basiecza50
29.12.14, 21:13
Zapoznałam się z rozkładami jazdy obowiązującymi od 1 stycznia 2015r. Z zapowiedzi w roku bieżącym o zakupionych solarisach . o poczynionych krokach w zakupie nowego taboru w najbliższym czasie miałam nadzieję, że nareszcie Częstochowa dorówna innym miastom i nareszcie nasza społeczność będzie jeździć w godnych warunkach. A tu ,aż oniemiałam - wszystkie kursy "12" to autobusy wysokopodłogowe !! Czy ludzie Rakowa, Gnaszyna to wybrańcy do sondowania jazdy w najgorszych warunkach ?? Ludzie ! gdzie my żyjemy !? Jak wejść do takich wysokich autobusów w sytuacjach gdzie co raz więcej osób porusza się o kulach,są starsze,schorowane ( takie nie mają limuzyn). "10". "13 - są wszystkie niskimi autobusami , bo osoby kursujące na tych liniach mają chyba specjalne fory?? Dlaczego MPK tak dzieli społeczeństwo!! Nie ma chyba w kraju takiego miasta, by mieszkańcy musieli korzystać ze starych gratów, nie przystosowanych do ludzi szczególnie starszych, by przejazd do lekarza , dalszego sklepu był gehenną. Ale po wyborach to już można tych "maluczkich" lekceważyć. Jest jeszcze jedno pytanie - gdzie znów podział się nowo zakupiony tabor - może znów cichaczem opuścił nasze miasto.......
wypożyczony został innym miastom