Gość: Marcell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 01:29 Bardzo prosze o informacje czy musze zdawac mature a matematyki zeby sie dostac na informatyke na PCz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lookas.prv.pl Re: informatyka na PCz 16.11.05, 08:25 Nie wiem jak to jest teraz po reformie, ale chyba biorą pod uwagę punkty przy przyjowaniu. Sprawdź: www.wimii.pcz.pl Ale osobiście radzę Ci zdawać maturę z matematyki jeśli chcesz studiować informatykę. Cały pierwszy rok to tylko i wyłącznie matematyka, więc jeśli nie będziesz miał opanowanych podstaw z liceum to naprawdę nie radzę Ci iść na ten wydział, bo tylko stracisz czas. Pozdr. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: informatyka na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:30 dostałem tą informację na gg. "Emil Prusek (chodzi na Informatyke na PCz) jest bardzo chory. Leży na Parkitce na intensywnej terapii. Czy mógłbyś zawiadomić znajomych, że potrzebna jest dla niego krew (bez względu na grupę krwi). Im więcej osób ją odda ze wskazaniem, że to na rzecz Emila Pruska, tym większa szansa, że będzie dostawał na czas dla siebie. Taką krew trzeba oddać przy szpitalu na Parkitce w punkcie krwiodawstwa w godzinach od 10 do 14 i koniecznie trzeba zaznaczyć, że to dla Emila Prusek. Dostaje się wtedy taką karteczkę, że tą krew oddano dla niego i tę karteczkę należy zostawić w recepcji punktu krwiodawstwa (tam gdzie się oddaje krew). Emil ma białaczkę, w jej wyniku nastąpił poważny krwotok i tętniak.Z góry dziękujemy za pomoc Rodzina Emila PS. Emila nie można odwiedzać. Każda wizyta jest dla niego zagrożeniem życia. Poza tym jest nieprzytomny i podłączony do respiratora. " Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: informatyka na PCz 16.11.05, 08:48 Na gg krążyło mnóstwo łańcuszków typu "dziecko gaśnie, potrzebna krew". Większość z nich (albo i wszystkie) to były pierdoły. Co do tego czy ten łańcuszek jest prawdziwy się nie wypowiem bo nie wiem, ale coś mi w nim nie pasuje. "...że potrzebna jest dla niego krew (bez względu na grupę krwi)" Emilowi wszystko jedno jaką krew dostanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: informatyka na PCz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:51 Jakbyś choć raz miał taki problem to byś wiedział że krew oddana do banku krwi z przeznaczeniem dla kogoś jest"wymazieniana" na tę o odpowiedniej grupie Niedawno oddawałem więc teraz nie dam rady ale jak coś to daj znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: informatyka na PCz 19.11.05, 11:11 Ok, ale zapominasz o jednej rzeczy. Powiedzmy że potrzebna jest krew BRh+, a bank takiej nie ma. Choćbyś oddał hektolitry innej krwi to bank i tak nie da Ci w zamian krwi, której po prostu mu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcell Re: informatyka na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:17 Dięki Lookasie za info. biorę korki z maty ale nie czuję się na siłach zdawać matury. Trochę późno zdecydowałem co bym chciał robić w przyszłości - to błąd, wiem, teraz staram się odrobić braki ale boję się że czasu mi braknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecky Re: informatyka na PCz IP: 217.96.15.* 16.11.05, 11:28 ja mialem tak z fizyka, obudzielem sie z reka w nocniku i postanowilem ze bede sie jej uczyl zeby zdawac na maturze. Mata, fiza i angol byly wymagane na maturze aby byla laczona i od razu zaliczana jako egzam na Polibude Lodzka. Mate i angol umialem bardzo dobrze a za ta fizyke sie tak wzialem ze sam siebie nie poznawalem. Zawsze na lekcjach siedzialem cicho majac trojki na koncie a po kilku miechac zglaszalem sie jak kujon :) i piatki z czworkami sie przeplataly. Az babka sie dziwila i na koniec wystawila 4 bo ze wzgledu na 3ki z poprzednich semow nie moglem 5 miec. Reasumujac zdalem mature super i koncze wlasnie PŁ. Jak jestes pewny ze chcesz sie uczyc na maxa, a nie tylko dawac kase za korki i nie myslisz ze samo sie nauczy to probuj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HS Re: informatyka na PCz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 11:48 Jeśli myślisz że informa to komputery, internety czy nauka obsługi prostych aplikacji to sobie ją daruj. Sporo ludzi myśli że tak tam jest, a potem jest szok, bo w kółko jakieś głupie programowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VEDAMGO Re: informatyka na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:30 Zgadzam sie z przedmowca, komputera tak szybko tam nie zobaczysz. Matematyka to jest to czego powinien sie obawiac kazdy nowy student PCZ. Zwlaszcza teraz po zmianach 'na gorze' ( nic z tego dobrego nie wyniklo offtop ), na 1 roku moze odpasc nawet 50% studentow. Studia na PCZ -> WIiMI nie sa juz typu: 'pojde bo fajny papierek bedzie', tak moglo byc do teraz ale naszczescie minelo. PS. programowanie nie jest 'glupie', od czegos sa chyba jednak specjalnosci. Moja jest w bardzo niewielkim stopniu zwiazana z programowaniem i tez mam go bardzo malo albo wrecz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: informatyka na PCz IP: *.icis.pcz.pl 19.11.05, 14:33 Od drugiego semestru sa zajecia laboratoryjne przy komputerach. A matematyki musi sie obawiac student kazdej Politechniki. Prawdopodobnie dopoki matematyka nie bedzie obowiazkowa na maturze, uczniowie a potem studenci beda mieli klopoty z matematyka. Generalnie jak ktos radzi sobie z informatyka, pojmowana troche szerzej, to poradzi sobie tez jakos z matematyka. Chociaz nie pzrecze ze bywaja wyjatki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś