Dodaj do ulubionych

gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??:)

22.01.06, 12:59
gdzie można napić się pysznego grzanego piwka??tylko takiego prawdziwego!! nie
z mikrofali..blee:)
Obserwuj wątek
    • Gość: eMcE Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.darkstar.pl 22.01.06, 13:22
      mnie zawsze najbardziej grzane piwo smakuje w Chacie
      • Gość: Ktos Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.darkstar.pl 22.01.06, 13:45
        Bardzo dobre grzane piwo jest w Winiarni na Starym Rynku
        • harry1983 Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 22.01.06, 13:54
          Ja zawsze robię samemu :

Bierzemy sobie jakieś piwo - cokolwiek, ale dobry jest do tego np Freeq (bo owocowy)

Do tego potrzebna jest jeszcze cytryna, miód, sok malinowy (najlepszy jest z Herbapolu) oraz zestaw przypraw, można kupić, a jak nie ma dodaję zwykły cynamon.

Piwo grzejemy w rondelku (ja robię to na gazie) i cały czas mieszamy, dodajemy sok z cytryny, jak się dobrze rozgrzeje wlewamy sok malinowy i dodajemu miodu - ja daję na ogół dość sporo, 2-3 łychy, jak już jest wymieszane na końcu daję cynamon lub inne przyprawy - ale uwaga, jak jest za ciepłe mocno się zapieni, ale na to nie ma rady. Trzeba uważać, żeby nie zagotować, ale musi być gorące.
          Potem tylko dobrze wymieszać i odpowiednio podgrzać :)

Wypić, i do wyra - stawia na nogi w większości przeziębień :)

Pozdrawiam :)
          • harry1983 Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 22.01.06, 13:55
            A byłbym zapomniał - jest jeszcze druga wersja, mocniejsza, lepiej rozgrzewa - dodajemy do całości kieliszek wódki bądź spirytusu, ale zazwyczaj robię bez tego, ale do mocnego rozgrzania można dodać wódkę, ewentualnie rum :)
      • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:41
        Uwielbiam przychodzić do Chaty,ale grzane piwo okazało sie tam "podgrzanym"
        piwem,więc raczej tam z tego zrezygnuję.A jak smakuje miód pitny?:D
        • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 25.01.06, 23:49
          całkiem, całkiem... smakuje nieźźle :)
          ale piwo leeepsze - jeśli donrze zrobione...
          a to w chacie było piwo???
          hmmm - nigdy nie spotkałem...
          • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:53
            A nie było? A my o tej samej Chacie rozprawiamy?:D
            • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 00:09
              chyba że mówisz o tej w koziegłowach :)
              • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:16
                Jeśli na pasaż mówi sie inaczej - Koziegłowy - to tak ;D
                • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 00:19
                  ale podsunęłaś mi całkiem fajny pomysł... w koziegłowach przy trasie jest
                  Wiejska Chata - tam na pewno jest grzane piwo... ;)
                  bo... chleb ze smalcem - jest niezły :D
                  • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:59
                    Moja chata wiejska nie jest a chleb ze smalcem też by sie znalazł ;D
                    • Gość: qmar@work Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:01
                      zapraszasz do siebie na smalec? ;)
                      czy to w ramach treningu..? (niewtajemniczeni muszą poszukać na forum - proszę
                      bez insynuacji :P)
                      • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:43
                        Oczywiście,że w ramach treningu:D To co?...ja stawiam smalec a Ty chlebek:]
                        • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 19:17
                          ok... butelkę ze sobą zabiorę :D
                          tylko... co na to chłopak jeden? :>
                          • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:26
                            On nie przepada za chlebem ze smalcem, więc biegusiem do piekarni qmar ;)
                            • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 21:21
                              wow... gdybym tylko wiedział.. która jest najbliżej... ;)
    • Gość: piwosz Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:06
      ja najlepsze piwo (grzane i zimne) pilem w BAVARIANHAUS (knajpa po lewej stronie
      placu rady europy - w kamienicy gdzie z przodu sa Rybiccy)

pozdrawiam
      • Gość: Kaka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:20
        In maj madafakin hałs
    • Gość: karolcia seka IP: *.inds.pl / *.inds.pl 26.01.06, 15:23
      najlepsze grzane piwko jest w sece na gorze:0 co prawda kosztuje teraz chyba 8
      zl ale jest naprawde swietne, z korzeniami i przyprawami i jest gorace bo nie z
      mikrofli:)
    • Gość: seba Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: 212.203.133.* 26.01.06, 15:48
      nawet bys dzicinko nie odroznila grzanego w garnku od tego w mikrofali...
    • Gość: myszka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:52
      my robimy dobre grzane piwo tzw grzanca i ludziska sobie chwala. Dobre, to rzecz gustu.....prawda??
      • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 21:55
        a zdradzisz... gdzie? ;)
        • Gość: myszka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:57
          ale to bylaby autoreklama wiec.... niechce wywolywac burzy
          • Gość: qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:15
            ale ja nie chcem Ciebie tylko piwa :P
            • Gość: qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:29
              no doobrze... nie obrażaj się...
              Ciebie też...
              ale piwa grzanego przede wszystkim :)
              • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:11
                No i po ptokach qmar...a raczej po dobrym piwku ;)
                • qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 27.01.06, 20:25
                  nio... bo już myślalem że ty myślisz że ja myślę tylko o jednym ;)
                  • Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:19
                    No o piwku...a czymś jeszcze??;D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka