Dodaj do ulubionych

Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezydenta

IP: 212.160.108.* 22.02.06, 08:54
Zastanawiam się kiedy skonczy się koszmar dziur , apytanie jakie rodzi się
czytając gazetę . Czy Pan prezydent otrzyma odszkodowamie za uszkodzenie
samochodu , bo jeśli tak to czy wezwał policję . Bo jeden z gburowatych
urzędników Zarządu Dróg / nie napiszę nazwiska / w sposób graniczacy z
chamstwem powiedział że za szybko jeżdżę i muszę mieć notatkę policji .
Chociaż po zastanowieniu się przecież czy prezydent wypłaci sam sobie
odszkodowanie . Chciałbym jeszcze prosić o wypowiedzi osób które walczyły o
naprawy samochodu , w jaki sposób to przeprowadziły .
Obserwuj wątek
    • Gość: Częstozładroga Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:00
      Mnie pewien gburowaty urzędnik nazwał gó..arzem. Gdy mu pokazałem felge jak mi
      wygieło i skrutykowałem ich prace - nawierzchnie. Skrytykowałem w sposób
      kulturalny on mnie już skrytykował gburowato
      Łożne na niego z moich podatków, chyba powinniśmy coś wymagac jakieś minimum.
      No przecież siedzą tam w ciepełku i nic ich nie obchodzi, a drogi są w takim
      stanie że się rozkłądają po przejechaniu rowerem.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI skarga na piśmie IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.02.06, 09:37
        Zamiast pisać anonimowo skargi w internecie, radzę złożyć skargę na piśmie w
        Urzędzie Miasta.
        • Gość: złyna drogi Re: skarga na piśmie IP: 212.160.108.* 22.02.06, 11:09
          Proszę Pana złożyłem pismo ze wskazaniem konkretnego przypadku i posiadam
          świadków zdarzenia .
    • ywon1 Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden 22.02.06, 09:08
      czemu nie podasz nazwiska - trzeba skończyć z tą chorą solidarnością z urzędnikami- co to znaczy za szybko ? czy jak nieprawidłowo zaparkujesz to czy ktoś słucha twoich tłumaczeń - nie płacisz mandat - dlaczego wobec tego ty ulegasz tłumaczeniom tego gbura? - jest dorosły i podjął sie obowiązków swojej pracy więc niech nie tłumaczy że czarne to białe - wszyscy - nawet on - wiedzą że są dziury w całej Częstodziurze i nie tylko
      a tak na marginesie - jeżeli jedziesz za szybko to zgodnie z kodeksem drogowym powinieneś zostac ukarany mandatem a nie awarią samochodu
      • Gość: hans Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:14
        oni pieniadze na koscioly dawaja, wiernych coraz mniej, na drogi nic ,a
        kierowcow coraz wiecej ,smutne:(
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI na które kościoły "dawają"? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.02.06, 09:39
          Uprzejmie proszę o wskazanie kościołów, na które częstochowski samorząd "dawaje
          pieniądze".
          Z danych (i prasy) wynika, że liczba pielgrzymów w ostatnim roku wzrosła.
          • tschenstochauer Re: na które kościoły "dawają"? 24.02.06, 21:53
            czestochowa sprzata miasto po naplywie piecio milionowej rzeszy pielgrzymow
            rocznie.
            ile to kosztuje?

...i kto za to placi?
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI PONAD 300 TYS IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 22.02.06, 09:27
      Dziura jest tylko supozycją fotoreportera.
      Samochód prezydenta Częstochowy psuł się w ostatnim czasie... nieraz.
      Bo ma ponad 300 tys. km przebiegu.

• Gość: złyna drogi Re: PONAD 300 TYS IP: 212.160.108.* 22.02.06, 09:43
        Tak ponad trzysta tysięcy kilometrów ale uszkodzenie miski na dziurze - proszę
        przeczytać . A może Pan odpowie czy bez notatki policyjnej można uzyskać
        odszkodowanie , bo Zarząd Dróg kategorycznie stwierdził i urzędnik że bez to
        mogę się "pobujać" i jestem beż szans bo pozostaje tylko sąd . Jaka regulacja
        prawna tak mówi że tylko policja może potwierdzić istnienie dziury w drodze ,
        czy też faktu braku odśnieżenia drogi i oberwanej osłony silnika . O czym
        wszyscy wiedzą i jest to dla wszystkich oczywiste , a nie dla urzędnika z
        Zarządu Dróg . Rozumiem dbałość o finanse publiczne , ale czy aby uzasadnioną /
        tworzymy tanie Państwo - kosztem obywateli tego Państwa / w momencie gdzie
        przejeżdzam obok pracujących drogowców na mrozie , łatająch również zalane wodą
        dziury . Pan Augustyn w wywiadach mówi otwarcie że one i tak wypadną więc
        wyrzucimy niemałe pieniądze znów i to jest dbałość o publiczne nasze pieniądze
        . Proszę Pana Lancia prezydenta była tylko motorem do napisania tego postu
        smutne jest to że nadal jest "władza" są oni i my i deklaracje dla maluczkich -
        niech się cieszą .
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Bez dużych liter IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.02.06, 10:32
          Widzę, że za wszelką cenę chce pan kontynuowac temat :-),bez względu na to co
          napisałem. Lancia ma już 11 lat i ponad 300 tysiecy przebiegu. W samochodzie
          puściła najprawdopodobniej uszczelka.
          Co oznacza 300 tys. przebiegu i 11 lat dla samochodu, nawet najbardziej
          pieszczonego, kierowcom nie trzeba mówić i nic pan w tym przypadku nie ugra, a
          wręcz przeciwnie - widaĆ konieczność wymiany samochodu. Prezydent jednak na to
          się nie zgadza.

Dziur jest dużo, jak wszędzie i zawsze po zimie, ZWŁASZCA TAK MROŹNEJ JAK
          TEGOROCZNA. Bez dyskusji - trzeba łatać i już.

• Gość: złyna drogi Re: Bez dużych liter IP: 212.160.108.* 22.02.06, 11:06
            Nie wiem co Pan ma myśli że nic nie ugram , ja nie chcę nic ugrywać . Nadal
            proszę o wyjaśnienie , jestem normalnymm obywatelem tego miasta , jak regulacja
            prawna nakłada zawiadomienie policji o rzeczach występujących w sposób
            oczywisty i naoczny dla wszystkich. Ale nie jest to oczywiste dla urzędników z
            Zarządu Dróg . Nie zalezy mi zupełnie na , jak Pan to nazwał , "ciągnięciu "
            tematu , kiedy widzę sposób podejścia do sprawy , podobny do przedstawionego z
            opisu urzędnika . Bez kierunku na chamstwo / bez urazy / . Z powazaniem i
            zyczeniami przezycia podobnego zdarzenia / ale może z racji funkcji , bez
            problemów z uzyskaniem odszkodowania/. Jednocześnie widząc kłopoty z samochodem
            Prezydenta / już duże litery / podpisuję się i jak najbardziej jestem za
            wymianą. Może jakaś kwesta publiczna , składka , może uda się zaoszczędzić na
            bonifikatach z tytułu wieczystego użytkowania i trudnościami jakie nałożył Urząd
            na emerytów aby udowodnili swoje prawa do tych bonifikat. OT SAMO ŻYCIE ...
            Żegnam ale niestety nie mam czasu na dyskusję niemniej chetnie przeczytam
            odpowiedź w którymś momencie.
          • marcys_czwa trzeba łatać i to szybko 22.02.06, 11:52
            Dziś rano na częstochowskim odcinku trasy DK-1 wpadająć w małą na pozór dziurę
            uszkodziłem sobie oponę. Całe szczęście ze jechałem przepisowe 40 km/h.
            niemniej kuriozum jest to że zamiast łatać dziury stawia się tylko ograniczenia
            prędkości które w moim przypadku i tak na nic się zdały. kuriozunm jest że
            droga ekspresowa ma ograniczenia do 40 km/h. Kuriozum jest jednak także fakt ze
            prezydent jeździ 11 letnim autem. I jeżdzić pewnie bedzie do następnych wyborów
            samorządowych. Wymiana tego auta teraz nawet jak najbardziej racjonalna
            skończyłaby się pewnie internetowym linczem a tego nikomu nie życzę.
            • marcys_czwa ku woli sprawiedliwości 23.02.06, 09:42
              Łatają na trasie DK-1. Codziennie mijam robotników uwijających się przy łataniu
              dziur na trasie. Syzyfowa to jednak praca.
              • Gość: praca Re: ku woli sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:52
                Z każdym dniem więcej asfaltu w te kałuże wrzucają. Jest to raczej syfowa praca.
          • Gość: konrad Re: Bez dużych liter IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.02.06, 17:16
            >Prezydent jednak na to się nie zgadza.

Z jakiego powodu?
            Nie pozwalaja mu sumienie czy domysla sie ze nie zdobedzie tym poparcia a wrecz
            je straci?

• Gość: Marcyś Re: Bez dużych liter IP: *.trustnet.pl 22.02.06, 19:35
              Myślę że jednak to drugie. Chodzi o medialność. Zresztą sam rzecznik napisał
              kiedyś na tym forum że większe decyzje podejmowane w UM przez prezydenta są
              konsultowane w biurze rzeczników. A jak wiemy Biuro Rzeeczników przy całym
              szacunku dla niego, najbardziej kompetentne w podejmowaniu decyzji
              inwestycyjnych czy administracyjnych nie jest. W decyzjach medialnych owszem.
              Mam gdzieś zarchiwizowany ten wątek wiec jeśli będzie trzeba odnajdę i
              wkleję...
          • Gość: KLeśnik Uszczelka to puściła twojemu staremu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:38
            Uszczelka to puściła twojemu staremu i teraz mamy gburowatego darmozjada za nasze pieniądze
    • Gość: złyna drogi Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: 212.160.108.* 22.02.06, 11:50
      Bardzo proszę o odpowiedź Pana Rzecznika
      • Gość: SOS Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:09
        i poczekaj MOZE sie doczekasz.
        Pan Leśnikowski odpisuje TYLKO na posty dotyczące osobiście Pana Prezydenta.
        Na post o przeciąganiu sprawy wypłat stypendiów unijnych dla młodzieży szkolnej
        odpowiedzi nie ma.
        Ważne jest to że pppo Prezydent jeżdzi starą lancia, ale to i tak za dużo dla
        niego.
        Zamiast Pomników niech kupi sobie samochód
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NIE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.02.06, 14:10
          Nie ma spawy przeciągania, bo nikt "nie przeciąga".
          Stypendia unijne są wypłacane.
          • Gość: asd Re: NIE IP: 80.51.100.* 22.02.06, 14:18
            Panie leśnikowski skoncz Pan pisac glupoty bo ja juz nie mam sily tego czytac
            WEZCIE SIE W KONCU DO ROBOTY bo powoli stajemy sie zapyziłą miescina w ktorej
            nikt nie chce mieszkac.....Pielgrzymow moze i przybywa ale dlaczego tylko
            podniecamy sie Jasna Gora czy my juz nie mam czego innego do zaoferowania tylko
            niech Pan nie odpisuje ze mam Jure i muzeum zapałek........dojdzie do tego ze i
            zmotoryzowani pielgrzymi zanim przejada przez dziurowa Czestochowa beda modlic
            sie na Jasnej Gorze o lepszy dojazd do Sanktuarium....SERDECZNIE NIE POZDRAWIAM
          • Gość: Koleśnik tak ale dzieciom bliskich urzędników Tadzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:03
            iNne dzieci przestawiają na dalszą kolejność
    • Gość: skandal Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:47
      Chciałbym aby też inni promientni działacze (szczególnie Ci którzy są
      bezpośrednio odpowiedzialni za skandaliczny stan nawierzchni) aby swymi wozami
      wjechali w taki sposób aby sobie je pouszkadzali.
      Może by do nich dotarło, że na tym skandaliczno-dramatycznym i dziurawym
      asfalcie coraz częściej dochodzi do wypadków śmiertelnych!
    • Gość: :) Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:39
      Znaczy, że prezydent nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze.
    • Gość: pierwszy Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:32
      Podbijam temat.
    • Gość: ania Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:57
      Witam
      To co jest na naszych drogach to sie nie mieści w głowie a ulica ROCHA to jeden
      wielki tor przeszkód.Mam nadzieje że jak naprawią Lancie to potem pojadą się
      przejechać na ulice ROCHA i znowu Lancia wróci na lawecie.
      • Gość: buras Lancia na Lawecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:18
        Najlepiej razem z pppo Prezydentem :D:D:D
    • Gość: Częstozładroga Lichy kierowca albo liche drogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:18
      Rozwiązanie albo zmienić kierowce albo zrobić porządne drogi.
    • Gość: yoyo Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:47
      bardzo dobrze ze prezydentowi .....WRONIe ;/ urwało sie cos szkoda ze silnik mu
      nie został na drodze;/
      • Gość: Koń Przeczytajcie program Wrony na jego stronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:55
        Już zdjął że będzie rządził bez kredytów ale zostawił że będziemy jeździc bez korków po dobrych drogach. Ja bym mu ten jego program w dupe wsadził i podpalił!!!!!
        • malarz2 Tadzikowi się opona urwała. Mózgowa. 24.02.06, 21:32
          Panie LEŚNIKOWSKI zamiast odpisywac na mniej lub bardziej inteligentne posty
          weź się Pan lepiej do uczciwej roboty. Bo podatnicy teraz płacą za to ze Pan
          sobię na forum powypisuje. Jakaś paranoja.

A Tadzikowi to niech się koło w Lanci urwie na jakiejś dziurze. Jak będzie
          jechał szybciej to i moze szlag go trafi na miejscu. Czego sobie i Państwu
          życzę.
          Ps. Miejmy nadzieję że wtedy z prezydentem miasta będzie jechał niejaki
          I.LEŚNIKOWSKI
          • Gość: :) hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:30
            hahaha
          • Gość: optymista Re: Tadzikowi się opona urwała. Mózgowa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:55
            Lancia nie Tadzika tylko nasza, bo z podatków,a przyjdzie nowy Prezydent to nie
            weżmie sie za drogi tylko kupi terenówkę, też z podatków.A u nas będzie po
            staremu, jak zwykle.
            • Gość: Urzędnicy do domu Żądam natychmiastowej dymisji całego pionu ds drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 10:35
              Bo drogi to niedługo będą tylko z nazwy jak tacy prominentni drogowcy będą je
              naprawiać. Trzeba chyba mieć zaćmienie rozumu aby łatać kałuże, mało tego
              połatac tak że z dołka zrobić górke (garba), albo piłować koleiny tak jak na
              Jedynce. Jak auto nie wpadnie w dołek to uderzy w garba, tak czy inaczej trzba
              je znacznie częściej remontować o ile się będzie dało.
              Płacimy za superczęstą naprawe nawierzchni, superczęstą naprawe auta.
              Co mamy sobie HAMERA kupić?
              Odprowadzamy taki haracz w tych podatkach i NIE MA SKRAWKA RÓWNEGO ASFALTU?
              Żądam natychmiastowej bezwarunkowej dymisji całego pionu ds drogownictwa.
              Jak oni teraz nie potrafią zoorganizowac pracy w taki sposób aby się dało
              normalnie jeździć, to z pewnością w przyszłości tego też nie będą potrafili.
              Za co oni pensje biorą? Za taką chałe na drodze?
              Bezpieczeństwo na drodze 0 pkt
              Konfort na drodze 0 pkt
              Zaangażowanie w sprawy drogi 0 pkt
              Odpowiedzialność 0 pkt

Olewactwo 100 pkt
              • Gość: Edi do dymisji powinien sie podać Wrona za leserstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:03
                On tylko markuje że cos w Częstochowie robi a tu syf i dziadostwo tak wyglądaja dobre czasy czestochowy
    • Gość: Liść Re: Drogi dziury i uszkodzenie samochodu prezyden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:09
      Wrona nic nie robi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka