Dodaj do ulubionych

złodzieje, tchórze i cenzorzy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:29
Pozdrawiam cenzorów z Gazety, do tego się nadajecie. Z nożyczkami kasujecie
wszystko, a nie potraficie merytorycznie odpowiedzieć na zadane pytania, i
postawione zarzuty.

Jesteście ZŁODZIEJAMI - temat plagiatu był wałkowany przez ponad dwa
miesiące, ani razu nie odpowiedzieliście na zarzuty (skrucha to już w ogóle
jest wam obca), a jedynie kasowaliście post za postem , w których stawiano
wam zarzuty.

Jesteście TCHÓRZAMI - uzasadnienie wyżej. Choć trochę cywilnej odwagi by się
wam przydało, ale po co, wszak wiecie najlepiej, i jesteście bardziej święci
niż Papież.

Jesteście KOMUNISTYCZNĄ CENZURĄ - uwielbiacie kasować, toż taką władzę każdy
chciałby mieć. Poczuł się jeden z drugim bogiem, skoro jest moderatorem na
forum, i będzie zasłaniał się tym, że ktoś złamał regulamin lub prawo.
Gdzie tu jest złamanie prawa?

Oto ostatni ze skasowanym moich postów (przy okazji poleciały dwa jakże
niewygodne dla redakcji tematy):

"Nie dość, że złodzieje, to jeszcze pisać nazw poprawnie nie potrafią. RAKÓW
JAKO NAZWA WŁASNA W JĘZYKU POLSKIM PISZĘ SIĘ Z DUŻEJ LITERY.
Niektórych nie da się reformować.

B98
www.rakow.com.pl

Ps.usuwajcie do woli, nie zmienia to faktu, że jesteście złodziejami (plagiat
to nic innego jak kradzież - przytoczyć odpowiedni paragraf?). Nie potraficie
się do tego ustosunkować, ale najlepiej idzie Wam kasowanie postów. Cenzura
jak za komuny.

TERAZ PYTAM CO BYŁO PRZYCZYNĄ USUNIĘCIA MOJEGO POSTU? NAZWANIE WAS
ZŁODZIEJAMI? JESTEŚCIE NIMI, A NA DODATEK TCHÓRZAMI.
CZY MOŻE ZWRÓCENIA UWAGI NA WASZĄ IGNORANCJĘ?

PRAWDA W OCZY KOLE?"

Bez pozdrowień, bo takim jak wy należy ucinać ręce, by kraść więcej nie mogli.

B98
www.rakow.com.pl (STRONA NIE DLA ZŁODZIEI Z GW!!)

Ps. kasujcie, kasujcie, a ja będę dalej to wklejał. Dowód, że kasujecie moje
posty (a zarazem całe tematy) bez żadnych podstaw. Kompromitujcie się nadal,
a spotkamy w końcu się w sądzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: expertum credere p Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:35
      1. uważasz że masz rację i masz na to podkładkę to sądy na Dąbrowskiego, Rejtana
      czy gdzie tam indziej. Wyborcza groszem śmierdzi więc każda papuga pomoże Ci
      chętnie i z pewnością nie omieszka pobrać honorarium.

2. Raków pisze się z dużej litery, napisałeś, masz rację i po cholere piszesz
      non stop to samo. Na czole sobie wypisz Raków z dużej litery. Potwierdzisz
      swoją przynależnoiść do gromady naczelnych.

3. z tego co się orientuję to łebmaster, serwery, prąd do zasilania tych
      serwerów, serwerownia i łącze są opłacane z pieniędzy GW. Forum jest ich i miło
      że udostępniają wejście do tego klubu za friko. A nawet jak kupisz bilet do
      kina czy innego manhatanu to też Cię mogą wysiudać jak będziesz robił hopśtosy.

4. kup sobie auto typu PF 126p bis albo kawałek muru i niech Ci kto pisze na
      nim Raków z dużej litery. I jeszcze niech krzyczy że cenzura, bo nie dasz mu
      gwoździem po prywatnym opiewać chwały RKSu i jego kibiców.....

---------------------------------------------------------------
      "Rzeczpospolita Polska zapewnia wolność prasy i innych środków społecznego
      przekazu."
      • Gość: B98 Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:06
        Wyraziłeś swoje zdanie. Ok. Ja je szanuję, choć akurat Twój przekaz nie wniósł
        nic ciekawego, tym bardziej, że jak widzisz nie znasz sprawy.

Regulamin jest po to by go przestrzegać, tak?

Jeżeli według Ciebie naciąganie go do własnych potrzeb jest w porządku, to nie
        mamy o czym rozmawiać.

Przez dwa miesiące redakcja nie potrafi odnieść się do postawionych zarzutów,
        za to kasuje kolejne niewygodne dla siebie posty. Jeżeli podstawą do tego jest
        złamanie prawa (czasami postronna osoba może odnieść wrażenie, że dochodzi do
        pomówienia), to dlaczego to GW mnie nie zaskarży? W końcu powinna chyba dbać o
        własną reputację, chyba że "nożyczki" są ciekawszym sposobem dowiedzenia Prawdy.

No coż, w każdym razie każdy ma takiego adwokata na jakiego zasługuje, Ty
        wywiązałeś się z tej roli znakomicie...

Pozdrawiam
        B98
        www.rakow.com.pl

---------------------------------------------

"Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust
        intelektualny". Zbigniew Herbert

• Gość: expertum credere p pro domo sua IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:39
          wyrazy uznania z zadowoleniem przyjmuję i prosze o następne.

Chodzi mi głównie o mnie i ochronę mego pola świadomości przed wiedzą o
          istnieniu konfliktu na linii Kibic - GW

Jak zauważyłeś forum pełne jest spraw czy to subiektywnie czy obiektywnie
          ważnych. Nie wątpie, że jeśli kiedyś mi do końca odbije i będę szukał sali
          weselnej to pierwsze co zrobie to wezmę laptopa, siądę na urządzeniu zwanym z
          łaciny sedes i będę wertował wątki kamerzystów, sal, kucharek itp. Wodzirejów
          chyba nie, bo sztywniaków nie ma co spraszać żeby ich potem zza stołów wyciągać.
          • Gość: Kubiś Re: pro domo sua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:02
            To jest foum GW i oni są gospodarzami .
            Będąc " Gościem " kogokolwiek powinno się przestrzegać zasady dobrego wychowania
            nawet wtedy gdy się nie lubi gospodarza . Przecież zawsze można wyjść !!
            Ja też nie przepadam za Gospodarzem , również usunięto kilka moich niewygodnych
            postów i świat się nie zawalił . Ale pamiętam że to JA JESTEM TU GOŚCIEM I BĘDĄC
            TU MUSZĘ SIĘ DOSTOSOWAĆ albo " zniknąć " ..... Kubiś
    • lookas.prv.pl Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy 21.04.05, 16:11
      Unosisz się za jedną literkę????

Moim zdaniem przesadzasz.

BTW gdyby na moim forum ktoś nazwał mnie złodziejem to też bym go wyciął i dał
      na dodatek bana na IP i by mnie to nie obchodziło, że to IP jakieś sieci czy
      prywatne.

----------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: B98 Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:30
        Tu nie chodzi o jedną literkę, tu nie chodzi o nazewnictwo, i inne rzeczy,
        które mogą być spowodowane tylko zwykłym przeoczeniem lub po prostu
        niedbalstwem.

Tu chodzi o coś innego.

Fakt, że jest to forum GW, ale przecież obowiązują jakieś reguły, które nie
        powinny być naciągane tylko w zależności czy coś pasuje redakcji czy nie.

Jeżeli ktoś przychodzi do mnie, i nazywa mnie złodziejem, podając przy tym
        wiele dowodów, a jest obecnych przy tym wiele osób, które przysłuchują się temu
        z zaciekawieniem, to ja napewno nie będę nagle wyrzucał go z domu, i próbował
        tuszować sprawę jak już go nie będzie. Albowiem takie zachowanie to nic innego
        jak przyznanie się do winy, i tylko ci, którzy darzą mnie ogromną sympatią, nie
        będą w to wierzyć.
        Skoro to wszystko to pomówienia, to proszę bardzo, każdy zarzut można odeprzeć,
        w merytorycznej rozmowie. Tym bardziej gdy ów gość nie krzyczy, nie atakuję,
        tylko na wstępie zadaje normalne pytania. Nawet jeśli sprawa jest dla mnie
        wstydliwa, to muszę ją wyjaśnić, tu chodzi wtedy o moją reputację.

Jest tylko jedna różnica, ja nie jestem osobą opinotwórczą, i tu nie chodzi
        nawet o skalę kraju, ale tą dużo mniejszą. Mam swoje zdanie, ale moje opinie
        nie kształtują umysłów moich odbiorców. W sumie to mnie na reputacji nie musi
        zależeć. Jak widać pewnej gazecie również.

Mam pytanie do lookasa - czy gdyby ktoś Twoje słowa przepisał słowo w słowo,
        nie podając źródła, nie walczyłbyś o swoje? I gdyby ów złodziej (inaczej tego
        nazwać nie można) nie reagowałby w żaden sposób, a Ty próbowałbyś dociec o co
        chodzi, to też byś optował za banem dla siebie?

Był jeden temat, który rozwijał się przez ponad dwa miesiące, zadano wiele
        pytań, i postawiono tam wiele zarzutów redakcji. Ta odpowiedziała aż trzy razy
        (za często nie zdarza się to na tym forum, by w jednym temacie redakcja
        zabierała głos aż trzykrotnie), przy czym za każdym razem wyślizgiwała się od
        odpowiedzi zmieniając temat, lub poruszając mało istotne kwestie. No cóż,
        sprawa jest chyba wyjątkowo wstydliwa, skoro temat (jak również jeszcze inny)
        mimo sporej popularności został usunięty.

Ja nie wymagam zbyt wiele, nie zależy mi na tym, by kogoś interesowało to. To
        moja mała "wojenka o prawdę". Jeżeli kogoś to nie interesuje, to można to
        całkowicie zignorować (oczywiście gdy nie jest się stroną zainteresowaną). Ja
        nie mam zamiaru kogoś na siłę uszczęśliwiać (wystarczy prześledzić moje
        dotychczasowe posty na tym forum - zbyt wiele ich nie zostało, ale są). Ja nie
        ingeruję w sprawy, które mnie nie dotyczą, i na których się nie znam, ale gdy
        mnie ktoś atakuje, obraża czy też okrada zareagować muszę.

Skoro GW potrafi w całości ukraść relację z meczu, przepisać ją słowo w słowo,
        zamieścić do tego kradzione zdjęcie, i podpisać czyimś nazwiskiem, to bardzo mi
        przykro, ale ja o tym będę pisał.
        Jest lokalny rywal GW, z którego redaktorzy potrafią skontaktować się z nami,
        jeśli nie byli na meczu, zapytać czy mogą umieścic daną relację. Potrafią podać
        źródło, tudzież podpisać zamieszczane za naszą zgodą zdjecia.

Jak widać wielkiej GW na to nie stać, wszak przyznaliby się do korzystania z
        pomocy tych "bandytów-kibiców" z Rakowa.

To jest właśnie tchórzostwo.

A cenzurą jest usuwanie postów, w których w sposób racjonalny i merytoryczny GW
        stawia ktoś zarzuty.

Trochę to przydługie, ale przeczytają to tylko zainteresowani, a nie odpowie
        merytorycznie zapewne nikt, szczególnie sami zainteresowani.

Pozdrawiam
        B98
        www.rakow.com.pl

Ps. może dla niektórych sprawy, które mnie się wydają banalne są bardzo ważne,
        i dlatego tu o tym piszą, dlatego nim ekspert coś znowu napisze niech się
        zastanowi, czy dla niego jest to sprawa ważna, by zabierać tu swój jakże cenny
        głos. Dla mnie ta sprawa jest ważna.

Ps2. jeśli GW kłamie i kręci w sprawach tak błahych, to jak jest z tymi dużo
        ważniejszymi?
        • Gość: expertum credere p Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:49
          1. życie jest twarde i dlatego warto zawsze jakoś sie ubezpieczyć: od plagiatu
          też. Jeśli masz możliwość skontaktuj sie z prawnikiem*, który pomoże Ci dalej
          prowadzić sprawę. Ciągłe rozpisywanie się może świadczyć o braku argumentów w
          postaci materiału dowodowego** i wystawia zarówno Twoje nerwy jak cały pomysł
          walki o swoje na szwank pokaźnych rozmiarów.

2. Dlatego też, dobrym pomysłem jest działanie zamiast gadania, jeśli jednak
          nie masz czym doprowadzić swojego działania do skutku dobrym pomysłem jest
          zamilknięcie i takie przemyślenie całej historii które uniemożliwi jej "replay"
          w przyszłości.

-----------------------------------------------------------------
          * - znajomych adwokatów, kancelistów, radców - wszystkich którzy prawo
          wykorzystują do prowadzenia działalności zarobkowo-zawodowej przepraszam w tym
          miejscu za użycie we wątku obraźliwej w pewnych kręgach nazwy ludowej "papuga"

** - przykładowo komplecik typu: negatyw zdjęcia, zapis pliku zawierający stronę
          www. i inkryminowany egzemplarz gazety
        • lookas.prv.pl Re: złodzieje, tchórze i cenzorzy 22.04.05, 14:43
          Nie ma co gdybać co by było gdyby itd.

W tym momencie popieram expertum - jeśli masz dowody i czujesz, że są mocne to
          przejdź na drogę sądową i doprowadź sprawę do końca.

Rozwiązywanie konfliktu między Tobą a GW na jej forum to chyba nie jest
          najlepszy pomysł. No i wpisując bluzgi (prawdziwe czy też nie, nieważne)
          powinnieneś się liczyć z kasacją, bo to w końcu forum GW. Brudów się nie pierze
          wchodząc do czyjegoś domu i obrzucenie gospodarza oskarżeniami przy jego
          gościach, tylko sprawę się załatwia na osobności, w 4 oczy.

Tak czy siak niech wygra prawda :-) Pozdr.

----------------------------------------
          www.lookas.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka