Dodaj do ulubionych

Ranking dzielnic Częstochowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:56
Jestem ciekaw w jakich dzielnicach czujecie się dobrze a jakich unikacie.
Interesuje mnie też to czy wasze typy są podobne do moich. Zaczynam typowanie:
Najgorsze dzielnice:
1. Absolutnie największym syfem są dla mnie okolice Ogrodowej
2. Stary Rynek z okolicami
3 Raków

Najlepsze dzielnice:
1. Aniołów, bywam często, nigdy mnie jeszcze nic złego tam nie spotkało
2. Lisiniec, wydaje mi się spokojny
3. Śródmieście, wbrew wielu opiniom, ja się tu dobrze czuję

To są moje subiektywne oceny, licze na wasze szczere typy. Im więcej ludzi
się wpisze tym lepiej, tym opinie będą bardziej wiarygodne i zgodne z
rzeczywistością. A więc do dzieła ;)
Obserwuj wątek
    • ulisses_czwa Re: Ranking dzielnic Częstochowy 30.05.05, 23:03
      Najlepiej czuje sie:
      1. Błeszno
      2. Wrzosowiak
      3. Śródmiescie

Najgrsze to:
      1. Stary Raków (okolice stadionu)
      2. Krakowska i okolice
      3. Północ

To sa moje typy i wyłącznie subiektywne odczucia...
      • Gość: X Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:07
        W miarę się z moimi pokrywają ;) Może tylko to Błeszno i Wrzosowiak, ale
        reszta... Czekam na więcej ;)
        • Gość: malibu90 Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:14
          Najlepiepsze...
          1) Północ
          2) 100-lecie
          3) Raków Zachód

Najgorsze...
          1) Stary Raków (okolice stadionu)
          2) Okolice przy ul. Krakowskiej
          3) Okolice Starego Rynku

;) Pozdrawiam...
          • Gość: WoW Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:35
            Najlepsze:
            1. Stary Raków ..... dołek na Okrzei .... ale tylko wieczorem
            2. Krakowska
            3. Mała i okolica

O slumsach typu Grabówka czy Lisiniec nie gadam :)))
    • Gość: xx Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 23:23
      Ja najlepiej czuje sie wlasnie na Starym Rynku, a i Krakowska czy Ogrodowa moze
      przyciagac.

• Gość: Leon Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:26
        1.Raków
        • Gość: Leon Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:28
          Enter mi sie wcisnal:/ Najlepsze : Raków ,Stare Bleszno ; Najgorsze :
          Polnoc ,Tysiaclecie
        • Gość: X Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:28
          Najlepsza czy najgorsza?? Precyzujcie. ;)
          • Gość: Zygfryd Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 30.05.05, 23:30
            najlepsza - polnocna
            najgorsza - raków
          • Gość: X Pierwsze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:31
            Coraz ciekawiej, jeśli wam się chce to jeszcze motywujcie ;)
            • Gość: X Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:32
              widzę też odwieczny konflikt Raków-Północ. A mówię to ja z neutralnego
              Śródmieścia
              • Gość: Kaka Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:35
                Konflikt zawsze bedzie :)Przesiedlency z wiosek (polnoc) zawsze beda atakowac
                rdzennych Czestochowiakow (Raków) :)
                • Gość: X Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:38
                  Heh, prawdziwi, rdzenni Częstochowianie to centrum naszego miasta ;)
                • Gość: buchacha Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 30.05.05, 23:38
                  > rdzennych Czestochowiakow (Raków) :)
                  czytaj rdzennych BANDYTÓW (Raków) :)
                  • Gość: X Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:40
                    Cóż, jeśli chodzi o Stary Raków, to faktycznie strach tam mi chodzić (skini
                    itp, ale to samo na Północy :P)
                    • Gość: e tam Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 30.05.05, 23:42
                      na P. nie ma skinow ;)
                      tylko blokersi ... jak masz za duze spodnie i ze strachu ci spadaja - to pomysla
                      ze jestes "ziomal" ;)
                    • Gość: Yoko Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:54
                      qrwa człowieniu o czym ty piszesz?? widać, że cały ranking jest jak najbardziej
                      do dupy!!!!!! po co taki temat??
                      odpowiem w taki sposób:
                      najlepsza - dla każdego będzie ta dzielnica, w której mieszka lub gdzie spędza
                      dużo czasu
                      najgorsza - będzie ta dzielnica o której naczyta się bzdurnych historii, lub
                      usłyszy jakieś złe.
                  • Gość: Ktos Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:43
                    Mieszkam na Rakowie 26 lat i nigdy nie mialem do czynienia z bandytami (sam tez
                    bandyta nie jestem) wiec nie powtarzaj stereotypow. Glosuje zatem na
                    Rakow ,duzo zieleni i spokoj . No i z huty juz nie smierdzi wiec jest ok!
                  • Gość: Gość Re: Pierwsze podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:53
                    Co wy bredzicie?Rakow to taka sama dzielnica jak inne.Wszędzie możecie dostać
                    po pysku.Wychowałam się tam i nie przyponinam sobie zeby kttoś z mojego
                    pokolenia rocznik 60-64 żle skończył.Pokonczyli szkoły pozakładali rodziny
                    czasem swoje firmy .Teraz rakow to ludzie przesiedleni z całej częstochowy za
                    niepłacenie czynszu.Rdzenni mieszkancy to ktoś taki jak moja babcia ktora ma 87
                    lat.Faktycznie może narozrabiac.A jakoś najwięcej o przestępstwach to sie pisze
                    ze Połnoc okolice PZU ,grosz a o rakowie cisza
      • Gość: Roman Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:34
        Oj XX,pełen respect póki co do Ciebie,mnie tez tamte okolice ciagna lecz to
        bardziej dzięki sentymentom niz architekturze i społeczności.Lecz nie mów mi
        prosze że uznajesz tamte dzielnice za bezpieczne,chyba że w dzień masz
        przygotowana garść dwuzłotówek dla żulersów a w nocy potrafisz przemykac niczym
        cień-bo tylko tak tam da się chodzić.A wiem to bo miałem tam kobietę i sporo
        adrenaliny nabijało mi chocby odprowadzenie jej do domu po 22.Chyba że
        traktujesz temat zza okna samochodu.
        • Gość: X Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:36
          No ja myślę podobnie jak ty Roman, raz mi tam najebali, więcej mnie tam nie
          widzieli, sentymentu do tego haremu nie mam, za dużo tam patologii. Ale jak już
          mówiłem ja tu liczę na szczere opinie. Komuś się może tam podobać ;) (nie wiem
          jak, ale widziałem już dziwniejsze rzeczy)
          • Gość: Roman Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:53
            Ok,więc moje opinie-stare Zawodzie-dla tego że znam od podszewki i wiem gdzie
            chodzić a gdzie nie lecz ogólnie klimat przedwojenny i żule śpiewają a nie leją
            na oślep.
            Błeszno-zwykłem tam przebywać-peryferia więc mało obcych i mało burd,poza tym
            tez wiem gdzie chodzić gdzie nie.
            Stare Błeszno-kiedys chadzałem tam na spacery z matką,niczym do
            skansenu,kury,kozy i inne zwierzęta,jak się zmamknie oczy to można zapomnieć ze
            jest się w cywizizowanym świecie-a poza tym mało szwendających się ludzi więc
            też w miare bezpiecznie.
            Północna strona śródmieścia-oaza spokoju,zawsze fajnie się tam chlało idąc z
            monopolek w centrum w kierunku monopolek na dekabrystów.
            A to co omijam bardzo szerokim łukiem:
            Stradom-zabudowa ni z gruchy ni z pietruchy,gonili mnie tam kiedyś z
            łańcuchami,kumplowi rabneli rower więc dziękuję,na trzeźwo z własnej woli tam
            nie pójdę.
            Krakowsak/Ogrodowa/Mała/Katedralna-bardzo czepiają się obcych,wydaje się że Bóg
            stworzył tych ludzi do niczego innego jak do wystawania w bramach i straszenia
            przechodniów,poza tym wystepuje tam duzo aktywnych psychopatów.
    • Gość: iv_ret tu nie ma co się kłócić!Wystarczy spojrzeć na ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:42
      nieruchomości, samych gruntów, mieszkań etc. Najwyższe to tysiąclecie,
      Lisiniec, dzielnica br. Alberta. Wystarczy popatrzeć, gdzie najintensywniej się
      buduje w Cz-wie. Raków to kombinat postkomuny. Północ też, ale tam ceny
      mieszkań są o conajmniej 20% wyższe. Taka prawda, rynkowa i na nic tu argumenty
      • Gość: Menel Typy me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:09
        Najlepiej sie czuje:
        1.Rzasawy-piekna dzielnica i spokojna
        2.Polnoc-wbrew opiniom,sa gorsze dzielnice i nie mowie bynajmniej o Rakowie
        3.Parkitka- nie wiem czemu nikt jej nie wymienil wczesniej

Nie za bardzo:Ciezko o moje typy-1000 lecie tyle zlego co pozytywnego mnie tam
        spotkalo,okolice Deka,Srodmiescie bramy
        • Gość: X Re: Typy me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:53
          Rząsawy faktycznie, fajna dzielnica, czasem jak się tam wybiorę spokój i cisza,
          czyli to czego w promieniu 5 km od centrum nie ma co szukać.
          • Gość: henryczek Re: Typy me IP: *.com / 213.199.204.* 31.05.05, 11:51
            z tym"strasznym"starym rakowem to jzu niektórzy przesadzają,wydaje mi sie ze jest tu wiecej starszych osób niż huliganów
            mam pytannie:gdzie jest stare a nowe błeszno?tam gdzie stoją te fajnie wkomponowane we wzgórza zielone wieżowce to jest nowe?
            i jeszcze jedno:czy betonowe osiedle mireckiego to jeszcze raków czy już błeszno?(chodzi o odcinek na południe od okrzei)
            • Gość: henryczek Re: Typy me IP: *.com / 213.199.204.* 31.05.05, 11:53
              i jeszcze odnosnie starego rakowa-juz nieraz tu pisałem ze niektóre wyglądajęce biednie z zewnątrz kamieniczki i bloczki w srodku są nieźle urządzone a pod nimi stoją niezłe auta:]
            • Gość: Leon Re: Typy me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:16
              Mireckiego to Rakow:)Bleszno zaczyna sie "za kladka"
            • Gość: Roman Re: Typy me IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:22
              Gość portalu: henryczek napisał(a):

> z tym"strasznym"starym rakowem to jzu niektórzy przesadzają,wydaje mi sie ze je
              > st tu wiecej starszych osób niż huliganów
              Dzielnica ładna i dość spokojna lecz są tez dzikie miejsca gdzie o oberwanie po
              pysku nietrudno-okolice skrzyzowania Okrzei i Limanowskiego i dalej w dół Okrzei
              pod starą pętlę 12-masa melin i met wiec i dużo żulerstwa,jednak nie starych
              żuli bym sie obawiał lecz tych młodych.

> mam pytannie:gdzie jest stare a nowe błeszno?tam gdzie stoją te fajnie wkompono
              > wane we wzgórza zielone wieżowce to jest nowe?
              Stare Błeszno od Błeszna dzieli linia kolejowa wschód-zachód a centrum
              wszechświata starobłeszniańskiego to okolice remizy.
              Błeszno włsciwe to własnie te wierzowce-big drzewa i czteropiętrowce wokół
              między Jesienną,Rakowską,Boh.Katynia i DK1.

> i jeszcze jedno:czy betonowe osiedle mireckiego to jeszcze raków czy już błeszn
              > o?(chodzi o odcinek na południe od okrzei)

Podobno uważa się to juz za raków lecz jak na ten temat sądzą mapy??
              • Gość: X Re: Typy me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:58
                Nie jest to takie ważne, ale z tego co wiem to jest Raków, ten na który chodzić
                nie przepadam...
                ... Typujcie dalej, odwiedczny konflikt Raków - Północ to inna sprawa ;)
    • Gość: nie powiem Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:33
      WIECIE CO GLUPOTA JEST TO Z TYMI DZIELNICAMI. ZAWSZE WSZEDZIE I O KAZDEJ PORZE
      MOZNA DOSTAC. A JESLI CHODZI O DZIELNICE TO MOZE ZROBCIE RANKING NA
      NAJLADNIEJSZA DZEIOLNICE A NIE NAJBEZPIECZNIEJSZA. BYWAM NA POLNOCY BLESZNIE
      RAKOWIE, RAKOWIE ZACHOD, 1000, LISINCU , PARKITCE ZAWODZIU ALEJCE I WIELU INNYCH
      I MOWIE WAM ZE WSZEDZIE SA LUDZIE TAKZE TYLKO OD LUDZI ZALEZY I ZALEZEC BEDZIE
      CZY DANA DZIELNICA JEST BEZPIECZKA CZY TEZ NIE. POKOJ
      • Gość: Menel Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:38
        Nie ma zadnego konfliktu na lini Połnoc- Raków, niektorzy widze zatrzymali sie
        w koncowce XX wieku.
    • Gość: jUREK Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: 212.87.225.* 31.05.05, 15:12
      KONFLIKTU NIE MA !!!

ALE MIMO TO :

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ! !
      ! !
      ! PÓŁNOC RULEZ !
      ! !
      ! !

! !
      ! !
      ! PÓŁNOC PANY !
      ! !
      ! !

• Gość: azs Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:27
      najbezpieczniej na Kilinskiego!!!!!!!!!!
      • Gość: I042 09/05 Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:58
        na pierwszym miejscu stawiam u siebie Lisiniec. Tu mieszkam, dużo zieleni,
        dzielnica wmiare spokojna (zdarzają się kradzieże, włamani itp), jeśli chodzi o
        pobicia itp. to zdarzają sie sporadycznie (mojemu koledze nastukali harcerze
        hehehe:p)niektórych miejsc (jest ich bardzo mało) nalezy w nocy unikac . Meneli
        na Lisińcu jest całkiem sporo ale to raczej spokojni starsi panowie lubiący
        wypić winko i przespać sie w krzakach:). Z dzielnic lubie tez Grabowke (cicho,
        spokojnie, dużo zieleni) ale to dzielnica snobów i nowobogackich:/. Lubie też
        Środmiescie oraz Kawodrze i Gnaszyn.

Negatywnie oceniam Ostatni Grosz (dzielnica owiana złą sławą, dużo dresów,
        brzydkie domy), Stary Raków. Niemiłe wspomnienie mam z Wielkim Borem (dzielnica
        ciągnąca sie wzdłuż Wielkoborskiej w strone Blachowni) kiedyś byłem tam z
        kumplem na rowerach, probowowało nas zatrzymac (zrzucić z rowerów?) kilku gości
        ktorzy nagle wbiegli na droge. Ta dzielnica ma wiejski klimacik ale jest całkiem
        wporzo;)
        • Gość: X Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:48
          Wg mnie ranking ma sens, nie powie mi nikt, że na takiej Ogrodowej jest tak
          samo jak na Aniołowie, bo go kurde wyśmieję. Ja czekam na dalsze typy
    • Gość: Jerzy Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:08
      Najlepszy jest aniolow a najgorsza krakowska, ogrodowa, mala itp
    • Gość: mia Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:29
      Najlepsza: Raków!
      Najgorsza: Krakowska, Ogrodowa
      • Gość: X Re: Ranking dzielnic Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:49
        Przynajmniej co do najgorszych typów wszyscy się raczej zgadzają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka