dell51 27.08.13, 21:19 Trochę to niesmaczne z ich strony. Oni też za to odpowiadają. No, ale wybory za rok, to trzeba trochę wypłynąć ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Podatnik Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 21:49 Wypłynąć? To kiedy kolesie mieli podnieść temat - jak miasto całkowicie będzie zasypane przez śmieci? Dobrze, że ruszyli dupska. Przecież płacimy im diety. Odpowiedz Link Zgłoś
dell51 Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi 27.08.13, 22:08 Uważam, że w wielu miastach Polski jest zdecydowanie gorzej. Nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 22:17 dell51 - chyba trochę przesadzasz!! wolisz porównywać się do tych co są lepsi czy gorsi?! Bo ja wolę dążyć do lepszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werw Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 22:46 o co, skoro u innych jest gorzej, to mamy się cieszyć, że u nas nie jest jeszcze gorzej, tylko "jako-tako"? Powinno być SUPER DOBRZE! Dążyć do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 22:55 Widzę tutaj, że już narzekacie na Panów radnych. Otóż Pan Marcin Maranda działał i wskazywał na problemy dotyczące ustawy śmieciowej, zaś Pan Marcin Biernat jest współautorem bardzo dobrej analizy kosztów wraz z Panem Jerzym Zającem na temat cen w uchwałach śmieciowych. Pytanie: Czy miasto radzi sobie ze śmieciami? Chyba nie? Nadal spora część osób ma worku zamiast kubłów. W czym Pan prezydent Soborak ma rację - nie miał wpływu na ruch trzech firm i kolejnych rezygnacji. Cieszę się, że zostało poinformowane CBA - warto sprawdzić czy nie doszło do zmowy. Zatem podziękujmy za inicjatywę tym radnym. Tomasz Jaskóła koordynator Republikanów w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.13, 23:29 Wujek Marandy , Strach wygrał przetarg w Częstochowie tylko nie podpisał umowy mógł pokazać jak oczyścić miasto. Maranda wujek ci zapłacił żebyś głupoty plutł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie dla idiotów Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 06:39 Czy to prawda, że wujkiem Marandy jest jeszcze Barack Obama i Andrzej Wajda? Aha, a ciocią Danuta Wałęsa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biz Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 88.199.56.* 28.08.13, 07:59 Proponuję urządzić konkurs na wujka - może wujek dobra rada. W "dobrych radach" widać w Częstochowie przewodzi zastępca Matyjaszczyka Pan Koperski. Niestety kompromituje sie bez reszty w tych poradach... Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi 28.08.13, 09:25 Gość portalu: Nie dla idiotów napisał(a): > Czy to prawda, że wujkiem Marandy jest jeszcze Barack Obama i Andrzej Wajda? > > Aha, a ciocią Danuta Wałęsa? Oczywiście, że to prawda - a jego ojcem jest Kszysztof Matyjaszczyk. A wujków Panie to On ma tylu że .......... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 16:49 Wujkiem Marandy jest Wabnic. Odpowiedz Link Zgłoś
inter-con Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi 28.08.13, 13:04 Stracha zastraszylo miasto karami umownumi za np nie rozstawienie pojemnikow w terminie dlatego nie podpisal umowy ,wolal stracic 800 tys Miasto mialo nadzieje ze podpisze umowe z sita a ta dogadala sie z remondisem.Sita powinna w takim razie terz wadium stracic ale nie w czestochowie bo to koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkj Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 91.240.68.* 28.08.13, 20:17 ble, ble, ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ribbentrop Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 88.199.56.* 29.08.13, 08:39 różnica między strachem a remondisem to 10 mln zł z kieszeni częstochowian - wiec teraz stac remondis na spółkę z sita na zapłacenie i wadium, i kar umownych a nawet kary z UOKiK, i to było wkalkulowane w ten przekręt. ale nie to jest "klu" sprawy... bo najważniejsze jest to, że teraz już na najbliższe 20 lat będzie tylko sita i remondis wywoził nam odpady, bo za dwa lata już nie będzie w promieniu 100 km firmy, która byłaby w stanie nawet wystartować w nowym przetargu, a co dopiero w nim realnie powalczyć. remondis i sita wstawią już wszędzie swoje kosze i kontenery oraz będą mieli jako jedyni w częstochowie wymaganą ilosc sprzętu itd. - chłopaki z SLD, przy niestety nieswiadomosci pozostałych radnych miejskich - może poza kilkoma radnymi (np. Zając, Biernat, Maranda, którzy biadolili na miejski plan a nawet zapropnowali własny, np z podziałem miasta na sektory) po prostu ustawili warunki dla miasta tak, że zagwarantowali zwycięzcy monopol. niestety strachy połapali się w sytuacji i przetarg wygrali. a to że żyjemy - cytując klasyka w "dzikim państwie" - skutkuje tym, że znajomy królika musiał wygrać choćby przegrał. no i mamy "ostatniego który stał się pierwszym" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat na komunę Grabarze tego miasta IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 10:41 Na przykładzie tego forum widać, jakim szambem jest obecna SLD-owska wladza. Zamiast podjąć dyskusję na argumenty merytoryczne, stosują sprawdzoną metodę anonimowego opluwania na forum radnych-inicjatorow pisma do wojewody. Nie będę podawal nickow, bo każdy kto ma oczy to widzi, ale z 15 wpisow tutaj to Czerwone Brygady. Ciekawe, czy prezydenty piszą tu jeszcze osobiście, czy wydają w tym celu polecenia nowo zatrudnionym w urzędzie i miejskich spolkach dzialaczom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dionizos Re: Grabarze tego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.13, 09:41 cóż, trollowanie to specjalność SLD. choć jeden z byłych radnych PO nie był też gorszy w tej parszywej profesji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 w większości miast jest zdecydowanie lepiej IP: *.co1.org 28.08.13, 08:27 ale tam widocznie nie rządzi SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Alcatraz Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.Netcominternet.pl 28.08.13, 06:36 Hmmm... tak sobie myślę.... a czy to przypadkiem nie PO wprowadzilo zmiany w Ustawie śmieciowej? Czy naprawde bylo tak zle jak bylo do tej pory? Nie wydaje mi sie, nie przepisy byly zle tylko sposob ich egzekwowania, ale to nie pierwszy przyklad bezmyslnosci politykow w naszym kraju.... "ulepszanie" czegos co funkcjonuje w miare dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 06:48 Koszy nie ma wiele osób na Lisińcu. Wielu z nich przywiozło sobie kosze samodzielnie - ja czekałem na kosz około miesiąca! Po interwencji miał być w ciągu dwóch dni. Nie było i dopiero 5 dni temu pojechałem na radomską i przywiozłem sobie kosz. 1x240 litrów. Bałagan, dziadostwo i nieudolność to opis kompetencji wielu rządzących w naszym Państwie. Ale tym się kończy kiedy stanowiska są partyjne, a wielu z działających managerów państwa czy miasta nigdy nie skalało się pracą w swojej firmie, nie ma żadnych poza partyjnymi osiągnięć (a te są zwykle bredniami lub podkładaniem świń kolegom. Powtórzę raz jeszcze: istnieje spora część osób nie mająca koszy, nie mając worków itd. Logistycznie wyszło tylko ZATRUDNIANIE ZA PIENIĄDZE PODATNIKA KOLEJNYCH OSÓB DO OPERACJI, KTÓRA ICH PRZEROSŁA Oficjalnie Klub Republikański w Częstochowie wystąpi z wnioskami o: - ujawnienie ilości dodatkowych etatów powstałych w związku z ustawą i uchwała Rady Miasta - zlecenia niezależnego audytu dotyczącego stawek za wywóz śmieci w Częstochowie włączając w to także wiedzę dotyczącą istnienia Sobuczyny jako spółki miejskiej (gminnej) na którą mieszkańcy łozyli w postaci inwestycji pieniądze (WCZEŚNIEJ). Tomasz Jaskóła koordynator Republikanów w Częstochowie. Polub Nas na FB i przystąp do NAS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biz Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 88.199.56.* 28.08.13, 08:02 Po wymyslilo reformę, a w Częstochowie zastosowano dzięki koalicji SLD i PiS jej najgłupsza i najkosztowniejszą wersję - ne podzielono miasta na sektory, zarządano oczipowania koszy itd. No i retoryczne Pytanie - gdzie jest mój kosz na smieci panie Prezydencie Matyjaszczyk?! Mija drugi miesiąc od złożenia przeze mnie deklaracji i co !? Odpowiedz Link Zgłoś
jantoll Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi 28.08.13, 09:47 Maja rację opozycjoniści! SLD-owskie ciapki z niczym sobie nigdy nie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.13, 12:34 Ja jestem bardzo zadowolony - mam kosz od 3 dni :-) Mam nawet 2 - śmieci nie segreguję bo to tylko 2 zł za osobę, butelki, plastiki, papiery nie walają mi się teraz po garażu tylko lądują tam gdzie powinni. Jedyny minus to jest taki, że płacę 60% więcej niż płaciłem - ale to już wina nieudolnych rządzących, których spotka za to kiedyś zasłużona kara :-) Zastanawia mnie jedno - czy cała ta ustawa nie miała propagować ekologii, segregacji śmieci ??? Bo wg mnie tego nie robi w żaden sposób :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR81 Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 10:05 ZASTĘPCA PREZYDENTA MIASTA KRZYSZTOFA MATYJASZCZYKA GRA NIEKOMPETENTNEGO GŁUPA. NIE ODPOWIEDZIAŁ NA PYTANIE : JAK MIASTO KONTROLUJE I PRAKTYCZNIE EGZEKWUJE RZETELNE WYKONANIE UMOWY PRZEZ FIRMĘ ŚMIECIOWĄ ? PONADTO TREŚĆ UMOWY ZAWARTEJ PRZEZ MIASTO Z FIRMĄ ŚMIECIOWĄ POWINNA BYĆ JAWNA DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW I PODMIOTÓW. A MOŻE - PANIE PREZYDENCIE - ZABRONIONA JEST WSZELKA KRYTYKA, BO ZOSTAŁ ROK DO WYBORÓW ( MIEJMY NADZIEJĘ, ŻE MIESZKAŃCY NIE NABIORĄ SIĘ KOLEJNY RAZ NA ZGRABNE SŁOWA, UŚMIECHY I WIZERUNEK "NIEZNISZCZALNEGO" ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwo Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.08.13, 22:01 Donosiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Very Goood Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 22:21 Maranda i Biernat bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maistowy Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 22:27 Maranda i Biernat a co wy dla miasta zrobiliście? siedzieliście na głosowaniach i pierdołami się interesowaliście, a miasto czekało na "wasze pomysły". Wiem że w wielu miastach w kraju jest gorzej, ale idą wybory i trzeba się wybielić... normalne, a że nasze miasto gnije od środka, hehe to wiemy o tym już od 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilku Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.13, 22:35 D.A.W.A.Ć K.O.S.Z.E!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Propozcje są dwie IP: *.96.247.52.tvksmp.pl 27.08.13, 22:42 Propozcje są dwie: 1. Inne miasto 2. www.lot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 212.59.252.* 27.08.13, 22:43 Jeśli za to odpowiadają urzędnicy to znaczy, że żona Pana Marandy i siostra Pana Biernata. Wrócić do domu i skarcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 22:53 To tak jak żona posła Marka Balta z SLD, która pracuje w wodociągach częstochowskich i miejskiej oczyszczalni ścieków warta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.13, 23:33 Pracuje jeszcze w NASA, UNESCO i TESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.softwareaddon.com 28.08.13, 08:34 tam nie ale na politechnice częstochowskiej i w społce miejskiej w Będzinie - interkopex jako przewodnicząca rady nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biz Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: 88.199.56.* 28.08.13, 08:04 Rodzin i kobiet nie ruszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x28 Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 00:10 Plecie bzdury Pan Prezydent. Pamiętam, jak kilkakrotnie z inicjatywy prezydenta było odkładane głosowanie. Wtedy tylko nieliczni Radni mówili, żeby nie zwlekać. Po prostu obecna ekipa (SLD) nie radzi sobie z administrowaniem miastem, że o pomyśle na rozwój nie wspomnę, bo koncepci zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 22:51 " [...] - I jaki jest efekt? Według złożonych deklaracji Częstochowa liczy 180 tys. mieszkańców, choć prognoza opiewała na 220 tys. Ciekaw jestem, co powiedzą radni, kiedy trzeba będzie z budżetu przesuwać pieniądze, by zapłacić firmie". Hmmm.. nie byłbym zdziwiony, gdyby to właśnie liczba 180 tys. była bliższa tej prawdziwej.. stety lub niestety, ale Częstochowa się wyludnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 22:55 jak jest 150 tys. to góra, widać to w centrum i nie tylko, z resztą co się słyszy, 7 na 10 osób dawno już wyjechało z tego miasta jak się podpytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoj Dlaczego IP: *.apus-net.pl 27.08.13, 23:02 "7 na 10 osób dawno już wyjechało z tego miasta" Dlaczego nie Ty, dlaczego nie Ty !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.toya.net.pl 27.08.13, 23:20 W większości miast deklarowana liczba jest większa od tej GUSowskiej. Studenci, rodziny z pobliskich wsi itd. W Częstochowie jest o 40 tys. niższa... czyli wg władz 25% obywateli skłamało!! A może ktoś w końcu sobie uświadomi, że taka np. 5cio-osobowa rodzina z Cz-wy składa się z ojca pracującego za granicą, matki utrzymującej z tych pieniędzy dom i 3ki dzieci mieszkających i pracujących we Wrocławiu/Katowicach/Opolu/Łodzi/Krakowie/Warszawie/itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.gre.pl 27.08.13, 23:38 180 tyś razy 10,50 to daje 1.890 000 miesiecznie przez dwa lata to 45 360 000 a remondis dostanie 26 czy 27 co z resztą kasy?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan 38 Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 21:55 No a jak ma się nie wyludniać??? Jak tu oprócz garażowych biznesów nie ma pracy. Przemysł upadł na ładnie mówiąc buzię i tyle. Na moje oko to nawet liczba 180000 jest nie do końca prawdziwa.... Kurczymy się niestety.... Sam myślę, żeby się ewakuować. Trzyma mnie tylko rodzina, ale jak tak dalej pójdzie trzeba będzie brać nogi za pas.... Niedługo Krzychu nie będzie miał dla kogo rządzić.... Popatrzcie w święta ile aut jeździ po Cze-wie na angielskich blachach??? Ludzie układają sobie życie gdzie indziej.... Smutne to.... Mieszkam tu 38 lat. Ech szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:45 Cena wywozu śmieci w Częstochowie JEST ZBYT WYSOKA, zważywszy na posiadanie przez gminę Częstochowa 100 % udziałów w Wysypisku Sobuczyna. Zatem Częstochowianie mają drogi WYWÓZ ŚMIECI (są okoliczne gminy, gdzie płaci się 7 złotych od osoby) i do TEGO JUŻ INWESTOWALIŚMY nasze pieniądze w wysypisko. Tym samym PŁACIMY PODWÓJNIE za wywóz i do tego mamy kompletny bajzel i brak kompetencji. Co otrzymaliśmy? Sporo nowych miejsc PRACY dla biurokratów, którzy sa utrzymywani z ... NASZYCH PODATKÓW. :) Niestety ustawa jest bublem, a 2 lata PRZYGOTOWANIA na wprowadzenie i logistykę samorząd w Częstochowie ZMARNOWAŁ. Takie są fakty :) Tomasz Jaskóła koordynator Republikanów w Częstochowie. Proszę nie wierzyć, że wszyscy maja KOSZE :) absolutne kłamstwo. Mylą się z rozwozem, nie ma wiele osób koszy, ja czekałem na kosz 1 MIESIĄC i sam musiałem go przywieźć. Podsuma: Kiedy kilkanaście osób poświęciło swój czas (w tym ja) i zebrało kilkaset podpisów, organizowało pikiety SIEDZIELIŚCIE PAŃSTWO wygodnie przed telewizorami. Niestety zabrakło WAS do załatwienie sprawy PROFESJONALNIE I TANIO. Odpowiedz Link Zgłoś
medalik111 Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmiec... 27.08.13, 23:10 Soborak jak zwykle pieprzy bez sensu. Za burdel ze śmieciami odpowiada zarząd miasta na czele z Matyjaszczykiem, który miał DWA LATA na przygotowanie miasta do zmian. Radni też ponoszą za obecny burdel odpowiedzialność, bo jako rada miasta powinni naciskać na prezydenta, aby ten odpowiednio wcześnie przedstawił projekty uchwał.. Wniosek jest jeden, zarówno Matyjaszczyk, jego zastępcy jak i całe towarzystwo wzajemnej adoracji zwane radą miasta ponoszą odpowiedzialność za zaistniałą sytuację, udowadniając po raz kolejny swoją niekompetencję. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi 15.12.16, 05:25 Ale podwyżki śmieci są Odpowiedz Link Zgłoś
lekwp Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmiec... 28.08.13, 06:21 "Podstawowym problemem jest brak pojemników. Ale mają je wszyscy."(p. Soborak) Ja nie mam , nawet worków na ten miesiąc nie dali. Ergo : p. Soborak , twierdząc że kosze mają wszyscy , kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek33 na śmieci 28.08.13, 07:22 Takiego prezydenta, zastępcę i wszystkich radnych tylko do pojemnika jednego załadować i sruuuu na Sobuczynę. Tyle są warci co to w pojemniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biz Re: na śmieci IP: 88.199.56.* 28.08.13, 08:07 Na sobuczynę - ale jaki kod odpadu dostanie prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 09:18 Takiego syfu i smrodu to jeszcze nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.opera-mini.net 28.08.13, 09:18 A ja dalej nie mam rachunku:) Parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.play-internet.pl 28.08.13, 10:22 > A ja dalej nie mam rachunku:) Parodia. A ja mam rachunek i nadal nie ma żadnego pojemnika ani n zmieszane, ani na biodegradowalne ani na popioły, za chwilę okres grzewczy, popiół będę na wrzosowiaku wyp... na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokada Rozpisac wybory teraz i postawic SLD przed Trybuna IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 28.08.13, 09:24 lem Stanu za doprowadzenie Czestochowy do bankructwa!!Czerwona mafia rozkrada nasze miasto!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamagdalena10 Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmiec... 28.08.13, 11:20 A ci skarżący równie winny są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer powtórzę to wcześniej napisałem, IP: *.arbelon.com.pl 28.08.13, 11:46 Gmina miała DWA lata na przygotowanie się do wdrożenia tej ustawy. Wniosek jest taki, że za cokolwiek nowego weźmie się samorząd tam daje ciała, pracownicy nie są przygotowani aby służyć obywatelom tylko w druga stronę. To są skutki wielu poprzednich lat gdzie fachowość, wiedza nie szła w parze z zatrudnieniem na stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Bardzo lubię opozycję w tym kraju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 12:05 Opozycję w tym kraju (obojętne z jakiej partii) najczęściej charakteryzuje to, że bije na alarm i wniebogłosy krytykuje, choć sama nie ma nawet pół sensownego pomysłu na rozwiązanie problemów, o których krzyczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_pier Re: Bardzo lubię opozycję w tym kraju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 12:20 OPOZYCJA MA PRAWO I OBOWIĄZEK ZABIERAĆ GŁOS W IMIENIU MIESZKAŃCÓW ... CHYBA, Że PAN PREZYDENT KRZYSZTOF MATYJASZCZYK ZREZYGNUJE Z FUNKCJI I ODDA WŁADZĘ RZETELNEJ OPOZYCJI, KTÓRA BĘDZIE DZIAŁAĆ DLA DOBRA MIESZKAŃCÓW. RZĄDZĄCY ZAWSZE PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE DZIAŁANIA LUB ZANIECHANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Re: Bardzo lubię opozycję w tym kraju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 13:07 @nie_pier - robaczku, ja tu nie występuję w roli adwokata Matyjaszczyka, tylko piszę co myślę o naszych politykach - w ogólności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 jednak pamietasz jak krytykowaliście Wronę IP: *.softwareaddon.com 28.08.13, 13:59 było dokładnie tak jak piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
inter-con Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmiec... 28.08.13, 13:08 Jedzcie do Olsztyna tam jakos Gmina i firma z Kamienicy Polskiej sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.13, 14:47 Firma nie ma nic do rzeczy. Remondis wywozi śmieci w wielu miastach i nie ma tam problemów. Jest jedno "ale" - tam przetargi rozstrzygane były kilka miesięcy przed wejściem w życie zmian, a UM udostępniał wszystkie dane. U nas nie potrafiono zrobić porządnie przetargu, a wszystkie dane firma dostała kilka dni po terminie wejścia w życie zmian. Ot, zabrakło tych kilku miesięcy na rozwiezienie pojemników. Inną sprawą jest katastrofalna polityka informacyjna miasta. Mieszkańcy chyba całego kraju dostali od swoich samorządów jeszcze w czerwcu list z wyjaśnieniami o co chodzi w tych zmianach, po co one są, jak teraz będzie wyglądał odbiór śmieci, jak je segregować, gdzie płacić i ile itd. O wcześniejszym pisemnym poinformowaniu o konieczności składania deklaracji nie wspominam. Częstochowa to chyba jedyne miasto w Polsce które takiego kolportażu nie wykonało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 15:11 Tych co nadal mają zamiar bronić nieudolnej lewicowej rady miasta zapraszam na ul.Jagielońską i Skwer Solidarności żeby zobaczyć jak naprawdę wygląda w Częstochowie ustawa śmieciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lester15 Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmiec... 28.08.13, 15:48 To ustawa Haraczowa a nie śmieciowa. Celem tej ustawy było wyciągnięcie max. pieniędzy od mieszkańców. A śmieci...? A kogo to obchodzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Radni opozycji: Władza nie radzi sobie ze śmi IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 16:59 Gdzie indziej osoby odpowiedzialne za bajzel ze śmieciami tracą stanowiska a w Częstochowie Matyjaszczyk i inni udają że wszystko jest ok i winę zwalają na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspik Soborak do dymisji, temat śmieci jest realizowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 21:31 wręcz beznadziejnie, opłaty wzrosły znacznie a jest o wiele gorzej niż przed "reformą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainafets Re: kosze IP: 109.95.25.* 29.08.13, 19:37 ...Zapotrzebowanie na pojemniki wzrosło w Polsce trzykrotnie i producenci po prostu nie nadążają z realizacją zamówień - podkreśla Soborak.... Było dwa lata na przygotowanie się do nowego podatku śmieciowego. Kosze trzeba było zamówic dużo wcześniej, a nie pięc po dwunastej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kosze IP: *.static.chello.pl 30.08.13, 06:02 Za śmieci musiałam zapłacić do 15 sierpnia, ale do tej pory nie mam kosza. Kto nadzoruje ten bałagan? Jak po reformie za śmieci na swoim terenie odpowiada miasto, to co robi prezydent Matyjaszczyk? Jak nadzoruje swoje służby? Odpowiedz Link Zgłoś