Dodaj do ulubionych

szukam dobrego chirurga onkologa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:17
Kogo możecie polecić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:06
      polecam dr Stepnia przyjmuje w "Medyku" na wolności w co 3 sobote-przyjeżdza z
      Łodzi
      • Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:36
        leczyłaś się u niego, ile kosztuje wizyta ?
        • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 07:52
          tak leczyłam się-usówał mi znamiona- moje kolezanki też były z niego zadowolone-
          to one mi go poleciły-wizyta kosztuje 70 zł
        • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:21
          jest specjalistą od głowy, skory , jamy brzusznej i piersi. Z tego co wiem w
          lodzi ciężko do niego sie dostać-wyzyty ponoc dopiero możliwe są w październiku-
          u nas nie ma takich kolejek. Zadzwoń do Medyka a tam powiedza kiedy bedzie u
          nas.Pozdrawiam
          • Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:17
            Ja też chciałam usunąć właśnie znamię barwnikowe. Chciałabym cię jeszcze zapytać
            czy miałaś usuwane to znamię w Łodzi w jakimś szpitalu i czy później badane było
            to znamię histopatologicznie ?
            • Gość: sisi Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 80.51.57.* 26.07.05, 16:26
              Nie wiesz, ze nie poleca sie usuwania znamion barwnikowych? Jesli jeszcze nie podjelas decyzji radze Ci sie wstrzymac z operacja...
            • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 16:36
              ja miałam usuwanego brodawczaka i usuwał mi go na miejscu-zastrzyk
              znieczulający i wypalał.Moja znajoma miała usuwane przez niego w łodzi bo to
              było innego rodzaju znamie, chyba takie jak w Twoim przypadku. Polecam Ci go
              serdrcznie to dobry lekarz jeśli nie trzeba bedzie to powie że to nie do
              usuniecia. Nie usuwa za wszelka cene. Nie nie robiłam badania
              histopatologicznego w moim przypadku było to niepotrzebne, ale wiem ze takie
              badanie kosztuje 30 zł.
          • Gość: turysta Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:59
            Jeśli są takie kolejki do niego w Łodzi jak piszesz, to po co ten lekarz
            jeszcze do Częstochowy przyjeżdża? Przez czas zmarnowany na dojazd do Cz-wy i
            powrót, to mógłby w Łodzi kilka osób przyjąć, a i kasę wydaną na paliwo by
            zaoszczędził.
            Zastanówcie się sami. Jeśli się ma takie ilości pacjentów na miejscu, to się
            ich 150 km dalej nie szuka, bo po co?
            Usunięcie małego znamienia na skórze szczytem chirurgii nie jest i wirtuozerii
            nie wymaga. Bardziej istotne jest czy pobrany wycinek jest wysyłany do badania
            histopatologicznego, czy tylko do kosza leci, bo od tego życie pacjenta może
            zależeć.
            • Gość: pola Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 26.07.05, 21:11
              zgadzam się z przedmówcą
              ja usuwałam znamię parę lat temu w szpitalu ( raczej w przychodni ) na
              Mickiewicza u zwykłego chirurga, ale ze skierowaniem od znakomitego fachowca
              dermatologa ( to bardzo ważne, czy znamię nadaje się do usunięcia ) w
              znieczuleniu miejscowym - zastrzyk, potem 2 szwy. Wycinek był wysyłany do
              Zabrza czy do Gliwic juz nie pamiętam - na badanie histopatologiczne. Czeka się
              3 tygodnie. Po co jeździć do Łodzi, po co płacić za wizyty ? Miałam wszystko na
              kasę chorych, nic nie płaciłam, ale trzeba mieć pewność 100 % że lekarz
              kierujący na usunięcie znamiona nie pomylił się. On jest ważniejszy od
              chirurga - tak jak powyżej - wyciąć kawałek ciałka z marginesem to nie
              wirtuozeria. Pozdrawia, powodzenia.
              • Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:30
                w takim razie polećcie mi najpierw dobredo dermatologa, który powie czy znamię
                nadaje się do usunięcia, a z drugiej strony dlaczego nie każde znamię nadaje się
                do usunięcia ?
                • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 22:45
                • Gość: Paula Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 195.116.81.* 26.07.05, 22:50
                  ludzie nikt was nie zmusza do pójścia do tego czy innego lekarza.Koleżanka
                  chciała pomocy to próbowałam pomóc. W Łodzi przyjmuje na kase a tu ma gabinet
                  prywatny i przyjeżdza co 3 tygodnie. Nie wiem czy opłaca mu sie tu jeździ z
                  Łodzi. Ja jestem zadowolona wszystko goi się świetnie i bez szwów się obeszło.
                  Polecono mi go sprawdził się więc ja polecam go innym.
              • Gość: Zewa Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.arcor-ip.net 27.07.05, 13:49
                Pola, czy mozesz podac namiary na tego swietnego dermatologa?
                Bede bardzo wdzieczna :-)))
                Zewa
                • Gość: ja Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.100.inds.pl 27.07.05, 14:04
                  Mojej córce brodawczaka usuwal ponad rok temu dobry chirurg w Czestochowie.Na
                  fundusz ,bezplatnie wraz z badaniami histopatologicznymi.Zrobil to dr Wieslaw
                  Pawełczak.Przyjmuje ze skierowaniem od lekarza rodzinnego przy ulicy
                  Waszyngtona 36 róg POW dawniej Braci Domagalskich.telefon do przychodni 365 65
                  61 .Można umówić sie telefonicznie .Zaden lekarz nic ci nie usunie jeśli sam
                  nie będzie miał pewności ,że jest to tytlko prosty zabieg.Spróbuj najpierw tu i
                  nie narażaj się na koszty jadąc do Lodzi czy do Gliwic.Jest jeszcze Centrum
                  onkologiczne "Małgorzata"Aleje NMP 31 telefon 3682538.Tam bez skierowania
                  przyjmują miedzy innymi dr Strójwąs i dr Chmielarz z Gliwic .
                  • Gość: ... Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:36
                    To jest dyskusja pod lekarza. Nie wierzę w jego cudowne zdolności. Zabieg
                    miałam u dr. Suligi - Kilińskiego 2/4 m 20. Badanie wycinka na Śląsku,
                    profesjonalna obsługa. Polecam...
                    • Gość: ... Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:39
                      Skierowanie od Dr. Lelit-Zaręby (dermatolog)
    • Gość: ata Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: 212.87.241.* 27.07.05, 15:14
      polecam dr Chmielarza telefon 604-79-96-66 specjalista z Gliwic przyjmuje we
      wtorki i piątki od 17.30 -18.30 na Kościuszki tam gdzie rentgen , też miałam
      znamię , potem okazało się ,że czerniak , wizyta kosztuje 60 zł , potem juz
      wszystko na kasę chorych , polecam nie czekaj ( w tym momencie lekarz jest na
      urlopie ) ale zadzwoń w przyszłym tygodniu.Człowiek godny polecenia pomógł
      kilku osobom z mojej rodziny ,
      pozdrowienia
      • Gość: Profilktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:52
        Włączając sie do dyskusji na Forum -trochę informacji:
        nt.: Wczesne wykrywanie nowotworów skóry.
        Zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa.
        Program Promocji Zdrowia Poradnii Onkologicznej SPZOZ Przychodnia Lekarska
        przy ul.Mireckiego 29a Przyjmuje dr Kazimierz Pankiewicz - specjalista w
        dziedzinie chirurgii onkologicznej.
        Przyjęcia w każdy wtorek od godz. 15:00. Rejestracja osobiście lub
        telefonicznie tel. 34/323-21-53 wew. 19 (bez skierowania)
        Dane epidemiologiczne:
        Nowotwory złośliwe skóry należą do najczęstszych nowotworów. Występują z
        częstością od 50 do 200 przypadków nowych zachorowań rocznie na 100 tysięcy
        ludności rocznie. Można przyjąć że w Częstochowie i powiecie częstochowskim
        występuje ok.350 nowych zachorowań rocznie. Liczba ta obrazuje zachorowalność
        na względnie łagodną zmianę jaką jest rak podstawnokomórkowy jak i bardziej
        inwazyjny rak kolczystokomórkowy oraz bardzo niebezpieczny czerniak.
        W przypadku czerniaka, najzłośliwszego nowotworu skóry, wczesne jego wykrycie,
        co jest niezwykle łatwe przez doświadczonego lekarza a usunięcie operacyjne
        oznacza praktycznie 100% wyleczenie, natomiast w fazie zaawansowanej występuje
        100 procentowa śmiertelność. Jeszcze łatwiejsze jest leczenie wczesnych postaci
        raków skóry, drogą niewielkiego ambulatoryjnego zabiegu. Rozpoznanie większości
        nowotworów skóry jest niezwykle łatwe, nie wymaga kosztownych badań a jedynie
        oglądania skóry; potwierdzenie histopatologiczne uzyskuje się po usunięciu
        chirurgicznym zmiany w całości jeżeli operuje się odpowiednio wcześnie.
        Jednakże praktyka lekarska wykazuje, że mimo łatwego rozpoznania nowotwory
        skóry trafiają do leczenia zbyt późno, ponieważ bardzo długo nie dają
        dolegliwości.
        Nowotwory skóry są najłatwiejsze do wykrycia ze wszystkich istniejących
        nowotworów, poczynając od bardzo wczesnych stadiów rozwoju. Jednocześnie w
        praktyce klinicznej spotyka się nadal bardzo dużo zaawansowanych nowotworów
        skóry, również w fazie śmiertelnego rozsiewu. Wywołuje to konieczność wdrożenia
        bardzo kosztownego i skomplikowanego leczenia o niepewnym wyniku. To z kolei
        ugruntowuje rozpowszechniony w społeczeństwie fałszywy pogląd że nowotwory są
        nieuleczalne, a próba leczenia prowadzi do śmierci pacjenta. Stosunkowo często
        również nowotwory skóry przypominają zmiany łagodne, nie wymagające leczenia i
        gdy nie ma oceny specjalisty, łatwo
        o pomyłkę.

Kordynator Zespołu Promocji Zdrowia lek.Leszek Cchoń
    • Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:09
      Program Promocji Zdrowia Poradni Onkologicznej SPZOZ Przychodnia Lekarska
      przy ul.Mireckiego 29a nt.: Wczesne wykrywanie nowotworów skóry.
      Zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa
      Przyjmuje dr Kazimierz Pankiewicz - specjalista w dziedzinie chirurgii
      onkologicznej.
      Przyjęcia w każdy wtorek od godz. 15:00. Rejestracja osobiście lub telefonicznie
      tel. 34/323-21-53 wew. 19 (bez skierowania,za okazaniem dowodu ubezpiecenia NFZ)
      Trochę informacji:
      Dane epidemiologiczne:
      Nowotwory złośliwe skóry należą do najczęstszych nowotworów. Występują z
      częstością od 50 do 200 przypadków nowych zachorowań rocznie na 100 tysięcy
      ludności rocznie. Można przyjąć że w Częstochowie i powiecie częstochowskim
      występuje ok.350 nowych zachorowań rocznie. Liczba ta obrazuje zachorowalność
      na względnie łagodną zmianę jaką jest rak podstawnokomórkowy jak i bardziej
      inwazyjny rak kolczystokomórkowy oraz bardzo niebezpieczny czerniak.
      W przypadku czerniaka, najzłośliwszego nowotworu skóry, wczesne jego wykrycie,
      co jest niezwykle łatwe przez doświadczonego lekarza a usunięcie operacyjne
      oznacza praktycznie 100% wyleczenie, natomiast w fazie zaawansowanej występuje
      100 procentowa śmiertelność. Jeszcze łatwiejsze jest leczenie wczesnych postaci
      raków skóry, drogą niewielkiego ambulatoryjnego zabiegu. Rozpoznanie większości
      nowotworów skóry jest niezwykle łatwe, nie wymaga kosztownych badań a jedynie
      oglądania skóry; potwierdzenie histopatologiczne uzyskuje się po usunięciu
      chirurgicznym zmiany w całości jeżeli operuje się odpowiednio wcześnie.
      Jednakże praktyka lekarska wykazuje, że mimo łatwego rozpoznania nowotwory
      skóry trafiają do leczenia zbyt późno, ponieważ bardzo długo nie dają
      dolegliwości.
      Nowotwory skóry są najłatwiejsze do wykrycia ze wszystkich istniejących
      nowotworów, poczynając od bardzo wczesnych stadiów rozwoju. Jednocześnie
      w praktyce klinicznej spotyka się nadal bardzo dużo zaawansowanych nowotworów
      skóry, również w fazie śmiertelnego rozsiewu. Wywołuje to konieczność wdrożenia
      bardzo kosztownego i skomplikowanego leczenia o niepewnym wyniku. To z kolei
      ugruntowuje rozpowszechniony w społeczeństwie fałszywy pogląd że nowotwory są
      nieuleczalne, a próba leczenia prowadzi do śmierci pacjenta. Stosunkowo często
      również nowotwory skóry przypominają zmiany łagodne, nie wymagające leczenia
      i gdy nie ma oceny specjalisty, łatwo o pomyłkę.

Kordynator Zespołu Promocji Zdrowia lek.Leszek Cichoń
    • Gość: aga Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:51
      Czy zanim wybiorę się do lekarza to warto zrobic badanie znamienia
      dermatoskopem, jeśli tak to czy w Częstochowie robi się takie badanie i
      ewentualnie ile kosztuje.
      • Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:59
        Porada jest udzielana w ramach ubezpieczeni zdrowotnego - czyli bezpłatna.
        Wszelkie badania dla celów ustalenia wstępnego rozpoznania zleci i pokryje
        koszty udzielający porady onkolog.
        Zapraszam
        LC
      • Gość: iza Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:46
        Ja właśnie też się nad tym zastanawiam czy przed póściem do onkologa nie zrobić
        najpierw badania dermatoskopem albo raczej o wiele dokładniejszym
        vidoedermatoskopem, ale to dosyć drogie badanie (ok. 150 zł. za 2 pieprzyki) i
        chyba niedostępne w Częstochowie, a już na pewno darmowo na ubezpieczenie.
        Mam jeszcze jedno ważne pytanie: Czy wszystkie pieprzyki/znamiona można usuwać,
        czy są takie, których nie należy absolutnie usuwać jeśli nic złego się z nimi
        nie dzieje ?
        • Gość: Profilaktyk Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:37
          O to co pytasz to jest właśnie zwiększenie czujności onkologicznej
          społeczeństwa- patrz dane o programie wyżej
          Na zadanie pytanie może odpowiedzieć lekarz specjlista w dzidzine chirurgii
          onkologicznej. Zapraszam do Poradni.
          • Gość: Momo Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.man.czest.pl 24.11.05, 19:15
            Pozbyłam sie kilku znamion barwnikowych. Polecam dr Jasnowskiego. Na wynik
            badania histopatologicznego czeka się tydzień. Ja miałam szczęście.
            Profilaktyka przede wszystkim :))
            • Gość: Inga Re: szukam dobrego chirurga onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 20:37
              A ja szukam dobrego chirurga-onkologa od przełyków i żołądka! Sprawa pilna!
              Podejrzenie u mojej mamy.
              • Gość: ola Re: do Momo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:18
                Kim jest ten doktor Jasnowski, skąd on jest i gdzie przyjmuje ?
                • bimsamul Re: do Momo 30.11.05, 17:47
                  Specjalista chorób piersi ( sutka) , chirurg . Przyjmuje w Medyku. Zabiegi
                  przeprowadzane są prywatnie lub państwowo (NFZ) - do wyboru przez pacjenta.
                  Prywatnie przyjmuje na Pużaka. Koszt wycięcia znamienia - 120 zł . W cenie
                  badanie histopatologiczne i zdjęcie szwów przy następnym ( bezpłatnym już)
                  spotkaniu. W szpitalu na Parkitce zabiegi bezpłatne. Przed pójściem do dr
                  Jasnowskiego radzę wybrać sie do dermatologa, który oceni znamiona. Polecam dr
                  Markowską - Bernarczyk ( Megasam)Pozdrawiam.
                  • Gość: z innego miasta podziękowania dla: profilaktyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:26
                    Coś niesamowitego !
                    Tak bym chciała, by w moim mieście też był taki profilaktyk!.
                    Panie doktorze:
                    dziękuję za info i za szerzenie oświaty zdrowotnej.
                    Pana nazwisko warto zapamiętać i przytaczać na dowód fachowości, pracowitości.
                    Jeszcze raz dziękuję.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka