Dodaj do ulubionych

SP 34 - Absolwenci

IP: 212.87.241.* 04.10.05, 08:57
Ktos z was uczęszczał do SP 34 na Rakowie?

Wpisujcie sie
Obserwuj wątek
    • Gość: tz4 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:41
      ja tam chodziłem
      • Gość: Angela Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:18
        Tak niewielu nas jest?
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 04.10.05, 10:21
      ja kończyłem w 1990 wychowawczyni p.Jankowska (piękne czasy)
      • Gość: Klasa 8 d Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.116.246.* 04.10.05, 10:29
        Ja tam skończyłam szkołe z wyróżnieniem :-) w 1992 r. Wychowawczyni Pani od
        fizyki ( ale nie mam pojęcia jak ma na nazwisko). Mata z Machową, polski z
        Minkiną....troche mnie kobity nauczyły...W każdym bądź razie nasza klasa to
        było coś : Bojara, Tarnowski,Kuchta, Paściak, Graju...to były czasy- aż miło
        powspominać te zwariowane pomysły moich kolegów. Pozdrawiam mój rocznik
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 04.10.05, 11:28
      A pamiętacie Senkiewicza (nie pamiętam pisowni)- uczy (tzn."wykłada") ZPT.
      Podobno też wystąpił w reklamie "clearasil"

A Różańska z muzyki (ta to dopiero miała halo)
      • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.com / *.strefa.com 04.10.05, 11:34
        ja skonczyłem w 1998 roku
        tak na pierwsze skojarzenie to przypomniała mi sie zołza od niemieckiego z takim kucykiem,w skórzanym płaszczu niczym gestapo i z wyniosłym tonem-nazywaliśmy ją Helga
        heh
        • Gość: uczeń34 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.hcz.com.pl 04.10.05, 12:05
          A ja kończyłem w 1984 r. Wychowawcą była Pani Kotnis (chemia) - to była kobieta
          z klasą. Matematyka: Pani Raczek i Mach, fizyka pani Jankowska, a geografia o
          zgrozo Pan Sławuta.
          • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.com / *.strefa.com 04.10.05, 12:07
            kotnis,jankowska,sławuta-pamiętam wszystkich,oj to długo pracowali w jednej szkole,nie to co w dzisiejszych czasach
            • Gość: tz4 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:34
              Ja kończyłem w 1985 klasa 8"c", wychowawczyni P.Petryczewska,bardzo miło ją
              wspominam,uczyła j.polskiego,mata P.Raczek,a później P.Mach.Pozdrawiam
              wszystkich ze swojej klasy i szkoły!!!
              • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.com / *.strefa.com 04.10.05, 12:42
                ta Petryczewska?nie możliwe ze wtedy juz uczyła,kiedy ja chodziłem do 34 i była przez rok nawet naszą wychowawczynią(1996 lub7) to myślałem ze ma jakieś 30 lat.Widocznie dobrze sie trzyma albo ja jestem ślepy hehe

:)
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 04.10.05, 13:22
      A pamiętacie Różańską od muzyki (ta miała halo)

Nie pamiętam tylko kto "wykładał" WF ,a wy ?

ach,piękne czasy

• Gość: Kasia Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:08
      wf- pani Staniec!!!
      ja nie pamietam już keidy kończyłam ale jestem roznik 76.
      Będzie może jakiś jubileusz szkoły?
      a pamietacie panią sekretarkę ze sztucznymi rzęsami???
      pamiętam panią Chadę z matematyki, z biologii-hmm, niepamietam nazwiska.
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 05.10.05, 07:32
      ja jestem 1975 i pamietam te "wspaniałe" apele i p.Raczek oraz naszą dyrektor
      Haraziak ,eecchh
    • Gość: Renata Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.hcz.com.pl 05.10.05, 08:35
      Witajcie.
      Po przeczytaniu Waszych postów ogarnęła mnie nostalgia. Na razie jestem chyba z
      Was najstarsza - rocznik '67 (ale jeszcze nie stetryczała : ) ).
      Moją wychowawczynią była p. Sabina Budzeń. Chemia - p. Kotnis (rozumiałam
      wszystko), fizyka p. Jankowska - dzięki niej wybrałam profil mat.-fiz w liceum,
      geografia - a jakże - p. Jacek Sławuta, muzyka - p.Różańska, rosyjski p. Witos.
      Pamiętam głos Dyrektor Charaziak (czy Haraziak), za moich czasów była z-cą
      Dyr., poniedziałkowe apele (my obowiązkowo w mundurkach harcerskich.
      cudowne wyjazdy na biwaki do Pająka czy Złotego Potoka (dzięki naszej
      niestrudzonej, zamiłowanej w harcerstwie wychowawczyni).
      Przeżyłam przenosiny szkoły z Łukasińskiego - to była chyba końcówka 6-tej
      klasy.
      Pamiętam jak płakałyśmy z dziewczynami na rozdaniu świadectw 8 klasy.
      I wiecie co - nie zdarzyło się dotychczas, żeby spotykając kogoś z podstawówki
      nie rozpoznać się na ulicy, a pamiętam jak zrobiło mi się przykro, gdy
      koleżanka z liceum nie odpowiedziała na moje powitanie i minęła mnie obojętnie.
      Pozdrawiam Wszystkich, dzięki za przypomnienie tych fajnych chwil.
      Jeszcze jedno - podpowiadajcie nazwiska nauczycieli, niestety część uciekła mi
      z pamięci a chciałabym znów przez jakiś czas pamiętać jeśli nie wszystkich, to
      przynajmniej większość.
      Renata
      • Gość: Gośc Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.244.80.* 06.10.05, 21:49
        Najwspanialsza była pani Samarcew.
      • Gość: 1957 Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.117.153.* 13.10.05, 15:06
        Jak ja lubię takie wspomnienia.Ja kończyłam 34 w 1971 czy nawet 72r.Moi
        nauczyciele to P.Samarcew,mgr Gorejowska-fizyka,Tomza,Furmańska-j.polski,chemia-
        Kasprzak czy Kasprzyk,jakoś tak,P.Kawecka,w-f P Buczkowska,wych.P.Ball.To były
        czasy.Cudowne czasy.Dzieciństwo,młodość-sentymenty.
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 05.10.05, 09:00
      np.p.Taranek (plastyka)
      Chada (matma)
      Starczewski vel Lenin (WOS)
      Gruszka (polski)

i dyrcio Wagner a wcześniej Suchmiel

p.s.kto oprócz sławuty uczył gegry ?(p.Zagział?) i chemii ?

• Gość: 1971 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 212.244.68.* 05.10.05, 09:34
        Chodzilem do "34" od 3 do 6 klasy , taka przepychanka pomiedzy szkolami 26 i 34,
        jak 34 przeniosla sie z Lukasinskiego to przerzucili nas wlasnie z 26
        Ale abrdzo milo wspominam te czasy ( o ile dobze pamietam klasa "e" )
        A moim wychowawca byl Slawuta , matematyka-Ceglarz , muzyka oczywiscie RUrza ,
        ZPT Kobzinski , WF-facet ale nie pamietam ( Piekarski??? ), polski Michalczyk,
        ruski- Witos , a w III kla moja wychowawczynia byla Swiniarska.
        A Sławuta nie był taki zły ;-) u niego przezyłem pierwsze wagary swojego zycia

• Gość: Aga Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:30
          A ja zupełnie odwrotnie.Do szkoły 34 chodziłam od 1 do 3 klasy a potem do
          szkoły 26.Chodziłam tam w latach 1980-1983(chyba).I było fajnie.Pamiętam,że W-F
          zawsze mieliśmy na korytarzu(zypełnie nie wiem czemu).Apele to
          podstawa.Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych uczniów SP 34.
          • Gość: jjj Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 17.10.05, 09:51
            to piękny wątek
            • malarz2 Re: SP 34 - Absolwenci 23.10.05, 15:43
              Ciekawe czy dzisiaj uda mi się przejść po mojej podstwówce. Bo tam mam okręg
              wyborczy. Bo od skończenia szkoły byłem tam tylko 1 raz.
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 05.10.05, 10:54
      wiem że ze starej gwardii uczy tam jeszcze "senio" czyli Senkiewicz od ZPT
      (również pseudonim "wrzodu")

Nie zapomnę regulaminu BHP wałkowanego co roku i "nowoczesnej "pracownii BHP

Piękne czasy
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 05.10.05, 14:20
      aha "seniu" był jeszcze ,uwaga ........."KIEROWNIKIEM ŚWIETLICY" !!! i udawał
      że pomaga dzieciom odrabiać lekcje,ale w sumie to był spoko kolo.

• devileq Re: SP 34 - Absolwenci 05.10.05, 19:14
        Ze starej gwardii uczy tam p. Staniec (teraz Miszewska), p.Sławuta (teraz uczy
        w-fu), a reszty nie wiem :] Nie uczyłam sie tam, ale w zeszłym roku miałam
        praktyki. Całkiem sympatyczna szkoła :)
        • Gość: WinX Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:55
          Ja chodzilem do tej szkoly :) Tylko, ze skonczylem niedawno, bo dopiero jestem w
          3 gimnazjum. Ale milo wspominam ta szkole, z tego co tutaj piszecie, do
          niektorzy nauczyciele bardzo dluga pracuja w tej szkole(to na pewno ta
          Petryczewska? Bo ja z Nia mialem Polski, a wyglada raczej mlodo(tak do 40)
          Pozdrawiam obecnych i bylych uczniow SP 34
        • Gość: Szymana Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:27
          Klasa 8 b. Kończyłam w 1990 r. Wychowawczyni-Leokadia witos, matma - Machowa,
          muzyka-Różańska. Pozdrawiam -Szymana
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 06.10.05, 07:04
      Moim świętym obowiązkiem jest podnieść tem wątek
      • Gość: teraz ja weteranka Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:36
        no dobrze p0dtzymujmy , ja w SP34 byłam gdy jeszcze w budynku SP7 była
        (pamiętacie jak sprzątaliśmy po fachowcach nasza nową szkołe? SP 34).
        • szczawka piękne czasy 06.10.05, 08:59
          skonczylam szkole w 1998-8d-wych .pani Chada.uczyli mnie -biol.p.Tyrala,pol.-
          pławska????,geogr.p.zagzdział,chemia-p.kotnis,fizyka -p.Jankowska,w-f
          kowalczyk,a od reigi byla pani zofia ujma!!!!! mile czasy.pozdrawiam wszystkich
          • Gość: WinX Re: piękne czasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:21
            Z Pania Chada to ja na zielonej szkole bylem:) A p. Zagzial to moja byla
            wychowawczyni:)
            • szczawka Re: piękne czasy 06.10.05, 15:58
              ja tez bylam na zielonej szkole- w krynicy gorskiej.nie wiem czy to ta sama
              wycieczka

• Gość: J Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:10
          Ja tez chodziłam do 34,skonczyłam w 94/95 moze uda sie spotkac
          przez to forum podstawówkowych kolegów? Moją wychowaczynią była
          Kulejowa,matma-Raczkowa, geografia-Zagziałowa,fizyka-Jankowska,
          muzyka-Rozanska, chyba chodziłam do klasy b.moze odezwie sie ktos
          z tego samego rocznika?
          • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.com / *.strefa.com 06.10.05, 21:01
            to ja tez ujawnie do której ja klsay chodziłem-klasa d ,koniec w 1999(wcześniej pomyłka-napisałem 98)

wychowawczyni p.Adamczyk(technika)-z krótką przerwą gdy była wychowawczynią p.Petryczewska(polski);
            klasa 1-3 p.?Kamosińska?;
            muzyka -p. Górecka;
            plastyka-było kilku nauczycieli-p.Taranek.Witos i ktoś jeszcze...;
            geografia-p.?Kopalska?,Sławuta;
            matematyka-p.Sówka-wydawała sie groźna ale nikt później nie wytłumaczył mi tak dobrze matematyki;
            fizyka-p.Jankowska,?Słowik?;
            chemia-p.Kotnis;
            niemiecki-dwie nauczycielki,pamiętam drugą-p.Zaborska vel helga:);
            religia-p.Ujma-kobieta o niezwykle spokojnym usposobieniu;
            j.polski-p.Ozu(ó)g,Petryczewska(kobiety nie pyta sie o wiek ale ile ona ma w końcu lat?bo jezeli pracowała juz w ' 80 to świetnie sie trzyma);
            historia-p.Auguścik;
            biologia-p dyrektor(ten niższy ?Wagner?),pani. .........(niech mi ktośprzypomni bo mnie to męczy)

wow,a myślałem ze z moja pamiecią jest gorzej

to forum jest fajne ;np teraz gdy jestem na studiach pare miesiecy temu nawiązałem przez nie kontakt z moją polonistką z liceum

:)
            • Gość: Promilek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:03
              To były piękne czasy ... klasa "d" , także skończona w 1999 :-) Pozdrowienia
              dla wszystkich absolwentów !
          • Gość: radek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:43
            he he he, no to chyba chodziliśmy do tej samej klasy :)
            • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.com / *.strefa.com 11.10.05, 17:47
              heh fajnie,tyle ze chyba obydwoje maskujemy swoje imiona

:P
          • Gość: b Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.117.19.* 30.10.05, 20:06
            Jestem ten sam rocznik, tylko byłem w a. Wychowawcą moim była Raczkowa-
            wspominam ją z niesamowitym sentymentem. cudowna kobieta, pozostali tez spoko.b
    • Gość: Asiek2_4 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:24
      Ja kończyłam w 1997 roku, klasa 8a, wych.pani Anna Tyrała, która do tej pory
      jest przez nas traktowana jak druga mama:)płakałam jak bóbr, gdy kończyłam tą
      szkołę,klasa zgrana mega, pamiętacie ucieczkę z poprawy badania wyników i
      kanapki na Warcie?Matma z panią Raczek(miała niesamowitą pamięć i dawała czarne
      minusy)a polski z p. Minkiną(teatrzyk Piegus:))!nie mogłabym nie wspomnieć o
      wspaniałym człowieku, Dariuszu Rysiu, który wytrzymywał ze swoją 12 uczących
      się grać w siatę dziewczyn i nigdy się nie żalił!a gdy wygrałyśmy Mistrzostwa
      Częstochowy a 3 miejsce w powiecie to pił z nami w Myszkowie szampana z
      pucharu, nigdy nas nie okłamał i zawsze dotrzymał słowa!A siatę kocham do dziś!
      Dziękuję za to wspomnienie, aż łezka sie kręci w oku!pozdrawiam wszystkich
      belfrów i klasę 8A!!!
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 07.10.05, 08:49
      Ja jeszcze jestem pokoleniem tarcz szkolnych i książeczek SKO (ach ten procent).
      Czy to się jeszcze praktykuje ?
      • Gość: rodzic Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.116.81.* 07.10.05, 17:21
        wątek do góry
        • Gość: ziuta Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:26
          i co tak przycichlo z opiniami? SP 39-ci to lubia pisac o swojej szkole!
          • Gość: ziuta Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:28
            o naszej szkole same achy - ochy i nikt nie podjal jeszcze tematu?!?
            • Gość: Gaga Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 23:32
              Też miałam to szczęście chodzić do 34.Rocznik ho,w sumie to nie chce mi się
              liczyć...Spoko szkoła.Moją wychowawczynią była p. Minkina, fajna babeczka,
              dzięki niej w liceum nie miałam problemów z wypracowaniami, mata-p. Maczugowska,
              ruski - Witosowa ( to był babok brrr), biologia- p. Tyrała, fizyka p.
              Słowikowska - świetna babeczka.I historia z takaą malutką kobitką w okularkach,
              nie pamiętam jak się nazywała, aale kompletnie nie umiała sobie poradzić z męśką
              częścią klasy. A może pamięta z Was ktoś grę na cymbałkach u Różańskiej albo
              śpiew przy akompaniamencie pianina na oceenę! Albo p. Biedroń, która uczyła ZPT
              i biła biedne dzieci? I rzeczy które się robiło właśnie na ZPT np. deseczki do
              krojenia, karmniki, kanapki, koktajle, surówki itp badziewia, nie wspomnając o
              tym, że w 8 klasie już tym razem na technice z przesławetną p. Adamczyk było
              omawainie budowy odkurzacza, suszarki! No, wiadomo Sienio- gość pierwsza klasa,
              Wagner, Kabziu - śmietanka towarzyska!!!!!!I oczywiśie kultowa Zosia Ujma!!!!!!
              O i jeszcze fluoryzacja zębów co jakiś czas, przymusowe picie ohydnego mleka,
              tak jak to ktoś wspomniał wf na korytarzach, babeczka z sekretariatu z
              sztucznymi rzesami, która do dziś jest taka sama,apele i rocznicowe akademie...
              Jest co wspominać! Fajne czasy to były!
    • youstynus Re: SP 34 - Absolwenci 08.10.05, 21:30
      Kto by nie pamiętał Zosi i Senia? Hehe...rysowaliśmy jej portrety w zielonej
      beretce( absolwent 1994).
    • Gość: Kasia Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:08
      a ja do tej pory mam tarczę 34!!! pamietam jak nosiłam ją na granatowym
      fartuszku z falbankami...
    • Gość: Asta Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:02
      Ja skończyłam w '96, chodziłam do 8a, wychowawczyni Kopalska - geografia:)
      Fajne czasy. Może byśmy zrobili jakieś spotkanie po latach
      Ja z nikim niestety nie mam już kontaktu - dajcie znac na maila: staann(małpa)
      o2.pl
      • Gość: Angela Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.flatpla.net 11.10.05, 17:16
        Czytam nazwiska nauczycieli i dochodzę do wniosku, że niewielu się zmieniło. Jak
        ja chodziłam do tej szkoły to matmy uczyła młodziutka Ewcia Mach - moja
        wychowawczyni, geografia - Sławuta - super gość, ZPT - Biedroniowa - oj
        dostawało się po głowie i po łapach, dyrcio- Wagner, polski - Gruszka - umiała
        zachęcić do czytania i pisania, rosyjski - Witos - w tamtych czasach tylko ten
        język był obowiązkowy - pamięta ktoś jeszcze "Sputniki"? Jak kończyliśmy szkołę
        na akademii zaśpiewaliłyśmy - wszystkie dziewczyny przy muzyce z kasety!! - panu
        Sławucie: ..."brunetki, blondynki, ja wszystkie was dziewczynki....."
        Myślałyśmy, że nas wyleją za to ze szkoły.
        A pierwsze wagary, po których musieliśmy przepraszać naszą kochaną panią Ewę.
        Młodziutka była i bardzo uczuciowa. Pytała tylko co takiego źle zrobiła, że
        uciekliśmy ze szkoły. A wagary były przed wakacjami i całe wakacje męczył nas
        kac moralny. To były piękne czasy. Zróbmy może takie internetowe spotkanie po
        latach wszystkich absolwentów, którzy czytają ten wątek. Może uda się ściagnąć
        kilka osób ze znajomych, może ktoś z nauczycieli dołączy? Fajnie by było tak
        posiedzieć w klasie i powspominać.
        • Gość: ja Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.116.81.* 13.10.05, 08:34
          podnoszę
          • Gość: tz4 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:28
            Naprawdę nikt z 8c,która kończyła w 1985 tego nie czyta?Odezwijcie się.ja
            powiem tylko,że siedziałem pięć lat w jednej ławce z "Chomikiem",kto chodził do
            tej klasy lub równoległych to nas zna:)
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 13.10.05, 10:28
      Jezu własnie przypomnieliście mi p.Mach ,ależ ona była piękna (nie raz o niej
      fantazjowałem) ,ciekawe co teraz robi ?

A MOŻE MACIE JAKIEŚ ZDJĘCIA Z 34,NAUCZYCIELI ,KLAS ITP ? JAK TAK TO DAWAJCIE !
    • Gość: weteran Re: SP 34 - Absolwenci IP: 212.87.241.* 14.10.05, 07:43
      podnoszę
      • Gość: ala Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 08:20
        www.sp34cz-wa.webpark.pl
        • Gość: iskierka Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.pcz.pl 14.10.05, 15:43
          up
          • malarz2 Re: SP 34 - Absolwenci 14.10.05, 17:32
            Moją wychowawczynią była pani Słowikowska, geografi uczyła Pani Zagział histori
            uczyła pani Basińska no i biologi pani Tyrała. Ogólnie 34 była fajną szkółką.
            Nie ma to jak przykleić Zochę do krzesła.
            • Gość: ziuta Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:18
              To nie jest stronka dla durnowatych kampani,tylko do wspomnien. Reklamuj sie
              gdzie indzej, a nie wlasnie tu.Kazdy ma juz swoje zdanie o tych glupich
              wyborach !!!
              • malarz2 Re: SP 34 - Absolwenci 16.10.05, 12:42
                Dziewczynko ja wszędzie mam taką stopkę. I nie strartuje w kampani.
    • ismaili Re: SP 34 - Absolwenci 23.10.05, 19:35
      Ja skończyłam tą podstawówke 1989-1997 klasa "c"
    • Gość: 73 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:29
      Witam wszystkich
      Przeczytałem wszystkie posty i faktycznie jest zaje-fajnie jak człowiekowi
      przypominają się te "stare" nazwiska. Całe bite 8 lat - jest co wspominać. A
      alarmy pamiętacie? Ze zbiórką na boisku. Jednego nazwiska chyba nie doczytałem a
      był jeszcze ktoś taki jak p. Kabziński (chyba) i jego słynny projektor na dole w
      pracowni no i oczywiście te fantastyczne filmy na taśmie w rolce.
      Szkołę opuściłem w 1988 klasa "e" i zawsze będę wspominał dobre czasy.
      pozdrawiam wszystkich
      • Gość: absolwentka1971 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:41
        Aż mi się łezka w oku zakręciła od wspomnień. Nie mam pamięci do nazwisk, ale
        twarze moich nauczycieli pamietam doskonale. Oczywiście muzyki uczyła mnie
        p.Różańska, wf p.Sławuta, który mówił do mnie "słoneczko":)) Jak obejrzałam
        stronkę szkoły to go nie poznałam ...strasznie się zmienił. Kiedyś miał tylko
        wąsa i był to całkiem przystojny facet(zaznaczam że z tamtego punktu
        widzenia:)) Ja byłam tym rocznikiem, który chodził do tej szkoły od 3-
        6klasy.Chodziłam do klasy c, albo e (niezłą mam pamieć),ale nigdy nie zapomnę
        tamtej atmosfery. W szóstej klasie przeniesiono nas do nowiutkiej szkoły 49 i
        skończyły się 2 godzinne powroty przez park, kupowanie w warzywniaku po drodze
        (który istieje do dziś) kapusty kiszonej za 50gr, "bananków" (takie gumiaste,
        żółte w celofanie), szyszek (ryż w czekoladzie), oranżady w tych śmiesznych
        butelkach.
        • mestra Re: SP 34 - Absolwenci 24.10.05, 14:14
          szyszki, mniam! a kupowawliście w tej budce misie waflowe z białym kremem w
          środku? pamietam, że za pieniądze z SKO kupiłam sobie w kiosku ruchu po drodze
          mini szachy i naklejki z Muppet Show....
        • mestra Re: SP 34 - Absolwenci 24.10.05, 14:15
          ach, zapomniałabym o oranżadzie w woreczkach ze słomką. to był wynalazek!
          • Gość: absolwentka1971 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:54
            Jasne, że pamiętam misie i oranżadę w woreczkach:)))
            A w budce obok kładki kupowałam latem moje ulubione lody calipso, śnieżki i
            bambino .. wtedy jakoś inaczej smakowały.
        • Gość: 73 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:15
          A czy można prosić o adres tej stronki?
          • Gość: absolwentka1971 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:28
            www.sp34cz-wa.webpark.pl/
            • Gość: Sławek Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:22
              ukończyłem 34 w 1980 w 8a jeszcze na Łukasińskiego. Michalczyk, Raczek,
              Haraziak, Tomza, Różańska,Adamczyk, Budzeń to nauczyciele których pamiętam:)
        • malarz2 Re: SP 34 - Absolwenci 24.10.05, 20:46
          Do absolwentka 1971.

Pan Sławuta do wszystkich dziewczynek mówił "Słoneczko" a niektóre bił skakanką.
          I pare innych histori się jeszcze słyszało na jego temat.
          • Gość: ZBooY Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:21
            tja... od Sławuty też kiedyś dostałem razem z kumplani po dupach.
            Bolało jak cholera... no , nie wiem jak to w tamtych czasach przechodziło ale
            nikt sie nie przyznał rodzicom...
            Pozdrawiam ROCZNIK 1971.
            do Absolwentka 1971. Widze ze Calypso jadaliśmy w tej samej budce... szkoda ze
            już nie można ich tam kupić.Chętnie spotkałbym sie z ludźmi ze zbliżonych
            roczników.
            Może jednak coś zorganizujemy... dajcie znać zbuj@tlen.pl lub GG 25145

ps. Sławuta to był wogóle moim wychowawcą, uczył mnie geografii i tak naprawdę
            mile go wspominam i chyba lubił tego uczyć, tak mi sie przynajmniej wtedy
            wydawało.
            • Gość: Sławek Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:38
              Co do Sławuty to z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać,że w latach 80-
              tych współpracował z SB.
              • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.com / *.strefa.com 25.10.05, 18:13
                uwazaj bo plotki mogą zniszczyć czasem niewinnych
                • Gość: WinX Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:15
                  Bardzo fajna strona, niektore panie smieszne wyszly na zdjeciu :D p. Majchrzak
                  ma fajny sweterek :D A czemu pani Zosi Ujmy na zdjeciu nie ma...:(?
                  • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.com / *.strefa.com 25.10.05, 20:20
                    jak nie ma jak jest,moze spojrzałeśna inne zdjecie,na tym z linka ktory wkleiłem jest pani Zosia :D:D:D czwarta od lewej w 3 rządku od dołu

www.sp34cz-wa.webpark.pl/default2.htm
                    • Gość: porawka Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.com / *.strefa.com 25.10.05, 20:21
                      www.sp34cz-wa.webpark.pl/grono.htm
                      • Gość: WinX Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:25
                        O faktycznie jakos ja pominalem ;-) Ale cos nie widze dalej pani Ceglarz :) z
                        ktorego roku to zdjecie? Bo wyglada mi na 98-99 :) Nie ma ktos aktualnego :)?
                        • Gość: WinX Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:27
                          Chyba mam cos ze wzrokiem, juz ja widze, siedzi kolo p. Zosi :)
                          • Gość: henryczek Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.com / *.strefa.com 25.10.05, 20:33
                            hehe

fakt mogłoby być większe to zdjecie
                            • Gość: absolwentka1971 Re: SP 34 - Absolwenci rocznik 1971 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:15
                              Mnie P.Sławuta nie bił skakanką po du..e ...widocznie byłam grzeczna ;)))
                              Taa ...dla niego prawie wszystkie uczennice były słoneczkami:))
                              Miałam gdzieś zdjęcie tamtego grona pedagogicznego, ale szukałam i nie mogę
                              znaleść :((( Poszukam jeszcze i jak co to wkleję. A Wy nie macie?? Robili
                              przecież klasowe i grona pedagogicznego.
                            • Gość: Szymana1975 Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:16
                              To zdjęcie jest dużo zrobione nie tak dawno, ponieważ na zdjęciu znajduje się
                              Agnieszka Ławreńczyk, a z nią chodziłam do klasy (Klasa b 1982-1990).Nawet nie
                              wiedziałam ,że teraz tam uczy.
                              • Gość: Basia Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:00
                                Agnieszka Ławreńczyk była tylko na zastępstwie, już dawno tam nie uczy.
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: sp34 Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.116.81.* 28.10.05, 20:08
                                  do góry
                                  • malarz2 Re: SP 34 - Absolwenci 28.10.05, 22:00
                                    Jak miałem 10 lat to sprawdziłem. Zosia nie ma peruki. To jej włosy. (No chyba
                                    że na stałe cementem przykleiła)
                                    • Gość: toja Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:35
                                      aaa to ty jesteś tym głupkiem to już wiem ktoś ty....
                                    • Gość: xxxx Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:28
                                      absolwent 1999 "B" najlepsza klasa to były fajne czsy szczególnie fajny był w-f
                                      z panem Stępniem
                                    • youstynus Re: SP 34 - Absolwenci 30.10.05, 19:09
                                      I Ty byles w mojej druzynie???? Czemu ja o tym nie wiedzialam???
          • Gość: kevin_moore Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:46
            w-f- kilku było- Stępień, Langier, mama kumpla :D, Majchrzak
            religia- Ciuraszkiewicz, Ujma (pani Zofia byla the best ), Miłta później
            biologia- Tyrała
            historia- Auguścik
            muzyka- Górecka
            technika- Rogula (jaja były kiedyś jak robiliśmy sałatkę nie było co z nią
            zrobić więc wywaliliśmy do śmieci akurat woźna przyszła, i chciała zabierać śmieci)
            pyta się co tam robi sałatka :D
            plastyka- Witos, Taranek, Kulej pod koniec..

świetnie wspominam podstawówke
            • Gość: ja Re: SP 34 - Absolwenci IP: 195.116.81.* 04.11.05, 18:19
              do góry
              • Gość: gUra Re: SP 34 - Absolwenci IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 212.244.68.* 07.11.05, 10:32
                i w górę ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka