Gość: tz4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:39 Jak w temacie , ludzie tam pracują od rana do póżnej nocy, 3-4 nad ranem i nikogo to nie obchodzi.gzie jest PIP i inne instytucje?Żeby ludzie w 21 wieku pracowali ciężej niż w średniowieczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ruda Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:37 A cóż tam się dzieje takiego?........... Przybliż nam ..................... Rudy kołtun :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: AMASOL-- Lager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:06 Tak to już jest . Rozpoczyna się nowy wątek " Pierdnięciem "i nie wiadomo o co chodzi.....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:01 tz4 To ,że ludzie pracują od rana do nocy nie jest niczym złym,jeżeli mają za to godziwe wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz4 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:08 Jeżeli 4,46\h normalnie, a 5,00\h nadliczbową, to jest według Was normalnie to mnie w tym kraju już nic nie zdziwi, przecież to jest łamanie kodeksu pracy. Poza tym to nie jest praca tylko w tygodniu, ale również w soboty i niedziele, a nawet w święta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.prenet.pl 17.11.04, 10:33 A cóż tam się dzieje takiego?........... Przybliż nam ..................... potwierdzam..........co to za praca z taka stawke? i dlaczego zamiast do PIP-u czy Sanepidu lub innych organizacji do obrony praw pracowniczych /za komuny takie były jako kadrowa WIEM :- ))......teraz nie wiem?/ to tu na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.ids.czest.pl 17.11.04, 11:09 nie chcesz nie pracuj,duzo ludzi jest na bezrobociu,nie podoba Ci sie daj szanse tym,ktorzy potrzebuja pracy,a co za tym idzie pieniedzy:) wybor nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz4 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:47 qwerty mówisz jak typowy pracodawca-wyzyskiwacz, może też jesteś jednym z nich?? Typowe podejście naszych "biznesmenów" jak Ci się nie podoba to się zwolnij, wiadomo,że jak ludzie nie mają środków do życia, to się godzą na każdą pracę i za każdą stawkę, ale to są ludzie i przecież mają swoją godność i jakiś szacunek im się nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: 80.51.222.* 17.11.04, 13:27 Jednak nic nowego taka stawka godzinowa, z tego co wiem są i tacy którzy ludziom płacą po 3 zł/h, a cóż ludzie mają robić, wolą pracować po 10 h i mieć te 30 zł niż nic. Co mam powiezieć mężowi który ma płacone od wykonanej sztuki np. teczki kiedy nie ma zamówień w ich zakładzie, nic ludzie nie dostają albo zarobią aż 300-400 zł za cały miesiąc robot i też nie po 8 godz.Szefostwo ma jedną odpowiedź - nie podoba się to wypad z baru.Owszem ludzie są zarejestrowani na 824 zł, z tym że 200-250 zł ich zarobku za akord jest potrącane przy wypłacie jako podatek i itp. opłaty. Wiec jak ktoś ma na koncie 300 -400 zł to wiadomo że nierze urlop bezpłatny i tego podatku szefom nie płąci, tylko ile można siedzieć na lewych bezpłatynch. Lewych bo przecież człowiek pracował, był gotowy do pracy. Ja już bym wolała mieć te 5 zł/h i pewne pieniądze niż dziurę w bucie i trawę na śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś