joannakok 05.04.14, 15:38 Moja ciotka w ostatniej woli zażyczyła sobie świeckiego pogrzebu. Potrzebuję znaleźć szybko człowieka, który poprowadziłby ceremonię. Pomoże mi ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perwersyjne_smoczysko Re: Pogrzeb świecki 05.04.14, 15:50 Witam, W googlach wyskakuje taka strona: pogrzeby świeckie Wygląda na profesjonalną, więc chyba warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekbaran15 Re: Pogrzeb świecki 05.04.14, 18:41 Tadeusz Balcerak z Ultimus Ductor jest bardzo dobry w swoim fachu. Byłem na pogrzebie, na którym wygłaszał mowę i muszę powiedzieć, że mówił pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenamacka Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 15:00 A na czym polega taki świecki pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 15:57 Ja myślę , że nie ma ani rabina, ani pastora , ani księdza ... itd. Przyszedł jakiś ateista i " pies z kulawą nogą " , i oczekują przemówienia, które zastąpi ...... - szkoda klawiatury moim zdaniem ....! Odpowiedz Link Zgłoś
nastori Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 16:01 przede wszystkim w takim przypadku nie trzeba sponsorować czarnej hołoty....to duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 16:26 kchrzanka napisał: > Ja myślę , że nie ma ani rabina, ani pastora , ani księdza ... itd. > Przyszedł jakiś ateista i " pies z kulawą nogą " , i oczekują przemówienia, kt > óre zastąpi ...... > > - szkoda klawiatury moim zdaniem ....! Ja tez, nie zycze sobie zadnego pedolifa w czarnej sukience i smiesznej czapce na dyni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 17:35 Tak "optio11", - dla "ciebie" to szkoda nawet grabarza i Poświęconej Ziemi na cmentarzu ! Jak "kipniesz" i zostawisz testament, to nie ma żadnej gwarancji, że te dwa metry kwadratowe otrzymasz ! Alternatywą jest to, - że już "nie cały" zmieścisz się w szklance, ale wtedy nie masz pewności, że grabarz nie zamiótł "cię" z innymi pod palenisko . Np; w USA było tak, że służby wykryły "szwindel" z tą kremacją i ciała leżały w ogrodzie z aligatorami ! Jak kto woli ! Jeśli uważasz "optio11", że nie ma BOGA , - to jesteś maszyną do przerabiania żywności w g....! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3838 Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 17:44 lepszy szwindel z aligatorami niż spotkania z czarnymi pedofilami....hahahaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
moni_la Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 17:44 A co ma piernik do wiatraka.To ze ktos chce miec pogrzeb świecki nie znaczy żę nie wierzy w Boga.Nie nalezy łaczyć księdza na pochówku z Bogiem.Nie rozumiesz na czym polega wiara?Na pewno nie na klepaniu paciorków,biegania do kościólka a na tym by byc porzadnym dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 20:40 Wystarczy moni_la się przeżegnać .Rano i wieczorem.Ale Ty jako wykształcona osoba nie powinnaś pisać z błędami językowymi. I rozwiń temat ,na czym polega wiara.Bo to wszystkie stare knury co tu piszą,to mi obrzydły. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_la Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 21:27 Jam też stara knurzyca:):):) Nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe. Bóg więcej nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 21:47 Mylisz się stara <knurzyco .Reklamując swoje przychodne i swoich znajomych.Ale mniejsza o to .Czy dasz mi się pobawisz swoją lalką ? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 22:14 Mam 30 lat i myślę o samobójstwie .Brak pieniędzy i własnego M.Mam pracę i de facto nic .Moja dziewczyna pracuje dorywczo.Dobrze ,że PUP daje jej ubezpieczenie .Nie chcę by nas utrzymywali teściowie.Pracuję w budżetówce .Dostaję na rękę skromne 1500 zł .Jestem w czarnej dziurze .Realnie myślę o ucieczce na zachód.W Polsce to się tylko szydzi z ludzi i poniewiera.Wegetacja i poniżenie .Wiem ,że mnie poniżą i moje samobójstwo będzie poniewierką .Polskie państwo i socjal to wyimaginowany świat. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz55 Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 22:42 Taka wola boska, pomódl się może ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Pogrzeb świecki 27.04.14, 06:48 wlodzimierz55 napisał: > Taka wola boska, pomódl się może ci pomoże. :-):-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: Pogrzeb świecki 10.09.18, 12:46 Nie pomoże. Na głupotę jeszcze witamin nie wynaleziono........ Odpowiedz Link Zgłoś
moni_la Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 22:54 Co z ciebie za materiał że nie potrafisz zarobić a tylko narzekać.Faktycznie lepiej popełnić samobójstwo.Szkoda dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pogrzeb świecki 27.04.14, 09:51 Uczestniczyłem już w wielu pogrzebach i wszystkie były prowadzone przez księży. Jednak dziś, po raz pierwszy byłem uczestnikiem pogrzebu świeckiego. Uroczystość była wspaniała. Pogrzeb był prowadzony przez urzędnika państwowego, Mistrza Ceremonii, wyznaczonego do tego celu. Urzędnik ubrany był w czarną togę oraz miał zawieszony na szyi łańcuch - podobny do tych jakie mają sędziowie w sądach. Nie padło ani jedno słowo nt. wiary, boga, żadnych modlitw. Prowadzący ceremonię wspominał zgasłego (gdyż nie używał słowa "zmarły" - co również zwróciło moją uwagę), cytował myśli związane z przemijaniem, przytaczał kilka ważnych wydarzeń w życiu zgasłego. Po prostu cała ceremonia była zwrócona ku upamiętnieniu osoby żegnanej. Jak już wspomniałem, żadnych modlitw, żadnych religijnych cyrków tylko prawdziwe pożegnanie. Mimo, że ten Mistrz Ceremonii robi to zawodowo, widać, że całkowicie się temu poświęca. Podsumowując. Pogrzeb świecki jest na znacznie wyższym poziomie niż pogrzeb kościelny.Ja chcę też taki .Ateista .pl Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Pogrzeb świecki 26.04.14, 17:48 Kolejny dowod ze ,,bog istnieje,, www.se.pl/wydarzenia/kraj/pozar-kosciola-sw-wojciecha-w-bialymstoku-zawiodl-sprzet-strazakow-wideo_354800.html?photo=241832 :-):-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: Pogrzeb świecki 13.08.17, 22:54 No popatrz. A ci jego urzędnicy i tak robią po swojemu. Nie pomagają nawet tak wyraźne ostrzeżenia......!Ja to nawet podejrzewam, że oni sami w niego nie wierzą. No bo jakim prawem wzywają straż pożarną......jeśli "szef" podjął taką decyzję, należałoby ( chyba) przyjąć ją z pokorą.....?! W/g znanego powiedzenia.....Bo tak chciał.........! Odpowiedz Link Zgłoś
natemat22 Re: Pogrzeb świecki 15.08.18, 10:34 wystarczy wpisać do wyszukiwarki :"świecki mistrz ceremonii pogrzebowej" -- pikio.pl/wp-content/uploads/2018/07/screen-twitter.png Odpowiedz Link Zgłoś
natemat22 Re: Pogrzeb świecki 17.08.18, 20:29 " nie wiem storima po co wdajesz się z nim w dyskusję, przecież to go tylko nakręca, jak każdego trolla, jest chory kiedy nic nie piszesz i prowokuje na wszystkie sposoby " Odpowiedz Link Zgłoś