nesta319 22.01.06, 12:59 gdzie można napić się pysznego grzanego piwka??tylko takiego prawdziwego!! nie z mikrofali..blee:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eMcE Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.darkstar.pl 22.01.06, 13:22 mnie zawsze najbardziej grzane piwo smakuje w Chacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.darkstar.pl 22.01.06, 13:45 Bardzo dobre grzane piwo jest w Winiarni na Starym Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 22.01.06, 13:54 Ja zawsze robię samemu : Bierzemy sobie jakieś piwo - cokolwiek, ale dobry jest do tego np Freeq (bo owocowy) Do tego potrzebna jest jeszcze cytryna, miód, sok malinowy (najlepszy jest z Herbapolu) oraz zestaw przypraw, można kupić, a jak nie ma dodaję zwykły cynamon. Piwo grzejemy w rondelku (ja robię to na gazie) i cały czas mieszamy, dodajemy sok z cytryny, jak się dobrze rozgrzeje wlewamy sok malinowy i dodajemu miodu - ja daję na ogół dość sporo, 2-3 łychy, jak już jest wymieszane na końcu daję cynamon lub inne przyprawy - ale uwaga, jak jest za ciepłe mocno się zapieni, ale na to nie ma rady. Trzeba uważać, żeby nie zagotować, ale musi być gorące. Potem tylko dobrze wymieszać i odpowiednio podgrzać :) Wypić, i do wyra - stawia na nogi w większości przeziębień :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 22.01.06, 13:55 A byłbym zapomniał - jest jeszcze druga wersja, mocniejsza, lepiej rozgrzewa - dodajemy do całości kieliszek wódki bądź spirytusu, ale zazwyczaj robię bez tego, ale do mocnego rozgrzania można dodać wódkę, ewentualnie rum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:41 Uwielbiam przychodzić do Chaty,ale grzane piwo okazało sie tam "podgrzanym" piwem,więc raczej tam z tego zrezygnuję.A jak smakuje miód pitny?:D Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 25.01.06, 23:49 całkiem, całkiem... smakuje nieźźle :) ale piwo leeepsze - jeśli donrze zrobione... a to w chacie było piwo??? hmmm - nigdy nie spotkałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:53 A nie było? A my o tej samej Chacie rozprawiamy?:D Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 00:09 chyba że mówisz o tej w koziegłowach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:16 Jeśli na pasaż mówi sie inaczej - Koziegłowy - to tak ;D Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 00:19 ale podsunęłaś mi całkiem fajny pomysł... w koziegłowach przy trasie jest Wiejska Chata - tam na pewno jest grzane piwo... ;) bo... chleb ze smalcem - jest niezły :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:59 Moja chata wiejska nie jest a chleb ze smalcem też by sie znalazł ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmar@work Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:01 zapraszasz do siebie na smalec? ;) czy to w ramach treningu..? (niewtajemniczeni muszą poszukać na forum - proszę bez insynuacji :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:43 Oczywiście,że w ramach treningu:D To co?...ja stawiam smalec a Ty chlebek:] Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 19:17 ok... butelkę ze sobą zabiorę :D tylko... co na to chłopak jeden? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:26 On nie przepada za chlebem ze smalcem, więc biegusiem do piekarni qmar ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 21:21 wow... gdybym tylko wiedział.. która jest najbliżej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:06 ja najlepsze piwo (grzane i zimne) pilem w BAVARIANHAUS (knajpa po lewej stronie placu rady europy - w kamienicy gdzie z przodu sa Rybiccy) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:20 In maj madafakin hałs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia seka IP: *.inds.pl / *.inds.pl 26.01.06, 15:23 najlepsze grzane piwko jest w sece na gorze:0 co prawda kosztuje teraz chyba 8 zl ale jest naprawde swietne, z korzeniami i przyprawami i jest gorace bo nie z mikrofli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: 212.203.133.* 26.01.06, 15:48 nawet bys dzicinko nie odroznila grzanego w garnku od tego w mikrofali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:52 my robimy dobre grzane piwo tzw grzanca i ludziska sobie chwala. Dobre, to rzecz gustu.....prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 26.01.06, 21:55 a zdradzisz... gdzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:57 ale to bylaby autoreklama wiec.... niechce wywolywac burzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:15 ale ja nie chcem Ciebie tylko piwa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:29 no doobrze... nie obrażaj się... Ciebie też... ale piwa grzanego przede wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:11 No i po ptokach qmar...a raczej po dobrym piwku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: 27.01.06, 20:25 nio... bo już myślalem że ty myślisz że ja myślę tylko o jednym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: gdzie najlepsze grzane piwo w Częstochowie??: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:19 No o piwku...a czymś jeszcze??;D Odpowiedz Link Zgłoś