Dodaj do ulubionych

Pranie firanek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:10
Proszę o poważną poradę gospodyń domowych.Mam wyprać stylonowe firanki na
wiosnę.Czy mam je przed praniem zamoczyć w zimnej wodzie z proszkiem.Czy ta
woda powinna mić temperaturę około 30 stopni.Jakie jest wasze zdanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: poldi Re: Pranie firanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:21
      SZkoda,że nikt na ten post nie odpowiada.Czyżby taki trudny temat.
      • Gość: kika Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:29
        Wiesz napewno Ci coś poradzą na forum:poradnik domowy:) ja nie poradzę, bo
        szkoda by było gdyby coś się z firankami stało,pozdrawiam
        • Gość: ... Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:47
          Firanke po prostu do automatu na 30 stopni, dodać troche tej farbki "żeby była
          biała" i jazda... Jeszcze nigdy nic się nie stało. Powiesić na mokro, wcześniej
          umyć okno. Dwie godziny roboty...
          • Gość: Poldi Re: Pranie firanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:09
            Odpowiedż nie kompletna.Pytanie było proste.Czekam na wyjaśnienie.
            • Gość: do poldi Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:21
              >dlaczego nie kompetentna?Ja też tak piorę firanki,w automacie na 30 st. tylko
              wirówke ustawić na mniejsze obroty...
              • Gość: Zosia Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:29
                Normalnie do automatu , nawet na 40 st, proszek "OMO" lub "WIZIR",lekki
                krochmal i pózniej lekkie wirowanko i wilgotną do okienka , sama doschnie i
                zesztywnieje juz w oknie , Po krochmaleniu mniej sie brudzi!
                • Gość: Poldi Re: Pranie firanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:10
                  Niestety większośc ludzi nie czyta dokładnie zadanego pytania.Uprzejmie proszę
                  o przeczytanie zadanego pytania i udzielenie odpowiedzi na to pytanie,.
    • Gość: Anna Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:24
      Zawsze mocze firanki,w letniej wodzie z dodatkiem wiziru.Po ok.30 min.wrzucam
      do pralki. Pozdrawiam
      • Gość: Poldi Re: Pranie firanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:51
        Annie dziękuję za podpowiedż i poradę.Ale mam jeszcze dodatkowe pytanie czy
        firanki przed praniem moczyć w zimnej wodzie z proszkiem,czy lepiej żeby to była
        woda letnia z proszkiem.Za poradę dziękuję mam różnicę zdań na ten może błachy
        temat z moimi dorosłymi kobietami w domu.
        • Gość: żoneczka Re: Pranie firanek IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:48
          mnie zawsze uczono, że ma być letnia (cieplejsza), bo wtedy brud lepiej namaka
          i później dokładniej się spiera.
          • Gość: Zosia Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:12
            Ale musicie mieć zapuszczony brud na tych firanach, że trzeba, aż je namaczać
            żeby puscił!!!!!!!!!!!Pierzcie częściej i nie będzie problemu, a nie tylko na
            święta.
            • Gość: Poldi Re: Pranie firanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:06
              Podziękowanie dla żoneczki za wyjaśniające mnie wątpliwości.Dla Zosi
              pouczenie.Pytanie było konkretne i prosiłem o konkretną odpowiedż na zadane
              pytanie.A Ty Zosiu jak większość internautów wypisujesz dyrdymały nic nie
              mówiące o odpowiedzi na zadane pytanie.Ja też uważam ,że firanki można prać
              nawet co tydzień,będą piękne i pachnące na niedzielę.Ale apeluje do
              internautów,jak ktoś zadaje konkretne pytanie,odpowiadajcie na zadane pytanie,.
              A jak nie wiecie jak odpowiedzieć to nie piszcie dyrdymałow,bo tylko
              wprowadzacie forumowicza w błąd.Takich błednych odpowiedzi/wypowiedzi/,które
              dezorganizują forumowiczów jest bardzo dużo.

• Gość: mąż żony Re: Pranie firanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:31
                Lepiej oddaj te firanki do pralni , bo Cię lato zastanie z brudnymi w
                oknach.............zanim uzyskasz informację o temperaturze wody do namacznia .
    • Gość: grazka Re: Pranie firanek IP: *.net.pl / 82.160.62.* 09.04.06, 17:57
      brudne firanki zamaczaj w zimnej wodzie z roztrzepanym w niej plynem do naczyn
      Ludwik ,pierz w 20stopniach w soli do prania firan Globus lub itp. z proszkiem
      do bialych rzeczy /oprocz bonux/ja uzywam wizir,E,rex a plucz w czystej zimnej
      wodzie a do ostatniego plykania dodawaj sol do plukania firan /global itp/
      wieszaj na mokro
    • Gość: xx Re: Pranie firanek IP: 80.54.171.* 09.04.06, 19:26
      Takie to proste jak gotowanie wody na herbatę, a Ty się pytasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka