Gość: jojo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:24 bo moja mama jest z policji i wiem wszystko na bierząco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:26 A jeśli można - jak to ustalili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:27 jak się dowiem to Ci powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:28 OK, dzięki serdeczne za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:32 to dziwne...bo moj tata stal na przystanku i to widzial.i nie hamowali jak im wyjechal?dziwne naprawde z tymi ustaleniami.a daltonista moj tata nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:29 nie oskarżajcie kierowcy passata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:31 juz i tak kierowca passata widział za dużo jakby widział komentarze to by się całkiem załamał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:32 przykro mi z powodu wypadku, ale jezeli autobus znalazl sie na drzewie to sorry - ale chyba musieli w niego walnac wielka sila !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:39 A może jednak kierowca autobusu specjalnie przejechał kawałek i rzekomo zatrzymał się na drzewie - myślisz, że mógł to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:40 watpie - a czy Ty bys mogl tak zrobic ? chyba zdawal sobie sprawe jaki moze byc skutek tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:42 Ja też wątpie, ale teraz nie wiem co mam myśleć - każdy mówi co innego - no i sam raczej nie umiałbym tak zrobić. Przecież to byłoby chamstwo nie z tej ziemi. Myślę jednak, że kierowca busu był tym tak zaskoczony, że nawet nie myślał, czyja to była wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:45 dokladnie - ale nikomu tego nie wytlumaczysz bo kazdy i tak wie swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:34 nie ma za co. Niech wszyscy się dowiedzą jak było na prawde a nie oskarżali nie winne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:36 napisz jojo,bo jestem tak cholernie zaskoczona,ze chyba juz nic mnie nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:55 To normalne że wieśniaki bronią wieśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:56 ha - i jeszcze sie kloca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buk Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:58 Defekt, ty to jesteś prawedziwy dewekt bo robisz tyle błędów w jednym wyrazie że głowa boli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:00 jutro jest pogzep o 1500 to cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:01 ty wiesz, jak się pisze "pogżep"? Tak - POGRZEB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:05 Powtórzę: "A dla mnie jest jeszcze jedna sprawa - autobus jechał prosto ze Źródlanej, skręcał w prawo, czy w lewo - jeżeli jechał prosto, to mogło go tylko leciutko przesunąc a kierowca nie zdąrzył zahamować i stanął na drzewie. Bo jeśli skręcał, to predkośc musiała być ogromna, jeśli jechał prosto - nie musiała być taka duża." bo to dla mnie ważna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:28 kierowca chcial jechac prosto i mial zielone,chyba na trase jechal,a oni mieli czerwone dlatego w tym momencie co napisal jojo jestem zdziwiona bo napewno nie jechali 50km/h.no i dlaczego nie hamowali?nie dziwi to nikogo?moze najpierw powinno sie przesluchac swiadkow stojacych na przystanku.moj tata zamarl jak to zobaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] [*] Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 26.04.06, 10:10 :(( widziałem ofiare wypadku!!calkiem innego chlopaka zobaczylem w kaplicy :((( [*] głowa musial mocno uderzyc :( Wyrazy wspólczucia dla rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dag Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:34 Skoro musiał mocno uderzyć głową to napewno nie przy prędkości 50 km/h., no i nie był zapięty w pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:02 Słuchaj WKURZONA, jesteś zajebista, chcę się z tobą przespać, więc co ty na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:05 Wieśniaki piszą tak jak mówią, więc im jest obojętne czy...pogrzeb czy pogżep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:33 te maczo jak bym cie znalazl to tak bym ci dokopal wiesniaku jeden pie..ny medalikarzu ty jestes maczo???? ty jestes jaki pie..ny pionek z czewy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:37 To spróbuj szczęścia. Możemy wsioku się ustawić na jakąś młóckę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bil Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:38 Dziewczyna siedziała z tyłu na środku i wypadła przez którąś szybę. Obok kierowcy siedział chłopak który zginął na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:14 nie rob sobie jaj na tym forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleslaw Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:21 On sobie nie robi jaj! On jest chory. To jest ten troll ktory sie zagniezdzil na Fczewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:14 Wieśniaki nie spać, bo tu piszą o waszych wieśniackich sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Tragiczne zderzenie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:21 czytając twoją wypowiedź MACZO aż żal mi ciebie. Jesteś mało inteligentnym dupkiem dla którego ważniejsze jest skąd się pochodzi. Niejen wieśniak jest dużo bardziej inteligentny od ciebie. Stało się. Szkoda wszystkich uczestników wypadku winnych i niewinnych. Te ułamki sekund będa mieć przed oczami już na zawsze. Poczucie winy też ich nie opuści, bo co by było gdyby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:22 Ja nie robię sobie jaj. Chcesz sie ze mną puknąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:25 Słuchaj MAJA. Tak piszesz że czuć to że jesteś ze wsi. Nie ma żadnego sensu w tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:25 A o tym ze vw jechal ok 120 w srodku miasta nikt nie slyszal ? a o tym ze byli pijani i jeszcze kombinowali kto kierowal autem ? BARANY GLUPIE SAMI SOBIE WINNI... (znajomy jest kierowca karetki ktora tam przyjechala i dzisiaj mi opowiadal jak bylo) JESZCZE JEDNO, CIESZE SIE Z ICH NIE ZNALEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:03 jak sie wypije to sie nie siada za kolkiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKO Re: Sami sobie winni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:37 jak mogli kombinowac kto kierowal jak wszyscy byli nie przytomni puknij sie troche i nie pisz bzdur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:52 nieprzytomni, bo chyba za duzo wypili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Sami sobie winni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:55 I co wsioku, strach cię obleciał ? Mocny to ty widzę jesteś tylko w gębie, albo jak trzymasz w ręku widły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Sami sobie winni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:57 Nie gadajcie głupot że byli nieprzytomni, bo jeden z nich był świadomy i mówił że nie może ruszyć rękami i nogami. Facet jest podobno sparaliżowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:12 ty nie pisz bzdur bo jakby wszyscy byli nieprzytomni to jeden by nie reanimowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:48 Ale Ty jestes pusta...<lol> jeden byl przytomny to z kim sobie mial kombinowac?? wielcy inteligenci z miasta sie odezwali!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Sami sobie winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:34 haha wiesniarka sie odezwala :D no lol :D przykro mi bardzo ze taka jestes :) juz pozno wiec dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:41 Kierowca wiedział że dał dupy, więc później walczył o życie swoich pasażerów. I co mu to dało. Mógł wcześniej myśleć o swoich pasażerach gdy gnał 120 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:22 Czytam te wasze wszstkie wypowiedzi i naprawde rece opadaja na niektorych:/ Ja osobiscie widzialam ten caly tragiczny wypadek i do dzis mam go przed oczami. Chyba wolalabym tego nie widziec bo az ciarki po ciele przchodza. Ogromne wyrazy wspolczucia dla rodzin, znajomych i przyjaciol ofiar tego tragicznego wypadku. A jak czytam o tym, ze szkoda wam autobusu... czy swiatla dzialaly...i to jak sie wszyscy tu obrazacie wzajemnie to naprawde brak mi slow. Jest to tylko dowodem niedojrzalosci psychicznej niektorych z was. Ja to slyszalam i widzialam. Obudzil nas wszystkich ogromny huk a po tym zobaczylismy przerazajacy obraz. Tego sie nie da opisac... Przezylam ogromny szok bo to jest zupelnie cos innego widziec czlowieka ktory za wszelka cene chce utrzymac przy zyciu ta dziewczyne reanimujac ja bez przerwy, widzac jak karetka jedna po drugiej przyjezdzaja po nastepnych i patrzysz w oczekiwaniu czy odjedzie czy tez nie:( no i co najgorsze widziec smierc na miejscu jednegoz tych chlopakow to zupelnie cos innego niz widok tego na filmach... Ludzie troche szacunku wzgledem siebie i tych osob wypadku. Zawinili ale to byli ludzie ktorych wsrod nas juz nie ma a nie jakis kawalek blachy ktory mozna wyremontowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 23:54 Sorka, że tak napiszę, ale dla mnie to 90% waszych wszystkich postów jest po prostu jakaś chora. Nie wiem, ale może wy macie coś nierówno pod kopułami. Też się interesuję KM, ale mnie jakoś strasznie nie obchodzi autobus. "Wyklepią" go, widziałem gorzej rozbite. Rozwalają mnie wasze teksty, o tym, że jechali 50 km/h i zepchnęli autobus na drzewo. Prawa fizyki się kłaniają. W ogóle to nie rozumiem tych waszych kłótni. Na początku myślałem, że będzie to wątek, w którym większość osób będzie pisać o współczuciu dla poszkodowanych i "zapali święczkę" dla zmarłego. A wy się kłócicie, że ktoś ze wsi, czy nie ze wsi. Mieszkaniec wsi (nie napiszę "wieśniak", bo nie uważam mieszkających na wsi za "wieśniaków) jest tak samo człowiekiem jak mieszczuch. Wieśniakami w tym momencie okazali się mieszczuchy. Owszem rozumiem, rozmowy o szczegółach wypadku, ale wypisywanie na przemian: winny kierowca Passata, winny kierowca autobusu jest bez sensu. Do wypadku doszło. Bez wątpienia to kierujący Passatem nie zastosował się do przepisów i jechał powyżej 50 km/h. Ale i kierowca autobusu musiał popełnić jakiś błąd. Niestety kierowca Passata okazał się nieodpowiedzialny, bo nie wiózł worków z ziemniakami, tylko ludzi. Jego pasażerowie byli również nieodpowiedzialni względem własnej osoby. Mogli powiedzieć żeby zwolnił. Rozmowy są dobre, ale muszą mieć sens. Wzajemne wykłócanie się i wyzywanie jest w tym momencie nie na miejscu. Jednak wyzywanie kogoś, kto nie napisał nic obraźliwego od debila, kretyna, pajaca, ch..a, czy suki to wyraz ogromnego chamstwa. Bo za co wyzywacie Matiego? Za to, że napisał o autobusie? To jego sprawa. Tak to odebrał. Jednak obelgi w jego stronę nie powinny lecieć. Pozdrwiam forumowiczów i życzę, aby pomyśleli 3 razy zanim napiszą coś głupiego. Wyrażam głębokie wyrazy współczucia dla poszkodowanych i życzę Im powrotu do zdrowia. [*] dla chłopaka, który zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:56 Tak to jest wlasnie. Wiesniaki poprzywozily sobie pelno jakiegos szrotu z reichu, i teraz mysla ze sa panami drogi. Kazdy ponosi odpowiedzialnosc za swoje czyny i mam nadzieje ze ten kierowca ja poniesie, bo trzeba byc poprostu zwyklym kretynem zeby narazac zycie innych osob !! Pewnie wiesniaki mnie za to zlinczuja ale kierowca powinien zgnic w wiezieniu za to co zrobil. To nie jest pas startowy czy tez tor wyscigowy w slomczynie tylko centrum miasta !! Smieszne jest gadanie ze zderzenie bylo przy predkosci 50, bo wtedy napewno by wszyscy przezyli, a jakos nie chce mi sie wierzyc ze jechali 50 ich super fura z reichu. pozdrawiam wszystkich z miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
adolf_hilteler Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 00:39 Zwłoki należy kremować w krematoriach. Tak jest teraz przyjęte. Szkoda że dopiero tyle lat po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 00:53 Chyba ciebie poddali kremacji !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:07 moze mysleli ze jezeli jest wczesna pora to bedzie maly ruch.... pomylili sie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 26.04.06, 21:04 Popieram!! Jak już było napisane blache można klepnąć, a życia sie nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z żarek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:57 milka , dziękuję za to co powiedziałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:29 Mieszkam przy Al. niepodleglości i codziennie rano jeżdzę przez to skrzyżowanie o godz 5.20 i zawsze są wyłączone światla,a kierowcy autobusów i motorniczy tramwajów myślą że im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:15 Masz pecha Wiolu bo o 5.00. światła na tym skrzyżowaniu działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:52 Jesteś glupia Violo aż przykro cię czytac jesteś chyba nastęną wieśniaczką na tym Forum która tak naprawdę nic nie wie a ma dużo do napisania. To że na twojej wsi nie ma świateł i nie wiesz jak one działają to masz pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadi Re: Tragiczne zderzenie IP: *.man.czest.pl 26.04.06, 08:35 przyke strasznie.Nie da sie czytac tego co pisza niektorzy forumowicze. Była 05.12 gdy podjechałem na skrzyzowanie oprocz mnie był tam tylko kierowca taxi.Widok sciskajacy serce,kierowca passata wynosił na rekach młodą dziewczynę ktora siedziala obok niego,przykrył ja kocem i probował reanimowac.Od powiadomienia pogotowia do jego przyjazdu mineło troche czasu a ten chłopak wciaz starał sie jej pomuc. łzy sie cisną do oczu same na wspomnienie tego makabrycznego widoku,pozostali pasazerowie lezeli nieprzytomni w tylniej czesci auta. Nie podejmuje sie oceny winy,samego momentu zderzenia nie widziałem i chyba nikt nie widział,powiem jedno swiatła na skrzyzowaniu sie paliły. Gdy zapytałem tego młodego człowieka klęczacego przy tej dziewczynie kto był kierowcą passata odpowiedział ze on. Łacze sie w bólu z rodzinami uczestników tej tragedii takze z kierowcą autobusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:35 ciekawe jak kierowca passata mogl wynosic dziewczyne, jak wszystkich oprocz kierowcy autobusu zabraly karetki, bo nie byli sie w stanie ruszyc... pasazer obok kierowcy byl wyciagany na koncu - niestety do plastykowego worka od razu... a dziewczyna siedziala z tylu po srodku - nie zyje - moja siostra byla na izbie przyjec jak ich przywozili... straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:35 aha, wszyscy w passacie byli na rauszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:38 Bo mówię wam że ona wypadła przez przednią szybę, a nie wyciągnął ją kierowca. Gadacie tu głupoty, a nie wiecie jak to się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:45 nie mogla wypasc przez przednia szybe, bo o dziwo ta szybka z tego co widzialem byla cala... mam na zdjeciach, ale nie bede nikomu wysylal, bo nie ma sie czym chwalic... jak cos to wypadla przez ktoras z bocznych szyb... a passat i autobus byly tak ustawione jakby passat zaczal manewr wymijania przeszkody... tylko chyba nie ta predkosc i refleks kierowcy... autobus uderzyl w drzewo, bo wszystkie automaty maja tz wolny bieg... kierowca autobusu wypadl zza kierownicy a autobus potoczyl sie dalej az do drzewa... w ktora strone autobus skrecal, ciezko powiedziec, bo kola skrecone byly lekko w prawo, ale to rownie dobrze kierowca mogl pociagnac kierownice spadajac z fotela... zwykle kierowcy autobusow na waskich drogach wypuszczaja autobus do przodu, zeby tylna oska nie smigac po kraweznikach... teraz pewnie tez tak bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:45 Masz troszke zle wiadomosci niestety. Ja widzialam to na wlasne oczy i widzialam jak kierowca wynosil ta dziewczyne z samochodu na rekach i nie siedziala ona z tylu lecz z przodu razem z nim. Polozyl ja na traiw przykryl kocem i reanimowal. Byly 4 karetki a wlasciwie to 5 ale jedna pojechala niestety pusta:( a kierowca tego samochodu pojechal dopiero przedostatnia karetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:07 to ciekawe kogo wywlekali strazacy z miejsca pasazera (obok kierowcy) prosto do worka? moze siedzenie pakowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:17 Ojjj Boze czlowieku... osoba ktora zginela na miejscu siedziala z tylu i wyciagali ja od tylu do przodu a nie siedzial z przodu!!! Brak mi slow do was... Mowi sie wam ze widzielismy to a wy i tak swoje ehhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:10 Kierowcy passata nic sie nie stalo byl tylko troszke poobijany uwierz bo wiem o tym wypadku wszystko chlopak ktory nie zyje siedzial za pasazerem a dziewczyna siedziala z przodu i byla zapieta pasami-zyje ale po operacji zapadla w spiaczke...a kierowca naprawde wszystkich reanimowal gdyby nie on to dzieczyna i taki jeden kolega juz by nie zyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:46 Oj wkurzona, ja się założę że ten kierowca nie ma zielonego pojęcia o reanimacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:52 Śmieszy mnie wasze bronienie tych ludzi. Piszecie np. coś takiego, że jeden z nich jest porządnym człowiekiem gdyż ma żonę która jest w ciąży. Czyli tym faktem pokazujecie jaki on właśnie porządny. Żona w ciąży siedzi sama w domu, a gó..arz chla i włóczy się całymi nocami po dyskotekach. Jak widać sami porządni ludzie tam jechali, a na dodatek zgodnie z przepisami bo 50 km/h, nie byli pijani, mieli zielone światło itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:33 nie bede sie juz wypowiadac na ten temat bo to nie ma sensu,napisalam jak to bylo bo stalo sie to na oczach mojego taty,kyory stal na przystanku tramwajowym w strone al.pokoju,opisalam jak to bylo ale i tak kazdy trzyma sie swojej wersji.kierowca autobusu jechal prawidlowo na zielonym,swiatla dzialaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafe Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.21.* 26.04.06, 13:33 zgadzam sie z tobą, że twój tata widział czerwone, ale zastanów się czy nie mogło byc tak jak napisałem w moim wcześniejszym wpisie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=40728369&a=40875811 mowie od razu że nie bronie ani jednego ani drugiego, próbuje tylko wytłumaczyc czemu sie tak stału. Bo młodzi ludzie albo nie żyją albo do końca życia będą na przykuci do łóżka (więc czy to życie??). to mogło spotkac każdego z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:17 chyab zartujesz, ile osob juz na forum pisze Ci jak bylo bo byli swiadkami !!!! jakby jechal 50 km/h to nikt by nie zginal !!!!!!!!!!!!!! najwyzej by cos sobie zlamali albo cos :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Tragiczne zderzenie IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:49 moze i nie mial pojecia o reanimacji ale staral sie ://// i raczej mu to wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kael Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:28 Bezmyślność znowu górą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:00 skąd możesz wiedzieć jak było i czy na wsi mieszka ciekawe czy jakby tobie się coś takiego stało to też byś tak mówił ja nie zazdreoszcze kierowcy i nie życze żeby się komukolwiek taka tragedia stała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:54 Oj wybaczcie,ze to pisze arytkul ten nie mowi calej prawdy!!! Tak sie składa, ze wszystkich Tych młodych Ludzi co jechali samochodem osobowym znam!!!! i jest troszke inaczej niż tu pisze - no ale ludzie ploty lubią i je popychają w świat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:01 no to moze napisz wszytskim jak bylo dokladnie i to co Ty wiesz i skoncza sie te "klotnie" na ten temat. Czekamy na odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.gdansk.pl 26.04.06, 20:52 chcesz ich usprawiedliwic.................. Odpowiedz Link Zgłoś
ania877 Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 14:08 Chłopak, który zginął na miejscu to mój kuzyn.Niektórzy z was pisza takie głupoty jak za pewnie sami głupcami.Jak stare baby na targu gadają jedna przed drugą i tworzą teorie na jeden temat a fakty są takie że większośc z was nie ma o tym zdarzeniu zielonego pojęcia.A gadanie że młodzi to głupcy nie zawsze ma poparcie w faktach. Mnie tydzień temu rozwaliłby jak się potem okazało policjant. O mało nie doprowadził do czołowego zderzenia. I wogóle go to nie wzruszyło.Więc poznajcie najpierw fakty a potem gadajcie tylko na temat.Bo to jest przejaw prostactwa i niskiego poziomu inteligencji mówiąc, że jechali młodzi z dyskoteki więc na pewno byli pod wpływem alkoholu.Po każdym takim wypadku zawsze młodzi sa winni.Nie ktytykujcie wszystkich ofiar tego wypadku bo tutaj zawiniła jedna osoba.A starszy to nie znaczy lepszy kierowca.OPANUJCIE SIE. DLA TYCH RODZIN SKOŃCZYŁO SIE WÓWCZAS JEDNO ŻYCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:28 wiece jezeli Ty i kolega "ktos" jestescie tacy madrzy to napiszcie kto spowodowal wypadek !!! policja chyba lepie wie bo prowadza sledztwo. a w tym wypadku to jednoznacznie winni poniesli kare... moze to przykre i smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:26 madrale... stancie sobie przy tym skrzyzowaniu i zobaczcie z jaka predkoscia jezdza tam kierowcy... mieszkam tam i czasem boje sie stac na przejsciu nawet... niejednokrotnie ponad 100 jak nic smigaja... jechali za szybko - kierowca nie hamowal - nie bylo sladow hamowania... wogole mi nie szkoda tych ludzi - zgineli na wlasne zyczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z Żarek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:28 "peszek" człowieku dla ciebiebżycie i zdrowie ludzkie jest synonimem "peszku"Peszek to mieli twoi rodzice kiedy cie poczeli skoro genetycznie przekazali tobie to co najgorsze. Nie popieram brawury , irytuje mnie nonszalancja na drodze. TEŻ JESTEM KIEROWCĄ TEŻ MIAŁAM RÓZNE ZDARZENIA I SZCZĘŚCIE NA DRODZE, ŻE JAK DO TEJ PORY NIE BYŁAM UCZESTNIKIEM WYPADKU. nIE WAŻNE JEST ROZSTRZASANIE WINY I NIE NAM OSKARŻAĆ. nIGDY NIE CHCIALABYM BYĆ W SYTUACJI KIEDY MUSIAŁĄBYM BRAĆ ODPOWIEDZIALNOSĆ ZA PODOBNĄ SYTUACJĘ . A DYWAGACJE , I SPRZECZKI , ROZSTRZĄSANIE CZY "WIEŚNIAKI " CZY " MIASTOWI"TO SA LUDZIE , MAJA RODZINY , PRZYJACIÓL , ZNAJOMYCH.... Co do zdjeć uważam że powinno ich byc mnóstwo , wszędzie ... Jeżeli juz taka tragedia się stala powinno sie o niej mówić , nie krytykować ale zobaczyć jak wygląda brawura i brak wyobrażni, może chociaz jedna osoba zasanowi sie nad skutkami swojej lekkomyslnej jazdy, bo to że tak było nie ulega wątpliwości. Szczerze współczuję wszystkim ktorych dotknęłą ta tragedia, życzę powrotu do zdrowia poszkodowanym i i sama nie wiem czego życzyc kierowcy on też potrzebuje pomocy mimo iż nie ucierpial fizycznie ale przyczynił sie do smierci , cierpienia i byc może kalectwa kolegów ale nie osądzam go i nie potepiam żal mi go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:31 on sie do niczego nie przyczynil bo kierowca autobus jechal prawidlowo na zielonych swiatlach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ak Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:51 Oj peszek ,peszek.Pewnie muza napie..la na full i driver sie wydzieral :"Ja tu jestem królikiem!!!" A tu taki peszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:16 Powiem jedno. Ci którzy znali tych ludzi i ci którzy nie znali, może po takiej tragedii, zastanowicie się trochę nad sobą, zanim wyjedziecie na drogę. Ludzie noga z gazu, a będziecie żyć. A jeśli dostaniecie takiej głupawki jak ten kierowca, to może spotka was ten sam los. Więc przemyślcie to sobie młodzi-super kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:25 Masz rację bolo. Gdy się jedzie te 50-60 km/h to taka tragedia nie ma prawa się stać. A gdy się gna jak wariat to widać jakie są potem tego efekty. A potem się wielce płacze, tak jak ten kierowca. Teraz wie że zrobił źle ? Mógł pomyśleć o tym wcześniej że przekraczając dozwoloną prędkość, robi źle. Znowu mądry polak po szkodzie ? Kiedy wreszcie młody polak będzie mądry przed szkodą ? Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 15:40 @a: A Passata wg Ciebie nie prowadził kierowca? Tu chodziło o kierowcę Passata, a nie autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:10 chodzi mi o kierowce ktory nie zawinil i jechal dobrze czyli o kierowce autobusu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:30 Ja jak widzę kierowcę z rejestracją SCZ...,albo SKL...,albo SMY..., to uciekam jak najdalej, bo oni niezłe numery kręcą na drogach. A najgorsi to chyba ci z rejestracją SKL.., bo prawie każdy z nich kręci na drodze jakiś numer. Ostatnio kobitka z numerem rej. właśnie SKL..., jechała sobie ulicą Nowowiejskiego POD PRĄD i nie wiedziała nawet co jej pokazują kierowcy. Ale co się dziwić jak oni mają we wsi jedno rondo i ze dwa skrzyżowania, to się w stolicy gubią. Dlatego chłopstwo zostawcie swoje autka w stodołach, a do stolicy proszę jeździć PKSem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonzo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:05 Śmieszy mnie jak czytam tutaj opinie wszystkich znajomych tych ofiar. A najbardziej mnie śmieszy jak piszą, że tamci jechali 50 km/h. Tu na forum wcześniej dobrze ktoś napisał. Ludzie, wsiądźcie do auta, rozpędźcie się do szybkości 50 km/h i zobaczcie czy przy takiej szybkości może być tyle ofiar wypadku, nawed w przypadku przywalenia w ścianę. Dlatego zastanówcie się co piszecie a nie peplajcie bez sensu. Widziałem ten samochód na lawecie i moim zdaniem szybkość z jaką przywalił, dużo przekraczała 50-tkę. Widząc uszkodzenia samochodu, moim zdaniem ta szybkość oscylowała w granicach 80-100 km/h. Oprócz tego można tak przypuszczać, że szybkość była duża, po obrażeniach ciała jakich doznali ci wszyscy ludzie z tego auta. Dlatego nie wybielajcie ich i nie gadajcie tutaj takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:36 ja ogolnie staram sie unikac samochodow - po prostu sie ich boje - za duzo i za czesto gina w nich ludzie... jezdze sobie rowerkiem - gdzie sie da po chodniku lub sciezce rowerowej i zdecydowanie bezpieczniej sie czuje... na dalekie odleglosci tylko autokar, pkp... zdecydowanie bezpieczniej... najwyzej mnie okradna... jak juz jade samochodem, to tylko jako pasazer - nie chce i nie lubie prowadzic - mimo ze prawko pare lat mam - i gdy ktos za bardzo szaleje, to daje do zrozumienia, ze albo zwolni, albo wysiadam - jak sie chcce zabijac to niech to sam robi - ewentualnie dobry sposob to delikatnie pociagnac za hamulec reczny - kazdy kierowca zwalnia - nawet moj brat czy tez taksiarz... jak juz napisalem - nie zal mi tych ludzi - zgineli na wlasne zyczenie - a to ze byli pijani utwierdza mnie w moim przekonaniu - czym mniej takich tym lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:30 Trafiłeś w sedno sprawy !!!!!!!!!!!!! jak już się trafi na taki samochód z w/w rejestracjami to trudno przewidziec co taka ofiara ze wsi zrobi. Choc nie powiem że ci z rej. EPI są lepsi łamią przepisy na każdym kroku, a szczególnie koło Politechniki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla LOLO Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:40 Sorry kolego ale właśnie zapomniałem wymienić tej rejestracji, bo EPI też jeżdżą fatalnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe-to-jest Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 17:46 wszedzie jezdza fatalnie... bynajmniej u nas w kraju... na przyklad w niemczech zachodnich kierowcy jeden drugiego pilnuja zeby nie przekraczali predkosci - dbasz o innych - inni dbaja o ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:54 :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
iskierkaaa Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 20:06 Dla mnie zdecydowanie na łeb na szyję bija rekordy kierowcy rejestracji SKL , EPJ , ERA !!!!!!!!!! Zawsze zachowuję wzmożona ostroznosc bo rózne cyrki sie zdarzaja ... Oczywisicie nie generalizuje - bo zaraz rzuca sie na mnie co niektorzy, że ja to z miasta to jeżdzę naj. Wcale tak nie uważam ale faktycznie ww. rejestracje są u mnie na cenzurowanym :- ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafe Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.21.* 27.04.06, 08:06 ja bym do listy dorzucił jeszcze "krawaciarzy", czyli krótko mówiąc auta służbowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zhara Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 26.04.06, 20:31 Od tych głupot, które tu wypisują niektórzy chce się płakać. Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby wypisywać takie bzdety i nimi się zajmować. Trzeba współczuć ofiarom tego wypadku, a także sprawcy [ ktokolwiek nim był]. A propos- moja maksyma- ...siadając za kierownicą jesteś potencjalnie mordercą...., lub ofiarą. PRZEMYŚLCIE TO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do EwaKnera Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:04 Ze swoim tokiem rozumowania moglabys z powodzeniem zastapic pacholek na placu manewrowym dla przyszlych kierowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zhara Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 26.04.06, 21:17 Jeżeli mogłabym sie przyczynić do tego, że choć jedna osoba mniej zginie to moge być i pachołkiem na placu manewrowym!! <do Ciebie to tylko z całym worem papieru toaletowego> Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca_mpk Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 21:20 Każdy, kto twierdzi, że passat jechał tylko 50km/godz może obejżeć sobie ten autobus (boczny 82, stoi tuż za ogrodzeniem przy ul. Źródlanej) i naocznie stwierdzić, że predkość uderzenia była duuużo wyższa. Przy pięćdziesiątce nie doszłoby do złamania nadwozia autobusu. Na moje oko wóz jest do kasacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:29 Błagam, powiedz, że to nieprawda, bo się chyba rozpłaczę. Jutro zaraz po lekcjach pędzę na Źródlaną, żeby zobaczyć czy to mu grozi (kasacja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:45 Ja widziałem dzisiaj ten autobus na Pułaskiego (chyba go z komendy sciągali). Od strony Drzwi nie wyglądał źle, ale mial nienaturalnie wygięty przód do góry, więc raczej coś w kratownicy poszło. Tak na moje oko to by trzeba było obcinać przód i wspawać nowy bo raczej sie tego nie wyprostuje ale nie wiem czy tak można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:47 O Boże, nawet boję się myśleć, co z nim będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafe Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.21.* 27.04.06, 08:08 weź pod uwagę że po zderzeniu autobus przejechał jeszcze przez tory i walnął w drzewo. więc może to nie passat "złamał mu nadwozie" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:19 Nieważne kto mu "złamał", tylko ważne, że mu "złamał"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyl Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:27 A powiedzcie co was śmierć i tragedia tych ludzi nauczyła. NIC. Właśnie wróciłem do domu swoim samochodem i widziałem że młodzieniaszki dalej szaleją swoimi autami. Jeden z nich przed chwilą tą samą ulicą czyli al. Niepodległości gnał chyba z 90-100 km/h wyprzedzając samochody jak slalomista. Dlatego wcale mi nie żal jeśli giną tacy wariaci. Oby tylko niewinnym użytkownikom drogi nic nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:10 Ku.. ludzie nie rozumiecie powagi sytuacji chodzi wam o je..y atuobus a tu dwóch młodych Facetów nie zyje; czy wy wogole wiecie co my przezywamy jak jest nam ciezko stracilismy przyjaciela,bliskiego Kolege a wy ku.. o je..ym autobusie i wogole ten artykul nie jest w 100% prawidziwy!!! do huja!!! prawdziwa wersje znaja poszkodowani ale ich nikt nigdy z mediow o zdanie nie zapytal!!! jak masz czlowieku, ktorykolwiek pie..c tu takie farmazowny to lepiej nie pisz nic!!! bo najwidoczniej nie przezywasz tego co my!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:23 Sam jesteś jeb**y , nie obrażaj Autobusów , a faceci mnie w tej sytuacji mało obchodzą.Mogli rozwalić się na drzewie , a nie na biednym Autobusie.Wiesz ile pójdzie kasy na remont???Jak masz tyle to daj i nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Knera Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:28 Mnie nie zalezy na autobusie wiec sam wywal kase bo tobie tak bardzo zalezy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:34 Ale mnie zależy i chętnie wywalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:28 ku.. "mati" Ty jesteś jakiś psychol!!!! weź się zastanów co Ty w ogole piszesz!!!!? o jakis autobus Ci chodzi, a tu ludzie zgineli! to jest tylko rzecz , tylko pieniądze!!a życia sie juz nie odkupi!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:37 Sam jesteś psychol. Chodzi mi o Autobus, bo dowiedziałem się, że może pójść do kasacji. Dla mnie to nie jest tylko rzecz, to coś więcej, a pieniędzy dośc duzo na niego poszło!!!! Więc odwal się ode mnie i od Autobusów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:43 jestes debilem i tyle!!!!!!! brak slow do Ciebie! masz Ty jakies uczucia wogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:45 Sam jesteś debilem, a uczucia mam - żal mi Autobusu, bo jak się dowiedziałem bardzo możliwa jest kasacja - to dla mnie tragedia. Gdyby to był Jelcz - ale to Ikarus!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca_mpk Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 21:47 Jadący passatem i tak mieli dużo szczęścia. Gdyby uderzyli pół metra dalej tj. w koło... ech, strach pomyśleć! A tak... odkształcająca się kratownica (konstrucja nośna autobusu) działając jak bufor, znacznie zamortyzowała uderzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:51 idz spac dziecko bo az mi cie szkoda!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:55 Mnie ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:54 Idźcie spać wieśniaki, bo rano trzeba krowy wydoić i bańkę z mlekiem wystawić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca_mpk Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:03 p_sc! Z co najmniej 10 lat temu w Alejach tramwaj uderzył w doczepę wozu 338. Wtedy też było boczne odkształcenie kratownicy. Wóz skasowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:06 Czyli to pewne, że go skasują? Może jednak jakoś to odkręcą?? Czy Ikarus mógłby przysłać nowe części (chodzi mi o sytuację w Warszawie z nr 7272, Ikarus przysłał nowe części i odbudowano pchacza)?? Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca_mpk Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:16 Nie wiem czy go skasują. Napisałem "na moje oko" mając w pamięci to co stało się z wozem 338. Decyzję podejmą znający się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:25 Co do autobusu, to wejdźcie sobie na: www.przegubowiec.com/galeria/thumbnails.php?album=49 Tam są gorzej roztłuczone. Mi się wydaje, że go nie skasują. Owszem będzie musiał przejść solidną NG, ale moim zdaniem wyjdzie z tego. A co do Matiego, to nie rozumiem, dlaczego mu się tak rzucacie do gardła. Przecież nie jest to wątek przyjaciół pasażerów Passata. On pisze o tym, co jego interesuje w tej sprawie. Możecie sobie przecież założyć wątek i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:28 Dzięki Ci bo to jeden z niewielu komentarzy na mój temat w którym nie ma, że niestem pojeb.... debilem :] Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:38 Muszę Cię bronić, bo jesteś z mojej branży ;) Wracając do autobusu, to nie wydaje mi się, żeby nasz był gorzej rozbity od tego: www.przegubowiec.com/galeria/displayimage.php?album=49&pos=56 I ten Neoplan też miał załamany dach, a po naprawie wygląda(ł) tak: transport.asi.pwr.wroc.pl/2-11864.html Moim zdaniem będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:48 Dzięki za te zdjęcia - ten Neoplanik w porównaniu do naszego to tak, jak po wybuchu bomby atomowej, a granatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:39 Ja też uważam że za wszelką cenę będą go chcieli uratować. Też nie rozumiem czemu jedziecie po Matim. Chłop pisze na temat więc za co go ganicie. Chyba każdy na tym forum współczuje ofiarom i rodzinom uczestników wypadku, ale chyba nie ma obowiązku pisać tu tego. Pewnie zaraz ktos bedzie chciał mnie lać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:46 ale sie kurde znalazl obronca!!! nie wiem czy jak tak sobie popiszecie to wam staje czy co, bo ladna macie podniete!!!!!!DEBILE I PUSTAKI jestescie i tyle!!!!! skonczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:50 No i po co to pisałaś?? ulżyło Ci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:51 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:52 A ty jesteś zajebiście mądra i intelgentna. Też skończyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 06:52 heheheh no to wam pojechala :D :D :D dziecko glupie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 27.04.06, 11:48 Stawiam, że autorem postu była miss wkurzona!!!!. Myśli, że jak wyzwie kogoś od pustaka, czy debila to jest fajna i będzie miała poważanie na swojej wsi, bo nawrzucała mieszczuchom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:07 tak oczywiscie :) pani wkurzona jest wkurzona na to bo wie ze Ci co stoja o stronie tego ze kierowca passta za szybko jechal i on pozabijal te osoby maja racje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:45 No to wyobraz sobie kolego ze nie napisalam tego postu...i w zadnym innym nie obrazalam nikogo tak jak ktos zrobil to w tym wiec wypraszam sobie...mozecie sobie pisac na tym forum co tylko chcecie juz mi to nie przeszkadza zwisa mi to bo to przeciez nie o mnie swiadczy to moj ostatni komentarz na tym forum a wy piszcie sobie co chcecie dla mnie i tak jestecie nienormalni sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:01 nienormalna to ty jestes dziewczynko :D hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:26 Słuchaj, gdy 338 miał ten wypadek, to ja miałem nicały rok - proszę, gdybyś miał jakieś artykuły z tym związane lub może zdjęcia - podaj je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:20 Ja go widziałem z dość sporej odleglości i tylko od strony drzwi, więc rzucil mi się w oczy tylko ten wygięt do góry przód. Mi się wydaje że w najgorszym wypadku pójdzie na "dawce organów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:22 Z tego wszystkiego, to najlepiej, że ma skasowany przód, a nie tył - silnik raczej nie ucierpiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo do matiego buraka IP: 80.54.168.* 26.04.06, 22:34 stary mam propozycje przyjdz do zajedni autobusowej stan przed autobusem i pier....lnij pare razy glowa o autobus moze przestaniesz pisac takie farmazony albo podaj adres to przyjade po ciebie i ci tak zrobie moze w tej glowce ci cos sie naprawi PS. powiedz rodzicom ze im wspolczuje ze takiego debila wychowali i powinni sie wstydzic pewnie juz tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: do matiego buraka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:46 Weź się odwal głupia cioto, co ci przeszkadza? Że bardziej martwi mnie los autobusu niż tych ludzi? To moja sprawa nie twoja więc się nie wtrącaj. Ja sobie gadam z tymi których to interesuje, więc nikt cie nie prosił o czytanie moich komentarzy. I sam jesteś burak, bo ja nikogo nie obrażałem, dopóki ktoś mnie nie obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do matiego buraka IP: 80.54.168.* 26.04.06, 22:51 tym pisaniem obrazasz rodzine i znajomych tych ludzi a tak wogole to tepy janek jestes ile ty wogole masz lat 10 czy 15 to gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: do matiego buraka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:54 No i ile mam powtarzać, że nikogo nie chcę obrażać, tylko że interesuje mnie los atobusu??? A wiek tu akurat nie ma wielkiego znaczenia - wyrażam swoją opinię - czy mam 10, czy 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca_mpk Re: do matiego 26.04.06, 22:49 Przykro mi, zdjęć żadnych nie posiadam - po prostu nie ta epoka. Wspominam ten wóz, bo go miałem w stałej obsadzie. Wypadek miał mój zmiennik. Ja go po wszystkim tylko sprowadziłem na zajezdnię. Wtedy to ostatni raz siedziałem za jego kierownicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: do matiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:52 To był wypadek podobny chyba do tego, który zdarzył się przy estakadzie 23.09.05r. Sam widziałem autobus godzinę po zderzeniu - cały bok rozpruty. No ale 338 raczej miał poważniejszy, skoro go skasowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: do matiego 27.04.06, 11:52 Nie rozumiem dlaczego skasowali wtedy #338, skoro miał uszkodzoną tylko sekcję B. Przecież przyczepkę można wziąć od innego, starszego wozu w gorszym stanie i tamtego skasować. I z tą przyczepą z innego wozu mogli całego #338 porządnie wyremontować, a jeździłby zapewne po dziś dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: do matiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:21 Mam 40 lat a od 20 lat jestem kierowcą pogotowia ratunkowego. Po tylu latach jazdy, ( często nawet tej ekstremalnej na granicy ryzyka ) mógłbym się już czuć prawie kierowcą rajdowym. Ale nic mylnego. Za dużo naoglądałem się wypadków i ich ofiar. Widzę często jak oni są zmasakrowani po takich wypadkach. Są to przede wszystkim wypadki spowodowane nadmierną prędkością i są to głównie ludzie młodzi. Dlatego że wiem jak kończy się brawura sam jeżdzę powoli czyli zgodnie z przepisami i warunkami panującymi na drodze. Ludzie młodzi myślą że jak już jeżdżą samochodem rok, dwa, trzy, to już są mistrzami kierownicy. Sądzę że gdybym każdego z tych młodzieńców zabrał do takiego wypadku i pokazał jak kończy się brawura, to każdy z nich jadąc samochodem zaczął by myśleć głową a nie hormonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:51 co ty mozesz ku.. wiedzieć o tym wypadku i osobach które były w tym samochodzie skoro tak uważasz jesteś tylko burakiem z większej wsi niż oni byli a tak poza tym to nie byli twoi znajomi więc nie wypowiadaj się na ten temat jeden zginął a drugi jest już prawie po tamtej stronie TROCHE WSPÓŁCZUCIA I KULTURY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 06:54 sami sobie na to zasluzyli - spieszylo im sie po smierc :> Odpowiedz Link Zgłoś