Dodaj do ulubionych

Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzadu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:56
wczesnie zaczałes. Nigdzie nie zaprzeczyłes. Nie odpowiedziałes mi jak facet. Tyle razy Ci rzuciłem rekawice. I tak sie nie nadajesz. Nie masz pojecia o prawie, administracji, a dobrymi checiami wybrukowane jest piekło.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:26
      Masz rację, ..... ale co Ty zrobiłeś lepszego niż Jaskóła?
      • Gość: Bolek Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:48
        A kto to jest? Jaskuła? I co takiego zrobił?Uświadomcie mnie proszę!!!!!!!
        • Gość: vcb Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:50
          jakis koles co sie podaje za specjaliste od polityki, a jest zwykłym nauczycielem-karierowiczem. Mysli, ze jak pobiegał troche po miescie z ksiazkami to wygra wybory. Niech sie zajmie lepiej praca w szkole i kształci młodzież, a nie pcha tam gdzie nie da sobie rady.
          • Gość: xyz Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:39
            mnie nic nie wiadomo o startowaniu tego osobnika do jakichkolwiek wyborow i ciebie nie powinno to obchodzic. a jesli chodzi o to co zrobil to napewno bardzo wiele dobrego, przynajmniej dla swoich uczniow, ktorzy dzieki niemu podostawali sie na studia.
            • Gość: x Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:48
              Mogłbys Jakóła wymyslec inny nick niz xyz :)
            • Gość: Menel Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:49
              Kazdy moze startowac gdzie chce i jak chce i nikomu nic do tego-to sie wlasnie
              nazywa demokracja wy tak a on nie-patrz przyklad Renata Beger.Parlament pelen
              jest prawnikow i ekonomistow
              • Gość: inny diabeł Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:12
                nie mam nic do chłopa, ale tak patrze i czytam i mi sie wydaje, ze powinen powiedziec czy zamierza czy nie, bo zachowuje sie jak dziecko. Jak ma tak sie zachowywac jako radny to ja mu juz dziekuje.
                • Gość: TJ Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:18
                  Szanowny Panie!

Potwierdzam Pana spostrzeżenie. Tak chciałbym kandydować w wyborach
                  samorządowych. Nie jestem członkiem żadnej partii, ale chciałby robić dla
                  miasta rzeczy które są nie tylko sensowne, ale potwierdzałyby moje wcześniejsze
                  spostrzeżenia. Nie ukrywałem i nie ukrywam mojego zainteresowania polityką.
                  Uczciwie zaprzeczałem kiedy stawiano pytania dotyczące mojego startu w wyborach
                  parlamentarnych. Dziś nie mogę zaprzeczyć Pana pytaniu. Uważam jednak że trzeba
                  dla mojego miasta mniej politykierów a więcej Obywateli. Wybory do samorządu
                  nie powinny być igrzyskiem polityków. Tu tejże polityki nie potrzeba. Istnieje
                  za to potrzeba pracy. I tylko.
                  Przy sprzyjającej sytuacji wystartuję w tych wyborach. Niczego nie
                  muszę nikomu udowadniać. Chciałbym, aby napłynęła świeża krew z nowymi
                  pomysłami, którymi się z Państwem już niedługo podzielę.

Pozdrawiam
                  Tomasz Jaskóła
                  • Gość: b.radny Re: ..... robi sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:04
                    Ten tekst świadczy o totalnej niewiedzy kandydata na temat roli i uprawnień
                    samorządu lokalnego. Przykre ale to nie "świeża krew" lecz bardzo nieświeża.
                    Każdy ma jednak swoich fanów - życzę powodzenia.
                    • Gość: tj Re: ..... robi sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:14
                      Skąd ten daleko idący wniosek? Jest Pan aż takim jasnowidzem? Skąd zatem ten
                      wniosek? Prosze o wyjaśnienie.
                    • Gość: Wlodek Re: ..... robi sobie.... IP: *.vf.shawcable.net 10.01.06, 19:54
                      Gość portalu: b.radny napisał(a):

> Ten tekst świadczy o totalnej niewiedzy kandydata na temat roli i uprawnień
                      > samorządu lokalnego.

To powinna byc szokujaca opinia dla kogos, kto UCZY mlodziez licealna wlasnie
                      takiego przedmiotu.

Przykre ale to nie "świeża krew" lecz bardzo nieświeża.

... Swieza krew jest potrzebna masarzowi do produkcji kaszanki i czarnego
                      salcesonu.
                      Do podejmowania decyzji dotyczacych egzystencji cwiercmilionowego miasta
                      potrzeba solidnej WIEDZY w kilku dziedzinach [w tym z prawa, finansow i
                      zarzadzania], fachowego WSPARCIA z zaplecza i umiejetnosci gry zespolowej.

> Każdy ma jednak swoich fanów - życzę powodzenia

Zgadza sie, tylko moze swoje zwidy Tomasz Jaskula zaczalby na poczatek wcielac
                      w rodzinnym solectwie w okolicach Mstowa, a nie przy ul. Slaskiej, badz
                      Sobieskiego.
                      Najlepiej eksperymenty przetrenowac na zwierzatkach labolatoryjnych, nie na
                      ludziach.
                      Tak bedzie zdrowiej dla wszystkich. Dla niego samego tez...
                      • Gość: :P Re: ..... robi sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:57
                        Mstów nie jest sołectwem kanadyjski paranoiku.
                        Tomasz Jaskóła
                        • Gość: vcb Re: ..... robi sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:24
                          ehhh Jaskóła. on napisał sołectwie "w okolicach mstowa". Nie wiesz ze na gmine składaja sie sołectwa jako jednostki podziału pomocniczego? A w miescie sa to dzielnice? Nie kompromituj sie administracyjnie. Zajmij sie uczeniem w szkole i rozrzucaniem ksiazek po miescie. Rada miasta to za wysokie progi na Twe nogi.
                        • Gość: Wlodek Re: ..... robi sobie.... IP: *.vf.shawcable.net 11.01.06, 05:52
                          Gość portalu: :P napisał(a):

> Mstów nie jest sołectwem kanadyjski paranoiku.
                          > Tomasz Jaskóła

Czy to naprawde pisze NAUCZYCIEL Z TRAUGUTTA i KANDYDAT NA RADNEGO w
                          Czestochowie niejaki Tomasz Jaskula???
                          Jesli tak, to trzeba go skierowac do szkoly podstawowej w charakterze ucznia,
                          bo tam ucza czytania ze zrozumieniem.
                          Moje zdanie bylo takie:

"Zgadza sie, tylko moze swoje zwidy Tomasz Jaskula zaczalby na poczatek wcielac
                          w rodzinnym solectwie w okolicach Mstowa, a nie przy ul. Slaskiej, badz
                          Sobieskiego."

W OKOLICACH a nie we MSTOWIE.
                          A co do reszty, to ... nawet w lakierkach sloma musi uciskac inteligencje.
                          • Gość: TJ Re: ..... robi sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:23
                            Proszę poprawnie PISAĆ MOJE NAZWISKO ... :P

Nazywam się Jaskóła!
                      • tomasz_jaskola Sądziłem, że się Pan zmienił .... 10.01.06, 21:37
                        Naprawdę trudno składać jakiekolwiek komentarze pod Pana postami. Nie wiem
                        tylko, dlaczego Pana zachowanie jest jeszcze tolerowane na forum. Pana posty
                        nie wnoszą niczego poza zwykłym chamstwem. Proszę operować faktami a nie
                        opiniami, które rodzą się w Pana umyśle. To, co Pan sobą reprezentuje - a jest
                        to szczególnie przykre dla Polonii w Kanadzie, jest zaprzeczeniem uczciwości i
                        pisania z pełną odpwoiedzalnością za słowa. Uznać należy, zatem, że Pan po
                        prostu nie zmienię swojego stosunku do mojej osoby. Należy, zatem tego żałować,
                        co podkreślam zważywszy, że mógłby Pan być mym przyszłym wyborcą. Z
                        przyjemnością powitałbym również Pański głos.
                        Oczywiście liczyłem się z Pana atakami na siebie. Ma Pan do tego prawo. Ja zaś
                        mam prawo do odpowiadania na owa krytykę. Apeluję jednak, aby były to posty
                        pełne argumentów a nie inwektyw, pełne nienawiści. Tak po prostu nie robi się
                        demokracji. Tak powiela Pan tylko schematyczne opinie o Polakach, których pełno
                        w zagranicznej prasie, o polskim bagnie, polskim piekle. Zdecydowanie odcinam
                        się od dyskusji pełnej nienawiści, którą Pan reprezentuje a Pana ataki uważam
                        za dowód, że droga, którą obrałem jest nie tylko słuszna, ale jest na niej
                        jeszcze sporo do zrobienia.

Pozdrawiam
                        Tomasz Jaskóła
                        • Gość: Kanadyjski prostak Re: Sądziłem, że się Pan zmienił .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:06
                          Towarzyszu Jaskula.Od dawna wiadomo że ci "polacy" piszacy na forum zza oceanu
                          maja jeda podstawowa ceche jaka jest chamstwo :)))
                          Ale coz moze taka sirotka ze soba poczac jak nie ma zajecia ???
                          Za to ma dwie lewe rece :)))) i pusto w glowie.
                          Niestety ten prosty cham nie jest w stanie przestac pisac na forum bo to bylby
                          koniec jego jedynej rozrywki.
                          Pocieszajace jest to ze juz malo kto mu odpisuje.
                  • Gość: xyz Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:12
                    Czyli gdy kilka miesiecy temu pytalem o start w kampanii samorzodowej klamal Pan
                    zaprzeczajac? Nigdy nie pytalem o parlamentarne bo to nie ta liga ...

Tak przy okazji zaiste ciekawe rzeczy mozna uslyszec od uczniow Traugutta ...
                    jakis horror za spoznienia, wyrzucanie im jedzenia do kosza po dzwonku?! Ciekawe ...
                    • Gość: TJ Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:17
                      Sam Pan sobie odpowiedział. Było to chyba z 8 miesięcy temu. Zatem ...
            • deedee9 Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad 11.03.06, 23:55
              jaskula pomogl, ale nie uczniom, tylko ich rodzicom, i nie dostac sie na studia,
              tylko wydac kase na korki u niego, koles.
          • Gość: tj Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:23
            Słuszne spostrzeżenie. Tak! Jestem zwykłym OBYWATELEM ...
            • Gość: michał Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:56
              A powiedzcie, dlaczego ma nie robić kampanii? Ma jakieś pomysły, z którymi nie
              trzeba się zgadzać, a kandydować w naszym demokratycznym kraju może każdy. Jak
              się komuś nie podoba- to go nie wybierze. I po co taki rwetest. Życzę każdemu,
              kto chce się angażować w sprawy miasta - kandydowania i wyboru- bez względu na
              opcje polityczną.
              • Gość: ZZ Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:32
                Ten wątek nie założył prawdziwy Obserwatore Romano.
                Obserwatore ma inny ip ( Prenet.pl )
                Ale drań ostatnio nixc nie pisze :))))
                Pewno się ukrywa ze strachu :))))
              • Gość: dock Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:50
                Panie Tomaszu a co Pan zrobił dla naszego miasta do tej pory oprócz(bodajże
                przygotowania czy uczestnictwa w propagowaniu akcji) "uwlonij ksiązkę" (jeśli
                czegoś nie pomyliłem)kształcenia młodzieży co jest Pana zawodem i kilku
                trafnych skądinąd postów na forum GW i Pańskiej strony?? Bo wydaje mi się, że
                częstochowianie powinni to wiedzieć jeśli mają nie popełnić ponownie błądów
                przy wyborze osób które miałyby zostać radnymi w tym mieście. Bo w obecnej
                sytuacji wstyd mi za osoby sprawujące tą funkcję którzy dla przykładu nie
                odróżniają projektora od lunety albo hipermarketu od galerii handlowej. Bo
                widzi Pan ja osobiście wole zagłosować na osobę, która może przedstawić, że z
                jej inicjatywy powstał w jakiejś dzielnicy chodnik lub plac dla dzieci albo
                inna społecznie przydatna rzecz niż Panu X który jest już znanym lekarzem ,
                prawnikiem lub był radnym w poprzedniej kadencji a tak naprawdę nie wie jak
                gospodarować publicznymi pieniędzmi i co chwila wpada na bardziej "genialny"
                pomysł ich zagospodarowania. Czekam na odpowiedź.
                Pozdrawiam
                • Gość: michał Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:38
                  Jakie głupoty piszesz docku- według twoich wymysłów kandydować może tylko stary
                  komunistyczny cap, który niby coś zrobił, a najważniejsze, że był. Młodzi
                  ludzie będą czekać aż się zestarzeją.
                  Niczym się nie trzeba wykazywać - trzeba mieć pomysł na miasto i chęć mu
                  służenia.
                  Najlepsi radni byli w I kadencji - 1990-1994, a prawie żaden z nich nie miał
                  ani doświadczenia, ani dorobku . Stworzyli i zaczęli robić plan naprawy miasta,
                  który jest do dziś aktualny.
                  • Gość: Pas Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:12
                    A ja tam cały ten aparat urzędniczy bym w cholerę rozwiązał. Najgorsze jest to,
                    że tym wszystkim ludziom przelatuje czas przez palce ... każda sprawa musi
                    odleżeć, nabrać mocy itd ...
                    W sumie kolejne kadencje przelatują a robi się bardzo niewiele. Za to kasuje
                    się co miesiąc przyzwoitą sumkę w ramach "zasłużonego" wynagrodzenia za pracę.
                    Czemu tutaj nie ma jakiejś normalnej mocy sprawczej ... żeby coś zrobić
                    solidnie, szybko i mieć z głowy.
                    Parę miechów wstecz ... była mowa że Cz-wa miała dostać zakieś dotacje na park
                    przemysłowy ... i co się dzieje w tym temacie??? Ktoś może wie???
                  • Gość: dock Re: odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:16
                    Michał-> skomentować mogę to tylko w ten sposób: twój zarzut świadczy jedynie o
                    braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. W tym (i poprzednich moich postach
                    na forum GW) nie bronie wcale obecnych radnych w wręcz przeciwnie uważam, że
                    wielokrotnie udowodnili swymi działaniami i pomysłami swoją niekompetencje by
                    zasiadać w organie uchwałodawczym tego miasta. Dlatego jestem chętny zagłosować
                    za osobą jak to mówisz "z pomysłem na miasto" ale ta osoba wcześniej zanim
                    zacznie dostawać diety z publicznych pieniędzy sama(społecznie) powinna
                    wykazać, że na zaufanie mieszkańców zasługuje swoimi
                    wcześniejszymi "osiągnięciami". I nie koniecznie te osiągnięcia muszą wynikać z
                    faktu sprawowania mandatu radnego we poprzedniej kadencji czy pełnienia innej
                    funkcji publicznej, bo nawet zwykły obywatel, jak każdy z nas może być
                    uczestnikiem lub organizatorem szerokopojętej inicjatywy obywatelskiej, która
                    zmienia to miasto.(przykład społeczna "kontrola" przebudowy stadionu Włókniarza
                    prowadzona przez miłośników żużla z naszego miasta). Bo samorząd to nie tylko
                    terytorium to przedewszystkim wspólnota samorządowa na nim mieszkająca.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: michał Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:27
                      Na park przemysłowy dostało już miasto 30 mln.
                      Odpowiadając dockowi - jasne , że trzeba się czymś wykazać, ale to mają ocenić
                      wyborcy, a nie ty. Zresztą zdeklarowani antyspołecznicy i antypolityczni w
                      wyborach nie startują
          • Gość: TJ Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:25
            A cóż takiego skomplikowanego w posiedzeniach Rady Miasta?
            • Gość: vcb Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:24
              Dla Ciebie nie odrozniajacego zarzadu gminy /którego nie ma/ od jednoosobowego organu gminy /wojt, burmistrz, prezydent miasta/ to moze byc skomplikowane. Do tego ta sprawa z "jednym z sołectwem Mykanowa". Nie masz merytorycznej wiedzy. To tyle w tym temacie
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:14
                NIe Mykanowa ale Mstowa. Czytaj ze zrozumieniem. Do tego ustawa, a raczej
                poprawki wniesione do ustawy o samorządzie gminnym z 1990 roku znam. Poprawki
                dotyczyły zniesienia zarządów kolegialnych i UTRWORZENIA ... !!!!!

PRZECZYTAJ PANIE DOKŁADNIE: JEDNOOSOBOWYCH ZARZĄDÓW GMIN [wiejskich, czy
                miejskich] w osobach Wójta, Burmisrza, czy Prezydenta Miasta. Cechą szczególną
                jest tylko Miasto na prawach powiatu icnaczej grodzki, które łaczy w sobie
                cechy gminy i powiatu. Przykładem jest Częstochowa. I w tym wypadku
                jednoosobowy zarząd istnieje również w odniesieniu do powiatu częstochowa [ nie
                myl z powiatem Czestochowskim]. O tych sparwach uczylkem wtedy, gdy jeszcze
                byłeś pewnie przed maturą. :P

podrawiam

Tomasz Jaskóła
                • Gość: storima Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.d4.club-internet.fr 13.01.06, 02:32
                  Czyzbys prawdziwie startowal jako radny???????????
                  Po tych bardzo nieprzyjemnych uwagach, ktore kierowales tutaj do forumowiczow
                  pod innym nickiem???
                  Forumowicz, ktory zapomina (do tej pory nie przeslales bibliografii) czy tak
                  postepuje rzetelny nauczyciel?????
                  Czlowiek, ktory jedynie widzi umieranie i przedstawia siebie jako zbawce w
                  krainie smierci, nawet dla mnie, niszowego artysty, jest jedynie niszowy, tym
                  bardziej nie artysta, tym bardziej nie politykiem, bardzo watpliwym
                  kwalifikowanym pedagogiem.
                  Po Prostu: nwet nie niszowym
                  chamem.

• Gość: dr zazga Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:58
                    Wiesz storima, ciekawy z ciebie facet(ka?). Raz piszesz łzawe wspomnienia o
                    Rakowie (to taka robotnicza dzielnica Częstochowy), innym razem produkujesz
                    częstochowskie rymy niby to poetyckie, a jeszcze innym razem nazywasz chamem
                    swojego interlokutora. Wypowiadasz się na wiele tematów i w każdym (tak myślisz)
                    masz jedyna niezaprzeczalna rację. Diagnoza - masz problem ze sobą. Polecam Ci
                    Zoloft, jedna tabletka dziennie przed snem. Wstaniesz rano wypoczęty i bez
                    stresów, zobaczysz świat bardziej przyjaźnie.

PS. I rzekł STORIMA, jam jest alfą i omegą
                    • Gość: Adam Sokola Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 00:13
                      Jak byś tyle "trafki" palil co Storima to tez mialbys rozdwojenie jazni ( nie
                      mylic z rozwolnieniem ).
                      Gosc sie wypowiada na rozne tematy bo jest madry i nawet inter..wany byl kiedys.
                      To chodzaca encyklopedia - Alfa i Omega hahaha.
                      Najlepszego dla naszego Ojca Chrzestnego Storimy.
                      • Gość: dr zazga Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 00:29
                        Doznałem olśnienia. Nareszcie zrozumiałem. Mądrym jest ten , kto był wcześniej
                        internowany. A może inaczej, internowany musi być zawsze mądry. Ciekawa zaiste
                        logika. Wynika z tego, że by nie zostać posądzonym o głupotę, nalezalo byc w
                        odpowiednim czasie internowanym a na dodatek pochodzić z robotniczej dzielnicy
                        Częstochowy o nazwie Raków.

PS. Adasiu, "trafka" to nazwa dla dzieci, u nas mówiono "marycha"
    • jatubylam Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad 11.01.06, 01:49
      ucielo mnie....

Niech wiec Pan, przestanie byc Panem na tym forum.
      Zwracajac sie do forumowiczow, jak na forum przystalo.

Niech Pan nie cuduje "panskoscia" skoro byl Pan jednym z pierwszych
      wyrozniajacych sie chamstwem forumowiczow jako "proczestochowa".

I tu nie chodzi o merytoryke.

Watpliwa.

Zwlaszcz gdy nagle, gdzies tam krytykowal Pan publicznie dzialania jakiegos wojta.

Tylko dlatego, ze dotyczylo to Pana rodzinnej posiadlosci.

Jestes Pan nauczycielem w liceum.

Promujesz Pan manipulacje.

Przeraza mnie panski plan lekcji. Bo uzywaz Pan wszelkich chwytow, aby niestety
      nie wiedza sie dzielic lecz prosztacka
      manipulacja.
      Patrz na archiwalne wpisy "proczestochowa".
      Dorownuja one, przebijaja wypowiedzi LP-ru=Prlu.

To jest wlasnie Tomasz Jaskola, cham "proczestochowa".
      Udokumentowany w archiwach forum.
      • Gość: tj Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:07
        Proszę dokładnie przejrzeć posty i przeczytać o co w nich chodziło. Wtedy Pan
        zrozumie. POzdrawiam.
        • Gość: Marcyś Re: Jaskóła robi sobie tania kampanie do samorzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:33
          Czy słowo POzdrawiam jest ukłonem w stronę Platformy Obywatelskiej Ziemi
          Częstochowskiej czy tylko zwykłą pomyłką? Pozdrawiam...przez małe o
          • Gość: storima Jaskóła robi sobie tani obciach IP: *.d4.club-internet.fr 13.01.06, 02:35
            I Te karygodne 'literowki' czyli proste bledy ortograficzne, ktore Ty Tomaszu
            tak na chama jako nauczyciel bezsilnie tu wlepiasz.

Wstyd.
            • Gość: storima Re: Jaskóła robi sobie tani obciach IP: *.d4.club-internet.fr 13.01.06, 02:51
              Najwieksza ironia w tym twoim forumowym popisie jest to, ze , ze kiedys
              uznales mnie jako twego ucznia.

zalosne.

bezwzglednie zalosne.

czlowieku nabierz do siebie dystansu i przestan sie wyglupiac.

tym bardziej wpisujac sie pod innymi nickami i ublizajac osobom, ktorych nie
              znasz podpisujac sie jako znawca tematu.

zalosne, twoj styl pisania mozna wyczuc . nawet na odleglosci watkow
              tematycznych, na ktorych oczywiscie nie pisales w temacie.

P.S. dobrze, ze przynajmniej, chocby anonimowo, zlozyles wlasnie na tym watku
              deklaracje odejscia i slowa jak widze dotrzymujesz.
              • tomasz_jaskola Re: Jaskóła robi sobie tani obciach 13.01.06, 08:57
                Gość portalu: storima napisał(a):

> Najwieksza ironia w tym twoim forumowym popisie jest to, ze , ze kiedys
                > uznales mnie jako twego ucznia.

> zalosne.
                >
                > bezwzglednie zalosne.
                >
                > czlowieku nabierz do siebie dystansu i przestan sie wyglupiac.
                >
                >
                > tym bardziej wpisujac sie pod innymi nickami i ublizajac osobom, ktorych nie
                > znasz podpisujac sie jako znawca tematu.
                >
                >
                >
                > zalosne, twoj styl pisania mozna wyczuc . nawet na odleglosci watkow
                > tematycznych, na ktorych oczywiscie nie pisales w temacie.
                >
                >
                > P.S. dobrze, ze przynajmniej, chocby anonimowo, zlozyles wlasnie na tym watku
                > deklaracje odejscia i slowa jak widze dotrzymujesz.
              • tomasz_jaskola Uprzejmość aż do szafotu. 13.01.06, 09:02
                Drogi Storimo!

Wiele wypowiedzi, które przypisuje się mnie na tym forum, nie są nimi. Zawsze
                pozostaje administrator, który może to spradzić. Szkoda, że tak inteligentnego
                forumowicza jakim jesteś amanipulowano na prosty chwyt jakim jest podpisywane
                się w tekstach typu Kanadyjski Prostak i przypisywanie ich mnie! Jest to nie
                tylko nieprawdziwe, ale również dowodzi tego o czym pisałem. O manipulacji na
                forum. Pamiętasz tekst o "Agorze"?
                Pozdrawiam
                Poszlaki to nie dowód. Ale redakcja GW może rozwiac wątpliwości.
                • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Uprzejmość aż do szafotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:00
                  Spójrz Storimo, co pisałem chyba z rok temu. Wbrew opinii Wlodka tekst jest
                  mój. Nie mam tendencji do kopiowania cudzych tekstów na forum:

„Nowa Agora” czy tworzywo Propagandy?

Życie społeczności internetowej zaczyna przypominać życie w starożytnych
                  miastach greckich – polis, gdzie wymiana myśli i sądów kształtuje opinię
                  publiczną, bądź jest jej głosem vox populi. Z tą jednak różnicą, że nie kończy
                  się ona ukształtowaniem lex - prawa, lecz raczej sugestii. Nie ma ona nawet
                  legitymacji do życia poza tym forum, czy opiniami jego uczestników. Niekiedy
                  stającej się normą de facto. Myśli i sądy, opinie, polemiki stają się nie tylko
                  treścią życia wielu aktywnych uczestników forum, ale także sposobem na
                  autoreklamę, zmianę swego fisis , czy ukształtowanie nowego zjawiska
                  społecznego. Nade wszystko istota forum jest jednak „przedstawienie swego głosu”
                  w społeczeństwie spolaryzowanym między rządzących a rządzonych, przy
                  równoczesnej kontroli mediów. Społeczeństwo chce i dziś już także może
                  kontrolować! Ciągle tworzący się obraz państwa w okresie transformacji, jakim
                  jest Polska wymaga owego vox populi. Dla rządzących jest źródłem informacji i
                  badania opinii publicznej, dla rządzonych głosem podobnym do przekleństwa
                  rzuconym przez gladiatora z areny amfiteatru w stronę pontifex maximusa.
                  Obserwacja forum internetowych stanowi jakże oczywiste i naturalne pole do
                  badania zachowań społecznych. Śledzenie wątków, które raz ożywają, innym razem
                  śmiercią naturalną – brakiem zainteresowania, stają się już nikomu nie potrzebne
                  – giną, są materią godną niejednego socjologa. Opinia publiczna jest owym
                  ostatnim czynnikiem, które w przypadku starożytnej Agory w polis kończyło się
                  abregacją lub promulgacją nowej normy polityczno – społecznej. Zaś tu w
                  wirtualnej agorze, nowej formie demokracji bezpośredniej kończy się zwykle
                  ostracyzmem lub oligarchicznym zwycięstwem nowego szamana myśli i czynu. Przy
                  czym śmierć oznacza początek nowego anonimowego istnienia, życie zaś to
                  przypieczętowanie Zwycięstwa. Tu nadal nie trzeba treści końcowej, ostatniego
                  przełożenia, praktyki owego mistrzostwa zarówno treści jak i formy. Zatem forum
                  pozostaje tylko forum i daleko mu do wypracowani mechanizmów nacisku co wcale
                  nie oznacza, że pozostaje bez wpływu na społeczeństwo.

Może stanowić matecznik, na którym rozwijać się będzie myśl wprawiona w czyn,
                  czy ruch raczej. Gorzej, gdy myśl jest „poddana uczestnikom dyskusji niejako na
                  tacy”. Forum jest pośrednikiem między moderatorem idei a odbiorcą. Ale Twórca
                  jest raczej duchem sprawczym, zaś Odbiorca staję się niejako współtwórcą, współ
                  -moderatorem, ale nadal Odbiorcą końcowym i ostatecznym.
                  Ludzkość przeszła daleką drogę od Wieku Światła, gdzie słowo „stawało się
                  ciałem”, a idea stawała się Rewolucją. Od księdza Emmanuala Sieyesa, czy Tomasza
                  Paina – owych wirtuozów jednego utworu, dzieli Nas ledwie 200 z lat.
                  Publicystyka i propaganda przestała być powoli „robiona” przez li tylko elitę
                  dla mas. Można to zaobserwować na przykładzie etapów Rewolucji Francuskiej,
                  gdzie Rewolta uprzywilejowanych poprzedzała zwołanie Stanów Generalnych, zaś
                  Rewolucja Adwokatów – bastard poprzedniej, stała się ojcem Wielkiej Trwogi czy
                  też rewolucji sensu stricto – rewolucji Ludu. I tak aż do śmierci wirtuoza słowa
                  – Dantona, który Katu rzucił w drodze na szafot z pogardą dla Ludu słowa: „Pokaż
                  moją głowę Ludowi – warta jest tego ... „, aż po dni lipcowe 1794 roku, gdy
                  dekapitacja Robespierrea stanie się końcem pierwszego pełnego obiegu koła
                  historii nuveau regime.
                  W XIX wieku, gdy literatura stała się nową formą kultu, konsternacją między
                  Ateizmem a Ultramontanizmem stało się jasne, że jej utylitaryzm jest sposobem na
                  życie, lecz nie gwarantuje przeżycia autora. Stąd konflikt klasycznego i
                  romantycznego zarazem Adama Mickiewicza, chociażby w Romantyczności. To
                  rozdarcie między służbą a sztuką słowa – wirtuozerią, póki świadomość człowieka,
                  dla zasadności Europejczyka, była kształtowana przez Anciem regime, póty oddech
                  Wiosny Ludów, nie rozpoczął niszczenia kolejnej bariery nobless oblige przez
                  świadomość bidemeierowską [Mieszcańską zatem]. Narodziny i śmierć la belle epok
                  po przełomach lat 60 – tych i 70 – tych XIX wieku aż po kwintesencję śmierci
                  czasu i ludzi, czyli Grand Guerre, wyznacza dla mnie czas tożsamy z końcem I
                  etapu Rewolucji – przewrotu termidoriańskiego.
                  Wiek XX to technokracja propagandzistów wywodzących się ze społecznych nizin.
                  Ale musimy umieć odróżnić między „... stającym u władzy Propagandystą, który
                  wymyśla strategię, i szeregowym Agitatorem, który ją wprowadzał w życie” – tyle
                  z indywiduali - stycznego Plechanowa – półanarchisty – półmarksisty do sztuki
                  „Wielkiego Kłamstwa” wprowadził mistrz manipulacji Włodzimierz I. Lenin.
                  Propagandzistą – Agitatorem może dziś być każdy. Tym bardziej jest to dziś
                  zjawisko niebezpieczne, im bardziej sterowanie owo jest okrzepłe i niewidoczne.
                  Nie z powodu samoistnego streowania, lecz dlatego, że społeczeństwo im bardziej
                  uważało się za rozsądne i nie podatne na agitkę, tym bardziej podlegała celowej
                  i ukrytej agitacji, która zawsze jest przecież wyzwaniem dla prawdziwej nauki,
                  jest jak użyję słów Normana Daviesa „Anytezą wszelkiej uczciwej oświaty i
                  informacji ...”Przez to znaczenia szczególnego nabiera ich styl i masowość.
                  Musieli bowiem „tworzyć” dla milionów. Potrzeba masowego społeczeństwa to
                  potrzeba masowej propagandy. Tak więc stracie demokracji i propagandy równe
                  biblijnemu Armagedonowi mamy jeszcze przed sobą. Tym bardziej staje się to
                  oczywiste gdy uświadomimy sobie siłę przekazu internetu. Jego masowość,
                  dostępność i koherencję między odbiorcą i twórcą, gdzie dawno zamazały się
                  granice „Któż dla kogo pisze ....”?
                  Wydaje się zasadny wniosek, że propaganda i manipulacja zeszły „pod strzechę” i
                  pod nią mogą uczynić najwięcej złego, gdyż mogą przygotować grunt pod
                  nieobliczalną rewoltę. Podatność na radykalizm i tęsknota za światem czarno –
                  białym, proste wręcz prymitywne, ale jednocześnie spolaryzowane pojmowanie
                  świata, dzielącego ów na: MY i ONI święcą dziś triumfy.
                  W XX i XXI wieku istniej możliwość wysłania publicznej treści i nie moderowanego
                  przesłania. Jakiegokolwiek. Forum stało się formą dewocji demokracji owym
                  neofityzmem – hedonistycznym pławieniu się w pluralizmie i wolności słowa. A
                  może ma cel ukryty, którego nie rozumiemy i przy braku świadomości rodzi się ono
                  w ukryciu i bólach, po czym kiełkuje zdobywając nasze myśli, stając się
                  preambułą i treścią naszego życia? Czymś równie świętym i naturalnym jak nasza
                  natura? I to właśnie jest propaganda sterowana, sublimacje wcześniejszych
                  „osiągnięć” Sacrum Officium de Propaganda Fidei, czy jakiegokolwiek starcia
                  między sprzecznymi myślami, które w celu własnym lub innych starają się uczynić
                  prawdę subiektywną, prawdą obiektywną i powszechną.
                  W ciągu dwóch miesięcy na forum częstochowskich internautów starałem się
                  obciążyć tę społeczność wszystkimi pięcioma wielkimi „zasadami propagandy”.
                  Chciałem ujrzeć, czy społeczeństwo masowe, jakim się bez wątpienia stajemy, jest
                  bezbronne wobec tego zjawiska, czy też rozpozna je i zacznie zwalczać?

• tomasz_jaskola Re: Uprzejmość aż do szafotu. 15.01.06, 12:02
                    Stąd teksty Proczestochowa. Chociaż meritum jets całkowicie do obrony. Forma
                    [zdaję sobie z tego sparwę] już nie! Pozdrawiam.

TJ
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Jaskóła robi sobie tani obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:45
                I któż się tu wpisuje pod innymi nikami?

Re: Czy Marek Mamoń napisał perfidne kłamstwo? IP: *.d2.club-internet.fr
                Gość: storima 28.12.04, 17:57 zarchiwizowany

Gość portalu: Gal_anonim napisał(a):

> Jeśli dziennikarz Gazety wymyślił sobie temat i go podkręcił to należy
                postawić
                > pytanie czy dziennikarzom wszystko wolno?? Każdego w ten sposób mogą oczerniać
                > . Może autor albo Gazeta wyjaśni co się tam u was dzieje?

wyjasnienia nie sa szczerze wyjasnione.

interweniowalem anonimowo nie raz na FCz odnosnie chamskich wpisow.

forum to rynek,a po grecku to agora.
            • tomasz_jaskola Czyżby? 13.01.06, 12:59
              Przepraszam, ale elementarna uczciwość wymaga, aby ospowiedzieć argumentami.
              Oto Pana wpisy. Jest Pan tam zalogowany. Proszę przeczytać dokładnie swoje
              wypowiedzi, dopatrzeć się "okiem ze szkiełkiem" swoich literówek. Najważniejsze
              jednak jakim językiem Pan się posługuje. Oto próbka. A tak przy
              okazji "Auschwitz" pisze się "ch" a nie przez samo "h". :P

• I jeszcze jedno Oszolomie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              storima 08.07.05, 04:17 zarchiwizowany

nie wchodz na moj teren
              chamie!:!!!!!!!

jeszcze w zawiasach masz wyrok za
              twoje brednie na temat:

A U S H W I T Z

wiec spadaj ze swietej Czestochowy:

Mediom Rydzyka

mowimy

PRECZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!

• Re: W sobotę przybedzie do was XIII Pielgrzymka R
              storima 08.07.05, 03:57 zarchiwizowany

Stary Durniu Oszolomie!!!!

wszak Wiesz, ze JPII

• Re: I jeszcze jedno Oszolomie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              storima 08.07.05, 05:16 zarchiwizowany

dobrze wiesz o co chodzi
              Gnoju

stare twe wpisy, ktore
              absolutnie nadaja sie po prokuratorska ksiege!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiec Gnoju

zniknij przynajmniej z FCz

bo takich recydywistow
              tolerowal tu nie bede.
              koniec.
              (kropka)
              • Gość: Marcyś Metody Ojca Dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:28
                Bawicie sie jak dzieci, wzajemne pomówienia, przytyki i zupełnie
                bezkonstruktywne spory. Forum zaczyna przypominac nasz obecny parlament. Panie
                Tomaszu Jeśli zdecydował się pan kandydowac prosze o przedstawienie programu,
                komitetu wyborczego z jakiego zamierza pan ubiegac się o mandat radnego. Żle
                się tu na forum zaczeło ale myślę ze kiedyś bedziemy mogli podyskutowac o
                programie a nie tylko szukać literówek...
                • Gość: Tomasz Jaskóła Proszę o cierpliwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 17:29
                  Ma Pan racje. Przyjdzie jeszcze na to czas. Również na program.
                • Gość: storima Re: Metody Ojca Dyrektora IP: *.d4.club-internet.fr 15.01.06, 02:27
                  Gość portalu: Marcyś napisał(a):

> Bawicie sie jak dzieci, wzajemne pomówienia, przytyki i zupełnie
                  > bezkonstruktywne spory. Forum zaczyna przypominac nasz obecny parlament. Panie
                  > Tomaszu Jeśli zdecydował się pan kandydowac prosze o przedstawienie programu,
                  > komitetu wyborczego z jakiego zamierza pan ubiegac się o mandat radnego. Żle
                  > się tu na forum zaczeło ale myślę ze kiedyś bedziemy mogli podyskutowac o
                  > programie a nie tylko szukać literówek...

Tez prawda.
                  Jak i prawda jest, ze swiadome przekrecanie czyjegos nazwiska absolutnie nie
                  jest argumentem w dyskusji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka