Dodaj do ulubionych

Chodzicie czasem do kina?

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 20:00
Bylam wczoraj w OKF-ie na cudnym filmie braci Cohen- "Czlowiek ktorego nie
bylo" swietny film a na sali kinowej siedzialo tylko osiem osob.
dziwi mnie to bo nasze miasto ma 260 tys. mieszkancow i tylko dwa kina a
okazuje sie ze i to za duzo bo nie ma kto do nich chodzic
Obserwuj wątek
    • tomi_24 Re: Chodzicie czasem do kina? 27.03.02, 21:04
      Taki urok naszego miasta.
      Mieszkańcy marudzą że nie ma Częstochowie kina, a tymczasem OKF świeci pustkami.
      Pozdrawiam
    • fsh Re: Chodzicie czasem do kina? 27.03.02, 21:59
      Jesli juz to wiekszosc Czestochowian woli "normalne" kina. Co to taki OKF? Ani
      Dolby Sorround nie ma, ani sklepu z popcornem, czasami slychac jak operator
      (nie wiem czy tak ten zawod sie fachowo nazywa) rozmawia przez telefon. A i
      filmy jakies dziwne puszczaja - takie co nie reklamuja ich za bardzo w radiu i
      telewizji.
      Jako bywalec OKF-u pozdrawiam i czekam na lepsze czasy...
      • Gość: Pandora Re: Chodzicie czasem do kina? IP: 213.77.4.* 27.03.02, 22:10
        fsh napisał(a):
        > A i
        > filmy jakies dziwne puszczaja - takie co nie reklamuja ich za bardzo w radiu i
        > telewizji.

to ze nie reklamowane nie znaczy wcale ze gorsze, ale niskobudzetowe,
        niekomercyjne itp. puszczaja tam naprawde dobre, ambitna filmy nie
        tylko "hollywodzki kicz" ;)
    • maatka my, czy oni? 27.03.02, 23:41
      Zaprawdę pewnym jest, że nie trafiłaś w porę; musiała podówczas odbywać się
      jakaś straszliwie huczna dyskoteka w klubie Porter, lub niemniej zajmujący
      pokaz mody wiosennej dla całej rodziny w jednym z supermarketów (nazwy nie
      wymienię). Takie czasy, ogniska kultury nie zgasły, lecz przeniosły się tylko
      na "bezpieczniejsze" pola.

pozdrawiam
    • elle_24 Re: Chodzicie czasem do kina? 28.03.02, 09:44
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Bylam wczoraj w OKF-ie na cudnym filmie braci Cohen- "Czlowiek ktorego nie
      > bylo" swietny film a na sali kinowej siedzialo tylko osiem osob.
      > dziwi mnie to bo nasze miasto ma 260 tys. mieszkancow i tylko dwa kina a
      > okazuje sie ze i to za duzo bo nie ma kto do nich chodzic

Cudnym filmie powiadasz... Możesz powiedzieć, co konkretnie podobało ci się w
      tym filmie? Dla mnie aktorstwo polegające na zachowaniu kamiennej twarzy przez
      cały film i jedynie zaciąganie się papierosem w każdej scenie – coż.. nie jest to
      nic nadzwyczajnego. Ale ciekawa jestem Twojej opinii.

• piasia Re: Chodzicie czasem do kina? 28.03.02, 09:50
        8 osób na sali?
        oj, jak wreszcie otworzą ten sześciosalowy multipleks i dwusalowe kino tz obok,
        to będzie wesoło.... jedna osoba na salę ;)))
        • Gość: agata Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 20:55
          piasia napisał(a):

> 8 osób na sali?
          > oj, jak wreszcie otworzą ten sześciosalowy multipleks i dwusalowe kino tz obok,
          >
          > to będzie wesoło.... jedna osoba na salę ;)))

mysle ze jak otworzajuz ten multipleks ta sie tam przez pol roku nawet wejsc nie
          bedzie dalo, ludzie lubia takiemasowki i te kubelki z popcornem, to bedzie taki
          snobizm kazdy sie bedzie chcial pochwalic ze juz tam byl.

• Gość: Discus Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 21:04
          A czy jest w końcu ogłoszony oficjalny termin oddania obiektu do użytkowania?
          Kiedyś wisiał banner z takowym, ale kiedy "siem przeterminofał" to gdzieś
          zniknął. ;)
          • Gość: aga Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 22:31
            Gość portalu: Discus napisał(a):

> A czy jest w końcu ogłoszony oficjalny termin oddania obiektu do użytkowania?
            > Kiedyś wisiał banner z takowym, ale kiedy "siem przeterminofał" to gdzieś
            > zniknął. ;)

zadnego terminu nie ma,nawet ci co buduja ten mulipleks nie wiedza kiedy go
            wybuduja- tak czytalam ostatnio w GW
    • Gość: Aga Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 10:06
      Film jest dla mnie cudny jak robi na mnie wrazenie. A ten zrobil, bo jak
      wyszlam z kina to zaczelam myslec co moge zrobic ze swoim zyciem zeby potem sie
      nie okazalo ze w zasadzie bylam czlowiekiem ktorego nie bylo. A tak na
      marginesie to bardzo mi sie podobalo to aktorstwo z kamienna twarza i ten pecik
      mmmmmm strasznie wymowne.
    • Gość: tomi Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 10:08
      a byliscie moze na mulholland drive? interesuje mnie ile na tym jest ludzi bo
      jak bylem kiedys na zagubionej autostradzie to ludzie siedzieli nawet na
      podlodze.
    • megapower Re: Chodzicie czasem do kina? 28.03.02, 10:14
      na Mulholland Drive nie bylam ale bylam na Shreku i Dzienniku Bridget Jones
      wejsc sie nie dalo do OKFu dla polowyludzi braklo biletow.
      • Gość: Aga Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 10:17
        Ani Shrek ani Dziennik to nie jest film w stylu OKFu ludzie przyszli bo tych
        filmow nie pokazano w filharmonii a badz co badz to byly hity kinowe ubieglgo
        sezonu.
      • elle_24 Re: Chodzicie czasem do kina? 28.03.02, 10:18
        Tutaj ludzie siedzieli na podłodze w Multipleksie na „Karierze Nikosia Dyzmy”,
        natomiast na „Człowiek, którego nie było” było pustawo. Więc to nie tylko
        Częstochowa. Smutny znak czasów.
    • Gość: Buba Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 14:04
      czasem chodze, ostatni raz bylam w filharmonii na wladcy pierscieni w tym
      koszmarnym dwudziestym rzedzie, nie ma tam jak siedziec, mam uraz na dlugi czas.
    • mgramat Re: Chodzicie czasem do kina? 29.03.02, 13:23
      Na częstochowskiej stronie "gazety" repertuary są puste!!!
      Jak chodzę do kina to tylko przy okazji odwiedzin w Częstochowie. Dziadkowie
      chetnie zostają z wnukami.
      Możliwości spędzenia fajnego wieczoru w Waszym mieście są coraz bardziej
      ograniczone.
      • gregorz Re: Chodzicie czasem do kina? 29.03.02, 13:28
        trzeba sobie to jasno powiedziedz Czewa schodzi na psy, coraz mniej ciekawego
        sie tu dzieje, wszyscy raczej uciekaja niz przyjezdzaja do Czewy :(( Taka jest
        smutna prawda i Multikino tego nie zmieni niestety :((
    • Gość: elle_24 Re: Chodzicie czasem do kina? IP: 195.94.222.* 02.04.02, 11:44
      Nie idźcie na "Vanilla Sky". Nudy, nudy i jeszsze raz nudy.
      Szkoda czasu i pieniędzy. Obsada świetna, ale fabuła ciągnie się jak flaki z
      olejem.
      • Gość: aga Re: Chodzicie czasem do kina? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 22:59
        Gość portalu: elle_24 napisał(a):

> Nie idźcie na "Vanilla Sky". Nudy, nudy i jeszsze raz nudy.
        > Szkoda czasu i pieniędzy. Obsada świetna, ale fabuła ciągnie się jak flaki z
        > olejem.
        droga kolezanko, widac ze ty w innym swiecie zyjesz. u nas w czestochowie mamy
        takich specjalistow co to dbajao to zebysmy nie mieli zbyt duzego wyboru filmow,
        w naszym miescie pokazuje sie albo filmy bardzo ambitne albo bardzo malo ambitne
        na sredniaki nie ma miejsca, takze bez obaw vanilla sky bedziemy mieli okazje
        zobaczyc dopiero gdy ukaze sie na kasetach video.nawet gdybysm chcieli to i tak
        nie mozemy!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka