Dodaj do ulubionych

sztuki walki

IP: *.com / 213.199.204.* 29.01.05, 13:26
Prosze pomózcie mi znaleźć namiary na jakieś kluby, kursy gdzie moge trenować
od lutego jakąś sztuke walki. Nie martwcie sie nie chcę nikogo pobić...
Problem w tym, że prawie wszystkie terningi zaczynaja się od wrzesnia lub
października, a ja chciałabym zacząć od teraz - AAA jestem Kobietką o
nienajlepszej kondycji fizycznej - więc prosze o realny obraz traningów.
Proszę pomóżcie i doradzcie!!!
Dzięki, dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Barone Re: sztuki walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:18
      Kiedyś, od 1993 do 1996 roku, trenowałem karate kyokushin. Zapisy były jeszcze do niedawna w al. Wolności 19 (koło zegarmistrza i sklepu Rybiccy), zajęcia odbywały się w PSP 42 (chyba ten numer) koło sądów, na Jana Pawła II. Trening wyglądał mniej więcej tak: pierwsze pół godziny bieg dookoła sali, następnie też około poł godziny, może dłużej, ćwiczenia rozciągające (dużo bardziej intensywne, niż na WF-ie w szkole), potem kolejne 30 minut lub więcej - ćwiczenia w szeregach (ciosy, kopnięcia, kata - kombinacja różnych ciosów), a na końcu walka full-kontakt (no prawie, bo przecież kolegi/koleżanki nie bedziesz na serio bić). Treningi 2 razy w tygodniu po około 2-2,5 godziny.

Pozdrawiam
    • Gość: izabs Taekwon-do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:56
      Polecam Częstochowską Akademię Taekwon-do. Zajęcia odbywają się w Szkole nr 54
      na Kukuczki. Na prawdę warto. Sama trenowałam 3 lata. Niestety kontuzja (ale
      nie spowodowana treningami) nie pozwala mi na dalsze treningi. Taekwon-do jest
      niesamowite. Jak głosi idea Taekwon-do to zdyscyplinowanie ciała poprzez
      zdyscyplinowanie umysłu. 3 lata treningów dały niesamowite efekty. I nie chodzi
      o to, że potrafisz nie wiedomo jak świetnie walczyć, bo do tego potrzeba lat
      wysiłku, potu i ciężkiej pracy, ale przede wszystkim mogłam usprawnić ciało i
      organizm. Dobrowadzać organiz do na prawdę dużych wyczynów. Dzięki ćwiczeniom i
      bardzo dobrze opracowanym treningom zwiększa się wytrzymałość organizmu i
      ciała, poprawia samopoczucie, zwiększa się koncentracja. Jeśli tylko sama
      chcesz możesz osiągnąć bardzo wiele. Nie ma łatwych sztuk walki. Każdy trening
      wygląda podobnie, jest rozgrzewka, rozciąganie, wytrzymałościówka, czasem
      walka. Ale zawsze jest pot i duży wysiłek. I ogromna satysfakcja po skończonym
      treningu, że wie się coś wiecej i zna się o kolejny cios więcej. Nie da się w
      paru słowach opisać tego czym jest taekwon-do. Zeby wiedzieć co to jest trzena
      tego spróbować. Polecam. Treningi dla początkujących odbywają się we worek i
      czwartek o 18.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka