘCEJ WOLNEGO RYNKU I PRZEJRZYSTOŚCI - o tak.

> 6. Niewiele to zmienia w stosunku do obecnej sytuacji, edukacja - tak ale na wł
            > asny koszt a uczelnie wyższe dla tych co chcą.

TJ: Czy mógłby Pan wskazać istniejące obecnie państwo lub terytorium, gdzie istnieje system całkowicie prywatnej edukacji? Nade wszystko likwidacja modelu, gdzie w szkolnictwie i edukacji rządzą IDIOCI i skompromitowani urzędnicy. Likwidacja nepotyzmu (prosze spojrzeć na uczelnie .. mama, tata, syn, córka, kochanka, sąsiadka, znajomy Gienek). jakość ... jaka jest każdy widzi.

polecam i zgadzam się z Paweł Dobrowolskim: www.rp.pl/artykul/9157,877153-Harvard-w-Polsce-nielegalny.html?p=1

Szkoły w Polsce można URYNKOWIĆ? Jak ... mam parę pomysłów, ale Pan wybaczy forum chyba nie jest od tego - zapraszam na konferencję :)
            Nawet nie wie Pan czym jest model organiczny kształcenia. :)

> 7. Kolejna rzecz która niewiele zmienia, dziś już jest emerytura kanadyjska dla
            > przedsiębiorców, niezależnie od tego czy mają jakiekolwiek dochody, czy to 500
            > zł czy 500 tys zł płacą tyle samo na zus (łącznie ok. 1tys zł miesięcznie) a e
            > meryturą jednakowa wynosi uwaga -> 691zł/msc...
            > Jak ktoś chce to niech sobie prywatnie kupi plan emerytalny a nie zmuszać go do
            > tego żeby go ograbić z kasy której nigdy nie zobaczy.

TJ: Proszę Pana piszemy o społeczeństwie, które to co mamy nazywa kapitalizmem. Ale jednak zapytam ile ma Pan lat? System ubezpieczeń bismarckowski upada. Trzeba zmienić ten system na nowy. Jak to zrobić? OBnizyć podatki i starac się odzyskac utracone POKOLENIE które ucieklo na Zachód.

> 8. Kolejny błąd, państwowa służba zdrowia, to jest właśnie źródło patologii.

TJ: Nie mam najmniejszej wątpliwości, że prywatne znaczy lepsze, ale ... w wielu prywtanych ZOZ ach falszuje się wizyty pacjentów, którzy nigdy tam nie byli, bo płaci NFZ. Hmm i tu jest źródło patologii. Moja rada - niech państwo zabiera JAK NAJMNIEJ - podatki powinny być bardzo niskie, rzędu 10-12 %. dla wszystkich (jestem zwolennikiem podatku liniowego).

> Tak więc z wolnym rynkiem, niskimi podatkami to nie macie wiele wspólnego.

TJ: może raz jeszcze napiszę - Panie kochany pan operuje pojęciem, którego nie potrafi Pan zdefiniować (wolny rynek), bo inaczej byłby Pan juz z ekonomicznym noblem. Granice wolnego rynku są płynne. Im więcej tym lepiej, ale nie może istnieć tylko wolny rynek. To nie tylko nie możliwe, ale i tak samo utopijne jak komunizm. (też nie możliwe). W każdym razie jeśli Pan wie, co to jest wolny rynek i zna Pan jego granice przedmiotowe i podmiotowe to jest Pan jedynym człowiekim na globie, który to wie. W związku z tym chcialby Pana poznać :)

> O wolnościach osobistych też niewiele piszecie, nie ma jasno napisane że popier
            > acie dostęp do broni palnej dla niekaranych obywateli że nie wspomnę o prawie o
            > decydowania o własnym ciele i możliwości picia, palenia, jedzenia, wciągania c
            > zy wstrzykiwania sobie czegokolwiek bez groźby kary więzienia."

TJ: Jestem zwolennikiem posiadania broni, ale tylko w domu i do obrony domostwa. W związku z wytrzebieniem przez komunę kultury posiadania broni, niewiele osób ma obycie z bronią. Nie ma edukacji.

Co do wciągania, picia, wstrzykiwania. KURDE chłopcze jeśli chcesz się niszczyć to OK ale ... podobnie jak uprawiający SPORTY EKSTREMALNE zawierasz umowę z państwem, ubezpieczycielem który szacuje ryzyko. WSZYSTKIE KOSZTY bierzesz na siebie :):):) włącznie z pochówkiem :) Proszę się zatem ubezpieczyć i podpisać cesję na tych którzy uprzątną Pana z ulicy. Poza tym chyba samobójstwo nie jest ścigane - che pan - śmiało. Reasumując JESTEM PRZECIWKO NARKOTYKOM np. :) Wolność ma granice. Jakie? Ano jak Pan będzie MĘŻEM to Pana chlanie, wciąganie, kłócie swej dupy igłami zabija NIE TYLKO PANA, lecz Pana żonę i dzieci. I to już jest INGERENCJA W ICH WOLNOŚĆ. To znaczy jako podatnik jestem WKURZONY na CIEBIE wolnościowcu nie rozumujący bardzie skomplikowanych aspektów, że zrzucasz na moje barki i PODATKI KOSZTY SWOJEJ RODZINY. :)

> to by było na tyle co ma "wspólnego" partia republikańska z konserwatywnymi lib
            > erałami.

TJ: Proszę nie dostosowywać rzeczywistości do ideologii, raczej odwrotnie. Trochę to bardziej skomplikowane.

Pozdrawiam
            Tomasz Jaskóła

Wydaje mi się, że Republikanie właśnie tworzą najbardziej prawdopodobny paradygmat współpracy obywateli i państwa.
            • angrusz1 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 18.08.13, 13:13
              TJ napisał :

" ...Poza tym to ( JOW ) wyłania najlepszych. Niech ludzie decydują kogo chca mieć w parlamencie. "

Jest i druga strona medalu . Często wygrywają ci, którzy mają najwięcej pieniędzy a okręg jest bardzo uzależniony od kandydata - 100kłosa jest tego dobrym przykładem .

Nie ma idealnego sposobu wyboru przedstawicieli .
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 13:40
                Argument nie jest do obrony (Stokłosa), ponieważ stosunek jest jak 1 do 99, gdyż zapewniam, że 99 którzy wtedy dostali się do Senatu było biedniejszych od niego, poza tym wtedy wybierano w okręgach po dwóch senatorów i ten drugi to była bida z nędzą.

Otóż paradoksalnie najwięcej najbogatszych parlamentarzystów jest w Sejmie? Dlaczego? Mam odpowiedź, ale ... nie napiszę ... Hmm przykładem kontr był poseł Misztal z Samoobrony, który kupił sobie numer 1 w Łodzi.

Państwo nie zdajecie sobie sprawy jakie oszustwa odchodzą przy układaniu list, jak ludzie się wzajemnie wycinają ZA WASZE PIENIĄDZE.

Polskie partie to mafie. Zgadzam się z tym stwierdzeniem. System mafijny

www.youtube.com/watch?v=eZvdvV1v1SA
                To nie Państwo decydujecie, kto jest w parlamencie. Dlaczego? Dwie krótkie odpowiedzi:

1. Finansowanie partii z budżetu i dzielenie kasy z subwencji przez lidera partii powoduje, że członkowie partii są wdzięczni i podlizują się nie temu skąd pieniądze płyną (PODATNIK), lecz liżą tyłek temu, kto REDYSTRYBUCJE tj. prezesowi partii.

ERGO: ludzie sprzedają się i glosują w Sejmie tak, jak przyjdzie im ma sms (nie wiem, czy Państwo wiecie, ale posłowie większość glosowań mają wysyłane z numer głosowania i np. głosowanie numer 345: Tak, głsowanie 346: wstrzymujemy się itd.

i drugi wniosek - zanika kultura dyskusji, coraz więksi KRETYNI dostają się do Sejmu. Dlaczego? Hmm .. po pierwsze wierni sa płatnikowi bezposredniu czyli prezesowi partii, po drugie dostali się na listę dzięki liderowi i liderowi lokalnemu - a zatem na wolnym w rynku wielu z nich NIE BYŁOBY W STANIE POPROWADZIĆ firmy. Sa zbyt głupi.

Oznacza to, że zgodzą się na każdą niegodziwość, WOBEC WAS i mnie, aby tylko utrzymać się na ul. Wiejskiej. Dlatego są feudalnie wierni liderowi.

I drugi argument.
                Listy wyborcze są układane przez politycznych wyjadaczy. Oni sa technikami, którzy potrafią to robić. CO zatem dostajecie (pomijam preferowanie finansowe i prawne partii jako komitetów wyborczych) w WYBORACH? Tylko tych, którzy przeszli przez wstępną selekcję, tych (LIDERÓW), którzy nie sa zainteresowani szerszym dostępem do władzy WAS - czyli obywateli. My mamy tylko raz na jakiś czas wrzucić kartki do urny.

Co to oznacza? Jesteście Państwo niewolnikami systemu partii, a w nich liderów i wąskich grup interesów. Nie ma demokracji w Polsce, a to co mamy jest fasadową demokracją, kiedy wydaja się Państwu że macie wpływ na coś. O tak na coś, kiedyś i jakoś. Ale jesli o konkrety O NICZYM PAŃSTWO NIE DECYDUJECIE, NICZEGO PAŃSTWO NIE JESTEŚCIE W STANIE PRZEPROWADZIĆ (zmielenie 700 tysięcy podpisów) i wszyscy mają NAS W POWAŻANIU. Niektóry nie starcza sił i idą podpalić sie pod Kancelarię jakiegoś premiera, który przyjął antypolską nagrodę Rathenau :)

Co Państwu pozostaje? Telewizja, seriale, ogłupienie, tania rozrywka I SKYPE!!! Dlaczego SKYPE ... :) bo przecież musicie Państwo rozmawiać z własnymi dziećmi, które sa w UK, Belgii, Holandii, RFN i innych bardziej normalnych państwach, bo w Polsce pozwoliliście państwo decydować za siebie Zabraknie Wam na emeryturę :), bo niby kto ją wyprodukuje?

pozdrawiam
                Tomasz Jaskóła

Uprzedzę pytanie: skoro Jaskóła napisał, że partie to mafie, to dlaczego koordynuje Republikanów w Częstochowie, którzy niewątpliwie ze stowarzyszenia przekształci się w partię. Racja! Tylko mam pytanie JAK PAŃSTWO CHCECIE ZMIENIĆ SYSTEM RZECZPOSPOLITEJ? Są dwie drogi rewolta / zamach (odrzucam!!), i ZMIANA KONSTYTUCJI ZATEM TRZEBA ZNALEŹĆ SIĘ W SEJMIE I WPROWADZIĆ LUDZI MĄDRYCH, KTÓRZY WIEDZĄ JAK I KIEDY ORAZ CO ZROBIĆ, i są osobami służącymi społeczeństwu. Innymi słowy jak chce polecieć na księżyc lub wystrzelić satelitę to nie budują kształcenia ludzi na np. suszeniu i koszeniu trawy grabiami.

• Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 20.08.13, 03:58
              Dziękuję za odpowiedzi,

1. "TJ: Owszem są. Pozwala to każdemu kandydować bez sprzedania się partii i wodzowi. Poza tym to wyłania najlepszych. Niech ludzie decydują kogo chca mieć w parlamencie. A teraz głosujemy tylko na tych, którzy sa na listach. Poza tym nie wiem czy Pan wie, ale wyborów większościowych mamy juz sporo. m.in Senat, wybory na Prezydenta RP, wybory w gminach do 20 tyś. Rada, i wybory wójtów, burmistrzów i prezydentów miast. Czy wiedział Pan obywatel, że mówi Pan prozą? Co takiego groźnego jest w uczciwych wyborach większościowych? "

No ok, co do jowów jest mi to obojętne, zmiany zacząłbym od tego kto może głosować i kandydować bo na razie każdy gienek może wejść do parlamentu a głosować może każdy idiota i stąd rządy motłochu.

"TJ: Wybory przez Internet? Hmm a wie Pan co to jest klucz szyfrowy 124 bitowy i podpis elektroniczny? Dokonuje Pan operacji bankowych Internetowych? Jeśli nie to tego Pan nie rozumie. "

Tak wiem co to jest i wiem również że każda byle służba specjalna ma oprogramowanie do łamania czegoś takiego... bądźmy realistami.

2. "TJ: W czasach Mieszka I istniało pogłówne :) istotnie. Państwo od tego czasu "trochę" się bardziej skomplikowało. Wymieniane pozycje tj. policja itd. są niezwykle kosztowne. Poza tym nigdy nie istniał jeden podatek - nawet w czasach Mieszka :) (czytaj np. narzaz :)) "

Państwo wciąż jest proste tylko my je niepotrzebnie komplikujemy wtykając jego macki we wszystkie niemal dziedziny życia.

"TJ: Jak Pan to obliczył???? Przecież to bzdura. Proszę o podanie konkretnego wzoru i odniesienia się do wydatków sztywnych w budżecie. Zobowiązań krótko i długoterminowych państwa "

Proponuję założyć dla przykładu byle jaką firmę żeby zauważyć że po likwidacji durnych przepisów ubędzie sporo urzędników. Dawniej bez komputerów i telefonów wystarczało kilkuset urzędników na kilkumilionowy kraj a dziś w dobie dzisiejszej techniki kilkaset tysięcy urzędasów to mało.
              Natomiast co do pieniędzy to wystarczy prosta matematyka, proszę sprawdzić ile w budżecie na 2013 rok zapisano w pozycjach o których wspominałem niezbędnych dla państwa i to przy wysokim poziomie korupcji i marnotrawstwa. Wystarczy że każdy pełnoletni obywatel zapłaci przy obecnym poziomie ok. 200-230zł miesięcznie... tylko tyle... dziś od minimalnej krajowej się płaci większy podatek...

"TJ: Widać, że nie jesteś matką. Ale też chyba nie jesteś ojcem. Z drugiej strony skoro będą niskie podatki to zrezygnuj z wolnego, urlopu, nie śpij - PRODUKUJ. (w 5-6 lub 7 dniu polecam firmę pogrzebową). Co do dzieci - ja mam trójkę, a Pan? Co na razie Pan wie o dzieciach? Ile Pan ma i utrzymuje? "

Też mam dzieci i macierzyński nie jest mi do niczego potrzebny, wole sam odłożyć pieniążki i w czasie koniecznym do tego żeby żona się zajęła porzucając pracę żyć z tego zamiast chodzić i prosić się o moje wpłacone pieniądze minus prowizja pośrednika (zus). Jeśli jestem specjalistą czy matka to pracodawca będzie czekać z otwartymi ramionami a jak nie to gdziekolwiek pójdę i dostanę pracę. Po co więc płacić pośrednikowi składki skoro sam mogę odłożyć to samo i bez łaski sobie wypłacić z konta?

"TJ: Wolny rynek to hasło. Nie ma możliwości wprowadzenia wszędzie reguł wolnorynkowych. Nie dostosowywać proszę XIX wieku do XX./ XXI. W XIX wieku w przemyśle po praz pierwszy ograniczano wiek zatrudnianych dzieci. Od 12 a później 14 lat w kopaliniach i hutach. Średnia wieku umierania wśród nich to 22 lata. Chciałbyś synku pracować tak? Ok zatrudnię Cię. Dziś mamy XXI wiek. Wolny rynek musi mieć reguły współtworzone przez państwo. Przykładem np. wspoamganie wolnego rynku poprzez właściwy kodeks cywilny. Wolę raczej podział wolności na Wolność od i Wolność do (prawo) ... JAK NAJWIĘCEJ WOLNEGO RYNKU I PRZEJRZYSTOŚCI - o tak."

Synka to pewnie masz w domu (pisałeś że masz trójkę dzieci więc pewnie choć jedno jest płci męskiej). Wolny rynek nie oznacza zatrudniania dzieci w kopalniach. Wolny rynek jest wtedy gdy niepotrzebne przepisy nie ograniczają mi prowadzenia działalności np. koncesjami.
              Wtedy gdy podatki są niskie a nie powodują swoją wysokością likwidacji przedsiębiorstw.
              Wtedy gdy nie ma firm państwowych które są uprzywilejowane pod każdym względem.
              Można wymieniać sporo, natomiast nigdy nie spotkałem się z koncepcją że wolny rynek to przymusowa praca dla dzieci. Z przymusowymi pracami poza niewolnictwem spotkałem się tylko w narodowym socjalizmie i komunizmie a to z wolnym rynkiem się chyba zgodzisz nie ma nic wspólnego.

"TJ: Czy mógłby Pan wskazać istniejące obecnie państwo lub terytorium, gdzie istnieje system całkowicie prywatnej edukacji? Nade wszystko likwidacja modelu, gdzie w szkolnictwie i edukacji rządzą IDIOCI i skompromitowani urzędnicy. Likwidacja nepotyzmu (prosze spojrzeć na uczelnie .. mama, tata, syn, córka, kochanka, sąsiadka, znajomy Gienek). jakość ... jaka jest każdy widzi. "

Niestety nie znam źródeł finansowania systemów edukacji wszystkich państw w świecie natomiast to że większość zapewnia "bezpłatne" (płatne z podatków o wiele droższe bo pomniejszone o prowizję pośrednika) to nie znaczy że to rozwiązanie jest dobre.

"TJ: Proszę Pana piszemy o społeczeństwie, które to co mamy nazywa kapitalizmem. Ale jednak zapytam ile ma Pan lat? System ubezpieczeń bismarckowski upada. Trzeba zmienić ten system na nowy. Jak to zrobić? OBnizyć podatki i starac się odzyskac utracone POKOLENIE które ucieklo na Zachód."

35 i muszę płacić podatek nazywany składką emerytalną mając pewność że nigdy nie zobaczę ani złotówki... a jak zobaczę to 691zł na dzień dzisiejszy... pomimo że do zusu odprowadzę od dziś do 67 roku bez uwzględnienia przyszłych podwyżek jeszcze ok. 400tys zł... co nawet za 30 lat będzie sumą nie banalną a co dopiero jakby mi państwo tego nie zabrało i mógłbym wpłacić chociaż na najlichszą lokatę?

"TJ: Nie mam najmniejszej wątpliwości, że prywatne znaczy lepsze, ale ... w wielu prywtanych ZOZ ach falszuje się wizyty pacjentów, którzy nigdy tam nie byli, bo płaci NFZ. Hmm i tu jest źródło patologii. Moja rada - niech państwo zabiera JAK NAJMNIEJ - podatki powinny być bardzo niskie, rzędu 10-12 %. dla wszystkich (jestem zwolennikiem podatku liniowego). "

Skoro państwo na to przyzwala to tak jest, prywatna firma ubezpieczeniowa sama przypilnuje czy przychodnia, szpital czy klinika ich nie oszukuje, swojej kasy inaczej się pilnuje niż niczyjej (państwowej).

"TJ: może raz jeszcze napiszę - Panie kochany pan operuje pojęciem, którego nie potrafi Pan zdefiniować (wolny rynek), bo inaczej byłby Pan juz z ekonomicznym noblem. Granice wolnego rynku są płynne. Im więcej tym lepiej, ale nie może istnieć tylko wolny rynek. To nie tylko nie możliwe, ale i tak samo utopijne jak komunizm. (też nie możliwe). W każdym razie jeśli Pan wie, co to jest wolny rynek i zna Pan jego granice przedmiotowe i podmiotowe to jest Pan jedynym człowiekim na globie, który to wie. W związku z tym chcialby Pana poznać :) "

Każdy sam jest je w stanie nakreślić wg. własnych poglądów, dla ciebie to dzieci pracujące w kopalniach dla mnie to brak ingerencji państwa w to jak pracuję, prowadzę firmę z kim robię interesy, gdzie, ile zarabiam itd.

"TJ: Jestem zwolennikiem posiadania broni, ale tylko w domu i do obrony domostwa. W związku z wytrzebieniem przez komunę kultury posiadania broni, niewiele osób ma obycie z bronią. Nie ma edukacji. "

Chociaż tutaj się zgadzamy.

• Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 20.08.13, 04:05
              Co do wciągania, picia, wstrzykiwania. KURDE chłopcze jeśli chcesz się niszczyć to OK ale ... podobnie jak uprawiający SPORTY EKSTREMALNE zawierasz umowę z państwem, ubezpieczycielem który szacuje ryzyko. WSZYSTKIE KOSZTY bierzesz na siebie :):):) włącznie z pochówkiem :) Proszę się zatem ubezpieczyć i podpisać cesję na tych którzy uprzątną Pana z ulicy. Poza tym chyba samobójstwo nie jest ścigane - che pan - śmiało. Reasumując JESTEM PRZECIWKO NARKOTYKOM np. :) Wolność ma granice. Jakie? Ano jak Pan będzie MĘŻEM to Pana chlanie, wciąganie, kłócie swej dupy igłami zabija NIE TYLKO PANA, lecz Pana żonę i dzieci. I to już jest INGERENCJA W ICH WOLNOŚĆ. To znaczy jako podatnik jestem WKURZONY na CIEBIE wolnościowcu nie rozumujący bardzie skomplikowanych aspektów, że zrzucasz na moje barki i PODATKI KOSZTY SWOJEJ RODZINY. :)

Ja nie jestem idiotą żeby truć się czymkolwiek ale nie w tym rzecz, kwestia w tym że jeśli ktoś ma na to ochotę to dlaczego nie?
              "chcącemu nie dzieje się krzywda", jak ktoś jest dorosły to w czym problem?
              zapłaci sobie prywatnie ubezpieczenie albo i nie i jego wybór, nie wiem skąd u wielu osób chęć do decydowania o tym co powinni a czego nie,
              Niech każdy ponosi koszty swojego życia sam od a do z i będzie klarownie i bez obciążania wkurzonych podatników :)

Minimum państwa, maksimum prawa do decydowania o sobie ekonomicznie jak i światopoglądowo, oczywiście nie mylić z anarchią co niektórzy mniej rozgarnięci odebrali jako efekt tego o czym piszę.
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 10:43
                Tak - prywatne ubezpieczenie to jest to. Chcesz się niszczyć ok, ale zapłać sobie ubezpieczenie, aby kosztów nie ponosiło społeczeństwo.

TJ
                • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 20.08.13, 18:10
                  Otóż to, kolejny priorytet dla Polski, brak przymusowego płacenia podatku na zus.
                  • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 20.08.13, 18:44
                    To z czego chcesz płacić renty i emerytury obecnym beneficjentom ZUSu??
                    • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 20.08.13, 20:22
                      A ty z czego chcesz im wypłacać skoro zus jako piramida finansowa wymaga coraz większego wkładu co roku? i za kilka lat niestety żaden budżet nie udźwignie takich wydatków.
                      • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 21.08.13, 10:41

> A ty z czego chcesz im wypłacać skoro zus jako piramida finansowa wymaga coraz
                        > większego wkładu co roku? i za kilka lat niestety żaden budżet nie udźwignie ta
                        > kich wydatków.

czemu zamiast odpowiedzi na konkretne pytanie odbijasz piłkę?
                        To ty masz problem, bo jak zlikwidujesz dotychczasowy system razem z Jaskółą to zostawisz 7 mln ludzi bez środków do życia, które dotąd gwarantuje ZUS i państwo.
                        Jak dotąd państwo przyjeło na siebie konkretne rozwiazania i je realizuje.
                        A wy proponujecie zmiany. Więc dalej pozostaje pytanie co zrobić z dotychczasowymi i przyszłymi klientami ZUSu? Wystrzelać ?
                        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 12:31
                          Głupoty tutaj pisze ktoś - jak ktoś nabył uprawnienia to je będzie miał nawet po likwidacji ZUS - gwarantem jest Skarb Państwa. Nikt niczego by nie stracił, tylko zyskaliby podatnicy bo nie utrzymywaliby machiny biurokacji.

Tomasz Jaskóła
                          • Gość: cze100ch Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: 192.154.107.* 21.08.13, 12:45
                            > Głupoty tutaj pisze ktoś - jak ktoś nabył uprawnienia to je będzie miał nawet po
                            > likwidacji ZUS - gwarantem jest Skarb Państwa.

Głupoty tutaj pisze sam autor Tomasz Jaskóła, ktory jak widać dostaje kociej mordki, żeby dostać się do koryta.

Jeśli nie jesteś z sitwy czy GTW czy z… to nie dziw się, że nie działają żadne przysługujące ci prawa zagwarantowane Konstytucją, czy też inne - przez Skarb Państwa, żadne z nich nie są egzekwowalne.
                          • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 21.08.13, 13:09

> Głupoty tutaj pisze ktoś - jak ktoś nabył uprawnienia to je będzie miał nawet p
                            > o likwidacji ZUS - gwarantem jest Skarb Państwa. Nikt niczego by nie stracił, t
                            > ylko zyskaliby podatnicy bo nie utrzymywaliby machiny biurokacji.
                            >
                            > Tomasz Jaskóła

Tomuś! Dziecie drogie.
                            Wróć do prania, bo to ci lepiej wychodzi. I nie wtrącaj sie kiedy poważnych ludzi o poważne sprawy pytają, a ty sie znasz na tym jak Jas Fasola na uprawie kukurydzy na Grenlandii.

Ale jak juz od pracie cie oderwało to spytaj Wiplera które 35% biurokracji chce zlikwidować. I jak już będa te JOWy to wystawi partyjene listy do wyborów.
                            Tylko spytaj, a nie kombinuj na własną rekę.
                        • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 21.08.13, 22:48
                          Nie odbijam piłeczki tylko chciałem potwierdzić że nie masz o tym pojęcia że zus to piramida finansowa która musi upaść, nie da się oszukać matematyki.

Co do rozwiązania to jest banalne,
                          Do utrzymania infrastruktury, straży pożarnej, pogotowia ratunkowego, policji, wojska sądów, straży granicznej w zupełności wystarczy 70mld zł ( to więcej niż zapisano w budżecie na 2013r. Żeby zebrać takie pieniądze wystarczy że każdy pełnoletni obywatel odprowadzi miesięcznie podatek pogłówny w wysokości 193zł...
                          Cała reszta czyli pit, cit, akcyza, cło, vat wtedy tracą rację bytu...
                          To takie proste że aż przerażające że tak niewiele osób to dostrzega...

Zadłużenie Polski to ok 1 biliona zł, to można pokryć sprzedając państwowe przedsiębiorstwa i część nieruchomości totalnie zbędnych dla funkcjonowania państwa a i tak sporo zostanie.
                          Problemem jest 2 biliony zł zobowiązań zusu wobec osób które płaciły składki, wszystkie powinny zostać zwrócone. Jak to zrobić? ano prosto
                          Zostawić okres przejściowy czyli 15 lat: Cit (30mld rocznie), akcyzę zmniejszyć o połowę (32mld rocznie) i zmniejszyć vat o połowę (63mld rocznie) a że tak to jest w ekonomii że im mniejsze podatki tym wyższe wpływy po likwidacji pitu, ceł i zmniejszeniu vat i akcyz o połowę te pieniądze zostaną wydane i wrócą i tak w postaci podatków.

Wiadomo, zostaną osoby które dziś mają prawo do renty czy emerytury a nie opłacały zbyt wielu składek, ale takich osób będzie niewiele i kilka mld. zł wtedy rocznie niewiele zmienia.
                          Trzeba tylko chcieć to uzdrowić anie czerpać pełnymi garściami dla siebie i swoich kolesi jak ma to miejsce dziś...
        • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 17.08.13, 16:46
          Tomuś!
          Jak już wypierzesz gatki, to powiedz nam od kiedy jesteś wrogiem Karty Nauczyciela i in przywilejów pracowniczych, bo jak dotąd takich ciagot nie wykazywałeś.
          I jako "liberał" jakoś powinienes się odnieść do wydatków państwa na kościół. Finansowanie partii z budżetu, sferę podatków rolniczych. I ogólnie jakie wydatki państwa chcesz zlikwidować, bo w końcu ma byc zakaz zadłużania sie państwa.
          A co do kastracji budzetówki to jak się ma skasowanie 35% etatów do zmniejszenia bezrobocia. A OFE? To jak widzisz kwestię wykupu przez OFE rządowych obligacji?
          I co z długiem państwa jaki dziś istnieje i trza go jakos spłacić.
          I zakładając ze te wszystkie genialne pomysły da się ułożyc w jakąs całość, to jaki horyzont czasowy zakłada Wipler z ..Gowinem, bo takie zaproszenie wódz Rpublikanów złożył oficjalnie, a jak Gowin, to i Rokita plus Godson i Żalek :):)
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 21:31
            Tomuś!

TJ :) nie jesteśmy po imieniu

Jak już wypierzesz gatki,

TJ :) prałem tapicerkę samochodową :) niektórzy piorą coś więcej niż gacie :)

to powiedz nam od kiedy jesteś wrogiem Karty Nauczyciela i in przywilejów pracowniczych, bo jak dotąd takich ciagot nie wykazywałeś.

TJ :) od wielu lat i śladów na tym forum i na mojej stronie jest sporo. Jestem przeciwnikiem przywilejów i związków zawodowych w formie obecnej.

I jako "liberał" jakoś powinienes się odnieść do wydatków państwa na kościół. Finansowanie partii z budżetu, sferę podatków rolniczych.

TJ: wydatki na Kościół to sprawa wiernych. Ale problem jest większy, bo KK zabrano majątek w 1950 roku, a dodatkowo KK jest np. administratorem miejsce znaczacych dla kultury polskiej oraz cmeatarzy m.in. Zatem nie istniej alternatywa albo finansować, albo nie finansować. Problem jest skomplikowany, ale wielu prostych obserwatorów w tym ty uważasz, że można rozwiązać go jednym cięciem. :)

Podatek od rolników? Tak pod warunkiem zrównania dopłat bezpośrednich w stosunku do rolników z tzw, starej Unii. Likwidacja KRUS - oczywiście zlikwidować.

I ogólnie jakie wydatki państwa chcesz zlikwidować, bo w końcu ma byc zakaz zadłużania sie państwa.

TJ: wydatki państwa nie wykluczają zakazu zadłużania się??? To tak kompletna bzdura we wniosku tego zdania, że trudno to komentować. Przepraszam, ale jestem przygotowany o merytorycznej rozmowy a nie kliknięć z gruchy. Tak po ludzku - kredyt z karty kredytowej zony spłacasz (bo musisz), ale zabierasz kartę, bo nie panowała nad wydatkami. (lub męża). teraz już wicie rozumicie? Do jakiej szkoły Pan chodzi, że proste wnioski logiczne sprawiają Panu trudność i ciągle do tego Pan atakuje.

A co do kastracji budżetówki to jak się ma skasowanie 35% etatów do zmniejszenia bezrobocia.

TJ: bezrobocie spadnie, jeśli spadną podatki i uproszczone zostaną procedury i prawo. Problemem biurokratów będzie znalezienie pracy. Wydaje mi się, ża państwo ma stworzyć reguły (prawne np.), radzimy sobie sami.

A OFE? To jak widzisz kwestię wykupu przez OFE rządowych obligacji?

TJ: i znów kompletna niekompetencja. OFE miały i mają ustawowy nakaz utrzymywania częsci funduszu w obligacjach :) Prosze Pana pisze Pan do giełdziarza :)

I co z długiem państwa jaki dziś istnieje i trza go jakos spłacić.

TJ: No jak się zadłużyło, to odpowiadamy za długi, ale nowych NIE MOŻEMY zaciągać powiększając deficyt. To proste przecież? Co tutaj tłumaczyć?

I zakładając ze te wszystkie genialne pomysły da się ułożyc w jakąs całość, to jaki horyzont czasowy zakłada Wipler z ..Gowinem, bo takie zaproszenie wódz Rpublikanów złożył oficjalnie, a jak Gowin, to i Rokita plus Godson i Żalek :):)

TJ: proszę o konkretne, merytoryczne oraz dobrze przygotowane pytania. :) Te powyżej są sieczką. Nie wiem kim Pan jest, ale nie zatrudniłbym Pana u siebie w firmie, bo jest Pan źle przygotowany i do tego roszczeniowy.

Pozdrawiam
            Tomasz Jaskóła
            • angrusz1 To warto powtarzać częściej 18.08.13, 12:49
              T.J. napisał tak :

"Wydaje mi się, ża państwo ma stworzyć reguły (prawne np.), radzimy sobie sami. "
              • pluto37 To warto powtarzać częściej 18.08.13, 15:34
                Tomuś!
                Namęczyłeś się strasznie jak gimnazjalista po dużej whisky.
                Ale zapomianasz, ze ty chcesz nam sprzedać kit przed wyborami a nie odwrotnie.
                Jak przychodzi do nas kominiarz czy inny macher to pokazuje tabliczkę z napisem kto on jest, a ty krecisz i machlujesz jak chłopaki na rynku w trzy karty.
                Tu bajdurzysz nam o sbekach i mafiach a sam kiedy pytaja pokaż kotku co masz w środku kombinujesz.
                Już wiemy, ze jako terminujacy w mafijnym interesie i zgłodniały po wyrzuceniu z roboty chcesz sie nachapać kosztem innych mafii.
                To moze jak juz masz wprawę w praniu gatków, to jakieś pralnie założysz wzorem mafiozów wtedy może jakies pożytki z ciebie bedą.
                Przecie jesli partie to mafie to czemu bezpartyjnie nie wybierzesz sie samodzielnie do rady miejskiej, czy na stolec Matyjaszczyka, albo do senatu?
                Kto ci broni? Ale tys doszedł do wniosku, ze w mafijnej kupie raźniej.
                A jak sie jeszcze podepnisz pod Skalika i kims podobnym, to Jaskóła zmieni sie w orła.
                A tu te bajdurzenia jakie nam prezentujesz równie dobrze mógłby jakis palikociarz opowiadać z drobnymi modyfikacjami.
                Tak że lepiej za pranie gatek sie weź, bo Wiplerowi wiecej krzywdy zrobisz niz pożytku.
                Ściskam cie mocno i pomyślności przy pralnicy życzę.
                • Gość: Tomasz Jaskóła Re: To warto powtarzać częściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 16:14
                  Wszystkim zainteresowanym proponują artykuł Pana profesora Kieżuna. Przeczytajcie Państwo i decydujcie, czy stać nas nadal na prowizorkę, czy naprawdę jest to ostatni dzwonek na ratunek społeczeństwa.

gosc.pl/doc/1454070.Gdybym-mial-20-lat-mniej
                  • Gość: Tomasz Jaskóła Re: To warto powtarzać częściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 16:21
                    www.youtube.com/watch?v=GqYU-dRFf_M wirusy :)
                • Gość: Tomasz Jaskóła Re: To warto powtarzać częściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 16:55
                  Tomuś!
                  Namęczyłeś się strasznie jak gimnazjalista po dużej whisky.

TJ: Nadal nie jesteśmy na ty.

Reszta sieczka jak poprzednio, zatem proszę przeczytać odpowiedzi poprzednie.

z poważaniem
                  Tomasz Jaskóła
                  • Gość: Ja Re: To warto powtarzać częściej IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 17:27
                    Panie Tomku.
                    1Czy jest Pan za odpowiedzialnością karną za niedotrzymanie obietnic wyborczych?
                    2 Czy jest Pan za codziennym stawianiem się do UP na kilka (np:3) godzin bezrobotnych? nawiasem mówiąc sądzę że liczba zarejestrowanych spadła by znacząco, bo pracujących na czarno zarejestrowanych w UP jest bardzo dużo
                    3 Czy jest Pan za płatnymi szkołami wyższymi i wysokimi stypendiami dla zdolnych? czyli krótko szkoła dla bogatych i zdolnych? czemu mamy płacić za naukę studentom ze średnia 3
                    4Czy jest Pan za likwidacją religii w szkołach pozostawiając jej organizację poza szkołą zainteresowanym rodzicom i finansowanie jej z ich budżetu i tylko ich?

Za odpowiedź dziękuję.
                    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: To warto powtarzać częściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 17:57
                      Witam,

1Czy jest Pan za odpowiedzialnością karną za niedotrzymanie obietnic wyborczych?

TJ: Oczywiście że nie, bo w jakim kraju został wprowadzony taki absurd? Trzeba wytworzyć taki mechanizm, aby łatwo był "karać" brakiem dostępu do stanowisk osób nie spełniających oczekiwań i obietnic. Takim sposobem jest brak wybrania na następną kadencję i ordynacja większościowa zwiększająca konkurencję na rynku polityczny

2 Czy jest Pan za codziennym stawianiem się do UP na kilka (np:3) godzin bezrobotnych? nawiasem mówiąc sądzę że liczba zarejestrowanych spadła by znacząco, bo pracujących na czarno zarejestrowanych w UP jest bardzo dużo

TJ: jestem zdecydowanie za likwidacją Powiatowych Urzędów Pracy. Jestem za znaczącym obniżeniem kosztów pracy - przedsiębiorcy dają PRACĘ a nie biedni i bezrobotni. I do tego jestem zwolennikiem drastycznych cięć oraz zakazu deficytu budżetu.

Zatem nie jestem zwolennikiem stawiania się na 3 godziny dziennie każdego bezrobotnego. Powód? Ktoś musi tych ludzi liczyć, gdzie muszą sobie być itd. Wydaje mi się, że potrzeba do tego jeszcze większej BIUROKRACJI. Koszty takiego pomysły byłby ogromne.

3 Czy jest Pan za płatnymi szkołami wyższymi i wysokimi stypendiami dla zdolnych? czyli krótko szkoła dla bogatych i zdolnych? czemu mamy płacić za naukę studentom ze średnia 3

TJ: nie wiem czy Państwo zauważyliście, że szkolnictwo w Polsce jest płatne. (ktoś płaci za utrzymanie szkół i wypłaty nauczycielom), marnotrawione są tylko wielkie pieniądze. Za to dostajemy marną edukację. Uważam że słabsza edukacja publiczna winna istnieć (czyli to co istnieje dziś z marnym poziomem magisterium na poziomie przedwojennej matury). Prywatne szkolnictwo będzie lepsze, bo pijany nauczyciel jak w jednym z elitarnych liceów nie przyszedłby do szkoły dwa razy.

4Czy jest Pan za likwidacją religii w szkołach pozostawiając jej organizację poza szkołą zainteresowanym rodzicom i finansowanie jej z ich budżetu i tylko ich?

TJ: Tak w publicznych szkołach religia powinna zostać wyprowadzona, ale prywatne szkoły miałby dowolność. Istnieje jednak uproszczenie, które wskazuje, że religii może nauczać tylko KK w szkołach, a przecież może to robić i robi każdy związek wyznaniowy legalnie działający w Polsce. Póki co prawo jest jakie jest. :) W szkołach prywatnych decyduje założyciel. itd. Czy ma to konsekwencje? Tak. Również negatywne. Niestety nie jest to proste. Wydaje się, że złotym środkiem byłaby możliwość nieodpłatnego użytkowania sal dla każdego związku wyznaniowego w określonych dniach po południu. Zamiast etyki obowiązkowo FILOZOFIA + LOGIKA + do wyboru: szachy lub brydż. (filozofia 1 rok X dwie godziny, logika 1 x2 lata) itd.

• Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 17.08.13, 18:31
      ahh, ta nasza wolność słowa i poglądów ---> www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_476820&feature=iv&src_vid=QVIFnMbre3g&v=L_LAGLzMkxk
      • Gość: Ja Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 20:46
        Dziękuję Panie Tomku za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie, może kilka ale dotyczące finansów.
        Jak przy takich drastycznych obniżeniach kosztów pracy zachowają się zarobki pracowników, ceny produktów, wielkość produkcji, podaż i popyt na te produkty. Jak w takim-nazwijmy Polskę- raju podatkowym mogły by się otwierać fabryki nastawione na eksport np z obcym kapitałem i w związku z tym jakie prognozuje Pan sankcje, innych krajów UE względem Polski.

Naprawdę fajnie wszystko wyglądało by w ten sposób ale.... nawet płytka analiza na poziomie zwykłego człowieka, jednego sektora gospodarki stawia wiele znaków zapytania.

A jak zachowała by się polska waluta?? to jest bardzo ważne, przecież nie jesteśmy sami na świecie. Silnym krajem też nie jesteśmy, ba nawet jednym z najsłabszych w tej części świata.
        • Gość: Wiedzący Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.13, 21:35
          Wybory w Jow są panie Jaskóła we wszystkich gminach i miastach, oprócz tych na prawach powiatu. Warto o tym wiedzieć, jak się zaczyna politykować ( wide Kodeks Wyborczy z 2011 roku)
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 22:40
            Właśnie to napisałem kilka postów niżej:

TJ: Owszem są. Pozwala to każdemu kandydować bez sprzedania się partii i wodzowi. Poza tym to wyłania najlepszych. Niech ludzie decydują kogo chca mieć w parlamencie. A teraz głosujemy tylko na tych, którzy sa na listach. Poza tym nie wiem czy Pan wie, ale wyborów większościowych mamy juz sporo. m.in Senat, wybory na Prezydenta RP, wybory w gminach do 20 tyś. Rada, i wybory wójtów, burmistrzów i prezydentów miast. Czy wiedział Pan obywatel, że mówi Pan prozą? Co takiego groźnego jest w uczciwych wyborach większościowych?

Poza tym niech Pan pisze poprawnie - wybory w gminie i miastach (a miasta są albo gminą, albo miastem na prawach powiatu albo jedno miasto składa się z wielu gmin (Warszawa). Kodeks znam dobrze :) spokojnie.

Nie politykuje - jestem obywatelem i tyle.

pozdrawiam
            TJ
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 23:29
            Wiekszościowe wybory nie we wszystkich gminach tylko tych do 20 tysięcy mieszkańców Rady i każde wybory w tym wypadku wójta lub burmistrza. :)
            • Gość: Wiedzący Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 09:34
              Mija się Pan z prawdą! Sejm w 2011 roku (chyba w styczniu) uchwalił jednomandatowe okręgi wyborcze do Senatu i wszystkich gmin, oprócz miast na prawach powiatu. W 2014 roku wybory samorządowe będą przebiegać zgodnie z tymi przepisami ( Kodeks wyborczy z 2011 roku). Trwały starania w tej kadencji Sejmu, aby wprowadzić jow w miastach na prawach powiatu i w powiatach, ale PSL się nie zgodził. Naprawdę warto to wiedzieć! Zanim się zacznie politykować. Właśnie politykować, bo jeżeli nie ma się podstawowej wiedzy o prawie, które chce Pan naprawiać, to jest to tylko politykowanie.
              • Gość: wiedzący Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 10:08
                Dokładnie art.414, 417 i 418 kodeksu wyborczego z 5 stycznia 2011 roku!
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 12:09
                Stan na dziś to wybory w gminach do 20 tysięcy większościowe. (i ten stan nas na ten moment obowiązuje również praktycznie, aczkolwiek za chwilę już nie. Wie Pan dlaczego?). Oczywiście wiem o wyborach większościowych we wszystkich gminach, ale dopiero od wyborów 2014 (piszemy o stanie obowiązującym). Częstochowa nie załapała się, bo jest miastem na prawach powiatu. Wiem o PSL. Proszę spojrzeć na to co pisałem (m.in. o tym na swojej stronie i na profilach społecznościowych). (Śledziłem także rozporządzenia dotyczące podziału obszaru gmin na okręgi wyborcze).

pozdrawiam
                Tomasz Jaskóła

Udowadnianie, że nie wiem czegoś o czym sam pisałem jest trochę głupie. Znam Kodeks Wyborczy. Wybory do Senatu już w 2011 roku odbyły się w okręgach jednomandatowych (obecny Senat został wybrany właśnie w ten sposób). W 2011 roku zebrano kilka ustaw i skodyfikowano. Wybory (bez 20 tysięcy w gminach), nie zostały jeszcze przeprowadzone. I o tym pisalem, że wybieraliśmy już w jow-ach więc nie ma się czego bać.

• Gość: wiedzący Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 16:35
                  Jow-y to tylko stan wyborczy, a nie jakiś stały, a stan wyborczy obecny jest taki, o jakim pisałem ( no chyba, że Pan myśli o referendach w sprawie odwołania rad gminnych, to rzeczywiście, po ich wygraniu wybory podlegają obecnym zasadom ). Natomiast pewnikiem jest, że nowe wybory w gminach i miastach niebędących powiatami zostaną przeprowadzone zgodnie z kodeksem wyborczym. Każda gmina została zobowiązana do końca 2012 roku do podjęcia uchwały w sprawie określenia jednomandatowych okręgów wyborczych. I to jest stan faktyczny, więc niech Pan nie zawraca kijem Wisły
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 23:06
          Na początek dzięki za pytania. Chciałby również uprzedzić, że nie znam odpowiedzi na wszystkie i poziom moich wypowiedzi będzie zróżnicowany. Oczywiście spróbuję:)

Dziękuję Panie Tomku za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie, może kilka ale dotyczące finansów.
          Jak przy takich drastycznych obniżeniach kosztów pracy zachowają się zarobki pracowników, ceny produktów, wielkość produkcji, podaż i popyt na te produkty.

TJ: Może po kolei. Obniżenie kosztów pracy po stronie pracodawców spowoduje wzrost inwestycji. Zatem obniży się docelowo stopa bezrobocia. Chciałbym zauważyć, że płace są korelowane m.in. przez kilka zmiennych. Jednym z nich jest instrumentarium Komisji Trójstronnej. Innymi czynnikiem jest rynek i płaca minimalna. Zatem kiedy będziemy ciąć koszty pracy zdecydowanie zyskają i pracownicy i pracodawcy. Będzie jeden przegrany PAŃSTWO. I dobrze. Konkretnie biurokracja. Jeśli chodzi o ceny to większy wpływ od kosztów pracy na ceną mają podatki VAT, akcyza i inne dobrodziejstwa, którymi uraczył nas rząd A RACZEJ GRABI nas rząd. Inne dane funkcje makro, którymi Pan się posługuje są dość skorelowane z obciążeniami podatkowymi.

Jak w takim-nazwijmy Polskę- raju podatkowym mogły by się otwierać fabryki nastawione na eksport np z obcym kapitałem i w związku z tym jakie prognozuje Pan sankcje, innych krajów UE względem Polski.

TJ: Polska jest członkiem nie tylko UE, ale też dawnego układu GATT, czyli obecnie WTO. Z drugiej proszę pamiętać, że polityka fiskalna państwa jest oddana do dyspozycji członków Unii. Wystarczy przypomnieć sobie CIT i jego obniżenie (Belka i Hausner). Czy spotka sie to z sankcjami? Oczywiście że nie, ale z nieoficjalnym uderzaniem np. w budżetowe ustalenia prowizorium Komisji. Tutaj bym się nie bał, ponieważ budżet ma zamkniętą pulę na lata 2014 - 2020 a do tego czasu Unia albo się ZMIENI, albo zostanie ZMIECIONA.

Naprawdę fajnie wszystko wyglądało by w ten sposób ale.... nawet płytka analiza na poziomie zwykłego człowieka, jednego sektora gospodarki stawia wiele znaków zapytania.

TJ: przepraszam, ale jesli coś jest płytko to nie jest analizą, czyli płytko i pobieznie z calym szacunkiem to mozna wykopać dolek pod sliwki. Albo analiza jest, albo jej nie ma i nie ma czym zawracać sobie głowy.

A jak zachowała by się polska waluta?? to jest bardzo ważne, przecież nie jesteśmy sami na świecie. Silnym krajem też nie jesteśmy, ba nawet jednym z najsłabszych w tej części świata.

TJ: Proszę Pana dobrze, ze nie mamy EURO. A jak zachowałaby się nasza waluta? byłby na nią większy popyt. Zatem byłaby droższa. Polska ma tylko około 3-4 % pokrycia waluty w złocie. Dla porównania Grecja prawie 90 % :):) tak, tak. Oczywiście jesteśmy bezbronni jeśli chodzi o system bankowy. Odczuliśmy to w ataku w 2008 roku na złotego, kiedy frank szwajcarski poszybował w górę. Dlaczego? Bo zasoby polskiego złota nie gwarantowały siły polskiej waluty.

Ten casus znam z CHRL lub ataku na parę krajów przeprowadzonych przez Sorosa. Przykładem UK, czy Węgry. Polska nie ma nawisu walutowego (nigdy nie będziemy mieli takiego nawisu jak USA z dolarem). Polska nie ma takich siły eksportowych jak gospodarka niemiecka, która parła do wspólnej waluty EURO (to Niemcy sa największymi beneficjentami strefy EURO - widać to po starciu po 10 latach - RFN dlugofalowo się odbiło, zabralo nadwyżkę demograficzną a gospodarki Portugalii, Hiszpanii, Cypru i Grecji ... zasiliły demograficznie RFN :) oczywiście wytrzymanie niemieckej konkurencji nie wchodzi w grę.

Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem. Jednak nie jestem specjalistą i proszę wybaczyć moją analizę.

Chciałbym zwrócić uwagę na innowacyjność gospodarki. Niestety mamy tutaj ogromne braki. Jest wręcz przepaść. problemem jest EDUKACJA - marna, napuszona i ciągle taka sama - tj. źle dostosowująca młodzież do życia. Niszczona jest kreatywnośc uczniów. Tak jest bezpieczniej i dla wielu nauczycieli i dla rządzących.

ZATEM MŁODZI BUNTUJCIE SIĘ DO CHOLERY!

POZDRAWIAM
          TOMASZ JASKÓŁA
          • Gość: Ja Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.13, 08:43
            > Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem. Jednak nie jestem specjalistą i proszę wybaczy
            > ć moją analizę.
            Dziękuję ponownie za odpowiedź. Dla mnie jest wszystko jasne. Z całym szacunkiem ale nie posiada Pan żadnych wiarygodnych dowodów na słuszność Pana własnych tez. Kojarzy mi się to ze słowami Lecha Wałęsy jak obiecywał 100 milionów.

Co do płytkiej analizy. Chodziło mi o to że na samym początku zagłębiania się w temat da się szybko obalić jego założenia. Sytuacja pewnie wyglądała by tak, że inne kraje zablokowały by eksport z polski a sami dla siebie wzrostu gospodarczego nie podniesiemy. Poupadałby by duże firmy eksportowe i wiele innych które nie miały by dla kogo produkować mimo niskich kosztów pracy. Było by to prawdopodobnie zniszczenie polskiej gospodarki i upadek państwa.

Jest to moja skromna ocena.

Ostatnie pytanie do Pana.

Czy ma Pan opinię jakiegoś ekonomisty?
            • Gość: Pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.static.chello.pl 19.08.13, 15:01
              Gość portalu: Ja napisał(a):

>Jask. > Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem. Jednak nie jestem specjalistą i proszę wybaczyć moją analizę.
              I to jest najlepszy przyklad paproka który chce dostać się do koryta, a zabiera głos w sprawach w których nie jest specjalistą.
              Mało tego. Wystepuje pod partyjnym szyldem a opowiada bajki, które są wytworami jego wlasnych fantazji i nocnych projekcji.

[ja] Z całym szacunkiem ale nie posiada Pan żadnych wiarygodnych dowodów na słuszność Pana własnych tez. Kojarzy mi się to ze słowami Lecha Wałęsy jak obiecywał 100 milionów.
              >
              Zagłoba tez darowywał Niderlandy. Tomusiowi żadne dowody i konkrety do niczego potrzebne nie są. Przecież jest przeciwny odpowiedzialności za niespełnione fantazje. Kiedy spytasz o 35% zwolnionej biurokracji, to nie dowiesz sie kogo partia republikanów chciałaby zwolnić i które kawałki biurokracji panstwa zlikwidować. Płatna edukacja? A sam projektodawca za studia na WSP nie zapłacił. Jak za komuny. Wolny rynek? A chciałby wiekszych unijnych dopłat dla rolników. KRUS, a kto zapłaci ZUS za setki tysięcy chlopstwa co nawet dla siebie nie mają podstawowego dochodu?....itd itp.
              Niskie podatki? Toż mamy hutę z ulgami podatkowymi i co? Pada? czy zwalnia bo ...sprzedać tego co robi nie może. FIAT przenosi produkcje pandy mimo wyzszych podatków we Włoszech.
              A JOWy? a GB są JOWY. I może ktoś sprawdziłby ilu niezaleznych członków parlamentu jest w Londynie, Ottawie, Waszyngtonie.
              Oni sa tacy głupi, że wybierają partyjne mafie mimo, że nie muszą?

>[ja] Czy ma Pan opinię jakiegoś ekonomisty?
              Po co mu? przeciez on nawet nie słucha tego co mówi Wipler. Jak kazdemu nawiedzonemu aktywisście partyjnemu od czasów ZMP,ZMSu itp wystarczy mu własna wyobraźnia i mozliwość odegrania sie na koleżeństwie nauczycielskim za czerwona kartkę.
              Stąd te bojowe okrzyki do młodziezy.
              Wczoraj 'młodziez" wyła po miescie "Raz sierpem raz młotem czerwona hołotę" I tak jak Tobie Wałęsa ze 100 mln, tak mnie sie wspomniał marny agitator Tomus Jaskóła:):):)

A tu przepienkny przyklad tego pseudointelektualnego bełkotu byłego NAUCZYCIELA:
              Chciałbym zwrócić uwagę na innowacyjność gospodarki. Niestety mamy tutaj ogromne braki. Jest wręcz przepaść. problemem jest EDUKACJA - marna, napuszona i ciągle taka sama - tj. źle dostosowująca młodzież do życia. Niszczona jest kreatywnośc uczniów. Tak jest bezpieczniej i dla wielu nauczycieli i dla rządzących.
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.13, 09:34
                prawo.rp.pl/artykul/757713,1040893-Autorzy-obrazliwych-wpisow-w-internecie-nie-beda-anonimowi.html

brawo - co Państwo na to? :):)
                • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 22.08.13, 12:07
                  ano nic, włączą sobie tora i mogą pisać dalej :)
                  • storima Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 24.08.13, 20:58

> ano nic, włączą sobie tora i mogą pisać dalej :)

Istnieja pewne stopnie zapewnienia sobie anonimowosci w sieci, ale kazdy z nich mozna
                    rozpracowac. Taki hejeter nie publikuje jednego posta, tym latwiejh przy tonie jego wpisow jest go namierzyc. 100% anonimowosc w sieci nie istnieje.
                    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 19:36
                      www.facebook.com/photo.php?fbid=554674644593309&set=a.542460152481425.1073741828.530043573723083&type=1&theater

ZAPRASZAM :)
                      • Gość: admininstrator Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 20:41
                        www.facebook.com/RepublikanieCzestochowa polub NAS :) i przystąp, działaj :)
                • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 22.08.13, 12:15
                  problemem nie było brak możliwości tylko brak chęci ze strony obrażanego do podjęcia działań,
                  w praktyce obrażony idzie na policję i oni bez problemu ustalają sprawcę a my sobie szykujemy pozew do sądu i tyle, więc nic się nie zmieni bo wątpię aby ktokolwiek zaczął przekazywać dane na żądanie od tak... i żaden wyrok tego nie zmieni.
                • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 22.08.13, 16:08

> brawo - co Państwo na to? :):)

Tomuś!
                  Chyba będziesz musiał przestać o złodziejach i tych wszystkich innych cos brzydko powyzywał
                  bez podania dowodów przestępstw wszelakich.
                  Czyż to nie jest przykład hejterskiego jątrzenia?
                  "Media w Polsce kłamią? No pewnie. A skąd to się bierze? Ano KTÓŻ te media założył? Dawni Ubecy, WSI i tajni współpracownicy. W mediach mamy PRL - i to ONE kształtują waszą (ja swój telewizor wyłączyłem) percepcję. "
                  A Niedziela, a TVTrwam, a Nasz dziennik, a Tygodnik Solidarność, a Gazeta Polska, a W sieci, I kolejne podobne to wszystko WSI, SB itp?
                  Jak chrzecijaninowi katolickiemu takie fałszywe świadectwa mogą przejść przez klawiaturę?
    • krzywyromb Skoro o przedwojennej maturze 18.08.13, 21:34
      Czy wie pan co to była 'jatka', wiąże się to trochę z jedną z pańskich odpowiedzi.
      • Gość: No i co? Re: Skoro o przedwojennej maturze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.13, 21:47
        To jak to jest z Jow P.Jaskóła?
    • pluto37 Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 20.08.13, 14:57

"TJ: Jestem zwolennikiem posiadania broni, ale tylko w domu i do obrony domostwa. W związku z wytrzebieniem przez komunę kultury posiadania broni, niewiele osób ma obycie z bronią. Nie ma edukacji. "

A czemu nie na podwórku i w ogrodzie, i na ulicy, bo przecie właściciel moze dostać w pałę pałą w kazdym innym miejscu ???
      A co do kultury posiadania broni, to akurat za komuny tego rodzaju edukacje przeprowadzano masowo w koszarach i na poligonach, czego ty nie miałes okazji posiąść.
      To jak Tomusiu w końcu z tą bronią? Każdy moze mieć? W/g wzorów z Nowego Meksyku, Arizony, czy innego Teksasu? W USA rocznie ginie od używania broni palnej ok 30 tys ludzi. W tym niekoniecznie ubezpieczonych. Jesli podobny procent bedzie w RP, to w/g twoich pomysłów trzeba ich będzie poukladac na ulicach, albo kopać doły na koszt publiczny.

A tak ogólnie to hasło: Zdychaj albo płać [na ZUS, albo podobne ] jest wybitnym przykładem HUMANIZMU TYPA KTÓRY POSIADŁ DYPLOM HUMANISTYCZNEJ UCZELNI.
      Trzymaj się prosto i nie garb sie przy praniu:):)
      • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 20.08.13, 15:24
        Polecam statystyki, znalazłem np. takie z 2007 roku,

W USA 88,8% obywateli posiada broń palną, co ciekawe zabójstwa z jej użyciem to ledwo 60%...
        a powinno być co najmniej równo.

Natomiast w Polsce 1,3% obywateli posiada broń palną zabójstw z jej użyciem jest aż 7,1%...

Czyli w USA o wiele mniej zabójstw procentowo popełnia się pomimo sporego dostępu do broni palnej niż w Polsce...

bo tutaj broń może mieć każdy bandyta a uczciwy obywatel nie ma na to szansy...

co ciekawe, im więcej % obywateli posiada broń palną tym mniej % zabójstw z jej użyciem, a im mniej legalnej broni tym więcej % zabójstw z jej użyciem

co do wypadków to pewnie zdarzają się tak jak i komunikacyjne, a tych to jest całkiem sporo, czy to znaczy że mamy zakazać samochodów?

ciekawe są statystyki z USA mówiące o liczbie zastrzelonych dzieci w wypadkach z bronią palną, rocznie to ok 120 dzieci,
        żeby było ciekawiej, rocznie ok. 300 dzieci topi się w basenach... dziwne że nikt nie chce ich zakazać.

• Gość: miś Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 20:35
          No to jak "lew" częstochowskiego republikanizmu poradził sobie z jow-ami? Śledziłem dyskusję, ale nie zauważyłem od niego wiążącej odpowiedzi - są te jow-y w gminach , czy ich nie ma?
          • Gość: PEN Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.static.chello.pl 24.08.13, 13:48
            misiu!
            Miej litość! Nie męcz biedaka. Jeszcze sobie jaką krzywdę zrobi przy praniu i będziesz miał grzech.
            • Gość: gość Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 14:11
              jow-y już mu z ręki jedzą !
              • Gość: driver Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.13, 20:37
                Typowy wątek służący propagowaniu kolejnej organizacji politycznej. Tomek Jaskała zdecydowanie lansuje siebie i organizację, której interesy reprezentuje.
                Program jej zdecydowanie bezduszny, którego motto to "coś za coś". Zero w nim humanitaryzmu, ochrony socjalnej etc.
                Wolny rynek ma tylko szanse w oparciu o socjalistyczny system opiekuńczy i polityczny system parlamentarny.
                • Gość: driver Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.13, 20:54
                  Ni i dlaczego republikanie nie wspominają słowa o ochronie środowiska ? Dlaczego temat ekologii, tak istotny w obecnych czasach, jest pominięty ?
                  Zdecydowanie mam dystans to takich organizacji, którym między innymi takie tematy:
                  - jak ochrona środowiska naturalnego, ekologia
                  - poprawa bytu społeczeństwa, żyjącego poniżej minimum socjalnego
                  - bezpłatne szkolnictwo, edukacja

są obojętne
                  • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 26.08.13, 22:34
                    Przecież masz ochronę środowiska, w unii europejskiej najbardziej restrykcyjną na świecie, masz "bezpłatne" szkolnictwo, edukację, opiekę zdrowotną
                    czego więcej chcesz???
                • angrusz1 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują 27.08.13, 21:01
                  Gość portalu: driver napisał(a):

>" Typowy wątek służący propagowaniu kolejnej organizacji politycznej. Tomek Jaskała zdecydowanie lansuje siebie i organizację, której interesy reprezentuje.
                  > Program jej zdecydowanie bezduszny, którego motto to "coś za coś". Zero w nim humanitaryzmu, ochrony socjalnej etc.
                  > Wolny rynek ma tylko szanse w oparciu o socjalistyczny system opiekuńczy i polityczny system parlamentarny."

Po wielu latach pracy jako nauczyciel i obserwacji stosunku uczniów do szkoły , do bezpłatnej oświaty dochodzę do wniosku , że wolę szkołę płatną i nieobowiązkową .

Sporo , by nie powiedzieć zdecydowana większość uczniów z biednych rodzin lekceważyła bezpłatną naukę w szkole .
                  Nie chcą się uczyć , nie doceniają tego humanitarnego podejścia podatnika , to niech nie korzystają .
                  Zobaczymy jak im w życiu będzie się wiodło .
                  • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują IP: *.net.stream.pl 28.08.13, 23:59
                    Buahaha
                    "Nie chcą się uczyć , nie doceniają tego humanitarnego podejścia podatnika , to niech nie korzystają . Zobaczymy jak im w życiu będzie się wiodło ."

jesteś magistrem i ile zarabiasz????
                    szkoła nie jest najważniejsza w życiu.
    • Gość: Klub Republikański Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:31
      ZDJĘCIA Z II SPOTKANIA REPUBLIKANÓW CZĘSTOCHOWSKICH :)

Opis wydarzenia:

Spotkanie Klubu Republikańskiego w Częstochowie odbyło się dwudziestego sierpnia. Zważywszy na temat przewodni, było ono wyjątkowo ważne, gdyż w zacnym gronie, podczas dyskusji wyjawić się miały zarysy działalności Republikanów spod Jasnej Góry.

Na samym początku, korzystając z gościnności gospodarza, mieliśmy okazję zobaczyć coś wyjątkowego w skali całego świata – Muzeum Medali Jana Pawła II. Przepiękna i sentymentalna kolekcja wzbudzała poczucie, że ideały, o które przyjdzie nam walczyć to wartości nadrzędne, ponieważ była odzwieciedleniem poświęcenia, pasji i prawości, czyli tego, co dla naszych członków winno być najistotniejsze. Szybka, czterdziesto minutowa prelekcja przebiegła sprawnie, dostarczając nam wielu ciekawych faktów i nastrajając wyjatkowo pozytywnie przed nadciągającymi obradami.

Zaczęły się one od przedstawienia planu przez regionalnego koordynatora. Przedstawił on wstępne zarysy pomysłow, jak i samej organizacji Klubu na terenie Częstochowy. Wymienione zostały poszczególne zespoły, do których mógł aplikować każdy przybyły i zadeklarowany członek. Działalność poszczególnych grup podzielona została według potrzeb, dokładniej zagadnień, jakie wymagają analizy, merytorycznej krytki oraz przedstawienia pomysłów na poprawę funkcjonowania każdego z sektorów. Po wstępnych kandydaturach, do przemówień w formie otwartej debaty ruszyli chętni działacze, wymieniając poglądy, propozycję, a także uwagi. Wszystko odbyło się w iście republikańskiej atmosferze – kulturalnej, merytorycznej i równej dla każdego.

Następnie przedstawiono ogólne projekty zaproponowane przez współpracujących z Klubem wybitnych, młodych i wykształconych Częstochowian, którzy czerpiąc doświadczenie z zagranicy, chcieli przybliżyć ciekawe rozwiązania do swojej małej ojczyzny. Koncpecje obejmowały szeroki wachlarz zagadnień, wprawiając niejednokrotnie publikę w zachwyt i pozytywną konsternacje, jednocześnie rozbudzając aptetyt na własnego propozycje. Po omówieniu ostatniego z nich, koordynator podziękował zgromadzonym za przybycie, gospodarzowi za gościnę i wspólnie ustalono następną datę spotkania. Jedno trzeba przyznać – Republikanie w Częstochowie mają jasną, klarowną drogę, jaką chcą przemierzyć, by w myśl swych ideałów pomóc rozwijać zarówno swoje miejsce zamieszkania, ale także cały kraj.
      • Gość: Klub Republikański Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:33
        Dwie ważne plansze

najważnijesze pytania i odpowiedzi

JAKIE MAMY ZESPOŁY
        • Gość: Klub Republikański Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 07:39
          JAKIE MAMY ZESPOŁY? TUTAJ MOŻESZ SIĘ REALIZOWAĆ - A WSZYSCY SĄ RÓWNI i możesz wykazać się kretywnością
          • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 29.08.13, 11:34
            Gość portalu: Klub Republikański napisał(a):

> [url=http://www.facebook.com/photo.php?fbid=555894594471314&set=a.5424601524814
            > 25.1073741828.530043573723083&type=1&theater]JAKIE MAMY ZESPOŁY? TUTAJ MOŻES
            > Z SIĘ REALIZOWAĆ - A WSZYSCY SĄ RÓWNI i możesz wykazać się kretywnością
            [/ur
            > l]

Tomuś! Sieroctwo ty nasze forumiane!
            To może przestań się wygłupiac i lać wodę z prania na monitory i klawiaturę.
            Juz wiemy czym te republikany w twoim wydaniu wonieją. I jaką kreatywnością się wykazujesz, zeby nagonić naiwnych do poparcia nowej partyjnej mafii która chce się dobrac do publicznych fruktów i słoików z marmoladą.
            Po co nam potrzebne wychudzone głodomory przy publicznym korycie skoro juz jest sporo takich co sie nazarły. One są tańsze dla społeczeństwa, bo juz się nazarły.
            A zamiana Matyjaszczyka na Jaskółę to marny interes. Ten pierwszy jednak przez ostatnie kilka lat sie czegoś zdążył nauczyc, a ty od jego wiedzy jestes odległy o lata świetlne.
            To jak juz chcesz być mafiozo partyjny, to moze otwórz punkt usługowy pod szyldem
            PRALNIA REPUBLIKAŃSKA
            :):):):)
        • Gość: Klub Republikański Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 12:13
          www.youtube.com/watch?v=8zye-GSQhbQ

Świetny film od częstochowskich Republikanów ... :) Nigel Farage w formie :)
          • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 31.08.13, 12:21
            Nigel robi dobrą robotę natomiast Republikanie chcą obniżać podatki rzekomo ale tak naprawdę nie widać żadnych zapisów na ten temat choćby w materiałach które można przeczytać.

• Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 30.08.13, 23:24
      www.youtube.com/watch?v=ZwhPqzkLcY4
      dobry przykład, to że zwykły obywatel miał broń powstrzymało od napaści
      posiadacz gnata nie wyjął go od razu tylko dopiero gdy napastnik poszedł po sprzęt
      w III RP (prl bis) niestety trzeba zostać zbitym rurą bo uczciwy obywatel nie ma prawa do samoobrony...
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 07:24
        Dostęp do broni powinien mieć każdy dorosły, zdrowy obywatel. Po przeszkoleniu i z właściwym zabezpieczeniem broni. Jestem zwolennikiem posiadania broni. Jednak trzeba być ostrożnym, bo zniszczono kulturę jej posiadania w PRL u który chciał i miał niemalże monopol na jej posiadanie. Dlatego bezkarnie strzelano do robotników itd.

Nie jestem przekonany do noszenia broni, ale za to przekonany o tym, że do obrony domu winna być w domu. Ciekawy jestem jak spadłaby wtedy przestępczość. Trochę się tego obawiam, ale generalnie jestem za. Można wprowadzić zakaz sprzedaży broni automatycznej (nie mylić z samopowtarzalną). broni maszynowej lekkiej czyli karabinków, itd.
        • Gość: Q Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.13, 07:52
          "Dlatego bezkarnie strzelano do robotników itd. "- całe szczęście, że wywalili cię ze szkoły!
          Trzeba być debilem, żeby wyciągać tego typu wnioski.
          • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 10:35
            Gość portalu: Q napisał(a):

> "Dlatego bezkarnie strzelano do robotników itd. "- całe szczęście, że wywalili
            > cię ze szkoły!
            > Trzeba być debilem, żeby wyciągać tego typu wnioski.

A w/g mnie KOORDYNATOR REPUBLIKANÓW Jaskóła T. jest całkiem niezłą reklamówką tej spoconej w biegu do koryta władzy.
            bezrobotny aktywista z karabinem w łapie walczący o dostep do koryta ze szmalem publicznym to taki kieszonkowy CHE!!!!
            dziwi mnie tylko z lekka taki drobiazg, ze Skalikowi chce sie własnym nazwiskiem firmowac faceta, który na łamach Wyborczej na krzywulca uprawia parodie teatrzyku kukiełek.
        • Gość: gosc Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 21:09
          I co dalej z republikanami ?
          Wygląda na "pas" .
          • Gość: werw Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:06
            Teraz będą GO-WINIA-NIE
            • Gość: gosc Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:28
              To "nasi" z Cz-ewy tam są ?
          • Gość: Rpublikanie na FB Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:29
            www.facebook.com/RepublikanieCzestochowa/photos_stream istniejmy i po miesiącu działań mamy spore osiągniecia.
            • Gość: Klub Republikański Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:31
              Bujaj się ...
      • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 10:49

> www.youtube.com/watch?v=ZwhPqzkLcY4
        > dobry przykład, to że zwykły obywatel miał broń powstrzymało od napaści
        > posiadacz gnata nie wyjął go od razu tylko dopiero gdy napastnik poszedł po spr
        > zęt

A co zrobisz jak koordynator przeszkolony zbrojnie Jaskóła przyjdzie do ciebie z odbespieczonym automatycznym i samopowtarzalnym gnatem w łapie i każe wyjąc portfel razem z twoim gnatem?
        > w III RP (prl bis) niestety trzeba zostać zbitym rurą bo uczciwy obywatel nie m
        > a prawa do samoobrony...
        Przecie masz prawo do posiadania gnata. Idziesz na policje i składasz odpowiedni papier. Próbowałeś?
        W IV RP tez tak było i prezes K miał taki mały pistolecik. Legalnie.
        I chyba oszukujesz, bo prawo do samoobrony ma kazdy obywatel. A to gwarantują obywatelowi odpowiednie przepisy. I sądy wyrokami ten fakt potwierdzają.
        Byles nie przekraczał obrony koniecznej.
        • Gość: Obywatel Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.13, 11:47
          Akurat sądy swoimi wyrokami często odstręczają od skutecznej obrony, a tym bardziej od stawania w obronie innych (wiadomo kiedy bronisz siebie lub najbliższych nie kalkulujesz, ale niektórzy nie chcą już się tak narażać na konsekwencje prawne, jeśli bronią obcej osoby i przypadkiem bandytę skołatają ciut za mocno). Ogólnie "przekroczenie obrony koniecznej" to temat ciekawy. Na chłopski rozum to napastnik powinien bardziej bać się konsekwencji, łącznie z tym, że pójdzie do piachu, a nie atakowany, że może przekroczy granice i biednemu bandziorowi stanie się krzywda nieadekwatna do zamiarów i działań społecznego śmiecia. Śmiecia, który najczęściej skrupułów powyższych nie posiada. Reasumując i tak wolę by mnie trzech sądziło, niż czterech niosło...ale fajnie byłoby to poprzeć rozsądnym prawem.
          • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 12:00
            Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Akurat sądy swoimi wyrokami często odstręczają od skutecznej obrony, a tym bard
            > ziej od stawania w obronie innych (wiadomo kiedy bronisz siebie lub najbliższyc
            > h nie kalkulujesz, ale niektórzy nie chcą już się tak narażać na konsekwencje p
            > rawne, jeśli bronią obcej osoby i przypadkiem bandytę skołatają ciut za mocno).
            ......
            A możesz jakies konkretne przyklady podać tych odstręczeń?
            Bodajże we Wrocławiu facet któremu zaczepiono rodzinę doprowadził sprawce do zejścia bez użycia broni palnej i został uniewinniony.
            A o ile mi wiadomo jesli staniesz w czyjeś obronie to podlegasz jakiejs specjalnej ochronie prawnej gdybys napastnika uszkodził.
            Ale my tu teoretyzujemy w temacie, a aż prosiłoby się, żeby jakis gazetowy rekin redakcyjny wybrał się na rozmowe do Basińskiego czy podobnego prawniczego orła i rozwinął temat w oparciu o istniejące przepisy.
            Bo jak nam specjalista od przepierek Jaskóła wiesci w tej materii skoordynuje, to ludziska na widok dżdżownicy będą portfele na ulicy zostawiać.:)
            • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 31.08.13, 12:06
              Nie no suuuper, uniewinnili go, po ilu miesiącach? ile przesiedział w areszcie? to takie prawo do samoobrony po polsku a gdyby sąd miał inne zdanie to paka...
              To bandyta ma się bać a nie na odwrót.
        • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 31.08.13, 11:58
          Ja jestem tylko zwykłym słabym obywatelem. Bez szans na broń. Mam prawo do samoobrony??
          a zaraz potem mam prawo iść do więzienia... co potwierdza wiele wyroków.

Dziś każdy bandyta może mieć przy sobie broń bo on się nie przejmuje pozwoleniem więc to słaby argument że zostanę napadnięty z bronią w ręku.

dziś 1,3% polaków posiada legalnie broń palną a zabójstw jest ponad 7 % z jej użyciem, jak widzisz bandytom pozwolenia nie są potrzebne.
          • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 12:28
            po co kombinujesz? Chcesz broń?
            Zgłoś się na policję czy gdzie tam trzeba i złóż papiery.
            I jak już ci się tak broń podoba to napisz nam które przepisy z obowiązujących obecnie chciałbys zmienić.
            A ten wrocławiak -o ile mnie pamięć nie myli- nie siedział. zwolnili chłopa po złożeniu wyjasnien.
            A jak juz teoretyzujemy w temacie, to masz jakies lekarstwo na ew. przypadek świra z legalną bronią któremu zechce się urzadzić strzelanine na podjasnogórskim placu w czasie rytualnych uroczystości pielgrzymkowych?
            Dawałes przykłady amerykańskich statystyk, to moze chciałbys żeby u nas było podobnie.
            A jest całkiem mozliwe, ze ob. Cz-wy w stanie wk8rwiennym głosnikową sesją nocną zechce użyć kałacha dla wyciszenia wokalnych występów wyznawców Rydzyka i paulinów w/g amerykańskich zwyczajów..
            • Gość: mieszkaniec Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.net.stream.pl 31.08.13, 12:51
              Ale ja nigdzie nie napisałem broń dla każdego tylko dla nie karanych i całkowicie zdrowych psychicznie.

Za to wariatowi nie zabronisz kupić maczety, noża, sam pamiętam kilka lat temu jak z mieczem samurajskim wariat biegał po alejach, pewnie jest na wolności :)

Oczywiście że podawałem statystyki z USA które żeby było śmieszniej wypadają lepiej niż polskie bo 89% amerykan posiada broń palną a zabójstw z jej użyciem jest mniej % niż ma broń palną, powinny być równe a jest 60%
              a u nas 1,3% kontra 7% zabójstw z użyciem broni palnej

dlatego też przytoczyłem bardzo mądrą statystykę odnośnie wypadków śmiertelnych wśród dzieci
              w usa rocznie ginie 120 dzieci w wypadkach z bronią palną
              za to w basenach których % amerykan je posiadających jest o wiele niższy niż broni palnej topi się ponad 300 dzieci rocznie

jestem za zakazem posiadania basenów, są naprawdę niebezpieczne patrząc zupełnie obiektywnie

co do pozwolenia w Polsce to poza ludźmi służb, i znajomymi znajomych rzadko ktoś je dostaje to raz a dwa jestem narażony na niechciane wizyty policji w celach kontrolnych co mi zupełnie nie pasuje
              • pluto37 Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 13:28

> Ale ja nigdzie nie napisałem broń dla każdego tylko dla nie karanych i całkowic
                > ie zdrowych psychicznie.
                >....................................................................................
                A co to znaczy całkowicie zdrowy psychicznie/ całkowicie zdrowi psychicznie i nie karani dostaja prawo jazdy, a potem głupieja i zabijają ludzi przy pomocy samochodów i motocykli.
                gdyby niejaki Cyba miał broń od lat kilku, zanim odstrzelił jakiegos PiSuara w Łodzi, legalnie to trupów byłoby więcej. A karany o ile mi wiadomo nie był.

> Za to wariatowi nie zabronisz kupić maczety, noża, sam pamiętam kilka lat temu
                > jak z mieczem samurajskim wariat biegał po alejach, pewnie jest na wolności :)
                > ..........................................
                No właśnie o to biega, że nie zabronisz. Tak jak nie zabronisz zrobic mu samopału, czy przerobic gazowca na ostre.
                Moze jest a moze nie. W każdym razie po alejach nie biega.
                > Oczywiście że podawałem statystyki z USA które żeby było śmieszniej wypadają le
                > piej niż polskie bo 89% amerykan posiada broń palną a zabójstw z jej użyciem je
                > st mniej % niż ma broń palną, powinny być równe a jest 60%
                > a u nas 1,3% kontra 7% zabójstw z użyciem broni palnej
                >
                a mozesz jeszcze w liczbach bezwzględnych? Bo jakos w RP nie widac, żeby nastolatek szedl do szkoły z m-16 itp I odstrzeliwał koleżeństwo w sposób masowy, czy jak dotąd nie odnotowano przypadków żeby legalnie posiadajacy broń palnął Polak zabawiał sie w strzelanine w miejscach publicznych vide plac podjasnogórski.

> dlatego też przytoczyłem bardzo mądrą statystykę odnośnie wypadków śmiertelnych
                > wśród dzieci
                > w usa rocznie ginie 120 dzieci w wypadkach z bronią palną
                > za to w basenach których % amerykan je posiadających jest o wiele niższy niż br
                > oni palnej topi się ponad 300 dzieci rocznie
                A te 120 to dużo czy mało w/g ciebie? Bo statystycznie i w % do liczby mieszkańców w US to
                jak bąk puszczony przeciw tornado.

> jestem za zakazem posiadania basenów, są naprawdę niebezpieczne patrząc zupełni
                > e obiektywnie
                > ..................................................
                A co z insektami, gadami, pszczołami i skorpionami bo statystycznie więcej ludzi -w tym dzieci- ginie od ukąszeń takich paskudztw w US.

> co do pozwolenia w Polsce to poza ludźmi służb, i znajomymi znajomych rzadko kt
                > oś je dostaje to raz a dwa jestem narażony na niechciane wizyty policji w celac
                > h kontrolnych co mi zupełnie nie pasuje
                ------------------------------------------------------------------------------
                No to jak z tą legalnościa w/g ciebie?
                Jako obywatel chciałbym wiedzieć, czy przechowywana przez ciebie broń jest właściwie zabespieczona przed twym dziecięciem, żoną itp oraz przypadkowym osobnikiem, a także czy znasz reguły obowiazujące przy jej używaniu. O aktualnym świadectwie zdrowia psychicznego nie zapominając, bo przecie sam pisaleś, że posiadacz broni palnej powinien byc nie karany i zdrowy psychicznie.
                KTOŚ powinien nad tym czuwac i sprawdzać.
                W końcu nie musze wierzyć, ze republikański koordynator z politycznej mafii jest zdrowy psychicznie i w czy w przypadku posiadania maszynowej broni palnej nie zrobi komus krzywdy na alejach.
                I na koniec wygląda na to, że prawne mozliwości posiadania broni istnieją, tylko ze znanych ci powodów nie chcesz z nich korzystać. A nam mydlisz oczy okragłymi sloganami.
                • storima Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 13:46
                  > Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):
                  > w usa rocznie ginie 120 dzieci w wypadkach z bronią palną

To sa staystyki wypadkow. Nie uwzgledniaja samobojstw oraz smierci wyniklych z uzycia broniy przez dzieci. A ta szacowane so na 9 dziennie.

Czyki dzienniez powodu broni palnej wbedacej w uzyciu dzieci ginie ich 9cioro dziennie.
                  Co daje:
                  3 240 dzieci, poleglych od uzycia broni rocznie.

This is equivalent to about 9 deaths per day, a figure commonly used by journalists.
                  www.med.umich.edu/yourchild/topics/guns.htm
                  Jak to sie ma do tych cytowanych tu danych?

> topi się ponad 300 dzieci rocznie

• storima Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi 31.08.13, 13:29
                Wg badan University of Michigan, sprzed 10 lat, ale wiele sie nie zmienilo, bo prawo posiadania broni w USA nie przeszlo zadnej ewolucji:
                According to the CDC, the rate of firearm deaths among children under age 15 is almost 12 times higher in the United States than in 25 other industrialized countries combined.

Smierc przypadkowa, zabojstwa, samobojstwa przy uzyciu broni dzieci ponizej 15 roku zycia jest 12 razy wieksza od tych samych przyczyn zgonow dzieci innych 25 krajow uprzemyslowionych swiata razem wzietych.

American children are 16 times more likely to be murdered with a gun, 11 times more likely to commit suicide with a gun, and nine times more likely to die in a firearm accident than children in these other countries

W opraciu o te same badania dzieki uzyciu broni w USA versus "inne kraje":
                16 razy czesciej dziecko jest zabijane
                11 razy czesciej prawdopodobienstwo popelnienia samobojstwa
                9 razy czesciej smierc z powodu wypadku

Pozostale dane z tych badan wskazuja na relacje wiekszej liczby smierci dzieci w stanach z najmniej restrykcyjnymi prawami posiadania broni.

www.med.umich.edu/yourchild/topics/guns.htm
    • Gość: prawy Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 15:26
      www.youtube.com/watch?v=0ImQp23eyec
      • Gość: hm Re: Republikanie są wśród nas. Właśnie się organi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 23:34
        debile są wśró nas
    • pluto37 Republikanie są wśród nas. Właśnie organizują s... 08.01.14, 10:37
      nie tak dawno Tomeczek J. zapluwał się w temacie dziewictwo "republikanów" na politycznym nieboskłonie, a także nie omieszkał zwyzywać brzydko dotychczasowych uczestników biesiady przy politycznych korytach.
      Potem był widowiskowy ochlaj "republikanina" Wiplera i jego bój z trotuarem, a jeszcze później
      seksualne zespolenie z tymi co odpadli od biesiadnego koryta, czyli planktonem w postaci PJN-u.
      Problemem ciekawostkowym jest do kogo te "republikany" przytulą się wkrótce? Do dyspozycji jest Gowin z którym już te "republikany" w bliskie stosunki "koleżeńskie" wchodziły, a teraz Gowin ze Ziobrą kombinuje.
      niedługo dowiemy się, ze nasz dzielny "republikanin" Jaskóła Tomuś pod wodzą pijaka Wiplera zostanie towarzyszem gwiazdy dżenderu Kempy i rajdowca Kurskiego.
      A całe to towarzystwo będzie -oczywiście i niewatpliwie - trzymać sie z daleka od publicznego koryta:):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka