Dodaj do ulubionych

TABLETKI???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:32
Zwracam się z ogromną prośbą o udzielenie mi odpowiedzi na nurtujące
pytanie:brałam przez kilka lat tabletki Harmonet lecz teraz lekarz zmienił mi
na Logest,poniewaz Harmonet podobnież wycofuja,a konkretnie chodzi mi o to
czy mam nie przerywac cyklu i brac normalnym tokiem tak jak brałam czyli
zamiast Harmonetu w tym samym dniu wziac Logest ,czy zrobic przerwę i miesiac
bez tabletek i zacząc Logest w pierwszym dniu miesiączki???I czy jak wezmę
normalnym tokiem bez robienia przerwy to zabezpieczenie bedzie nadal,czy cos
sie pozmienia???
Obserwuj wątek
    • Gość: ccc Re: TABLETKI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:34
      o takie rzeczy pytasz na forum???
      zapytaj lekarza ktory Ci to przepisal.
      • Gość: nierozumiem Re: TABLETKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:54
        no nie ...? to od czego jest ten który Ci zmienił..? zapytaj lekarza ..bezsensu
        że pytasz o to na forum... :-/???..............................................
    • Gość: nadya Re: TABLETKI??? IP: *.107.inds.pl 21.10.05, 13:58
      logest to sa z tego co wiem jednofazowe tabletki,harmonet pewnie tez.wiec jak skonczysz opakowanie harmonetu i bedziesz miec 7 dni przerwy na okres,to logest wez osmego dnia,normalnie zamiast harmonetu.
    • Gość: lamia Re: TABLETKI??? IP: 212.160.108.* 21.10.05, 14:03
      Jeżeli jesteś w trakcie brania tabletek HARMONET to normalnie dokończ to
      opakowanie i wtedy tak jak zwykle po 7 dniach zacznij brać LOGEST.Oczywiście, że
      będą zabezpieczać, przecież one działają na tej samej zasadzie,mają tylko nieco
      zmieniony skład.Inną sprawą jest,że przynajmniej raz na pół roku powinno się
      zrobić miesiąc przerwy od przyjmowania tabletek,więc jeżeli dawno jej nie miałaś
      to wykorzystaj tę sposobność i zrób przerwę,a Logest zacznij brać, tak jak sama
      pisałaś, od pierwszego dnia następnej miesiączki.Ośmielam się udzielać ci takiej
      rady ,poniewaz sama kiedyś brałam przez kilka lat tabletki i co nieco na ich
      temat wiem ;)Pozdrawiam,pa
      • Gość: Kaska Re: TABLETKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:25
        Dziękuje bardzo za odpowiedzi na moje pytanie,jestem Wam wdzięczna.Wiem,ze to
        lekarz powiniem mnie poinformowac,tylko ze w tej chwili przebywam za granica i
        recepty odbiera i wysyła mi mama,pewne informacje mi przekazała,ale wolałam sie
        upewnic,a kontakt z moim lekarzem bede miała przed swietami jak przyjade,wiec
        wtedy przeprowadzimy rozmowe i stosowne badania.Jeszcze raz serdecznie
        dziekuje.Z pozdrowieniami-Kaska
      • afekt Re: TABLETKI??? 21.10.05, 18:04
        "Lamia" - fajny nick. taki w sam raz pod top. "weź pigułkę, weź pigułkę" :D
    • Gość: kura Re: TABLETKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:51
      nie rób przerwy ja zrobiła i poczułam sie zbyt bezpiecznie, teraz jestem w
      piatym miesiącu
    • landy Re: TABLETKI??? 21.10.05, 17:58
      kaska
      nie rozumiem
      ty promujesz logest czy harmonet?
      a jak lekarz mogl ci zmienic tabletki
      bez wizyty i zbadania?
      cos tu wszystko smierdzi
      • Gość: monika Re: TABLETKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:19
        te tabletki mają identyczny skład. skoro jedne sa wycofane to co ma dziewczyna
        przestać brać skoro pasuje jej ta dawka?
        • Gość: marzena Re: TABLETKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:41
          zapytaj najlepiej lekarza ja jak zmienialam tabletki to dokonczylam opakowanie
          poprzednich (minulet)7 dni przerwy i logest pozdr
    • Gość: lamia Re: TABLETKI??? IP: 212.160.108.* 21.10.05, 22:26
      Nick wybrałam wcześniej,ale faktycznie do tego wątku wyjatkowo pasuje,sama
      zauważyłam i zastanawialam się czy ktoś skojarzy :)))a jednak:)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka