IP: *.net.pl / 82.160.62.* 17.04.06, 15:47
Czy wiecie o jakiś fajnych koncertach
Obserwuj wątek
    • Gość: koncertowiec Re: Koncerty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:47
      Tak. W przyszłym tygodniu w utopii będzie grała Nirvana. Wszędzie są plakaty na mieście. Nie da sie nie zauważyć.
      • Gość: Kaśka Re: Koncerty IP: *.net.pl / 82.160.62.* 17.04.06, 20:07
        Ok dzięki za podpowiedzi bo muszę się gdzieś ruszyć na coś dobrego :-)
    • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 17.04.06, 16:53
      Armia w tym miesiacu - 29-go.

W nastepnym np. Cool Kids Of Death. Wszystko w Utopii. W maju w ogole powinno
      byc wiecej imprez, gdyz cos powinno zorganizowac miasto, no i chyba jednak
      Juvenalia. A 3-go czerwca - Noc i wiele koncertow.

Caly czas cos sie dzieje tez w Rurze.
      • Gość: Menel Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:07
        CKOD 22 maja w Utopii
      • Gość: marcin_r Re: Koncerty IP: *.21.pl / *.21.pl 21.04.06, 23:08
        Ale Juwenalia nie dla wszystkich będą. Już nie jestem studentem, wiem że można
        coś wykombinować by wejść na konccerty, ale wolałbym legalnie.
    • Gość: TTT Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:28
      tak bedzie grala nirwana i metalika :)
      • Gość: piotruś www.jurajskienatarcie.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:13
        Poogladaj.
    • Gość: asd Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:19
      Zero fajnych koncertów. Tak to jest w Częstochowie. ZERO...
      • Gość: ania Re: Koncerty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 06:24
        to moze czas to zmienic?
        moze warto zalozyc jakas agencje, klubik,tyle osob na forum szuka rady czego
        brakuje w naszym miescie
        czewa to my
        tylko my mozemy to zmienic!!
      • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 09:59
        Smiech czlowieka ogarnia i przerazenie - w XXI wieku wszystko mozna pzreczytac
        na necie, wystarczy do niego zajrzec:

wlasnie na weekend zapowiada sie znakomity poczatek Jurajskiego Natarcia:

wiem ze ma byc co najmniej Habakuk pod Zamkiem Olsztynskim i DeMono. Plus duzy
        pokaz sztucznych ogni.

W samym miescie weekend pod znakiem Jazzu na najwyzszym poziomie, do tego Armia
        w tym miesiacu. A smiem twierdzic ze to tylko poczatek.

Ludzie uzywajcie Internetu i chodzcie na koncerty - bo niestety gorzka prawda
        jest taka ze najwiekszy problem jest nie z koncertami, a z PUBLICZNOSCIA.
        • Gość: ania Re: Koncerty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:09
          dokladnie kiedy i o ktorej habakuk i de mono?
          • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 10:12
            Internet, Internet, Internet - www.google.pl - Jurajskie Natarcie

Poza tym informacja kilka postow wyzej.

A pewnie cos w rodzaju:

www.jurajskienatarcie.pl

poza tym jest www.czestochowiak.pl

W chwili obecnej nie trzeba wychodzic z domu zeby wiedziec wszytsko o tym co
            dzieje sie w miescie.

Pozdrawiam,
            • Gość: ania Re: Koncerty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:39
              ale madrala z ciebie....
              bylam na stronie habakuka i nie ma zadnej info o koncercie w kwietniu!!jest
              dopiero w sierpniu na promenadzie... a na jurajdskie granie info tylko o de mono...
              • james846 Re: Koncerty 21.04.06, 10:59
                Tutaj masz caly program Jurajskie Natarcie 2006
                www.jurajskienatarcie.pl/index.php/corporate/program
                Masz tam co gdzie i kiedy
                • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 11:29
                  I jak zwykle Częstochowa wybiła się swoim ograniczeniem i wsiowatością.
                  Miejscowaści, które Częstochowianie traktują lekceważąco ze wględu na rozmiar,
                  mają zespoły, których można posłuchać i na koncertach i w radio, które coś
                  osiągnęły, bo może nie za wszystkimi przepadam.

Olsztyn : De Mono, Brathanki
                  Blachownia : Czerwone Gitary, Goya
                  Lubliniec : Łzy
                  Myszków : Ewelina Flinta, Kayah
                  Ogrodzieniec : Big Cyc

I nasza metropolia europejska, jak zwylke popisze się oryginalnością i po raz
                  tysięczny zafunduje nam Habakuk. Czy tam gra ktoś z rodziny prezydenta wrony ?
                  Bo to jest chyba jakaś dyktatura muzyczna.
                  Jest taka chińska tortura, słuchanie na okrągło tego samego, aż skazany zaczyna
                  wariować, amerykanie w Iraku puszczają jeńcom rocka, bo sprawia im to ból.
                  A Częstochowianie od kilkunastu lat katowani są Habakukiem i VooVoo.
                  Niezależnie od ich niszowości i artyzmu muzycznego, przy tak nachalnym
                  lansowaniu u nas tylko jednej sceny muzycznej, można znienawidzić nawet
                  Mozarta, przy całej różnorodności jego dzieł muzycznych. Ale Mozart nie był z
                  Częstochowy :-(
                  • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 11:38
                    W Czestochowie beda jeszcze Dni Czestochowy, na ktore zostana zaproszone
                    rowniez inne zespoly.

A jesli chodzi o Habakuka - to w tej chwili prawdziwa gwiazda na skale
                    ogolnopolska.

Nikt tak nie potrafi rozgrzac Czestochowskiej publicznosci jak oni.

Reszty wypowiedzi pzredmowczyni nie bede komentowal, bo szkoda slow.
                    Boze spusc zaslone milczenia.
                    Do widzenia,
                    • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 11:52
                      Może zrobimy sondaż na innych forach z tym Habakukiem i jaka z nich gwiazda na
                      skalę ogólnopolską, skoro grają co drugi tydzień w Częstochowie ?
                      Nie będziesz komentował, bo takie są fakty.
                      Kiedyś w dużej wrocławskiej firmie, która zajmowała się organizacją imprez
                      plenerowych wpadł mi katakog zespołów, które można wynająć na takie imprezy
                      wraz z cenami. Osobiście uważam, że zarówno Kayah jak i Ewelina są warte tych
                      pieniędzy za koncert. Habakuka jakoś tam nie było, może dlatego, że będą nas
                      raczyli tą kocią muzyką do 2060 r ?
                      • Gość: Wojtek/HBKK Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:18
                        "grają co drugi tydzień w Częstochowie ?
                        > Nie będziesz komentował, bo takie są fakty."

Ty na prawdę masz obsesję.

To może przedstaw te fakty.

Wojtek/HBKK
                      • Gość: Wojtek/HBKK Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:43
                        Przypominam się nieśmiało i uprzejmie proszę raz jeszcze o konkretne daty
                        naszych koncertów w Częstochowie, których, jak twierdzisz, grywamy tu bez liku,
                        a średnio co 2 tygodnie nawet.

Wojtek/HBKK
                        • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 14:21
                          Potrzebuję czasu na przewertowanie wpisów Pana XX-a, bo większość jego wpisów w
                          odpowiedzi na to, że nic się nie dzieje w Częstochowie, jest o Waszych
                          koncertach. Osobiście nic do Was i Waszej twórczości nie mam, poprosu ten
                          gatunek muzyki mi nie leży. Brak mi zróżnicowania muzycznego w Częstochowie i
                          miejsc gdzie koncerty mogły by się odbywać. Niestety klubiki, gdzie tylko
                          garstka ludzi upchanych jak śledzie nie pomaga w słuchaniu muzyki. Na koncert
                          mojej ukochanej Comy nie było szans się dośtać. A fakt przemawiający za tym jak
                          bardzo brak nam takich impea to wysprzedane bilety na wiele tygodni przed.
                          Pozdrowienia dla Jarka.
                          • Gość: milka Re: Koncerty IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:25
                            sosnowiec 28 kwietnia.koncert Comy:) ja jade:)
                            • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 14:30
                              Ooooo, dziękuję :-)
                              Mam nadzieję, że dam radę bo mam dość ambitne plany weekendowe.
                              Jakbś nie miał czym dojechać, to możesz zabrać się ze mną samochodem.
                              • Gość: milka Re: Koncerty IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:39
                                ok. pomyślimy:)
                          • Gość: Wojtek/HBKK Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:40
                            Z niecierpliwością czekam więc na wynik wertowania.

Wojtek/HBKK
                      • Gość: Romper Stomper Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:56
                        Już wiem czemu ten nick "inna-bajka" bo Twój mózg to taka trochę inna bajka.
                        Dawno nie czytałem tak beznadziejnie głupich postów.

How sweet to be an idiot!
                        • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 14:27
                          A to miasto jest właśnie beznadziejne i zaściankowe, dzięki takim osobnikom jak
                          ty. Niczego nie osiągniemy, bo mamy manię wielkości i brak ambicji.
                          A twój brak umiejętności dyskusji zakończył ten wątek.
                          Najlepiej stwierdzić, że ktoś jest głupi, prawda ? To takie twórcze i
                          mobilizujące do myślenia, o ile wiesz co to znaczy, bo nie wykazałeś się ani
                          argumentacją ani pomysławością.
                          Musisz być prawdziwą ozdobą krasomówczą każdego towarzystwa.
                          • Gość: Romper Stomper Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:58
                            Ale ty jesteś uparta, nie chciało mi się pisać czemu czytając twoje wpisy uważam
                            cię za idiotkę ponieważ kilka osób wcześniej już skomentowało twoje wypowiedzi.
                            Ale dobrze, poniższe przykłady przyczyniły się do tego, że myślę o tobie jako
                            głupiej osóbce:
                            1. Napisałaś, że Habakuk gra koncerty co 2 tygodnie - kurcze gdzie oni grają te
                            koncerty?
                            2. Wspomniałaś o jakimś JEDNYM katalogu, w którym nie ma Habakuka. Tu w ogóle
                            mnie "zabiłaś" bo nie za bardzo wiem o co chodzi. W tym JEDNYM nie ma, w innym
                            jest, oprócz tego jest strona internetowa zespołu, gdzie każdy znajdzie namiar
                            na menadżera.
                            3. Pomysł sondowania na forach czy Habakuk jest znanym zespołem, tu już twój
                            geniusz wyżej wznieść się nie może. Proponuje jedno województwo na miesiąc, a
                            szczególnie fora "kanałowe leczenie zębów" i "tapetowanie". Pewnie się ucieszysz
                            jak znajdzie się tam jedna tylko osoba znająca Habakuk.
                            Pozdrawiam i proponuję mniej przebywania na słońcu.

How sweet to be an idiot!
                            • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 15:12
                              Może i jestem upatra, ale nie obrzucam ludzi epitetami, porostu nie tak mnie
                              wychowano. Dyskusja jest po to by mówić i SŁUCHAĆ, a nie obrazać.

> 2. Wspomniałaś o jakimś JEDNYM katalogu, w którym nie ma Habakuka. Tu w ogóle
                              > mnie "zabiłaś" bo nie za bardzo wiem o co chodzi. W tym JEDNYM nie ma, w innym
                              > jest, oprócz tego jest strona internetowa zespołu, gdzie każdy znajdzie namiar
                              > na menadżera.
                              Nie wiem gdzie uczą pisać po "takiemu polskiemu" i o czym ty tu piszesz, bo
                              chyba ci się zaczyna coś zlewać w szarą masę.

> 3. Pomysł sondowania na forach czy Habakuk jest znanym zespołem, tu już twój
                              > geniusz wyżej wznieść się nie może. Proponuje jedno województwo na miesiąc, a
                              > szczególnie fora "kanałowe leczenie zębów" i "tapetowanie".
                              Problem z tobą polega na tym, że chyba na hasło rzucić okiem, to wdg ciebie
                              wyciągnąć sobie oko z czaszki i rzucić nim. Nie wiem jakie procesy muszą
                              zachodzić w twojej mózgoczaszce, skoro nie potrafisz w lot załapać myśli
                              innych. Ale to twój problem i twoich znajomych, jeśli wogóle ich masz, skoro
                              ludzi z odmiennym zdaniem nazywasz tak jak nazywasz.
                              • Gość: Wojtek/HBKK Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:41
                                "Dyskusja jest po to by mówić i SŁUCHAĆ, a nie obrazać."

Zgadzam się.

Tylko dlaczego w takim razie piszesz o naszej twórczości "kocia muzyka"?
                                Rozumiem, że się nie podoba, ale po co przy okazji obrażać.
                                Co ciekawe, parę wpisów później twierdzisz, że nas i naszą muzę szanujesz.
                                Mozna się lekko pogubić.
                                No chyba, że tak wyrażasz szacunek.

Przy okazji - jak idzie wertowanie?

Wojtek/HBKK

• inna-bajka Do Wojtka 21.04.06, 20:26
                                  Jeśli obraziłam Cię i Twoich kolegów określeniem "kocia muzyka", to przepraszam.
                                  Zwłaszcza, że macie tez ostre kawałki, ale to zdecydowanie nie moja bajka. Cała
                                  nadzieja w zróżnicowaniu, ciekawość innego spojżenia i fascynacja czymś nowym.
                                  Ale nie napisałm ani głupia muzyka, ani ci id..ci z Habakuka, ani innych słów,
                                  które prostym umysłom przychodzą z taką łatwością.
                                  Obserwuję, więc piszę, mamy prawo do wyrażania własnych subiektywnych odczuć.
                                  Kiedyś słuchała Jazzu i Bluesa, ale ile można. Widocznie jestem zachłanna, może
                                  zmienna, narwana, nie potarfię być wierna wszystkiemu jeśli z nadmiarem jest
                                  nam to serwowane. Możecie mnie zlinczować.
                                  Tyle razy sobie obiecywałam, ze nie wrócę na to forum.
                                  Co drugi to faszysta, kto nie jest znami jest przeciwko nam. Kto śmie
                                  powiedzieć złe słowo na stos. I tak sobie w tej zaściankowości gnijemy, bo nic
                                  nowego na tym śmietniku nie wyrośnie.

Dlatego Wojtku cieszę się, że skomentowałeś mój post i bronisz swoich racji,
                                  tak jak na osobę, która się wyrywa z tego grajdołka i widzi jak ludzie ze soba
                                  rozmawiają, przystało. Jeszcze raz przepraszam, że nie docieniam Waszej
                                  twórczoćie, ale nie potrafię słodzić, a jak coś mnie boli to krzyczę.
                                  Wszystkiego naj. Pozdrawiam Inna Bajka.
                                  • Gość: xx Re: Do Wojtka IP: *.icis.pcz.pl 22.04.06, 14:48
                                    W kazdym Twoim poscie widac Twoje kompleksy bajko w stosunku do miasta z
                                    ktorego pochodzisz i naczelna zasade Twoich wystapien:

zle bo Czestochowskie

jesli tylko nie jest z Czestochowy, to z pewnoscia jest dobre

Ja sam nie jestem z Czestochowy - do 26-roku zycia nie mialem o nim pojecia - i
                                    dlatego moge sobie pozwolic zeby lubic i doceniac to miasto - przy wszystkich
                                    jego wadach i slabosciach.

Nie musze udawac.
                              • Gość: Romper Stomper Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:16
                                Jezu ty naprawdę jesteś ... blondynką? To nie jest po polsku? Dziewczyno może
                                jak ty nie rozumiesz to coś z tym twoim mózgiem jest nie tak. Wyjaśnię ci jak
                                małemu dziecku. Podałaś przykład jakiegoś katalogu ze stawkami za koncert, w
                                którym nie było Habakuka. Ja napisałem, że w tym nie ma, a w innym jest, a poza
                                tym każdy kto chce zorganizować koncert Habakuka, odpala google.pl, wpisuje
                                Habakuk, wchodzi na stronę, znajduje nr do menadżera i wszystkie sprawy z nim
                                załatwia. Oto chodziło w tym poście, który zacytowałaś i napisałaś, że wszystko
                                zlewa mi się w szarą masę. Zarzucasz mi cechy, które u ciebie występują ze
                                zdwojoną siłą. Jesteś pierwszą osobą w życiu, która zarzuciła mi, że piszę
                                niejasno. Tego co napisałem powyżej pewnie też nie zrozumiesz przecież jesteś
                                dziewczynką o bardzo małym rozumku. Najlepsze miejsce dla ciebie to Porter albo
                                Dupo, tam sie bedziesz czuła jak ryba w wodzie.
                                • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 20:14
                                  > małemu dziecku. Podałaś przykład jakiegoś katalogu ze stawkami za koncert, w
                                  > którym nie było Habakuka. Ja napisałem, że w tym nie ma, a w innym jest, a
                                  poza
                                  > tym każdy kto chce zorganizować koncert Habakuka, odpala google.pl, wpisuje
                                  > Habakuk, wchodzi na stronę, znajduje nr do menadżera i wszystkie sprawy z nim
                                  > załatwia. Oto chodziło w tym poście, który zacytowałaś i napisałaś, że
                                  wszystko
                                  > zlewa mi się w szarą masę. Zarzucasz mi cechy, które u ciebie występują ze
                                  Miczego takiego nie napisałam, więc mi nie wpieraj. Proszę o przykłady.
                                  A z resztą, rozmowa z takim zakompaksiałym chamem, któremu ( jak ty to obrazowo
                                  napisałeś) blondyna dowali, jest żałosna. Pewnie masz wzrost Kaczorków, to się
                                  tu będziesz rzucał jak niziołek.
                                  A tak na marginesie, gdzie jest ten Porter lub to drugie, bo chętnie zobaczę
                                  sobie twoje środowisko naturalne.
                                  • Gość: Romper Stomper Re: Koncerty IP: *.pcz.pl 21.04.06, 20:35
                                    To cytat z twojego postu:
                                    "Kiedyś w dużej wrocławskiej firmie, która zajmowała się organizacją imprez
                                    plenerowych wpadł mi katakog zespołów, które można wynająć na takie imprezy
                                    wraz z cenami. Osobiście uważam, że zarówno Kayah jak i Ewelina są warte tych
                                    pieniędzy za koncert. Habakuka jakoś tam nie było, może dlatego, że będą nas
                                    raczyli tą kocią muzyką do 2060 r ?"
                                    Twierdzisz, że nic takiego nie napisałaś, oto przykład.

Nie znam cię, po prostu czytając twoje posty pierwsze co mi przyszło do głowy
                                    to, że jesteś mega pusta (może taka nie jesteś). W jednym poście piszesz tak, w
                                    innym sie tego wypierasz. Przeczytaj całą dyskusję, nie tylko ja mam chyba o
                                    tobie takie zdanie, tyle, że ja po prostu napisałem to może za bardzo dosadnie.
                                    • inna-bajka Re: Koncerty 21.04.06, 20:48
                                      Aaaaaa, o tym piszesz. Jak zaczne pisać o co mi chodziło, a ty zaczniesz znów
                                      pisać, że nie o to tylko o tamto, to bedzie to najdłuższy i najbardziej
                                      destrukcyjny post na tym forum.
                                      > że jesteś mega pusta (może taka nie jesteś) ..... nie tylko ja mam chyba o
                                      > tobie takie zdanie, tyle, że ja po prostu napisałem to może za bardzo dosadnie
                                      1. Tylko dlatego, że mam inne zdanie od twojego zasługuję na takie miano
                                      2. Nie znasz mnie, a ilość wyzwisk jest imponująca
                                      3. To nie jest tylko twoje zdanie ? Może, bo jako jedyna nie boję się pisać
                                      jako zalogowana i nie zmieniam nicków.
                                      Z tym faszyzmem się nie pomyliłam, niezłego masz idola, pogratulować.
                                    • Gość: milka a Wy dalej sie klocicie? IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:49
                                      dajcie sobie buziaka! koniec z czubieniem...
                                      pora na lubienie:)
                  • Gość: Wojtek/HBKK Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:12
                    Witam.

O gustach się nie dyskutuje, to jasne, ale nie zgodzę się, że Częstochowa jest
                    katowana Habakukiem.

Odnoszę wrażenie, że Habakuk jest Twoją obsesją.
                    Widzisz i słyszysz go wszędzie, nawet tam, gdzie go nie ma.

Ostatnią imprezą, na której gralismy, organizowaną przez miasto
                    były dni Częstochowy w 2004 roku.
                    Ubiegłoroczny koncert na juwenaliach organizowała Politechnika i był to nasz
                    j_e_d_y_n_y koncert w Częstochowie w 2005 roku.
                    W 2006 roku, jak dotąd, gralismy w Świętym Mieście tylko raz i był to koncert
                    klubowy, na który nikt Cię chyba pod pistoletem nie przyprowadził.
                    Nasz poprzedni koncert klubowy w Częstochowie odbył się w grudniu 2004 roku.

Nie gra u nas nikt z rodziny prezydenta Wrony, nie gra też nikt o takim
                    nazwisku.
                    Zresztą, jak pisałaś kiedyś na tym forum, znasz osobiście jednego z członków
                    HBKK (a więc może i mnie), więc może lepiej i prościej było zapytać go o to
                    bezpośrednio, a nie snuć publicznie jakieś bzdurne domysły.

Pozdrawiam.

Wojtek
              • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 11:10
                O Habakuku napisal Dziennik Zachodni - ozcywiscie mogli sie pomylic.
                Ale sama wiesz jak to sie zmienia z koncertami ?

Zreszta Hurt to rowniez fajny zespol - jesli kojarzysz.
            • Gość: milka do xx IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:40
              prosze nie zloscic sie tak. oprocz tego ze jest Internet
              jest tez przemozna potrzeba wspolnoty miedzyludzkiej:)
              i czasem pytanie na forum te potrzebe zaspokaja

------------------------
              'Człowiek jest z natury zwierzęciem stadnym'
              • Gość: xx Re: do xx IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 13:50
                Wiem - niekiedy jestem za nerwowy - przepraszam.

Wkurzaja mnie (niekiedy :)) ) swoim narzekajstwem ludzie, ktorym len jest
                zajrzec na portal, nie mowiac o tym zeby przyjsc na koncert.

Jestem wrecz pewien ze wlasnie tacy malkontenci na imprezy i koncerty nie
                chodza, albo chodza skrajnie rzadko. Jak czlowiek zacznie chodzic - wiem to z
                wlasnego doswiadczenia - szybko zaczyna odczuwac deficyt czasu i nie ma czasu
                na malkontenctwo.

Ale reczywiscie niekiedy jestem za nerwowy i obiecuje sie poprawic :)))

Pozdrawiam,
                • Gość: milka Re: do xx IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:00
                  stres jest nie zdrowy:)

pozdrawiam:)
                  • Gość: xx Re: do xx IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 14:12
                    Wiem o tym :))) Ale jak to zwykle bywa, co innego teoria, a co innego praktyka.

Pozdrowienia,
    • Gość: slonzak Re: Koncerty IP: *.elsat.net.pl 21.04.06, 12:48
      Dziś o 16:30 w Bytomiu Homo Twist. Wstęp bezpłatny. Zapraszam
      • Gość: Menel Re: Koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:04
        A czy już pisałem że C.K.O.D. bedzie 22 maja w Utopii:)

P.S. A Hurt to też fajny zespol-tak fajny jak Negatyw czy The Car is on Fire
      • Gość: xx Re: Koncerty IP: *.icis.pcz.pl 21.04.06, 13:52
        Tylko co byl w Utopii. Malenczuk IS GREAT !!!
    • Gość: paka Jedyny codzienny koncert w Czwie to koncert Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 00:39
      występującego z chórkiem Gaude Mater, który zapewniam was kasuje wielokrotnaość
      i Flinty i Habakuka, a ileś razy więcej przynosi strat naszemu miastu (patrz
      dotacje UE Gdynia 228 mln Czwa 22 mln), inwestycje itp. ale który otwiera,
      przecina , wkopuje , wykopuje,klęczy, wstaje, całuje,gani itd.itd.
      I którego konferansjerzy a to Leśnikowski a to Kapsa a to Wydział Komunikacji
      Społecznej a to wreszcie armia biurw pozorujących pracę udaje, że popiera i
      chwali wyśmiewając się z niego za jego plecami.
      Wrona musi odlecieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Będzie to z korzyścią dla Czwy.
      • Gość: xx Re: Jedyny codzienny koncert w Czwie to koncert W IP: *.icis.pcz.pl 22.04.06, 14:40
        22 mln z UE w przypadku Czestochowy to bzdura:

sam wiadukt to ponad 30 mln

kanalizacja to z pewnoscia wiecej niz 50 mln zl

To tylko najwieksze dotacje, nie mowiac o Ratuszu, drogach, zakladzie
        oczyszczania, Parku Przemyslowym itd. - jesli o czyms sie pisze, to trzeba
        miec minimum wiedzy na dany temat.

Nikt nie jest zwolniony z mozliwoscia bycia pzredmiotem krytyki, a wladza
        szczegolnie, ale tez nikt nie moze byc zwolniony z koniecznosci myslenia i
        trzymania sie faktow.
        • Gość: paka Prawda boli panie prezydencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 15:45
          oj boli.
          Ja mówiłem o roku 2005, o środki na finansowanie wiaduktu postarali się pana
          poprzednicy oraz macro lata temu , kanalizacja to 11 mln (nie wiem w jakiej
          części finansowana z dotacji UE) pomijam, że jak większość inwestycji wykonywać
          ją będzie firma z Koziej Wólki, biorąc za podwykonawców miejscowych murzynów,
          Ratusz ? budżet przekroczony o miliony, drogi ? no coment, Park Przemysłowy
          -fikcja tak jak wieloletni plan rozwoju miasta (jeden bełkot).
          "zasługi " możemy wymieniać dalej ale po co.
          Nie bez powodu jest pan wygwizdywany podczas spotkań z mieszkańcami, przyklejony
          uśmiech i dobra mina to może i atut, wybory jednak wiele zweryfikują .
          • Gość: xx Re: Prawda boli panie prezydencie IP: *.icis.pcz.pl 22.04.06, 16:26
            Nie jestem Prezydentem i nie mam na celu obrone Prezydenta, ale chcialbym
            nauczyc ludzi szacunku dla faktow.

Wladze sie zmieniaja, ten Prezydent nie jest wieczny - moze byc wybrany, a moze
            nie bedzie, bo to wyborcy zadecyduja.

Bedziemy rowniez oceniac i na tej podstawie wybierac kolejne miejskie wladze,
            byc moze lewicowe rowniez. Dlatego apeluje o szacunek dla elementarnych faktow.

Wiem ze na forum ogolnopolskim ludzie z PiS czy Leppera w szczegolnosci w
            ramach kampanii wyborczych i pozniejszych walk politycznych stosuja bezwzgledna
            demagogie i nieliczenie sie z faktami.

Ten sam styl zaczyna przenikac przenikac na szczeble lokalne - kazdy chwyt i
            manipulacja sa dobre, bo pzreciez ludzi zorientowanych i porafiacych
            samodzielnie wysnuwac wnioski w sumie nie jest tak duzo.

Na takiej demagogii cierpimy my wszyscy. W nastepnej kadencji moze rzadzic ktos
            z innej opcji niz obecna i bedzie byc moze miec wtedy okazje zetkniecia sie z
            takim samym pzrekrecaniem faktow i demagogia jaka stosuje obecnie.

Wiem ze zblizaja sie wybory i wszystkie chwyty beda dozwolone. W polityce na
            szczeblu ogolnopolskim praktycznie zostali juz tylko ludzie bez skrupulow,
            uczciwi juz odeszli do swoich spraw. Oby nam to nie zdarzylo sie na szczeblu
            samorzadowym, bo wszyscy na tym ucierpimy.

• Gość: xx Re: Prawda boli panie prezydencie IP: *.icis.pcz.pl 22.04.06, 16:27
            P.S. Tym bardziej ze to watek o koncertach muzycznych, a nawet na taki watek
            niektorzy wpychaja swoja nachalna polityczna propagande.
            • Gość: paka Nachalna to jest jednak propaganda sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:55
              promująca geniusza jury, za nasze własne pieniądze.
              Proszę przetrzeć oczy i spojrzeć na częstochowską rzeczywistość nie przez
              pryzmat pozytywnych informacji dostarczanych przez opłaconych wyrobników.
              Proszę porównać pozysakne dotacje UE, proszę popytać o poziom merytoryczny
              wniosków o dotacje ,składanych przez częstochowski magistrat, póżniejsze
              porażki tłumaczone są niechęcią śląska do czwy, proste i łatwe tłumaczenie,
              Proszę porównać o ile wzrosłą liczba urzędników w naszym urzędzie a o ile
              spadła w miejscowościach ościennych- mam na myśli Myszków, Lubliniec czy choćby
              Blachownie. I proszę pamiętać , że w obecnej kadencji pan prezydent z lewicą
              krzywdy sobie nie czynią a przysługi wzajemne są widoczne gołym okiem.
              I proszę wreszcie spojrzeć na mizerię koncertową naszego bagienka bo Gaude
              Mater gdzie ilość wykonawców przewyższa liczbę widzów tylko to potwierdza.
              Właśnie zakończyły się Dni Opola, na których się działo, proszę spojrzeć w
              internet, ale to mniejszość niemiecka o teutońskim poczuciu humoru, której
              wystarcza piwo i golonka, gdzie wojewódzkiemu mniejszemu Opolu do ambicji
              większej powiatowej Czwy ?.
              • Gość: xx Re: Nachalna to jest jednak propaganda sukcesu IP: *.icis.pcz.pl 22.04.06, 20:22
                Gaude Mater to jest konkret o ktorym mozna i wrecz nalezy dyskutowac na tym
                watku.
                • Gość: paka Właśnie czytam Wyborczą i Gaude Mater pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:27
                  Gaude Mater i historia plakatów Gaude Mater itd. itp. i co pan(pani) na to xx ?
                  Jednak miałem co nieco racji mówiąc o nachalnej propagandzie .
                  • Gość: xx Re: Właśnie czytam Wyborczą i Gaude Mater pogania IP: *.icis.pcz.pl 25.04.06, 10:40
                    To suwerenna sprawa Gazety Wyborczej, ktora zreszta na tych samych stronach
                    ostatnio dosyc krytycznie jest nastawiona w stosunku do wladzy.

Ja sam osobiscie mam mieszane uczucia jesli chodzi o Gaude Mater. Wklad
                    finansowy miasta jest tu spory, ale jeszcze wiekszy jest Ministerstwa i
                    sponsorow. Na inne cele akurat tych pieniedzy bysmy nie dostali. Poza finansami
                    jest jeszcze kwestia wartosci artystycznej - jest sporo ciekawych rzeczy
                    dotyczacych po prostu muzyki jako takiej, no i sprawa publicznosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka