Dodaj do ulubionych

Nudne Forum !!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 07:40
w kilku postach przeczytalem ze poziom forum w sensie dyskusyjnym oraz
pogladowym jest malo wymagajace i nudne.
szczerze mowiac to fakt, jaka jest tego przyczyna, jesli dobrze pamietam bylo
kiedys goraco i az sie rwal czlowiek do jakiegos zdania i uwagi.
Czyzby depresja jesiennej pogody.
Pomimo, duzo usmiechu i pogodnego nastroju ducha a bedzie lepiej nawet na
forum.
Pozdrowienia dla znajomych.
Obserwuj wątek
    • harry1983 Re: Nudne Forum !! 02.10.05, 17:19
      Nudne? Zgoda, bo ostatnio są tylko pyskówki na temat wyborów, kościoła, bezsensownych pomników i tego typu rzeczy, jak się pojawi jakiś ciekawy temat, to ginie śmiercią naturalną, bo nie ma odzewu - a poza tym, zaczęła się szkoła/studia i duża część forumowiczów po prostu nie ma czasu.
      • Gość: bingo Re: Nudne Forum !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:02
        Moze w wielkim skrucie masz racje - Brak czasu, jednak na banalne temciki nie
        majace zbyt wielkiego sensu znajduje sie kilka chwil.
        Czym wiekszy banal tym wiecej wpisow.
        Pozdrawiam
        • Gość: skrzat55 Re: Nudne Forum !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:51
          To jest racja. Jest nudno. Kiedyś napisałam o naprawdę ważnej rzeczy dla każdego
          jak czysty las.Temat umarł śmiercią naturalną, a nie powinien. Jedźcie tylko do
          Ciecierzyna, gdzie zatrzymują się pielgrzymki, gdzie jest dużo grzybów, a trudno
          wejść do lasu przez wysypisko śmieci. Kiedyś na parkingu stały kontenery na
          śmieci. Komu to przeszkadzało. Co na to gmina Janów? Wielkie ukłony dla pana
          wójta za dbanie o lasy. Nie sztuka sprzątać na środku, trzeba zaglądać też w kąty.
          • Gość: bingo Re: Nudne Forum !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 07:15
            Sam widzisz wiele osob zauwaza oczywiscie ten problem ale jakos dziwnie nikt
            nie zamierza sie na ten temat wypowiadac.
            Co zrobic aby Forum bylo atrakcyjne?
            • altu Re: Nudne Forum !! 04.10.05, 09:11
              > Co zrobic aby Forum bylo atrakcyjne?

może zamiast krytykować, to trzeba samemu tworzyć jakieś wątki?
              zaczynać dyskusję?

pozdrawiam,:)
              • Gość: bingo Re: Nudne Forum !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:21
                Ile inicjatyw (watkow) bylo juz na forum, takie ktore poruszaja naprawde
                ciekawe tematy nikna szybciutko.
                Jaki jest powod - nie wiem,
                natomiast o tramwajach czy ZKM(to tylko przyklad)rozpisuja sie co nie ktorzy
                bez konca.
                Ciekawe!
              • Gość: Angela Re: Nudne Forum !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:21
                Nikt już nie chce tutaj zabierac głosu, bo jak ma odmienne zdanie to albo jest
                towarzyszem albo innym partyjniakiem. I to jest przyczyna. Ale, że zrobiło sie
                tak jakoś sennie to fakt.
    • lookas.prv.pl Forum to ludzie 04.10.05, 18:33
      Forum to ludzie. Ludzie, którzy je tworzą i zapełniają kolejne kilobajty na
      serwerze swoimi postami czy wątkami. Jeśli forum jest nudne, tzn. że forumowicze
      są nudni.

A dlaczego akurat to forum jest "nudne" jak to określasz? Bo Ci*, którzy
      stanowili jakiś poziom odeszli stąd, bądź przyglądają się tylko i nie
      uczestniczą w wymianie zdań czy wyrażaniu swoich opinii tworząc nowe wątki. Nie
      robią tego, bo mają dość użerania się z kilkoma desperatami, którzy dostają
      istnego spełnienia, gdy mogą kogoś obrazić, zmieszać z błotem, rzucić na niego
      stek mięsa czy udowodnić mu, że jest totalnym zerem. Nie wiem dlaczego tacy
      ludzie istnieją i dlaczego to robią - to już pytanie raczej do psychologów czy
      psychiatrów.

I w sumie się nie dziwię tym, którzy postanowili dać sobie spokój i odeszli z
      tego forum czy ograniczyli liczę postów (w tym ja) - forum samo upadnie i się
      samo oczyści - katharsis.

Jedyną pomocą może być wprowadzenie obowiązkowego logowania - przynajmniej mozna
      ograniczyć tą plagę debilstwa i postawić na jakość, a nie na ilość. Niestety
      Gazeta.pl się pewnie na to nie zdecyduje, bo to same straty finansowe - im mniej
      postów tym mniej do czytania, tym mniej odsłon stron, tym mniej odsłon bannerów
      reklamowych, tym mniej kasy dla Gazeta.pl - kółko się zamyka. Pieniądz rządzi.

A swoją drogą ci prowokatorzy to mogą robić to świadomie - każdy prowokacyjny
      post ma kilka razy więcej odpowiedzi niż zwykły (normalny) post czy wątek - więc
      sami sobie jesteśmy winni - nie odpisujmy na debilne posty to one same upadną -
      niestety ludzka natura jest taka, a nie inna i szukamy sensacji niż normalnej
      dyskusji. I wcale bym się nie zdziwił, gdyby ich "praca" była dobrze opłacana...

* - napisałem z wielkiej litery, ponieważ mam szacunek do Tych osób.

• Gość: Filip Re: Forum to szansa wykazania sie administratora.. IP: *.sympatico.ca 04.10.05, 19:25
        ...to pozycja selektora...i koniecznosc wykazania sie swemu mocodawcy z
        POLITYCZNEJ POPRAWNOSCI.....kilka dni temu z tego forum wyczyszczono moje listy
        poniewaz zawieraly tresci "SZKODLIWE SPOLECZNIE"
        ....a zatem cenzura na forach i nie tylko na tym (Czestochowskim byc moze
        przypadek majacy cos wspolnego z nazwa miasta)....listy chowane sa pod stol.
        "FORUMCZESTOCHOWA".....trudno sie dziwic- miasto nie ma uniwersytetu...a
        Buzek ...no nie ...juz raz wykladal....i bron Boze nigdy wiecej...a najwiekszym
        osiagnieciem Buska bylo ?....no kto zgadnie ?....obsadzenie glownej roli w
        komedji narodowej "Zemsta" Aleksandra Fredry. ....i to chyba wszysko ?

• lookas.prv.pl Zapomniałem... 04.10.05, 19:46
          ...jeszcze o jednym "grzechu" tego forum, a raczej jego forumowiczów.

Chodzi mi o łączenie wszystkiego z polityką. Jakikolwiek temat by się nie
          pojawił zawsze znajdzie się ktoś kto w jakiś sposób skojarzy go z polityką.

Niektórych (zapewne samych autorów) to bawi, może to byli, aktualni lub
          niedoszli studenci politologii - ale mnie takie posty i skojarzenia z miejsca
          odstraszają. Co tu dużo mówić - ja się po prostu brzydzę polityką. To ona
          zwrównuje ludzi ze zwięrzętami.

Tak jest i tym razem. Niestety pojawił się i w tym wątku post na temat polityki
          co zmusza mnie do zakończenia dyskusji w tym wątku.

Pozdrawiam.

• Gość: Filip Re: Zapomniałem...i juz sobie przypomnialem ! IP: *.sympatico.ca 04.10.05, 20:43
            Niektórych (zapewne samych autorów) to bawi, może to byli, aktualni lub
            niedoszli studenci politologii - ale mnie takie posty i skojarzenia z miejsca
            odstraszają. Co tu dużo mówić - ja się po prostu brzydzę polityką. To ona
            zwrównuje ludzi ze zwięrzętami.
            ________________________________________________________________________________

Wielu ludzi, a dokladniej setki tysiecy czy nawet miliony Polakow uwaza ze nie
            sa zaangazowani politycznie i chetnie by sie podpisala pod powyzej umieszczonym
            zdaniem; .."ja sie poprostu brzydze polityka"
            Zgadza sie ?....napewno TAK !

Czy naprawde owe miliony nie sa zaangazowane politycznie ?...tak twierdzic to
            znaczy opowiadac brednie jakie samemu sie wymyslilo dla wlasnej wygody a czesto
            i z braku wiedzy czy zwyklej glupoty.

Bo naprawde nik nie jest wolny od polityki...
            Do urn wyborczych w czasie wyborow parlamentarnych ponad 60%Polakow zostala w
            domu nie biorac udzialu w glosowaniu to znaczy ze akceptuje uklad polityczny z
            eseldowska dominacja.....

Ta czesc ktora poszla do urn - poszla po to by dotychczasowy uklad polityczny,
            raczej impas przelamac.
            A wiec poszli z nadzieja oslabienia czy nawet wyeliminowania dotychczasowego
            ukladu politycznego bo mieli go juz dosc, tych klamst, afer, i zycia ukladu
            autokracji politycznej na ich koszt....i bardzo dobrze !

A zatem regulka ta prosta jak but; GLOSUJA NA PARTJE POLITYCZNE, SYSTEMY
            SPOLECZNE, PRZYWODCOW, TAKZE CI KTORZY POZOSTAJA NA CZAS WBIOROW W DOMU.

Owe twierdzenie "ze ja sie brzydze polityka" pochodzi z doktrynerskiego
            podrecznika dla instruktorow partyjnych kursow dziennych i wieczorowych PZPR;
            Ktorych zadaniem bylo oslabiac sile swiadomosci narodowej polskiej
            inteligencji. Co umozliwilo strukturom UB zepchnac ta czesc spoleczenstwa na
            calkowite pobocze zycia splecznego...
            Odtad glos polityczny mogla zabierac tylko tzw. ELITA WYLONIONA Z SOJUSZU
            ROBOTNICZO-CHLOPSKIEGO...element najczesciej juz skorumpowany, zlapany przez
            Milicje Obywatelska ( i uniewinniony czyli dozgonnie wdzieczny wyrozumialej
            PZPR)...na kradziezy, mordzie, rozboju (lub obdarowany, mieszkaniem, pozyczka
            bezwrotna talonem na samochod)....a gdyby sie w ktoryms z nich przebudzila
            swiadomosc istnienia calego ukladu zla - to dostawal w czape...!...niestety tak
            tez bywalo .... "sprawiedliwa" reka organizacji zawsze zdolala ich dosiegnac i
            surowo ukarac.
            • lookas.prv.pl Niezrozumienie treści mojego postu... 04.10.05, 21:01
              ...niestety się wdarło w Twoją wypowiedź.

Dla jasności: byłem na wyborach do parlamentu (poraz pierwszy w życiu) i w
              niedzielę również zamierzam się wybrać do urny.

Ja się brzydzę polityką co nie znaczy, że się jej nie przyglądam - to niestety
              trudno przeoczyć chcąc obejrzeć jakikolwiek serwis informacyjny. Jako obywatel
              tego kraju spełniam swój obowiązek - ale w zakresie takim jaki mnie odpowiada.
              Nie gram w żadne gierki polityczne - po prostu robię to co mam robić. I to mi
              wystarcza.

Nie wchodzę na to forum żeby czytać o polityce, bo się nią brzydzę - tak właśnie
              mam. Nie wiem skąd pochodzi ten tekst. Nie czytam żadnych książek PRL'owskich,
              bo mnie to nie interesuje. Mam inne zajęcia. Żyję dzisiejszymi czasami, bo to
              moje życie. Urodziłem się w innym ustroju i zamierzam się nim cieszyć, a nie
              wplątywać w różne, z mojego względu wiekowego, historyczne czy partyjne gierki.
              Wątki polityczne omijam szerokim łukiem - takie mam prawo i chęć i nikt mnie nie
              zmusi do czytania czy udziału w różnego rodzaju prowokacjach politycznych.

Więc wybacz, ale to był mój ostatni post w tym wątku. Nie dam się więcej
              sprowokować. Po prostu korzystam z mojego demokratycznego prawa do tego, że
              czytam i robię to co chcę.

Pozdrawiam poraz ostatni.

• lookas.prv.pl Errata i pożegnanie 04.10.05, 21:13
                Oczywiście urodziłem się w starym ustroju. Ale świadomość i pełnoletność
                uzyskałem już w nowym. To miałem na myśli.

Pozdrawiam.

• altu Re: Errata i pożegnanie 05.10.05, 11:10
                  Lukas, nie żegnaj się..
                  bedzie dobrze.
                  jakoś tak z obserwacji wiem, że tacy prowokatorzy pojawiają się raz, dwa, a
                  potem znikają. jak kamień w wodę..
                  :)
                  • Gość: bingo Re;nuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:12
                    totalna nuda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka