Gość: niki IP: 212.160.108.* 24.06.05, 23:07 Tunel był ładnie wykonany tarakotą.Ludzie nie myślący zaczeli naklejać reklamy.A teraz całkowite dno.W podziękowaniu co wyrazili zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szczęki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.107.inds.pl 25.06.05, 08:47 hehe, i tak był kolorowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Ośka, Onar, Peja - totalne dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:57 Ośka, Onar, Peja - totalne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobooo Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:05 Fakt ta terakota byla "piekna" moze w 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarzan piewcy PRL-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:52 piewcom peerelu (PRL-u)pewnie sie niezmiernie podobała ta kostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraz Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 80.51.57.* 26.06.05, 18:07 Jest lepij niz było, czyściej (ciekawe jak długo). ale jakością i poziomem atrystycznym nie na się co zachwycać. Nie mam nic przeciwko grafitti ale musi być dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 25.06.05, 16:13 bardzo fajny pomysl z tym grafami w tunelu. bedzie ladnie i kolorowo a pozatym graficiarze moga sie wykazac i udowodnic ze potrafia zrobic cos ladnego i ze nie sa tylko wandalami niszczacymi co popadnie poprzez malowanie roznych obelg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaja Łatwo krytykować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 09:43 Nie przepadam za break dancem itp. i jestem ostrożna w wyrażaniu opinii, ale tym razem się odezwę. Bo krytykować łatwo. A trzeba było widzieć, jak ci chłopcy skrobali ścianę, by oczyścić ją z resztek plakatów. Czy ich dzieło się spodoba - to już kwestia gustu, ale przynajmniej wykazali jakąś inicjatywę, a o to wśród ludzi coraz trudniej. Już wolę taki tunel, niż to, co było tam przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Najlepiej niech jeszcze pomalują Urząd Miasta IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 10:16 Nie jestem przekonany co do tej decyzji urzędników. Graficiarze to mogą sobie malować takie małe przejścia podziemne jak w pod blokiem przy Iwaszkiewicza 8 albo to pod torami tramwajowymi koło pętli dwójki ale nie takie duże, będące w centrum osiedla - jakby nie było świadczące o tej dzielnicy. Wiem że do tej chwili ściany były brudne i zniszczone, ale urzędnicy nie biorą pieniędzy za to żeby wyręczać sie jakimiś chłopcami ze sprayem w ręku tylko sami powinni już dawno zaplanować jakiś normalny remont - zwłaszcza że sypią sie tynki nad wejściami do tunelu. Teraz jak będą ludzie wysiadać na osiedlu Północ to bedą myśleć że są w SLUMSACH. Oby ten zwyczaj nie wszedł urzędasom w krew, bo wtedy to tmi "fajnymi" kolorowymi ścianami bedziemy żygać !!!!! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 twoje ZIELE to hasz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:49 trzeba byc debilem zeby odmawiac młodzieży malowania graffiti. pewnie jestes z tych tepaków z młodzieżówki. PRECZ Z LEWICOWYMI MŁODZIEŻÓWKAMI!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: twoje ZIELE to hasz?? IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 16:48 Po pierwsze nie odmawiam młodzieży malowania graffiti tylko uważam że są lepsze miejsca. Wyraźnie napisałem że tam powinien by zrobiony normalny remont, a nie jakieś badziewne grafy. I nie należe do żadnej je.... młodzieżówki !!!!!!!! Debilem to chyba Ty jesteś skoro nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Jeszcze raz powtarzam: Takie graffiti to można sobie robić na murach fabryk albo w jakiś małych podrzędnych tunelikach ale nie w centrum dużego osiedla !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: io Kilka badziewiastych napisów IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 26.06.05, 10:48 Kilka badziewiastych napisów zakryło ozdobną kostkę. Tło jest ohydne - wnętrze wyborczej tak pomalować. Zainteresowania nie było ja tam przechodziłem kilka razy i nie widziałem, aby ludzie się zatrzymywali poza stale stojącą garstką dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek ozdobna kostaka?!?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:51 skoro dla ciebie kostka w tym przejściu była ozdobna to pewnie jestes ze wsi. tam sobie możesz taką kostke układac i pielegnowac. hehehehehehehehe....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek towarzyszu idź się utop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:47 no patrzcie jakie debile: chłopcom z młodzieżóki nie podoba się ze Wrona pozwolił malowac hiphopowcom. Brawo Wrona. A może by tak chłopaki z hiphopu pokazli chłopakom z młodzieżóki jak powinien wyglądać ich lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: towarzyszu idź się utop - IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 16:55 Z jakiej młodzieżówki ???? Co Ty pieprzysz ???? Co ma młodzieżówka do hiphopu ???? Chyba w głowie Ci sie coś pomieszało. Ty chyba jak Wrone widzisz to orgazm przeżywasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.d4.club-internet.fr 26.06.05, 19:03 Piekna inicjatywa. A co najwazniejsze, wyszla ona od samych Molodych. Brawo Molodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:15 Sorry,ale grafiti i tak bylo wczesniej w tunelu-zamienil stryjek siekierke na kijek-graffiti na legalne grafiti. Ziele ma racje, jak ktos tramwajem przyjezdza na Polnoc to pierwsze co widzi to wlasnie te grafiti-i mysli:"Kurde chyba dawno tu Policji ani Strazy Miejskiej nikt nie widzial". Pomysl super fajny,ale w mniej centralnym miejscu dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterix Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:41 zobaczymy jak dlugo sie utrzymaja te grafiti??moze nie wszystkie sa porzadne ale pare jest calkiem fajnych.hmmm tylko to niebieskie tlo troche szpeci co nie ktore grafy,a ludzie wysiadajacy z tataja niech se mysla co chca,przynajmniej kolorowo sie zrobilo a nie jakas stara zabrudzona sciana na ktorej pelno plakatow wyborczych!!!mozna by jeszce namalowac gdzies nad grafami ktoredy gdzie mozna dojsc.pomysl grafiti oceniam na 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:46 Asterix racja...dobry pomysl-jakies wskazowki,albo napis witamy na Polnocy, czy cos milego z przekazem, nie tylko dla fanow tej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 00:39 Ten pomysł bardzo fajny, też jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 212.160.108.* 27.06.05, 00:41 Tunel na północy jest zerem.Czy widzieliście jak tunel przy targowisku na przeciwko reala był wymalowany elegancko?W tej chwili jest trochę już zdewastowany,ale widać te piękne malowidła, a tu nie ma nic.Trochę pomazane.widocznie tych malarzy na tyle było stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 212.160.108.* 27.06.05, 00:42 Pomysł fajny .Wykonanie do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 01:32 No właśnie, ale jeszcze raz powiem że to wina urzędasów. Jak oni mogli dać wymalować to miejsce jakimś chłopaczkom ?? Czy oni już malowali takie miejsca ?? Poprostu brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 07:47 Bardzo trudno sie te rzeczy dyskutuje z oglupionom mlodzieza. Mlodziezy trzeba cos dac jakas konkretna wartosc. A w zwiazku z tym ze tej wartosci polskie elity nie maja, wiec daja to co maja, umywajac rece od podstawowych form wizualnego wychowania. Tak pani plastyk !...jest cos takiego jak wizualne wychowanie....ale pani pewnie konczyla akademie do cna zdoktrynizowana politycznie nic dziwnego ze jakas tam plastyka, estetyka kojarzy sie pani z dosc prostym zabiegiem, jak go moj prof T.Brzozowski okreslal "pomalowac, pomalowac" ...cel pracy kazdego urzednika to zachowanie siedziska pod wlasna dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 08:19 I tak właśnie powinno być. Nie ma miasto pieniędzy na wyremontowanie szarych i brzydkich ścian, których w Częstochowie nie brakuje, to powinno się zwrócić po pomoc do graficiarzy. Jak widać zrobią to z miłą chęcią i za darmo lub ze środków od sponsorów a ściana kolorowa zawsze będzie ciekawsza nawet od jednolitego marmuru. Dlaczego miasto nie rozpisze przetargu na pomalowanie najbrzydszych ścian tego miasta? W Lublińcu po śmierci Papieża pewien koleś tył garaży zamalował na czarno a na nim umieścił podobiznę papieża i cytat jego słów. I do dzisiaj są tam znicze i wątpię by ktokolwiek się odważył to zamalować czy oplakatować mimo że jest to nielegalne, bo z tego co czytałem to koleś nigdzie o zgodę przed malowaniem nie wystąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 10:36 Jak nie było ich stać na normalny remont to mogli zostawić to takie jak było albo rozpisać coś w stylu przetargu dla graficiarzy - pokazali by wtedy co każdy potrafi i jakie mają projekty. Możnaby było wtedy wybrać jakiś dobry projekt, a tak chłopcy konkurencji nie mieli i namalowali jakąś miernote. Nie można takiego czegoś chwalić tylko za to że chłopcy sami wyszli z incjatywą i że chcieli dobrze. Trzeba wymagać żeby zrobili to na poziomie, bo inaczej zaleje nas TANDETA dobrych uczynków. Do Dudi_82: chyba widzisz różnice między tylną ścianą garaży a tunelem na Północy. A co do symboli religijnych to w Częstochowie mamy ich dużo ( oczywiście nie mam nic do Papieża ). A ta tylna ściana garaży to chyba nie jest odpowiednie miejsce na taki graf. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 08:15 Ziele - najpierw pojedź do Lublińca i zobacz to Grafiti i dopiero się wypowiadaj czy to odpowiednie miejsce. Te garaże z tyłu nie są obrośnięte krzakami tylko jest tam parking - gruntowy to fakt ale tyły garażu nie są pozasłaniane i nie robią za dzikie wysypisko śmieci. Poza tym ja nie mówię, żeby na każdej obleśnej Częstochowskiej ścianie malować papieża - grafiti z Lublińca to tylko przykład że można coś pomalować nie koniecznie szarą denną farbą i nie łamać przy tym prawa. A tutaj masz linka. Poczytaj sobie o tym grafie. www.lubliniec.info/index.php?nr_newsa=1327 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 10:28 Jeśli administrator garaży nie wyraził zgody na ten graf (w Lublińcu) to jest to łamanie prawa. Druga sprawa że jak by ktoś to próbował albo kazał zamalować to by sie wielka afera zrobiła. Graf oglądałem na stronce - Bardzo fajny. Ale chyba na dużo wyższym poziomie niż ten w tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 12:56 Jest łamaniem prawa tylko dlatego, ze w Polsce prawo jest tak idiotyczne. Gdyby koleś tą ściane chciał wytynkować i pomalować całą na biało to by nie było mowy o łamaniu prawa a jako że koleś robił to sprayem to już nazywany jest graficiarzem czyli człowiekiem łamiącym prawo - paranoja! Ja jednak sadze ze to co on namalował na tych garażach przetrwa wiele wiele lat i może za XX lat władze Lublińca powiedzą "trzeba odnowić ten malunek bo szkoda by było to stracić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 13:22 Cokolwiek by na tej ścianie nie zrobił - nawet wyłożył złotymi sztabami - ale było by to bez zgody właściciela to jest łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 27.06.05, 15:31 Dudi 1...nie ma pieniedzy ....ale sa sponsorzy....to chyba jest tu cos nielogicznego ? 2...Jak sie domyslam drzwi garazu to prywatna wlasnosc tego pana na ktorych umiescil podobizne J.P.II....a poza tym to symbol naszej narodowej kultury i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 08:21 Ad 1. Sponsorów mogą znaleźć na własną rękę Ci, którzy chcą stworzyć takie graffiti i tak pewnie zrobili Ci, którzy malują tunel na północy. Wątpie że sponsorów znalazło miasto. Z resztą nie jeden z tych kolesi sam by kupił farbę jeśli by wiedział że LEGALNIE może zamalować całą ścianę swoimi projektami. Ad 2. Ciebie również zapraszam do odwiedzenia linka poniżej www.lubliniec.info/index.php?nr_newsa=1327 Odpowiedz Link Zgłoś
aamp Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 15:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25722408 Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 16:11 Jak dla mnie duzo lepsze od tej kosteczki co byla !! wczesniej tam sie nie dalo wejsc taki syf tam byl teraz przynajmniej te sciany jakos wygladaja :) a po co remont jakis robic ile to bedzie miesiac moze i nie i juz bedzie popisane jakis wyzwiskami lub nazwami klubow sportowych. Buhahah jak ktos wczesniej napisal ze jak to zobaczy to pomysli ze jest w slamsach a co wczesniej pomyslal jak byla takie dziadostwo ze szkoda slow ?? teraz jest przynajmniej kolorowo i jeszcze do tego oswietlenie jakies (dlugo nei pociagnie) i bedzie dobrze czasy sie zmieniaja !! nie moze zyc caly czas tak jak kiedys bez przesady !! Koleja sprawa co maja hip-hopowcy do graficiarzy ?? przeciez to sa calkiem dwie inne grupy ludzi czym innym sie zajmujaca :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 17:41 Po co remont ?????? Przypatrz sie lepiej jak wyglądają wejścia do tunelu, to bedziesz wiedział po co !!! Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 17:42 Nom to przy wejsciach a nie caly tunel wykladac w jakies marmury kamienie czy jakies cholerne kosteczki jak to wyglada !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 17:55 Powiem tak: cały tunel jest do odświeżenia, ale nie przez takich "fachowców" jak Ci graficiarze. To nie jest skate park !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 20:49 ...dokladnie ! tarakota w wiekszosci przypadkow jest obrzydliwa...i ja sie z tym zgodze. Wszystkie rzeczy w naszym otoczeniu sie starzeja ulegajac rozpadowi a w tym przypadku tunel wymagal gruntownej renowacji. Znalezli sie sponsorzy do zlego przykladu estetyki ale nie do dobrego....dlaczego ? Bo w Polsce bialego kontynentu akceptuje sie kulture czarnych slamsow. Szczegolnie podatna na ten proces jest mlodziez, nie majaca ugruntowanej wiedzy na kazdy temat....i jak widac nie ma tez wiedzy na temat kto za nia stoi i dlaczego bezkrytycznie pozwala na wtlaczanie w kulture polska akcentow, estetyki kultury nam obcej. Tak wiec zblizaja sie wybory i juz dzis obecna wladza robi umizgi do mlodziezy w celu zachowania przyjaznego kontaktu z nia bo to sie przyda - by zachowac stolki. Bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...ale mam nadzieje ze te umizgi obecnej wladzy , i ten wplyw krzewienia kultury czrnej, inni bardziej dojzalsi wyborcy zauwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 21:03 Chcialo by sie powiedziec; czerpcie i rozwijajcie wzorce rodzimej estetyki ...panie ale tu nie ma co rozwijac tu nic nie ma...to nieprawda. Rzyjecie w srod ludzi ktorzy tak jak mnie tak i wam obecnie wciskaja ze tu nic nie ma. ...a czy kiedykolwiek w zyciu widziales wystawe rodzimych wzorcow "struktur i faktur miejskich"...O tak!.. ja wiem ona w niekturych miastach jest nacodzien jak w Krakowie, Gdansku...stare miasta...no tak ale to jest tradycja powiecie...no dobrze a zastanawialiscie sie...nad kreowaniem nowych wzorcow faktur...i literatury do niej....nie wiem o czym mowisz...ano... wlasnie ! Brak programow rozwojowych estetyki miejskiej....i brak slow na ta bande rzadzacych oprychow....brak uwrazliwiania widza na takie wlasnie tworzenie miejskiej estetyki....ja nie wiem po co oni tak laza po tych starych miastach, Warszawy Krakowa Gdanska....chyba sa slepi. ? Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 12:21 ZIELE ciagle mylisz pojecia !! co maja wspolnego graficiarze z skate parkiem ?? graficiarze maluja a na skate parku si ejezdzi na rolkach desce czy rowerze ja nic nie widze wspolnego poza znajomoscia osob ktore to wykonuja !! sa ludzi ktorzy bawia sie tym i tym ale czlowieku mylisz pojecia !! poczytaj troche !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 13:29 Po pierwsze ma to do tego to że w skate parku takie grafy by pasowały. Myśle że Ty bardzo fachowo podchodzisz do tego kto jest kto. Dla mnie to jest jedna cholera bo w większości wszyscy Ci ludzie mają KROK W KOLANACH, a jak ich widze to sie nie zastanawiam czym oni sie trudnią. W dzień mogą jeżdzić na deskorolce a nocy latać ze sprayem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 27.06.05, 17:49 A czy teraz w scenerii krzyku, przemocy, rozbitych po piwie butelek, czarnego rapu...nie jest strach wejsc...? Rzycilem na ta sciane moje emocje 18-to latka takie jest moje widzenie swiata, ale zdje sobie sprawe ze czlowiek ktory pokonuje ten tunel moze miec o wiele wiecej lat ode mnie lub o wiele mniej...nie szukam poprzez moje malarstwo, moj jezyk kontaktu z nim....tak jestem EGOISTOM za przykladem wielkich tego swiata sztuki. Ja olewam zbiorowosc w ktorej zyje ! Nie chca rozumiec tego co robie to ich sprawa. Elita tego kraju przeciez popiera wszelkie formy egoizmu. Nie trudno dostrzec - takze i moja. Nie mozna byc artysta dla wszyskich...tak my to wiemy...ale zastanawia mnie czy zlo mozna skondensowac poniewaz dobra nieznam. Juz urodzilem sie z mentalnoscia kaleki politycznej poprawnosci. Plyne z pradem jako smiec epoki. I mile jest plynac w towarzystwie takich samych jak ja. Na reszcie okreslilismy wymykajaca nam sie i trudna do okreslenia wartosc....ta wartosc jest sila piesci skierowanej drugiemu czlowiekowi miedzy oczy.....a kolor to tylko pretekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 28.06.05, 06:40 ...ale dlaczego ? ...zadaje to pytanie mlodym ludziom ktorzy maluja sciany. ...co jest pod ta farba....z jakimi osobistymi wartosciami kryje sie za tymi hielogryfami czlowiek. ? Czy powstaja one na skutek wewnetrznego buntu mlodego artysty. Co to jest za bunt i do czego sie odnosi....moze ten bunt w nim rodzi jakas pruznia - brak swiata idealnego..? ...wszak wiemy ze mlody czlowiek przychodzi na swiat sie z taka potrzeba. Ta jego potrzeba kaze mu szukac idealnego czlowieka by w koncu obdazyc go swoja miloscia, a jesli owa milosc bedzie zawodem - to nienawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:55 To ja widze fajny aspekt pomalowania tunelu pod torami-pingwin od strony jednostki A -i "Yo Yo Czestochowa" super, naprawde. Aczkolwiek nie chcialbym zeby wszedzie byly takie grafitti, jak ktos wyraza na to zgode to niech sobie na warzywniaku czy gdzie maluje. Wizja blokow calych w grafitti nie za bardzo wydaje sie optymistyczna-chyba ze dla autora tego malunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo's Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:07 zajebiscie sie an wszystkim znacie. Zrobcie kupe na chodnik i dorobcie do niej ideologii. Banda blaznow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 28.06.05, 15:20 zajebiscie sie an wszystkim znacie. Zrobcie kupe na chodnik i dorobcie do niej ideologii. Banda blaznow. _______________________________________________________________________________ ...nareszcie wszedl Pablo...a co ma oznaczac to "s"....(Pablo is) ...? Witamy cie Pablo i zapraszamy do ciekawej argumentacji....podwazenia, wylozenia nam ludziom w temacie niezorietowanym...swego punktu widzenia na tematy estetyki miasta... No chyba nie zaprzeczysz ze taka istnieje...i chyba niezaprzeczysz ze stwaza ja czlowiek a nie wiatr, Eskimosi czy polish gassarbaiters truskawek ? Odpowiedz Link Zgłoś