Dodaj do ulubionych

Poczta Polska frontem do klienta.

22.07.14, 21:34
Dziś po godz.19 tej udałem się na pocztę na Baczyńskiego aby nadać ważną paczkę. Ku mojemu zdziwieniu zastałem pocztę zamkniętą. Na drzwiach wisiała informacja, że od 1 lipca poczta czynna do 19.00.
Pomyślałem, że Północ to pipidówka, więc udałem się na Kopernika - tam to samo, na Orzechowskiego też. Pod każdą pocztą spotykałem zawiedzionych klientów poczty. Nie będę powtarzał słów wypowiadanych pod adresem poczty /niecenzuralne/.
Czy w 200 tysięcznym mieście nie może być jednego urzędu pocztowego czynnego do rozsądnych godzin. Nie wszyscy pracują do godz. 15.00.
Poczta zajęła się sprzedawaniem ubezpieczeń, kalendarzy, art. piśmiennych,gazet, wymianą walut a coraz mniej usługami do których była powołana.
A może czepiam się tylko i nie mam racji.
Jednak nasze miasto to duża wieś
Obserwuj wątek
    • quisti Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 12:07
      Ul. Stanisława Orzechowskiego 7 07:00-20:00
      Ul. Śląska 19 07:00-20:00
      Ul. Księdza Jerzego Popiełuszki 10 lok. 12 08:00-20:00

Te punkty też były zamknięte?
      • alpacino01 Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 12:23
        Poczta niestety jakością usług leci na łeb na szyję w dół. Nadaję dużo przez pocztę różnych przesyłek i listów i niestety gdyby tylko istniała sensowna alternatywa natychmiast bym się przeniósł. In Post jeszcze taką nie jest.
        Na potwierdzenie moich słów. Kurier nadany 18 lipca(piątek) dotarł do mnie dziś(środa). Każdym innym kurierem(DPD, GLS itd) dostawa byłaby już w poniedziałek. To właśnie jest jakość Poczty Polskiej.
      • n-jurek Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 14:01
        Oczywiście. A dzisiaj w jednej z placówek dowiedziałem się ,że po godz. 19.00 usługi pocztowe są dosępne w ..................... Katowicach !!!!!!!!!!!!!!!.
        Śmieszne ? czy żałosne?
        Ponadto dowiedziałem się, że dyrekcja poczty mieści się w Katowicach. Na stronach poczty polskiej nie ma śladu o adresie e-mailowym do tej dyrekcji.
        Nie będę pisał listu drogą pocztową.
    • poszukujacy25 Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 17:03
      Na bohaterów katynia od 9-18 a było od 8-20 w sobote oczywiście zamknięte.
      • 5andrzejm Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 18:41
        to prawda,że w niektórych placówkach Poczta skróciła urzędowanie.
        Ale mam też dobrą,sprawdzoną informację:
        od poniedziałku do soboty
        poczta w Galerii Jurajskiej czynna codziennie od poniedziałku do soboty aż do 22ej( w niedziele do 20ej) ( autentyczne!) a w Tesco od poniedziałku do niedzieli do 20-ej.
        w ubiegłym tygodniu miałem paczkę do wysyłki i w Galerii o 21.45 bez problemu wysłałem..
        więc nie jest aż tak źle...:)
        • poszukujacy25 Re: Poczta Polska frontem do klienta. 23.07.14, 20:51
          A co to pomoże jak trzeba odebrać paczkę która jest w lokalnym urzędzie...
        • n-jurek do 5andrzejm 23.07.14, 21:14
          Nie w niektórych placówkach - tylko we wszystkich urzędach pocztowych. Jasne na poczcie kupujmy walutę, lub ubezpieczenia, a listy ,paczki wysyłajmy w marketach.
          A TO POLSKA WŁAŚNIE.
          • n-jurek Re: do 5andrzejm 23.07.14, 21:16
            A po za tym brak dostępnej informacji o tym w placówkach PP.
            • 5andrzejm Re: do 5andrzejm 23.07.14, 21:52
              z odbiorem paczki czy listu to owszem,prawda bo tylko na "swojej" poczcie można odebrać.
              o czynnych placówkach Poczty Polskiej w Galerii i Tesco też się zgadzam,że powinna być informacja ale dobrze,że taka alternatywa jest i w Galerii do 22ej można coś wysłać.
              Chociaż jednocześnie też uważam,że w tak dużym mieście jak Częstochowa (bądż co bądź 12 miejsce w Polsce pod względem wielkości) podobnie jak w Katowicach powinna być przynajmniej jedna całodobowa poczta.
              Było tak jeszcze chyba 10-12 lat temu że poczta główna na Orzechowskiego była całodobowa.
              • n-jurek Re: do 5andrzejm 24.07.14, 07:44
                Sprawę zgłosiłem jednemu z częstochowskich posłów z prośbą o interwencję i wyjaśnienie.
                Podobno dyrektorem poczty w Katowicach jest częstochowianin .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka