Dodaj do ulubionych

Przerwane lekcje

03.09.15, 14:31
W czwartek w Gimnazjum nr 9 na osiedlu pod Dalnią w Kielcach przerwane zostaną lekcje po to, by młodzież poszła na mszę do kościoła.

Pierwsza lekcja odbędzie się normalnie. Zaraz później nauczyciele zaprowadzą uczniów do kościoła Miłosierdzia Bożego przy ul. Mieszka I. Mszę świętą inaugurującą nowy rok szkolny prawdopodobnie poprowadzi biskup kielecki Jan Piotrowski.

wolnoscodreligii.pl/wp/
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 03.09.15, 22:07
      Właściwie się nie dziwię;
      Na cholerę bowiem komuś jakaś tam chemia czy fizyka o matematyce czy języku polskim
      nawet nie wspominam.
      Przemysł nie istnieje, a na zmywaku w Irlandii matematyka potrzebna jak zającowi dzwonek.
      Co innego natomiast udział we mszy zwanej świętą.
      Tam dowiesz się, - jeden z drugim, - przynajmniej tego, na kogo głosować, komu zostawiać datki wszelakie oraz - uwaga, - z dziedziny nauki np. czy zarodek to już człowiek i czy kobieta po gwałcie może decydować o tym, czy urodzić dziecko z tego gwałtu czy może ciążę usunąć.
      Znaczy, wszystko jest na dobrej drodze.............do upadku IVRP.
      Na całe szczęście moje dzieci już wyjechały do krajów normalnych
      a ja sobie poradzę.
      Dyzio.
      • pluto37 Re: Przerwane lekcje 04.09.15, 13:28
        Dyźku!
        Jak już wspomniałeś tych co wybyli to zapewne wiesz, że wybyłe z Polski społeczeństwo ma w swojej olbrzymiej większości serdecznie w tyłach kller, wszystkie wyznania i kasą decyduje o wsparciu tamtejszych wielebnych.
        Niemiecki kler zwija parafie i diecezje, bo oprócz tambylców katoliccy emigranci z RP nie są chętni wnosić opłat parafialnych mimo, że można je odpisac od podatków. Podobnie jest i w Anglii i -kiedyś ultrakatolickiej - Irlandii.
        W Belgradzie stanęła budowa supercerkwi w typie tego jajca z suwnica z Wilanowa, bo kaaasy zbrakło.
        Itd.....
        Tak, że Dyźku! Wolno bo wolno, ale chyba tym co młodszym pokoleniom zwoje mózgowe zaczynają funkcjonować.
        • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 04.09.15, 16:17
          To w takim razie jeszcze jeden artykuł co by przyspieszyć
          ów tak potrzebny rozwój owych zwojów mózgowych, jako że bez nich ani rusz:

Tematy
          Wideo
          Galerie
          Kupony rabatowe
          Jaki kredyt dla rolnika

Newsweek.plPolska

AAA

Podziel się

Ksiądz apeluje do biskupów: nie milczcie w sprawie uchodźców
          id/Miesięcznik Ewangelicki
          03-09-2015 , ostatnia aktualizacja 04-09-2015 08:57
          75
          biskup, biskupi, księża
          fot. Evandro Inetti/ZUMAPRESS.com / źródło: Zuma Press

Zdaniem pastora Kazimierza Bema biskupi zapomnieli o podstawowych naukach Chrystusa. "Oczekujemy od Was tylko, albo aż, przyzwoitości. Bycia chrześcijanami" - pisze w swoim apelu.

"Zostaliście biskupami nie po to, aby traktować to jako wcześniejszą emeryturę albo namiastkę życia celebryty, arystokraty lub też męża stanu" - przypomina biskupom na początku swojego apelu zamieszczonego na stronie Miesięcznika Ewangelickiego pastor Kazimierz Bem.

Ksiądz nie rozumie, dlaczego hierarchowie Kościoła do tej pory nie zrobili nic, aby pokazać swoje wsparcie dla uchodźców.

"Milczycie ? choć pamiętamy, jak błyskawicznie pojawiacie się w mediach, gdy pada pomysł likwidacji Funduszu Kościelnego. Milczycie w świetle tragedii tysięcy zdesperowanych ludzi, choć bez trudu przychodzi Wam zabieranie głosu w wielu sprawach mniejszej wagi" - pisze.

Zostaliście biskupami nie po to, aby traktować to jako wcześniejszą emeryturę albo namiastkę życia celebryty, arystokraty lub też męża stanu.

Pastor Kazimierz Bem pyta biskupów, czy ci są tak bardzo zmęczeni pełnioną przez nich funkcją. Wszak, jak wskazuje, bardzo często zabierają głos w sprawach swojego finansowego zaopatrzenia i potępiania cudzych zachowań seksualnych, co mogło doprowadzić do ich wyczerpania.

Zastanawia się także, czy przyczyną takiego stanu rzeczy nie jest inne wyznanie oraz rasa uchodźców. "A może milczycie dlatego, że już nie wierzycie w Boga, tym bardziej w Boga objawionego w Jezusie Chrystusie?" - pisze w końcu.

I od razu przypomina biskupom, kim jest Bóg: "To ten, ukoronowany cierniem i wiszący na krzyżu w Waszych kościołach, cerkwiach i zborach. To ten, który nauczał o miłosiernym samarytaninie, który powiedział +cokolwiek uczynicie najmniejszemu z nich, mnie uczyniliście+?.

Bo, jak mówi pastor Bem, rolą hierarchów Kościoła jest wzywanie "do solidarności, do współczucia, do miłosierdzia ? do chrześcijańskiego życia".

A swym milczeniem każdego dnia "ponownie przybijają Chrystusa do krzyża".
          Tagi: biskupi imigranci kościół uchodźcy

Niby ta sama religia a podejście do treści diametralnie różne.
          Tylko czy te opasłe arcyfioletowe spaślaki cokolwiek z tego zrozumieją?!
          Dyzio.
          • taniarada No i mecz się skończył 04.09.15, 22:53
            Obrona dziurawa i dużo huku .Ale Niemcy lepsi .Szkoda.Dyzma napisał o emigrantach. Niby ta sama religia a podejście do treści diametralnie różne.
            > Tylko czy te opasłe arcyfioletowe spaślaki cokolwiek z tego zrozumieją?!
            > Dyzio.Powołujesz się na biskupów i miotasz się z funduszem kościelnym.Tak jak storima"od pana do poganina .Sam sobie zaadoptuj emigrantów .A nie zwalaj na innych .Demokrata się znalazł .Dla ciebie potrzeba innego forum .Te forum cię zabija .Starasz się jak umiesz .To PIS ,to Duda ,to kościół i wszystko się mieści w rzyci .Stary jesteś to i dowcip upadł .Ogólnie to pozdrówka i miej szacunek dla innych .
          • pluto37 Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 15:08
            dyziek_o napisał:
            >
            > Zdaniem pastora Kazimierza Bema biskupi zapomnieli o podstawowych naukach Chrys
            > tusa. "Oczekujemy od Was tylko, albo aż, przyzwoitości. Bycia chrześcijanami" -
            > pisze w swoim apelu.
            >
            Dyźku!
            No co Ty???????????????
            Przecie sam widzisz, że apel wystosował chrześciański odmieniec pod ksywą PASTOR.
            A pastor czy inny wybieralny luter wśród purpuratów się nie liczy...
            Przyzwoitość i takie osobniki jak Rydzyk, Hoser, Depa czy inny Ryczan to dwa różne światy.
            Równie dobrze mógłbyś wymagać od dżdżownicy, żeby fruwała.
            Amen
    • fenixfx1 Re: Przerwane lekcje 04.09.15, 18:29
      optio11 napisał:

> W czwartek w Gimnazjum nr 9 na osiedlu pod Dalnią w Kielcach przerwane zostaną
      > lekcje po to, by młodzież poszła na mszę do kościoła.
      >
      > Pierwsza lekcja odbędzie się normalnie. Zaraz później nauczyciele zaprowadzą uc
      > zniów do kościoła Miłosierdzia Bożego przy ul. Mieszka I. Mszę świętą inauguruj
      > ącą nowy rok szkolny prawdopodobnie poprowadzi biskup kielecki Jan Piotrowski.
      >
      >
      > wolnoscodreligii.pl/wp/

W czwartek po czasie tak jak i w niedzielę to nie mogła by się ta impreza odbyć ? No chyba że co niektórzy czarni w weekendy nie pracują
      • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 09:18
        Nie mogła by.
        A to z tej prostej przyczyny, że nikt by na owe jasełka nie przyszedł i "taca" była by pusta.
        Ale o tym wspominał już Pluto.
        Młodzież, - wbrew pozorom, - nie głupią mamy.
        Oczywiście, są wyjątki ale to margines.
        Dyzio.
        • fenixfx1 Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 12:07
          dyziek_o napisał:

> Nie mogła by.
          > A to z tej prostej przyczyny, że nikt by na owe jasełka nie przyszedł i "taca
          > " była by pusta.
          > Ale o tym wspominał już Pluto.
          > Młodzież, - wbrew pozorom, - nie głupią mamy.
          > Oczywiście, są wyjątki ale to margines.
          > Dyzio.

To wszystko tak jak z pochodem pierwszomajowym za komuny
          -jak nie pójdziesz na pochód to sankcje w pracy
          -teraz jak nie pójdziesz na mszę to sankcje w szkole
          Myślę że to nowe pokolenie wku..ione zrobi w przyszłości porządek w końcu z tą czarną masą,a przynajmniej ją internuje na swoje miejsce (tak jak w Czechach)
          • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 18:25
            To wszystko przecież jak za komuny z pochodami pierwszomajowymi............pisze "feniks":.
            Ależ oczywiście!
            Przecież cały czas o tym piszę
            Cały cza usiłuję udowodnić, że zmienił się tylko kolor szat u żłobu.
            Aaaa! - i jeszcze...........zlikwidowano zakłady pracy.
            Poza tym nie zmieniło się nic.
            Dyzio.

p.s
            Nowe pokolenie nic nie zmieni.
            Oni prędzej wyjadą za chlebem.
            Widzę ciemność!.......ciemność widzę!............niestety.

.
            • mateusz572 Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 18:44
              dyziek_o napisał:

> Aaaa! - i jeszcze...........zlikwidowano zakłady pracy.
              > Poza tym nie zmieniło się nic.
              > Dyzio.

Jednak w miejsce nierentownych firm powstało wiele nowych.
              >
              > p.s
              > Nowe pokolenie nic nie zmieni.
              > Oni prędzej wyjadą za chlebem.
              > Widzę ciemność!.......ciemność widzę!............niestety.
              >
              Dyziu, ty jesteś zbyt wielkim pesymistą. Widzisz tylko ciemne strony, a są także jasne i jest ich wcale niemało.
              Jestem pełen podziwu dla Częstochowian, którzy powoli wyciągają Częstochowę ze strefy cienia.
              • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 21:14
                O.K, - Mateuszu:
                Poproszę o jakieś "jasne" strony tej sytuacji.
                Skoro bowiem tyle ich widzisz........nie będziesz miał problemu z ich przedstawieniem.
                Ja jak wspomniałem - ich nie widzę. .Ale ja mam może słaby wzrok.........?!
                • mateusz572 Re: Przerwane lekcje 07.09.15, 21:30
                  dyziek_o napisał:

> O.K, - Mateuszu:
                  > Poproszę o jakieś "jasne" strony tej sytuacji.
                  > Skoro bowiem tyle ich widzisz........nie będziesz miał problemu z ich przedstaw
                  > ieniem.
                  > Ja jak wspomniałem - ich nie widzę. .Ale ja mam może słaby wzrok.........?!

Dyziu drogi!

To jest jasne jak Słońce. Pracujemy tylko w rentownych przedsiębiorstwach, których w Częstochowie wciąż przybywa. Mała i średnia przedsiębiorczośc jest lokomotywą całej gospodarki.
                  Z drugiej strony mamy także w kraju nierentowne przedsiębiorstwa, które są dotowane z naszych podatków i często to dosypywanie kasy z budżetu nazywa się restrukturyzacją. Poza tym mają one silną reprezentację związkową, której przedstawiciele spędzają wczasy w apartamentach za 1300 złoty/noc
              • fenixfx1 Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 21:46
                mateusz572 napisał:

> Jestem pełen podziwu dla Częstochowian, którzy powoli wyciągają Częstochowę ze
                > strefy cienia.

Większość Częstochowian strefę cienia ma w d...e
                -nie wiem czemu ludzie z innych regionów przypisują 340,000 Częstochowian do jednego wspólnego czarnego mianownika
                Jestem rodowitym Cz-wianinem grubo ponad pół wieku i raptem przez ten czas byłem aż dwa razy na górce Rynku Wieluńskiego

• taniarada Re: Przerwane lekcje 05.09.15, 22:03
                  fenixfx1 napisał(a):

> mateusz572 napisał:
                  >
                  > > Jestem pełen podziwu dla Częstochowian, którzy powoli wyciągają Częstocho
                  > wę ze
                  > > strefy cienia.
                  >
                  > Większość Częstochowian strefę cienia ma w d...e
                  > -nie wiem czemu ludzie z innych regionów przypisują 340,000 Częstochowian do je
                  > dnego wspólnego czarnego mianownika
                  > Jestem rodowitym Cz-wianinem grubo ponad pół wieku i raptem przez ten czas był
                  > em aż dwa razy na górce Rynku Wieluńskiego
                  >
                  No i czym się chwalisz .Jesteś po 50 jak piszesz i w dupie byłeś i gó... widziałeś .Wybacz i tak skromnie piszę ,znając twoje umiłowania częstochowianinie .
                  • optio11 Re: Przerwane lekcje 12.09.15, 20:11
                    Ksiądz pedofil Paweł K., pracujący m.in. we wrocławskich parafiach, został w czerwcu prawomocnie skazany na siedem lat więzienia za czyny pedofilskie i gwałty na nieletnich. Wciąż jednak jest na wolności i nęka swoje ofiary.

Ksiądz pedofil Paweł K., pracujący m.in. we wrocławskich parafiach, został w czerwcu prawomocnie skazany na siedem lat więzienia za czyny pedofilskie i gwałty na nieletnich. Wciąż jednak jest na wolności i nęka swoje ofiary.

Cały tekst: wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,142076,18750840,ksiadz-pedofil-na-fb-zamiast-w-wiezieniu.html#ixzz3lY794VqG
                    • pluto37 Re: Przerwane lekcje 12.09.15, 20:18
                      czemu się DZIWISZ?
                      Przecie nie można go puszkować akurat wtedy kiedy zwolniło się biskupie miejsce w Vaticano.
                      Ktos musi ten vacat zapełnić.
                      • dyziek_o Re: Przerwane lekcje 13.09.15, 08:55
                        A ja podejrzewam inną opcję.
                        Nie "puszkują" śmiecia bo PiS ante portas
                        więc istnieje spore rydzyko, że ktoś we firmie od sprawiedliwości
                        może robotę stracić gdy mu udowodnią, że podpisał polecenie zamknięcia bydlaka.
                        Przecież wiadomym jest wszem wobec,że PiS i klechy w jednym stoją domku.
                        Gdyby bowiem nie propaganda płynąca z ambon, widział by PiS miejsca w
                        sejmowych ławach jak świnia niebo.
                        Więc klecha- pedofil - na razie, - może spać spokojnie.
                        Jednak tak całkiem bezkarnym nie będzie:
                        Przestępstwo to przedawnia się po dłuższym okresie aniżeli trwać będzie kadencja tej opcji i istnieje całkiem spore prawdopodobieństwo, że następna "zmiana" przy korytku
                        przypomni sobie , iż czas pomyśleć o tych którzy oczekują na zasłużoną zapłatę za
                        swoje czyny z przeszłości.
                        Tak nam dopomóż buk,
                        Dyzio.
                  • taniarada Re: Przerwane lekcje 26.12.15, 13:44
                    Rzadko takim dupkom co mnie zaczepiają pod takim nickiem daję odpowiedź jak po wyżej.I żałuj że nie chodzisz .Twoja strata .Nie pozdrawiam bo wołków z tobą nie wypasałem.Na katechezy razem nie chodziliśmy .Matury razem też nie robiliśmy.Na przysposobieniu obronnym też nie .Więc nie miałem przyjemności.
                    • fenixfx1 Re: Przerwane lekcje 26.12.15, 18:04
                      do tanirady- ty chłopie to widzę że masz jakieś moherowe kompleksy - każdego czepiasz się jak rzep psiej dupy a sobie nie dasz nic powiedzieć bo plebejskie maniery szargają twoją zrytą świadomością jak kotem z pełną kiszką stolcową
                      • pluto37 Re: Przerwane lekcje 26.12.15, 19:51
                        Nie wybrzydzaaj fenixie1
                        W przeciwnym razie po czym poznałbys stan umysłowy prawdziwego chasyda PiSowskiego chowu?
                        Kryłby się jak szczur piwniczny pośród normalnego społeczeństwa. A tak masz egzemplarz rasowego menela jak na dłoni.
                        Ze wszystkimi atrybutami PiSuarstwa stosowanego.

• kst666 Re: Przerwane lekcje 26.12.15, 20:24
                          No to się rozgościła chazarska "mowa miłości" przeplatana z "głęboką troską" o gojów tudzież "chasydów", aj waj ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka