babeczkaa 20.12.04, 12:43 no nieźle, tego się nie spodziewałam, myslałam że jak juz poważna firma się za to wzięła to się wywiąże. Ale oni zrobili tylko pokaz dla Vipów i bankiet a o zwykłych szarych ludziach juz zapomnieli :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: COOLiBEER Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.04, 12:59 ZAWIODLEM SIE NA CINEMA CITY I TO BARDZO CZYTAJAC TO CO ROBIA Z KLIJENTAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:03 O jejku,jejku,moje biedactwa,nie bedzie kina,zaloba w Czestochowie,kazdy juz sie chcial pokazac a tu lipa-zawiedlismy sie-a i tak ruszycie jak studemnci na kase WSP dzisiaj,gdy bedzie pierwszy pokaz!Narzekacie,narzekacie a i tak z bananem na twarzy pojdziecie na I seans.Wielka tragedia...normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józka Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:12 Manel, a możeś Ty menel, że takie pierdoły piszesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik otwarcia Co się dzieje z Cinema City? IP: 80.51.236.* 20.12.04, 13:01 Byłem na tej rzekomej ,,fecie" było tragicznie ! Klimatyzacja nie chodziła jedzenie było podłe toaleta była jedna dla wszystkich bo reszty nie zdążono uruchomić!Sale kinowe były tylko 3 z 8 reszta jeszcze nie gotowa. Brakowało nawet koszy na śmieci żeby wyrzucić opakowania po pokornie (widać nikt o tym nie pomyślał). Pracownicy którzy to ,,obsługiwali" byli wystraszeni, jeden z menadżerów groził im zwolnieniem bo coś nie wyszło jak zresztą wszystko, jednym słowem była to tragiczna improwizacja ! ! ! Nic nie było gotowe i nikt nic nie wiedział ! Na seans trzeba było czekać ponad 20 minut osoba która obsługiwała projektor nie umiała go uruchomić! Nie wiem jak wyglądało to na innych salach ale przypuszczam że podobnie. Obiektywnie jednak musze przyznać że sale kinowe są naprawdę SUPER fotele są duże i wygodne a dźwięk jest fantastyczny !!! Niestety cała reszta to kompletna klapa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino fan Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:11 To ładny kit nam cisną CI oficjele z CINEMA CITY wraz z całą resztą, pewnie jeszce cały kwartał bedzie my trwac w oczekiwaniu na pierwsze sense filmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COOLiBEER Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.04, 13:23 Bedzie tak jak 3 lata temu Napisz " Otwarcie LUTY 2001" :) Poczekamy jeszce jakies 3 lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony coliber klient a nie klijent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:30 najpierw ortografia potem net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COOLiBEER Re: coliber klient a nie klijent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:43 cos ci sie nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martha Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 02:13 Nie chcialam sie nic odzywac w sprawie CC, ale jak czytam te wszystkie "wywody" to mnie krew zalewa!!!!! Po pierwsze- przestancie obwiniac menagerow i wlascicieli, bo to, ze kino nie jest jeszcze otwarte to nie ich wina tylko FIRMY, KTÓRA WYKONYWALA BUDOWE I ZAPOMNIALA JAKI WYMIAR POWINNY MIEC DRZWI EWAKUACYJNE:)Ale oczywiscie nikogo to nie obchodzi, bo najlepiej zwalic wine na wlascicieli... Po drugie- kino jest swietnie przygotowane do otwarcia i zarowno sale, toalety, klimatyzacja, bar, jak i komputery funkcjonuja bez zarzutu!!!!!!!!!! I po trzecie- wezcie pod uwage fakt, ze wszystkie osoby "szefujace" w CC spedzaja tam 24h na dobe i mogli byscie troche wyluzowac i moze napisac, ze jestescie ZADOWOLENI, ze powstalo w Cze-wie kino z prawdziwego zdarzenia! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:19 no prosze, w Cinema będą mieli nauczke żeby czerwonych mend nie zapraszać. klima była ok, poczestunek - prosty nienażarty palancie - niezły. a sraj w inne gniazdo - w swojej partyjce z 5 procentowym poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Nieprawda IP: 213.199.204.* 20.12.04, 14:25 OOO widze że kolega sieje zamęt, nieładnie. Może byłeś ale chyba pod kinem, kosze na śmieci są i sale są gotowe (wszystkie). Nieładnie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:08 rowniez bylem na otwarciu CC i nie bylo az tak strasznie jak to opisujesz: zgadzam sie tylko z tym ze toalety byly zamkniete i kolejka byla straszna. Jedzenie bylo bankietowe , nie wiem czego sie spodziewales ??? Filmy wyswietlono wtedy kiedy miejsca zostaly zajete. Porazka byl natomiast prowadzacy calosc DJ COS TAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:23 Wszyscy tak narzekacie, poczekaliscie kilka lat, to i kilka dni sie wam nic nie stanie!!! A straż gdyby się pospieszyla to wszystko byloby na czas!!! A i tak wiekszosc z Was chce tylko obejrzec jak jest w srodku, a potem beda komentarze ze bilety za drogie, ze sale za male ...... a czego wy wogole chcecie!! Jakoś do filharmionii nikt nic nie ma a przeciez tez jes wiele do zarzucenia! Wszyscy staraja sie jak moga ale ludzie jak to ludzie tylko NARZEKAJA!!!!!!! Moze lepiej zajac sie swiatecznymi przygotowaniemi i te kilka dni przeczekac w spokoju? Nie robcie z naszego miasta posmiewiska bo to przeciez tez swiadczy o Was!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samebody Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 23:14 Sorry, gosciu, a kto mowi ze nie ma nic do filharmoni ???????????????? Ja akurat mam duzo: siedzenia niewygodne, jak siedze w ktorymkolwiek rzedzie oprocz pierwszego to pierwsze co widze to glowy siedzacych przede mna a nie ekran... Lipa i tyle, a Ty mowisz ze do filharmonii nikt nic nie ma... Popytaj sie lepiej znajomych, to ci odpowiedza co mozna miec do filharmonii. Tylko o tym po prostu sie nie mowi bo i po co... I tak gadaniem nic nie zmienimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Co się dzieje z towarzyszami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:16 zapytaj się towarzyszy dlaczego nie chca kina w Czestochowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:39 Cinema City rodzinna firma, rodem z Izraela. Szefem Cinema City International od 15 lat jest Moshe "Mooky" Greidinger. W 1982 r. stanął na czele budowy pierwszego w Izraelu multipleksu, który całkowicie odmienił tamtejszy rynek kinowy. A biedni Polacy (jak od dawien dawna) wspierają finansistów żydowskich. Cieszymy się za grosze możemy u nich pracować... :) Wspierajmy to co polskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:47 O widze jakis mało tolerancyjny człowieczek.Jakbyśmy na Polske mieli czekac to juz niczego bysmy sie nie doczekali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:44 Dlaczego nazwałaś mnie mało tolerancyjnym człowiekiem? Każdy ma prawo wydawania pieniędzy na co tylko chce. Mnie chodziło tylko, abyś wiedziała gdzie Twoje pieniadze pójdą - do czyjej kieszeni - i kto się wzbogaci. Chaba jesteś w jakimś wieku licealnym... - najważniejsze aby dobrze się bawić za pieniądze rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:28 Pracuje i to od dawna .A nietolerancyjny jestes neonazistowski chyba nawet.No bo i co z tego czy to jest zyd czy anglik czy polak? CZŁOWIEK to jest przede wszystkim.Oprócz tego postanowił dostarczyc nam troche rozrywki i na tym zarobic i chwała mu za to.Ale ty oczywiscie wszystkich prosciutko po pozorach : jak ktos lubi sie bawic-to licealista, jak inwestuje i zarabia -to zyd, a jak zyd-o to juz najgorzej no nie.Chyba jestes jakims smutnym człowieczkiem - zgorzkniałym.No coz wobec takich tez trzeba byc tolerancyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackie_B Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:50 przesadzili... też rano pojechałam po bilety zastałam kartkę na drzwiach! Maksymalnie się wkurzyłam! Ja słyszałam, że to strażacy budynku nie odebrali. Cieekawe kiedy uprzejmie otworzą...;/;/;/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 14:27 Być może jest to opoznienie związane z tym ,że dzis w nocy był pożar w cinema city w katowicach i nie wiedzą co było jego przyczyną ,może chcą posprawdzać wszystkie zabezbieczenia przeciwpożarowe u nas by sie jakaś tragedia nie wydarzyła. mam nadzieje,że już jutro bedzie można iść na film. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymekg Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 20.12.04, 14:43 A nie mowiłem, że to tylko atrapa, że wcale filmów tam nie bedą puszczali iże to tylko tak zrobili aby wypelnić luke na rogu aleji i kościuszki. ;-) Ale swoją drogą miejmy nadzieje, że gotowe sale nie bedą czekały w nieskończoność na widzów. Ciekawi mnie tylko jak w tak małej przestrzeni udało im się wepchnąc osiem sal kinowych. Albo sa one bardzo małe, albo bardzo małe są korytarze mniędzy nimi, albo wogóel nie ma holu, albo wszystko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u o Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: 80.51.236.* 20.12.04, 15:12 sale są duże ale z tymi korytarzami to strzał w 10! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 20.12.04, 14:47 Ja także byłem pod kinem ok.godz. 13 i niestety nie kupilem biletow na jutrzejszy seans!!;( Włodarze kina chociaż mogliby poinformować kiedy zostanie ono otwarte.Poza tym widziałem jak robotnicy wnoszą jeszcze poszczególne elementy klimatyzacji.Czyżby falstart?Poza tym na zwenątrz jest jeszcze wiele do zrobienia.Szczególnie w części starego kina Wolność. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie filmy Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:36 Poprostu kina nie będzie bo nie zrobione. Ja mam za darmo nowe filmy na kompie i nie musze wydawac 20 złoty i mam te filmy nawet miesiąc przed premierą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:45 i co z tego? Na dobry film nie pojdziesz do kina? Wystarczy Ci telewizor? Kolejny pirat amator co naprawde filmow nie ceni tylko swoj czubek nosa. Nie rozumiesz, ze majac na dysku dobry film warto poczekac 2 miesiace czy pol roku i obejrzec na wielkim ekranie? Wiem, wiem ... za duzo pytan na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yves3 Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.uwoj.krakow.pl 20.12.04, 15:29 A kiedy w Częstochowie będzie IMAX ? Póki co zapraszam do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COOLiBEER NEWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:42 Kina dzisiaj nie otworzyli bo dzisiaj dopiero zostaly dostarczone komputery obslugujace kasy i rezerwacje biletow. Troche sie spoznily ale do konca tygodnia kino ma byc czynne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: NEWS IP: 213.199.204.* 20.12.04, 17:10 COOliBEER ty tam pracujesz? Bo dobrze poinformowany jestes, chce po prostu wiedziec czy to sprawdzona informacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicho byc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:05 Cicho kino bedzie i na pewno niedlugo. Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, i mysle ze powinnismy sie cieszyc tym kinem ktore mamy, a nie psioczyc ze jest takie a nie inne. Na pewno jesli bedzie duzo klientow to bedzie moglo sie rozwijac, czyli IMAX oraz inne udogodnienia, moze nowe sale. Na razie czekajmy cierpliwie, mysle ze kino jest bardzo dobrze wyposazone i ladne. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 20.12.04, 17:36 hhmmmm to wszystko nic ale ja slyszalem ze z tego pospiech w jakim to wszytsko robili ostatnio cos sie zawalilo chodzi plota ze jakis strop runoł - diobry pocztaek otwarcia!!!!!!!!!!!gratuluje zreszt i tak iwedzialem ze nie zdaza przeciez ludzie obudzcie sie zyjemy w Cz-wie miatso cudow!!!!!(tych felernych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.net 20.12.04, 17:39 strop to się ZAPALIŁ, ale w cinema-city katowice.. natomiast slyszalem ze straz pozarna cofnela pozwolenie na urzytkowanie budynku po pozarze w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:55 jetem pracownikiem CC i widziałam jak przez ostatnie dni wszyscy od budowlanców przez menadzera az po własciciela tego kina siedzieli tam 24 godziny na dobe, bez snu ,bez obiadów zeby wszystko było gotowe ,zapiete na ostatni guzik i wszystko byłoby dobrze i wszystko zdazyli tylko straz nie dostała łapówy nie podpisała odbioru i otwarcia nie mogło byc.Czy wy naprawde myslicie ze oni to zrobili specjalnie ze to było w ich interesie ?Przeciez oni stracili dzisiaj tysiace które mogli zarobic.Mnie jest przede wszystkim zal tych ludzi bo bardzo sie starali no ale biurokracja zwyciezyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackie_B Re: Bridget Jones? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:19 jako pracownik CC masz może jakieś wieści dotyczące repertuaru? bo pomimo tego, że wszędzie pisze, że "dziennik bridget jones 2" będzie w kinie to słyszałam niemiłą plotkę, że ma tego filmu na razie nie być;/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiformowany Re: Bridget Jones? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:52 mysle ze bedzie, na otwarciu kina byl wyswietlany, a oprocz Briget wyswietlono jeszcze INIEMAMOCNI i OCENAN 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Bridget Jones? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:50 Bridget bedzie od przyszłego piatku na bank.Ja juz dzisiaj ogladałam bo akurat testowali tasme:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackie_B Re: Bridget Jones? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:54 Super ;). dzięki bardzo za odpowiedź. Byleby tylko otworzyli ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majer Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:00 określić to można tak "śmiech na sali" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 19:53 Spokój !!! To że kina jeszcze nie otwarto to jak sami widzice wina straży pożarnej. I nie wyzywajcie na CC bo niezawsze jest tak jak byśmy chcieli, wy też nie jesteście punktualni. CC ruszy w tym tygodniu i nie pluć się bo to porządna strona internetowa a nie stadion piłkarski ! A poza tym powiniście się cieszyć bo przecież wcześniej ciągle pisaliście ze i tak będziecie chodzić do OKF bo tam nie ma popcornu i są lepsze filmy a teraz sami się żalicie że CC jest zamknięte. Aha i do pewnego kolesia, jak jesteś rasistą i nie torelujesz Izraela to zachowaj to dla siebie a nie wypisujesz to na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 19:54 Spokój !!! To że kina jeszcze nie otwarto, to jak sami widzice wina straży pożarnej. I nie wyzywajcie na CC bo niezawsze jest tak jak byśmy chcieli, wy też nie jesteście punktualni. CC ruszy w tym tygodniu i nie pluć się bo to porządna strona internetowa a nie stadion piłkarski ! A poza tym powiniście się cieszyć bo przecież wcześniej ciągle pisaliście ze i tak będziecie chodzić do OKF bo tam nie ma popcornu i są lepsze filmy a teraz sami się żalicie, że CC jest zamknięte. Aha i do pewnego kolesia, jak jesteś rasistą i nie torelujesz Izraela to zachowaj to dla siebie a nie wypisujesz to na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:41 firma z izraela więc czemu się dziwicie że kolejny kant... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:42 dzisiaj poszedlem do cinema city z usmiechem na ustach kupic sobie bilet na środe. A tu nic wywieszka że kino zamknięte. Hańba zawiodlem sie na tym dziadoskim cc. Może po nowym roku jak dobrze pójdzie to otworzą;P Narazie nie pozostaje nam nic tylko czekac. W sumie juz sie przyzwyczailismy 4 lata na kino. HEH pozdrawiam załoge cc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:19 dzieki za pozdrowienia.Ludzie nic nie wiecie głupoty gadacie i zamet wprowadzacie .Kino bedzie na pewno działac przed swietami.Pytałam dzisiaj menagera:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scooby01 Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 09:07 ale przed którymi świętami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiniak Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:58 nic nie wiesz a pierdzielisz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yves3 Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.uwoj.krakow.pl 21.12.04, 07:56 Bałaganu nic nie usprawiediwia! Trzeba było dokończyć prace budowlane i organizacyjne, także fomalno prawne i dopiero otwierać! Kino ma być dla ludzi, a nie tylko dla notabli. Życzę IMAXU z dobrym repertuarem i realnym rozkładem seansów. Pozdrawiam Częstochowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imax Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: 195.117.203.* 22.12.04, 17:39 hahahahahhahahhahahahahahhahaha imax'u? hahahahihihaihaihiehihiahhaha w czestochowie? hiahiaihaihaihiheihehehehehhehehehehehhahahaha Ha Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino fan Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:22 kino,kino,kino,dramat czy komedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:08 W tej kwestii to sie nawet zgodze :) Imax w Częstochowie to istnt Matrix :) A jeśli chodzi o opóźnienie w otwarciu, to nie wina CC lecz strazy ( choć cc mogło sie może wcześniej postarac o to pozwoleniee). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:28 A co z kinem Wolność? Czy po otwarciu CC zniknie z filharmonii, czy będą tam grać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:37 Kino ma zniknąć z filharmonii, a cały sprzęt kinowy odkupuje właśnie filharmonia, gdyż ma powstać kino muzyczne :) A samo kino z filharmonii ma współpracować z CC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:43 Kino muzyczne??? Będą puszczać koncerty??? Jeśli tak, to... CC będę oglądał tylko od zewnątrz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.org / *.org 23.12.04, 12:30 Sprawa jest po prostu nieco śmieszna a własciwie to nie smieszna a tragizna i jko żywo przypomina poprzednią epoke. Oczywiście nikt tu niema wontpliwości kino ruszy (inna sprawa to termin). Ale nie oto chodzi. Poblem wtym że się ktoś ze służb odpowiedzalnych za bezieczenstwo po raz pierwszy postawił. Do tej pory wszystko robiono na opak najpierw otwierano obiekt potem martwiono sie o pozwolenia (czasem nawet po kilkunastu miesiacach od otwarcia) i było ok. Teoretycznie. Bo tak naprawde to normalnie jest teraz. Nasówa się tylko jedno drobne pytanie do dyrekcji CC: Jesli wiadomo było iż 20.12.2004 jest terminem abstrakcyjnym to po co było ogłaszac ze kino zostanie otwarte w tym terminie? No chyba ze za otwarcie przyjmiemy fete dla VIP - ów. Ale to chyba nie o to chodziło. Na ale moze sie myle. Jesli tak to przepraszam - wsztystko jest ok. a Czestochowskie CC działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc cc krakow Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 16:08 kurcze ludzie nie narzekajcie - po 1 jesli za budowe zabralo sie cc napewno nie pozalujemy (wiem odwiedzilem te kina w kraku, katowicach i wawie i moge powiedziec jedno warto zaplacic za bilet nawet te 5 zl wiecej i obejrzec film w naprawde dobrych warunkach), po 2 lepiej poczekac az bedzie wszystko ok (straz, podpisy i caly ten papierkowy bajzel) niz potem narzekac. coz czekalismy 3 lata, poczekamy jeszcze pare dni :) a jesli ktos ma info czy kino bedzie otwarte w swieta to prosze o podzielenie sie wiadomoscia. wesolych swiat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.org / *.org 23.12.04, 17:35 Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego postu. Nikt niema jakichkolwiek wontpliwości iz predzej czy później CC Częstochowa ruszy. Tylko pozostaje niesmak. Moim zdaniem jesli szumnie informuje sie iz 20 grudnia otwieramy to chyba informujacy wiedza co pisza. Okazuje sie jednak iż niestety nie. I to jest własnie podejscie a'la epoka Gierka najpierw robimy szumne otwarcie czegoś potem. Potem jednak zamykamy obiekt i robimy remont który trafa nieco dłuzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: 213.199.204.* 23.12.04, 18:19 Wszystko wskazuje na to ze kino zacznie działać 25go grudnia od 15:00. Natomiast głowy sobie nie dam za to uciąć, więc podejdźcie do tej informacji z małym dystansem. Pozdrawiam kinomanów spragnionych wrażeń filmowych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.plusgsm.pl 25.12.04, 11:29 zgadza sie, pierwsze seanse 25 grudnia od godz. 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoHnY Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 11:57 Ludzie kino jest otwarte CUD CZEWA MA MULTIPLEX bylem tam wczoraj i rzeczywiscie wszystko juz ruszylo:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.org / *.org 26.12.04, 13:42 I co mam sie z tego powodu cieszyć? Skakac z radości? Oto co sie stało. Otwarło sie kino typu hipermarket prowadzone przez zagraniczną spółke transferujacą zysk do kraju macierzystego. Cieszyć by sie mozna jesli by powastało POLSKIE KINO PROWADZONE PRZEZ POLSKĄ FIRMA NAJLEPIEJ WYWODZACA SIE Z RYNKU LOKALNEGO. A tak dla sytuacji gospodarczej jesto wydarzenie bez wiekszego znaczenia zwłaszcza że i sposób traktowania pracowników w takich przybytkach nie odbiega od tego co sie dzieje w hipermarketach. Mimo wszysto oby mniej takich przybytków w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misq23 Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:45 Witam Do pana xxx - gdyby nie Cinema-City nie było by kina w ogóle, polskie rodzime firmy jak widać sa zbyt słabe żeby otworzyć cokolwiek !!! A jeśli chodzi o Cinema-City to akurat nie porownywalbym tego z marketami - mam kolege w kraku ktory pracuje w cinema city i nie narzeka, wrecz jest zadowolony. pozdrawiam i zycze milego ogladania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.org / *.org 26.12.04, 16:48 Nikt im nie kaze od razu stawiac kina 8 - 10 czy 15 salowego niech zaczna od 2 / 3 czy 4 sal.Ale własnie dzieki temu ze sa giganci tacy jak CC polskie firmy nie maja szans dodatkowo przepisy jakoś dziwnie popieraja zachodni kapitał poprzez zwolnienia z podatku sprzedawania dzalek z smieszna kase itd itp. Efekt na kazdym kroku czego sie nie dotknac mamy zagraniczne firmy. Efekt 50% bezrobocie brak inwestycji i marazm. Bo zachodnia firma nie zainwestuje zysku w Polsce tylko przetransferuje go do kraju swego pochodzenia ni eda zarobic loklnym firma tylko wszystko zalatwi z producentem czy z hurtownia gigant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.icis.pcz.pl 26.12.04, 16:55 Czestochowskiego kapitalu na takie inwestycje nie stac. Polski kapital z najwiekszych miast za bardzo Czestochowa sie nie interesuje - z roznych powodow. Pozostaje duzy zagraniczny kapital dla ktorego Czestochowa moze byc atrakcyjna. I Cinema City to potwierdza - tak samo jak TRW, Guardian, czy teraz Huta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delapena Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 17:43 e xxx ty mowisz jak pan lepper.lepiej zeby zagraniczne firmy inwestowaly niz zadne.przynajmniej troche ludzi prace ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co się dzieje z Cinema City? IP: *.icis.pcz.pl 26.12.04, 18:25 Maly komentarz - jako xx tez popieram inwestycje zagranicznych firm w Czestochowie, Twoja uwaga dotyczy pozycji zajmowanej pzrez xxc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Co się dzieje z Cinema City? 26.12.04, 22:30 No przecież właśnie polska firma zaczynała tą budowę nad Schottem - i co z tego wynikło? Kombinacje i przekręty - to standard w tym kraju - Stacherczak w wiezieniu, seanse we filharmonii, itd. A polskie firmy zamiast narzekać to powinny brać przykład właśnie z takich firm jak Cinema-City. ------------------------------------------ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś