lolajna7 14.04.05, 13:00 bARDZO PROSZĘ O OPIENI CO JEST BARDZIEJ TRWAŁE I CO SIĘ BARDZIEJ OPŁACA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: PARKIET CZY PANELE? 14.04.05, 13:05 masz na myśli panele pcv czy drewniane? panele się szybko ścierają, najlepsze na podłogi jest drewno, kamień, marmur, gres polerowany, itp. ale jesli mamy mówić o wyborze między parkietem a panelami to stanowczo parkiet. Oczywiscie nie musi to byc parkiet jaki znamy z dawnych lat, układany w jodełkę, mozliwości jest bardzo duzo, pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: PARKIET CZY PANELE? IP: 80.51.222.* 14.04.05, 13:43 Wszystko zależy od zasobności portfela i fantazji kupującego. Panele najtańsze może szybko się ścierają, ale wszystko zależy od eksploatacji podłogi, jej czyszczenia. Ja kupiłam w 2000 roku panele powiedzmy za średnią cenę i są ok, nie widzę śladów ścierania, dziewoja mała pisała kredkami, mazakiem po umyciu śladu nie ma, tak samo po rozlanych sokach, mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: PARKIET CZY PANELE? 15.04.05, 11:26 Noi ja słyszałam, że parkiet może się rozchodzić (ponieważ nie zawsze jest dobrze wysuszony) zresztą w obecnym domu mam właśnie parkiet tylko, że już chyba z 15 lat i jest rzeczywiście porozsychany i poodbijały się w nim obcasy (naszych "mądrych" gości) i fotel (taki na kółkach)a z panelami nie mam doświadczenia i nie wiem jakie wybrać, żeby nie zbankrutować ale żeby mi jak najdłużej służyły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: PARKIET CZY PANELE? IP: 80.51.222.* 15.04.05, 11:43 Ja miałam stare deski, szpary na pół palca, farba, koszt "remontu" tych desek (22 m2)aby im przywrócić świetność po 40 latach i XXX razy malowanych była taki że zdecydowłam się na nie położyć panele (nazwę podam w poniedziałek). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: PARKIET CZY PANELE? IP: 80.51.222.* 15.04.05, 11:51 Wejdź na stronęKomfortu czy Classena, mają tam porady specjalistyczne. www.komfort.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: PARKIET CZY PANELE? 15.04.05, 12:23 Jesteś niezastąpiona Aga71 :-) wielkie dzięki za adres strony Odpowiedz Link Zgłoś