Gość: Marek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:52 Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przeszłość na przyszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:20 z lepperem chyba bardziej swietlana by byla :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee bzdura !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:35 od młodego do starego , tak brzmi motto życiowe owego kandydanta ... jak sie za młodu nauczy brac łapowy to mu zostanie na starosć ... i niech nie rozklejają po klatkach tych plakatów z tą chytra gębą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca_mk Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:20 nie znam osobiscie tego kandydata, ale wlasnie bylem na jego stronie internetowej www.matyjaszczyk.prv.pl i widzialem jego opinie nt obecnej sytuacji w hucie czestochowa. facet w rzeczywistosci kuma o co chodzi w gospodarce i na pewno zaden lepperowiec mu nie moze podskoczyc. Nie wazne z jakiej jest partii, faktem jest, ze ma gosc łeb. Zycze swietlanej przyszlosci z lepperem w klewkach z talibami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAryla M. A ja zagłosuje znam faceta i wiem że jest dobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 07:40 A ja zagłosuje znam faceta i wiem że to dobry chłopak widze jak się stara dla ludzi ma zawsze czas nie wywyższa się pomimo że inni na jego funkcji chodzili by z głową w chmurach. Ludziom pomaga. Dużo dobrego robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warto przeczytać Stanowisko Matyjaszczyka w sprawie Huty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:42 STANOWISKO: Sprzedaż Huty Stali Częstochowa Autor: sld_czestochowa Data: 16.09.05, 15:49 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz Stanowisko w sprawie wykorzystania środków ze sprzedaży udziałów w Hucie Stali Częstochowa Sp. z o.o. przez Towarzystwo Finansowa Silesia na rzecz Korporacji Związek Przemysłowy Donbasu Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społecznym przedstawiam propozycję rozwiązania problemu zgłaszanego przez czynniki społeczne, to jest Związki Zawodowe Huty Częstochowa S.A. (HCz) związanego z przeznaczeniem środków ze sprzedaży udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. (HSC) w kwocie 254 mln zł + cena za wzrost aktywów netto w wysokości ok. 100 mln PLN, a więc razem ok. 350 mln PLN, przez Towarzystwo Finansowe Silesia (TFS) Związkowi Przemysłowemu Donbasu (ZPD). Nasza propozycja przewiduje, iż po dokonaniu sprzedaży przez TF Silesia udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. na rzecz Związku Przemysłowego Donbasu, TF Silesia wniesie całość lub część środków uzyskanych ze sprzedaży HSC do Huty Częstochowa S.A. dokapitalizowując ją. Tym samym Huta Częstochowa na pokrycie tych środków musi wyemitować akcje, które obejmie TF Silesia. Objęcie akcji przez TF Silesia gwarantuje, że TFS będąc współwłaścicielem HCz a następnie jej prawnego następcy tj. Regionalnego Funduszu Gospodarczego S.A. (RFG), będzie miała wpływ na wydatkowanie tych środków oraz będzie mogła czerpać pożytki z zysków generowanych z inwestycji dokonywanych przez RFG.Operacja ta dodatkowo zagwarantuje wieloletni okres działalności Huty Częstochowa SA a następnie jej prawnego następcy, którym będzie Regionalny Fundusz Gospodarczy (RFG). Nie należy bowiem zapominać o fakcie, że TFS podobnie jak RFG są spółkami Skarbu Państwa, a TFS zostało powołane w celu pomocy gospodarczej dla Śląska. Zatem działania TFS jako podmiotu tworzącego HSC nie miały na celu wyprowadzenie środków z Częstochowy i ulokowanie ich w Katowicach, lecz wręcz przeciwnie utrzymanie miejsc pracy tutaj u nas, i zainwestowanie uzyskanych środków w Region Częstochowski. Niezwłocznie po dokapitalizowaniu RFG należałoby dokończyć procedurę komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego w wyniku czego akcje RFG otrzymaliby dawni, i obecni jego pracownicy. Objęcie akcji przez byłych i obecnych pracowników spowodowałoby, że RFG miałby właściciela w postaci Skarbu Państwa, i Nas - mieszkańców Częstochowy. Taka kompozycja właścicielska RFG skutkowałaby właściwym połączeniem interesów Skarbu Państwa oraz mieszkańców Częstochowy, mieszkańców którzy także są obywatelami tego kraju, o czym wielu niestety często zapomina. Misją RFG będzie inwestowanie w: 1. Infrastrukturę terenów pohutniczych, 2. Region Miasta Częstochowy, 3. Projekty wskazane przez TF Silesia na terenie województwa Śląskiego, które dla Częstochowy i naszego regionu będą strategiczne. Propozycja ta gwarantuje: 1. Wzrost atrakcyjności Częstochowy jako miejsca lokalizacji nowych inwestycji, 2. Rozwój subregionu północnego Województwa Śląskiego, 3. Pełna kontrolę Skarbu Państwa nad środkami publicznymi, 4. Wzrost zatrudnienia w regionie Częstochowy, 5. Wykorzystanie potencjału „Nowej Huty Częstochowa” utworzonej przez ZP Donbasu przy inwestycjach finansowanych przez RFG, 6. Pełną kontrolę oraz możliwość kierowania środków na inwestycje przez TSF Silesia, 7. Udział mieszkańców naszego miasta (pracownicy Huty) w nadzorze właścicielskim poprzez wykonywanie praw z posiadanych akcji. Na koniec chciałbym dodać, że głównym celem RFG powinno być właściwe wykorzystanie Częstochowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, która przecież jest na terenach Huty lub z nimi bezpośrednio graniczy. Z przyjemnością obserwuję rozwój Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Katowicach i Tychach, ale z wielkim żalem obserwuję tereny tej podstrefy w Częstochowie, gdzie obecnie można jedynie zbierać grzyby. Jestem przekonany, że przy potencjale naszego miasta i regionu brakowało zawsze inicjatywy naszych dotychczasowych reprezentantów, aby choć część inwestycji trafiła do Częstochowy. Nie może być przecież tak, że w Tychach szuka się bezskutecznie chętnych do pracy, a u nas stoją kolejki przed Urzędem Pracy, czy biurami pośrednictwa pracy, że na jedno ogłoszenie o możliwości pracy wpływa kilkaset ofert od bezrobotnych. Krzysztof Matyjaszczyk Przewodniczący SLD w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:38 Pol biedy ze plakaty-ale jak nalepki jego rozkleja(sztab?) na windach to juz przesada-ogarnij sie czlowieku!Tak samo jak na Deka na przystanku tramwajowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Nalepki i plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:48 Sztab SLD i samego Matyjaszczyka deklaruje usunięcie plakatów zgodnie z Ordynacją - w ciągu 30. dni od daty wyborów - tyle deklaracji. Zbobaczymy, jak będzie. W każdym razie nie radzę zrywać ich plakatów, bo ja tego próbowałem i z nienacka wyskoczyło na mnie dwóch kolesi z tekstem o prawnej ochronie plakatów wyborczych i postępowaniem karnym w trybie wyborczym - ponoć 24 godziny i jest wyrok! Powiedzieli, że sami te plakaty usuna po wyborach. Zobaczymy, jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:29 Na Krzyska moge zaglosowac... Ale Krzysiu zanim oddam glos wez cos z rob z takim jednym co masz go na liscie tzw. obywatel szmaciarz. Tydzien temu wystapil na dozynkach podajac, ze jest dyrektorem. Szkoda, ze Katowice go z tego stanowiska odwolaly miesiac temu. Troche honoru bo kiedys ktos mu sie dobierze do d.... W-F'ista zakichany. Mam nadzieje, ze zrobicie cos z tymi jego rozsylanymi za panstwowe pieniadze wyborczymi laurkami gdzie osmiesza sie odzegnujac sie od czegos za co bral kase przez 3 lata. Przegina chlop! Zreszta kilka lat temu sluzbowym autkiem core do szkoly wozil i kilka numerow fajnych wycial. Ja rozumie, ze sluzba panstwu to se mozna kombinowac ale kombinowac trzeba umiec zeby nikt nie doszedl co i jak, a nie zeby sie dziecko na imprezkach chwalilo, ze faitem ja kierowca tatusia wozi. Jak ktos zna Krzysia, a nie wiem czy czyta to forum, to fajnie by bylo jakby mu przekazal linka bo Krzysia znam tylko z plakatow a widac, ze chlop przynajmniej na tyle inteligentny, ze nie rzuca glupimi tekstami. No i w porownaniu do konkurencji dosc dobrze mu z pyska patrzy ;-) No offence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:30 rowniez znam tego kandydata i w moim odczuciu jest to czlowiek marasa. Wyznaje podobne zasady - malo robie duzo sie usmiecham. Wydaje mi sie, ze nie czas by glosowac na SLD. Czestochowskei SLD jest przegrane, otoczone przywiedlymi i zepsutymi dzialaczami, ktorzy siedza na stolkach i generalnie staraja sie przeczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:16 SLD i zmiana przyszłości, jaja sobie robicie? Ja mam nadzieję, że SLD juz nigdy nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:59 Wybierz PRZESZŁOŚĆ- głosuj na lsd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.vf.shawcable.net 17.09.05, 20:37 Gość portalu: jmk napisał(a): > Wybierz PRZESZŁOŚĆ- głosuj na lsd!!!! Bylo ... WYPIERZ przeszlosc proszkiem ZOMO Ucieszy sie kazde homo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Matyjaszczyk-Maras... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:52 Matyjasczyk nie jest cłowiekiem Marasa, bo maras jest człowiekiem Janikowej. A to już są sprzeczne (!), więc na pewno pod Marasem nie jest. Na pewno jest człowiekiem Olejniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Matyjaszczyk-Maras... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 08:17 to ciekawe czemu maras go popiera? wdepnął już matyjaszczyk w stare błotko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... A ja nie idę na wybory! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 19:47 I nie zagłosuję, ai na Matyjaszczyka, ani na leppermanów, ani na pis(u)arzy, ani na platformę. Po prostu w żadnej z tych partii nie mam swoich znajomych i nie będę żadnemu z nich załatwiał porządnej fuchy, immunitetów, poselskich diet, czy biur i pracy dla rodzinki (to o tych spod sutanny). Niech się sami wybierają. Jak dotąd nigdy się tak nie zdarzyło, żebym zawdzięczał cokolwiek tym z sejmu, czy z senatu. Każdy z nich obiecywał, jak to mi się będzie dobrze żyło, jak tylko go wybiorę, a później... wcale nie było lepiej. Tak, jak kiedyś za komunizmu tzw. "szary człowieczek" tyle ma, ile swoim sprytem, znajomościami, czasem też pracą i inteligencją dla siebie zdobędzie. Bez względu na premiera i koalicje sejmy i tak były dla mnie rodzajem kabaretów, zrzeszeń ludzi usiłujących rozliczyć własne nienawiści (lustracja) czy zwykłych aferzystów. Pewnie były też pozytywne jednostki, ale o tych raczej mało się mówiło. A ja jakoś nie potrafię skojarzyć jaka z dotychczas rządzących Polską partii była dla mnie najkorzystniejsza. To co - mam uwierzyć, że ta, którą wybiorę teraz dokona cudu? Wybierajcie se sami. Bez względu na to kogo wybierzecie ja i tak dam sobie jakoś radę. Jakoś przeżyję, bez względu, czy będzie to Matyjaszzyk, człowiek Leppera Tuska, czy Kaczyńskiego. Jeśli cokolwiek mi się polepszy, to będzie to wynikiem mojego zapier......, a nie tego, kto mnie reprezentuje w rządzie. Ludzie w naszym kraju potrafili doskonale funkcjonować nawet podczas okupacji niemieckiej (no przecież było ciężko, ale nie słyszałem o takich, co z głodu pomarli i chodzili nago). Myślę, że podczas kadencji następnych sejmów też (jakoś tam) da się żyć. Bo jak to mawiał towarzysz Gierek (z partii, która była matką partii Matyjaszczyka) POLAK POTRAFI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: A ja nie idę na wybory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:29 Szkoda Jasiu, że tak stawiasz sprawę. Nie wierzę, że wśród kandydatów nie znalazłbys takiego, który może, choć w części spelnic Twoje nadzieje. Ale masz demokrację i rzeczywiście możesz tez nie głosować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka żeglarka Re: A ja nie idę na wybory! IP: *.pcz.pl 17.09.05, 20:30 A ja napewno na Ciebie Krzysiu zagłosuję i cała moja rodzina bo choć mam w nosie te wszystkie partie i wybory to Cię bardzo lubię. I choć na polityce się nie znam to wiem że jesteś porządny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: A ja nie idę na wybory! IP: *.vf.shawcable.net 17.09.05, 20:45 Gość portalu: jasiu... napisał(a): Ludzie w naszym kraju potrafili doskonale funkcjonować nawet podczas okupacji niemieckiej - Niektorzy z tych spryciulow zarobili wyroki od podziemnych wladz polskich, a co poniektorym panienkom ogolono glowy z powodu funkcjonowania. Ale faktem jest, ze zdarzaly sie i takie przypadki. Ale to niekoniecznie byly pozytywne wzorce do nasladowania. (no przecież było ciężko, ale nie słyszałem o takich, co z głodu pomarli i chodzili nago). Wybierz sie na wycieczke do Auschwitz. Niedaleko i niewiele kosztuje. A nauki starczy ci na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Włodek - to demagogia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 21:54 Taka sama jak ten napis na pomniku oświęcimskim, gdzie przez ponad 30 lat pisało "pamięci czterech milionów pomordowanych..." Dziś wiemy, że było ich znacznie mniej. Ja myślę o zwykłych ludziach, którzy z legalną kenkartą w kieszenie zarabiali jakieś reichmarki i z trudnością, ale wykupywali swoje kartkowe przydziały. Jeśli znasz starszych ludzi, którzy pamiętają jeszcze czasy wojny, to powiedzą ci kto kogo tak naprawdę likwidował i strzygł. Nie mówię o Żydach, bo to całkiem inna sprawa. Dobrze. Czasy stanu wojennego, benzyna na kartki, a jednak samochody jeździły, wożąc ze wsi połówki świniaków (do bagażnika syrenki mieściły się dwa porządne wieprze). Niby było tragicznie, tyle, że większość ludzi swoje kartki wykupywała. Wtedy dla dziecka i pracujących fizycznie było 4 kg mięsa i wędlin na osobę. Czteroosobowa rodzina miała 16 kg mięsa. Ile dziś wykupuje średnia czteroosobowa rodzina, w której ojciec i matka pracują fizycznie. Nie mówię, że było dobrze, tylko, że nie można generalizować i stwierdzać, że ustrój i władza, a nie my sami stwarzamy sobie warunki życia. Dlatego nie głosuję i dlategu wszystko mi jedno kto będzie się pasł korzystając z diet poselskich. Ja mam nadzieję, że jakoś będę egzystował. Lepiej czy gorzej, ale to naprawdę zależy głównie ode mnie. W ostateczności mam zawód, z którym w państwie, w którym nie będę miał praw wyborczych dam sobie radę. To też jest jakaś alternatywa. Jeśli tutaj się nie da, to za Odrą czy nad Tamizą też można poszukać chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Włodek - to demagogia IP: *.icis.pcz.pl 18.09.05, 15:34 Oj gdyby tak Lepper przyszedl do wladzy, szybko bys odczul wyniki swojego nieglosowania w zyciu codziennym. Ja jeszcze pamietam czasy gdy po otrzymaniu wyplaty szybko bieglo sie do sklepu zeby cos kupic bo przy 50 % inflacji tzreba bylo sie spieszyc. Kupe rzeczy sie wtedy kupilo ktore potem w ogole nie byly potrzebne. Czlowiek po to ma rozum zeby z niego korzystac, a nie zeby obrazal sie na rzeczywistosc. Wiec jednak zachecam do glosowania. Sa przeciez chociazby niezli ludzie na listach - Kucharczyk, Respondek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek demagogia IP: *.vf.shawcable.net 19.09.05, 19:48 Gość portalu: jasiu... napisał(a): > Taka sama jak ten napis na pomniku oświęcimskim, gdzie przez ponad 30 lat pisał o "pamięci czterech milionów pomordowanych..." Dziś wiemy, że było ich znacznie mniej. Jasiu! To nie demagogia, tylko proba sprowadzenia cie na ziemie i pokazanie, ze pewnych porownan nie wypada robic.. Bzdure latwo palnac, a trudno ja wyprostowac. Czy naprawde dla ciebie istotne sa cyferki? Robi to jakas roznice czy ofiar Auschwitz bylo 4 mln, czy "tylko" 1853474 ??? > Jeśli znasz starszych ludzi, którzy pamiętają jeszcze czasy wojny, to powiedzą > ci kto kogo tak naprawdę likwidował i strzygł... Chcesz nazwisk??? Tez pare znam. A co do:> Ja myślę o zwykłych ludziach, którzy z legalną kenkartą w kieszenie zarabiali jakieś reichmarki i z trudnością, ale wykupywali swoje kartkowe przydziały. Ci zwykli ludzie, to ladowali w lapankach pod murem, ladowali na robotach w Niemczech i robili rozne inne rzeczy. Pracowali jako sila robocza ku chwale III Reichu i legalne kennkarty z ausweissami i czasem tez nie pomagaly.. I zwykli ludzie wedlug owczesnej nomenklatury, to byli Niemcy...reszta to ubermesche. Czasy stanu wojennego, benzyna na kartki, a jednak samochody jeździły, > wożąc ze wsi połówki świniaków (do bagażnika syrenki mieściły się dwa porządne > wieprze). Niby było tragicznie, tyle, że większość ludzi swoje kartki > wykupywała Jasiu! Wykupywales te kartki osobiscie, czy twoja matka po pracy wystawala za ochlapem, ktorego dzis nie kupilbys dla psa? Ty polowales, zeby twoj numer w sklepie z padlina nie minal, czy ktos inny. Wiesz gdzie ladowal taki syreniarz co go zomo dopadlo? I jeszcze jeden drobiazg... czy sadzisz, ze ta padlina z syrenki, to byla za darmo??? W rzeszowskiem wiejskiego przyglupa za to ze do Pomu dowozil rowerem bulki i zarabial na sztuce jakies drobne grosze skazali na 8 miesiecy wiezienia za spekulacje. To samo jakichs dwoch spryciulow, co dowozili wlasnym transportem ryby z Gdyni do Warszawy ... Bylo jeszcze szare mydlo bez kartek, papierosy na kg, polococta, wyroby czekoladopodobne i gimnastyka rozrywkowa w alejach jak sie niektorym dobrobyt kartkowy znudzil. Nie mówię, że było dobrze, = Jak sie siusialo w pieluchy, to mozna sie bylo nie martwic. A jak sie jeszcze mialo babke kolejkowa to juz mozna bylo byc szczesliwym. tylko, że nie można generalizować i stwierdzać, że ustrój i władza,a nie my sami stwarzamy sobie warunki życia. Jasiu! Ale zebys sobie mogl je stworzyc, to ktos [wladza]` niestety musi stworzyc odpowiednie ramy dla stwarzania. Tak juz jest swiat od paru lat ulozony. Niestety, albo stety.. Lepiej czy gorzej, ale to naprawdę zależy głównie ode mnie. - Teraz juz tak. I o to kiedys roznym takim chodzilo, zebys sam i wlasnorecznie, czy wlasnoglownie rozbil dla siebie. W ostateczności mam zawód, z którym w państwie, w którym nie będę miał praw wyborczych dam sobie radę. - I brawo. Nie jestes ani pierwszym, ani ostatnim w tej konkurencji. To czesc politycznych frustratow wmawia wiekszosci Polakow, ze sa nieudacznikami, aferzystami i sierotami po komunie, a tymczasem okazuje sie poza Polska, ze potrafimy byc i doskonalymi fachowcami i dobrymi pracownikami, a takze ludzmi, ktorzy potrafia wniesc cos nowego do krajow gdzie sie osiedlili. Pozytywnych przykladow jest o wiele wiecej, niz sie wydaje na podstawie doniesien prasowych. To też jest > jakaś alternatywa. Jeśli tutaj się nie da, to za Odrą czy nad Tamizą też można > poszukać chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:10 Nigdy juz wiecej nie zaglosuje na SLD juz im wystarczy i tym bardziej nie zaglusuje na Matyjaszczyka widac ze cwainiak jakich malo taki sam jak jegos tarsi koledzy. Precz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:25 A gdzie był kiedy z hutą żle sie działo?wyciąga łapy po gotowe,a to Kasprzyk najbardziej walczył o ten zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Kasprzyk do semu nie wiejdzie i z huta będzie klap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:50 Kasprzyk do semu nie wiejdzie i o hute nikt sie już nie będzie miał zatroszczyć Matyjaszczyk jest z Rakowa więc Huta jest mu bliska i tylko on ma szansę i chęci walczyć o hutę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Co ma piernik do wiatraka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.09.05, 16:05 Przecież huta jest już sprzedana Ukraińcom. Co może jeszcze zrobić jakikolwiek poseł, jak huta ma już swojego właściciela. Państwo, posłowie, czy nawet kardynał Glemp niczego więcej już nie może. To co jeszcze niby ten wasz Matyjaszczyk mógłby? Chyba tylko wkurzyć nowego właściciela i narazić się na wyrzucenie za drzwi. Pomyślcie ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx a to, że piernik z mąki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:15 Jasiu! Huta stoi na polskiej ziemii, więc posłowie coś jeszcze mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryg Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:44 Z Bożą pomocą LSD pójdzie na bezrobotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: 212.244.80.* 19.09.05, 07:46 To dzieki Kasprzykowi wojo nie trwa dwa lata bo walczył o to czy nikt tego nie pamieta?pomagał wielu ludziom.Nie ma znaczenia z ramienia jakigo ugrupowania liczy sie ze skutecznie.Nie skresla sie całej partji z powodu kilku oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:17 SLD jest już zjawiskiem zanikajacym i nie warto sobie głowy tym zawracać i zaśmiecać forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonjour Re: Głosujmy na Michela J. FOX'a IP: *.one.pl 19.09.05, 15:24 on zmieniał przyszłość i przeszłość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.pcz.pl 19.09.05, 21:07 Mój głos ma na bank. Lubię Cię Krzychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: nocna zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:10 zanim zagłosujesz to obejrzyj to polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: nocna zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:20 A czy Huta to tylko sprawa Rakowa? Cała Częstochowa na to patrzy, co Szarawarski i SLD wyprawia z Hutą. To nasza przyszłość i oni (Szarawarski i SLD, a także Kasprzyk) tylko moga jeszcze więcej spieprzyć. Odstawcie ich, oni to robia cztery lata i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymatyjaszcyk DoGazuZMatyjaszczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:09 ale juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: DoGazuZMatyjaszczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:32 sld rządzilo pokazalo o matyjaszczyk jako radny nic nie zrobil i mlody człowiek non stop w garniturze nadety bufon zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: DoGazuZMatyjaszczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:03 Non stop? A znasz go? Ja chlopaka w klapkach i krotkich spodniach widywalem. Normalny jest, nie to co Ty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DoGazuZMatyjaszczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pcz.pl 20.09.05, 20:56 Masz rację. To spoko koleś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: DoGazuZMatyjaszczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vf.shawcable.net 21.09.05, 04:37 Gość portalu: antymatyjaszcyk napisał(a): > ale juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tez ladnie. A kto bedzie wrzucal cyklon B? Ty sam, czy pomocnikow zawolasz? Jak juz tego Matyjaszczyka, czy jak mu tam zagazujesz, to zrob pare fotek inni tez pewnie chetnie popatrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finisz Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 06:23 To dobry człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klu Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.hcz.com.pl 22.09.05, 12:00 Głosujmy na młodych na wszystkich listach zmieńmy polską politykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŁODY Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.hcz.com.pl 23.09.05, 09:16 WARTO NA NIEGO GŁOSOWAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: *.man.czest.pl 24.09.05, 14:30 Może i macie rację by na niego głosować, przynajmniej człowiek stara się, spotyka się z ludźmi, klei plakaty - przynajmniej widać, że startuje. Partię wybrał sobie tylko jakąś nieciekawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Głosujmy na Matyjaszczyka zmieńmy przyszłość! IP: 195.116.81.* 24.09.05, 15:56 Tak jak i cała reszta do tej pory. Nikt z nich nie zrobił nic aby przeciętnemu człowiekowi było lepiej. Dbają tylko o własną kieszeń. Mam tylko nadzieję, że posprzątają te swoje plakaty wyborcze. Gdyby ktoś w dowolnym miejscu powiesił jakieś ogłoszenie to kara murowana, a oni mogą wieszać na drzewach,na płotach itp. Zaśmiecanie miasta wychodzi im najleopiej. Odpowiedz Link Zgłoś