Dodaj do ulubionych

AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:10
pisałam dziś w sali 149 egzamin wstępny o przyjęcie na pedagogikę z
książeczki,podobno pedagogicznej??,E.Landau-"twoje dziecko jest
zdolne"=>pytania strraszne!-trzebaby chyba znać tę książke od deski do deski
a odpowiedzi a,b,c-bardzo podchwytliwe?!Wiadomo wczesna i szybka selekcja
kandytatów!!a i tak wiadomo,że o przyjęciu na studia świadczą:
1)znajomości
2)kasa
---więc po co ten cały egzamin i stres skoro z góry wiadomo,że Ci co się mają
dostać to się dostają nawet jak im punktów z testu zabraknie.....
Obserwuj wątek
    • Gość: zrezygnowana:( Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:13
      ...i do tego tylu kandydatów(z tego co wiem to ok 1300?!?!)
      ;(
      • Gość: Marta Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:54
        Ja zdawalam egzamin do tej Uczelni 2 lata temu. Też byl to test. Zdałam bez
        żadnych znajomosci ani bez wykładnia kasy. Ale przyznaje że książke trzeba
        zanać dokladnie, choc my zdwaliśmy z innej pozycji. Trezba miec 90% poprawnych
        odpowiedzi i juz zostaej się studentem.Ludzie to jest w koncu egzamin i jakas
        selekcja musi być.
    • ulisses_czwa Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! 07.07.05, 17:17
      Hehehe... No cóz... nie będe ganił AJD tylko Ciebie... Sama powiedziałaś, ze trzeba znac książkę "od dechy do dechy" i dziwi Cie to ?? Podchwytliwe?? zapraszam na Uniwersytet Wrocławski - przekonasz sie co to jest egzamin... Widziałem tą książeczkę, bo znajomy mówił, ze sie wybiera... Tylko około 200 stron... Widocznie nie nadawałas sie na ten kierunek - przykro mi, ale takie są brutalne zasady gry... Później mówi się, że AJD to cienka uczelnia... Jak widac biorą sie do roboty i nie będa produkowac licencjatów i mgr "bez pokrycia" (odnosnie wiedzy)...
      • Gość: maturzystka z IVLO Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:36
        no cóż właśnie,zę moja znajomość tej cieniutkiej książeczki uważam ,że była
        niezła-po przeczytaniu jej 2 razy;ale nie tylko moje odczucia zaraz po tym
        egzaminie były nie za dobre,ale wielu abiturientów....
        • ulisses_czwa Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! 07.07.05, 17:58
          2 razy?? Tylko 2 razy?? Ja słyszałem o ludziach, którzy czytali grubsza książkę (była wczesniej inna) 4-5 razy i się ledwo dostawali... Dziewczyna mojego kolegi zdawała na WSP - obecną AJD dwa razy... Dopiero za drugim razem dostała się na pedagogike, a książkę wałkowała 6 razy... To wystarczyło w zupełności...Pytałas sie innych wczesniej jak się tam zdaje?? Po kazdym egzaminie są złe odczucia - zwłaszcza jak się go oblewa... Oczywiście AJD potwierdziła tym wszystkim ,że nie wystarczy raz czy dwa przeczytac coś aby sie dostać.. trzeba umiec dobrze... Może w końcu padnie mit o super cienkiej szkole, bo wcale taka nie jest... Więcej pokory...
          • Gość: Menel Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:06
            Ulissess ma racje-trzeba wiecej wymagac, jak chce sie byc akademia a nie
            WSP.Moze i tym torem kieruja sie wladze.pozatym kazdy chce pedagogike
            studiowac, co to za kierunek-sami pedagodzy i nauczyciele opuszczaja mury
            uczelnii.No chyba ze ktos czuje powloanie
            • ulisses_czwa Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! 07.07.05, 18:28
              Uczelnia jesli chcę zacząć sie liczyc - zwłaszcza jako Akademia - musi postawic wyższy próg... Zwłaszcza że jest to typowa uczelnia pedagogiczna i to jest jej główny wydział... Już podniesiono poziom i powstał m.in. nowy kierunek: politologia... Trudno, aby na AJD przyjmowali kogoś, kto stwierdza, ze przeczytał dwa razy książkę (nie grubą) i wydaje mu się, ze nieźle ją zna... Sama powiedziałas, że tych osób jest 1300, więc ktos musi odpaść, a odpadna najsłabsi... Uwazasz, że przyjmuja samych znjomych?? Albo za kasę?? To bardzo bogaci Ci doktoranci, profesorowie... A studiuja tam pewnie całe rodziny od dwóch pokoleń :) Nie mozna robic na siłe mgr i licencjatów... Studia to nie obowiązek... Trzeba stawiać na jakość, a nie na ilość... Narobia mgr i licencjatów, którzy nic nie potrafią (oczywiście nie mówię, tu o osobach, które na prawde się dobrze uczą), a później pracuja w biedronce albo lidlu, bo pracodawca ma na rynku wielu wykształconych ludzi i może sobie ich przyjmowac jak chce i za ile chce...Może zamiast rozpaczać i pomstowac na AJD zabierz się solidniej do pracy w przyszłym roku (może będzie dodatkowy nabór ??), bądź tez poszukaj innej uczelni...
              • Gość: Menel Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:33
                Ale w sumie sa malzenstwa mgr i innych uczacych na tej ulczelni-wiec ukladziki
                sa
                • ulisses_czwa Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! 07.07.05, 18:39
                  Jak sie poznali na uczelni to sa i małżeństwa... Wiele osób sie tak poznaje... Wszedzie sa jakies układziki, ale nie przesadzajmy... Przynajmniej nie jest tak jak pisze maturzystka... Jeszcze dobrze nie przekroczyła progu AJD, a juz "wszystko wie" - egzaminy, układziki itd... Szkoda, że wiedzy nie wystarczylo na egzaminie...
                  • Gość: Były student Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: 212.244.80.* 07.07.05, 18:56
                    I co tak płaczesz? Wszyscy mówią ze taki niski poziom jest na AJD. Wiec co
                    myslalaes ze dostaniesz sie za samo to ze przyjdziesz na egzamin? Wez sie do
                    nauki a jak nie to do kopania rowów.
                    JA skonczylem WSP rok przed tym jak stała się AJD i powiem, ze byly egzaminy
                    luzne, ale byly takze takie, ktore daly mocno po dupie.
                    Wiec jak myslisz ze dostaniesz sie tam za dobre slowo to lepiej zapomnij.
          • Gość: studentka Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:53
            Zgadzam się z Ulissesem. Dwukrotne przeczytanie tej książki to stanowczo za
            mało. Poza tym nie chodziło o przeczytanie, tylko o przestudiowanie. To nie
            była lektura z gazety Tina, tylko pozycja do studiowania. Nie przygotowałaś się
            solidnie więc miej pretensje do siebie. Pozdrawiam.
            • Gość: maturzystka z IVLo Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:28
              ok,ok wszyscy tak na mnie naskoczyliście,że źle sięprzygotowałam i niezbyt
              poważnie przeczytałam tę ksiązke a tak wcale nie jest...Naprawdę uważałam
              czytając tą książke,że zawiera pewne interesujące treści i starałam się ją jak
              najbardziej ze zrozumieniem...a że po pierwszym takim moim w życiu egzaminie na
              wyższej uczelni nie mam zbyt pozytywnych odczuć<dodatkowo pogorszonych opiniami
              i niezadowoleniem innych zdających..>zaczęłam wątpić w swoje umiejętności i
              możliwość dostania się na ten właśnie kierunek...i może stąd się wzięła
              ta "mała flustracja" u mnie...Więc może mnie trochę pocieszycie-zamiast
              zniechęcać???;)w końcu wyniki dopiero za tydzień i wtedy się okaże....
              • Gość: masia Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:57
                a mnie bardiej niepokoi to ze twierdzisz ze trzeba mieć układy i kase, skąd to
                wiesz wiele razy byłąm w komisji rekrutacyjnej i nie ma możliwości czegokolwiek
                załatwić do bajka... z tym ze mówię o innym wydziale
                • Gość: taka jedna Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:09
                  Maturzystka miała nadzieję, że forumowicze potwierdzą te "tezy" o układach i
                  kasie i wtedy ona poczuje się lepiej. A tu taki klops! Myślałam, że maturzyści
                  z IV LO są wdrożeni do solidnej pracy...
                  • Gość: poinformowany Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 09.07.05, 16:40
                    sam bylem w komisji i tam nie da sie zakrecic, test jest sprawdzany skanerem
                    (tak jak totolotek) i kazdemu peselowi (nie po nazwisku) jest od razu
                    przyporzadkowana liczba punkow, na prawde nie ma gdzie "zakrecic", z tymi
                    przyjeciami za kase albo na znajomosci to bajka z poprzedniej epoki
                    • Gość: absolwentka WSP Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.realestate.net.pl 09.07.05, 21:53
                      Oj studiowało się, studiowalo...... Ale prawdą jest że częstochowskie AJD
                      ma bardzo niski poziom!!!!!!!!!!!! I nikt z szalonej kadry akademickich
                      nauczycieli (poza pojedyńczymi osobami) mnie NIE PRZEKONA!!!!!!!!!! Nie
                      potraficie przygotować absolwenta do zwykłej szarej pracy! I żadne
                      książeczki, których się kurczowo trzymacie jak spadającej cegły nie
                      pomogą do utrzymania jakiego takiego poziomu!!!!! Macie to szczęście,
                      że w Częstochowie nie ma wyboru specjalnego szkół! Matoły! A
                      maturzystce IV LO życzę optymizmu!
                      NIE NA AJD ŚWIAT NA SZCZĘŚCIE OPARTY!!!!!!!!!
              • Gość: Ania Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.womczest.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:48
                Głowa do góry, jesteś maturzystką i wcale nie musisz wiedzieć jak to jest na
                uczelni wyższej, zgadzam się z twierdzeniem, że na AJD nie jest tak łatwo jak
                się wydaje, jeśli ktoś się chce czegoś nauczyć to musi ciężko pracować nad
                książkami. Skończyłam polonistykę i mogę uczciwie przyznać, że większość
                książęk, lektur i podręczników przestudiowałam, niektóre czytałam "od deski do
                deski". Nie łam się, po większości egzaminów ma się "kaca" i wrażenie, że był
                to koszmar nie do przejścia. Wyniki jednak potrafią mile zaskoczyć. Książka
                Landau na pierwszy rzut oka jest lekka, łatwa i przyjemna, jednakże by zdać z
                niej egzamin potrzebna jest dogłębna analiza. Szkoda, że przygotowywałaś się
                sama, czasem warto zasięgnąć rady doświadczonych studentów i wykładowców, żeby
                Twoja praca nie poszła na marne. Wierzę jednak w Ciebie i mam nadzieję, że się
                dostaniesz. Jeśli chodzi o układy i układziki, to na szczęście nie tylko to się
                w życiu liczy, na uczelni zostają mimo wszystko; no w większośći:) zdolni i
                zdeterminowani. Pozdrawiam wszystkich, przede wszystkim Ciebie. Przepraszam za
                literówki.
              • Gość: babbeczka Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: 212.244.67.* 14.07.05, 15:23
                Samo przeczytanie, nawet wielokrotne, nie wystarczy do skutecznego zapamiętania
                nowych informacji. Nowe informacje trzeba jakoś po swojemu "zorganizować" w
                logiczne całości (wtedy łatwiej zapamiętać), powiązać z wiedzą, którą się już
                posiada. A potem wielokrotnie odtwarzać aż do momentu zapamiętania (dobrze jest
                uczyć się z kimś - wtedy można na przykład nawzajem formułować sobie jakieś
                pytania problemowe dot. tekstu i na nie odpowiadać). Trzymam kciuki :)
          • Gość: student II r Egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:51
            ja czytałem tylko 1 raz i się dostałem z usmiechem na ustach. Znajomości nic tu
            nie dadzą, bo prace są kodowane, a sprawdza je komputer Z ZEWNĄTRZ.
    • Gość: bart_ Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:55
      prawda jest taka ze na studiach trzeba 2 razy takie ksiazki w ciagu 2 tygodni
      opanowac wiec mysle ze zwalanie winy na kogos lub na cos nie ma sensu, ale i
      tak zycze powodzenia ;)
    • Gość: Absolwent Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:33
      Opatrzność czuwa nad Tobą. Jeżeli się nie dostaniesz, to może i dobrze. Jest
      tyle innych lepszych uczelni. Już wiesz jak się przygotować, wykorzystaj tylko
      najbliższy rok na intensywną naukę. No i rozejrzyj się za innymi kierunkami, bo
      najczęsciej te najbardziej oblegane są później gwarancją bezrobocia. Witaj w
      świecie dorosłych. Głowa do góry!
      • Gość: CBR Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:39
        Ja czytalem ta ksiazke 3 razy - ladnie kompnieta byla!! Glupszej ksiazki
        jeszcze nie czytalem :D. Bylo 80 pytan, 55 zrobilem od razu raczej dobrze, nad
        reszta sie zastanawialem troche. Wyniki 15 lipca - zobaczymy :)
        • Gość: Magister Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:56
          Egzamin w tym roku nie nalezal do trudnych...
        • Gość: Rakowiak1921 Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:45
          No to jak już sie dostaniesz i poznasz na 2 roku pania Gofron :D( bo zdaje sie
          teraz na drugim jest Dydaktyka) to bedziesz miała stycznosc z ksiazkami panów
          Kupisewicza i Okonia :) - to są dopiero "ciekawe" książki hehe, i jeszcze jedno
          śmieszy mnie wypowiedz absolwentki że aż "2 razy" przeczytała ksiazke - no
          naprawde jestem pod wrazeniem :D
    • Gość: ciri Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:12
      W Wyższej SZkole Zarządzania jest Pedagogika bez egzaminów, tylko, że trzeba płacić
    • Gość: bronek depilator Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: 212.160.108.* 11.07.05, 17:12
      Ty kozo jedna, jak sie olało egzamin i czytało książkę raz to nic dziwnego. Bez
      sensu, bez sensu co???. Znajomości to sie liczą jak sie juz dostaniesz, wiec na
      nie nie zwalaj swojego pierdzenia w stołek przed egzaminem, trzeba było czytać 3
      raz.
    • Gość: madzia Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:13
      Egzamin nie był trudny, ja przeczytałam tą książkę kilka razy i szczeże troszke
      wkuwałam pewne pojęcia i samo przeczytanie nic nie dało.I chciałam napisać że
      punktacja już jest rozwieszona wiec jeżeli ktoś chce zobacztć ile punktów
      dostał za egzamin to zapraszam na AJD!!!ale chyba nikt nie zdobył 80 punktów!!!
      a podobnież 420 miejsc jest więc trzymam kciuki i głowa do góry!!!i do piątku
      • Gość: lodek Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:39
        Maturzystko i Madziu. Napiszcie, czy się dostałyście.
        • Gość: CBR Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:29
          A gdzie wisza wyniki? Na waszyngtona? Jutro jade sparawdzic ile mam punktow.
          • Gość: Jurek Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:53
            A kiedy wyniki kto sie dosatl? beda rzychoziliy poczta czy beda wywieszone???
            • Gość: madzia Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:22
              Punktacja jest wywieszona na waszyngtona ale wyniki beda dopiero w piatek!
              wogole nikt nie wie ze sa rozwieszone punktacje!!!nie wiem czemu nie
              poinformowali nikogo!!!!a czy poczta beda wyniki wysylane to nie wiem trzymam
              kciukasy za Was i siebie pozdrawiam
              • Gość: maturzystka z IVLO 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:06
                dziś się dowiedziałam,że właśnie tyle mam punktów z egzaminu.....Nie wiem czy
                to ok czy nie=>Wy co zdawaliście piszcie też i swoje wyniki-okey?:)Ps.moje
                kumpele z dawnej klasy w Lo miały 53,54,61 i 66 pkt...
                • Gość: xyz Re: 54 pkt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:05
                  kiepsko,a nawet bardzo kiepsko,W ubieglym roku z list awaryjnych przyjeto
                  ludzi,ktorzy mieli bodajze co najmniej 65pkt. Indeks gwarantowalo chyba co
                  najmniej 70 pkt, no ale nie wiadomo,ja kbedzie w tym roku, bo poziom tworza
                  sami zdajacy,a AJD przyjmuje tych,ktorzy uzyskali najwyzsze wyniki.
                  • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:38
                    Ja dzis bylem - mam 62 punkty, widzialem ze ktos mial 74 - chyba max. Ogolnie
                    kiepsko poszlo, znaczna wiekszosc ma punkty 30-50... Mam nadzieje ze sie
                    dostane. A wiecie moze jak trzeba dowiezc reszte papierow? W wypelnionej teczce
                    czy tak tylko luzem??
                    • Gość: madzia Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:45
                      Ja zdobyłam 64.Jutro wyniki aaaaaaaaaa a wszystkie dokumenty maja byc w teczce!!
                      • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:06
                        Madzia moglabys mi napisac jak teczka ma wygladac? Co trzeba na niej napisac. Z
                        lewej gornej to swoeje dane,a na srodku co? Bede wdzieczny:) Moze trafimy na
                        jedna grupe ?? Bo mysle ze sie dostalismy :)
                        • t3d1 Re: 54 pkt 14.07.05, 16:14
                          CDB idz do dziekanatu tam masz prawdopodobnie wzor jak masz wypelnic teczke a
                          jesli nie to powinna byc na stronie Akademi :) rzynajmniej na innych uczelniach
                          tak jest :D
                          • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:22
                            No na innych uczelniach jest, ale na stronie ajd nie ma :)
                            • Gość: madzia Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:03
                              u gory maja byc dane pierw imie i nazwisko ulica i czestochowa i kod. na srosku
                              ma byc Akademia im. Jana Dlugosza w czestochowie pod spodem wydzial
                              pedagogiczny pod spodem kiedunek : pedagogika i pod spodem studia dzienne i na
                              samym dole zaloczniki od myslinika : - podanie, swiadectwo dojrzalosci w
                              orginale,ksero z dowodu osobistego,orzeczenie lekarskie,4zdjecia,dowod wplaty i
                              to tyle.Mam nadziej ze sie dostaniemy bo normalnie chyba sie zalame i byc moze
                              bedziemy w iednej grupie pozdrawiam
                              • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:12
                                Niee no sie nie przejmuj, ja mysle ze sie spokojnie dostaniemy, widzialas
                                punktacje? Wiekszosc miala ponizej naszych wynikow... O ktorej bedzie lista
                                wywieszona? Ja tak kolo 12 bede mam nadzieje ze juz bedzie wisiala.
                                • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:13
                                  A... I dzieki za napisanie jak teczke wypisac.
                                  • Gość: gość Re: 54 pkt IP: 212.87.234.* 14.07.05, 18:32
                                    przyjęcia są od 55 pkt, 54 i 53 trafiają na listę rezerwową - wyniki z listy
                                    rezerwowej 27 lipca i 15 września
                                    • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:45
                                      "Gościu" !! Skad to wiesz?? Czyli jak to prawda to sie dostalem :D
                                      • Gość: gość Re: 54 pkt IP: 212.87.234.* 14.07.05, 18:46
                                        Wywieszone są już listy na Waszyngtona
                                        • Gość: CBR Re: 54 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:12
                                          A to ciekawe, mialy byc jutro...
                                          • Gość: gość Re: 54 pkt IP: 212.87.234.* 14.07.05, 19:17
                                            ale są dzisiaj, wystarczy sprawdzić
                                    • starcz1 Re: 54 pkt 18.07.05, 12:49
                                      to niefajnie
      • Gość: nauczycielka Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 22:21
        szczerze przez "rz" studentko
        • Gość: maturzystka z IVLO pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:54
          właśnie 1 punkta zabrakło mi żeby się dostać na pedagogike...:(
          Czy może ktoś wie w jaki sposób ewentualnie będą przyjmowane osoby z list
          rezerwowych??
          np.wg nazwiska??
          -prosze o odp.
          • Gość: xyz Re: pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:49
            wg. zdobytych punktow. Czyli jesli zabraklo Ci 1 pkt, sa duze szanse,ze
            dostaniesz sie z rezerwowej, ale Ci,ktorym braklo juz 2 pkt i tez sa na liscie,
            na indeks raczej liczyc juz nie moga.
            • Gość: maturzystka z IVLO Re: pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:44
              aha.dzięki za odpowiedź,ale najgorsze jest to czekanie...Osoby,które się już
              dostały mają tydzień na doniesienie dokumentów,a nam-osobom którym zabrakło 1
              punkcika pozostaje już tylko czekać....
              • Gość: xyz Re: pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:16
                wiem,bo bylam w takiej samej sytuacji w ubieglym roku, tylko wtedy pulap
                punktowy byl nico wyzszy. Ostatecznie wybralam filologie polska i szczerze
                mowiac, nie zaluje,bo pedagogika bylaby pomylka.
              • Gość: xyz Re: pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:18
                Rzecz jasna mialo byc 'nieco wyzszy'. Oj,chyba ,musze pocwiczyc szybkie pisanie
                na klawiaturze:)
                • Gość: madzia Re: pyatnie o przyjęcia z listy rezerwowej IP: *.pl / 83.16.117.* 15.07.05, 13:04
                  Dostałam sie bez problemu 64 punkty miałam więc witaj AJD trzymam kciuki za
                  reszte pozdrawiam
                  • Gość: xyz do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:15
                    Madzia,gratuluje, ale nie szczyc sie tak,bo 64 poprawne odpowiedzi na 100 to
                    zadna rewelacja. Masz szczescie,ze w tym roku bylo mniej chetnych na
                    pedagogike, bo moglabys pozegnac sie z indeksem.
                    • Gość: maturzystka z IVLO Re: do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:41
                      ...mała poprawka chętnych nie było "niewielu" bo ponad 1500,a punktów do
                      zdobycia nie 100 a 80.
                      • Gość: xyz Re: do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:07
                        No spoko,nie denerwuj sie tak. Jesli idzie o punkty,to widocznie podano mi zle
                        informacje. Wiem,ze byliscie zdenerowani itd., i to niekorzystnie wplynelo na
                        Wasze wyniki, ale chyba przyznasz,ze 54 poprawne odpowiedzi i 26 blednych,to
                        nie az takie wielkie osiagniecie,by obwieszczsc je calemu swiatu. Zreszta tak
                        naprawde to nieistotne,bo to byl tylko jeden, moze nawet nie do konca
                        obiektywny test,ile naprawde jestescie warci pokazecie,gdy przebrniecie przez
                        pierwsza sesje. Zycze powodzenia,bo historie o tym,ze ma studiach malo sie
                        uczysz,a duzo balujesz to tylko mity,tak naprawde,by cos osiagnac trzeba sie
                        niezle naharowac.A w nagrode za Twoj wysilek nasza kochana AJD przyzna Ci
                        stypendium anukowe trzykrotnie nizsze niz inne uczelnie w kraju. No ale
                        te "przyjemnosci" dopiero przed Toba, na razie ciesz sie najdluzszymi wakacjami
                        w Twej szkolnej karierze.
                        A, jeszcze cos. Biorac pod uwage liczbe chetnych na pedagogike w roku
                        biezacym,to jest ona nizsza niz w latach poprzednich; przykladowo- w dwoch
                        poprzednich latach byl to najbardziej oblegany kierunek, teraz na pierwszym
                        miejscu jest anglistyka,nastepnie administracja, germanistyka, polonistyka i
                        ochrona srodowiska, pegagogika zostaje gdzies w tyle (zobcz ranking Gazety).
                        Pozdrawiam !
                        • Gość: maturzystka z IVLO Re: do XYZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:24
                          ..wcale się nie denerwuje-również nie uważam,że 54pkt to jakaś "rewelacja"ale
                          gdy mimo wszystko zabraknie tego 1 punktu to właściwie nie wie się na czym się
                          stoi:(Normalna procedura:jak się jedni przyjmą a inni nie doniosą dokumentów to
                          zwalnia się miejsce....-trwa to 7dni,a potem uporządkowanie papierów....i
                          dopiero wtedy zawiśnie na AJD lista osób przyjętych na Irok
                          pedagogiki.....=>jeszcze 12 dni do tego czasu i 'żyj tu z myślą-czy może zwolni
                          się dla Ciebie i jeszcze innych dziesiątek osób miejsce....'.Zobaczymy-staram
                          się być dobrej myśli...
                          • Gość: do absolwentkiIVLO Re: do XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:43
                            Doskonale Cie rozumiem,bo jak juz pisalam, mnie w ubieglym roku rowniez
                            zabraklo 1 pkt. Pamietam te irytacje,ze tak slabo wypadlam, te niepewnosc i
                            oczekiwanie. Ostatecznie dostalam sie z rezerwowej,ale mimo wszystko wybralam
                            filologie polska i dzis,z perspektywy czasu uwazam,iz byl to wlasciwy wybor.
                            Naprawde nie masz sie czym przejmowac,bo teraz i tak juz niczego nie zmienisz,a
                            jesli w ogole bede przyjmowac z listy rezerwowej (a zazwyczaj
                            przyjmuja,poniewaz mlodziez sklada papiery na wiele uczelni i kierunkow,a
                            pozniej wybiera ten, wg niej najwlasciwszy i w ten sposob zwalniaja sie
                            miejsca), to masz indeks w kieszeni. Obawiac moga sie ewentualnie Ci ktorzy
                            rowniez sa na liscie oczekujacych,a maja punkt mniej niz Ty.Nie rozumiem tylko
                            dlaczego nabor z rezerwowej bedzie dwukrotny,no ale pewnie to kolejny wymysl
                            maszej kochanej AJD...
                            Na pewno bedzie dobrze, glowa do gory. Trzymam kciuki:)
                            Ps. Pozwol,ze zapytam-skladalas paiery jeszcze w jakies inne miejsce,czy
                            pedagogika to ten jeden,wymarzony kierunek?
                          • Gość: xyz do absolwentkiIVLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:46
                            Doskonale Cie rozumiem,bo jak juz pisalam, mnie w ubieglym roku rowniez
                            zabraklo 1 pkt. Pamietam te irytacje,ze tak slabo wypadlam, te niepewnosc i
                            oczekiwanie. Ostatecznie dostalam sie z rezerwowej,ale mimo wszystko wybralam
                            filologie polska i dzis,z perspektywy czasu uwazam,iz byl to wlasciwy wybor.
                            Naprawde nie masz sie czym przejmowac,bo teraz i tak juz niczego nie zmienisz,a
                            jesli w ogole bede przyjmowac z listy rezerwowej (a zazwyczaj
                            przyjmuja,poniewaz mlodziez sklada papiery na wiele uczelni i kierunkow,a
                            pozniej wybiera ten, wg niej najwlasciwszy i w ten sposob zwalniaja sie
                            miejsca), to masz indeks w kieszeni. Obawiac moga sie ewentualnie Ci ktorzy
                            rowniez sa na liscie oczekujacych,a maja punkt mniej niz Ty.Nie rozumiem tylko
                            dlaczego nabor z rezerwowej bedzie dwukrotny,no ale pewnie to kolejny wymysl
                            maszej kochanej AJD...
                            Na pewno bedzie dobrze, glowa do gory. Trzymam kciuki:)
                            Ps. Pozwol,ze zapytam-skladalas paiery jeszcze w jakies inne miejsce,czy
                            pedagogika to ten jeden,wymarzony kierunek?

• Gość: maturzystka z IVLO pedagogika i administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:57
                              na te 2 wyżej wymienione kierunki złożyłam papiery;na administracji to już
                              wogóle "przesiew"był maxymalny?!-osoby które się tam dostały to chyba musiały
                              same 90pare%z wszystkich zdawanych przedmiotów mieć....=>no cóż takie życie,a
                              to dopiero początek "studenckiej drogi" i mam nadzieję,że może jednak uda się
                              mi dostać na pedagogikę...-może to i nie wymarzony kierunek,ale dostępny tutaj
                              w Częstochowie;pokrewny choć trochę psychologii....
                              • Gość: xyz Re: pedagogika i administracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:18
                                Wiesz,na upartego to psychologie i na polonistyce mialam i to calkiem
                                przystepnie prowadzona.Tak,administracja tak w tym,jak i poprzednim roku
                                stawiala dosc wysokie wymagania- w 2004 by sie dostac,trzeba bylo miec na
                                maturalnym przynajmniej dwie piatki i czworke ze wskazanych przedmiotow
                                (zreszta podobnie na fil.pol.), no ale co dopiero mieli
                                powiedziec "anglisci",gdzie bylo 19 kandydatow na miejsce... Swoja droga
                                ciekawe dlaczego- to przeciez tylko licecjat, poza tym AJD nie slynie ze zbyt
                                wysokiego poziomu. Powod jest pewnie prozaiczna- cholerna kasa (a raczej jej
                                brak) skazuje nas na Czestochowe,a o UJ czy UW mozemy tylko pomarzyc...
                    • Gość: Madzia Re: do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:29
                      Nie szczyce się tylko ciesze sie i wyrażam swoją radość poprostu nie chciałam
                      zchrzanić sobie kolejnego roku!!!naprawde chciałam sie tam dostać a czy
                      utrzymam sie to inna sprawa czas pokaże!!!udało mi się i jest wiele osób ktorym
                      też się udało.Ja sie postaralam choc strach towarzyszył mi przed i po
                      egzaminie.I nie uważam sie za najlepszą bo daleko mi do nich :D
                      • Gość: xyz Re: do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:50
                        Madzia, glowa do gory! Przeciez jesli sie dostalas,to nie jest z Toba tak
                        zle,nawet jesli wynik nie byl rewelacyjy.Pamietaj tylko, ze to byl tylko jeden,
                        moze nawet nie do konca obiektywny test, a ile tak naprawde jestes warta okaze
                        sie po pierwszej sesji.Dlaczego od razu przekreslasz to,ze bedziesz najlepsza?
                        Kto wie, czas pokaze... Trzeba wierzyc w siebie i dazyc do realizacji
                        upragnionych celow. Ja wlasnie skonczylam I rok polonistyki ze srednia 4,9, a
                        rowniez nie uwazalam sie za jakas wybitnie zdolna jednostke:)
                        • Gość: madzia Re: do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:36
                          Dzięki za otuche ale ja chce skończyć studia.Za pierwszym razem mój wybór
                          studiów (mimo że się dostałam)okazał się życiową porażką.I mam nadzieje że to
                          się już nie powtuży.A czy będe dobra to faktycznie czas okaże, ale gratuluje
                          średniej 4,9 i oby była coraz wyższa :D
                          • Gość: xyz Re: do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:52
                            No dzieki.A co do sredniej to wyzsza o wiele byc nie moze,bo przeciez na
                            wyzszych uczelniach max. to 5,0 :) A tak z ciekawosc,co studiowalas wczesniej?
                            • Gość: madzia Re: do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:02
                              Studiowałam ale to już zamknięta sprawa :) a o średniej nie wiedziałam bo tak
                              wysoko nie mierze może od października zaczne.
                              • Gość: xyz Re: do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:30
                                no spoko:) Zapytalam,gdzie studiowalas,bo mozliwe,ze sie znamy. Sorrki,jesli
                                Cie to urazilo. Moze zrdadzisz chociaz,ktora szkole srednia skonczylas,hmm?:)
                                • Gość: madzia Re: do Madzi IP: *.pl / 83.16.117.* 16.07.05, 14:12
                                  Byc może sie znamy ale Ty pierwsza napisz gdzie chodziłaś do licum :) to moze
                                  ja tez zaryzykuje :)
                                  • Gość: xyz Re: do Madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:55
                                    No ok. Z tym,ze jesli okazesz sie "ta Madzia",to zapewne skonczymy sobie
                                    milutko rozmawiac...Tamta dziewczyna wydawala mi sie bardzo w porzadku,no ale
                                    na koniec pokazala,na co ja stac...:(
                                    Ja skonczylam Slowackiego. Teraz Twoja kolej.
    • Gość: xyz do madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:55
      Madzia,czemu nie odpisujesz?Czyzbys faktycznie byla ta osoba, o ktorej pisalam?
      Eh, jaki ten swiat maly... Wiedz tylko,ze nie gniewam sie na Ciebie, jest mi
      tylko bardzo przykro,bo uwazalam cie za przyjaciolke,a Ty zerwalas wszelkie
      kontakty, nie podajac zadnego powodu,no i jeszcze zrobilas niezla "reklame"
      wsrod znajomych...No ale trudno,czlowiek uczy sie na bledach,teraz jestem
      ostrozniejsza przy zawieraniu znajomosci...
      • Gość: madzia Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:25
        NIestety jesteś w błedzie nie chodziłam do Słowackiego!!!a nie bede ujawniac
        jakie liceum skonczylam bo wiele moich znajomych ma neta :) i by napewno sie
        skapli :P ale moge Ci zapewnic ze nie jestem "ta Madzia" anie odpisywalam bo
        niestety nie siedze caly czas przy kapie wchodze na pare minut.Mam nadzieje że
        Cie miło rozczarowałam :P a przyjaznie to inna kwestia...
        • Gość: xyz Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 08:29
          No spoko,przeciez ja tez csalymi dniami nie siedze przyklejona do kompa. Cale
          szczescie,ze nie jestes Madzia K., bo o niej takie zdanie mam nie tylko ja,ale
          i przewazajaca czesc wspolnych znajomych,wiec o czyms to swiadczy...
          Nie wiem,co takiego wstydliwego jest w zmianie kierunku studiow,no ale to juz
          nie moja sprawa:)
          • Gość: madzia Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:03
            A co ona Ci takiego zrobiła i Twoim znajomym że macietakie zdanie o niej!?no
            wierze że nie siedzisz na kapie cały dzień bo wkoncu wakacje sa i nawet swietna
            pogoda jest :) wiec trzeba kozystac z nich.
            • Gość: xyz Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:16
              Wiesz,bylo,minelo... Nie bede znizac sie do jej poziomu i wyrazac negatywnych
              opinii na jej temat na forum publicznym.Powiedzmy tylko,ze uwielbia grac
              pierwsze skrzypce i w cudowny sposob potrafi wykorzystywac ludzi...
      • Gość: CBR Re: do madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:35
        jak jest z grupami na naszym kierunku? sa od razu wyzb=naczone wedlug nazwisk
        tak jak na polibudzie czy sie zapisuje dopiero w pazdzierniku do grup(bo tam
        slyszalem) Jesli jest wedlug nazwisk to bede wpierwszej grupie :)
        • Gość: xyz Re: do madzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:02
          sam wybierasz grupe w pazdzierniku,na pierwszym spotkaniu
          • Gość: CBR ktora najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:02
            Ktorą grupę najlepiej sobie wybrac? Dziwne, na polibudzie od razi jestes
            przydzielony do grupy...
            • Gość: Rakowiak1921 Re: ktora najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:11
              Nie ma tak która najlepiej :) - w sumie przez te 4 lata co mam za soba moja
              grupa a mianowicie była najbardziej pokrzywdzona na 1 roku przez to ze jako
              jedyni mielismy dydaktyke z wiadomo z kim :D (teraz macie szczescie ze jest ona
              na 2 roku), ale za to na 3 roku trafilismy duzo lepiej z Patologii Społecznych -
              róznie to bywa - ale sie ciesze, ze naleze do grupy do której należe gdyż
              uczeszczam do niej z super kumplami którzy podczas zapisów poczekali tak jak ja
              az te wszystkie dziewczyny sie pozabijaja by sie zapisac jak najszybciej :D i
              tak nam do tej pory zostało - ze zawsze na koncu wszystko robimy i nam sie
              nigdzie nie śpieszy ( no chyba ze czasem na piwo jakies ;-) ). Moge sie jeszcze
              pochwalić tym że uczeszczam do grupy z DARIUSZEM którego zna wiekszość
              uczelni :)
              • Gość: CBR Re: ktora najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:35
                No ja jeszcze nie znam Dariusza - coz to za osobistosc ;) ?
    • Gość: pinki Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 13:41
      moja córka też zdawała ten egzamin i zdała go bardzo dobrze i została przyjeta
      na I rok, nie potrzeba było kasy ani znajomości, a treść tej książeczki trzeba
      było bardzo gruntownie poznać, nawiasem mówiąc książka jest dość trudna w
      odbiorze, ale przecież to podręcznik psychologii. :)
      • Gość: studentka Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:33
        Bez obrazy Pinki,ale jesli uwazasz te ksiazeczke za podrecznik psychologii,to
        naprawde niewiele o tym przedmiocie wiesz... Skoro ta lektura byla tak trudna
        do przyswojenia,to ciekawe jak Twoja latorosl poradz sobie chocby ze Strelauem.
        zycze powodzenia!:)
        • Gość: pinki Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 14:52
          stwierdzilem tylko ze dla przecietnego czlowieka lektura ksiazeczki byla trudna
          w odbiorze, aczkolwiek mozliwa do opanowania gdyz dowodem jest fakt ze moja
          corka zdale ten egzamin i dostala sie na 1 rok pegagogiki, a prace pana
          Streulau'a znam doskonale, bo iles tam lat temu byly podstawa moich studiow...
          z powazaniem studentko:)
          • Gość: CBR Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:27
            No ksiazka nie byla latwa, powiem nawet, ze "zakrecona" jak swinski ogon. Ale
            dostalem sie i sie ciesze. Pewnie mnie czeka jeszcze nie jedna ksiazka tego typu.
    • Gość: Anula Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:50
      A ja z pytaniem do Madzi: Czy Ty na pewno chcesz coś studiować, a zwłaszcza
      pedagogikę? Przecież będziesz pracować z dziećmi a robisz takie błędy
      ortograficzne!!! Jak przebrnęłaś przez egzamin maturalny?
      • blade20 Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! 20.07.05, 21:05
        Nie no chyba nie koniecznie bedzie pracowac z dziecmi? Tam sa chyba takie
        specjalizacje jak doradztwo zawodowe np. ? Myle sie?
        • Gość: Anula Re: AJD-PEDAGOGiKA=>egzamin-porażka!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:27
          Już samo przebrnięcie przez egzamin na uczelni pedagogicznej powinno o czymś
          świadczyć. A tutaj błąd na błędzie. Wyobraź sobie, że dostajesz jakieś pisemko
          z takimi bykami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka