Dodaj do ulubionych

Wraki samochodów w Michalinie

12.07.05, 09:38
No to właściciele będą musieli teraz wysuszyć tapicerkę, lekko wyklepać i
można jeździć dalej;).
A tak na serio zastanawiam się jak to możliwe, że złodziejom udało się wrzucić
do stawu 2 samochody i przez nikogo nie zostać zauważonym. I jak to zrobili,
że spychając auto z brzegu (bo nie sądzę żeby zrzucali je z helikoptera) auto
wylądowało na głębokości 10m i to kołami do góry. Wydaje mi się że taka
głębokość nie jest 2 czy 3 metry od brzegu ale na środku stawu. No chyba że
auto przez jakiś czas zachowywało się jak dziurawa łódka i dryfując po
powierzchni wody powoli nabierało wody, ale nadal nie wiem jak to możliwe by
zatopić auto i nie zostać przez nikogo zauważonym.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaziuu Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:18
      Auta w wodzie znalazły się w różnych odstępach czasu bo były skradzione w 2000
      i 2004. Były na podanych głębokościach 10m i 8m bo sam tam nurkowałem. A do
      góry dnem ponieważ silnik ściąga samochód przodem na dno i samochód zachowuje
      się jak spławik i w czasie zanużenia przewraca się na dach i tyle. Odległość od
      brzegu była ok 8 m. Dwa, trzy metry od brzegu w tym miejscu zaczyna się
      gwałtowny spad.
    • Gość: rebus Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:26
      ja obserwowalem całą akcje i bliska, jeden samochód był napakowany cegłami
      czy czymś takim,wiec ktoś je napewno celowo zatopił.MAM pytanie bedą jakieś
      fotki w wyborczej i w TV??
    • Gość: czaruś Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:34
      Podobno na dnie są jeszcze jakieś wraki czy to prawda??no bo fiat i mazda juz
      na złomie.Szkoda tylko,że nie było w nich ryb tak jak kiedyś na
      zaciszu.pozdrowienia dla chłopaków z OSP i RW. Mam nadzieje,ze nic wam nie
      zgineło bo pod wieczór to całe bydło wtragneło na plac i kręcili sie kolo
      samochodów.Fajni byli ludzie którzy przyszli ze stołkami ,jeden gość wziół
      nawet sobie termos i obserwował całą akcje,a wiedział chyba więcej od nurków
      jak sie pytałem go o coś:)
    • Gość: misiek Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:37
      Wyborcza kłamie. Nowakowski i Karoń znaleźli wrak fiata dzień wcześniej.
      W poniedziałek pierwsza para nurków znalazła przez przypadek schodząc do wraku
      fiata wrak mazdy. I tyle na temat "rzetelności" dziennikarskiej.
      • Gość: ja Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:40
        czesc
      • Gość: czaruś Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:51
        no misiek ma racje!tak wlasnie było, zaraz biegne po wyborczą..............
        • Gość: fidelio Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.czestochowa.agora.pl 12.07.05, 11:57
          No bledy sie trafiaja ,ale wazne ze jest napisane ze to Jednostka Ratownictwa
          Wodnego OSP Czestochowa,a nie cos innego....
    • Gość: Mercino Re: Wraki samochodów w Michalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:06
      Powiem szczerze,że takie akcje powinny być organizowane systematycznie co roku.Z
      jednej strony odciażają policje (znalezione skradzione auto) a z drugiej strony
      chronią przed zaśmiecaniem wrakami. Polecam organizować taką akcję na szerszą
      skalę, ciekawe ile to wraków znajduje się jeszcze w innych takich sadzawkach,
      zbiornikach. Panowie z Straży Pożarnej macie wielkiego plusa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka