Gość: iza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:17 Kogo możecie polecić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:06 polecam dr Stepnia przyjmuje w "Medyku" na wolności w co 3 sobote-przyjeżdza z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:36 leczyłaś się u niego, ile kosztuje wizyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 07:52 tak leczyłam się-usówał mi znamiona- moje kolezanki też były z niego zadowolone- to one mi go poleciły-wizyta kosztuje 70 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:21 jest specjalistą od głowy, skory , jamy brzusznej i piersi. Z tego co wiem w lodzi ciężko do niego sie dostać-wyzyty ponoc dopiero możliwe są w październiku- u nas nie ma takich kolejek. Zadzwoń do Medyka a tam powiedza kiedy bedzie u nas.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:17 Ja też chciałam usunąć właśnie znamię barwnikowe. Chciałabym cię jeszcze zapytać czy miałaś usuwane to znamię w Łodzi w jakimś szpitalu i czy później badane było to znamię histopatologicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 80.51.57.* 26.07.05, 16:26 Nie wiesz, ze nie poleca sie usuwania znamion barwnikowych? Jesli jeszcze nie podjelas decyzji radze Ci sie wstrzymac z operacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 16:36 ja miałam usuwanego brodawczaka i usuwał mi go na miejscu-zastrzyk znieczulający i wypalał.Moja znajoma miała usuwane przez niego w łodzi bo to było innego rodzaju znamie, chyba takie jak w Twoim przypadku. Polecam Ci go serdrcznie to dobry lekarz jeśli nie trzeba bedzie to powie że to nie do usuniecia. Nie usuwa za wszelka cene. Nie nie robiłam badania histopatologicznego w moim przypadku było to niepotrzebne, ale wiem ze takie badanie kosztuje 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:59 Jeśli są takie kolejki do niego w Łodzi jak piszesz, to po co ten lekarz jeszcze do Częstochowy przyjeżdża? Przez czas zmarnowany na dojazd do Cz-wy i powrót, to mógłby w Łodzi kilka osób przyjąć, a i kasę wydaną na paliwo by zaoszczędził. Zastanówcie się sami. Jeśli się ma takie ilości pacjentów na miejscu, to się ich 150 km dalej nie szuka, bo po co? Usunięcie małego znamienia na skórze szczytem chirurgii nie jest i wirtuozerii nie wymaga. Bardziej istotne jest czy pobrany wycinek jest wysyłany do badania histopatologicznego, czy tylko do kosza leci, bo od tego życie pacjenta może zależeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 26.07.05, 21:11 zgadzam się z przedmówcą ja usuwałam znamię parę lat temu w szpitalu ( raczej w przychodni ) na Mickiewicza u zwykłego chirurga, ale ze skierowaniem od znakomitego fachowca dermatologa ( to bardzo ważne, czy znamię nadaje się do usunięcia ) w znieczuleniu miejscowym - zastrzyk, potem 2 szwy. Wycinek był wysyłany do Zabrza czy do Gliwic juz nie pamiętam - na badanie histopatologiczne. Czeka się 3 tygodnie. Po co jeździć do Łodzi, po co płacić za wizyty ? Miałam wszystko na kasę chorych, nic nie płaciłam, ale trzeba mieć pewność 100 % że lekarz kierujący na usunięcie znamiona nie pomylił się. On jest ważniejszy od chirurga - tak jak powyżej - wyciąć kawałek ciałka z marginesem to nie wirtuozeria. Pozdrawia, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:30 w takim razie polećcie mi najpierw dobredo dermatologa, który powie czy znamię nadaje się do usunięcia, a z drugiej strony dlaczego nie każde znamię nadaje się do usunięcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 22:50 ludzie nikt was nie zmusza do pójścia do tego czy innego lekarza.Koleżanka chciała pomocy to próbowałam pomóc. W Łodzi przyjmuje na kase a tu ma gabinet prywatny i przyjeżdza co 3 tygodnie. Nie wiem czy opłaca mu sie tu jeździ z Łodzi. Ja jestem zadowolona wszystko goi się świetnie i bez szwów się obeszło. Polecono mi go sprawdził się więc ja polecam go innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zewa Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.arcor-ip.net 27.07.05, 13:49 Pola, czy mozesz podac namiary na tego swietnego dermatologa? Bede bardzo wdzieczna :-))) Zewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.100.inds.pl 27.07.05, 14:04 Mojej córce brodawczaka usuwal ponad rok temu dobry chirurg w Czestochowie.Na fundusz ,bezplatnie wraz z badaniami histopatologicznymi.Zrobil to dr Wieslaw Pawełczak.Przyjmuje ze skierowaniem od lekarza rodzinnego przy ulicy Waszyngtona 36 róg POW dawniej Braci Domagalskich.telefon do przychodni 365 65 61 .Można umówić sie telefonicznie .Zaden lekarz nic ci nie usunie jeśli sam nie będzie miał pewności ,że jest to tytlko prosty zabieg.Spróbuj najpierw tu i nie narażaj się na koszty jadąc do Lodzi czy do Gliwic.Jest jeszcze Centrum onkologiczne "Małgorzata"Aleje NMP 31 telefon 3682538.Tam bez skierowania przyjmują miedzy innymi dr Strójwąs i dr Chmielarz z Gliwic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:36 To jest dyskusja pod lekarza. Nie wierzę w jego cudowne zdolności. Zabieg miałam u dr. Suligi - Kilińskiego 2/4 m 20. Badanie wycinka na Śląsku, profesjonalna obsługa. Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:39 Skierowanie od Dr. Lelit-Zaręby (dermatolog) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 212.87.241.* 27.07.05, 15:14 polecam dr Chmielarza telefon 604-79-96-66 specjalista z Gliwic przyjmuje we wtorki i piątki od 17.30 -18.30 na Kościuszki tam gdzie rentgen , też miałam znamię , potem okazało się ,że czerniak , wizyta kosztuje 60 zł , potem juz wszystko na kasę chorych , polecam nie czekaj ( w tym momencie lekarz jest na urlopie ) ale zadzwoń w przyszłym tygodniu.Człowiek godny polecenia pomógł kilku osobom z mojej rodziny , pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:52 Włączając sie do dyskusji na Forum -trochę informacji: nt.: Wczesne wykrywanie nowotworów skóry. Zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa. Program Promocji Zdrowia Poradnii Onkologicznej SPZOZ Przychodnia Lekarska przy ul.Mireckiego 29a Przyjmuje dr Kazimierz Pankiewicz - specjalista w dziedzinie chirurgii onkologicznej. Przyjęcia w każdy wtorek od godz. 15:00. Rejestracja osobiście lub telefonicznie tel. 34/323-21-53 wew. 19 (bez skierowania) Dane epidemiologiczne: Nowotwory złośliwe skóry należą do najczęstszych nowotworów. Występują z częstością od 50 do 200 przypadków nowych zachorowań rocznie na 100 tysięcy ludności rocznie. Można przyjąć że w Częstochowie i powiecie częstochowskim występuje ok.350 nowych zachorowań rocznie. Liczba ta obrazuje zachorowalność na względnie łagodną zmianę jaką jest rak podstawnokomórkowy jak i bardziej inwazyjny rak kolczystokomórkowy oraz bardzo niebezpieczny czerniak. W przypadku czerniaka, najzłośliwszego nowotworu skóry, wczesne jego wykrycie, co jest niezwykle łatwe przez doświadczonego lekarza a usunięcie operacyjne oznacza praktycznie 100% wyleczenie, natomiast w fazie zaawansowanej występuje 100 procentowa śmiertelność. Jeszcze łatwiejsze jest leczenie wczesnych postaci raków skóry, drogą niewielkiego ambulatoryjnego zabiegu. Rozpoznanie większości nowotworów skóry jest niezwykle łatwe, nie wymaga kosztownych badań a jedynie oglądania skóry; potwierdzenie histopatologiczne uzyskuje się po usunięciu chirurgicznym zmiany w całości jeżeli operuje się odpowiednio wcześnie. Jednakże praktyka lekarska wykazuje, że mimo łatwego rozpoznania nowotwory skóry trafiają do leczenia zbyt późno, ponieważ bardzo długo nie dają dolegliwości. Nowotwory skóry są najłatwiejsze do wykrycia ze wszystkich istniejących nowotworów, poczynając od bardzo wczesnych stadiów rozwoju. Jednocześnie w praktyce klinicznej spotyka się nadal bardzo dużo zaawansowanych nowotworów skóry, również w fazie śmiertelnego rozsiewu. Wywołuje to konieczność wdrożenia bardzo kosztownego i skomplikowanego leczenia o niepewnym wyniku. To z kolei ugruntowuje rozpowszechniony w społeczeństwie fałszywy pogląd że nowotwory są nieuleczalne, a próba leczenia prowadzi do śmierci pacjenta. Stosunkowo często również nowotwory skóry przypominają zmiany łagodne, nie wymagające leczenia i gdy nie ma oceny specjalisty, łatwo o pomyłkę. Kordynator Zespołu Promocji Zdrowia lek.Leszek Cchoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:09 Program Promocji Zdrowia Poradni Onkologicznej SPZOZ Przychodnia Lekarska przy ul.Mireckiego 29a nt.: Wczesne wykrywanie nowotworów skóry. Zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa Przyjmuje dr Kazimierz Pankiewicz - specjalista w dziedzinie chirurgii onkologicznej. Przyjęcia w każdy wtorek od godz. 15:00. Rejestracja osobiście lub telefonicznie tel. 34/323-21-53 wew. 19 (bez skierowania,za okazaniem dowodu ubezpiecenia NFZ) Trochę informacji: Dane epidemiologiczne: Nowotwory złośliwe skóry należą do najczęstszych nowotworów. Występują z częstością od 50 do 200 przypadków nowych zachorowań rocznie na 100 tysięcy ludności rocznie. Można przyjąć że w Częstochowie i powiecie częstochowskim występuje ok.350 nowych zachorowań rocznie. Liczba ta obrazuje zachorowalność na względnie łagodną zmianę jaką jest rak podstawnokomórkowy jak i bardziej inwazyjny rak kolczystokomórkowy oraz bardzo niebezpieczny czerniak. W przypadku czerniaka, najzłośliwszego nowotworu skóry, wczesne jego wykrycie, co jest niezwykle łatwe przez doświadczonego lekarza a usunięcie operacyjne oznacza praktycznie 100% wyleczenie, natomiast w fazie zaawansowanej występuje 100 procentowa śmiertelność. Jeszcze łatwiejsze jest leczenie wczesnych postaci raków skóry, drogą niewielkiego ambulatoryjnego zabiegu. Rozpoznanie większości nowotworów skóry jest niezwykle łatwe, nie wymaga kosztownych badań a jedynie oglądania skóry; potwierdzenie histopatologiczne uzyskuje się po usunięciu chirurgicznym zmiany w całości jeżeli operuje się odpowiednio wcześnie. Jednakże praktyka lekarska wykazuje, że mimo łatwego rozpoznania nowotwory skóry trafiają do leczenia zbyt późno, ponieważ bardzo długo nie dają dolegliwości. Nowotwory skóry są najłatwiejsze do wykrycia ze wszystkich istniejących nowotworów, poczynając od bardzo wczesnych stadiów rozwoju. Jednocześnie w praktyce klinicznej spotyka się nadal bardzo dużo zaawansowanych nowotworów skóry, również w fazie śmiertelnego rozsiewu. Wywołuje to konieczność wdrożenia bardzo kosztownego i skomplikowanego leczenia o niepewnym wyniku. To z kolei ugruntowuje rozpowszechniony w społeczeństwie fałszywy pogląd że nowotwory są nieuleczalne, a próba leczenia prowadzi do śmierci pacjenta. Stosunkowo często również nowotwory skóry przypominają zmiany łagodne, nie wymagające leczenia i gdy nie ma oceny specjalisty, łatwo o pomyłkę. Kordynator Zespołu Promocji Zdrowia lek.Leszek Cichoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:51 Czy zanim wybiorę się do lekarza to warto zrobic badanie znamienia dermatoskopem, jeśli tak to czy w Częstochowie robi się takie badanie i ewentualnie ile kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:59 Porada jest udzielana w ramach ubezpieczeni zdrowotnego - czyli bezpłatna. Wszelkie badania dla celów ustalenia wstępnego rozpoznania zleci i pokryje koszty udzielający porady onkolog. Zapraszam LC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:46 Ja właśnie też się nad tym zastanawiam czy przed póściem do onkologa nie zrobić najpierw badania dermatoskopem albo raczej o wiele dokładniejszym vidoedermatoskopem, ale to dosyć drogie badanie (ok. 150 zł. za 2 pieprzyki) i chyba niedostępne w Częstochowie, a już na pewno darmowo na ubezpieczenie. Mam jeszcze jedno ważne pytanie: Czy wszystkie pieprzyki/znamiona można usuwać, czy są takie, których nie należy absolutnie usuwać jeśli nic złego się z nimi nie dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:37 O to co pytasz to jest właśnie zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa- patrz dane o programie wyżej Na zadanie pytanie może odpowiedzieć lekarz specjlista w dzidzine chirurgii onkologicznej. Zapraszam do Poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.man.czest.pl 24.11.05, 19:15 Pozbyłam sie kilku znamion barwnikowych. Polecam dr Jasnowskiego. Na wynik badania histopatologicznego czeka się tydzień. Ja miałam szczęście. Profilaktyka przede wszystkim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 20:37 A ja szukam dobrego chirurga-onkologa od przełyków i żołądka! Sprawa pilna! Podejrzenie u mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do Momo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:18 Kim jest ten doktor Jasnowski, skąd on jest i gdzie przyjmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
bimsamul Re: do Momo 30.11.05, 17:47 Specjalista chorób piersi ( sutka) , chirurg . Przyjmuje w Medyku. Zabiegi przeprowadzane są prywatnie lub państwowo (NFZ) - do wyboru przez pacjenta. Prywatnie przyjmuje na Pużaka. Koszt wycięcia znamienia - 120 zł . W cenie badanie histopatologiczne i zdjęcie szwów przy następnym ( bezpłatnym już) spotkaniu. W szpitalu na Parkitce zabiegi bezpłatne. Przed pójściem do dr Jasnowskiego radzę wybrać sie do dermatologa, który oceni znamiona. Polecam dr Markowską - Bernarczyk ( Megasam)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z innego miasta podziękowania dla: profilaktyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:26 Coś niesamowitego ! Tak bym chciała, by w moim mieście też był taki profilaktyk!. Panie doktorze: dziękuję za info i za szerzenie oświaty zdrowotnej. Pana nazwisko warto zapamiętać i przytaczać na dowód fachowości, pracowitości. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś