Dodaj do ulubionych

Swieze mleko od krowy

25.09.14, 13:56
Witam, kiedys byly automaty ze swiezym mlekiem, niestety nie zdazylam skorzystac, a widze, ze juz nie ma.
Te sklepowe fatalne- chemiczne, z dluga data waznosci.
Nie wie ktos gdzie moge kupic swieze mleko od krowy, najlepiej takie najzdrowsze, od rolnika? Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • mercedes25 Re: Swieze mleko od krowy 25.09.14, 20:43
      Świeże mleko od rolnika możesz kupić na ryneczku na wałach dwernickiego. Jak wejdziesz na ryneczek nie od strony alei tylko od drugiej strony , to po prawej stronie jest ciąg stoisk z warzywami i w przedostatnim stoisku można kupić mleko w butelkach półtoralitrowych po 4 zł.Jednak nie zawsze jest . Latem jak kupowałem to się zapisywałem na mleko .Jeżeli jest nadwyżka mleka to jest wystawione w butelce , jeżeli mleka nie ma to znaczy że było całe zamówione i trzeba się spytać. Mleko sprawdzone przez moją rodzinę i jest dobre bynajmniej dla nas.Pozdrawiam
      • zazelkaaa Re: Swieze mleko od krowy 27.09.14, 20:58
        hej, moglbys dokladniej opisac ktore stoisko? bardzo dziekuje za pomoc :)
        • mercedes25 Re: Swieze mleko od krowy 30.09.14, 21:48
          Witaj wydaje mi się że dość wyrażnie napisałem które to stoisko z mlekiem postaraj się jeszcze raz przeczytać mój wpis , ale jak będę jutro na ryneczku to sprawdzę numer budki i Ci odpiszę ( nie wiem czy zauważyłaś ale wszystkie budki na ryneczku są ponumerowane) .Natomiast co do wpisu mojej poprzedniczki która odradza picia takiego mleka powtarzam dla mnie i mojej rodziny to mleko jest bardzo dobre ( mam znajomego masarza i żebyś Ty wiedziała jak się produkuje wędliny które jesz to by Ci włosy dęba stanęły).Przypomniało mi się jest jeszcze mleko pięknie zapakowane w ładne butelki w CONSONNI w drugiej alei koło banku śląskiego cena za litr 7,50 albo 8 zł bynajmniej latem było nie wiem jak teraz trzeba by to sprawdzić.
          • mercedes25 do zazelkaaa 01.10.14, 17:08
            Witaj budka w której kupuję mleko ma nr. 69
      • quisti Re: Swieze mleko od krowy 29.09.14, 22:44
        jeżeli to stoisko o którym myślę, to nie polecam kupowania mleka w butelkach PET. Pochodzenie też nie jest sprawdzone - nikt nie da gwarancji, że faktycznie krowy żyją w dobrych warunkach (nie pasą się np. koło trasy szybkiego ruchu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka