Dodaj do ulubionych

Nowy sposób kradzieży prądu

IP: *.pl / *.6.sfc.pl 02.02.05, 20:29
A ciekaw jestem ile osób nie wiedziało, że taki magnes może blokować licznik
i gdzie można go kupić? I ile teraz wie, cóż edukacja społeczeństwa drogą do
podniesienia standartu życia narodu, czy coś takiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: carlos Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: 212.160.90.* 02.02.05, 20:40
      zaraz zamawiam :)dziekuje Ci Gazeto:D
      allegro.pl/search.php?string=magnes+neodymowy
      • Gość: lokator Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 21:29
        no dobra - ale ktory wybrac ?
        maly duzy ?? gruby czy chudy ...
        ma ktoś instrukcje jaki powinien byc i jak uzywac ? ;)
        • Gość: Kubiś Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:02
          I Pamiętajcie !!! Że prąd w Polsce jest chyba najdroższy w Europie czy ktoś
          podbiera energię czy nawet jakby nikt w Polsce tego nigdy nie robił . Piszę tak
          dla " Oczyszczenia sumienia " i pozdrawiam KOMBINATORÓW .....Kubiś
        • Gość: Gordon Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:12
          Ogolnie lipa nie polecam ktos napisal artykul a nie ma zielonego pojecia o tym
          jak dziala licznik energii elektrycznej. Kasa wyrzucona w bloto. Artykul napisal
          chyba ten co sprzedaje te magnesy. Stary udalo ci sie !!
          • Gość: aatrapa Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 00:02
            hm a te nowe elektroniczne liczniki bez krecacej sie tarczy?
            • Gość: kloszard Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.02.05, 00:24
              gazeta wyskoczyłą z kolejnym niusem szkoda tylko ze znowu za pozno przeciez
              ludziska takie zeczy robili juz dawno a ja o tym magnesie slyszalem jakies 7-8
              lat temu
              • Gość: Zoll-Granica Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.246.77.1.tisdip.tiscali.de 03.02.05, 02:53
                Bedac u znajomego widzialem jak to dziala. Faktycznie spowalnia prace licznika.
                Ale u nas nie ma tego problemu.
                po pierwsze energia elektryczna jest tania, a po drugie wszystkie opomiarowania
                znajduja sie w blokach na korytarzach lub przed domkami.
                W wielu blokach nawet nie ma gazu, a CO dziala bez zarzutu i jest cieplutko.
    • Gość: Marek TLKO PO CO O TYM PISZECIE!!!!!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:29
      Teraz kradzieże zwiększą się na bank!
      • Gość: Redaktor ...BO TO BIEDNY KRAJ (poza koncernami paliw-energ) IP: *.spray.net.pl 04.02.05, 06:11
    • Gość: Gucio Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:49
      I bardzo dodrze!! Ewentualnie Zakład Energetyczny będzie się domagał
      odszkodowania od żydków.
    • Gość: Obserwator Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.05, 09:20
      Do dzisiaj nie wiedziałem nic o magnesach neodymowych. A teraz wiem:)) Czy to
      była reklama?
      • Gość: Ciekawy Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:38
        Mnie nie tyle interesuje artykuł cały ile jego zakończenie. Czy to prawda o
        tych uszkodzeniach czy też autor wystraszył się że daje do ręki
        niezorientowanym taką metodę i chciał ich troszeczke postraszyć zeby
        zminimalizować skutki? Jak to jest? A metoda fajna - gdyby nie art nie
        wiedziałbym - a teraz...juz kupuję :-)
    • Gość: arko Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:50
      Autor tego artykułu, absolutny dyletant techniczny nawypisywał tyle bzdur,że aż
      się prosi o krytykę. A już pisanie o działaniu magnesów na liczniki wody i gazu
      moze wywołać pusty śmiech. Liczniki wody i gazu działają na zasadzie poruszania
      przez plynące wodę i gaz turbinki, i zliczaniu jej obrotów. Zeby było
      śmieszniej to liczniki wody są wykonane z materiałow kolorowych
      (niemagnetycznych) a turbinka i mechanizm licznika z tworzywa sztucznego. Jak
      się bawił kiedyś magnesem, to może wie jak magnes działa ma takie metale i
      tworzywa. Liczniki gazowe mają turbiki i liczniki - w zależnosci od typu -
      wykonywane z metalu lub tworzywa. Obudowy maja stalowe, które skutecznie
      ekranują przed przenikaniem pola magnetycznego do srodka. Zresztą jak by
      wnikało to i tak efekt byłby zerowy. Czy jest możliwe działanie magnesu na
      licznik elaektryczny? I tak i nie. Nie w przypadku licznika w obudowie
      stalowej. Przystawienie magnesu do okienka odczytowego nic nie da. W przypadku
      licznika ze szklaną obudową, pod warunkiem że jest to licznik po dużu przebiegu
      z tarczą mającą luzy na łozyskach, przystawienie magnesu moze (mimo że tarcza
      obracana za pomocą prądów wirowych wytwarzanych prądem zmiennym) spowodować jej
      przekoszenie i zwiększenie oporów na łozyskach albo nawet całkowite zatarcie i
      zatrzymanie. Ale musiałby to być bardzo silny magnes, nie taki jakie są
      sprzedawane przez cwanych naciągaczy. Te magnesy mimo że neodymowe -
      produkowane w Chinach - są tanie ale i marnej jakości. Markowy duży magnes
      neodymowy o podobnych wymiarach, ale o polu magnetycznym 2-3 krotnie wiekszym
      niż chiński, to wydatek 200 - 300 zł. Ale jak ktoś głupi to niech sobie kupi.
      PS. Szanowny Panie dziennikarzu. Nie na siłę. Nierzetelna tania sensacja, a jak
      brak wiedzy to spytać się tych co ja mają.
      • Gość: yoyo Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:16
        faktycznie, licznik ma wiekszosc elementow z plastiku, a obudowa z metalu.
        Jezeli zatrzymaloby moja turbinke to mi woda nie poleci ;) ;)
        czyli efekt taki sam jak zakrece kurki :)
        • Gość: Kubiś Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:41
          Zgadzam się z Arko ! Ale śmiać mi się chce z zatrzymania liczników wody . To
          dopiero blef hahaha . Już nawet nie chodzi o to że elementy pomiarowe są z
          plastiku . Nawet jeśli byłyby z metalu to jeżeli magnes zwalniałby pomiar to i
          tym samym przepływ cieczy :-) :-) . Natomiast jeżeli chodzi o elektryczne
          liczniki to są szanse ale marne . W każdym razie nie za tanie pieniądze .Szkoda
          :-( . A magnesy " dymne " są w dyskach twardych . Więc jeżeli ktoś ma stary
          popsuty dysk to może się pobawić . Pozdrawiam..... Kubiś
          • Gość: yoyo Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:59
            > :-( . A magnesy " dymne " są w dyskach twardych . Więc jeżeli ktoś ma stary
            > popsuty dysk to może się pobawić . Pozdrawiam..... Kubiś
            no to teraz zacznie sie akcja "szukam dysku twrdego - popsutego" ;) ;) ;)
            • Gość: fachman Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 03.02.05, 16:14
              Szukam dysku twardego popsutego! Chcę sobie dymnąć!! W niedzielę będę sie pytał
              o niego na giełdzie!
          • Gość: taki se Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:13
            smiac to mi sie chce.A czy wiecie ze w licznikach jest prosta przekladnia
            magnetyczna? I o to własnie chodzi!
      • Gość: Ziuzio Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.magma / *.magma-net.pl 03.02.05, 18:34
        Drogi dyletancie Arko:
        Czy słyszałeś o tym że:
        - wodomierze posiadają sprzęgło magnetyczne?
        - gazomierze posiadają zrolowane sprzęgło magnetyczne?
        - fabrycznym hamulcem regulacyjnym w liczniku energetycznym są dwie kształtki z magnesu alnico, a napedem ALUMINIOWEJ tarczy z wypustami są prądy indukcyjne z cewek?

Najsmieszniejsza rzecza jest fakt iz "autor-redaktor" zanizyl ceny odpowiednio ceny magnesow o 10 razy. Magnes za 20-50pln nadaje sie co najwyzej na magnetyzery lub do przypinania kartek na lodowke.
        • Gość: wirusek Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:24
          brawo ziuzio nareszcie ktos fachowo opisal problem popieram cie bo tak wlasnie
          jest!!!!!!!!!!!!
      • Gość: PSTRYK Re: Nowy sposób kradzieży prądu-INACZEJ I LEPIEJ IP: *.hcz.com.pl 04.02.05, 07:03
        Witam
        We Wroclawi mozna kupic za 120 zl urzadzenie ktore sie wlacza do gniazdka a do
        niego grzejnik ( tylko grzejniki )i licznik nie pokazuje tego poboru mocy.
        Urzadzenie dziala tak, ze wytwarza prad staly w obwodzie grzejnym, ktory
        magnesuje rdzen cewki pradowej, ktory sam sie wyhamowuje.
        Schemat tego madrego ukladu jest na ruskich stronach interntowych.
        Nie wazne gdzie jest licznik zabudowany,czy w budynku czy przy posesji.
        Zycze sukcesow.

• Gość: jeday Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.altec.pl / *.altec.pl 17.02.05, 21:14
        nieznasz sie to nie udawaj specjalisty. W kazdym liczniku jest element
        indukcyjny i właśnie na niego działa pole magnetyczne.

PZDR
    • Gość: MANIEK Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 03.02.05, 19:25
      PANOWIE NEODYMEK DZIAŁA NA WODĘ A NA PRĄD TAKZE
      • Gość: yoyo Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:33
        No dobra, to jaki powinien byc aby "dzialal" odpowiednio ??
        Rozumiem ze te za 2,50 na allegro sa do lodowki ;)
        Jaki powinien byc rozmiar, grubosc ...
    • Gość: max Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:51
      www.magnesy.pl/
    • Gość: neodym Re: Gdzie kupić magnesy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:10
      www.magnesyneodymowe.friko.pl/
      www.magnesy.tanio.net/
      moja.witryna.to/~magnesy/
      www.neodym.pl/
      www.magnetic.k9.pl/ warto zajrzeć
      • Gość: yoyo Re: Gdzie kupić magnesy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:42
        dalej nie wiem jaki nadaje sie do mojego licznika :(
        • Gość: zzz Re: Gdzie kupić magnesy IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 11:33
          45x15
          • Gość: yoyo Re: Gdzie kupić magnesy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:20
            45x15
            Do wodomierzy czy do elektr. ?
            Walec, szescian czy inne cudo ?
            • Gość: brzydki zmniejszenie kosztów IP: *.hcz.com.pl 07.02.05, 09:07
              proszę państwa
              tzw zakłady energrtyczne wiedzą o tym od dawna i leją na to
              przy prowadzonej w polsce polictyce obsługi klijentów (MONOPOL PANOCKI) WALI
              ICH TO CZY PÓL MIASTA KRADNIE
              to podniesiemy stawki, za to (jakiś przesył A CO MNIE OBCHODZĄ STRATY
              PRZESYŁU), albo za tamto, jakąś opłatę stałą, rozdzielimy na 200 000 tys
              odpbiorców i tak wyjdziemy na swoje (TAK SIĘ MYSLI W TYCH DZIWNYCH ZAKŁADACH)
              już kilka lat temu mozna było pomysleć o innych licznikach (przecież to problem
              całej polski) których nie da się oszukać
              podobny układ z licznukami wody to też problem ogólnopolski
              TAK WIĘC WSZYSCY KRADNIJMY - I TAK WSZYSCY ZA TO ZAPŁACIMY W TEN CZY INNY SPOSÓB

pozdro
              • Gość: Kubiś Re: zmniejszenie kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:55
                Głupio piszesz "Brzydki" bo czy ktoś " kradnie " czy nawet jak by nikt nigdy
                nie kradł to znając Zaklad Energrtyczny i polską gospodarkę to prąd i tak będzie
                jeden z droższych w Europie . Hahaha Mają racje ci co ciągną na lewo bo
                mogą---Jeszcze :-)
                .....Kubiś
    • Gość: 12345 Sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:41
      Sprzedam magnes neodymowy, do magnetyzera itp. tel. 600210273
    • Gość: max Re: Nowy sposób kradzieży prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:28
      magnes nie zatrzymuje liczników energi to co piszą jest kłamstwem jeżeli już to
      zwalnia o niewiele obrotów ,miałem ten magnes i to ten najsilniejszy po dwóch
      tygodniach licznik zaczął 10 razy szybciej chodzić 1 kwh nabiła się w 8
      minut .tydzień temu zgłosiłem to do rejonu energ. licznik został wzięty do
      ekspertyzy zapłaciłem 166 zl i mam czekać na wynik ekspertyzy jeżeli licznik
      bedzie dobry to zwrócą pieniadze jak nie to pszepadła kasa ,ale to nie wszystko
      jeżeli ztwirdzą że to sie ztało od magnesu to bedzie kradzież prądu ,podejżewam
      że mieli takie przypadki .teraz siedze jak na szpilkach bo niewiem co
      bedzie.mam nadzieje że was przekonałem że nie jest warte.
      • Gość: Kubiś Re: Nowy sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:07
        Ale glupia gospodarka !!! Expertyze będą robić ci którzy zarabiają na
        pośrednictwie . Expertyze powinna robić niezależna firma i ZE powinien zwrócić
        koszty będnego pomiaru . A Kradzieżą tego co zrobileś nie powinno się nazywać .
        Ich DURNOWATE przepisy i regulamin dotyczący nielegalnego poboru prądu nie
        uwzględnia magnesów neodymowych . Oraz to nie jest Qrde ingerencja w przyżąd
        pomiarowy . To ich powinno się zaskarżyć do sądu o Stręczycielstwo .
        A poza tym jak oni mogą UDOWODNIĆ że na licznik dzialal Magnes ;-) hahaha .
        Do tego trzeba mieć Labolatorium za kilka milionów dolarów . Może gdzieś na
        świecie takie są . Teraz zaczną się JAJA . Może jak będzie więcej problemów z
        licznikami to spadnie cena prądu . Pozdrawiam i radzę iść do prawnika .....Kubiś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka