Dodaj do ulubionych

narkotykowe party w Częstochowie

IP: *.prenet.pl 11.12.04, 18:04
Około stu osób z całego kraju, w tym dwóch Francuzów i obywatel Austrii
zjechało się na narkotykowe party do Częstochowy. Kilkanaście nich zatrzymała
policja rekwirując duże ilości marihuany, amfetaminy, grzybków i ekstazy -
poinformowała rzecznik częstochowskiej policji nadkomisarz Joanna Lazar.

Niech bedzie pochwa....lony, szkoda ze to nie bylo bardziej reklamowane a
swoja drogą mozna by w czestochowie zrobic Parade Miłosc i byla by kasa i
siostry z braciszkami by sie rozerwali a nie tylko na kleczkach i schylanie
sie po mydlo pod prysznicem.......
Obserwuj wątek
    • jamajca Re: narkotykowe party w Częstochowie 11.12.04, 18:22
      info.onet.pl/1022654,11,item.html
      na warszawskiej to mialo miejsce
      ale numer
      prosze prosze, co sie w tej czestochowie dzieje
      hehe
      • youstynus Re: narkotykowe party w Częstochowie 11.12.04, 19:26
        Nie zawsze media podają całą prawdę. Zastanówcie się nad tym!
        • Gość: zardzewiala Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.bis / 212.244.80.* 12.12.04, 11:47
          siedze i zatkało mnie
    • Gość: xx Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.icis.pcz.pl 11.12.04, 19:53
      Czy to ma jakis zwiazek z czyms co nazywa sie "sklot" na Warszawskiej ?

Tam miala sie odbyc cala impreza - generalnie pozytywna.
      • youstynus Re: narkotykowe party w Częstochowie 11.12.04, 20:10
        Ponoc bylo pozytywnie :(:( Odkad o mnie pare razy napisali nieprawde w gazecie,
        nie wierze prasie.
      • Gość: bubel Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:34
        ..ano gdzie indziej niz na sklocie moglo byc takie miedzynarodowe tekno party...

szkoda ze wpadli, chcieli sie zabawic a tu kicha... no ale coz, jesli w dragach widza przyszlosc to maja za swoje...
        • Gość: Menel Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:22
          I kto mwoil ze w Czestochwoie nic sie nie dzieje:)
          • Gość: xxx Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:29
            ich sprawa-jak lubia narkotyki to niech biora!przeciez to ich cialo ich zycie!!!
    • Gość: mimi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Dream_warrior Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 11:24
      Nadużycia ze strony Policji!!! Kradzieże, szarpania -Czy tak pracuje nasz
      świetny częstochowski odział AN? "Ktoś widział grupę ludzi i samochody dlatego
      zainterweniowali..." -Policja, Prokurator kilkanaście radiowozów, dwie
      telewizje, gazety straż pożarna -czy taka batalie można zorganizować w parę
      minut? Coś mi tu śmierdzi i to na pewno nie są moje skarpetki...Oj żeby
      Policja się tak na na codzień organizowała.... Respect Ya!
      Ps. Mieszkańcy Squatu nie są winni, nie mogą odpowiadać za to że uczestnicy
      imprezki przynieśli/przywieźli ze sobą "dragi"...Zreszta jest ogólny zakaz na
      squacie...a to że ktoś "inaczej" (wg. np. Policji) wygląda to trzeba go
      zniszczyć....(Squatersi rozdaja co niedziele na PKP jedzenie bezdomnym w ramach
      akcji "food not bombs")

<B> PUSTOSRANY W RĘCE WYOBRAŹNI !!! </b>
      <b> FOOD NOT BOMBS </B>
      • czayna ojej 12.12.04, 20:24
        ...piekna akcja....niemaco....polcja zachowuje sie jak zomo....jak slysze o jakis akcjach w Czewie to mam wrażenie ze tam wciaż panuje komuna....HWDP
      • Gość: aa3 Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: 212.87.232.* 13.12.04, 14:48
        fajnie że jest w Częstochowie też jest taka akcja "food not bombs". Tylko
        szkoda ze nic o niej nie slychac. W innych miastach jest to dobrze
        rozpropagowane, wiadomo jak sie podlaczyc, pomoc. Cos sie anarchizujaca brac z
        Miasta Swietej Wiezy wystarczajaco nie stara ;) Pozdrawiam
    • Gość: Harry Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.21.pl / 213.199.204.* 12.12.04, 11:54
      kurde!!!!!!!!!!!!!1cholera by ich wzieła!!!!!!!!!!!!jak tak można!!!!!!!!!!
      czemu nie robią najazdów na dyskoteki znaleźli by i wiecej wrrrrrrrrr.....nie
      ale to skłot i trza go zniszczyś!!!! a jeszcze sam budynek bez świadków
      poezszukiwali i się pewnie okarze ze 3kilo znaleźli wrrrrrrrr!!!!!!!!
    • Gość: Macieju Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 16:23
      Nikt mi nie wmówi, że ów "squatersi" to chodzące aniołki.
      A jesli ktoś twierdzi, że mogli niewiedzieć o tych narkotykach to albo jest głupi, albo ślepy, albo jedno i drugie.
      Ten pieprzony budynek na Warszawskiej i ich lokatorzy to zakała Częstochowy.
      A jeśli ktoś twierdzi, że ćpanie jest ok. bo psuje tylko ćpuna to się grubo myli. Prawda jest taka, że dobrze się stało i miejmy nadzieje, że to nie koniec. Przecież oni tam żyją za free, a kto za nich płaci??? My. Pasożytów nie powinno się utrzymywać!!!
      • Gość: RED Alert Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:31
        Wiadomości podawane na ten temat przez media nie mowią do końca całej prawdy o tym
        wydarzeinu. Było tak (wiem to z najlepszych źródeł):
        Policja najechała na częstochowski skłot rano. Początkowo, nie mając jeszcze
        nakazu na wtargnięcie na prywatny teren jednak weszli i dosłownie zaczęli
        wynosić śpiacych ludzi (a dokładnie to dziewczyny były targane za włosy a
        chłopacy w bieliźnie wyrzucani na zewnątrz). Zwierzęte ( i to jest bardzo
        bulwersujące!!!), które mieszkają także na skłocie zostały potraktowane w bardzo
        sadystyczny sposób:
        kot trzymany za nogi i rzucany o ścianę (nie może teraz chodzić), pies brutalnie
        pobity i także się nie potrafi ruszać. Po wyprowadzeniu wszystkich na zewnątrz
        policjanci zaczęli przeszukiwać i przy okazji dewastować pomieszczenia skłotu.
        Mieszkańcom skłotu zabrano (policja ukradła) komputery, rowery, sptrzęt muzyczny
        a także 2000 zł utargu z imprezy. Niektórzy zostali pobici, niektórzy
        aresztowani a sprawa się dalej toczy...
        • Gość: gość Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:12
          taaaak a narkotyki podrzucili !..
          a te zwierzeta pewnie tez naćpane były, więc nie mogą chodzić.
          BANDA BRUDASÓW!!!!!!
          • Gość: Red alerd "Ratunku Policja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:58
            A mnie sie troche wydaje ze policja potrzebowała jakiejś premi ma świąteczne
            zakupy, a zeby ją zdobyć musieli sie czymś wykazac, a najłątwijej jest napaść
            na ludzi odsypiających impreze i już są jakies wyniki ito jakie "Między narodowy
            zjazd narkomanów" haha ambitni ci policmastry. Chłopaki jestem z wami niemożna
            im tego darowac. Trzeba im wyrwac ten skardziony sprzet z ich ninażartych ryji !!!.
            "Policant broni mnie przed złodziejem, policjant broni mnie mordercom, policjant
            broni mnie przed gangiem, lecz koto obroni mnie przed policjantem. RATUNKU POLICJA.
            Ps. Pozdrowienia dla pani rzecznik prasy komendy miejskiej policji w Częstochowie.
        • Gość: A Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:06
          Oświadczenie częstochowskich środowisk alternatywnych i wolnościowych
          12. 12. 2004
          W sobotę rano w trakcie imprezy muzycznej, na której mieli występować artyści z
          Francji, Niemiec, Austrii, na częstochowski skłot przy ul. Warszawskiej
          wtargnęła policja. Policjanci nie okazując żadnego nakazu oraz nie trzymając
          się żadnych prawnych procedur, wygonili wszystkich na zewnątrz. W trakcie
          przeszukania zostało pobitych kilka osób. Wygoniono wszystkich na zewnątrz – do
          budynku nie są wpuszczani jego mieszkańcy. Policja skradła z kasy skłotowej
          około 2 tys. zł.
          Częstochowski skłot istnieje od trzech lat, w czasie tego czasu na jego terenie
          odbyło wiele imprez kulturalnych, koncertów, prelekcji i wykładów. Od dwóch lat
          środowisko skupione wokół tego miejsca w ramach akcji Jedzenie Zamiast Bomb w
          okresie od jesieni do wiosny rozdaje obiady potrzebującym.

Jako mieszkańcy skłotu oraz przyjaciele domu uważamy zachowanie policji jako
          godne okupantów w podbitym kraju, a próba policyjnej pacyfikacji niezależnej
          działalności społecznej i kulturalnej jest godna państwa policyjnego. Wszelkie
          zaś doniesienia policji o jakoby znalezionych dużych ilościach narkotyków
          uważamy za śmieszne i bezpodstawne. Chcemy jeszcze raz podkreślić, że policja
          wyrzuciła wszystkich poza budynek – policja przez długi czas w budynku
          przebywała sama. Twierdzenia o znalezieniu w budynku narkotyków uważamy za
          nieudolne próby uzasadnienia tego bezprawnego najścia.
      • v.ci Macieju ! 12.12.04, 19:16
        Czy możesz nam łaskawie wyjaśnić kilka spraw :
        - czy squatersi mieli wg ciebie przeszukiwać gości ( i jakim prawem ? )
        - dlaczego squat to "zakała" Cz-wy ?
        - jakim to sposobem za nich płacisz ?
        • Gość: macieju Re: Macieju ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:24
          oczywiście, że nie mieli(ście) prawa, ale nie róbcie teraz zdziwionych min.
          Jak płacę : o ile się nie mylę na bramie squat'u wisi czerwona tabliczka ( myle się ) a czerowne tabliczki są umieszczane przy budynkach w jakikolwiek sposób utrzymywanych przez państwo... A państwo, to podatnicy...
          A to, że są zakałą to moje zdnaie... i jak narazie mam zamiar je podtrzymywać.
          • Gość: macieju Re: Macieju ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:05
            a tak seryjo to osobiscie do samych mieszkancow wesolego domku squat nic nie mam. Jeszcze nie mielismy zadnej napietej sytuacji...
            A jesli troche pomyslicie to skojazycie kim jestem, bo widzimy sie czesto.
            Wiec zyjmy w pokoju bo to piekny stan.

A swoja droga to chyba niepotrzebnie poszalalem bo faktow nie znam, a jesli to co mowicie z ta kasa i zwierzakami to prawda to przesadzili, ale nie wydaje mi sie zeby marysie wam podrzucili... (moze to uprzedzenia, a moze taki sa fakty)
            • Gość: Turbo B Re: Macieju ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:31
              No i jak człowiek poswięcił chwilke czasu na myslenie(i przkonał się zapewne że
              tak bardzo nie boli) to zaczał po ludzku mówić zamiast pluć żółcią.Macieju!Nie
              poprzestawaj na tym jednym razie!Tak trzymać!!!Pozdrawiam.
            • v.ci Re: Macieju ! 12.12.04, 23:09
              Nie jestem mieszkańcem skłotu , ale miałem okazję się z nimi zetknąć .
              Pozytywnie .
              • storima Jesli macie sklot to go chroncie! 12.12.04, 23:20
                Zadnych akcji, ktore sprowokuja policje do tego typu akcji--nie urzadzajcie!
                "Foods not Bombs", znam ta organizacje jak i ich przedstawicieli dosc dobrze z
                Berkeley, Kalifornia.
                Wyglada jednak na to, ze sa doswiadczeni bardziej od Was:
                oni, zadnych 'techno-parties' nie urzdzali by w swym 'sklotowym domu'!

Powodzenia w pozytywnie i spolecznie cennych dzialanich!

P.S. Cos mi to wyglada na marna (lecz niestety--udana) prowokacje.
                Serdecznie Zycze Zdrowego Rozsadku!
                • Gość: Turbo B Re: Jesli macie sklot to go chroncie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:35
                  Racja storimo,prowokacja jak cholera.Teraz będa miec piekny artykół na doskonała
                  i szybka akcję policji pokazywana na konferencjach policyjnych całego swiata-jak
                  to polskie słuzby sa skuteczne w przedziwdziałaniu w międzynarodowego terroryzmu.
                  • Gość: storima Re: Jesli macie sklot to go chroncie! IP: *.d2.club-internet.fr 13.12.04, 00:40
                    popelnilem niescislosc.

"Jesli macie sklot to go chroncie!"

tytul wpisu jest cytatem jednej z uczestniczek konferencji/sympozjum/warsztatow:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=17897900&a=17939926
                    wowczas kobieta w wieku okolo 18-nastu lat.

uczestniczka ruchu sklotow, byla narkomanka(mowimy o twardych dragach jak i
                    naduzywaniu legalnie dostepnych takich jak przykladowo -
                    • Gość: Iris Re: Jesli macie sklot to go chroncie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:33
                      To naprawdę wygląda na prowokację .Z trasy ledwo widać podwórko a co dopiero
                      mówić o określeniu zachowania osób znajdujących sie na nim.No i ta prędkośc z
                      jaką pojawiły się media.To wszytko wygląda bardzo dziwacznie, jeśli się wie że
                      na skłocie narkotyki są zakazane i z tego co się orientuję nikt tam nie bierze,
                      za to w większości dyskotek i szkół jest pełno tego świństwa.Czemu policja tam
                      nie robi takich nalotów ????
    • Gość: storima Food Not Bombs IP: *.d2.club-internet.fr 12.12.04, 23:34
      tak to powinno byc.
      jak i za inne literowki,
      przepraszam.
      • Gość: Red Alert "Ratunku Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:02
        A mnie sie troche wydaje ze policja potrzebowała jakiejś premi ma świąteczne
        zakupy, a zeby ją zdobyć musieli sie czymś wykazac, a najłątwijej jest napaść
        na ludzi odsypiających impreze i już są jakies wyniki ito jakie "Między narodowy
        zjazd narkomanów" haha ambitni ci policmastry. Chłopaki jestem z wami niemożna
        im tego darowac. Trzeba im wyrwac ten skardziony sprzet z ich ninażartych ryji !!!.
        "Policant broni mnie przed złodziejem, policjant broni mnie mordercom, policjant
        broni mnie przed gangiem, lecz koto obroni mnie przed policjantem. RATUNKU POLICJA
        Ps. Pozdrowienia dla pani rzecznik prasy komendy miejskiej policji w Częstochowie.
    • Gość: q Re: narkotykowe party w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:23
      Wiadomosc do Lukasza O.
      Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale wydano na Ciebie wyrok i mozesz miec - ze tez tak powiem - spore problemy ze sprawnoscia.
      Nie jest to grosba, informuje Cie z dobrej woli.

Moze nie ma nic wspolnego ze sprawa... a jednak troche.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka