Dodaj do ulubionych

Oddam pralke - pilnie

IP: 82.160.8.* 19.04.06, 21:46
Witam. Oddam pralke, na chodzie. Dosyć zniszczona ale działa. Bok troszke
pordzewiały i troche sie leje podczas prania. Oddam za DARMO! Najlepiej jutro.
Trzeba sobie tylko po nią przyjechać i znieść, a jest ciężka :-) Mieszkam w
centrum. moge przesłać fotke na maila. To pilne bo jutro kupuje nowa! kontakt
email: nadnercze@go2.pl tylko poważne oferty.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 22:30
      To poproś tych panów co przywiozą nową-dając im na piwo i zniosą ci na
      śmietnik,bo nikt takiego klunkra nie weźmie. /trochę się leje /.
      • Gość: Janek Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 19.04.06, 22:34
        Gość portalu: xx napisał(a):

> To poproś tych panów co przywiozą nową-dając im na piwo i zniosą ci na
        > śmietnik,bo nikt takiego klunkra nie weźmie. /trochę się leje /.
        > /trochę się leje /.

Woda podczas prania napie.. jak ze starego, dziurawego cebrzyka !!
        Do qqu.. nędzy frajera szuka czy co ??
      • Gość: Agnosticfront Re: Oddam pralke - pilnie IP: 82.160.8.* 19.04.06, 22:37
        Jak kogoś nie interesuje, to po co sie wpisuja?!! Są ludzie którzy nie maja
        pralki i wezmą każdą byle była by na chodzie.
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 22:51
      Jak na chdzie jak przecieka. Czy chcesz żeby kogo prąd zabił.Chyba nic nie
      myślisz.
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 22:53
      W takim przypadku,to jeszcze trzeba kogoś ostrzec przed takim kupnem.
      • Gość: Janek Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 19.04.06, 23:06

> W takim przypadku,to jeszcze trzeba kogoś ostrzec przed takim kupnem.

On chce oddać a nie sprzedać, więc nie ma mowy o kupnie !!
        Ale po co komu taki złom, jak woda z niej zapie.. jak z dziurawego cebrzyka.
      • Gość: Agnosticfront Re: Oddam pralke - pilnie IP: 82.160.8.* 19.04.06, 23:09
        Przecież pisze że przecieka! A poza tym nie sprzedaje tylko daje za darmo.
        Ponadto, o czym Ty mówisz? jaki prąd może kopnąć?! Pralka przecieka, ponieważ
        np. jest szczelina w pomiędzy bębnem a obudową i przez to wylatuje woda (podczas
        prania) bardzo czeta usterka w starych pralkach. Pzrecież nie pisz że to nowa
        maszyna i sprzedam tanio! Tylko stara, używana ale pierze(a o to chodz). Po raz
        kolejny powtarzam - po co się wpisujesz jeśli nie interesuje cię moja
        propozycja.? Nie masz co robić wieczorem przy kompie, czy jak?!
        • Gość: Janek Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 20.04.06, 10:52
          Gość portalu: Agnosticfront napisał(a):

> Przecież pisze że przecieka! A poza tym nie sprzedaje tylko daje za darmo.
          > Ponadto, o czym Ty mówisz? jaki prąd może kopnąć?! Pralka przecieka, ponieważ
          > np. jest szczelina w pomiędzy bębnem a obudową i przez to wylatuje woda (podcza
          > s
          > prania) bardzo czeta usterka w starych pralkach. Pzrecież nie pisz że to nowa
          > maszyna i sprzedam tanio! Tylko stara, używana ale pierze(a o to chodz). Po raz
          > kolejny powtarzam - po co się wpisujesz jeśli nie interesuje cię moja
          > propozycja.? Nie masz co robić wieczorem przy kompie, czy jak?!

A czy nie możesz jej naprawić ??
          usunąć ten /jak piszesz mały wyciek/ i wtedy oddać komuś, ty leniu jeden !!
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 23:10
      Nawet zadarmo nie można takiego brać. Życie jest cenniejsze.
      • Gość: Agnosticfront Re: Oddam pralke - pilnie IP: 82.160.8.* 19.04.06, 23:11
        Cieknie od jakiekoś czasu i mnie nie zabiła! Więc wyluzuj - masz za bujną wyobraźnię
      • Gość: Janek Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 19.04.06, 23:13

> Nawet zadarmo nie można takiego brać. Życie jest cenniejsze.

A i jeszcze można np. sąsiada z dołu zalać takim kląkrem !!
        i co wtedy ?? woda zapie.. z niej jak z dziurawego cebrzyka !!
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 23:15
      Ty tego nie rozumiesz. Pralka chodzi na prąd. Woda je przewodnikiem.Dostanie
      się do silnika czy innego urządzenia elektryczgo i kogoś porazi. Pralka nie ma
      prawa przeciekać. To jest igranie z życiem.Powtażam. Pralka może być
      stara,zardzewiała, do naprawy,ale nie może przeciekać.Nie możesz się denerwować.
      • Gość: Agnosticfront Re: Oddam pralke - pilnie IP: 82.160.8.* 19.04.06, 23:21
        Ja się nie denerwuje. Nie ma co dyskutować. Jak ktoś będzie chciał ją sobie
        wziąć to daje, jak nie to wyniose na śmietnik i wezmą sobie złomiarze. Tyle.
        Ps. woda która się wylewa jest w ilościach ok 150-200ml w trakcie prania,
        wystarczy położyć szmate i przez jakiś czs można używać, pprzecież logiczne że
        niedługo skończy działać i do wyrzucenia.
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 19.04.06, 23:20
      A mówienie że mnie nie zabiła to i jego nie zabije,to jest dziecinne,
      prostackie powiedzenie.
      • Gość: dn Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:31
        o co te kłótnie, przecież może zabrać ktoś, kto potrafi naprawić
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 20.04.06, 11:59
      Ja też chciałem oddać pralkę.Może była w lepszym stanie, ale nie było
      ochotników. A kiedy wystawiłem na śmietnik, to w ciągu 2 godz. poszła. Nie
      załamój się-tylko wystaw, a zainteresowany zmiejsca się znajdzie.
      • Gość: dsl Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:07
        Może kogoś trzeba uświadomić, że od kilku miesięcy wyrzucanie sprzętu AGD/RTV
        na śmietnik jest nielegalne w myśl przepisów znowelizowanej ustawy o
        utylizacji. Dlatego ludzie szukają nawet na forum internetowym sposobu pozbycia
        się takich sprzętów.
        • Gość: kurz Oddam pralke -warto poczekać? ;) IP: 82.160.8.* 20.04.06, 15:23
          Gość portalu: dsl napisał(a):
          > Może kogoś trzeba uświadomić, że od kilku miesięcy wyrzucanie sprzętu AGD/RTV
          > na śmietnik jest nielegalne w myśl przepisów znowelizowanej ustawy o
          > utylizacji.

A dokładniej mówiąc o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym (choć na
          jedno wychodzi).
          Z tym, że ta ustawa to bubel prawny wprowadzony na prędce pod wpływem dyrektyw
          unijnych. Jedyne co w niej obowiązuje na dzisiaj to kary dla ludzi wykładających
          sprzęt koło śmietnika. A to grubo nie w porządku wobec klientów, zwlaszcza że
          okresy dostosowawcze dla producentów, hurtowników i firm zajmujących się
          odzyskiem są znacznie dłuższe i sięgają poza 1 lipca br.
          Oddającej sprzęt zasugerowałbym oddanie zużytego sprzętu sprzedawcy tj. w
          sklepie w którym ma zamiar nowy sprzet AGD. Z tym, że taki obowiązek ciąży na
          nim po dniu 1 lipca 2006r. Negocjując ze sprzedawcą zawsze można nadmienić, że w
          razie odmowy klientka poczeka z zakupem do owej daty ;))
          Ponadto, zgodnie z ustawą, wykaz punktów które zajmują się zbiórką zużytego
          sprzętu powinien być wywieszony do wiadomości klienta.
          Skoro producenci nie spieszą się w porozumieniu co do zasad organizacji zbiórki
          zużytego sprzętu, może wstrzemiężliwość klientów ich zdopinguje? ;)

pozdrawiam
          kurz
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 20.04.06, 12:15
      A przeciesz ja nie wyrzuciłem tylko wystawiłem na okres 2-3 godz.I tyle było.
      • Gość: dsl Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:32
        Jasne i tu znów daje o sobie znać relatywnizm w pojmowaniu prawa przez polaków.
        Prawo swoje a my swoje. "wystawiłem na 2-3 godziny..." - ciekawe... mam
        rozumieć, że po tym okresie gdyby się nikt nie zainteresował to wziął by Pan
        pralkę do domu ;)
    • Gość: m. Re: Oddam pralke - pilnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:32
      pralkę mają obowiązek odebrać panowie którzy przywiozą Ci nowy sprzęt- zn tego
      co wiem w większości sklepów odbierają (sklepów ale nie marketów) a juz na
      pewno odbierają stare sprzęty tacy młodzi faceci co rozwożą sprzęt dla któregoś
      sklepu na Ogrodowej- wszak Ogrodowa to zagłębie AGD ;)
    • Gość: xx Re: Oddam pralke - pilnie IP: 80.54.171.* 20.04.06, 22:45
      Ci panowie sprzęt zabierają, gdy jest akcja wymiany.Na zachodzie są takie
      tzw.wystawki, polacy to zbierają i tu sprzedają. Czyli to jest zgodne z prawem
      UE. Tylko w Polsce nie. Prawda? Bo się jakiś prawnik znajdzie i stara się być
      mądrzejszy od radia.Cz.idę spać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka