Gość: Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:36 Gdzie mozna w cz-wie szybko i bez prowizji wplacic pieniadze na konto mBanku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: mBank ???? IP: *.trustnet.pl 01.11.04, 17:26 wydaje mi sie ze w btylym banku czestochowskim tj,, Dekabrystow i za ratuszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: mBank ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:27 Mnie tez sie wydawalo ze w Multibanku tzn bylym Częstochowskim ale tam nie przyjmoja wplat na konto w mBanku. Bylem tam i sprawdzilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: mBank ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:47 Każdą wpłatę gotówki na konto w dowolnym banku (także w mBanku) możesz zrobić przez pocztę. mBank jest wyłącznie bankiem internetowym i z tego co wiem nie ma nigdzie w Cz- wie siedziby przyjmującej wpłaty gotówkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDT Re: mBank ???? IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 03.11.04, 12:50 Równoległe konto w VW Banku Direct (darmowe przelewy), ewentualnie niedrogo wychodzi Inteligo - ma wiele placówek (PKO BP) gdzie można bez prowizji wpłacić gotówkę, a następnie przelać na mBank za 0.99PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: mBank ???? IP: *.org / *.org 01.11.04, 20:33 Ano to jest problem banków wirtualnych - niestety MBANK nie posiada kas a MKioski to bardziej centra promocyjno informacyjne niz miejsca gdzie sie cokolwiek załatwi. niestety w przypadku koniecznosci wpaty gotówkowej pozosteje do wyboru jakikolwoek bank obsługujący gotówkowe przelewy zewnetrzne (nie kazdy bank prowadzi takie usługi no i oczywiscie dochodza spore nawet dochodzące do 5 - 7 zł prowizje),agencja PKO i banki spółdzielcze ( 24 h prowizja ok 3,50 - 4zł), poczta (przelew wpłacony do godzniny chyba 16 bedzie zaksiegowany za jakies 48h oczywiscie tez jest prowizja ok 4 zł), SKOK ( 24 h prowizja na poziomie 3 zł) no i oczywiscie punkty kasowe takie jak np. złotówka prowizja na pozomie 2 - 2,50 przelew winien dojsc za jakies 2 - 3 dni)itd itp. co prawda słyszałem iż przy MKioskach maja byc wpłatomaty ale ponoc narazie jest jeden w Łodzi i na wiecej sie nie zanosi. Można tez poprosic kogos mającego konto w tradycyjnym banku z darmowymi przelewami o wpłacenie kasy na swój rachunek i dokonanie przelewu w naszym imieniu na MBANK. Niestety nic innego sie nie wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: mBank ???? 01.11.04, 21:12 I w tym oto ostatnim poście (autorstwa XKX) przeczytaliśmy coś, czego nie znajdziemy na oficjalnych stronach mBanku. Tak to jest, niestety. Że jak coś jest "za darmo" to znaczy że jest do dupy i wcale nie za darmo tak do końca, bo wiąże się z innymi, dodatkowymi kosztami. Dlatego wolę już płacić te skromne prowizje w Inteligo, a mieć konto w banku, który formalnie jest oddziałem banku wcale nie wirtualnego. Dodajmy, że w dzisiejszych czasach już prawie każdy bank ma możliwość obsługi online, w tym niejeden za darmo. Na tle oferty niektórych banków tradycyjnych (np. Lukasa albo VW Bank Direct) oferta mBanku jest bezsensowna. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: mBank ???? IP: *.org / *.org 01.11.04, 21:55 A mozesz mi zdradzic tajemnice bo moze nie jestem w temacie gdzie mozna bezpłatnie wpłacic kase mając konto w VW Bank Direct bo tam jest taka sama sytuacja jak w MBanku. co ciekawe w Multi banku jest sytuacja zblizona to znaczy 75% rzeczy trzeba zaatwiac via Multi lina bo oddziały maja dośc hymm ograniczona funkcjonalnosc. I o wiekszosc rzeczy jest w gesti centrali w Łodzi. Ale i tak wygodniej tam niz w MBanku. co do Inteligo to byłby całkiem ok. i pewnie bedzie z chwilą wymany aplikacji w PKO BP bo w tej chwili brak tam nprzykład pełnego on - line przy wpłatach w oddziłach czy obsługi w odziałach kont Inteligo chocby w podstawowym zakresie. no ale napewno jest tam wygodniej nz w tak reklamowanym MBanku. Ciekawe bank do obsługi którego trzba miec rachunek w innym banku tradycyjnym. No cuz moze to taka nasza Polska specyfika - jak dlamnie to MBnk jest dobry jedynie do obsługi pewnego portalu Aukcyjnego ale tu juz nie dotyczy tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: mBank ???? 02.11.04, 07:19 No fakt. VW ma tylko jeden niewirtualny oddział, w Warszawie. I tylko tam są kasy banku. Ale tak poza tym się zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: mBank ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 06:38 W punktach kasowych złotóweczki do wpłat na konto mbanku doliczana jest prowizja ok 1.69 pln chyba ze to ma byc większa kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
bakteria82 Re: mBank ???? 02.11.04, 14:47 Nigdzie wszedzie jest pobierana prowizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ita Re: mBank ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:18 Nikt nikomu niczego na siłę nie wciska! Jak ktoś otrzymuje wpływy gotówki do ręki nie wybiera banku wirtualnego! Ja otrzymuję gotówkę przelewem i większość opłat wykonuję także za pomocą przelewu lub karty - więc dla mnie rozwiązanie wirtualne jest idealne :-). Nie muszę chodzić po bankach czekać w kolejkach i wypisywać świstków. A jeśli chodzi o zwykłe banki to BOŚ ma korzystną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: mBank ???? IP: *.org / *.org 02.11.04, 21:03 A co ma jedno do drugiego? 95% banków tradycyjnych ma w swojej ofercie transakcje przez internet w ok. 70% z nich platforma transakcyjnya ma mozliwości zbliżone jesli nie wieksze niz platforma MBanku(zreszta czesto gesto sa one prwie blizniacze bo oparte na rozwiązanaiach jendej firmie to co je różni to odmienny wygląd stron. Natomast zaletw banku tradycyjnego jest zaplecze w postaci oddzału gdzie czasem mozna cos załatwic szybciej i lepiej niz przez konsultanta telefonicznego - zreszta w wielu bankach tradycyjnych ta forma tez jest obecna. Podsumowóac obecnie niestety oferta banów całkowicie wirtualnych jest nieco słaba konkurencyjnie zwłaszcza iz coraz czesciej one tez pobierją prowizje z tym ze sa one ukryte 9oczywisice poza tymi jawnymi jak np. za przelew miedzybankowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ita Re: mBank ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:12 XkX nie jest wcale tak różowo jak piszesz. Jak byś podał przykłady tych banków których platforma transakcyjna ma większe możliwości od np mBanku i jakie są te większe możliwości? Jakie ukryte prowizje masz na myśli bo nie zauważyłem. Poza tymi jawnymi od przelewów międzybankowych i podatkiem od odsetek kapitałowych nie pobierają mi nic. Posiadam konta w kliku bankach, zarówno zwykłych jak i wirtualnych i jakoś te wirtualne są tańsze i wygodniejsze. Nigdy jeszcze nie załatwiłem nic szybko w banku a poza tym banki mają to do siebie że albo się coś załatwi albo nie ciężko coś załatwić lepiej albo gorzej chyba że masz na myśli wręczenie komuś w łąpę:-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mBankowiec Re: mBank ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 00:38 Witam posiadam konto w mBanku od 2001 roku i nie moge powiedzieć złego słowa oprócz konta indywidualnego posiadam tam też rachunek firmowy i od samego początku jestem bardzo zadowolonym posiadaczem jeśli chodzi o brak mozliwości dokonywania wpłąt bez prowizji to przyznaję rację - zawsze trzeba zapłacić więcej lub mniej w zależnoiści od miejsca gdzie się wpłaca dla mnie swego czasu pewnym rozwiazaniem był rachunek w MultiBanku dokonywałem wpłat w siedzibie i przelewałem przez system obsługi internetowej na konto w mBanku - w tejc hwili juz tego nie robię gdyż 90% moich wpływów na konto to wpływy przelewów wynagrodzenia z tytułu umowy o pracę jeśłi chodzi o rachunek firmowy mBiznes to tutaj sytuacja jest podobna - klient w większosci przypadków płaci przelewem, kartą lub mTransferem powiem wam jeszcze że w kilka miesięcy po założeniu rachunku w mBanku zlikwidowałem wszystkie inne rachunki w bankach co do tzn "wpłatomatów" (bankomatów depozytowych) to powiem ze sieć od kilku tygodni jest budowana i wg "pewnego" źródła bankomat depozytowy w Częstochowie jest sprawą priorytetową jednak na dzień dzisiejszy istnieją tylko 2 takie w Łodzi (jeden powstał eksperymentalnie jakieś 2 lata temu a drugi kilka tygodni temu w ramach programu rozwijania sieci takich bankomatów) jeśli chodzi o infolinię i pomoc konsultantów - wydaje mi się że jest bardzo sprawna i konktretna - ludzie tam pracujący sprawiają wrażenie dobrze poinformowanych i znajacych się na rzeczy ;) a jeszcze słowko o systemie obsługi internetowej - szczerze mówiąc to nie wiem jaki inny bank ma tak dobrze rozwinięty ten system kilku moich znajomych założyło konto w mBanku posiadając rachunki w innych bankach własnie ze względu na znacznie większe mozłiwości systemu mBanku nad innymi wirtualnymi no i ostatnia sprawa mSim - kto ma konto w mBanku i jest abonentem Ery to wie o czym mówię - niezawodna, sprawna usługa o bardzo dużych mozłiwosciach podsumowaując - polecam konto w mBanku każdemu kto chce zacvząć przygodę z bankami wirtualnymi pozdrawiam K.G. Odpowiedz Link Zgłoś