Dodaj do ulubionych

Kolorowy tunel na Północy

IP: 212.160.108.* 24.06.05, 23:07
Tunel był ładnie wykonany tarakotą.Ludzie nie myślący zaczeli naklejać
reklamy.A teraz całkowite dno.W podziękowaniu co wyrazili zgodę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szczęki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.107.inds.pl 25.06.05, 08:47
      hehe, i tak był kolorowy :P
    • Gość: gienek Ośka, Onar, Peja - totalne dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:57
      Ośka, Onar, Peja - totalne dno
    • Gość: Bobooo Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:05
      Fakt ta terakota byla "piekna" moze w 1989
      • Gość: tarzan piewcy PRL-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:52
        piewcom peerelu (PRL-u)pewnie sie niezmiernie podobała ta kostka.
      • Gość: baraz Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 80.51.57.* 26.06.05, 18:07
        Jest lepij niz było, czyściej (ciekawe jak długo). ale jakością i poziomem
        atrystycznym nie na się co zachwycać. Nie mam nic przeciwko grafitti ale musi
        być dobre.
    • Gość: kasia Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 25.06.05, 16:13
      bardzo fajny pomysl z tym grafami w tunelu. bedzie ladnie i kolorowo a pozatym
      graficiarze moga sie wykazac i udowodnic ze potrafia zrobic cos ladnego i ze
      nie sa tylko wandalami niszczacymi co popadnie poprzez malowanie roznych obelg
    • Gość: malaja Łatwo krytykować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 09:43
      Nie przepadam za break dancem itp. i jestem ostrożna w wyrażaniu opinii, ale
      tym razem się odezwę. Bo krytykować łatwo. A trzeba było widzieć, jak ci
      chłopcy skrobali ścianę, by oczyścić ją z resztek plakatów. Czy ich dzieło się
      spodoba - to już kwestia gustu, ale przynajmniej wykazali jakąś inicjatywę, a o
      to wśród ludzi coraz trudniej. Już wolę taki tunel, niż to, co było tam
      przedtem.
      • Gość: ZIELE Najlepiej niech jeszcze pomalują Urząd Miasta IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 10:16
        Nie jestem przekonany co do tej decyzji urzędników. Graficiarze to mogą sobie
        malować takie małe przejścia podziemne jak w pod blokiem przy Iwaszkiewicza 8
        albo to pod torami tramwajowymi koło pętli dwójki ale nie takie duże, będące w
        centrum osiedla - jakby nie było świadczące o tej dzielnicy. Wiem że do tej
        chwili ściany były brudne i zniszczone, ale urzędnicy nie biorą pieniędzy za to
        żeby wyręczać sie jakimiś chłopcami ze sprayem w ręku tylko sami powinni już
        dawno zaplanować jakiś normalny remont - zwłaszcza że sypią sie tynki nad
        wejściami do tunelu. Teraz jak będą ludzie wysiadać na osiedlu Północ to bedą
        myśleć że są w SLUMSACH. Oby ten zwyczaj nie wszedł urzędasom w krew, bo wtedy
        to tmi "fajnymi" kolorowymi ścianami bedziemy żygać !!!!! Pozdro
        • Gość: j-23 twoje ZIELE to hasz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:49
          trzeba byc debilem zeby odmawiac młodzieży malowania graffiti. pewnie jestes z
          tych tepaków z młodzieżówki. PRECZ Z LEWICOWYMI MŁODZIEŻÓWKAMI!!!!!!!!!!!
          • Gość: ZIELE Re: twoje ZIELE to hasz?? IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 16:48
            Po pierwsze nie odmawiam młodzieży malowania graffiti tylko uważam że są lepsze
            miejsca. Wyraźnie napisałem że tam powinien by zrobiony normalny remont, a nie
            jakieś badziewne grafy. I nie należe do żadnej je.... młodzieżówki !!!!!!!!
            Debilem to chyba Ty jesteś skoro nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Jeszcze raz
            powtarzam: Takie graffiti to można sobie robić na murach fabryk albo w jakiś
            małych podrzędnych tunelikach ale nie w centrum dużego osiedla !!!
    • Gość: io Kilka badziewiastych napisów IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 26.06.05, 10:48
      Kilka badziewiastych napisów zakryło ozdobną kostkę.
      Tło jest ohydne - wnętrze wyborczej tak pomalować.
      Zainteresowania nie było ja tam przechodziłem kilka razy i nie widziałem, aby
      ludzie się zatrzymywali poza stale stojącą garstką dzieciaczków.
      • Gość: gienek ozdobna kostaka?!?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:51
        skoro dla ciebie kostka w tym przejściu była ozdobna to pewnie jestes ze wsi.
        tam sobie możesz taką kostke układac i pielegnowac. hehehehehehehehe.......
    • Gość: darek towarzyszu idź się utop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:47
      no patrzcie jakie debile: chłopcom z młodzieżóki nie podoba się ze Wrona
      pozwolił malowac hiphopowcom. Brawo Wrona. A może by tak chłopaki z hiphopu
      pokazli chłopakom z młodzieżóki jak powinien wyglądać ich lokal?
      • Gość: ZIELE Re: towarzyszu idź się utop - IP: *.ar.wroc.pl 26.06.05, 16:55
        Z jakiej młodzieżówki ???? Co Ty pieprzysz ???? Co ma młodzieżówka do
        hiphopu ???? Chyba w głowie Ci sie coś pomieszało. Ty chyba jak Wrone widzisz
        to orgazm przeżywasz ??
    • Gość: storima Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.d4.club-internet.fr 26.06.05, 19:03
      Piekna inicjatywa. A co najwazniejsze, wyszla ona od samych Molodych.
      Brawo Molodzi!
      • Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:15
        Sorry,ale grafiti i tak bylo wczesniej w tunelu-zamienil stryjek siekierke na
        kijek-graffiti na legalne grafiti. Ziele ma racje, jak ktos tramwajem
        przyjezdza na Polnoc to pierwsze co widzi to wlasnie te grafiti-i mysli:"Kurde
        chyba dawno tu Policji ani Strazy Miejskiej nikt nie widzial". Pomysl super
        fajny,ale w mniej centralnym miejscu dzielnicy
        • Gość: asterix Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:41
          zobaczymy jak dlugo sie utrzymaja te grafiti??moze nie wszystkie sa porzadne
          ale pare jest calkiem fajnych.hmmm tylko to niebieskie tlo troche szpeci co nie
          ktore grafy,a ludzie wysiadajacy z tataja niech se mysla co chca,przynajmniej
          kolorowo sie zrobilo a nie jakas stara zabrudzona sciana na ktorej pelno
          plakatow wyborczych!!!mozna by jeszce namalowac gdzies nad grafami ktoredy
          gdzie mozna dojsc.pomysl grafiti oceniam na 4+
          • Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:46
            Asterix racja...dobry pomysl-jakies wskazowki,albo napis witamy na Polnocy, czy
            cos milego z przekazem, nie tylko dla fanow tej kultury.
            • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 00:39
              Ten pomysł bardzo fajny, też jestem za.
    • Gość: niki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 212.160.108.* 27.06.05, 00:41
      Tunel na północy jest zerem.Czy widzieliście jak tunel przy targowisku na
      przeciwko reala był wymalowany elegancko?W tej chwili jest trochę już
      zdewastowany,ale widać te piękne malowidła, a tu nie ma nic.Trochę
      pomazane.widocznie tych malarzy na tyle było stać.
    • Gość: niki Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 212.160.108.* 27.06.05, 00:42
      Pomysł fajny .Wykonanie do kitu.
      • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 01:32
        No właśnie, ale jeszcze raz powiem że to wina urzędasów. Jak oni mogli dać
        wymalować to miejsce jakimś chłopaczkom ?? Czy oni już malowali takie
        miejsca ?? Poprostu brak mi słów.
        • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 07:47
          Bardzo trudno sie te rzeczy dyskutuje z oglupionom mlodzieza.
          Mlodziezy trzeba cos dac jakas konkretna wartosc. A w zwiazku z tym ze tej
          wartosci polskie elity nie maja, wiec daja to co maja, umywajac rece od
          podstawowych form wizualnego wychowania.
          Tak pani plastyk !...jest cos takiego jak wizualne wychowanie....ale pani
          pewnie konczyla akademie do cna zdoktrynizowana politycznie nic dziwnego ze
          jakas tam plastyka, estetyka kojarzy sie pani z dosc prostym zabiegiem, jak go
          moj prof T.Brzozowski okreslal "pomalowac, pomalowac"
          ...cel pracy kazdego urzednika to zachowanie siedziska pod wlasna dupa.
    • dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 08:19
      I tak właśnie powinno być. Nie ma miasto pieniędzy na wyremontowanie szarych i
      brzydkich ścian, których w Częstochowie nie brakuje, to powinno się zwrócić po
      pomoc do graficiarzy. Jak widać zrobią to z miłą chęcią i za darmo lub ze
      środków od sponsorów a ściana kolorowa zawsze będzie ciekawsza nawet od
      jednolitego marmuru. Dlaczego miasto nie rozpisze przetargu na pomalowanie
      najbrzydszych ścian tego miasta? W Lublińcu po śmierci Papieża pewien koleś tył
      garaży zamalował na czarno a na nim umieścił podobiznę papieża i cytat jego
      słów. I do dzisiaj są tam znicze i wątpię by ktokolwiek się odważył to zamalować
      czy oplakatować mimo że jest to nielegalne, bo z tego co czytałem to koleś
      nigdzie o zgodę przed malowaniem nie wystąpił.
      • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 10:36
        Jak nie było ich stać na normalny remont to mogli zostawić to takie jak było
        albo rozpisać coś w stylu przetargu dla graficiarzy - pokazali by wtedy co
        każdy potrafi i jakie mają projekty. Możnaby było wtedy wybrać jakiś dobry
        projekt, a tak chłopcy konkurencji nie mieli i namalowali jakąś miernote. Nie
        można takiego czegoś chwalić tylko za to że chłopcy sami wyszli z incjatywą i
        że chcieli dobrze. Trzeba wymagać żeby zrobili to na poziomie, bo inaczej
        zaleje nas TANDETA dobrych uczynków. Do Dudi_82: chyba widzisz różnice między
        tylną ścianą garaży a tunelem na Północy. A co do symboli religijnych to w
        Częstochowie mamy ich dużo ( oczywiście nie mam nic do Papieża ). A ta tylna
        ściana garaży to chyba nie jest odpowiednie miejsce na taki graf.
        • dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 08:15
          Ziele - najpierw pojedź do Lublińca i zobacz to Grafiti i dopiero się wypowiadaj
          czy to odpowiednie miejsce. Te garaże z tyłu nie są obrośnięte krzakami tylko
          jest tam parking - gruntowy to fakt ale tyły garażu nie są pozasłaniane i nie
          robią za dzikie wysypisko śmieci. Poza tym ja nie mówię, żeby na każdej obleśnej
          Częstochowskiej ścianie malować papieża - grafiti z Lublińca to tylko przykład
          że można coś pomalować nie koniecznie szarą denną farbą i nie łamać przy tym prawa.
          A tutaj masz linka. Poczytaj sobie o tym grafie.
          www.lubliniec.info/index.php?nr_newsa=1327
          • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 10:28
            Jeśli administrator garaży nie wyraził zgody na ten graf (w Lublińcu) to jest
            to łamanie prawa. Druga sprawa że jak by ktoś to próbował albo kazał zamalować
            to by sie wielka afera zrobiła. Graf oglądałem na stronce - Bardzo fajny. Ale
            chyba na dużo wyższym poziomie niż ten w tunelu.
            • dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 12:56
              Jest łamaniem prawa tylko dlatego, ze w Polsce prawo jest tak idiotyczne. Gdyby
              koleś tą ściane chciał wytynkować i pomalować całą na biało to by nie było mowy
              o łamaniu prawa a jako że koleś robił to sprayem to już nazywany jest
              graficiarzem czyli człowiekiem łamiącym prawo - paranoja!
              Ja jednak sadze ze to co on namalował na tych garażach przetrwa wiele wiele lat
              i może za XX lat władze Lublińca powiedzą "trzeba odnowić ten malunek bo szkoda
              by było to stracić".
              • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 13:22
                Cokolwiek by na tej ścianie nie zrobił - nawet wyłożył złotymi sztabami - ale
                było by to bez zgody właściciela to jest łamanie prawa.
      • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 27.06.05, 15:31
        Dudi
        1...nie ma pieniedzy ....ale sa sponsorzy....to chyba jest tu cos
        nielogicznego ?

2...Jak sie domyslam drzwi garazu to prywatna wlasnosc tego pana na ktorych
        umiescil podobizne J.P.II....a poza tym to symbol naszej narodowej kultury i
        wiary.
        • dudi_82 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 08:21
          Ad 1. Sponsorów mogą znaleźć na własną rękę Ci, którzy chcą stworzyć takie
          graffiti i tak pewnie zrobili Ci, którzy malują tunel na północy. Wątpie że
          sponsorów znalazło miasto. Z resztą nie jeden z tych kolesi sam by kupił farbę
          jeśli by wiedział że LEGALNIE może zamalować całą ścianę swoimi projektami.
          Ad 2. Ciebie również zapraszam do odwiedzenia linka poniżej
          www.lubliniec.info/index.php?nr_newsa=1327
    • aamp Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 15:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25722408
      • t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 16:11
        Jak dla mnie duzo lepsze od tej kosteczki co byla !! wczesniej tam sie nie dalo
        wejsc taki syf tam byl teraz przynajmniej te sciany jakos wygladaja :) a po co
        remont jakis robic ile to bedzie miesiac moze i nie i juz bedzie popisane jakis
        wyzwiskami lub nazwami klubow sportowych.

Buhahah jak ktos wczesniej napisal ze jak to zobaczy to pomysli ze jest w
        slamsach a co wczesniej pomyslal jak byla takie dziadostwo ze szkoda slow ??
        teraz jest przynajmniej kolorowo i jeszcze do tego oswietlenie jakies (dlugo nei
        pociagnie) i bedzie dobrze czasy sie zmieniaja !! nie moze zyc caly czas tak jak
        kiedys bez przesady !!

Koleja sprawa co maja hip-hopowcy do graficiarzy ?? przeciez to sa calkiem dwie
        inne grupy ludzi czym innym sie zajmujaca :D
        • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 17:41
          Po co remont ?????? Przypatrz sie lepiej jak wyglądają wejścia do tunelu, to
          bedziesz wiedział po co !!!
          • t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 27.06.05, 17:42
            Nom to przy wejsciach a nie caly tunel wykladac w jakies marmury kamienie czy
            jakies cholerne kosteczki jak to wyglada !!
            • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 27.06.05, 17:55
              Powiem tak: cały tunel jest do odświeżenia, ale nie przez takich "fachowców"
              jak Ci graficiarze. To nie jest skate park !!!!!
              • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 20:49
                ...dokladnie !
                tarakota w wiekszosci przypadkow jest obrzydliwa...i ja sie z tym zgodze.
                Wszystkie rzeczy w naszym otoczeniu sie starzeja ulegajac rozpadowi a w tym
                przypadku tunel wymagal gruntownej renowacji.
                Znalezli sie sponsorzy do zlego przykladu estetyki ale nie do
                dobrego....dlaczego ?
                Bo w Polsce bialego kontynentu akceptuje sie kulture czarnych slamsow.
                Szczegolnie podatna na ten proces jest mlodziez, nie majaca ugruntowanej wiedzy
                na kazdy temat....i jak widac nie ma tez wiedzy na temat kto za nia stoi i
                dlaczego bezkrytycznie pozwala na wtlaczanie w kulture polska akcentow,
                estetyki kultury nam obcej.
                Tak wiec zblizaja sie wybory i juz dzis obecna wladza robi umizgi do mlodziezy
                w celu zachowania przyjaznego kontaktu z nia bo to sie przyda - by zachowac
                stolki.
                Bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...ale mam nadzieje ze te umizgi
                obecnej wladzy , i ten wplyw krzewienia kultury czrnej, inni bardziej dojzalsi
                wyborcy zauwaza.
                • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 27.06.05, 21:03
                  Chcialo by sie powiedziec; czerpcie i rozwijajcie wzorce rodzimej
                  estetyki ...panie ale tu nie ma co rozwijac tu nic nie ma...to nieprawda.
                  Rzyjecie w srod ludzi ktorzy tak jak mnie tak i wam obecnie wciskaja ze tu nic
                  nie ma.

...a czy kiedykolwiek w zyciu widziales wystawe rodzimych wzorcow "struktur i
                  faktur miejskich"...O tak!.. ja wiem ona w niekturych miastach jest nacodzien
                  jak w Krakowie, Gdansku...stare miasta...no tak ale to jest tradycja
                  powiecie...no dobrze a zastanawialiscie sie...nad kreowaniem nowych wzorcow
                  faktur...i literatury do niej....nie wiem o czym mowisz...ano... wlasnie !

Brak programow rozwojowych estetyki miejskiej....i brak slow na ta bande
                  rzadzacych oprychow....brak uwrazliwiania widza na takie wlasnie tworzenie
                  miejskiej estetyki....ja nie wiem po co oni tak laza po tych starych miastach,
                  Warszawy Krakowa Gdanska....chyba sa slepi. ?
              • t3d1 Re: Kolorowy tunel na Północy 28.06.05, 12:21
                ZIELE ciagle mylisz pojecia !! co maja wspolnego graficiarze z skate parkiem ??
                graficiarze maluja a na skate parku si ejezdzi na rolkach desce czy rowerze ja
                nic nie widze wspolnego poza znajomoscia osob ktore to wykonuja !! sa ludzi
                ktorzy bawia sie tym i tym ale czlowieku mylisz pojecia !! poczytaj troche !!
                • Gość: ZIELE Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.ar.wroc.pl 28.06.05, 13:29
                  Po pierwsze ma to do tego to że w skate parku takie grafy by pasowały. Myśle że
                  Ty bardzo fachowo podchodzisz do tego kto jest kto. Dla mnie to jest jedna
                  cholera bo w większości wszyscy Ci ludzie mają KROK W KOLANACH, a jak ich widze
                  to sie nie zastanawiam czym oni sie trudnią. W dzień mogą jeżdzić na deskorolce
                  a nocy latać ze sprayem.
        • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 27.06.05, 17:49
          A czy teraz w scenerii krzyku, przemocy, rozbitych po piwie butelek, czarnego
          rapu...nie jest strach wejsc...?

Rzycilem na ta sciane moje emocje 18-to latka takie jest moje widzenie swiata,
          ale zdje sobie sprawe ze czlowiek ktory pokonuje ten tunel moze miec o wiele
          wiecej lat ode mnie lub o wiele mniej...nie szukam poprzez moje malarstwo, moj
          jezyk kontaktu z nim....tak jestem EGOISTOM za przykladem wielkich tego swiata
          sztuki. Ja olewam zbiorowosc w ktorej zyje ! Nie chca rozumiec tego co robie
          to ich sprawa. Elita tego kraju przeciez popiera wszelkie formy egoizmu. Nie
          trudno dostrzec - takze i moja.
          Nie mozna byc artysta dla wszyskich...tak my to wiemy...ale zastanawia mnie czy
          zlo mozna skondensowac poniewaz dobra nieznam. Juz urodzilem sie z mentalnoscia
          kaleki politycznej poprawnosci. Plyne z pradem jako smiec epoki. I mile jest
          plynac w towarzystwie takich samych jak ja. Na reszcie okreslilismy wymykajaca
          nam sie i trudna do okreslenia wartosc....ta wartosc jest sila piesci
          skierowanej drugiemu czlowiekowi miedzy oczy.....a kolor to tylko pretekst.
          • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: 207.96.151.* 28.06.05, 06:40
            ...ale dlaczego ?
            ...zadaje to pytanie mlodym ludziom ktorzy maluja sciany.
            ...co jest pod ta farba....z jakimi osobistymi wartosciami kryje sie za tymi
            hielogryfami czlowiek. ? Czy powstaja one na skutek wewnetrznego buntu mlodego
            artysty. Co to jest za bunt i do czego sie odnosi....moze ten bunt w nim rodzi
            jakas pruznia - brak swiata idealnego..? ...wszak wiemy ze mlody czlowiek
            przychodzi na swiat sie z taka potrzeba. Ta jego potrzeba kaze mu szukac
            idealnego czlowieka by w koncu obdazyc go swoja miloscia, a jesli owa milosc
            bedzie zawodem - to nienawiscia.
            • Gość: Menel Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:55
              To ja widze fajny aspekt pomalowania tunelu pod torami-pingwin od strony
              jednostki A -i "Yo Yo Czestochowa" super, naprawde.

Aczkolwiek nie chcialbym zeby wszedzie byly takie grafitti, jak ktos wyraza na
              to zgode to niech sobie na warzywniaku czy gdzie maluje. Wizja blokow calych w
              grafitti nie za bardzo wydaje sie optymistyczna-chyba ze dla autora tego malunku
              • Gość: Pablo's Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:07
                zajebiscie sie an wszystkim znacie. Zrobcie kupe na chodnik i dorobcie do niej
                ideologii. Banda blaznow.
                • Gość: Filip Re: Kolorowy tunel na Północy IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 28.06.05, 15:20
                  zajebiscie sie an wszystkim znacie. Zrobcie kupe na chodnik i dorobcie do niej
                  ideologii. Banda blaznow.
                  _______________________________________________________________________________

...nareszcie wszedl Pablo...a co ma oznaczac to "s"....(Pablo is) ...?

Witamy cie Pablo i zapraszamy do ciekawej argumentacji....podwazenia, wylozenia
                  nam ludziom w temacie niezorietowanym...swego punktu widzenia na tematy
                  estetyki miasta...
                  No chyba nie zaprzeczysz ze taka istnieje...i chyba niezaprzeczysz ze stwaza ja
                  czlowiek a nie wiatr, Eskimosi czy polish gassarbaiters truskawek ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka