any-a 10.04.08, 10:33 Dziś zauważyłam, że na jednym z pieprzyków na ręce pojawiło się coś dziwnego. Jest napuchnięty, czerwony (skóra wokół także), tak jakby zebrała się w nim ropa. Martwie się że może to być coś groźnego..miał ktoś coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murya Re: napuchnięty pieprzyk 10.04.08, 11:34 Nie mialam,ale wielokrotnie czytalam,ze z kazda zmiana z pieprzykiem - powiekszenie,zmiana koloru,zaczerwienienie wokol itd.powinno sie isc jak najszybciej do dermatologa.Tylko on moze powiedziec Ci co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania a może zlokalizował się pod nim/obok jakis wyprysk IP: *.nice.hnet.pl 10.04.08, 16:50 mam dosc duzy pieprzyk na policzku, raz na ruski rok robi mi sie pod nim, a może minimalnie obok, coś na kształt pryszcza całość puchnie, zaczerwienia się zazwyczaj po 2-3 dniach udaje sie coś z niego wycisnąć i koniec historii poczekaj dzień lub dwa i jeśli temat się nie wyjaśni skonsultuj się z dermatologiem Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosha Re: a może zlokalizował się pod nim/obok jakis wy 10.04.08, 18:45 Pojawia mi sie pryszcz pod pieprzykiem na twarzy. Wyglada to podobnie jak opisane przez Ciebie. Poczekaj kilka dni. Bardziej mnie martwi moj pieprzyk na plecach. Dosyc spory, plaski. Kilka dni tem zauwazylam jednak zmiane koloru w centrum tego pieprzyka. Tez mialam nadzieje na pryszcz, ale nic tam sie nie dzieje. Jest plaski jak zwykle, tylko ten kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: a może zlokalizował się pod nim/obok jakis wy 10.04.08, 19:36 Dla pewnosci idz lepiej do lekarza.Ja mam duzo piprzykow ciemnobrazowych,ale kiedys na brzuchu zrobil mi sie taki czarny polyskujacy.Wycieli mi go,ale potem okazalo sie,ze na szczescie nie bylo to nic groznego.A,przy okazji pokazalam lekarzowi moj paznokiec,przechodzila przez niego ciemna smuga.Myslalam,ze to czerniak umieszczony pod plytka paznokcia.Zapytal mnie,ile czasu go ma,na co ja - ok.10 lat.Machal reka i powiedzial-"gdyby to byl czerniak,dawno pani by juz nie zyla Odpowiedz Link Zgłoś