Dodaj do ulubionych

I po raz kolejny okazało się, że straszenie

25.10.15, 21:34
"żelaznym wilkiem" i zmasowany hejt przeciwników PiS-u nie przyniósł oczekiwanego skutku.
Dobry wynik Nowoczesnej i Kukiza pokazał również, że wbrew temu co mówiła p. Kopacz głos oddany na małą partię nie jest głosem straconym.
I jeszcze ważne słowa prezesa Kaczyńskiego "żadnego kopania tych którzy upadli"

Obserwuj wątek
    • qq.44 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 25.10.15, 21:40
      To ja dodam jeszcze ważne słowa prezesa Kłamczyńskiego: " jeżeli mój brat zostanie prezydentem to ja nie będę premierem " , " miałem gorzej bo mnie nie internowali " itd..... itd... jak to gadanie starego tetryka .

A na poważnie to się cieszę że pis będzie rządził samodzielnie, nawet mnie to śmieszy wręcz gratuluję pisowi !
      • obserwator1-2013 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 25.10.15, 21:55
        Uf! tego się nie spodziewałem!

qq.44 podlizuje się koyod

Ależ numer!
        • qq.44 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 06:22
          Dziąba jak już tubajka napisała poproś kogoś kto skończył szkołę podstawową żeby ci wytłumaczył znaczenie słowa " ironia " !!
          A i cały czas Dziąba czekam w końcu na twoją odpowiedź w sprawie tego co według ciebie Dziąba pomieszałem i nie tylko ja !
          Doczekam się Dziąba ??
          • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 21:58
            QQ.44,
            Gowin zadeklarował wczoraj:
            "Koniec postkomuny!"
            Wyobraź sobie jakie męki musi przechodzić ten, który uparcie twierdzi ze "komuny"nie było a wszystkich którzy używają tego określenia związanego ze współczesną historia Polski wysyła na przymusowe badania psychiatryczne.
            • qq.44 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 06:42
              Będzie musiał teraz nie lubić Gowina albo nienawidzić ;)

Z drugiej strony Gowin zwąchał się z partią ( mowa o pis gdyby ktoś przeoczył ) w której było najwięcej posłów tzw. byłych członków różnych pzprów, zsmpów i pronów ( o dziwo więcej niż w sld !!! ) w Sejmie, że nie wiadomo o czym ten człowiek mówi, powinien powiedzieć " to początek postkomuny " ??
              No ale to Gowin to co ja mam się dziwić, przyjmuję te gadki o jakimś tam końcu czegoś i początku czegoś z uśmiechem, to potrwa jakieś 6 miesięcy, później będzie o tym jak to nie mogą czegoś tam bo obstrukcja i agenci itd...itd... ( to jeden z powodów dla których cieszę się że mają większość bo nie użyją tego argumentu z parlamencie :))) później wylezą różne Zelniki i inne potwory i zaczną wskazywać z imienia i nazwiska podejrzanych no i jak to bywa znowu się pokłócą itd...itd... scenariusz już przerabiany!
              Wiem jedno, będzie śmiesznie bo ani Kłamczyński ani Dudaruski ani Maciorewicz nie wytrzymają długo bez narobienia tzw: " obory " :))
              Już dawno traktuję te występy w telewizorze jak kabaret i polecam wszystkim !
              • storima Państwowa kasa prawie pusta. Winna jest Kopacz. 27.10.15, 10:08
                Dzis Gowin w Radiowej Jedynce przestrzegł przed "trupami w szafie" odchodzącego rządu.
                Chodzi o pieniądze, które wg Gowina roztrwaniała ostatnio premier Kopacz.
                To kolejna przykrywka przygotowująca PiS do wycofywania się z nierealnych przecież w jako pakiet wyborczy obietnic.
            • obserwator1-2013 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 10:39
              storima,
              nie przechodzę "męki" jako określasz forumowiczowi "qq.44"

Wiesz na czym polega różnica między tobą storima a mną?

Ja szanuję swoje słowa, wypowiedzi kierowane do ludzi. Nie wprowadzam nikogo w błąd.

A ty storima?
              Nie szanujesz siebie. Nie szanujesz ludzi.
              Kłapiesz ozorem byle tylko gadać. Głupota goni głupotę, głupotą popycha.

Czytając twoje wpisy na forum można domyślać się, że doskwiera tobie samotność.

Niestety storima,
              takim zachowaniem jakie prezentujesz na forum ludzkiej sympatii nie pozyskasz, przyjaciół mieć nie będziesz.

storima,
              przemyśl to, co piszę.
              Jest mi ciebie naprawdę żal, żal jako człowieka.
              Chłopie, zmień swoje postępowanie gdyż w rzeczywistości szkodzisz tylko sobie.
              Życie jest piękne. Ludzie nie są źli.
              Może i ty to zobaczysz storima?

Życzę tego tobie storima.
              • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 11:13
                QQ.44. Odpowiedzi się nie doczekasz.
                Haniebnym wstydem jest manifestowanie tak podstawowych braków ze współczesnej historii Polski. I to przeciągle jęczenie w związku z tą kompromitacją.
                Nachalne powtarzanie.
                Można dopraszać się o dopowiedz,
                albo po nieudanych wyjaśnieniach forumowiczów,
                wałkowanemu tu cytatowi z Gowina podać link do google:

www.google.pl/?hl=fr&gws_rd=ssl#hl=fr-PL&q=PRL+komuna&btnK=Recherche+Google
                PRL komuna
                156 tys haseł

I żywić nadzieje że na jedno z tych ponad 100 tys haseł, w końcu zaskoczy.
                • obserwator1-2013 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 12:53
                  O jej, co ty piszesz storima?!
                  Aż dziw bierze, że tylu osobom pomieszano w głowie!
                  Zresztą człowiek nie powinien się dziwić.

Politycy napracowali się, szczególnie mocno PO.
                  Powstało aż "156 tys haseł PRL komuna" jak piszesz storima.

No to fajnie, jeszcze trochę i młodzi ludzie zupełnie nie będą znali historii swojego kraju, pojęć które używają, które słyszą.
                  Będą przekonani, że rzeczywiście w Polsce był ustrój komunistyczny!

Swoja drogą szkoda, że politycy robią wodę z mózgów Polaków. Kształci się coraz więcej przygłupów.

A co w tym śmieszne (a może tragiczne?!), oni są przekonani o swoim dużym intelekcie i wiedzy, bo... kształceni współcześnie... myślą, że pozyskali autentyczną wiedzę...

• storima Chinskie przyslowie 27.10.15, 13:59
                    QQ.44
                    Postąpiłem tak jak prawi chińskie przysłowie
                    "Chcesz komuś pomoc? Nie karm go ryba.
                    Spraw mu wędkę."
                    Jeśli ktoś zamiast lenić się po katach zostawiając po sobie nieuprzątnięte kołtuny,
                    nie zajrzy i przerzuci te ponad 100 tys. haseł czyli googlowa wędkę, to rezultatem są jeszcze bardziej żenujące wpisy.
                    "Komuna" mówiono równo z powstaniem sowieckiego państwa, kreslajac wsjo szto z tej proweniencji. "Komuna" mówiono wśród żołnierzy wyklętych (II wojna światowa). "Komuna" mówiono przez cały ciąg PRL. Do dziś.
                    I o dziwo!
                    Nie wymyślił tego żaden współczesny polityk, a już tym bardziej nie PO. No chyba ze PO istniało w początkach XX wieku. Moze się mylę.

Ale, czy przypadkiem twórca kodu "postkomuna" nie jest polityk?
                    Chyba tak. To oczywiście GOWIN;)

podziemie antykomunistyczne
                    opozycja antykomunistyczna

Synonimy antysowieckiej walki opozycyjnej w PRL.
                    • obserwator1-2013 Re: Chinskie przyslowie 27.10.15, 14:25
                      OK!

Jednakże storima jestem przekonany, że nie powinniśmy pozwolić się ogłupiać.

Zachowajmy trzeźwość oceny rzeczywistości.

Używajmy na forum słów z ich rzeczywistym znaczeniem.
                      Z faktu, że wprowadzono artefakt językowy w postaci słowa "komuna" nie oznacza, że mamy bezmyślnie używać tego słowa w znaczeniu takim w jakim chcieli ci, co go wprowadzili do powszechnego użytku jako pojęcie mające oznaczać "wszystko, co złe", "wszystko, co było po II Wojnie Światowej przed 1990 r."

storima,
                      zauważ, że ostatnio prawie nie używa się w języku potocznym słowa "nomenklatura".

A co było na początku lat 90. XIX wieku?
                      "nomenklaturą" określano każdą osobę, która należała do PZPR.

I co?... ludzi też "kupili" to słowo. Bezmyślnie powtarzali,... ot!... życie, samo życie...

I tak sobie myślę,
                      może rządzący mają rację, że "ciemny lud wszystko kupi?!"...

• storima Re: Chinskie przyslowie 27.10.15, 14:47
                        > A co było na początku lat 90. XIX wieku?
                        > "nomenklaturą" określano każdą osobę, która należała do PZPR.

XX wieku. Literowka. Nie szkodzi.

W czasach komuny wiec nie na poczatku lat 90. w czasach komuny tak okreslalismy pracownikow wierchuszki partyjnej, wierchuszki, zarzadzajacych partyjniakow na ministerialnych, dyrektorskich, kierowniczych stanowiskach a nie przecietnego czlonka POP ktory nie mial nic do powiedzenia.
                        Nomenklatura to przyznanie funkcji publicznych z nadania partyjnego w jakimkolwiek systemie.
                        • obserwator1-2013 Re: Chinskie przyslowie 27.10.15, 18:17
                          Za "literówkę" przepraszam. Cóż, zdarza się.

Jeżeli chodzi o drugą kwestię storima,
                          którą podnosisz to być może (nie zaprzeczam, nie znam genezy źródła powstania słowa"nomenklatura" - zresztą nie interesowałem się tym), że miało to słowo mieć inne znaczenie, takie o którym piszesz.

Jednakże w życiu codziennym nabrało ono innego znaczenia, takiego o którym pisałem.
                          Nie było to przyjemne. Patrzyłem z przerażeniem na ludzi zastanawiając się czy powariowali, jeżeli tak to co było przyczyną?

Te sztuczne podziały w społeczeństwie, wzajemne szczucie, donoszenie,... po co to wszystko było?... przecież tak naprawdę nie dla dobra ludzi, zwykłych, normalnych.

Pisząc teraz ten post przypomniało mi się nagle coś, co słyszałem dzisiaj w radiu.
                          Omawiano aktualny stan świadomości/wiedzy Polaków z zakresu ekonomii i prawa podatkowego. Podawano, że mało kto wie, co to jest: netto, brutto; nie mówiąc już o znaczeniu takich pojęć jak "podatek liniowy", "podatek progresywny".

Właściwie mnie to nawet nie dziwi.

Jeżeli obecnie studenci mają problem z dodawanie 1/2 + 1/3, i dla nich to 2/5, to może być żenujące, niestety prawdziwe.

Słownictwo?...
                          spotkałem się/ spotykam się obecnie często z sytuacjami w których sam już nie wiem: śmiać się czy płakać?... osoby z tzw. grup społecznych, którzy z racji wykształcenia i wykonywanego zawodu powinni posiadać szeroki zasób słownictwa, rozumieć znaczenie tych słów, niestety nie rozumieją tego, co mówią i piszą, i... coraz częściej to się spotyka.
                          • storima Re: Chinskie przyslowie 27.10.15, 18:55
                            Nie ma za co przepraszać.
                            Pewnie ze się zdarza.
                            Gorsze to szybkie czytanie, kontekst ironii ucieka
                            i wpis QQ.44 zupełnie niezrozumiale przyjęty---po co to?
                            Ale pisał ktoś tu o tym. O "ironii". Przyjąć, przestać i zakończone.

A o słownictwo nie mamy się co martwic.
                            Szefostwo poprawnej polszczyzny przejmie w rządzie Narodowym profesor Pawłowska.
                            • obserwator1-2013 Re: Chinskie przyslowie 27.10.15, 19:41
                              Cytat:
                              A o słownictwo nie mamy się co martwic.
                              Szefostwo poprawnej polszczyzny przejmie w rządzie Narodowym profesor Pawłowska

O, nie! Tylko nie to!

Nie strasz storima, nie strasz.
    • obserwator1-2013 qq.44 podlizuje się koyod 25.10.15, 21:59

Co się stało qq.44?

Zmienił się kierunek politycznego wiatru i sprawdzasz gdzie i jak dostać się do koryta?

Nieładnie qq.44 nie mieć chociaż trochę własnego honoru i ambicji, nieładnie, nieładnie,...
    • dyziek_o Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 25.10.15, 22:25
      No i h...j bombki strzelił. W zasadzie było to do przewidzenia.
      PO zrobilo co w jego mocy by tak się stało.
      Zasłużenie w dupę dostała również lewica.
      Z tym, że tu akurat społeczeństwo poniesie konsekwencje tej sytuacji. A przynajmniej spora jego część.
      Osobiście za bardzo bym nie rozpaczał z powodów sytuacji o której powyżej. Albowiem posiadając pewne informacje o stanie naszej gospodarki i podstawiając do tego równania projekt a w zasadzie
      obietnice PiSu, - jest spora nadzieja na przedterminowe wybory.
      Oczywiście istnieje szansa, że znajdzie PiS w swych szeregach genialnego ekonomistę
      a najlepiej cudotwórcę który skądś wytrzaśnie potrzebną kasę by spełnić przedwyborcze obiecanki.
      Ja tam w zasadzie mam w .................kto będzie przy korycie.
      Emeryturkę mam grzeczną, jeść mam co a nawet na zachcianki mi starcza.
      Na tacę nie daję więc i na flaszkę kasa jest.
      Szkoda mi tylko tych którzy jeszcze muszą tyrać.
      A perspektywy mają .............jakie mają
      Idę spać.
      Dyzio.
    • angrusz1 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 00:54
      Co pozostało ? napluć w twarz tym plujkom .
    • taniarada Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 04:11
      Angrusz napisał napluć plujkom w twarz.To za mało bym powiedział. To było jasne jak słońce. Nie po to zakładałem wcześniejszy. post.Mamy prezydenta mamy rząd Mamy tyle długu i spieprzone przez rządy PO. działania na rzecz ludzi.Będzie dobrze ,byle gnidy nie utrudniały.PS.Dyziu partia Razem to potęga.Ale dlaczego wieśniaki z PSL doztali te parę mandatów?
    • qq.44 Re: qq.44 podlizuje się koyod 26.10.15, 06:19
      tubajka :))) chyba nie wiesz komu odpisałaś ???
      Teraz musisz Dziąbie wytłumaczyć co to znaczy " " ironizuje " oraz " inteligentny " i " szkoła " !!

• obserwator1-2013 Re: qq.44 podlizuje się koyod 27.10.15, 12:56
        qq.44,
        popraw swój intelekt to może ludzi nie będziesz mylić?

Jak na razie to jest z tobą TRAGICZNIE!

• qq.44 Re: qq.44 podlizuje się koyod 27.10.15, 15:36
          Dziąba jesteś już żałosny do potęgi !!

A poprawić to sobie można skarpetki lub kapelusz a nie intelekt " znafco " !

A już ci ktoś wytłumaczył słowo " ironia " czy dalej będziesz robił z siebie idiotę nie rozumiejąc prostych wpisów ???
          • obserwator1-2013 Re: qq.44 podlizuje się koyod 27.10.15, 19:43
            qq.44,
            popraw swój intelekt to może ludzi nie będziesz mylić?

Jak na razie to jest z tobą TRAGICZNIE!

Ależ jesteś niereformowalny! MASAKRA!
            • qq.44 Re: qq.44 podlizuje się koyod 27.10.15, 20:07
              Tak Dziąba !
              A powstydziłeś się troszkę jak zrobiłeś z siebie idiotę nie rozumiejąc prostego ironicznego wpisu czy bardzo ?
              Popraw sobie może ironię Dziąba ??
              • obserwator1-2013 Re: qq.44 podlizuje się koyod 27.10.15, 20:34

NIC nie rozumiesz!

Ależ jesteś niereformowalny! MASAKRA!

Składam wyrazy współczucia.
                • qq.44 Re: qq.44 podlizuje się koyod 28.10.15, 06:33
                  Tak Dziąba to że nie rozumiesz prostej ironii to świadczy o twojej wysokiej inteligencji ! ( tu też wtrąciłem ironię ale to chyba już wiesz Dziąba ??)
                  No chyba że nie " poprawiłeś swojego intelektu " - (cokolwiek to znaczy) !
                  • storima poprawiony intelekt 28.10.15, 08:16
                    Widziałem dziś w warzywniaku gościa. - Pan tak elegancko ubrany - zachwycała się nim dama stojąca obok w kolejce -Jaka harmonia, no nic panu nie brakuje!

-Widzisz nie poznali się. Mówiłam, trochę tu przytnę, tam rozprasuję to nikt nie zauważy że ci poprawiłam intelekt!
                    Gościa zlała czerwień.
                    -Coś pan z SLD?! Wykrzyknął klient o twarzy buraczanej sałatki.
                    A gość malał, i malał.
                    Nawet szczypta po nim, szczypta ironii nie pozostała.
                    -Popatrz pan - zwrócił się do mnie ten o twarzy...
                    -Popatrz pan jak on się
                    z i r o n i z o w a ł !

Zakupy w osiedlowym warzywniaku nigdy nie będą już takie same.
              • storima Popraw sobie może ironię 27.10.15, 20:48
                qq.44 napisał:
                > A powstydziłeś się troszkę jak zrobiłeś z siebie idiotę nie rozumiejąc prostego
                > ironicznego wpisu czy bardzo ?
                > Popraw sobie może ironię

No tak tu nie, nie, nie sam.
                Pol ryby na talerzu.
                Kurczak sczolgany w spichlerzu.
                Kromka, wykańcza Pindę, muszkę owocowa z która się zdążyłem związać emocjonalnie (niepotrzebnie, teraz cierpię, bo żyją one tylko do 60 dni), ale dlatego może nie jest mi jej szkoda gdy widzę jak znika wydobywana z sieci Kromki w otworze gębowym pająka.
                Tak tu nie sam, nie nie sam myślę:
                Moze IRONman by pomógł?

• storima Połknął haczyk. 31.10.15, 00:24
            Znamienne.
            Zamiast ryby jak każe stare chińskie przysłowie
            dałem mu wędkę.

A on.

Połknął haczyk.

Wędkę zeżarł.

I kompromituje się dalej:(
            • obserwator1-2013 Re: Połknął haczyk. 31.10.15, 07:58
              Ciekawe przysłowie.
    • storima Po raz drugi FCz 26.10.15, 11:04
      Wygrała demokracja.
      Czy wybór jest dobry?
      To się okaże.
      Pisałem na ten temat i nie będę teraz powtarzał.
      Jest jednak pewna dominanta charakterystyczna dla Wspólnoty Europejskiej.
      Wyborcy glosują na partie prawicowe. W grudniu skrajnie prawicowy Front National przejmie władze w głównych okręgach Francji.
      National Times ponownie przestrzega przed prawdopodobieństwem niekorzystnych zamian dla Polski i Europy.
      Wydaje się ze Polacy wybrali drogę szybkich, mających poprawić ich sytuacje rozwiązań.
      Jest to raczej droga na skróty, a skoro tak to pełna możliwych zaskakujących zwrotów i niebezpieczeństw.

A na naszym tu rodzimym podwórku:
      po raz drugi po forumowej kampanii wyborczej Jacka Krawczyka zdobywającego mandat radnego Tomasz Jaskóła debiutujący na tym forum ze swa polityczna promocja w 2003 roku został posłem na Sejm RP.
    • pluto37 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 12:38
      Dyziek:
      Emeryturkę mam grzeczną, jeść mam co a nawet na zachcianki mi starcza.
      Na tacę nie daję więc i na flaszkę kasa jest.
      Szkoda mi tylko tych którzy jeszcze muszą tyrać.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dyźku!
      ja bym tego pracującego ludu nie żałował, W końcu mogli ruszyć zady do urn i jak nie PO, to chociaż Petru wesprzeć.
      Lud pracujący Szanowny Dyźku musi własnymi paluchami sprawdzić czy w przewodach elektrycznych jest prąd.
    • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 12:54
      Popełniłem literówkę,
      pisałem nie o National Times, lecz o Financial Times który przywoływałem tu przed wyborami.

"Mimo że Polska była w ciągu jej ośmioletniej kadencji najszybciej rozwijającą się gospodarką w UE, wydaje się, że kraj był zmęczony rządami liberalnej, centroprawicowej Platformy Obywatelskiej i opowiedział się za powrotem do władzy Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego, nacjonalistycznego weterana (ang. nationalist veteran)" - podaje "FT".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,19088768,ft-nacjonalisci-na-drodze-do-odzyskania-wladzy-w-polsce.html#ixzz3pfqAUiQJ

• storima Polska zachowywała się jak krab 26.10.15, 20:32
      Timothy Garton Ash w The Guardian optymistycznie przekonuje Brytyjczyków, ze Polska wychodziła cało nie z takich jak obecnie powyborczych opałów. Wyraża nadzieje ze Europa zareaguje stanowczo i skuteczniej niż w przypadku Węgier na wszelkie destruktywne manewry i próby niszczenia demokracji poprzez "orbanizację Polski".
      Publicysta konkluduje ze w 2020 roku patrząc wstecz na rządy PiS będziemy mogli powiedzieć:
      "Był to przedziwny i trudny okres w którym Polska zachowywała się jak krab: cofając się, zataczając na boki, ale i tez poruszała się ciut ciut do przodu."
      • obserwator1-2013 Re: Polska zachowywała się jak krab 26.10.15, 20:45

storima,
        znowu ty? witaj!

Nie martw się co myślą inni. Ważne jest, co my myślimy.

Zapomniałeś, że koszula najbliższa ciału.
        A taki to sobie gościu jak Timothy Garton Ash i inni jemu podobni niech zajmą się sobą i swoim podwórkiem.
        Mnie i wielu innym w naszym kraju oni do szczęścia niepotrzebni.

Jeżeli dla ciebie jest to jakiś autorytet, to twoja sprawa. Nam nie zawracaj pierdołami głowy.

To, że PO przegrało w Wyborach Parlamentarnych 2015 nie jest powodem abyś zaczął znowu siać zamęt na częstochowskim forum

storima,
        chłopie, odpuść sobie. Przestań juz wypisywać pierdoły na forum i jątrzyć ludzi.
        Jest już późny wieczór. Idź spać. Ranek mądrzejszy od wieczora.
        Wymyśl sobie jutro jakieś normalne ludzkie zajęcie i w tym realizuj siebie.

storima,
        zrób chociaż raz w życiu coś dobrego dla ludzi i na rzecz ludzi.
    • angrusz1 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 20:50
      Kopania upadłych nie będzie ale na pewno będzie rozliczenie złodziei i skorumpowanych urzędników , skazanie ich i zabranie ukradzionych dóbr . Taak, tak samo może być z niejedną " prywatyzacją " .
    • taniarada Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 26.10.15, 20:59
      Kra,kra kra częstochowskie wrony .Po pierwszej kadencji Platforma Nieobywatelska powinna dostać kopa.Kaczyński mówi nie będziemy się mścić.A ja się pytam dlaczego?A Sikorski co się nachapał i reszta tej bandy z Tuskiem na czele.Kretyn Stefan .Naczelny opluwacz.Ciekawe czy ta gnida dostała się do sejmu?.Będzie dobrze patrioci polscy.Bo kiedy ma być dobrze ,jak nie teraz.Tylko nie krakać.PS.Co mnie cieszy Balt i spółka pójdzie na bezfobocie kra.
    • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 10:33
      Nie podałem linku do omawianego przeze mnie artykułu z The Guardian:

Poland has survived worse than this shift to conservatism. Don?t despair
      Timothy Garton Ash
      www.theguardian.com/commentisfree/2015/oct/26/poland-election-survived-worse-orbanisation
    • pluto37 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 11:03

angrusz1 26.10.15, 20:50

Kopania upadłych nie będzie ale na pewno będzie rozliczenie złodziei i skorumpowanych urzędników , skazanie ich i zabranie ukradzionych dóbr . Taak, tak samo może być z niejedną " prywatyzacją "
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Oj Gruszczński Gruszczyski.
      Ty jak zwyle starym komunistycznym sposobem lejesz szambem na okragło, ale tak, żeby przypadkiem się nie narazić.
      Zobaczymy może na początek jak będzie wyglądało skazanie niejakiego Dubienieckiego ślubnego małżonka niejakiej MARTY KACZYŃSKIEJ a bratanicy naczelnego PISUARA za defraudacje szmalu z FUNDUSZU RECHABILITACJI NIEPEŁNOSPRAWNYCH i lewe firmy zakładane w tzw rajach podatkowych.
      Jego kumplowi się upiekło, bo przy pomocy niejakiego Dudy Andrzeja -wtedy kancelisty u Bliźniaka Wawelskiego- pojawiło sie cudowne ułaskawienie.
      Przypomnę, że do sejmu startował WICEPRES PiSUARU SKAZANIEC Z WYROKIEM DO ODSIADKI niejaki MARIUSZ KAMIŃSKI.
      A także Bierecki " de Luxemburg "dzieki" któremu kilka miliardów banki wypłaciły upadłym SKOKom.
      Powinno wam Gruszczyński nie być obce nazwisko Malewczyk która część firm ma ...na Cyprze. Zapewne dlatego, ze Afrodyta to jej drugie imię.:):):)
      Czyście to nie wy coś o dekomunizacji mamrotali niedawno po wyborach? Jesli tak, to czemu w PiSuarze taplają się różne Jasińskie, Czabańskie, Wolskie o WAS tow. angrusz nie wspominając:):):)

A co do prywatyzacji, to zawsze powinniście mieć w pamięci hasło Srebrna finansowe imperium PiSu bo to doskonała lekcja dla prywatyzatorów z czasów kiedy prywatyzacyjne szwidle były mozliwe, bo wtedy prywatyzatorom nikt na paluszki nie patrzył i różne szwindle były możliwe. M.in dlatego, że PC miało swego ministra niejakiego Glapińskiego, a ten sprytny cziełowiek był.

A jak już przy kombinacjach -śmy tow angrusz, to może objaśnisz nam kto zarabia na głupotach preparowanych przez Szydło, bo za każdym razem kiedy owa gwiazda coś palnie nastepują skoki na giełdzie. A złotówka leci na pysk.
      Przypadek, czy głupota nadzorców Pisuaru? Czy ktoś za tym stoi?

• jasnapanienka Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 28.10.15, 12:19
        A ty pluto to sam jesteś komusio od Kukiza albo od Brauna
        Pluto zanim zaczniesz pluć na PiS to zrób lustracje u siebie.

Poczytaj o Jaskóle w komentarzach
        www.parlamentarny.pl/sejm-2015/okw-28-czestochowa,29/kww-kukiz-15,10/tomasz-jaskola,2545.html
        "Włodzimierz Skalik obecnie Prezes Aeroklubu Polskiego był kandydatem obozu komunistycznego w wyborach w 1989r. Jako kandydat na posła otrzymał rekomendacje PZPR i S B. W 2002 roku głosował za nadaniem członkostwa honorowego w Aeroklubie Polskim dla Kuberskiego - komunistycznego ministra urzędu do spraw wyznań.

Bardzo jestem zdziwiny, że Kukiz dopuścił do siebie Jaskółę wiedziąc, że jego współpracownikiem jest osoba dawniej związna z blokiem komunistycznym?"

A to kandydatka Brauna, i to co jest napisane w komentarzu? Czy to nie przypadkiem żona Skalika?
        www.parlamentarny.pl/sejm-2015/okw-28-czestochowa,29/kww-grzegorza-brauna-szczesc-boze,74/malgorzata-jozefa-skalik,9678.html
        "www(wstaw kopke)dropbox(wstaw kopke)com/s/l1kfp4boghp0ymt/1425488820608.pdf?dl=0
        www(wstaw kopke)dropbox(wstaw kopke)com/s/6ibax4crltx26kx/KuberskiSkalikAP.PDF?dl=0"

• angrusz1 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 13:43
      Przypomnijcie sobie tych plujków, którzy nazywali J.Kaczyńskiego kartofle, , którzy nazywali go totalnym nieudacznikiem .
      Co o nich sądzić . Marni ludzie . lepiej zapomnieć te nicki .

Przypomnijcie sobie także i to jak mnie nazywali .
      • storima co to ma wspolnego 27.10.15, 14:14
        angrusz1 napisał:

> Przypomnijcie sobie tych plujków, którzy nazywali J.Kaczyńskiego kartofle, , k
        > tórzy nazywali go totalnym nieudacznikiem .

Akurat nie nazywalem Kaczynskiego "kartofle", czy tez nieudacznikiem.
        Co nie oznacza ze przeciez byl dluuugi taki okres ze co promowal samym soba to wszytko to zniszczyla. Dopiero gdy zastapil siebie nie Glinskim ale Duda i Szydlo, odsuwajac PiSowskich astrzebi to osignal ten wyjatkowy w najnowszej historii Polski wyborczy sukces.

> Przypomnijcie sobie także i to jak mnie nazywali .

przepraszam bo nie rozumiem. Co Ty masz z tym wspólnego?

Pamietam natomiast Twoje chamskie, brutalne epitety pod adresem Gazety na ktorej forach ustawicznie od 2002 roku sie publikujesz, oraz tez same okreslenia wobec osob ktorych poglady nie sa Ci po drodze Panie Hipokryta.
      • taniarada Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 21:11
        Kra kra.Co ty zrobiłeś dobrego pluto dla tego kraju i Polski .Poza ujadaniem.Każdy coś robi .Nawet storima.Ja piszę na pewnym blogu.Często robię wklejki.Dzialam w dwóch stowarzyszeniach.Byłem w Oazie na Jasnej.A co ty robisz dobrego poza ujadaniem.I atakiem personalnym.Żałosny człowieczku.Jedynie to dyzio ci odpowiada ,ale często nie chętnie.Kim ty jesteś ,nawet nie masz własnej osobowości.Tylko ujadasz,jak burek z zapadłej wioski.Napisz coś o osobie.I dlaczego ci w życiu nie wyszło.
    • gienekemigrant1222 Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 18:45
      Ze względu na moje wykształcenie, a przede wszystkim na moje niebanalne chody w Lidlu ostatnio otrzymałem propozycję nauczyciela religii w gimnazjum. Nie powiem, na religii to ja się znam. Jak byłem w Burkina Faso to poznałem voodoo. Wystarczy zrobić laleczkę i potem wbijać w nią szpileczki aby człowieka doprowadzić do stanu uśmiechem do sufitu. Ja jednak tego nie praktykuję. Wolę na przykład takiego człowieka wziąć na polowanie na koty osiedlowe, które bardzo złowieszczo wyszczerzają swoje kły na wszystkich lokatorów naszych bloków z wielkiej płyty. Odnośnie religii w szkołach to znam jeszcze Indi- ?Kali ma? i ?Czadu? ? ale to już nie wiem kurcze w jakim języku. Ale religii uczyć mogę. Po polsku umiem Bogurodzicę i Ojcze nasz , co siedzi po lewicy?i inne tam koronki. Gorzej będzie z Żydłakami i innymi Syryjczykam,i bo Koranu nie rozumiem i nie chcę. Już kolesia mojego Salmana Rushdiego chciały te gady z Rakowa załatwić. I musiał gość wyjechać do Anglii. Ale przeżegnać się umiem i w prawo i w lewo, jak nasze chorągiewki na wietrze i wszystkich kocham, bo jestem internacionalem. Mam mnóstwo propozycji pracy. W Simply, w Auchan, w Biedronce?umiem języki to dogadam się ze wszystkimi. Ostatnio taki śniady jakiś (pewnie Syryjczyk albo Żydłak?może jakiś Rumun albo najpewniej gad jakiś z Rakowa chciał mi sprzedać zegarek. Mówi do mnie: ?łykniesz sikora za stówę- bo świeżo zdjęty z wystawy?, a ja mu mówię, że nie łyknę , bo mnie straszne pragnienie wzięło za ziołem, które paliliśmy z Masajami w Kenii. Ach?to było zioło!!! Przedstawiły mi postacie bajkowe, rządowe, polityczne?I wtedy zrozumiałem : Gienek nie patrz na to, wszak jesteś szczęśliwym człowiekiem.
    • taniarada Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 27.10.15, 21:19
      Teraz trzeba uruchomić tryb przyspieszony sądów i tą szajkę rozliczyć.I nie ma ,że boli.Za wszystkie oszustwa i przekręty.
    • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 30.04.16, 18:11
      Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie
      Forumowicza prokuratura z pisowskiego namiaru w wolnej Polsce nie przejdzie (jak tu imputowano na FCZ°.

Nie otrzymalem ZADNEGO oficjalnego zawiadomienia.
      Kazda tu mozliwa szantazem obelge przesle gdzie trzeba wg. instrukcji.

Natomiast to co wyprawia "seba sra do chleba" czy tez "ruchadlo lesne"

z Panem Prezydentem.

To nie tylko powinien taki jeden tu z drugim doniesc do prokuratury!

Ale rowniez do opieki psychiatrycznej nad osobami niepolnoletnimi jak i niby dojrzalymi mezczyznami ktorzy wchodza w kontakt prawdopodobnie z malolatami o wyzywajacych seksualnie nickach.

Tego koyod jakos nie dopisales.
    • taniarada Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 30.04.16, 22:01
      Storima napisał: Człowieku nie lubię nikomu ubliżać .Ale ty nie jesteś pełen rozumu .Trollujesz ,wywołujesz wojny.Obrażasz ,udajesz idiotę ,wznawiasz stare wątki.Szukasz kogoś na tym forum.Paranoiczna obsesja twoja trwa tu od lat .Pluto i ty Storima to jedna osoba w dwóch jaźniach.Wiele postaci udajesz na tym forum.Nawet pode mnie się podpinając udajesz kretyna.Jesteś ancymonką ,adminem .Rozumiem twoje zainteresowanie tym forum i jego rozbujaniem.Ale na wszystko są normy.Nikt nie chce ci krzywdy ,oprócz samego ciebie.Gdy każdego straszysz prokuratorem i archiwami GW.I wymyślaniem niestworzonych rzeczy na tym forum.Gdyby koyod chciał to dawno by ci zrobił koło tyłka.To jest tylko odpowiedź na twoje kretyńskie zachowania .Autor: Anna Ławniczak
      Choroba psychiczna to stan zaburzenia postrzegania realnej rzeczywistości. Jak rozpoznać chorobę psychiczną? Chory ma omamy i urojenia oraz zaburzony tok myślenia. W chorobie psychicznej fałszywy odbiór lub przeżywanie świata prowadzi do dziwacznych, nieuzasadnionych sytuacją zachowań i działań. Poznaj różne objawy choroby psychicznej.spadaj.

www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/choroby-psychiczne/jak-rozpoznac-chorobe-psychiczna-co-moze-swiadczyc-o-chorobie-psychicz_39881.html
    • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 02.05.16, 21:51
      Zastanawiam się kto z normalnych rodziców dowiadując się że jeden z nauczycieli dziecka, od etyki, powiedzmy, prowadzi po nocach ćwierkające teksty z pensjonarkami o nickach:
      "seba sra do chleba"
      "ruchadło leśne"
      o dziwnych porach, bo o 2. w nocy, z Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej (???)

Kto z normalnych rodziców nie zażądał by usunięcia tegoż pedagoga od etyki ze szkoły???

Dziś kibice Pucharu Polski wygwizdali prezydenta Dudę.

Czyżby z powodu "ćwierkania" z pensjonarkami po nocach?

Bynajmniej.

Najpewniej chodzi o zignorowany wniosek typu "zero" sprawiedliwości pana Ziobro:

Prokuratura generalna wszczęła postępowanie ułaskawieniowe w sprawie Marcina F., skazanego za naruszenie nietykalności cielesnej policjanta w czasie protestów w 2014 r. Prokurator Zbigniew Ziobro nakazał przygotowanie wniosku do prezydenta Andrzeja Dudy o akt łaski dla kibica.

Stąd te gwizdy!

Ziobro górą!

Duda dołem!

PS
      stawiam że jednak nie ułaskawi.
      Czy Ziobro wyciągnie wobec Dudy za brak żądanego ułaskawienia prokuratorskie konsekwencje?
    • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 07.05.16, 10:41
      koyod napisał:

> "żelaznym wilkiem"
      > I jeszcze ważne słowa prezesa Kaczyńskiego "żadnego kopania tych którzy upadli"
      >

Kopie aż DUDdnI w całym cywilizowanym, demokratycznym świecie.

Jedynie twe straszenie prokuratura , aby wymóc określone wpisy na publicznych forach,
      i wysyłanie na prywatny email szantaży, rzeczywiście: ustały.
      Potwierdzam,
      storima
      • storima Re: I po raz kolejny okazało się, że straszenie 07.05.16, 10:45
        PS
        zeznaje to podług mojego konta.
        To co wypisujesz do administracji.
        Nie jest mi znane, poza twymi osobistymi tu na FCz "sprawozdaniami"
        na temat prowadzonej przez Ciebie korespondencji z Agora forum.pl
        i jak odczuwam z twych wpisów kolejnym twym obiektem fetyszu zastraszania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka