Dodaj do ulubionych

Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx

IP: *.elsat.net.pl 20.08.05, 01:37
Jak informuje serwis mediafm, Radio Fon w Częstochowie zostało sprzedane
firmie Multimedia w Krakowie. Niedługo na 102,6 FM pojawi się Radio RMF Maxxx.
www.mediafm.net/radio/2484,Y-Radio-kupione.html
Tak więc odchodzi kolejna niezależna stacja do sieci-Radio C jest w Złotych
Przebojach, Fon będzie w Maxxxie, zostaje katolicki Fiat i Jasna Góra, chyba
sami przyznacie, że nieciekawie się porobiło w Częstochowie patrząc na lokalne
stacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: kruk Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.com.pl 20.08.05, 02:17
      a może by tak uwolnić eter?

(przy okazji zniknie ten cud - KRRiTv)
      • Gość: slonzak Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.elsat.net.pl 20.08.05, 02:30
        Szczegóły także na www.slaskfm.republika.pl , temat także jest gorąco omawiany
        na forum www.radiopolska.pl - radiopolska.pl/forum/viewtopic.php?t=3331
        • Gość: gość Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.grosz.prenet.pl 20.08.05, 09:51
          ja pitole , to ja już wolę obecny stan rzeczy !!! :(
          gdzie w takim razie będą w eterze sprawy lokalne ??? :(
      • Gość: gość Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.grosz.prenet.pl 20.08.05, 09:53
        "(przy okazji zniknie ten cud - KRRiTv)"

co ponoć zapowiada po wyborach PO .
        • Gość: bonjour Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.one.pl 20.08.05, 09:55
          I macie barany :), narzekaliście na obecny stan rzeczy, to teraz pewnie
          nabierzecie wody w usta :)))))))))))))))))))))))))
          hihihi
          • ulisses_czwa Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx 20.08.05, 11:47
            Porażka na całego... Stracilismy własną stacje radiową - niezależną... Ciekawy jestem jak to będzie teraz funkcjonowało - co z relacjami sportowymi?? Wiadomościami lokalnymi?? Jestem bardzo ciekawy... a ja tak nie lubie RMF FM... Tylko Radio ZET i już :)
            • Gość: drummerz Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:56
              Nie będzie RMF FM tylko RMF Maxxx, wszystkie lokalne audycje znikną i znając
              życie zostawią tam 1 góra 2 osoby kontrolujące pracę oddziału.

Slonzak - wyprzedziłeś mnie ;)

Ja jestem ciekaw kiedy FON nada ostatnią audycję i różnież wyrażam żal z obecnej
              sytuacji. Tylko że wszystkie znaki na ziemi na to wskazywały.

Małe zaskoczenie że to Maxxx a nie ESKA. Ale na jedno wychodzi.
              • Gość: gość Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.grosz.prenet.pl 20.08.05, 12:21
                jak na ironię już 31 sierpnia zaśpiewać trzeba 10lat 10lat niech żyje żyje nam .
                • ulisses_czwa Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx 20.08.05, 13:14
                  Likwidacja Radia FON i przejęcie przez RMF Maxxx to celowe zagranie... Uważam, że to kradzież naszej stacji w legalny(??) sposób... Dlaczego tak się stało?? Juz tłumaczę... Wszystko sie zaczeło odkąd pojawił sie nowy szef stacji... Ciągłe konflikty, zwalnianie pracowników, sami się tez zwalnia nie mogac prowadzić swoich programów, redukcja ciekawych programów lokalnych - w tym transmisji sportowych (przykład: Raków - Koszarawa, choć wiedziano, że będą tego słychać tysiące Czestochowian !!!)... Widocznie szefowi bardzo zalezało na doprowadzeniu do upadłości naszej stacji, a co za tym idzie powinien zostac pociągnięty do odpowiedzialności z tytułu niegospodarności (ciezkie do udowodnienia, ale wykonalne)... Może jakies lukratywne finansowe obietnice RMF dla nowego szefa stacji?? Wszystko na to wskazuje... Przypomina mi to sytuację z Hutą Czestochowa i działaniem pana Skrzypczyka... Przyjechał do nas, wygasił Wielki Piec, zamknął jedna baterię (chciał i kolejną), a później wrócił do Katowic... Tu wyglada identycznie... W RMF wiedzieli, że FON ma niezachwiana pozycje na rynku i jesli nie mogli z nimi konkurowac to wystarczyło podstawić kogoś, a pozniej kupić w myśl zasady: "jesli nie możesz pokonac konkurencji to ją wykup"... Niestety, ale i ta zasada sie tutaj znakomicie sprawdziła... Przemawia za tym jeszcze jeden fakt - o koncesje radiowa jest w tej chwili bardzo ciężko i bardzo duzo to kosztuje... Nie majac pewności, że uzyskają chocby promesę i bardzo duzo zapłacą, woleli zriuinowac FON (jaka była to była, ale NASZA) i przy okazji pozbyć sie konkurencji. Teraz maja częstotliwośc, Radio C to zaden konkurent, a 250 tysięczna Czestochowa to łakomy kąsek... Uwazam, że całą ta sprawę powinna zbadac KRRiTV albo nawet prokurator...

P.s.
                  1. Stracilismy radio Marconi (nie dostali częstotliwości)
                  2. stracilismy Radio City ( zmieniło sie w "c - Złote Przeboje"
                  3. Teraz stracimy (??) FON na rzecz krakowskiego RMF Maxxx ??
                  • ulisses_czwa BOJKOT RMF MAXXX !!! 20.08.05, 13:56
                    Proponuje drodzy forumowicze bojkot nowo powstającej stacji RMF Maxxx utworzonej na naszym FON!!! Ja oaobiście nie będe słuchał tej krakowskiej stacji oraz moi przyjaciele... Pokazmy jak kibice Lecha Poznań, że potrafimy protestować tak jak oni:

"Kibicuje Lechowi Poznań, nie piję LECHA"

Po co nam taka stacja radiowa?? Nawet nie bedzie programu lokalnego oraz relacji sportowych... CHŁAM!!!
                    • Gość: Autor RMF MAXXX IP: 217.153.131.* 20.08.05, 14:01
                      Poniżej szczegóły umowy (www.broker.fm):

Raport nr 23/2005 - Informacja dotycząca zawarcia aneksu do Umowy inwestycyjnej

Na podstawie art. 81 ust. 1 pkt 2 ustawy prawo o publicznym obrocie papierami
                      wartościowymi,Zarząd BROKER FM S.A. podaje do publicznej wiadomości, że w dniu
                      18 sierpnia 2005 roku został zawarty aneks do Umowy licencyjnej o korzystanie
                      ze znaku towarowego "RMF Maxxx", z dnia 5 grudnia 2003 r., pomiędzy "Radio
                      Muzyka Fakty" Sp. z o.o. (podmiotem zależnym od BROKER FM S.A.) a "Region" Sp.
                      z o.o., o której to Umowie licencyjnej Emitent informował w Prospekcie
                      Emisyjnym Spółki BROKER FM S.A. z dnia 31 marca 2004 roku.

Aneks wprowadza następujące zmiany do Umowy licencyjnej:
                      a) uprawnionym (licencjobiorcą) do korzystania ze znaku towarowego "RMF Maxxx"
                      zostaje, obok dotychczasowego licencjobiorcy Spółki "Region" Sp. z o.o.,
                      Multimedia Sp. z o.o.,
                      b) licencjobiorcy (Region Sp. z o.o. i Multimedia Sp. z o.o.) mają prawo do
                      udzielania, za zgodą Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o., sublicencji na rzecz innych
                      podmiotów,
                      c) jednocześnie Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o. wyraziła zgodę na udzielenie
                      przez "Region" Sp. z o.o. sublicencji na korzystanie ze znaku "RMF Maxxx"
                      następującym podmiotom:
                      - A.D.A. CORPORATION Radio FON Sp. z o.o. z siedzibą w Częstochowie,
                      - Radio BAB Sp. z o.o. z siedzibą w Łomży,
                      - Radio BRW Sp. z o.o. z siedzibą w Szczawnie Zdroju,
                      - Radio ABC Sp. z o.o. z siedzibą w Szczecinie
                      - Radio Pro Kolor Sp. z o.o. z siedzibą w Opolu.
                    • Gość: slonzak Re: BOJKOT RMF MAXXX !!! IP: *.elsat.net.pl 20.08.05, 14:02
                      Wcześniej podałem źle link: www.slaskfm.republika.pl
                      Prawdopodobnie RMF Maxxx w Częstochowie będzie miał dość ograniczony program,
                      czyli możliwe, że większość w Krakowie, możliwy też wariant podobny do Radia C,
                      że program będzie produkowany na Górnym Śląsku (Tychy robią program Radia C).
                      Na 100% zniknie sport z anteny. Z muzyki pojawi się hip-hop,R&B i inne odmiany
                      czarnej muzy.
                      @drummerz:ubiegłem, ale wcale mi nie zależało by być pierwszym, po prostu
                      chciałem dać znać, co się stanie z ostatnią komercyjną i niezależną lokalną
                      stacją w Częstochowie.
                      • Gość: gość Re: BOJKOT RMF MAXXX !!! IP: *.grosz.prenet.pl 20.08.05, 14:10
                        hiphopolo ????? NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • ulisses_czwa Re: BOJKOT RMF MAXXX !!! 20.08.05, 14:15
                        Po prostu skandal jak widze to co czytam... Wzywam mieszkańców Czestochowy, a także w tym przedsiebiorców, którzy w przyszłości chcieliby się reklamowac na antenie do BOJKOTU stacji RMF Maxxx !!! Lepiej juz reklamować się w "C - Złote Przeboje" - choc nie jest nasza, ale przynajmniej puszcza informacje z regionu...
                        • Gość: vcfffrf Re: BOJKOT RMF MAXXX !!! IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 20.08.05, 14:29
                          a ja i tak wole radio bis. Bis Bis bis bis ! i ola kaczkowska.
                  • Gość: . Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 08:13
                    Jak czasem sie z Toba zgadzam to teraz rece zalamalem. Wzywasz do bojkotu ... no
                    pewnie teraz obecny szef powinien zlozyc samokrytyke! A w ogole to czolem junaku!

Takie sa zbojeckie prawa rynku i tylko zal mi znajomych, ktorzy straca prace tak
                    jak inni, ktorzy jeszcze niedawno dzialali w C. Okazuje sie, ze bedziemy mieli
                    sporo bezrobotnych dziennikaryz radiowych.
                    • ulisses_czwa Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx 21.08.05, 13:00
                      > Jak czasem sie z Toba zgadzam to teraz rece zalamalem
                      Możesz się zgadzac, ale nie musisz... Każdy rozumuje na swój sposób...

> Wzywasz do bojkotu...
                      Jesli radio FON zmieni sie w ta szmire zwana RMF Maxxx, stracimy programy lokalne, stracimy relacje sportowe to uwazam, że jest to jedyne wyjście... Jakoś wypowiadający sie tutaj prezenterzy ciagle zapraszają na 10 urodziny FONki, ale żaden nie wspomina o powyższym (relacje, program lokalny, kramik itd.)... Zatem dla mnie sytuacja jasna:
                      Nie ma programów lokalnych i relacji sporotwych - kasuje częstotliwośc z radia i moim przyjaciele... I proponuje to tez innym...

> no pewnie teraz obecny szef powinien zlozyc samokrytyke! A w ogole to czolem > junaku!
                      Jakos powszechnie przyjeta zasada jest to, iż szef odpowiada za swoja firme oraz podwładnych. Jesli cos "nie dzie" to on ponosi odpowiedzialność i stara się poprawić sytuacje firmy... Tak jest w przypadku choćby ministrów, komentandów policji, strazy pożarnej, prezydenta miasta, zwykłych prezesów firm etc... Zatem co chcesz nowego wprowadzać?? Jesli FON traci na popularności, pracownicy się zwalniaja, ilość programów jest redukowana (czy chocby pamietny brak relacji z meczu barazowego), jest widmo przejęcia przez RMF Maxxx to mam ja za to odpowiadac albo TY?? Z całym szacunkiem, ale to jest kpina... Odpowiada za to szef stacji i nie przekonasz mnie w tej kwestii

> Takie sa zbojeckie prawa rynku i tylko zal mi znajomych, ktorzy straca prace > tak jak inni, ktorzy jeszcze niedawno dzialali w C. Okazuje sie, ze bedziemy > mieli sporo bezrobotnych dziennikaryz radiowych.
                      Własnie - takie sa zbójeckie prawa rynku... Zatem jesli szef nie potrafi dbac o firme to leci i na jego miejsce powołuje się nowego... Chyba nie powiesz mi, że działalnośc Radia FON jest nieopłacalna i przynosi gigantyczne straty w 250 tysięcznym miescie przy braku konkurencji?? (Radio FIAT, Jasna Góra, C - Złote Przeboje)...
                      Czołem!
                • Gość: slonzak Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.elsat.net.pl 23.08.05, 01:36
                  "jak na ironię już 31 sierpnia zaśpiewać trzeba 10lat 10lat niech żyje żyje nam ."
                  Nie 31, lecz 27 sierpnia;) I chyba dopiero w styczniu 2006 możemy ogłosić stypę
                  po Fonie.
    • Gość: bonjour HEHE IP: *.one.pl 20.08.05, 18:39
      Dziwi mnie że za jednym zamachem znalazło się tylu zwolenników radia FON.
      Przecież tego radia podobno nie dało się słuchać :)))))
      ehhhhhhh
      teraz będziecie na maxxxxxxaaa słuchać maxxxxaaaa :)))))
      • Gość: FONikoman Re: HEHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 18:52
        Prosze bardzo... byli sluchacze ktorzy tylko narzekali na brak relacji to i owo
        a teraz? W DUPE SIE POCALUJCIE NIE BEDZIE ZADNYCH RELACJI ZADNYCH!!Nie bedzie
        prezenterow do ktorych sie przyzwyczailiscie nie bedzie reklam nie bedzie
        niczego bedzie radio lupanka non stop Maxxx=ESKA Kolejna sprawa to dziennikarze
        RF.. dorosli sobie poradza choc tez napewno nie wszyscy ale osobiscie znam
        Piotrka Trzcinskiego ktory jeszcze sie uczy i nie ma mozliwosci wyjazdu do
        innego miasta aby pracowac w radio, co tacy ludzie maja powiedziec? "Mlode
        gwiazdki" naszych polskich mediow ktore choc tak mialy szanse sie uczyc a jest
        takich napewno wiele! GRATULACJE dla JUDASZOW Z CZESTOCHOWY
        GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
        • ulisses_czwa Re: HEHE 20.08.05, 19:10
          Radio FON jest obecnie bardzo słabe i od pewnego okresu czasu sie stacza w zastraszającym tempie... To sa fakty... Jednak wczesniej było lokalną super stacją - taka jak sobie wymarzył niemalże każdy słuchacz... Do tego doprowadził nowy szef FONki i tylko jemu nalezy zawdzięczac to co sie stało... Jak pisałem wczesniej podejrzewam go o działanie na szkode stacji radiowej. I wszelkie przesłanki to potwierdzają... Ilu zostało naszych prezenterów, którzy działali od poczatku - Marek Magiera?? Jacek Jarafka?? Podziekujmy szefowi stacji, który najpierw stoczył to radio i na koncu zabił dziadostwem z Krakowa!!! Chcemy FON takim jakie było przed objeciem przez tego pseudo szefa!!! Oczywiście dalej namawiam do bojkotu.. Jesli nie mamy stacji lokalnej, to i nie będziemy słuchac tego syfu... Z chwila, gdy FON zniknie z anteny kasuje ta czestotliwośc z mojego radia... Polecam to tez innym...
          • Gość: xx Re: HEHE IP: *.icis.pcz.pl 20.08.05, 19:11
            To jednak fakt ze wszystko zalezy od ludzi - raz wychodzimy dzieki temu na
            plus, a kiedy indziej na minus niestety.
            • Gość: gość Re: HEHE IP: *.grosz.prenet.pl 20.08.05, 19:22
              ekhem według moich informacji mediafm.net puściło kaczkę hihihi no cóż , a informator ze strony www.broker.fm mówi o sublicencji dla Fon na używanie znaku RMF Maxxx , a nie kupnie naszej lokalnej stacji . nie znaczy to oczywiście moim zdaniem , że teraz będzie happy megaśnie i ku szczytowi . zobaczymy za x miesięcy .

temat chyba można zakończyć - przynajmniej zmienić myśl przewodnią ;)
    • Gość: FONikoman Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:18
      • Gość: FONikoman Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:20
        Jak wszyscy wiemy 26 sierpnia jest 10 lat Radia FON Pozegnajmy godnie naszych
        prowadzacych i zrobmy dla nich cos fajnego ... mysle ze zasluzyli sobie na to!
        Tymbardziej ze wielu z nich to sentymentalisci! I dlatego pracowali w tym radiu
        do konca.Mam nadzieje ze bedzie zorganizowane spotkanie z prezenterami w miescie
        np. na placu Bieganskiego i kazdy kto ma jakiekolwiek wspomnienia z Radiem
        przyjdzie poznac tych ludzi i im podziekowac, co wy na to?
        • Gość: Piotr "MaxiKaz" Małe dementi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:35
          Jak słusznie zauwazyliscie w informacji na www.broker.fm podano za udzielono
          licencji na uzywanie znaku RMF MAXXX. Jedyne co moge Wam powiedziec na dzien
          dzisiejszy - to jest tzw. franczyza a nie totalne przejecie stacji. A
          mediafm.net chyba troszke sie pospieszyly z pogrzebem stcji Y-RADIO
          pzdr
          maxi
          • Gość: Piotrek T. Re: Małe dementi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:44
            Witam, wszystkim prezenterom w tym m.in mnie, milo robi sie w srodku jak czytamy
            posty o walecznosci w naszej i waszej sprawie :) Mam nadzieje, ze tak jak pisal
            FONikoman dojdzie mimo wszystko do spotkania z prezenterami bo odbieramy od was
            takowe sygnaly, iz chcielibyscie aby doszlo do takiego spotkania:) Tak jak wyzej
            pisal moj redakcyjny kolega Piotr najprawdopodobniej [powoluje sie na informacje
            od niego :)] nie bedzie KONCA RadiaFON :) Narazie pamietajcie ... 26 sierpnia -
            10 urodziny RadiaFON BADZCIE Z NAMI jezeli faktycznie chcecie pokazac ze
            jestescie za Radiem FON :)

Pozdrawiam
            • ulisses_czwa Re: Małe dementi 21.08.05, 00:23
              Po przeczytaniu tego mam ciągle nadzieje, ze radio FON nie zniknie i nie zmieni nazwy na jakis szajs typu RMF Maxxx... Co prawda ostatnio Fon sie stacza - jest niestety przykrą prawdą zauwazaną przez wielu mieszkańców - to jednak jest to NASZE radio z NASZYMI prezenterami i chocby grało najgorzej nie pozwolimy oddac go jakims Krakusom, Slazakom itd. Program zawsze może sie poprawić... Uważam, że ciosem strasznym był brak relacji z meczu Raków - Koszarawa... Co do szefa stacji, to nie zmienie swojego zdania... On to radio ciagnie w dół... i dalej mu nie ufam... Zawsze w każdej plotce (oby to była z tym Maxxx plotka) jest troche prawdy... Pamiętajce drodzy redaktorzy - TO JEST NASZE RADIO i za zadne pieniądze NIE MOŻNA GO SPRZEDAĆ innym!!! Inaczej pełny bojkot stacji (takze co do nazwy!!!)...
              • Gość: Piotrek T. Re: Małe dementi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:19
                Jedno jest pewne :) Kazdy z nas [prezenterow] pracujacych w Radiu FON czuje to
                "naszego" radyjka sentyment :) I nie ukrywamy ze mamy swoich ulubionych
                sluchaczy ktorych zawsze milo slyszec w sluchawce telefonu, dlatego liczymy na
                wsparcie:) Narazie kroczymy powolutku do 10 urodzinek ;) Ktore dla prezenterow
                dziennikarzy itp beda bardzo wazne ;)

p.s mysle ze dla sluchaczy tez, bo kazdy zapewne ma jakies doswiadczenie czy tez
                wspomnienie zwiazane z RF

Pozdrawiam
          • Gość: Wieszczu Re: Małe dementi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:11
            Witam Wszystkich , cześć MAXI.
            Za całym szacunkiem myślę,że to nie ma w tej chwili większego znaczenia jaka
            będzie najbliższa struktura własności Radia FON.Nawet jeśli będzie to tylko
            franczyza , to doskonale wiesz , że radio Fon będzie musiało zatracić swój
            dotychczasowy charakter , na rzecz wyraźnie profilowanego formatu RMF MAXXX.
            Zniknie zatem lokalność , zniknie sport pojawi się natomiast stacja muzyczna
            (swoją drogą myślę ,że dużo lepiej " zrobiona " niż ESKA ). RMF MAXXX jak
            dobrze wiesz to stacja sieciowa , a zatem nie ma powodu dla którego oddział w
            Częstochowie miałby odbiegać od standardów.
            Nasuwają się tylko dwa pytania :
            - Najważniejsze : Co stanie się z ludzmi pracującymi obecnie w Fonce ? Jaki
            będzie ich dalszy los radiowy ? ( oprócz głosów , które słychać na antenie , są
            jeszcze pracownicy marketingu , administracji itd
            - Jaka część programu będzie produkowana w Częstochowie , a ile zostanie
            przesłane z Krakowa ?

Przyznam szczerze ,że to naprawdę przykre iż sprawa przybrała taki właśnie
            obrót. Napewno Radio FON pozostanie w pamięci mieszkańców Częstochowy jako
            najdłużej działająca , legalna, komercyjna, stacja radiowa - 10 lat to wynik
            którego nikt z lokalnych nadawców nie przeskoczył. Osobiście uważam , że Radio
            mogłom iść w dobrym kierunku. Pozmieniały się "kadry prezenterskie " :).
            Uważam , że Mariusz Osyra, Piotr Trzciński i Robert ... ( program " Mówisz i
            masz ) to kolesie , którzy bez problemu radzą sobie w lokalnym eterze , robiąc
            naprawdę dobrą robotę. Myślę ,że gdyby dostali nieco więcej swobody ( więcej
            programu na żywo , wzbogaconego nieco bardziej bogatą ramówką) spokojnie
            stworzyli by zawodową drużynę.
            To tyle na gorąco.
            Wszystkiego dobrego raz jeszcze z okazji " dziesiątki " , szczerze GRATULUJĘ !!!

pozdrawiam

Piotrek
            • Gość: slonzak Re: Małe dementi IP: *.elsat.net.pl 21.08.05, 18:49
              Widzę, że też pomyliłem się - faktycznie mowa jest o franczyzy a nie sprzedaży
              Radia Fon. Przy okazji-Radio BRW już za tydzień ma się przeistoczyć w RMF Maxxx.
              A oni też jak Fon będą mieli franczyzę z RMF Maxxx.
              • Gość: slonzak Re: Małe dementi IP: *.elsat.net.pl 21.08.05, 18:54
                Jest odpowiedź portalu MediaFM w tej sprawie:
                www.mediafm.net/radio/2484,Prawda-czy-falsz:-Y-Radio-kupione.html
                Wynika z tego że RMF Maxxx miałby wystartować w styczniu 2006 roku.
                • Gość: Piotrek T. Re: Małe dementi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:23
                  Przyznac musze, ze dla mnie samego najwazniejsze sa opinie tych "starych" [bez
                  urazy:D] Radiowcow ktorzy doskonale znaja sie na rzeczy i mam rowniez swiadomosc
                  tego, ze kiedy bylem malym dzieciakiem to oni wpoili we mnie milosc do Radia.
                  Dlatego Dziekuje "Wieszczowi" ktorego jako sluchacz znalem doskonale i cenilem
                  za kawal dobrej roboty, za kilka slow ktore dzialaja jak najbardziej zachecaja
                  mnie do dalszej nauki i pracy w eterze :) Wielu ludzi (sluchaczy) nie zdaje
                  sobie sprawy ile ta praca z soba niesie... ale to trzeba kochac, bo inaczej nie
                  warto myslec o pracy w radiu.

Mimo wszystko wierze, ze RadioFON bedzie mialo 11,12,13,14... urodzinki :)

p.s Najgorzej maja urodzeni sentymentalisci, pewnie dlatego jako maly chlopak
                  rozpaczalem kiedy zniklo z eteru Radio CITY:) Ahh....

Pozdrawiam i Dzieki!
    • Gość: ax Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 01:28
      Wiadomośc może dla wielu zaskakujaca, natomiast mnie dziwi, że dopiero teraz to
      następuje, jako że właściciel (udziałowiec) Radia Fon zaczał szukać kupców
      już w 2000 roku. Jednak wysoka cena odstraszała potencjalnych nabywców.
      Ale gdy wielki biznes (czyli świętej pamięci Yawal) zdechł i rura zmiękła to
      nie pozostaje nic innego jak pozbyć sie Radia, czegoś na czym nie znali się ani
      właściciel, ani ludzie desygnowani przez niego do zarzadzania Fonem.
      Ponieważ było już parę podobnych informacji, które okazywały się plotkami
      dlatego radzę to sprawdzić.
      Do 49% udziałów właściciel może sprzedać informując tylko o tym fakcie Krajową
      Radę Radiofonii i Telewizji, natomiast zbycie ilości większej niż 49% wymaga
      zgody, o którą musi wystapić zbywający i nabywca udziałów.
      Należy zadzwonić do Departamentu Koncesyjnego KRRiT i może, pomimo panującego w
      tej instytucji bałaganu i totalnej niewiedzy, jakimś cudem uda się uzyskać
      informację czy komuś wydano zgodę na nabycie 50% lub więcej udziałów w spółce
      A.D.A Corporation Radio Fon,lub czy w/w spółka wystapiła o taką zgodę.
      • Gość: gosc Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:32
        Popieram, i dalej się nie znają na radiu nadal tym kieruja. Sukcesu pewnie nie
        odniosą, bo nie ma konkurencji w lokalnym eterze. Jeśli by bym, rury by zmiękły
        nie tylko w samym Yawalu, ale również w zarządzie FON.
        • Gość: slonzak Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.elsat.net.pl 22.08.05, 17:18
          Polecam przeczytać:
          mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=658624
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,2877614.html
          Wynika z tego, że "Multimedia podpisały umowę franczyzową z A.D.A. Corporation
          Radio Fon z Częstochowy", czyli inaczej niż w przypadku Radia BRW czy ABC,
          udziały stacji nie zostały sprzedane.
          "- Faktycznie doszło do pewnej transakcji w Y-Radio. Stacje grupy zostały
          sprzedane, natomiast szczegóły zostaną ujawnione w poniedziałkowym komunikacie.
          Radio Fon nadal pozostaje własnością Y-Radio - potwierdza Mariusz Knysak, prezes
          częstochowskiego Radia Fon."
    • Gość: gorycz Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: 212.87.241.* 23.08.05, 07:20
      a szkoda bo to kiedyś (czyt.pare lat temu) fajne radio było ,teraz to bez
      różnicy,kto je kupi bo poziom tego radia to dno.

roman b.
      • Gość: slonzak Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.elsat.net.pl 23.08.05, 14:53
        www.press.pl/news/pokaz_site.php?id=2859
        Wynika z tego, że Y-Radio wycofuje się całkiem z biznesu radiowego.
        "– Jeśli będzie wola dwóch stron, to rozważymy także sprzedaż Radia Fon. W grę
        wchodzą tylko Multimedia – powiedział Szlempo.(prezes Y-Radio)"
        Czyli tak czy siak w miejsce Fona powstanie RMF Maxxx. Na razie tylko franczyza.
        • Gość: dddd Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:31
          Szkoda,ze sprzedaja ten badziew Multimediom.O wiele lepiej bylyby gdyby Fona
          kupil Ad.Point i postawil w Czewie Antyradio.
          • Gość: gość Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.prenet.pl 06.09.05, 10:45
            a jednak dużo nie brakuje do katarynki maxxx . z tego co wiadomo , to z anteny pospadały wszystkie audycje autorskie grane wieczorami . anty-brawa .
            • Gość: stoper Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:56
              witam wszystkich!! ale użalacie się nad tyn fonem, a przecież nie tak dawno
              pisaliście, że to kicha!!! zachowujecie się jak żona nad grobem męża
              alkoholika, która mówi że to jednak dobry człowiek był?
              jeżeli chodzi o przyszłość to może warto umówić się na spotkanie wszyskich
              byłych i obecnych fonowców bo są sposoby żeby jeszcze uratować to radio. kiedyś
              po takim spotkaniu na dwa lata ocalało CITY!!
              • Gość: richi Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:44
                widze ze wypowiadal sie tutaj Maxi... czy mozesz mi powiedziec czemu z eteru
                znika sobotnie Dark Party?:(
                • Gość: XXX Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:08
                  Audycje autorskie znikly z anteny poniewaz radio zmienilo ramowke, po co? Ano po
                  to aby powoli zaczac przeksztalcac pasmo na RMF MAXXX i wieczorami wlasnie taka
                  muzyke bedzie mozna uslyszec na 102,6 FM Radio nie chcialo i nie chce aby nagle
                  1 stycznia jak ktos wlaczy 102,6 polecialo jakies dziwne i okropne bum bum bum.
                  Dlatego proboja przyzwyczaic swoich sluchaczy do tego typu muzyki i programu, a
                  po drugie to ostatnio wyszly nowe fakty i najprawdopodobniej radio bedzie jednak
                  robione w czestochowie? Kto wie...
                • Gość: XXX2 Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:09
                  A jezeli chodzi o dark party to

www.maxikaz.net bo odnalazlem takowa strone
                  • t3d1 Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx 08.09.05, 17:19
                    Ladnie dziadostwo sie robi !! najlepiej niech bedzie cisza w radiu i to na tyle !
              • Gość: drummerz Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:00
                Czy zauważyliście zmiany w playliście w Radiu FON??? Cżyżby przyzwyczajali nas już do MAXXX'a?
                • Gość: gość Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.grosz.prenet.pl 26.09.05, 22:22
                  do czego tu FON ma przyzwyczajać ? przecież oni dostaną po dupie za złamanie ciszy wyborczej... całe popołudnie leciało w trakcie relacji "Lasecki przyjaciel żużla w Częstochowie" ? ciekawe jak duży to miało wpływ na głosowanie , bo jak widać gość się do senatu dostał .
    • Gość: slonzak Re: Radio Fon zmieni się w RMF Maxxx IP: *.elsat.net.pl 06.10.05, 06:37
      RMF Maxxx ma ruszyć na 102,6 FM 1 stycznia. Źródło:
      radiopolska.pl/forum/viewtopic.php?t=3339&start=15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka