IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:08
Dziś o godz 11 kierowca autobusu lini 27 nie otworzył drzwi mimo sygnału.Mało
tego to zwymyślał człowieka ktory nie mogł wysiąsć na swoim przystanku.Numer
boczny tego auta to 288.Dokąd będziemy znosić to chamstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:42
      Myślę że dotąd póki będzie taki model jak obecnie wprowadzony.Pierwsze drzwi,
      inteligentny pasażer i tylko MPK jedyny władca częstochowskich podróżnych.
      • kierowca_mpk Do Ewy 14.02.05, 22:11
        Myśl sobie myśl! Jak na własnej skórze doświadczysz, jakiego zamordyzmu w stosunku do pasażera może używać prywatny przewoźnik, to szybko zmienisz zdanie. Coś na ten temat mogą powiedzieć mieszkańcy Blachowni, którzy przez jakiś czas jeździli prywatnymi autobusami. A było wtedy tak: oczywiście pierwsze drzwi, jeden na cały autobus kasownik przy kierowcy zamontowany w taki sposób, że kierowca patrzył na łapy co też one wkładają do tego kasownika, żółta linia namalowana na podłodze (zastępowała bramkę) przed którą pasażer nie miał prawa stać, zero, podkreślam zero wsiadających innymi drzwiami niż pierwsze, choć na przystankach otwierane były wszystkie. Kierowcy zaś mieli zapowiedziane krótko: ZERO TOLERANCJI dla nieprzestrzegających zasad ustalonych przez właściciela!
        Czy o takim władztwie marzysz?

Pozdrawiam
        -----------------------------------------------------

"Ma mnie pan wypuścić przodem, bo idę na Jasną Górę" (pasażer MPK)
        • Gość: Ewa Re: Do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:13
          Do kierowcy MPK !Proszę nie straszyć bo nie znam nikogo komu konkurencja
          poprzeczki poziomu usług nie podniosła.A w MPK naprawdę jest co podnosić.I
          myślę że jeśli będzie Pan nadal kierowcą MPK to już niedługo z tą konkurencją
          będzie Pan miał do czynienia. Jeśli pasażer nie zdążył czy nie umiał czy nie
          wiedział że to Częstochowa "inne miasto" i żeby wyjść trzeba czytać to tez wina
          MPK Bo ona wprowadziło ten "międzynarodowy" zwyczaj A ludzie nie dorośli.Juz
          parę lat temu ktoś w kabarecie proponował zminić naród I chyba coś komuś z tej
          sugestii zostało.Ale ja mieszkam w tym mieście ładnych kilka dziesiątek lat i
          to nie mnie trzeba zmieniać.
          • kierowca_mpk Re: Do Ewy 16.02.05, 00:45
            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Proszę nie straszyć bo nie znam nikogo komu konkurencja
            > poprzeczki poziomu usług nie podniosła.A w MPK naprawdę jest co podnosić.

I właśnie dlatego, że MPK ma wysoko ustawioną poprzeczkę, to bez trudu wygrało przetarg nas linie jeżdżące do Blachowni. Podobnie rzecz się miała z Olsztynem. Po protestach tamtejszych mieszkańców połączonych z groźbami kierowanymi pod adresem gminnej władzy prywatny przewoźnik musiał sobie poszukać innego zajęcia. Był też taki okres, że do Rudnik, do Mstowa i na Truskolasy też jeździły prywatne autobusy. I co? Już nie jeżdżą! Ciekawe dlaczego... A wszystkie te i inne linie - z wyjątkiem Gminy Rędziny, co utworzyła własną komunikację - przejęła NASZA (MPK) KONKURENCJA(!) - PKS.

>Jeśli pasażer nie zdążył czy nie umiał czy nie wiedział że to Częstochowa "inne miasto" i żeby wyjść trzeba czytać to tez wina MPK Bo ona wprowadziło ten "międzynarodowy" zwyczaj A ludzie nie dorośli.
            >

No tak, Polacy to małe dzieci na arenie międzynarodowej. Widać to szczególnie w "innych miastach". Poczytaj, proszę...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=17314110&a=17336095

... i ciepło pozdrawiam

-----------------------------------------------------

"Ma mnie pan wypuścić przodem, bo idę na Jasną Górę" (pasażer MPK)
            • Gość: lunch Re: Do Ewy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 10:04
              Już nie pierdziel - do Rudnik nigdy nie jeździli prywaciarze.

Co do Blachowni - czy fakt, że tylko MPK posiada przegubowce można uznać za
              wysoko uniesioną poprzeczkę? Wątpię.
        • Gość: Loozak to w mysl zasady IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.02.05, 19:37
          ... jestesmy beznadziejni ale i tak inni są gorsi ?
          W dupie mamy innych a kierowcy MPK mają być uprzejmi i wykonywać swoje
          obowiązki a psim obowiązkiem kierowcy jest otwierać drzwi w autobusie. A za
          warczenie na pasażerów powinien dostać na pętli po mordzie. I kropka.
        • Gość: lunch Re: Do Ewy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 09:22
          Zaraz, k... mać. Jeśli w ogóle ma być zasada przednich drzwi, to właśnie tak to
          powinno wyglądać. Nie może być takich cyrów, jak wy odpierdzielacie, że ludzie
          wsiadają z biletem w garści, a żaden hrabia nawet nie spojrzy. Nie mówiąc o
          tym, że wiele osób wsiada bez biletu i kierowca nie ma odwagi się odezwać. Oj,
          sporo takich przypadków widziałem w ubiegłym tygodniu.
      • Gość: pasażer nie podoba sie to jedź taksówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:28
        jak wyżej
    • Gość: Bella Re: Złe MPK IP: *.net / 83.16.120.* 14.02.05, 20:59
      Izuniu a widzialas kiedy ten "czlowiek" nacisnal przycisk.
      Przeciez kierowca juz ruszal , to troche za pozno.
    • Gość: xxc Re: Złe MPK IP: *.org / *.org 15.02.05, 07:14
      w wiekszosci priwatnych lini w Polsce nie funkcjonuje coś takiego jak bilet w
      kiosku, Po co płacic jeszcze prowizje pośrednikowi? Po co z kims dzielić sie
      zyskiem? Najczesciej bilety mozna kupic jedynie w autobusach. Bo tak
      najprościej i najtniej z punktu widzenie własciciela firmy przewozowej. Bliety
      miesieczne sa albo żadkościa - albo nie istnieja wcale (kłopot - po co sie
      bawic z dystrybucją ryzykowac podrabenie płacić za druk itd)Wiec nioe
      narzekajmy na to co jest standartem. Co do mnie naprawde mnie czasami dziwi że
      nasze MPK wzorem prywatnych firm jeszcze nie wpadło na pomysł rezydnacji z
      dystrybucji biletów poprzez kioski ruchu i zgadza sie płacić spory haracz dla
      tej firmy. Napewno proście i szczelniej było by wprowadic zasade zreszta
      stosowana powrzechnie przez PKS iz bilety mozna nabyc jedynie we własnych
      kasach oraz u kierowcy w pojezdzie. Rozumiem że było by to moze mniej
      komfortowe roziazanie dla pasazerów ale MPK miało by wieksze zyski i dziki temu
      moze straczyło by kasy na zakup jeszcze jakiegoś autobusu. Zreszta ta metoda
      jest doś powszechie stosowana na zachodzie i jkos nikt nie protestuje.
      • Gość: Temur Re: Złe MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:50
        A "żadkością" są dlatego, że jak mi się wydaje, nie jest to dla nich opłacalne z powodu zbyt małej liczby pasażerów. Przecież to śmieszne, żeby np. Mazan-Bus, czy jak to się nazywa sprzedawał bilety okresowe. Ponadto nie słyszałem, żeby gdziekolwiek w Europie nie było "sieciówek".
        • Gość: Fred Re: Złe MPK IP: 80.51.236.* 15.02.05, 12:04
          Gość portalu: Temur napisał(a):

> A "żadkością" są dlatego, że jak mi się wydaje, nie jest to dla nich opłacalne
          > z powodu zbyt małej liczby pasażerów. Przecież to śmieszne, żeby np. Mazan-Bus,
          > czy jak to się nazywa sprzedawał bilety okresowe. Ponadto nie słyszałem, żeby
          > gdziekolwiek w Europie nie było "sieciówek".

A ja myślałem, że "żadkością" to się pisze "rzadkością" ????
          • Gość: wkurzony pasazer Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:29
            Stosunek kierowcow do pasazerow ktorzy traktuja nas jak zlo konieczne nie zmieni sie na dzien dzisiejszy z bardzo prostego powodu. Kierowcow MPK broni zwiazek zawodowy kierowcow ktory wykazuje ze to pasazer jest zly i glupi a kierowcy sa w porzadku tylko niedobrzy pasazerowie ich przesladuja .Wiem o tej zasadzie od moich kolegow nalezacych jak to mowia do zwiazku wiecha i smieja sie z tych wszystkich skarg od pasazerow gdyz wiedza ze wiechu ich obroni . A wiec nie łudzmy sie ze jako pasazerowie bedziemy traktowani przez kierowcow w sposob uprzejmy i cywilizowany .Naiwnych pozdrawiam
            • Gość: Krzychu Re: Złe MPK IP: *.bis / 212.244.80.* 15.02.05, 20:12
              Pozdrów jeszcze psycholu takich forumowiczów jak: Lena, pasazer z polnocy, ubogi
              pasazer, Monter, syndyk, szofer.

Tu masz linka - przypomnij sobie swoje brednie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=15596890&a=15601240
              Pozdrawiam Raczka
          • Gość: Temur Re: Złe MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:06
            > A ja myślałem, że "żadkością" to się pisze "rzadkością" ????

Zauważ kolego sympatyczny, iż jest odpowiedź na tekst XXC. Zobacz jak on napisał. Poza tym celowo użyłem cudzysłowia.
            • Gość: Kubiś Re: Złe MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:40
              Jak już kończy się polemika to zaczyna się durnowate czepianie pisowni .
              Osoba czepiająca chce pokazać swoją wyższość intelektualną hahahahahaha .....Kubiś
      • Gość: lunch Re: Złe MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 10:06
        I pewnie wszyscy jeździliby własnymi samochodami...
    • Gość: NERO Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:13
      ale co ma wspolnego wchodenie pierwszymi drzwiami do chamskiego zachowania sie kierowcow wobec pasazerow -moze odpowiesz milosniku kierowcow z MPK?
    • Gość: student Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:27
      Sfrustrowany Krzychu to moze to wlasnie ty uczysz kultury obsugipasazerow przez swoich kolegow kierowcow. Nie mozna tu ublizac wszystkim kierowcom gdyz gro z nich zasluguje nawet na uznanie ale znaczna czesc z nich nigdy nie powinna pracowac w uslugach a tak nalezy rozumiec wykonywanie przewozu pasazerow. prosze pamietac ze my placimy za przejazd i wymagamy choc tej elementarnej uprzejmosci ze strony PANOW wlasnie panow kierowcow z mpk
    • Gość: Wolny słuchacz Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:28
      i znów następna ,,nawiedzona,, IZUNIA która nie ma co robic, pewnie nie miała
      biletu a tacy mają najwięcej do powiedzenia. Weż się IZUNIU do roboty to
      zapomnisz o glupotach. (bez urazy):)
      • Gość: Profesor Re: Złe MPK IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.02.05, 23:06
        Rozdziobany raczek podsrywaczek (wkurzony pasazer, NERO, student, Lena, pasazer
        z polnocy, ubogi pasazer, Monter, syndyk, szofer) widać, że też nie ma nic do
        roboty. Mógłby zająć się leczeniem swojej makówki.
      • Gość: Iza Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:59
        Nie Izunia tylko Iza jestem w takim wieku ze zdrobnienia i jazda bez biletu
        mnie nie bawi.Siedziałam przy kierowcy i bardzo dokładnie słyszałam jak
        zwymyslał tego pana
    • Gość: Lublińczanka Re: Złe MPK IP: 80.51.222.* 02.03.05, 10:04
      Kurna ale wy narzekacie na to wasze MPK, jakos lubliniekckie kursuje spox.
      • Gość: lunch Re: Złe MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 13:30
        Cha cha - MPK w Lublińcu. Dobre!
    • Gość: lovempk Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:06
      Z szacunkiem do starszych! Autobus nr 288, o którym mowa, to najdłużej jeżdżący
      autobus w dziejach Częstochowy. W lipcu stukną mu 23 latka! I może pożyje
      jeszcze... kilkadziesiąt kolejnych???
      • Gość: Kubiś Re: Złe MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:45
        Love Mpk . Jestem pod wrażeniem twojej znajomości tematu MPK , taboru , nazw
        fachowych itp. Jestem ogromnie ciekaw czy tam pracujesz i jako kto ???
        Pytam się z czystej ciekawości . Ja też mam oryginalne Hobby ale trochę inne
        .Pozdrawiam .....Kubiś
        • Gość: lovempk Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:54
          Nie pracuję w MPK. Jestem studentem transportu na Politechnice Poznańskiej,
          aczkolwiek rzeczywiście interesuję się wszystkim, co dotyczy komunikacji
          miejskiej w Częstochowie (w paru innych miastach też, głównie w Poznaniu i
          Warszawie). Z MPK mam stały kontakt, poza tym w naszym mieście krystalizuje się
          zorganizowana grupa miłośników komunikacji miejskiej (jest nas około 15 osób
          obecnie). Podobne grupy istnieją w wielu innych miastach w Polsce i na świecie.
          Sam należę również do Klubu Miłośników Pojazdów Szynowych w Poznaniu i tam
          zajmujemy się przede wszystkim tramwajami.
          Jeśli chciałbyś się ze mną skontaktować, to mój numer GG = 3921382. Najłatwiej
          zastać mnie wieczorem, ale nie zawsze.
      • Gość: lunch Re: Złe MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 13:31
        Jaki on tam nowy, jak go w 1992 roku poskładali od nowa? Starsze są jelcze M11
        z lat 80. i przegubowce z lat 1985-1991.
        • Gość: lovempk Re: Złe MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:03
          Oczywiście, że wóz #288 przebudowano w 1992 roku, ale nie zmienia to faktu, że
          Ikarus 280.02 o wspomnianym numerze taborowym zadebiutował na ulicach
          Częstochowy 15.07.1982 roku. Jelczyska M11 są z lat 1985-1989, przy czym z 1989
          ostał się tylko jeden (numer 58), a z przegubowców, poza naszym
          czerwonym "288", kolejne autobusy są dopiero z lat 1984-1985, bowiem 24
          autobusy z 1982 roku oraz 15 sztuk, które jeździły od 1983 roku, już poszło do
          kasacji.
    • Gość: Lublińczanka Re: Złe MPK IP: 80.51.222.* 03.03.05, 14:53
      Jest w Lublińcu MPK. Są linie miejskie nie wyjezdzające poza miasto, które
      prowadzi PKS L-c i prywatnie przewoźniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka