Dodaj do ulubionych

Bałtyk-Adriatyk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:15
po cihu Rzecznik coś przebąkiwał o sprawie Bałtyku-Adriatyku.
w internetowym wydaniu Życia Częstochowskiego ukazał się taki oto artykuł:

www.zycie.czest.pl/index.php?show=0706200501
Gazeto nie wycinaj.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcyś Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:46
      Trzymam kciuki za inwestora. Oby tylko nie było jak z turkiem Toyem chyba?
    • Gość: Szczęki Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 15:48
      Poczekamy, zobaczymy. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, żę w końcu coś się tam
      pojawi.
    • Gość: nimfa Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:54
      Ja jestem za byłoby super, wszędzie na świecie mają takie kompleksy i jest
      cudownie, tym bardziej że podczas upałó my nie mamy dostępu do morza a taki
      Aqapark rozwiązał by sytuację, myślę że w Żarkach Letniskom też powinien
      powstać taki kompleks basenów, wtedy mielibyśmy blisko na wypoczynek. Co wy na
      to
      • Gość: skrzat Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:24
        Już dość dawno na forum poruszyłam ten temat. Większość była za, gdyż nie tylko
        wypoczynek, życie rodzinne ale i pieniądze by za tym szły. Bardzo mnie cieszy ta
        wiadomość. Trzymam kciuki aby się powiodło. Nareszcie coś się zacznie dziać i w
        Częstochowie, a ile ludzie może dostać pracę. Jestem za.
        • Gość: CORKA Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.prenet.pl 07.06.05, 23:37
          Swrgo czasu bylam dzierzawca kawiarenki nad Baltykiem-Lisincem.
          Wiem jak oblegany jest ten teren latem przez rodziny mieszkancow miasta,
          ktoerych nie stac na wypoczynek na wczasach.
          Przeznaczenie tego terenu na obiekt z prawdziwego zdarzenia to naprawde dobry
          pomysl.
          Oby tylko nie zamknieto przy okazjidostepu osob biednych do wody i mozliwosci
          wypoczynku.

No Wladzo pokaz co potrafisz!!!!!!!!!
    • Gość: ToMNR Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.bis / 212.244.80.* 08.06.05, 13:57
      Ponoc maja cos takiego wybudowac:

www.profanacja.uq.pl/data/aquapark/
      ;)

Pozdro dla Skrzata z teatralnymi dziecmi :)

Pozdrawiam
      ToMNR
      www.rakow.com.pl
      • Gość: Szczęki Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.inds.pl / *.inds.pl 08.06.05, 15:28
        Ja bym proponował zagospodarować 2 ostatnie zbiorniki na park wodny (są
        połączone i znajdują się blisko siebie), a na pierwszym stworzyć otwarte
        kąpielisko. Dodatkowe sklepy i stoiska również mogły by być nad kąpieliskiem
        (pod ręką inwestora, który by na tym zarabiał, a ludzie nie obracający
        pieniędzmi na wejście do parku mogli by darmowo jak dawniej <tylko
        bezpieczniej> korzystać z daru wodnego>).
        • ulisses_czwa Re: Bałtyk-Adriatyk 08.06.05, 16:30
          Powiem, ze te dwa zdjęcia robią wrażenie... Ale to nierealne w Czestochowie... Mamy problem z modernizacja stadionu żuzlowego, o stadionie RKS już nie wspomnę, a nagle aquapark miałby powstać... Ciekawe czy ktos się znajdzie i zainwestuje faktycznie 120 mln złotych - nawet przy wsparciu UM... Bo to ze zgłosili sie "inwestorzy" nie oznacza, że którys rozpocznie ta inwestycje... Albo co najgorsze zakończy sie jak ostatnia...
          • Gość: xx Re: Bałtyk-Adriatyk IP: 150.254.229.* 08.06.05, 16:45
            Stadion i aquapark to dwie rozne rzeczy - stadion modernizuje sie za publiczne
            pieniadze i przeszkody sa chwilowo-formalne - badzmy dobrej mysli.

Natomiast Baltyk-Adria to sprawa dla prywatnego inwestora. Miejsce jest piekne
            i mozna przeciez zaczac od czegos skromniejszego, a potem stopniowo
            rozbudowywac calosc. Wcale nie musi to byc takie kosmiczne, zeby byc piekne i
            uzyteczne. Mamy bowiem prawdziwy skarb - nasze 3 morza naprawde robia wrazenie,
            a do tego sa bardzo dobrze polozone.
    • Gość: ckm Re: Bałtyk-Adriatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:23
      a Świstak siedzi i zawija w sreberka dobrze, że marzenia nie zabijają -
      wprawdzie Cz-wa to miasto cudów ale bez przesady,jak powstanie coś podobnego
      do aquaparku w Tarnowskich Górach ,tyle że na świeżym powietrzu to będzie super
      ale nawet w to wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka