ulisses_czwa
26.07.05, 10:03
Oczywiście... A ja płace z abonament regularnie... Może by tak przestać płacić?? Jak się coś organizuje z wielkim rozmachem - "Lato z Jedynką" to powinno sie liczyc z kosztami, a nie jechać na sępa... W końcu za cos TVP pieniążki dostaje... 20.000 zł to nie wiele, ale sam fakt jest bardzo drażniący... Na koniec dodam - czemu tylko Jasna Góra i Jura?? Czy nie mamy juz się czym pochwalić?? Ludzie z innych miast. których poznałem stwierdzili: "Czestochowa?? Przecież nic oprócz Jasnej Góry nie macie..." Może warto byłoby pokazać muzeum zapałek ?? Muzeum browarnictwa?? Aleje?? Katedrę?? Dworzec PKP (jak posprzatają) + JG i Jurę ?? Jak juz mamy płacić to WYMAGAJMY ! W Kielcach jak kręcili program dla "Lato z Jedynką" to pokazywali miasto z lotu ptaka - ekipa wsiadła do samolotu i filmowali miasto z góry... Nie widziałem takiego filmiku o Czestochowie ! Może zrobilibyśmy to samo?? Mamy w końcu swój własny aeroklub! Tez mozna o nim wspomnieć przy okazji i o wielkrotnym mistrzu świata J. Darosze... Może zamiast samego wywiadu ze "znanymi ludźmi" pokroju Pospieszalskich odwiedziłby nas Muniek staszczyk, Olek Klepacz, Zawodnicy CKM, AZS, Rakowa?? zawsze cos mozna wykombinować i wszystko po trochu pokazać ! Mamy się czym chwalić ! Nie chcę w kółko słuchac , ze mamy tylko JG i dwa słowa o Jurze... Ktos sie powinien tym zainteresować... Jak promujemy miasto to pokazujmy to czego wczesniej ludzie nie widzieli...
P.s. I koniecznie widok miasta z lotu ptaka, bo stojąc na wieży Jasnogórskiej jest co podziwiać :)