Gość: Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:02 To jakaś plaga,skąd tylu"kalekich",biednych,a nierzadko dobrze ubranych.I wszyscy maja tę samą wadę-pokręcone nogi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: melara Re: Żebrzący Cyganie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:28 niestety taki to narod, okaleczani sa juz w dziecinstwie (jak nie po porodzie) - a wszystko po to aby wzbudzic w nas litosc. Wiekszosc zarobionych pieniedzy przekazuja swoim 'guru',a sami zapewne musza pocieszyc sie jakims marnym ochlapem. Szkoda tylko , ze to takie bledne kolo i w rzeczywistosci nie mozemy ich wspomoc,a wrzucajac pieniadze wspomagamy juz ustawionych 'wielkich panow' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Żebrzący Cyganie... IP: 80.53.75.* 19.02.06, 10:58 Kiedyś czytałem historię o takiej cygance. Ktoś sie zlitował i zafundował operację żeby mogła normalnie żyć. Operacja się udała nóżki były proste. Co ciekawe panienka nie dość że była niezadowolona z takiego obrotu spraw, to na dokładkę po miesiacu wróciłą ze "starą wadą". Sami jesteśmy sobie winni jakos społeczeństwo. Jak nikt nie będzie takim dawał to nie będą stać. Średnie zarobki żebraka to około 3000 zł miesięcznie, więc ponad średnią krajową. Jeśli o mnie chodzi to lepiej (jeśli ktoś bardzo chce) dać ludziom którzy grają na jakimś instrumencie lub takim któzy mają karteczkę: "jestem zdrowy, mam dom i rodzinę zbieram na piwo". Przynajmiej odrazu wiesz na co dajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sphinx Re: Żebrzący Cyganie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:34 deportować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndege Re: Żebrzący Cyganie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:39 Maja pokręcone nogi, bo taką wadę nietrudno udawać. Duża część po dniu "pracy" bierze kule pod pachy i idzie sobie jakby nigdy nic, a często nawet biegnie. Odpowiedz Link Zgłoś