Dodaj do ulubionych

Uwaga - przejście

06.11.16, 18:37
Do najbliższego wypadku z udziałem pieszego dojdzie na przejściu dla pieszych Michałowskiego - Dmowskiego. Są tam zainstalowane nowe światła i kierowcy jadący szczególnie od Wyzwolenia niewiele sobie robią ze świateł.Jadą na czerwonym aż huczy. Może to jest jazda na pamięć. Sygnalizacja była tam potrzebna, bo idąc od M1 do pobliskich bloków można było stać nawet 10 minut i czekać aż kierowca się zlituje i przepuści pieszego szczególnie przy zamkniętej Wyzwolenia kiedy cały ruch jest puszczony przez Michałowskiego. Sam byłem świadkiem co najmniej 5 takich przypadków w ciągu soboty i niedzieli, że kierowcy śmigają na czerwonym, a przechodnie salwowali się ucieczką.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Uwaga - przejście 06.11.16, 19:18
      Policji oczywiście tam nie ma, tak jak i straży miejskiej. Oni tylko pieszych na czerwonym potrafią złapać, jak oczywiście nawet z daleka żadne auto nie jedzie.
      Tak samo nic nie robią, z zaparkowanymi autami na chodniku, a pieszy musi wchodzić na ruchliwą ulicę, aby ominąć auto parkujące na chodniku.
    • storima Re: Uwaga - przejście 06.11.16, 20:31
      Istotny komentarz obywatelski.
      Dzieki któremu można uratować ludzi przed kalectwem bądź śmiercią.

Niestety osoby odpowiedzialne za zmiany gwarantujące bezpieczeństwo ruchu drogowego z Urzędu Miasta
      nie czytają tego niszowego forum.

Jeśli ktoś posiada werwę, inicjatywę,
      i jest jak można wyczytać z powyższych postów świadome obywatelskie zaangażowanie w obywatelskie inicjatywy. Moze pisać BEZPOŚREDNIO do:

biuroprasowe@czestochowa.um.gov.pl

www.czestochowa.pl/page/10,kontakt.html

Po czym uświadamiać innych o rezultatach Waszych ŚWIADOMYCH interwencji na naszym niszowym forum.

Aby innych INSPIROWAĆ.

• n-jurek Re: Uwaga - przejście 06.11.16, 22:06
        drogi storimo ! To niszowe forum jest od takich tematów, które dotyczą NAS CZĘSTOCHOWIAN. Bezpieczeństwo , zdrowie, oświata itp w NASZYM MIEŚCIE. Od tego czy puścił bąka pan B., K., D.,Sz. są fora ogólnopolskie. A zdziwiłbyś się ile osób z UM czyta to forum. Inna rzecz - czy chcą zadziałać .
    • taniarada Re: Uwaga - przejście 06.11.16, 21:40
      Jest jeszcze taki mały znaczek poniżej świateł .Nie wiem czy na Wyzwolenia on jest .Taka strzałka zielona.Po której zapaleniu możemy na czerwonym wjechać.Możemy sobie pisać do urzędu i nawet do MZDIT ,ale to są specjaliści od łupienia kierowców ,czyli parkingowi .Nie ładnie jest kablować i nadawać .Ale ta sprawa to dla policji.Oczywiście to policja Błaszaka ,ale sprawę powinna załatwić.
    • storima Re: Uwaga - przejście 06.11.16, 23:21
      Drogi N-Jurku,
      to czy ktoś z urzędników czyta to forum to jego prywatna sprawa.
      Podczas gdy wysyła się urzędnikowi oficjalna droga obywatelski raport, prośbę o interwencje
      to wówczas nie jest prywatna sprawa
      lecz oficjalna.

PS
      Urzędnicy nie są rozliczani z czytania forów.
      Rozlicza się ich z oficjalnie wskazanych im spraw do interwencji.

• storima Re: Uwaga - przejście 07.11.16, 07:17
      PS
      To tochę tak jakby zgłoszenie o kradzieży podawać na forum,
      zamiast udać się na komisariat;)
      I proszę mnie nie zrozumieć źle.
      Chwali się ze częstochowianie piszą o tak istotnych sprawach na FCz.
    • n-jurek Re: Uwaga - przejście 07.11.16, 18:17
      N o i po problemie. Sygnalizacja nie działa.
    • storima Wysłałem do Prezydenta Miasta 07.11.16, 19:01
      Szanowny N-Jurku!
      Wysłałem przed chwilą na adres:

kmatyjaszczyk@czestochowa.um.gov.pl

Twoją Obywatelską Opinię
    • taniarada Re: Uwaga - przejście 07.11.16, 21:48
      Wysłałem do Prezydenta Miasta
      storima 07.11.16, 19:01
      Szanowny N-Jurku!
      Wysłałem przed chwilą na adres:

kmatyjaszczyk@czestochowa.um.gov.pl
      A szanowny N-jurek to co ?Umie zepsuć sygnalizator i wyżalić się na necie.Lol.
    • storima Re: Uwaga - przejście 09.11.16, 20:08
      N-Jurku!
      Czy Twój tu na Forum Częstochowa post zadziałał?
      Serdecznie,
      • taniarada Re: Uwaga - przejście 09.11.16, 20:56
        storima napisał:

> N-Jurku!
        > Czy Twój tu na Forum Częstochowa post zadziałał?
        > Serdecznie,
        Jego nie bo błysnął chamstwem .I zniknął .Ile to ma lat ? Ale Twój zadziałał bo dyzma i pluto się uspokoili .Jestem pełen podziwu.
    • n-jurek Re: Uwaga - przejście 09.11.16, 21:54
      Drogi storimo . Odpowiem Ci tak. Twoje wpisy o wysłaniu wiadomości do KM. Przeczytałem przed napisaniem posta o awarii sygnalizacji. Wcześniej zgodnie z sugestiami zadzwoniłem do Straży Miejskiej informując ,że światła nie działają i na skrzyżowaniu jest nieciekawie. Funkcjonariusz był zdziwiony, że tam jest sygnalizacja. A sytuacja wyglądała tak,że na przejście przez Michałowskiego musiałem czekać 8 minut. Ktoś gdzieś radził, żeby przed przejściem podnieść rękę do góry sygnalizując chęć przejścia. No i co? Stałem z tą ręką w górze jak idiota przy pasach a przede mną śmigały fury i inne pojazdy. Po dwóch dniach światła włączono. Z całej tej dyskusji na f orum nauczyłem się jednego: nie wychylać się i mieć na uwadze tylko swój interes. Na forum nie dyskutować na argumenty tylko przywalić- najlepiej personalnie- drugiemu. A argumenty kogo obchodzą, Liczy się chamska odzywka, obelga, zaczepka – czego też doświadczyłem. Pisałem już ,że odwaga potaniała. W internecie niektórzy wyżywają się anonimowo, ale czy na pewno anonimowo.
      Zawsze uważałem, że na forum lokalnym należy wskazywać na problemy życia codziennego w naszej małej ojczyźnie w naszym mieście. Mówić co mnie boli w środowisku lokalnym. Krytykować naszych przedstawicieli w parlamencie, że kiedy dorwali się do foteli patrzą jak dorwać się do spółek skarbu państwa, znaleźć posadki dla kolesi i rodziny.
      Natomiast cała ta wojenka pisu z po powinna być komentowana na licznych forach ogólnopolskich. I tak kiedyś było na tym forum. Były krytyki pod adresem Wrony, Kurpiosa, Matyjaszczyka , Szewińskiego, Leszczyny i ich zaplecza politycznego. Nie było na forum Tuska, Kaczyńskiego, Millera, Palikota, Pawlaka bo oni byli czy są w warszawce.
      Byłą dyskusja, były argumenty bardziej lub mniej trafione, Nie było tyle chamstwa, nienawiści . Doskonale pamiętam te czasy, a teraz ? Hejt i targanie po szczękach. Jest to też wina osoby mieniącej się funkcją admina forum, który – która widzi to co chce.
      Kończąc ten przydługi wpis który zniechęci wielu do czytania moich wypocin nie widzę dla siebie miejsca na tym forum. TO MI NIE ODPOWIADA. Może czasem zajrzę tu ,ale raczej nie będę komentował. Zresztą jedna osoba napisała mi , że nie wnoszę nic na forum.
    • taniarada Wzruszające 10.11.16, 08:46
      Napisał N-jurek.Zreszta na forum Kraj Hejt ci przeszkadza.Osiem lat nepotyzmu też.Kręcenie lodów przez byłą SLD w Częstochowie też nie .Co z tego że czerwoni bracia przeobrażali się w biznesmenów i przy pomocy PIS i PO robią to dalej.Przyglądaj się dalej ,aż życie ucieknie panie Obrażalski i Trąbalski .
    • storima Re: Uwaga - przejście 13.11.16, 13:48
      Drogi N-Jurku,
      kiedyś jak piszesz na tym forum poruszano tematy związane z Częstochową?
      Weteranów piszących od początków powstania tego forum do dziś jest dwóch:
      Pluto i ja. To już 14 lat.

Pierwsze lata tego forum to rodzaj dzisiejszych mediów społecznościowych.
      Pisano o Częstochowie, jak i wspominano czasy dzieciństwa, młodości z PRLu.

W kolejnym okresie historii forów, Agora podpinała artykuły GW Częstochowa, stąd w ten naturalny sposób odbywały się tu dyskusje na temat naszego miasta.

Okres prezydentury Tadeusza Wrony to aktywny udział na forum jego rzecznika prasowego, którego kilkoro z nas ówczesnych forumowiczów poznał osobiście z okazji "spotkań forumowiczów". Stad tez aktywna na tym forum wymiana opinii na temat naszego miasta.

Owszem niewiele tu było o polityce ogólnopolskiej.
      Ale tylko, jak wszędzie w Polsce do czasu upadku koalicji PO-PiS.
      Od tego czasu widoczna jest w kraju widoczna cezura podziału społeczeństwa na kilka antagonistycznych frakcji. Z tym również wiąże się wszechobecność politycznej tematyki.
      Jak pisała tu Asia jest to również jeden z przewodnich wątków na forum e-mama.

Czyli nie jest to specyfika tego wyłącznie forum.

Generalnie większość forów spotkał podobny los jak to tutaj.
      Klienci przeszli do mediów społecznościowych.

A tematykę forów określają tworząc ją ich użytkownicy.

Nikt nikomu nie zabrania pisać tu na częstochowskie tematy.

Ale jak widać nikomu tez na tym z tu piszących na tym nie zależy.

Forum jest taki jacy są jego użytkownicy.

A odnośnie Twoich uwag iż jest tu ktoś kto nie życzy sobie Twojej tu obecności.

To zapytam:
      Czy gdy w realu jakiś prymityw, zbuntowany cham zabroni Ci przechodzić dostępną każdemu ulicą miasta to też ulegniesz temu chamskiemu żądaniu?

Odnośnie Twego poruszonego tu tematu.

Czyżbym był jedyna osobą która zaadresowała ten problem na zasadzie podania Twego wątku
      do Urzędu Miasta?
    • storima Re: Uwaga - przejście 13.11.16, 19:50
      PS
      Istnieje częstochowskie podforum poświęcone polityce.
      Ukazywały się tam komentarze do lokalnej Wyborczej związane z polityką.
      Przez jakiś czas opiekunka forum przekierowywała wątki z tego forum na polityczne podforum.
      Efekt jest taki iż podforum jest wirtualnie martwe.
      Na temat błędów w administrowaniu FCz ze strony administracji forów Agory, które miedzy innymi przyczyniły się do obecnej jego wegetacji pisałem tu kilkakrotnie.
      forum.gazeta.pl/forum/f,1186,Czestochowa_Kto_nami_rzadzi_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka