Gość: Karolcia IP: 80.54.168.* 15.02.06, 10:47 Czy ktos wie cos o sali Weselnej Studnia na Jaskrowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milka Re: STUDNIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:11 byłam tam na weselu, pyszne jedzenie, sala odnowiona, czysto, ceny przystępne podobno.ta sala jest przy ul. Jaskrowskiej przy Wodociągach.też mam wesele ale w Ricu. Wiesz coś otej sali/ Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: STUDNIA 15.02.06, 13:54 Siostra miała w Studni w Boże Narodzenie wesele. Jedzenia było mnóstwo(ze stołów nikt nic nie ruszył bo nie było mocnych ;-) )Płaciła 170zł/os za 2 dni. Generalnie chyba była zadowolona - ja jako gość byłam i sala pięknie ubrana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 15.02.06, 19:06 Niestety o Rocku nie wiem zbyt wiele ale slyszalam pozytywne opinie... Sama sie tam chyba wybiore? Odpowiedz Link Zgłoś
cudziewcze Re: STUDNIA 15.02.06, 14:02 Hey,byłam jakiś czas temu, oglądałam i rozmawiałam z szefem. No cóż polecam jechać sprawdzić samemu. No w cenie jest dekoracja. Sala całkiem ładna, pan szef dosyc ugodowy, co mnei odstraszyło - dziwne może, ale jakoś nie ufam ludziom, którzy na moje pytanie iel w tej a tej cenie posiłków ciepłych odpowiada mi, że ile chcę może byc nawet 8. Może to moje przeczulenie, ale chrzesna męża mojej siostry tam pracuje, znaczy w wodociagach i zrobiła wywiad, który ostatecznie zdecydował o tym, że w zrezygnowałam ze studni. Jedzenie według tegoz wywiadu niezbyt dobre, pan ne dotrzymuje obietnic i albo zamienia ilość dań na mniejszą albo podaje co innego niz bylo ustalone itp, o czym sie dowiedziala pewna para mloda podczas slubu. W ostatecznosci wybralismy Ricka - tak jak i Milka:). Koszty naprawde bardzo podobne, a roznica miedzy studnia a rickiem jest znaczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkkar Re: STUDNIA IP: *.hcz.com.pl 15.02.06, 14:14 szkoda tylko ze w Ricku nie ma juz miejsc nawet na czerwice 2007.. Pan proponowal mi zorganizowanie wesela w srodku tygodnia!! A co wiecie na temat sali Kinga i zespolu Skuzi..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: STUDNIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:40 któregoś dnia niespodziewanie wybraliśmy się do Rika, obejżeć stoły..było czysto, zastawa czysta, śladów kurzu też się nie dopatrzyłam,a mam bzika na punkcie czystości:-) mam nadzieję że na moim weselu też będzie tak czysto.Zastanawiam się tylko jak posadzę gości...bo stoliki są 8-10 osobowe. Myślę, że to przyjemna sala na wesele.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cudziewcze Re: STUDNIA 15.02.06, 14:48 Ja także o tym myślę. Można postawic zwykłe długie stoły, ale tak nie wzdłuż sali a w poprzek - żeby goście nie musieli przechodzic wzdluz calej slai, gdy beda chcieli wyjsc spoza stolu, Takie rozwiazanie spowoduje, ze przy stolikahc nawet tych dlugich bedzie siedziec podobna liczba osob co przy okraglych czyli ok10. A jednka okragle wygladaja mysle ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Młody Re: STUDNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:47 Znam większość sal weselnych w Częstochowie. A to z racji wykonywanego zawodu, ściśle związanego ze ślubami i weslami. Swoje własne robiłem własnie w Studni, choc miałem wejście do większości sal i w każdej z nich spore znizki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: STUDNIA 15.02.06, 16:16 Faktem jest że jak się podpisze umowę na daną ilość osób (nawet pół roku wcześniej) to później szef Studni nie chce już jej zmniejszych nawet o 5 osób a jeśli ktoś się uprze to zaczyna wymyślać i ograniczać to co wcześniej propnował w cenie(np. mojej siostrze nie chciał zrobić wiejskiego stołu który obiecał więc ona ostatecznie zrezygnowała i zapłaciła za więcej osób niż miała) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: STUDNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:14 Ja tez mialam wesele w studni i nie moge narzekac. Na pewno moge polecic. Wiejski stol byl i nie bylo zadnego problemu. Sale zaklepalam duzo duzo wczesnij i co do liczby gosci czy posikow nie bylo zadnego problemu ze zmianami (wczesniej nie wiedzielismy o wiejskim stole ale nie bylo zadnych przeciwskazan zeby to zmienic i ostatecznie byl). Wszystko da sie dogadac. Bylo tak jak chcielismy. Jedzienie w porzadku, smaczne i duzo, goscie byli zadowoleni. Takze dziwia mnie opinie, ze nie da sie pozniej czegos pozmieniac... Co prawda teraz od jakiegos czasu jest nowy wlasciciel tej sali, wiec moze mowicie o dwoch roznych osobach. Ten, ktory jest teraz jest spoko, wszystko z nim dogadalismy. Polecam. A co do Ricka, bylam tam tez na weselu. Sala ladna jedzenie dobre. Jedyne co mi sie nie podobalo to chyba podloga z plytek (ale nie pamietam czy na pewno). Uklad stolow tez mi sie nie podobal, ale to juz kwestia gustu. Gdziekolwiek nie bedziecie roibic, wazne zebyscie byli szczesliwi, dobrze sie bawili, goscie tez zeby sie dobrze bawili, a na pewno wszystko sie uda:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: STUDNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:30 Njalepsze i najtaniej wychodzi w remizach.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudzik Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 17.02.06, 10:50 macie jakies znane remizy?w ktorych zmieści się tak ok 150 os.Powiedzcie jak to wygląda od strony organizacyjnej.Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: STUDNIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:24 Ja miałam w Kiedrzynie.Ogólnie sala jest przystosowana na 180 osób.2 lata temu płaciłam za nią 800zł w tym woda i ścieki,za kazdy obrus 5 zł i naczynia chyba 150zł ale nie jestem pewna.Według mnie ta remiza jest naprawde ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudzik Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 16.02.06, 15:24 czy mozecie mi powiedzieć ile ludzi się zmieści do Studni?i jaki jest koszt od osoby na 2 dniowe wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 16.02.06, 19:13 Wesele moze byc nawet na 120 osob a cena za dwa dni to 170zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 17.02.06, 15:08 czy przy tej sali są tez pokoje noclegowe dla gości weselnych?Jeśli nie to gdzie takowe mpgę spotkać i w realnych cenach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: STUDNIA IP: 80.54.168.* 21.02.06, 06:58 A czy ktos moze mial tam wesele tylko jeden dzien? Jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolorek Re: STUDNIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 07:21 Marto polecam 2 dniowe bo 1 dniowe się nie opłaca gdyż, jest mała różnica w cenie.Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeusz1981 Re: STUDNIA IP: *.man.czest.pl 21.02.06, 12:29 Witam Ktoś cos kręci na tej studni nie wiem czy to właściciele czy dobre duszki? Namawianie klienta czy ma robić dwa czy jeden dzień bo dwa dni są niewiele droższe pomyślcie trochę logicznie ??? Wiem że są sale w naszym mieście które robią drugi dzień wesela za symboliczne 10 – 20zł Ale jakim kosztem zastanówcie się co można zrobić za obiad i potem przynajmniej 2 posiłki a do tego jeszcze przekąski zimne w stół????????? No na upartego można przerzucić wędlinę i sałatki z pierwszego dnia BO TAK TO NA TYCH SALACH WYGLĄDA!!!! A zamawiający spokojnie na to przyzwalają zgadzając się na drugi dzień za symboliczną dyche. Zastanówcie się z jakiej przyczyny bierze się biegunka po drugim dniu.A najlepiej obejrzyjcie film „WESELE” na DVD lub FHS – Video Word. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: STUDNIA IP: *.orange.pl 21.02.06, 22:56 Hmmm.... Dobre... Z tego co pamiętam był już wątek o salach weselnych i tam amadeusz też się wypowiadał...Jego wypowiedzi były przeważnie negatywne na temat każdej z sal, tymczasem po kilku postach reklamował własną salę podając e- mail... Ja jestem już po własnym weselu i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że koszt 2-dniowego wesela jest faktycznie niewiele wyższy niż 1- dniowego. I tak jest chyba na każdej normalnej sali. Nikt nie decydowałby się na poprawiny, gdyby miał płacić jeszcze raz tyle co za 1 dzień!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeusz1981 Re: STUDNIA IP: *.man.czest.pl 22.02.06, 11:03 Witam Jeżeli tak PAULO uważasz że ja mam własną sale to sobie tak myśl!!! W żadnym z moich postów nie napisałem ze drugi dzień ma być w tej samej cenie co pierwszy !!!Ale powinien kosztować średnio około 50% pierwszego dnia .I tak na normalnych salach się stosuje. Poprawiny to dodatkowe koszty np. pracowników, produktów , energia elektryczna ogrzewanie sali w zimę a chłodzenie latem. Pomyśl PAULO czy by się to komuś opłacało za 10 – 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_lina2 Re:Inna sala 15.03.06, 23:27 Amadeuszu co powiesz na takie rozwiązanie: za drugi dzień wesela dopłacasz 20 zł, a na stole pojawia się zupełnie inna zimna płyta niż w pierwszy dzień. A biegunkę można dostać juz po pierwszysm dniu wesela-jak serwuje się nieświeże posiłki. I kiedyś znalazłam (na forum) Twój post, w którym pytasz jak powinna wyglądać idealna sala na wesele - i mówisz że takowej nie prowadzisz? Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Studnia IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:48 Czesc!My mielismy wesele w Studni w sierpniu 2005. Coz sale moge w 100% polecic. jedzenia jest dużo i jest bardzo dobre. Co do menu to wszytsko mozna zmnienic i ustalic. Jest wiele opcji do wyboru. My placilismy 165zl od osoby za wesele z poprawinami. Wystroj ladny i w cenie. Do tego uzgodnilismy ze napoje beda bez ograniczen. Wiem ze im wiecej gosci tym taniej, ale nalezy pamietac ze wiecej niz 90 osob sie tam nie zmniesci. W razie pytan slucham:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Studnia IP: 80.54.168.* 15.03.06, 23:36 Dziekuje Ci Luizo za informacje! A mozesz mi cos powiedziec o torcie weselnym? Bo wiem ze jest wliczony w cene!A czy jedzenie pozniej ktore zostalo bylo zabierane do domow? Z gory dziekuje za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: Studnia 16.03.06, 10:31 Tort jest bardzo dobry. My zabieralismy jedzenie do domu, ale nie mozesz o tym zapomniec bo oni je wezma:) a wiecej niz 90 osob sie zmiesci my mielismy ponad 100 i bylo akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TH Re: studnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:42 Karolcia vel cudzik vel lalunia vel Marta IP: 80.54.168.* Zarówno pyta jak i odpowiada, dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: studnia IP: 80.54.168.* 16.03.06, 12:06 Mozesz wyjasnic o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_lina2 Re: studnia 16.03.06, 16:04 Lepiej nie wyjaśniać bo i po co? Jesteś śmieszna (śmieszny?). Ja wchodzę na forum bo chcę znaleźć prawdziwe opinie o salach, zespołach, fotografach, czy kamerzystach. Ty bezczelnie podbijasz kolejne wątki forum i sama (sam) odpowiadasz sobie na pytania. Forumowicze nie śpią. BRAWO TH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: studnia IP: 80.54.168.* 16.03.06, 20:42 Smieszna to jestes tylko i wylacznie TY!!! Nie wiem o co Ci chodzi ale jak wchodzisz na Forum aby sie sprzeczac to zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: studnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:48 Cóż. Skoro każdy może się tu wypowiadać to i ja się wypowiem. Ja o sali STUDNIA nie powiem żadnej złej opinii. Wspaniały szef kuchni robi pyszne jedzonko i wątpię żeby ktoś temu zaprzeczył, tort jest fajowy z bardzo dobrej cukierni zamawiany, sala ma super wystrój, kelnerzy super. Wszystkim polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: studnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:18 Wiesz co to jest IP? dzięki temu można odnaleźć komputer z którego dany post był wysłany a każdy komputer ma swoje IP. A przy wszystkich postach pisanych przez osoby wymienione prze TH jest to samo IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: studnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:55 Ale własciwie o ci Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: studnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:44 ja robie tam wesele w przyszlym roku na 120 osob. place 140zl za 1 dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina a gracja?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.07.06, 17:55 ja mam wesele w gracji,niestety nigdy tam nie byłam,moze ktos tam był i bedzie mógł sie wypowiedziec,na forum jest bardzo mało opinni na temat tej sali,bede wdzięczna za wszystkie opinie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: a gracja?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:29 Gracja to bardzo fajna sala. Kumpel tam robil. Ja tez ogladalem. Niestety 120 osob to jest max jaki robia i to tylko jak jest cieplo. Bo czesc ludzi wychodzi do ogrodu i wogole. Ale ogolnie bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: a gracja?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.07.06, 12:57 dzieki za odpowiedz troche mnie pocieszyłes ze jest ok,bo kolezanka była i mówila ze niby zimne jedzenie itd,wiadomo wszystkim sie nie dogodzi,a inna kolezanka tam miała i wszyscy bardzo zachwalali,moze jeszcze ktos sie wypowie na temat sali gracja,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Studnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 18:52 Mieliśmy wesele w Studni w 2004 roku, facet podpadl pierwszy raz bo wczesniej organizowal w sali na Zaciszanskiej i na 2 miesiace przed weselem dowiedzielismy sie z ogloszen w prasie o nowym wlascicielu na Zaciszanskiej (!!!). W jakis niejasnych okolicznosciach faceta wykopali z Zaciszanskiej i znalazl sobie Studnie, ale nie wiem kiedy chcial powiadomic nas o zmianie sali. Zostalismy u niego, cena ustalona przed rokiem ulegla zmianie (w gore rzecz jasna). W sali goraco jak cholera, klimatyzacja za slaba i nie dawala rady. Jedzenie ktore zostanie mialo nalezec do nas, chcielismy wziac je po drugim dniu, wtedy okazalo sie ze juz go dnie ma - ze niby za pozno sie odezwalismy. Na drugi dzien bylo piwo i musze powiedziec ze pelna beczka, jeszcze na koniec zlalem kilka baniaczkow i wzialem do domu. Jedzenia wiejskiego natomiast braklo bardzo szybko. Podsumowujac, gdyby nie wspaniali goscie nakrecajacy zabawe i bardzo dobry zespol to mogloby byc roznie. A w sumie bylo SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odradzam Re: Studnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:45 Widzę, że nie za dobre opinie o Studnii. Dlatego trzeba się zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re: Studnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:22 my mamy wesel w 2007 r. wlasnie pan mowil ze nie ma mozliwosci zmiany liczby gosci oczywsicie w dol bo nie. tez sie zastanawiam coz robic jak czytma te szystkie opinie. co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Studnia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 14:14 w tą sobote miała kolezanka z pracy,tez jej czytałam te wszytskie złe opinie na temat studni bardzo sie obawiała ale niepotrzebnie znajomi którzy byli opowiadali ze wszystko było super,jedzenie i obsługa bardzo duzo gorących posiłków,faktycznie nie mozna było zmniejszyc liczby gosci ale w zamian za to dał im wijski stół i jeszcze cos,wsyscy byli bardzo zadowoleni i mówili ze nic by tam nie zmienili,ja mam w gracji i tez słysze rózne opinie o tej sali,raz ze jest super innym razem ze zimne jedzenie,nie wiem kogo słuchac i nie potrzebnie sie tym martwie,ale mam opinie z ostatniego wesela które sie w studni odbyło i wszyscy zgodnie móiwli ze było naprawde super i ja im wierze,pozdrawiam i mimo wszystkich opini zycze udanej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś