Dodaj do ulubionych

Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie

15.06.15, 23:20
Przeczytałem w sieci ważną informację.
Podaję ją poniżej z prośbą o Wasze zdanie w tym temacie.

W dniu 17 czerwca 2015 r. w godzinach w godzinach 18:00 - 20:00 odbędzie się w Częstochowie, ul. Dominika Zbierskiego 2/4, Wydział Nauk Społecznych AJD, Konferencja z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie:

1. dr Piotr Bajda szef Funduszy Wyszehradzkich
2. Marcin Chludziński - prezes Fundacja Republikańska
3. Konrad Daniel – Podziemna TV
4. mec. Andrzej Turczyn - Prezes stowarzyszenia Ruch Obywatelski Miłośników Broni
5. Wojciech Kaźmierczak - Prezes Fundacji JOW
6. prof. Arkadiusz Szymanek - Ruch JOW - energetyka
7. Włodzimierz Skalik - Prezes Aeroklub Polski
8 Tomasz Jaskóła - Czł. Zarządu Niezależny Samorząd Województwa Śląskiego oraz Komisja
Rew. Republikanie Koordynator Klub Republikański Częstochowa
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 16.06.15, 05:37
      Wicie kolego:
      Aż tak się polityką nie interesuje, by opiniować tego typu
      problemy ale:
      Pozwoliłem sobie przejrzeć listę "gości" którą zamieściłeś pod linkiem
      i doszedłem do wniosków następujących:
      Z doświadczenia wiem, że 80 - 90% typów którzy przed nazwiskiem umieszczają
      określenie "prezes" - wcześniej niż później ląduje w prokuraturze z zarzutami
      mniej lub bardziej poważnymi.
      Kolejnym podejrzanym jest zestaw nazwisk figurujących na tej liście.
      Bądź uprzejmy zauważyć, że większość z tych nazwisk powtarza się co chwilę
      w informacjach z życia miasta. A jakoś nie mogę sobie przypomnieć żadnego faktu pozytywnego z tymi nazwiskami kojarzonego.
      Co oczywiście powinno wzbudzić podejrzenia u każdego, rozsądnego obywatela.
      Ponieważ / tu muszę się przyznać / - jestem namiętnym skrytooglądaczem
      superstacji, - uczulono mnie tam, by nie być łatwowiernym.
      Ponadto zwrócono uwagę, by zwracać uwagę na nazwiska osobników
      którzy zaczną się kręcić koło Kukiza a co za tym idzie wokół tej formy wybierania
      naszych przedstawicieli chcących / co oczywiste / nic innego nie robić tylko nam,
      wyborcom - znaczy się, - dobrze.
      W związku z powyższym, będę oczywiście obserwował effecta owych dyskursów
      ale z uwagą i z założenia podchodząc do tego sceptycznie.
      Do czego usilnie namawiam,
      Dyzio.

• obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 16.06.15, 09:25
        dyziek_o,
        śliczne DZIĘKI za wypowiedź.
        Mam nadzieję, że pozostali forumowicze też się wypowiedzą w tym temacie.

Swoją drogą to masz dyziek_o rację. Zastanawiające jest to, na co zwróciłeś uwagę:
        "... większość z tych nazwisk powtarza się co chwilę w informacjach z życia miasta. A jakoś nie mogę sobie przypomnieć żadnego fakt u pozytywnego z tymi nazwiskami kojarzonego."
        Ja też mam takie odczucie. Skoro TYLE lat już działają to powinny być efekty a Częstochowa powinna być już mlekiem i miodem płynąca. A jakoś tego nie widać.

Przeglądałem prasę sprzed kilku lat. Moją uwagę zwrócił artykuł z 2 października 2013 r. pt.: JOW-y i FORP P. Kukiza oraz s-ki
        Zacytuję początek tego artykułu (odnośnik do niego podałem wyżej):
        "29.09.2013 w Warszawie, w budynku NOT, odbyło się założycielskie spotkanie Federacji Obywatelskich Ruchów – Polska, którego głównym pomysłodawcą i inicjatorem, przynajmniej oficjalnie, jest Paweł Kukiz, popularny muzyk i nowe, można rzec, objawienie w polityce. Jak na wyjątkowo krótką działalność w tej niewdzięcznej dziedzinie życia, P.Kukiz uzyskał zdumiewającą popularność w wielu środowiskach politycznych – ma się rozumieć, że nie bez udziału mediów, przynajmniej ich części. Rzec można jeszcze, że jest chyba jedyną prezentowaną publicznie osobą, z którą – tak się nam sugeruje – należy kojarzyć, że idzie „nowe”."

Zaczynam się głęboko zastanawiać czy znowu nie jesteśmy robieni w konia? Jak myślisz?

Może wybralibyśmy się w dniu 17 czerwca na tę Konferencję i posłuchali tego, co będą mówić Tomasz Jaskóła i inni?

Jeszcze jedno, dzisiaj rano pokazała się informacja podana przez Tomasza Jaskółę, cytuję:
        "Dziś spotkanie organizacyjne o godzinie 18.00 w moim biurze Dąbrowskiego 8 lok. 23 - jest to biuro referendalne. Proszę o liczne przybycie naszych woJOWników. Ostatnie uwagi i przydzielenie sobie pracy.To nasza wielka szansa na promocję REFERENDUM."
        Podaję odnośnik do tej informacji: odnośnik

I zastanawia mnie jeszcze jedno. Z tego, co pamiętam to nazwę NOWA POLSKA używał Andrzej Dziąba w odniesieniu do innego Ruchu Społecznego. Teraz tę nazwę używa Tomasz Jaskóła i jego grupa. Czy tak można? O co w tym chodzi?

Pozdrawiam
    • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 16.06.15, 09:42
      Przecież ci omotani JOWami
      nie zdają sobie sprawy ze procedura ta w ogóle nie gwarantuje--tak jak jest reklamowana
      • dyziek_o Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 16.06.15, 16:48
        Otóż to, otóż to!
        Mam wobec tego podejrzenia graniczące z pewnością, że jesli nie wiadomo o co chodzi....
        ..........to wiadomo. Chodzi o kasę.
        I tych parę nazwisk kręci się wokół tematu czując możliwość przytulenia kasiory
        albo stanowiska niczym muchy wokół ................../ wpisać dowolne./
        Jak więc sam widzisz, sprawa z daleka jest cuchnącą.
        Najpierw może, niech ktoś znający temat wyjaśni o co z tymi JOW-ami biega.
        Jakie są plusy a jakie minusy. Ale musi to być fachowiec a nie jakiś "prezes"
        czegoś tam.
        Dopóki więc nie zostanie problem wyjasniony i to tak, by nawet idiota zrozumiał
        / sorry, ale sporo takich w kraju / - nie będę się w to angażował.
        A później się zobaczy............!
        Dyzio.
        • obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 16.06.15, 17:20
          Znalazłem w sieci bardzo ciekawe video o latach 90. XIX wieku, o początkach tworzenia w Polsce przepisów prawa przez osoby z Solidarności, i próbach prawnego zabezpieczenia się w utrzymaniu władzy.
          Przepisy dotyczące wyborów wzorowano na francuskich dostosowując je do polskich realiów.
          Ponieważ byłoby dużo pisania proponuję abyście Państwo sami zobaczyli to video i wysłuchali, co mówi Stanisław Michałkiewicz, który był współautorem istniejących przepisów prawnych w tym zakresie.
          Myślę, że to video i komentarze pod nim wyjaśniają wiele.
          Podaję odnośnik: Stanisław Michalkiewicz - jednomandatowe okręgi wyborcze
          • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 29.06.15, 21:53
            obserwator1-2013 napisała:
            > i wysłuchali, co mówi Stanisław Michałkiewicz, który był współautorem istniejąc
            > ych przepisów prawnych w tym zakresie.

Niestety jesteś wielkim błędzie.
            To bufon, pseudointelektualista, homofob:

"Podważanie żydowskich korzeni chrześcijaństwa nie tylko stoi w sprzeczności z nauczaniem Kościoła, ale także naraża osoby wygłaszające tego rodzaju twierdzenia na śmieszność" - napisał rzecznik wrocławskiej kurii w reakcji na artykuły "Wyborczej" o wystąpieniu Stanisława Michalkiewicza

Cały tekst: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,18244368,Wroclawska_kuria_zareagowala__Antysemityzm_jest_grzechem.html#ixzz3eTzAXhk5

Pisałem o tym pseudo-autorytecie, prostackim awanturniku i podżegaczu kiedyś tu Angruszowi.

• obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 29.06.15, 22:47
              Wygląda na to, że mówimy o czymś zupełnie innym. Ja mówię o JOW-ach a ty o Kościele.
              Czy obejrzałeś całe video do którego podałem odnośnik? To video dotyczy INNEGO wystąpienia Stanisława Michałkiewicza niż tego wystąpienia/wypowiedzi o którym piszesz a które to potępił przedstawiciel Kościoła.

A swoją drogą to polecam zastosowanie więcej obiektywizmu w życiu codziennym. Szkoda zdrowia na dąsy. Mamy swoje poglądy i zachowania. Inni też mają. Które są lepsze? Kto ma rację?... tak naprawdę to nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie, niestety.

A Kościół?... instytucja z typowym systemem feudalnym. Nie może tolerować poglądów, które podważałaby jej istnienie. Tak więc każdy kto myśli/zachowuje się inaczej niż oczekują przedstawiciele tej instytucji ma zarzut nieprzestrzegania zasad chrześcijaństwa.
              A kto ustala zasady, zakres i metody nauczania w Kościele?... księża, a więc ludzie.
              A to już wyjaśnia wszystko.

Pozdrawiam serdecznie.

• storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 29.06.15, 22:59
                Nie obserwatorze.
                Ja nie pisze o Kościele.
                Wyrażam opinie o pseudo-autorytecie, pseudo-intelektualiście Michalkiewiczu, jakby nie było wspieranym miedzy innymi przez Radio Maryja.
                Pisał Ci już o tych ciemnych typach QQ44.
                Pozdrowienia,
                • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 29.06.15, 23:00
                  Korekta:
                  Nie Obserwatorze.
    • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 17.06.15, 08:41
      Jednomandatowe Okręgi Wyborcze nie uczynia tego co zapowiada Kukiz i przylepiony do niego obecny plankton wyborczy: stworzenia szansy na stala reprezentację w sejmie osob, środowisk nie związanych z największymi partiami politycznymi
      Postulat ten w zbliżających się wyborach do Sejmu ma natomiast zapewnić wygraną Kukiza i chocby tych ktorzy propaguja ten wątek.
    • obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 17.06.15, 22:31
      Kto z Państwa uczestniczył w tej Konferencji? Proszę napisać jak było.
      Ważne sprawy rodzinne uniemożliwiły mi osobisty udział w tym wydarzeniu. Liczę na Was, na to że podzielicie się na forum swoimi obserwacjami i wrażeniami.
      Pozdrawiam
      • kchrzanka Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 17.06.15, 23:06
        Dzwonił już do mnie taki jeden "polityk miejscowy" co mnie widział na tym zebraniu i pytał jak ja oceniam ten ich dzisiejszy jarmark?
        Opowiedziałam mu, że cienko i niekompetentnie, muszą się jeszcze szkolić.
      • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 07:06
        > Kto z Państwa uczestniczył w tej Konferencji? Proszę napisać jak było.

No jak to?

Sami ci ktorych tu reklamujac przedstawiales nie bylo ich tam?

Napisz prosze, zeby byloby to sprawozdanie a nie reklama twego srodowiska.
        • obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 10:03
          storima,
          nie wygłupiaj się! Nie przypisuj mnie do grup do których nie należę.
          Zapytałem się prosto. Chciałbym wiedzieć od Was, dla siebie. Cenię sobie Wasze wypowiedzi. Stąd moje pytanie.
          A że się Was pytam? Interesują mnie sprawy dotyczące Nas, polskiego społeczeństwa. Czy to źle?
          Pozdrawiam serdecznie.
          • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 12:43
            Nie wyglupiam się.
            Po prostu odbieram to jako kryptoreklame.
            I ueasadniam:
            Do czasu systematycznego usuwania watkow reklamujących działania polityczne Jaskóły mieliśmy my tu jrgo swoisty festyn wyborczy. Nie ma się wiec co dziwić że tak reaguje. Forum jest anonimowe choć niektórych piszących tu znam, Ciebie nie więc wyglupial bym się jedynie wówczas gdybym w ciemno bral za dobrą kartę tylko dlatego bo ktoś na forum zapewnia mnie że coś dzięki niej ugram.
            Też mnie interesuje co piszczy w częstochowskiej trawie, ale Ty przecież znasz środowisko i możesz napisać o ich reakcjach.
            Pozdrowienia
            • obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 13:21
              storima,
              niekiedy warto kupić kota w worku, zaufać własnej intuicji.
              Widzisz "storima", ludzie którzy mnie znają dzielą się na dwie grupy jak to w życiu bywa: jedni by mnie ozłocili a drudzy powiesili na gałęzi. Za co?... za mój sposób wypowiedzi, za mówienie prawdy, za to że nigdy się nie zeszmaciłem.

Mam szczerą nadzieję, że będzie mi jeszcze w życiu poznać Was osobiście. Będzie mi bardzo miło. To, że będziecie zaskoczeni, to fakt. I co może wtedy zaistnieć?... będzie, co najwyżej niektórym głupio, że reagowali w taki a nie inny sposób na moje wypowiedzi. A co ja usłyszę?... słowo PRZEPRASZAM.

A teraz wracając do wcześniejszego tematu.
              Napisałem, co jest zgodne z prawdą, że interesuje mnie temat JOW.
              Przejrzałem akta prawne, zapoznałem się z poglądami i wypowiedziami różnych ludzi w tym temacie. Chciałem wybrać się na tę wczorajszą Konferencję w Częstochowie. Niestety, sprawy rodzinne pokrzyżowały moje plany. Gdybym był na tej Konferencji, podzieliłbym się z Wami swoimi spostrzeżeniami.

Żeby było jasno: nie podoba mi się to, co się dzieje. Niezgodność JOW z Konstytucją to jedno.
              Inną sprawą, związaną z JOW, to ludzie którzy optują za JOW. Oni niosą z sobą określone poglądy i cele. To wszystko mi cuchnie.

• storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 14:36
                Obserwatorze,
                tak jak pisałem, forum jest anonimowe z zasady
                stad nikt nie oczekuje uprawiania tu bloga badz facebooka.
                A jak ktos ma ochote to sie indentyfikuje.
                Forum kiedys mialo spoleczny wymiar w realu, ale to przeszlosc (poznalem tak niezrownowazonego msciciela ktory rowniez wyzywal sie seksistowskimi wpisami wobec kobiet ktore poznal w realu ktorego dopiero obowiazek logowania odpial od tego forum), chyba ze ludzie spotykaja sie po wymianie prywatnie korespondencji.

Tym bardziej wiec nie oczekuje zadnych szczegolow ktore moglyby naruszyc integralnosc anonimowosci.

Uwazam, iz JOWy istnieja jedynie w podpieciu do Kukiza, zaden z kandydatow na prezydenta nie mogl zagarnac glosow Kukiza poprzez wspieranie JOWow.

Wspieraja wiec JOWy zwolennicy Kukiza, nie majac w duzej wiekszosci zielonego pojecia czym to JOWy tak na prawde sa. Bo u Kukiza liczy sie jedynie demolka obecnego sytemu.

Pod Kukiza podpina sie wiec i czestochowski polityczny plankton, jak ten ktorego konferencje tu zapowiedziales.
                Jedyny komentarz to ten obecnego tam Krzanki.
                I szczerze watpie czy bede tu niezalezne kolejne refleksje uczestnikow tej konferencji.

• obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 18:24
                  Mniemam, że nie do końca jest tak z tym Kukizem.
                  Analizując zdarzenia z nim związane nasuwa się wniosek iż jego rolą nie jest demolka obecnego sytemu lecz jego utrzymanie. Posunąłbym się wręcz do twierdzenia, że jest to "ruch kontrolowany" mający na celu odwrócenie uwagi od innych ruchów społecznych i uniemożliwienie im funkcjonowania, wmówienie społeczeństwu iż jest "tym jedynym, który niesie NOWE".
                  Jak na razie przyniosło to widoczny już efekt.

Ciekawe jest twoje określenie: "czestochowski polityczny plankton". Myślę, że oddaje istotę sprawy.

Czy założenie przeze mnie tego wątku miało na celu "zapowiedzenie go"? NIE.
                  Wychodzę z prostego założenia: forum jest miejscem gdzie powinno się móc porozmawiać na różne tematy, podzielić się kwestiami, które intrygują a także wymienić swojego poglądy czy też zapytać się o coś jeżeli się czegoś nie wie lub ma się jakieś wątpliwości.

Masz natomiast "storima" rację, jeżeli chodzi o ilość wypowiedzi forumowiczów w tym temacie.
                  Jedynie "Krzanka" wypowiedziała się/ wypowiedział się. Można pogratulować odwagi. Inni milczą. Biorą wydarzenia "na przeczekanie" na zasadzie "lepiej nie wychylać się".
                  Cóż, ostatnie lata takie są. Ludzie publicznie boją się wypowiadać.
                  • storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 18.06.15, 18:35
                    Popełniliśmy powielany błąd:
                    Kchrzanka.

Obserwatorze,
                    "polityczny plankton"
                    to utarty już zwrot.
                    Mnie nasunął się dlatego bo tak już i "utarte" są ścieżki politycznej ponad dziesięcioletniej działalności Jaskóły:
                    ciągle się do czegoś bezskutecznie przyczepia i od zarania słychać było o tym na FCz.

• taniarada Obser 1-2013 20.06.15, 00:14
                    Forum jest miejscem do rozmów i dyskusji .Ale kto pracuje to nie ma czasu na popychanie pierdół.Zwłaszcza jak towarzystwo wzajemnej adoracji i ośmieszania wszystkiego zabiera głos.Czołowi hajterzy Platformy i ulubieńcy niejakiego optio 11 mają czas to trąbią w tubę .Ten co ciągle wynajduje paszkwile i je wkleja .I nikt mu się do tyłka nie dobierze.To jak tu prowadzić dysputę .Pozdrówka. .
    • angrusz1 JOW-y dają 18.06.15, 17:07
      największe szanse silnym partiom oraz bardzo bogatym jednostkom .

Głupot lepiej nie proponować . Najpierw trzeba trochę poczytać , pouczyć się .
      • obserwator1-2013 Re: JOW-y dają 18.06.15, 18:34
        Szanowny "angrusz1"
        odnoszę wrażenie, że "piłeś" tym wpisem do mnie. Jeżeli tak to wybrałeś złego adresata.
        Nie proponowałem nikomu by głosował za JOW-ami.
        Jeżeli chodzi o rozeznanie w temacie to mam wystarczająco duże by móc spokojnie rozmawiać, dyskutować, lub w razie potrzeby poprawić istniejące czy też wręcz napisać nowe akty prawne.
        Serdecznie pozdrawiam.
        • taniarada Re: JOW-y dają 20.06.15, 00:26
          Angrusz ma rację .Zresztą każdemu trzeba dać szansę .Nawet Andrzejowi Dziąbie .Który siedzi w Wojkowicach.Andrzej Dziąba kontra dintojra.Po zmianie rządów rewolucja w sądach ,które nie są dla zwykłych obywateli.
    • pluto37 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 19.06.15, 13:26
      A ja tam jestem ciekaw co ma do JOW-ów podziemna telewizja, albo Aeroklub Polski?
      Bo że znowu z ciemności wychynął Jaskółą to nie trudno było przewidzieć, bo on od kiedy zrobił nagły wypad z Traugutta to jak mocno intoksykowany alkoholika czepia się każdego płota.
      Ktoś moze -poza Jaskółą - co to potwora marki Zarząd Niezależny Samorząd Województwa Śląskiego?
      Jaskóła to chyba ma juz przed nazwiskiem z kilometr tytulatury, bo przecie ważne zeń chłopisko być musi skoro jest w zarzadzie czego I jest w drugim czymś koordynuje, a potem jeszcze w JOWach szcześcia szuka na wybór do jakiej roboty na państwowem.

Dyźku! To może my tyz se jaki ZARZĄD zrobimy? Ja będę za prezesa a Ty za prezydenta. Koordynatora nie kupujemy bo znowy Tommy Jaskóła zeche się zapisać do spółki a on ..... pasuje tylko do telewizji PODZIEMNEJ:):):)
      • storima W telewizji Podziemnej nie leją wody!!! 19.06.15, 21:29
        pluto37 napisał:
        > ..... pasuje tylko do telewizji PODZIEMNEJ:):):)

Nie wiem co w tym Cię tak rozbawiło Pluto?

W telewizji PODZIEMNEJ
        sama stacja "Kucelinka" spiętrza w kilometrach sześciu aż do 832 kanałów, dodatkowo z "plusem+"!!!
        Tam nie leją wody, ale skanalizowaną ją ciągną!
        Taka to TV PODZIEMNA!

Ale to trzeba wiedzieć jak do nich zejść i gdzie znaleźć program!
        "Kucelinka" - piętrzenie w km 6 + 862 kanału ulgi rzeki Warty:Kucelinka.
        www.google.fr/search?q=liczba+kanalow+w+czestochowie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=F2uEVYbwJqed7gaR6I_QCQ#q=liczba+kanalow+wodociagowych+w+czestochowie
        • taniarada Jowy 21.06.15, 09:30
          Obecny system wyborczy nie gwarantuje pełnej swobody wyboru głosującym. Nie daje też pewności, że skreślając wartościowego kandydata nie pomagamy jednocześnie w wygranej popularnemu idiocie. W przypadku Jednomandatowych Okręgów Wyborczych nie mamy takich wątpliwości. Nie ma kompletnego znaczenia czy władzę dzierżyć będą naprzemiennie dwie partie, czy koalicja złożona z 5 ugrupowań. Wystarczy, że ich członkami będą ludzie uczciwi, odpowiedzialni i otwarci na dialog, otrzymujący prawo do startu w wyborach oraz mandat bezpośrednio w wyniku świadomej decyzji wyborców, a nie pośrednio poprzez wybieranie z określonej grupy ludzi wytypowanej przez partyjnych liderów na podstawie skali użyteczności w zwalczaniu opozycji, pokorności przy naciskaniu guzika podczas przepychania ustaw, posiadania rozległych kontaktów w strukturach quasi-mafijnych czy ładnej buzi. Oczywiście wprowadzenie Jednomandatowych Okręgów Wyborczych nie wymiecie automatycznie z ław sejmowych wszystkich, którzy na to zasługują ani nie uchroni nas w przyszłości przed wygraną jednostek pokroju obecnie rządzących. Może być jednak receptą na odwrócenie trwających obecnie szkodliwych procesów i ucieczkę z równi pochyłej, na której się znajdujemy.
          Zewnętrzny wizerunek partii kreowany przez liderów nijak się ma do poglądów czy interesów jej członków. W mentalności Polaków utrzymuje się jednak przeświadczenie, że skreślając któregokolwiek z kandydatów popieranej przez nich partii głosują na wspólnie wypracowany program, który będzie realizowany niezależnie od tego, kto z podpisujących się pod nim wejdzie do sejmu. W ten sposób obok jednostek uczciwych i pracowitych, których nie brakuje na listach większości partii trafia tam cała banda znanych krzykaczy, elokwentnych manipulatorów, przekupnych biznesmenów i posłusznych imbecyli. Nieznajomość ofert kandydatów nie usprawiedliwia wyborców, ale również nie zniechęca ich do głosowania, więc często nazwiska są skreślane dlatego, że są wyborcom znane, choćby ze słyszenia.Trzeba zlikwidować to teoretyczne państwo bezprawia.Bo już dłużej nie da się tu żyć.

• storima Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 25.06.15, 18:34
        pluto37 napisał:
        > jaki ZARZĄD zrobimy? Koordynatora nie kupujemy bo znowy Tommy Jaskóła

Niestety ten kandydat Pluto jest już zajęty:

Na rzecz JOW działa Tomasz Jaskóła, z wykształcenia historyk, dwukrotnie zwolniony z pracy w LO im. Traugutta. Życiorys polityczny ma dość bogaty

Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,18219228,Kto_w_Czestochowie_idzie_za_Kukizem__Konkurencja_do.html#ixzz3e5nRqjM9

• obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 26.06.15, 23:22
          Proponuję przeczytać artykuł pt. Od Wiplera do Kukiza - woJOWnik z Częstochowy
          Interesująca biografia pana Tomasza Jaskóły.

A sam Paweł Kukiz?... jak dotąd powiedział tylko, że interesują go ludzie z przedziału wiekowego 25 lat - 45 lat. Natomiast nie powiedział z kim i co konkretnie zamierza zrobić. Zachowanie Pawła Kukiza próbuje wyjaśnić MatkaKurka w artykule pt. Potrafisz Polsko! – partyjny baron, złodzieje i esbek na czele antysystemowej rewolucji Kukiza

Po analizie tych dwóch publikacji dochodzę do wniosku, że rzeczywiście jesień będzie interesująca lecz jeżeli ludzie nie zrozumią istoty zachodzących zdarzeń w naszym kraju to po jesiennych wyborach nasze życie będzie jeszcze trudniejsze.
          A Państwo co sądzicie?...
          • taniarada Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 27.06.15, 21:02
            Proponuję przeczytać artykuł pt. Od Wiplera do Kukiza - woJOWnik z Częstochowy
            Interesująca biografia pana Tomasza Jaskóły.Gdyby pijawki ludowe z PSLu nie weszły, to był by duży krok, w budowaniu wolnej i nowej Polski.
            Pijawki z PSLu przyłączyły się, do krwiobiegu polski, i wysysają najlepsze pierwiastki dla organizmu, a które podtrzymują życie, pijawki jak inne pasożyty z PO, trzeba szybko usunąć, by organizm powrócił do zdrowia, a zatem zaczął normalnie funkcjonować.
            Niczego się nie pozbędziemy jeśli chodzi o sitwę nawet po wygranych wyborach. Potrzebna jest rewolucja i rewolucyjne metody dokonania zmian, bo realna władza jest w samorządach, a tam sitwa zapewniła sobie ostatnim oszustwem wyborczym totalny pakiet kontrolny.Sitwie żaden parasol nie jest już potrzebny, mają lokalną władzę i wszystkie sądy, ostatnio zabezpieczyli TK i kilka innych kluczowych stanowisk z kadencją - nawet w UE. Nowa ekipa "odziedziczy" także spec służby zdominowane przez wsiowych swojaków.Wg mnie sondaż jest tragiczny z jednego powodu :POszuści wciąż mają poparcie 25 % .Ta mafijna banda rozkradła i zadłużyła kraj na bilion! Teraz naród z PISem i Panem Kukizem przywróci wolna niezależną Polskę! Pozdrawiam! Dodam jeszcze pijawki z SLD .Bo lewica też idzie na dno.

• pluto37 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 27.06.15, 22:12
            To tera jest Tomuś od Jaskółów ze gminy Mstów? trzecie wcielenie AKowca? Chyba po ekshumacji...:):):) A gdzie NSZ, ŻOB, GL, BCh, AL i Orkiestra Przeciwlotnicza LWP?
            Ubawiłeś mnie obserwatorze z wieczorową pora tym kawałkiem o dzielnym przebierańcu Tomciu Jaskóle.
            Trza przyznać, że uparte z niego chłopisko. I przepełnione misją jak młode bolszewiki z ZMP I ZMSu co do niczego się nie nadawały, a już do przyzwoitej roboty to były na końcu listy.
            Mnie do gustu przypadło zdanie jego kumpla co rzekł pod jego adresem, że od nawiedzonych oszołomów woli agentów, bo ci bywają przewidywalni:):):)
            A Tomuś Jaskóła - sądząc po "partyjnych" afiliacjach jest jak panienka narożna.
            Z byle kim, byle jak i za byle co... byle było głośno i z nazwiska.
            Podejrzewam, ze ten były i wywalony na zbity pisk z Traugutta nauczyciel zgłosiłby akces do partii panienek letkiej konduity, gdyby one na taki wist się zdecydowały:):):)
            I ubawiła mnie te informacja, ze Tomus ma lat 41. ....To moze z letka szokowac, bo w tym wieku normalny mężczyzna powinien już wyrosnąć z krótkich majtasów i wyleźć z piaskownicy.
            Jak to mają we zwyczaju normalne osobniki płci męskiej.
            Chyba, że .............idą w ślady ob. Dziąby Andrzeja co też dzielnie walczył o niepodległość dość dawnymi czasy:):):)
        • taniarada Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 27.06.15, 19:46
          storima napisał: A może ogólnie nie szanowany pluto by się czymś zajął .Jakimś zaangażowaniem w Ruchu .Zamiast pierdzieć w kompa i bronić upadłej zgnilizny ,jakim jest partia nieobywatelska PO.Która nie ma szans na wygranie wyborów na jesień.Jeszcze tylko kilka lat chciałby człowiek wolno przeżyć:
          Dom z ogródkiem, mały sad. Nad poziomy już nie mierzyć...
          Jeszcze tylko kilka lat... Chyba już się nic nie stanie.
          Dzieci rosną, to ich czas... A mi pora na spotkanie

Wokół starych kumpli krąg - lata im zatarły twarze;
          Czasem padnie znany żart. I wspominam. Już nie marzę...
          Lubię sobie zajrzeć w czas - droga pyłem przysypana,
          Tu drogowskaz, ówdzie głaz: "To nie tędy, proszę Pana..."

Jeszcze tylko kilka lat chciałby człowiek wolno przeżyć,
          Kilka wiosen, wiązkę barw...
          ...i nikomu już nie wierzyć.

• obserwator1-2013 Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 27.06.15, 21:47
            taniarada,
            tylko bez takich pesymistycznych myśli!!!
            Z tym niewierzeniem nikomu to już przesadziłeś! Nie pakuj wszystkich ludzi do jednego worka.
            Ludzie nie są znowu tacy źli a że postępują często głupio i złośliwie to wynika z różnych przyczyn, często niezależnych od nich.
            Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego wieczoru.
            • kchrzanka Re: Konferencję z gośćmi Ruchu JOW w Częstochowie 28.06.15, 00:48
              Muszę się z "obserwator1-2013" zgodzić, mój "stary" nie jest znowu taki zły , on tylko
              chce mi dokuczyć jak ogląda te swoje "mecze" w telewizorze , a ja mu wypiłam ostatnie piwo z lodówki .
              • taniarada Kampania 28.06.15, 09:52
                Premiera będzie się włóczyć po dworcach i wsiadać do pociągu byle jakiego.
                Zostanie zapamiętana jako dworcowa Ewka.
                W ostateczności może zostać chodzącą książką życzeń i zażaleń niezadowolonych pasażerów.
                Dajcie ludzie spokój .To już wolę Kukiza niespełnionego i JOWy .Nie ma programu ,nie ma kasy pociągnie PIS do zwycięstwa .Byle nie udupili się w sondażach .Bronek też miał 80% .Kto jest winny .My sami.Polacy-katolicy, czyńcie pokutę. Bo kupujecie swoim dzieciom quady „na komunię”, a obok was dzieci polskie głodują. Bo przechwalacie się rowerami za tysiące złotych, a za wartość waszego roweru wasi sąsiedzi żyją przez cały rok. Bo zatrudniacie swoich rodaków na umowy śmieciowe, dając im grosze za ciężką pracę, i zwalniacie, gdy wybieracie się na urlop, żeby nie mieć kłopotu. Bo kłamiecie, że kochacie swoje miasto, swoją gminę, swoje państwo, żeby tylko zostać radnymi, prezydentami, posłami, a gdy się to stanie, kłamiecie, że nic nie możecie zrobić – bo jesteście w mniejszości, bo prawo wam nie pozwala, bo nie macie czasu, bo to bo tamto. Bo zajmujecie wysokie stanowiska, opłacane z podatków biedaków, i pasiecie swoje tłuste brzuchy na nieróbstwie i lekceważeniu swojej służby. W pogardzie macie cnoty obywatelskie, szukacie tylko zysku, zaprzedając się bożkowi pieniądza i wygodnego życia. Bo będąc biedakami przepijacie wasze nędzne wypłaty, skazując na głód wasze rodziny. Bo awanturujecie się w waszych domach kalając ojczysty język słowami z rynsztoka. Bo gardzicie sami sobą, kłócąc się o pieniądze, o urlopy o telewizory. Bo wygryzacie się z waszych nędznych stanowisk pracy, biorąc ochłapy w zamian za zniszczenie Polaka. Waszą cnotą – cwaniactwo, etyką – chamstwo, moralnością – ku...two.
                Wy i ja – My, Polacy. To my jesteśmy winni temu, że nasza Ojczyzna umiera. Polacy – czyńmy pokutę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka