Gość: gosc IP: *.brama.prenet.pl 02.08.05, 13:44 poszukuję hodowli labladorów i opinię na ich temat z Częstochowy lub okolic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek&Pies Re: Hodowle psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:41 Witaj Hodowla psów rasy labrador proponuje poszukac na necie na google. Nie wybieraj sie tylko prosze do handlarzy, czy pseudo zwiazku kynologicznego w Częstochowie bo polecą CI zwiazek kynologiczny na dekabrystów, gdzie sprowadzaja psy z czech i nie warto kupować od nich psy zwłaszcza ze wady genetyczne odczujesz pózniej jak np ucho jedno bedzie stalo a drugie zwisało jak skórka od banana... A teraz do rzeczy, sam jestem hodowca ale innej rasy, proponuje nie spieszyc sie .. Warto podzwonic po ogłoszeniach z posrednika po necie poszukac albo ewentualnie popytac w zwiazku kynologicznym w częstochowie ul.Symanowskiego 1 Tel (034) 651-139 czynne od poniedialku do srody od 15.30 do 18.00 Oni podadza Ci hodowle i aktualne ofert psów rasy labrador napewno i to od prywatnych hodowców, nie sugeruj sie jak podadza Ci rówez sklep na dekabrystów(Ze tam jedna pani sprowadza pieski nie wchądz w to - odradzam) Myśle ze znajdziesz psiaka ja znalazlem >>>> Kup Kremowego :P ppzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Hodowle psów IP: 80.51.57.* 03.08.05, 11:42 Ale namieszałeś: "czy pseudo zwiazku kynologicznego w > Częstochowie bo polecą CI zwiazek kynologiczny na dekabrystów, gdzie > sprowadzaja psy z czech i nie warto kupować od nich psy zwłaszcza ze wady > genetyczne odczujesz pózniej jak np ucho jedno bedzie stalo a drugie zwisało > jak skórka od banana..." - z tego kawałka to w sumie nie wiadomo gdzie poszukujący ma iść, bo najpierw piszesz żeby nie szedł do związku a potem żeby szedł. Związek kynologiczny w Czwie jest tylko jeden na Szymanowskiego i nie ma żadnych innych nawet pseudozwiązków. Bo ten sklep zoologiczny na dekabrystów (obecnie chyba na ul. Naukowskiej) nigdy nie był znany jako pseudozwiązek kynologiczny, tylko poprostu jego właścicielka sprowadza psy na zamówienie i nie tylko z Czech ale i z Polski. I też nie jest tak że hodowle w Czechach są kiepskie lub psy po nich mają wady genetyczne. Jeśli jesteś hodowcą to pewnie wiesz że niektóre rasy mają większe predyspozycje do wad genetycznych a inne mniejsze. I osoba która takiego psa sprowadza nigdy nie jest w stanie odkryć takiej wady zwłaszcza że jak sam napisałeś ujawnia sie ona później. Tak samo można samemu kupić sobie psa i taka wada ujawni sie po 3 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hodowle psów IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 03.08.05, 18:47 Może ktoś wie czy w Częstochowie lub okolicy jest hodowla buldogów francuskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Hodowle psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:22 może troche namieszałem ale ja swoją opinie wyrazilem i niestety suszna..Gościu proponuje ci najlepiej znalesc Hodowców na necie lub z ogłoszen i z rodzicami do wglądu...Pozdrawiam i Ciebie Kot również.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Hodowle psów IP: 80.51.57.* 03.08.05, 19:31 Może słuszna co do babki z dekabrystów, ale nie co do wad genetycznych. Również Cie Maćku pozdrawiam (Twojego pieska też :))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Hodowla buldożków francuskich IP: 80.51.57.* 03.08.05, 19:34 Jest hodowla w Częstochowie i są szczeniaczki do odbioru po 15 sierpnia. Proszę dzwonić: 0501589030 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Hodowla buldożków francuskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:01 Prosze Kota o kontakt szanti@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Hodowla buldożków francuskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:44 Ale tak na poważnie nie spiesz się.. w Piatek wychodzi pośrednik :))P)P) P):):P:):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Hodowla buldożków francuskich IP: 80.51.57.* 04.08.05, 14:35 o co Ci chodzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BULDOZEK Re: Hodowla buldożków francuskich IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.08.05, 14:10 CZY SĄ RODOWODOWE TE BULDOZKI I W JAKIEJ BEDĄ CENIE I JAKIE MAJA UMASZCZENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Hodowla buldożków francuskich IP: 80.51.57.* 04.08.05, 14:15 Są rodowodowe maści marengo. Więcej informacji pod telefonem który jest wyżej podany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festina Re: Hodowle psów IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.05, 15:51 A ja mam nowofunlandkę (obecnie ma 3 miesiące) i jestem bardzo zadowolona. Tez zastanawiałam się, czy wodołaz czy golden retriever (lub labrador), ale traf chciał, że dowiedziałam się o nowofunlandach, których w mieście i okolicy nie ma (może kiedyś założę hodowlę ;>). Kwestia wad genetycznych jest ważna. Ważne jest, żeby psa wziąć z pewnego źródła. Jeśli chcesz pewnego rodowodowca, to warto trochę poszukać, np. 4 września w hali Polonia będzie wystawa psów rasowych. Na pewno będą szczeniaki na sprzedaż. Można wejść w kontakt z hodowacami, którzy przyjadą z całej Polski. Jak już będziesz miał konkretnego psa, musisz dowiedzieć się, jaką dietę mu stosować, żeby wyeliminować wady i choroby, które są przypadłościami danej rasy. Np. w przypadku psów dużych (m.in.wodołaz - nowofunland, golden, labrador) trzeba dodawać do jedzenia jakiś preparat z fosforanem wapnia, żeby szczeniak miał mocne i zdrowe kości, które muszą potem utrzymać w doskonałej kondycji te min. 50 kg żywej kochanej wagi. Można podawać także mielone skurpuki jajek. Są też inne sposoby żywienia, w zależności od tego, do czego będzie pies służył (bo jak będzie zaganiał stado owiec, to musi mieć bardziej energetyczną żywność). I nie łudź się, że wystarczy kupić Pedigree czy Chappi. A od weterynarzy też nie polecam, owszem, zwierzętom smakuje karma, ale koszt jest astronomiczny (min. 20 zł za kg, a nawet 40 i więcej). A jak masz dużego psa, to sobie policz. Co do ogólnych rad - polecam książkę weterynarza Doroty Sumińskiej "Szczęśliwy pies". Dostępna za 11 czy 12 zł w Klubie Dla Ciebie (www.kdc.pl). Naprawdę przystępnie, zwięźle napisana przez fachowca. Ta pani, może kojarzysz, prowadzi w TVP "Zwierzowiec". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś