Dodaj do ulubionych

Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mies...

15.06.05, 20:47
No nieeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! Teraz w czasie zimy istnieje ryzyko, ze wszystko zepsują, i to co zrobia będa poprawiac... O ile zdarza !!! Cholerne krakusy!!!!! Wracac do domu i remontowac wisłe z cracovią !!! To przez was jełopy!!! Ciekawe co na to pan Ireneusz Lesnikowski?? Jesli CKM będzie musiał rozgrywac mecze poza własnym stadionem, to cały urzad kibice wywioza na taczkach !! Teraz bedziecie znów płacic prawnikom 10 tysiecy złotych !! I to sa prace i oszczednosci "po czestochowsku" !! A juz przygotowywałem strone z kolega o remoncie stadionu, gdzie miały byc zdjęcia z aktualnych prac budowlanych co 3 dni !!! Lepiej uczcie sie w urzedzie od Kielczan:
www.stadionkorony.prv.pl/
I za co macie te wszystkie certyfikaty !!! Przegieliście...
Obserwuj wątek
    • Gość: Tumaj Niestety takie mamy prawo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:35
      Należałoby zaorać Urząd Zamówień Publicznych , bo byle kto może zaskarżyć
      przetar z byle powodów i nic nikogo nie obchodzą żużlowcy i kibice. Chwała
      Gazecie ,że to " odkryła" tylko dlaczego nie ma o tym mowy w artykule?
      • Gość: jjjj Re: Niestety takie mamy prawo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:10
        zajmuje sie w firmie przetargami,budimex miał takie prawo,zle przygotowano
        przetarg
      • Gość: juras i co na to mądraliński Leśnikowski? Przecież mówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 00:44
        jeszcze nie tak dawno:"Takiej opcji nie przewidujemy!" I co teraz?
        • Gość: m Re: i co na to mądraliński Leśnikowski? Przecież IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 16.06.05, 10:16
          A teraz powiedzial: Takiej opcji nie przewidzielismy :)
    • lookas.prv.pl Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi 15.06.05, 21:44
      W I E D Z I A Ł E M.

I tyle.

Szkoda słów. To było zbyt piękne żeby było prawdziwe.

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
    • Gość: Maniek Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:52
      Ludzie czy Wy nauczycie sie w końcu odpowiadac za swoje czyny ?????????? Za co
      macie te niemale pensyjki ? Za sra... w stolek ????? Jak sie nie wstydzicie Wy
      darmoz... !!!!!!!!! Chcecie utopić jeden z dwoch klubow (jeszcze zostal AZS)w
      Cz-wie ? Panie Wrona to Pan jest glową tego miasta (kur... i ja na pana
      glosowalem} i co tu sie dzieje ? jesli Pan nie wyciagnie z tego konsekwencji i
      nie zdązy miasto (darmozjady !!!)z remontem to zycze powodzenia na następnym
      meczu WLÓKNIARZA ! Przeciez przyjdzie Pan- prawda ? Wiec czekamy ! Do
      zobaczenia !
      • ulisses_czwa Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi 15.06.05, 21:58
        Zawieziemy wszystkich odpowiedzialnych na taczkach do Rybnika i tam sie rozprawimy... Panie Lesnikowski ?? Gdzie ten profesjonalizm urzedników ?? Teraz będzie pan siedział cicho albo zwalał winę na wszystkich innych... Kibice tego nie daruja jak stracimy stadion i klub w extralidze... A ja panu wierzyłem...
        • Gość: Wroniec Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:15
          jest zajebiscie bialy proszek i zielone liscie;kupimy sobie latarki i jedziemy
          dalej,a jak nam nie pozwola to zrobimy beatyfikacje swietoszkowi p.W.....;bravo
          Ulisses pisz dalej chlopie-nara i pozdro dla wszystkich kibicow CKM
          • Gość: m Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 15.06.05, 22:27
            i gdzie sa ci piewcy pana prezydenta ? oto co on jest w stanie zalatwic, naobiecywac naobiecywac i spartolic sprawe. Tak mocno naciskal na urzedasow, ze sie zesrali i podpisywali wszystko i wszedzie byleby plusy wronie nabic, ze on taki obronca stadionu i ze bedzie to robic firma z czewy, a teraz dupa zbita.

Gratuluje.

PS a pan Lesnikowski najlepiej by zrobil jakby nic nie pisal.
        • Gość: Sturm [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: leandrao Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: 80.51.57.* 15.06.05, 22:34
            Zamknal puby to i ze stadionu nici. Likwidowac to przewodnie haslo w naszym miescie. Potem sie wszyscy dziwia: jaka ta mlodziez rozpuszczona, a jaka chamska. A gdzie, sie pytam, ma odreagowywac swoje tygodniowe i codzienne stresy - knajpy zamkniete, stadion wkrotce zamkniety zostanie. Ciekawe co teraz powie Szanowny Pan Lesnikowski, jakich teraz argumentow uzyje. Ludzie, ludziliscie sie, ze cos sie zmieni w tej kwestii? Bo ja nie.
            Ktos tu kiedys na tym forum wieszczac ze tak bedzie powiedzial, ze to zbyt piekne zeby moglo byc prawdziwe. I mial racje.
            W sumie to mnie nie interesuje gdzie Wlokniarz bedzie jezdzil, ale rozumiem co czuja kibice CKM-u. Ja tez bylbym wsciekly gdyby zamknieto hale Polonia, a AZS musial grac mecze w...Belchatowie na przyklad.
            Skandal. I mam nadzieje, ze ktos za to odpowie!
            • Gość: m Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 15.06.05, 22:47
              pewnie powiedza ze to zapijaczeni studenci z DK sie pomylili przy przetargu i dlatego zamkna reszte knajp nawet w alejach.
              • Gość: niezadowolony Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 15.06.05, 23:03
                wzorem "chleba i igrzysk" zawołajmy "stadionu i referendum (za odwołaniem Wrony)"
    • Gość: asterix Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:01
      niech was wszystkich dzwi scisna,jak nie wykluczenie walaska to teraz stadion!!!
      panie prezydencie do dzielas niech sie pan znowu produkuje!!!
    • Gość: Przemo23 Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:14
      Ja nic nie chce mowic, ale jak tak dalej pojdzie to jeszcze sie okaze, ze my na
      RAKOWIE będzimy mieli wczesniej zmodernizowany stadion niz wy :P
      Jaja sobie robią z ludzi...
      • Gość: kibic Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:30
        a kto obiecuje stadion na rakowie? ten sam co obiecuje stadion na wlokniarzu,
        więc chyba zapomnialeś o tym, z oboma stadionami będzie tak samo, nie powstaną.
        wrona tylko szuka sobie poparcia, ale teraz mam nadzieję, że mu spadnie
        • Gość: Przemo23 Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:31
          Ja doskonale zdaje sobie sprawe, ze najprawdopodobniej z tego wszystkiego
          bedzie wielkie g****!
          Tylko ze my o tym wiemy, ale wy na Włókniarzu chyba za bardzo w to uwierzylicie!
          A teraz sobie z was robią przysłowiowe...
          3 LIGA DLA RAKOWA !!!
    • Gość: mn Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:23
      to kolejny kamyczek a raczej głaz do "ogródka " Urządu Miasta który kolejny raz pokazał swoją niekompetencję coraz bardziej wstydzę się że mieszkam w tym mieście
      • Gość: pp Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:43
        Albo niechetni sukcesow Wrony-
    • Gość: zet Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:43
      no cóż to typowe dla prezydenta Wrony naobiecywać narobić szumu medialnego a potem klapa - stadion to tylko kolejny przykład nieudolności władz miasta innymi można sypać jak z rękawa: remont III Aleji , popówki przebudowa ul Legionów itd itd. niestety, prezydentura p. Wrony to ogromne rozczarowanie dla bardzo wielu częstochowian
      • Gość: mimi Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 00:03
        A ja widzę maczanie palców tych, ktorzy by woleli ,żeby przy Wronie stadion nie
        powstal
        • Gość: Unista Tarnów hahaha! Ale macie ekipę rajców z certifikatem ISO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 00:54
          Koń by się uśmiał! Za utracone korzyści przez niekompetencję urzędniczą powinne
          być wypłacone odszodowanie, a jednostka certyfikacyjna, która dała ISO dla
          urzędu, czym prędzej powinna przeprowadzić kontrolę i w przypadku uchybień,
          odebrać prawo posługiwania się certyfikacją w zarządzaniu! Szczerze współczuję
          tak niekompetentnych osób w tym wydziale, ale zapowiada się Panowie ZłomRexowi,
          że i tak za rok czeka was 1.liga! Hahahahaha
          • Gość: jolka Re: hahaha! Ale macie ekipę rajców z certifikatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:27
            certyfikat ISO wydał -
    • Gość: YOYO Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.range86-129.btcentralplus.com 16.06.05, 01:37
      A to Miasto bylo kiedys jakims miastem Europejski czy cos takiego?
      Papiez umarl to niedlugo i Jasna Gore zamkna.
      • Gość: soki Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:29
        amen!
    • Gość: maro Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 06:58
      brawo panie WRONA sparwdzily sie moje slowa do gnoju nie do wladzy
    • Gość: ratel Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 16.06.05, 07:07
      A może to nieprzypadkowe działanie. Przecież każda impreza masowa nie związana
      z Jasną Górą to odpływ szmalu od tacy tym bardziej w dni takie jak sobota czy
      niedziela.I gdzie ten krzykacz Leśnikowski?- na zwolnieniu czy urlopie , a może
      netu nie ma?.Co do certyfikatu to widać właśnie jaką drogą był załatwiany - za
      zasługi - ale w niebie chyba
      • Gość: remik Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:37
        stadionów nie będzie ! dokąd p.Wrona będzie !
        • Gość: prawdziwy kibic Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 16.06.05, 08:54
          Mam do wszystkich "mądrosków" wypowiadających się na tym forum jedno pytanie,
          czy któremuś z was starczy odwagi i w przypadku gdy okarze się że to jednak
          Urzędnicy mieli rację a nie UZP oficjalnie najlepiej na stadionie w czsie meczu
          potraficie przeprosić Urzędników. Robię duży zakład, że braknie wam odwagi bo
          taką macie tylko w "masie". Jestem za budową tego stdionu, ale zgodnie z
          prawem, dlaczego nikt z was nie zastanowi się czy to oświetlenie jest sprawą
          potrzebną i nie ma nic innego ważniejszego do wykonania. Polecam lekturę
          transmisji ostatniego Grand Prix i wypowiedzi na ten temat samych zawodników,
          którzy jako jedyni są zainteresowani stanem stadionów, bo to oni ryzykują swoim
          życiem
          • Gość: m Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 16.06.05, 10:13
            panie urzedniku, starczy odwagi by pogratulowac ze jednak sie udalo zrobic stadion na czas.

oswietlenie jest potrzebne bo takie sa wymogi i przepisy - ale jako urzednik dobrze pan(i) wiesz ze sie to olewa i idzie na skroty a pozniej palacze.

jak widac kolejny raz brak kompetencji i podstawowej znajomosci przepisow co do warunkow jakie MUSI spelniac stadon.

Jest wiele wazniejszych inwestycji - na pewno - ale zadna z nich nie jest realizowana.
            • Gość: urzędas Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 16.06.05, 11:42
              Przykro mi bardzo, ale nie jestem Urzędnikiem chociaż bardzo tego żałuję, ale
              liczę że jesteś osobą honorową i zjawię się na stadionie na ostatnich zawodach
              ligowych w bieżącym roku aby usłyszeć z twoich ust słowo przepraszam pod
              adresem Prezydenta Miasta. Do zobaczenia.
              • Gość: m Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 16.06.05, 14:26
                prezydent nie uslyszy ode mnie dobrego slowa chocby za likwidowanie miejsc pracy w Czestochowie (DK), proby zniszczenia Juwenalii w miescie, zabronienie organizacji darmowego koncertu Kultu itd. itd. itd. Nawet jakbym chcial to by mnie tam nie dopuscili. Ale za to odszczekam com napisal w strone urzednikow.
                Jednak jakos jestem dziwnie spokojnie, ze nie bede musial.

We don't want no prohibition in Czestochowa
    • Gość: mstów Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.mstow.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 09:06
      Aż dziw bierze, że P. Zaborowska - arbiter z listy urzędu zamówień publicznych
      o tym nie wiedziała. Wie natomiast jak odwołania bronić, pamietam taki
      arbitraż. Jak to się mówi "najlepsza nauka na własnej skórze". Ciekawe kto
      poniesie konsekwencje jak Włókniarz nie dostanie licencji, albo będzie musiał
      jeździć na obcym stadionie i ponosić koszty
      • Gość: remik Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:13
        do prawdziwy kibic - "mądrosku" - toż to oto chodzi by bezpiecznie ,zgodnie z
        przepisami , zgodnie z prawem budowano ale bez przekrętów"w tym wypadku również
        debilnych" urzędasów którzy już dawna bruk winni szlifować.
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI KURIOZUM ARBITRAŻOWE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 16.06.05, 09:17
      Częstochowa, 15 czerwca 2005 roku
      KOMUNIKAT BIURA PRASOWEGO URZĘDU MIASTA CZĘSTOCHOWY

Kuriozum arbitrażowe

Przetarg nieograniczony na „Przebudowę Stadionu Miejskiego położonego przy ul.
      Olsztyńskiej 79 w Częstochowie” został ogłoszony w dniu 22 marca 2005 r.
      Otwarcie ofert nastąpiło 11 maja 2005 roku.
      Złożono dwie oferty. Za najkorzystniejszą uznano ofertę wspólną
      firm: „Cz.P.B.P. Przemysłówka” S.A. i K.P.B.P. „BUDUS” S.A. Była ona tańsza od
      swoich rywali o 1,5 mln zł.
      Wobec takiego wyboru protest złożyła druga ze startujących firm, tj. BUDIMEX
      DROMEX S.A Oddział południowy z Krakowa. Protestujący zarzucił, że gwarancja
      ubezpieczeniowa stanowiąca wadium powinna być wystawiona na dwóch wspólników
      konsorcjum, a nie tylko dla Lidera konsorcjum, którym była
      Częstochowska „Przemysłówka”. Urząd Miasta oddalił protest stwierdzając, że
      wadium posiada właściwą formę, a z zapisów specyfikacji istotnych warunków
      zamówienia wynikało, że dokument ten może być wystawiony na jednego ze
      wspólników konsorcjum. Na takie rozstrzygnięcie protestu BUDIMEX DROMEX S.A
      wniósł odwołanie do Urzędu Zamówień Publicznych.
      W 14 czerwca 2005 r. odbyła się rozprawa arbitrażowa. Przedmiotem rozprawy była
      sprawa wadium, ale Zespół Arbitrów unieważnił postępowania z powodu postawienia
      przez zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia warunków
      dotyczących wiarygodności technicznej, finansowej i doświadczenia w wykonywaniu
      podobnych zamówień.
      Do dnia dzisiejszego Urząd Miasta nie posiada treści wydanego wyroku. Został on
      jedynie odczytany, a więc nie można się do niego odnieść szczegółowo. Z tego co
      udało się zapamiętać uczestnikom rozprawy Zespół Arbitrów uważa, że w przetargu
      nieograniczonym zamawiający nie może w ogóle stawiać wykonawcom żadnych
      warunków dotyczących ich wiarygodności! Jest to rewolucyjny pogląd w dziedzinie
      praktyki przetargowej...
      Pracownicy Urzędu Miasta Częstochowy nigdy się z nim nie spotkali, a należy
      stwierdzić, że 3 osoby zatrudnione w Wydziale Inwestycji Zamówień Publicznych
      Urzędu Miasta Częstochowy są arbitrami Urzędu Zamówień Publicznych i sprawami
      tymi zajmują się od dnia wejścia w życie ustawy o zamówieniach publicznych tj.
      od stycznia 1995 roku.
      - Należy stwierdzić, że Wydział Inwestycji i Zamówień Publicznych
      prowadził postępowanie w tej sprawie z należytą starannością i wybrał najtańszą
      ofertę. Znając wagę tej sprawy dla wielu częstochowskich kibiców staraliśmy się
      zrobić wszystko, by jak najwcześniej rozpocząć remont stadionu, zachowując
      wszelkie procedury – powiedziała Jolanta Zaborowska, naczelniczka Wydziału
      Inwestycji i Zamówień Publicznych Urzędu Miasta Częstochowy.

W konsekwencji orzeczenia zbierane są opinie prawne na temat dalszych kroków w
      tej sprawie.

Ireneusz Leśnikowski
      • Gość: xkx Re: KURIOZUM ARBITRAŻOWE IP: *.org / *.org 18.06.05, 08:57
        dla kibica to wszystko jest naprawde nie istotne licza sie suche fakty czyli
        fakt ze od nastepnego sezonu po prostu stadion żużlowy nie bedzie funkcjonowal.
        Sprawy sadowe w Polskich warunkach ciagna sie latami albo co najmniej
        miesiacami. Co za tym idzie biorac pod uwage ze zawsze mozna sie odwolac od
        decyzji sondu do wyzszej instancji moze trwac to dlugo i namietnie. Szkoda ale
        stalos sie jak sie stalo i efekt bedzie taki ze włókniarz zostanie bez
        stadionu. No cuz zdarza sie szkoda tylko ze spotalo to Włókniarza.
    • Gość: Mukson Brawo dla calej ekipy a w szczegolnosci WRONIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:30
      Nie nalezy sie brac za czynnosci ktorych wykonanie jest ponad nasze
      mozliwosci!!!
      • Gość: Ech To już jest koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:45
        Ta decyzja oznacza koniec i to paru spraw:
        1)Koniec prezydentury Wrony - to raczej pewne. Kto z wyborców w następnych
        wyborach zaufa prezydentowi , który notuje takie wpadki za sprawą swoich
        urzędników? Kogo tak naprawdę interesuje , czy decyzja arbitrów z Warszawy była
        słuszna czy nie? Liczą się smutne konsekwencje tej decyzji.
        2)Koniec żużla w Częstochowie - dosłownie i w przenośni.
        Dosłownie , bo w następnym roku mecze będziemy jeździć w Chorzowie , Rybniku lub
        Świętochłowicach
        W przenośni - bo żaden klub nie wytrzyma finansowo takiego ciosu.
        • Gość: wika Re: To już jest koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:14
          do p.IL. a jednak to bardzo ciekawe stwierdzenie - zamawiający nie może stawiać
          warunków techniczno-wykonawczych ani finansowych to paranoja za moje pieniądze
          ktoś wykona inwestycje jak chce? i jeszcze każe sobie płacić tyle ile chce.?
          Tym nie mniej całemu bałaganowi winni są urzędnicy p.Wrony - zle przygotowni -
          nawet jeśli mają rację to póżno.
        • ulisses_czwa Trzeba szybko działać! 16.06.05, 10:20
          Powoli przełykam ta pigułke, jakże gorzką... Az nerwy biorą... Teraz nalezy się zastanowic, co zrobic, aby zdążyć?! Dymisje nic nie dadzą, a także odwołania w tej sprawie - nie ma na to czasu... Ciekawe teraz, czy ta wspaniała firma Budimex z krakowa, nawet po wygraniu ponownego przetargu zdąży z wykonaniem robót?? Bo jesli nie i będzie miała opóźnienia to nalezy za każdy dzień straty po 1. kwietnia okładac ich wielkimi karami - zapisac to w umowie!... Koniecznie!... Ciekawe czy teraz opłaci im się wystartować w przetargu ?? Jedno jest pewne mamy praktycznie 7-8 miesięcy na kapitalny remont :| Oznacza to prace na paru zmianach niemalże non stop... To tez może doprowadzic do niechlujstwa i wielu niedociagnieć - podejscie : liczy się czas, pozniej jakość... Urzędnikom teraz radze od razu zacząć rozpisywac nowy przetarg z jak najkrótszymi terminami - i przygotowany profesjonalnie... Poza tym nie rozumiem decyzji UZP... Jest skandaliczna... Ja po tym proteście nie chciałbym nawet współpracowac z ta firma z krakowa...
        • Gość: kurz po co sie tak goraczkowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:42
          Gość portalu: Ech napisał(a):

> Ta decyzja oznacza koniec i to paru spraw:
          > 1).....Kogo tak naprawdę interesuje , czy decyzja arbitrów z Warszawy była
          > słuszna czy nie? Liczą się smutne konsekwencje tej decyzji.
          > 2)Koniec żużla w Częstochowie - dosłownie i w przenośni.

Ostroznie z tymi taczkami.
          Mnie interesuje czy taka decyzja byla sluszna. Jesli w stanowisku zawartym w
          komunikacie Urzedu Miasta nie pominieto jakiegos istotnego szczegolu np. w
          trosce o "niezadowolenie spoleczne" to oznaczac moze np. ze:
          Zamowienie przygotowano poprawnie, oszczedzajac ponad 1 mln zl. Przyklaskiwanie
          wiec jednemu z oferentow ktory skorzystal z procedury odwolawczej bedzie wowczas
          zgoda na drenaz "naszej" bo miejskiej kieszeni.
          Mnie interesuje jak swoja decyzje arbitrzy uzasadnili, bo moze to oznaczac
          przyzwolenie na "okradanie" zleceniodawcy w swietle prawa.
          Wiec zamiast krecic polityczna burze poczekajmy jak Magistrat problem ma zamiar
          rozwiazac. Osobiscie wolalbym by Prezydent nie dotrzymal slowa, niz dbajac o
          swoj image wpakowal Miasto w podejmowana pod wplywem rozgoraczkowanych kibicow
          inicjatywe. Inicjatywe realizowana "na wariata", co do ktorej juz teraz sa
          watpliwosci czy zimowych prac nie trzeba bedzie poprawiac.
          Mnie rowniez nie przypadly do gustu niektore wypowiedzi, ale wolalbym slyszec
          konkrety a nie chelpliwe zapewnienia o taczka czy koncu zuzla.
          kurz
    • Gość: Ner Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:09
      To czy winny jest pan Wrona, czy któryś z jego urzędników, czy może jakieś kruczki prawne naprawdę nikogo nie interesuje.Jeżeli stadion nie zostanie dopuszczony do rozgrywek, skończy się urzędowanie pana Prezydenta, a jak niech sobie to spróbuje wyobrazić.Dwadzieścia tysięcy kibiców plus reszta niezadowolonych i ładna TACZKA. A tak przy okazji czy pan Prezydent nie obicał zgłosić Naszego stadionu do organizacji Mistrzostw Europy w piłce nożnej.Nie wiem czy zgłosił czy nie, ale oficjalnie podawano wiele innych miast, ale nie Częstochowę. Nie jestem soecjalnym fanem futbolu ale jest to przecież prestiż dla miasta, nie wspomnę o miejscach pracy.Ale czego tu wymagać, może ktoś pamięta co się działo , jak rozstrzygały się losy województwa częstochowskiego.
    • Gość: CENZOR Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:36
      PANIE TADEUSZU WRONA GDYBYŚ PAN ZA MIASTO ODPOWIADAŁ SWOJĄ GŁOWĄ LUB NAWET
      MAJĄTKIEM TO BYŚ PAN JUŻ DAWNO BYŁ HISTORIĄ NIE DZIKIEGO ZACHODU ALE WŚCIEKŁEGO
      NA MAGISTRAT GRODU I TO JEST ŻART KOŃSKI PANIE TED WROŃSKI
      • Gość: Ja Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:53
        Myślę że jednak odpowie,chociaż z drugiej strony nikt już nie pamięta PANU PREMIEROWI BUZKOWI" nieskończenie udanych " reform dzięki którym Częstochowa spadła do roli grajdołka. Ktoś wcześnij wspominał o Kielcach, ale KIelce są miastem wojewódzkim, może nie najbogatszym, ale samodzielnym.
        • ulisses_czwa Re: Stadion 16.06.05, 11:16
          Prace przy modernizacji częstochowskiego stadionu żużlowego miały ruszyć w lada dzień. Nie ma jednak na to szans. Przetarg, który wyłonił wykonawcę inwestycji za ponad 22 mln zł, został rozstrzygnięty miesiąc temu.

Wygrało konsorcjum, w którego skład wchodzą częstochowska Przemysłówka i firma Budus z Katowic. Drugi z oferentów złożył protest twierdząc, że wadium wpłaciła sama Przemysłówka, a nie wspólnie ze swoim kontrahentem.

Sprawa trafiła do arbitrażu. Zespół niezależnych arbitrów Urzędu Zamówień Publicznych uznał, że kwestia wadium została rozwiązana prawidłowo, zdecydował jednak, że przetarg trzeba unieważnić.

?Jesteśmy w szoku ? mówi Jolanta Zaborowska, naczelnik Wydziału Inwestycji w UM. ? To orzeczenie zupełnie odbiega od linii orzecznictwa. Arbitrzy nie zajęli się zupełnie odwołaniem, tylko z urzędu zaczęli badać całe postępowanie i zakwestionowali nam możliwość stawiania warunków w przetargu. Zakwestionowali postawiony przez nas warunek posiadania przez oferentów wytwórni prefabrykatów. Sama jestem arbitrem i nigdy bym takiego orzeczenie nie wydała. To kuriozum, szok, nadal nie możemy wyjść z wstrząsu.

Teraz magistrat ma dwa wyjścia, albo rozpisuje przetarg od nowa, albo kieruje skargę do sądu. Obie drogi są czasochłonne, a czas w tym przypadku jest bardzo ważny.

Oświetlenie musi być do kwietnia
          Polski Związek Motorowy wymaga, aby od 1 sierpnia b.r. na wszystkich stadionach ekstraligi żużlowej zostało zamontowane sztuczne oświetlenie.

Sprawa zainstalowania sztucznego oświetlenia na częstochowskim stadionie żużlowym się mocno komplikuje. Przetarg na modernizację obiektu trzeba zorganizować od nowa ? zdecydował zespół niezależnych arbitrów, rozpatrujący skargę jednego z uczestników procedury. Jeśli oświetlenia nie będzie do końca marca przyszłego roku, Włókniarz nie będzie mógł jeździć na swoim torze.

Kluby, które nie będą go miały na swoich torach, nie będą mogły na nich startować.

Po przedstawieniu przez częstochowski magistrat projektu wielomilionowych inwestycji i harmonogramu prac PZM zrobił wyjątek i zgodził się na odroczenie terminu zamontowania sztucznego oświetlenia na stadionie w Częstochowie do końca marca przyszłego roku.

Szkopuł w tym, że zgodnie z planami oświetlenie ma być zbudowane dopiero na zakończenie pierwszego etapu prac. Wcześniej trzeba przebudować i wzmocnić trybuny ? później na koronie stanie 26 słupów o wysokości 12 m z lampami.

Jeśli magistrat rozpocznie przetarg od nowa, prace będą mogły ruszyć dopiero jesienią ? jeśli ktoś znowu nie oprotestuje decyzji. Gdyby do tego szybko przyszła zima, plany legną w gruzach.

Jeśli sprawa trafi do sądu, decyzja może zapaść za miesiąc, ale równie dobrze za trzy, ponieważ tyle czasu ma sąd na rozpatrzenie skargi na decyzję arbitrów.

? Zasięgamy opinii kancelarii prawnych ? mówi Zaborowska. ? Trudno się wypowiedzieć co do decyzji, zanim je poznamy. Zrobimy wszystko, aby zdążyć w terminie, na pewno oświetlenie będzie miało priorytet. Decyzja co dalej, ma zapaść w ciągu kilku dni.

? Jestem bardzo zaskoczony, w moim odczuciu to próba złośliwego odgrywania się ? mówi Lech Małagowski, dyrektor Włókniarza. ? Na pewno ogromnie to skomplikuje sytuację. Dla nas, to być albo nie być klubu w Częstochowie. Myślę, że wszyscy, którzy dobrze życzą Włókniarzowi, powinni zdawać sobie z tego sprawę. Doceniamy wysiłek Urzędu Miasta, którego pracownicy bardzo się angażowali, aby jak najszybciej rozpocząć inwestycję.

Słyszałem już o modzie, jaka nastała, na powszechne zaskarżanie przetargów. Myślę, że to ważny sygnał dla władz najwyższych, aby coś z tym zrobić. W przeciwnym wypadku w Polsce nie będzie się dało zrealizować żadnej inwestycji.

www.naszemiasto.pl
          -------------------------------------------------------------

Hmmm... Może i ten artykuł wybroni troche urzedników, co nie oznacza, ze zrobili wszystko super... najwieksza wine ponosi UZP, pozniej krakusy i na koncu urzednicy... W sumie prezydent, nie ma za wiele do powiedzenia w tej sprawie - przeciez to nie on uniewaznił przetarg...
        • ulisses_czwa Re: Stadion 16.06.05, 11:17
          Prace przy modernizacji częstochowskiego stadionu żużlowego miały ruszyć w lada dzień. Nie ma jednak na to szans. Przetarg, który wyłonił wykonawcę inwestycji za ponad 22 mln zł, został rozstrzygnięty miesiąc temu.

Wygrało konsorcjum, w którego skład wchodzą częstochowska Przemysłówka i firma Budus z Katowic. Drugi z oferentów złożył protest twierdząc, że wadium wpłaciła sama Przemysłówka, a nie wspólnie ze swoim kontrahentem.

Sprawa trafiła do arbitrażu. Zespół niezależnych arbitrów Urzędu Zamówień Publicznych uznał, że kwestia wadium została rozwiązana prawidłowo, zdecydował jednak, że przetarg trzeba unieważnić.

?Jesteśmy w szoku ? mówi Jolanta Zaborowska, naczelnik Wydziału Inwestycji w UM. ? To orzeczenie zupełnie odbiega od linii orzecznictwa. Arbitrzy nie zajęli się zupełnie odwołaniem, tylko z urzędu zaczęli badać całe postępowanie i zakwestionowali nam możliwość stawiania warunków w przetargu. Zakwestionowali postawiony przez nas warunek posiadania przez oferentów wytwórni prefabrykatów. Sama jestem arbitrem i nigdy bym takiego orzeczenie nie wydała. To kuriozum, szok, nadal nie możemy wyjść z wstrząsu.

Teraz magistrat ma dwa wyjścia, albo rozpisuje przetarg od nowa, albo kieruje skargę do sądu. Obie drogi są czasochłonne, a czas w tym przypadku jest bardzo ważny.

Oświetlenie musi być do kwietnia
          Polski Związek Motorowy wymaga, aby od 1 sierpnia b.r. na wszystkich stadionach ekstraligi żużlowej zostało zamontowane sztuczne oświetlenie.

Sprawa zainstalowania sztucznego oświetlenia na częstochowskim stadionie żużlowym się mocno komplikuje. Przetarg na modernizację obiektu trzeba zorganizować od nowa ? zdecydował zespół niezależnych arbitrów, rozpatrujący skargę jednego z uczestników procedury. Jeśli oświetlenia nie będzie do końca marca przyszłego roku, Włókniarz nie będzie mógł jeździć na swoim torze.

Kluby, które nie będą go miały na swoich torach, nie będą mogły na nich startować.

Po przedstawieniu przez częstochowski magistrat projektu wielomilionowych inwestycji i harmonogramu prac PZM zrobił wyjątek i zgodził się na odroczenie terminu zamontowania sztucznego oświetlenia na stadionie w Częstochowie do końca marca przyszłego roku.

Szkopuł w tym, że zgodnie z planami oświetlenie ma być zbudowane dopiero na zakończenie pierwszego etapu prac. Wcześniej trzeba przebudować i wzmocnić trybuny ? później na koronie stanie 26 słupów o wysokości 12 m z lampami.

Jeśli magistrat rozpocznie przetarg od nowa, prace będą mogły ruszyć dopiero jesienią ? jeśli ktoś znowu nie oprotestuje decyzji. Gdyby do tego szybko przyszła zima, plany legną w gruzach.

Jeśli sprawa trafi do sądu, decyzja może zapaść za miesiąc, ale równie dobrze za trzy, ponieważ tyle czasu ma sąd na rozpatrzenie skargi na decyzję arbitrów.

? Zasięgamy opinii kancelarii prawnych ? mówi Zaborowska. ? Trudno się wypowiedzieć co do decyzji, zanim je poznamy. Zrobimy wszystko, aby zdążyć w terminie, na pewno oświetlenie będzie miało priorytet. Decyzja co dalej, ma zapaść w ciągu kilku dni.

? Jestem bardzo zaskoczony, w moim odczuciu to próba złośliwego odgrywania się ? mówi Lech Małagowski, dyrektor Włókniarza. ? Na pewno ogromnie to skomplikuje sytuację. Dla nas, to być albo nie być klubu w Częstochowie. Myślę, że wszyscy, którzy dobrze życzą Włókniarzowi, powinni zdawać sobie z tego sprawę. Doceniamy wysiłek Urzędu Miasta, którego pracownicy bardzo się angażowali, aby jak najszybciej rozpocząć inwestycję.

Słyszałem już o modzie, jaka nastała, na powszechne zaskarżanie przetargów. Myślę, że to ważny sygnał dla władz najwyższych, aby coś z tym zrobić. W przeciwnym wypadku w Polsce nie będzie się dało zrealizować żadnej inwestycji.

zycie.czest.pl/-------------------------------------------------------------

Hmmm... Może i ten artykuł wybroni troche urzedników, co nie oznacza, ze zrobili wszystko super... najwieksza wine ponosi UZP, pozniej krakusy i na koncu urzednicy... W sumie prezydent, nie ma za wiele do powiedzenia w tej sprawie - przeciez to nie on uniewaznił przetarg...
        • Gość: JANczęstochowski Re: Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:26
          Kielce są miastem wojewódzki bo zdrajcy Wrony tam nie było , a
          prez.Częstochowy to ZDRAJCA!!! CZĘSTOCHOWY ,CZĘSTOCHOWIAN ! --BYŁ i JEST
          NADAL.
    • Gość: bleszniak Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.com / 213.199.204.* 16.06.05, 11:22
      jednyn slowem skandal przeciez w U.M tez sa chyba prawnicy i powini tak rozpisac przetarg zeby nie mogł sie nikt przyczepic.A swoja droga bardziej od oswietlenia sa potrzebne dmuchane bandy to one wplywaja bezposrednio na bezpieczenstwo zawodników.Oswietlenie owszem ale watpie aby mecze rozgrywali wieczorami.A co do oswietlenia no cóz normalka obiecywac i nie wykonac .Pozdrowienia dla wszystkich kibiców
    • Gość: Gostek Wrona - likwidator Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:25
      Wrona czy ty musisz spieprzyć wszystko za co sie weźmiesz? Weź sobie zrób operacje na mózg to może będziemy mieli z tobą spokój nareszcie. Nie przychodź wiecej na ten stadion bo nie chcemy na ciebie patrzeć!!!!!!!!
      • Gość: Ner Re: Wrona - likwidator Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:51
        A może chodzi o to aby zlikwidować wszystko dookoła Jasnej Góry?
        Będzie Ja wtedy widać nawet z Katowic, naszej stolicy województwa.
    • Gość: Stary Skrzak Małagowski juz jeden stadion zlikwidował IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 16.06.05, 11:54
      to może teraz kolej na drugi?
      • Gość: Cosinus Ojj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:34
        Macie program zawodów z 21 września 2003roku[mecz z Aptorem]? Co pisze na
        drugiej stronie.Specjalnie trzymam ten program.Mam nadzieje ze kiedyś pokaze go
        wronie
    • Gość: krętlik Re: OJ szanowna pani Naczelnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:10
      Oczywiście żadnej winy organizator przetargu nie ponosi :) OJ panie Prezydencie
      powymieniaj pan tych swoich geniuszy w Urzędach . A pani naczelnik niech
      zapłaci straty za wszystkie bilety , które nie będą sprzedane na mecze w
      Częstochowie z powodu ich odwołania.
      Z własnej kieszeni...........
    • Gość: kicker Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:59
      I co pozostało z wypowiadanych przez władze miasta szumnych obietnic - NIC !!!
      • Gość: .................. Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:14
        Dajcie spokój Wronie, ON teraz musi jeżdzić na Zawodiu na koparce. A jakie to
        odpowiedzialne ???????????????????????????????????????????????????????????????
        • Gość: Wlodek Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.vf.shawcable.net 18.06.05, 20:45
          KTUS" zrobil Wronie kolo piora, ale zanim wyrwiecie mu reszte, to moze warto
          sprawdzic KTO???
          I zaczac od niego.
          Specjalistow od blokowania inwestycji porobilo sie co niemiara.
          Popatrzcie na Tarasy w stolycy...
          Ktus" moze miec w tym wlasny interes... Posrednik jakis, czy co?
    • Gość: gerda Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:20
      I co, temat zanikł, myśle że warto go jeszcze pociągnąć
      • Gość: arbuz Re: Remont stadionu żużlowego dopiero za kilka mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:48
        Czy w Czewie władza musi być zawsze do dupy?
        • ulisses_czwa Remont stadionu - bądź na bieżąco... :) 23.06.05, 22:04
          Zanim ruszy remont stadionu - a mamy taka nadzieje, ze się to w końcu uda, przygotowałem z kolega strone poświęconą stadionowi miejskiemu w Czestochowie... W tej chwili stronka jest jeszcze w przebudowie, ale juz moge zachęcic do jej odwiedzania... Jaka ma pełnić rolę?? Otóż znajdziemy na niej historie stadionu, ogólne informacje, zdjęcia przed remontem (lada dzien podlinkujemy je), projekt (firma SPAK - projektant - zobowiazała się do przekazania wszelkich wizualizacji projektu - tez uzupełnimy na dniach) oraz "przebudowę"... Jak wiemy ten ostatni dział ruzy z chwilą wjazdu ekip remontowyach... Będa się w nim ukazywały fotografie co 3-4 dni z aktualnego stanu prac modernizacyjnych... Serdecznie zapraszamy już teraz...

Oto adres:
          www.stadionckm.prv.pl
          (prosze GW o nie usuwanie posta)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka